Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 07:37   #1141
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Witam wszystkie widzę, że jestem pierwsza,
ja właście kawkę w pracy piję, dzisaj w pracy czeka mnie dzień pełen wrażeń i to do późnego wieczora, mam nadzieję że nie nocy,

ale pocieszam się, bo od jutra mam urlop

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oo ja chcę ten wózeczek z eco line

to jest już nas kilka, za tydzień moja siostra go zamawia więc obadam jak się będzie u niej spisywał

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
ja wiem jedno, chce mieć pokoik w żabki..mam już bodziaki z żabą

ja obstwiam narazie kotki albo żyrafki i kolor fioletowy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-07-22 o 07:39
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 08:04   #1142
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Witam dziewczynki z rana

ja juz dzis torche lepiej
zjadlam moja ulubiona zupke chińska ?!! i dalej bym cos jadla

Iza ty idziesz dizs do gina? czy dobrze pamietam? dja znac co i jak

co do pokoiiku dla dziceka to narazie jest zolty ale bedize remoncik wiec naraize mysllam o turkusowych scianach ew beżowych bo widzilam keidys taka sliczna posciel bezowo kremowa w misie i moze tak? jeszce nie wiem jak sie za 2 tyg pokaze cos w moim pecherzyku to zaczne Tz meczyc o malowanko
a wczoraj w gazetce Reala widzilam takei ladne zieloniutkie wanienki i spioszki jescze jest opcaj zielono turkusowa jak ten wozek
aaa tylko wdizlam wcozraj na miesice kobiete z takim wozkiem juz spacerowym z wiekszym dizeckiem i caly byl takie poszarozny widac po praniu albo nei prany wogole - a wozkowe tapicerki to mozna prac w pralce wogole ??

Monti musiz ginowi pokazac wyniki on ci powie co masz dalej robic nie mozesz teraz nic na wlsana reke robic ani lekcewazyc ja sie boje wziac tabelkti do ssania na bol gardla zeby nie zaszkodizly mi
ale ide dizs do internisty moze mi cos poelci na kaszelek i bol gardla dla ciezarnych

Wanila daj znac jak po wizycie

Stysia witaj

Monia wpisz mnei a co no najwyzejmeni wykasuejsz jak nic sie nie pojawi przez te 2 tyg w moim jajku Kasia KasiaPruszkow 16 marca 2011

milego dnia dziewczynki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 08:12   #1143
iizabelaa
Zakorzenienie

Kasiu do gin idę w środę i już umieram z niecierpliwości

A tak na marginesie to ja się urodziłam 16 marca.
Stary 2010-07-22, 08:16   #1144
blackrose4u
Wtajemniczenie

cześc dziewczyny,
Mąż jeszcze śpi, a ja nie potrafie tak długo więc przyszłam zobaczyć co u Was.

Przeraża mnie myśl że w przyszłym tygodniu znowu muszę iść oddać krew do badania to już będzie od poniedziałku 3 raz Powiedział bym dodatkowo zrobiła sobie TSH. Ach

Dzisiaj ma być kolejny upalny dzień, nie wiem jak to wytrzymie. Jeszcze czeka mnie sprzątanie domu bo jutro goście a rano jade piec ciasta do mamy ten brak piekarnika mnie wykończy

Acha powiedziliśmy już moim rodzicom i bardzo się ucieszyli, mama aż się popłakała. W sobote chcemy powiedzieć teściom zobaczymy jak oni zareagują

ide zjeść śniadanko

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 08:31   #1145
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cześć dziewczyny dzisiaj odebrałam wynik z bety i mam napisane że jest powyżej 10000 ale niestety nie ma tam żadnych wyjaśnienień który to może być tydzień może Wy wiecie.
A we wtorek odbieram drugi wynik ciekawe jaki bedzie przyrost
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 08:31   #1146
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ja sie urodzilam 6 i wysle ze marcowe dizeci sa bardoz madre i fajne ;p

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dzisiaj odebrałam wynik z bety i mam napisane że jest powyżej 10000 ale niestety nie ma tam żadnych wyjaśnienień który to może być tydzień może Wy wiecie.
A we wtorek odbieram drugi wynik ciekawe jaki bedzie przyrost
na moim wyniku bylo ze od 1500 -23000 to 4-5 tydz

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-22 o 08:33
Stary 2010-07-22, 08:36   #1147
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dzięki kasia
Ja robiłam te wyniki bo troche sie wystraszyłam jak mój lekarz powiedział że jest pecherzyk ale na razie nie widzi dziecka w nim.Powiedział jeszcze ze niby pęcherzyk musi mieć 30mm żeby zobaczyć w nim dziecko a mój ma narazie 19mm,ale nie martwie sie na zapas okaże sie 5 sierpnia pozdrawiam
Stary 2010-07-22, 08:38   #1148
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

a moj w 6 tyg ma tylko 13mm???
Stary 2010-07-22, 08:40   #1149
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

No według moich obliczeń to też jestem w 6 tygodniu ale mój lekarz nie mówił że to coś nie tak że jast takiej wielkośći więc wnioskuje że jest wszystko ok
Przy pierwszej ciąży byłam na wizycie w 8 tygodniu i też nie wiele było widać i musiałam czekać kolejne dwa a córeczka urodziła sie zdrowa
Więc nie ma co się martwić na zapas będzie dobrze na pewno

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2010-07-22 o 08:42
Stary 2010-07-22, 09:02   #1150
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja sie urodzilam 6 i wysle ze marcowe dizeci sa bardoz madre i fajne ;p

na moim wyniku bylo ze od 1500 -23000 to 4-5 tydz
ja też z maraca, z 2go i tez uważma że marcowe dzieciaki najfajniejsze, no ale moja ewentualna dzidzia z marca nie bedzie
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:05   #1151
Stysia71
Raczkowanie

A jak byłyście na tej pierwszej wizycie gdzie był sam pęcherzyk to lekarz dał Wam skierowanie na jakieś badania?Dał kartę przebiegu ciąży? Jak się w ogóle czujecie? Jakie macie objawy?
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:08   #1152
oleniolek
Rozeznanie

witam Drogie Panie o poranku

właśnie dotarlam do pracy i rozkoszuję się kawką

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze
ja dopiero wróciłam z tygodniowego urlopu

długo będziesz się lenić?
jedziecie gdzieś?

Cytat:
kolor fioletowy
też myślałam o fioletowych elementach w pokoju
marzy mi się tapeta w kolorowe pasy od sufitu do samej podłogi
już nie mogę się doczekać jak będziemy szykowac pokój dla Malenstwa

oleniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:51   #1153
anastazja
Raczkowanie

Witam pierwszy raz w tym watku pisze,chcialabym dolaczy do grupy tych "szczesliwych" Wczoraj bylam u gina i na usg jest mala kropeczka,jest to bardzo wczesna ciaza Pani gin powiedziala ze "kropeczka" jest za mala jak na ten tydzien ciazy (powinien byc 5-6 wg ostatniej @)wiec sie troche martwie Za tydz jeszcze raz ide na usg
anastazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:53   #1154
oleniolek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anastazja Pokaż wiadomość
Witam pierwszy raz w tym watku pisze,chcialabym dolaczy do grupy tych "szczesliwych" Wczoraj bylam u gina i na usg jest mala kropeczka,jest to bardzo wczesna ciaza Pani gin powiedziala ze "kropeczka" jest za mala jak na ten tydzien ciazy (powinien byc 5-6 wg ostatniej @)wiec sie troche martwie Za tydz jeszcze raz ide na usg
witamy

i przede wszystkim GRATULUJĘ

napewno wszystko będzie dobrze

Stary 2010-07-22, 09:54   #1155
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
A jak byłyście na tej pierwszej wizycie gdzie był sam pęcherzyk to lekarz dał Wam skierowanie na jakieś badania?Dał kartę przebiegu ciąży? Jak się w ogóle czujecie? Jakie macie objawy?
Przed 1-szą wizytą poszłam prywatnie na usg, a potem do gine. Obadał mnie i kazał zrobić podstawowe badania i dopiero na podstawie tych badań lekarz zakłada kartę ciąży. Na początku strasznie bolały mnie piersi, ale teraz jest już ok. Ja jestem akurat szczęśliwą bezobjawową przyszłą mamą i mam nadzieję, że tak już zostanie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:57   #1156
Stysia71
Raczkowanie

Mi gin kazał przyjść 5.08 żeby zobaczyć jak tam się wszystko rozwinęło. Nie dał żadnego skierowania na żadne badania, ani nic i tak się zastanawiam czy to normalne...

Ja też jestem w sumie małoobjawowa, bolą mnie piersi i biegam siku ... tyle
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 09:59   #1157
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
witam Drogie Panie o poranku

właśnie dotarlam do pracy i rozkoszuję się kawką

ale Ci dobrze
ja dopiero wróciłam z tygodniowego urlopu

długo będziesz się lenić?
jedziecie gdzieś?

też myślałam o fioletowych elementach w pokoju
marzy mi się tapeta w kolorowe pasy od sufitu do samej podłogi
już nie mogę się doczekać jak będziemy szykowac pokój dla Malenstwa
Biore 2 tyg urlopu, bo muszę, cała firma idzie na urlop , do pracy wrócę dopieo 9 sierpnia

Nigdzie niestety nie pojedziemy , bo zaczynam robić remont, chciałabym się za 2 miesiące juz przeprowadzić.

My narazie nie będziemy mieli pokoju dla maleństwa, będzie miało łóżeczko i kącik w naszej sypialni

Sciany raczej będę jednego jasnego koloru (jeszcze nie wiem jakiego), plus dodataki ciemno- i jasnofioletowe.
Stary 2010-07-22, 10:52   #1158
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dziewczynki jak to dokladnie jest z ta karta ciazy
bo ja wyjezdam od 1 sierpnia wiec do konca lipca musze taka karte sobie wyrobic zeby miec do becikowego potwierdzeni ze jestm pod opieka lekarza przed 10 tc
jak mam usg aktualne
cyto nie przekrocyzlo roku
i krew z moczem aktualne
to juz mi zalozy kazdy gin?
Stary 2010-07-22, 10:58   #1159
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie widzę, że jestem pierwsza,
ja właście kawkę w pracy piję, dzisaj w pracy czeka mnie dzień pełen wrażeń i to do późnego wieczora, mam nadzieję że nie nocy,

to jest już nas kilka, za tydzień moja siostra go zamawia więc obadam jak się będzie u niej spisywał

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

ja obstwiam narazie kotki albo żyrafki i kolor fioletowy
a jak bedzie chlopczyk ? chłopczyka we fiolecie nie widzę, ogolnie ciemny kolor... mam fiolet w salonie i jakbym byla dzieckiem to bym sie darla zeby mnie zabrali ;DDDD

Cytat:
Witam dziewczynki z rana

ja juz dzis torche lepiej
zjadlam moja ulubiona zupke chińska ?!! i dalej bym cos jadla

Iza ty idziesz dizs do gina? czy dobrze pamietam? dja znac co i jak

co do pokoiiku dla dziceka to narazie jest zolty ale bedize remoncik wiec naraize mysllam o turkusowych scianach ew beżowych bo widzilam keidys taka sliczna posciel bezowo kremowa w misie i moze tak? jeszce nie wiem jak sie za 2 tyg pokaze cos w moim pecherzyku to zaczne Tz meczyc o malowanko
a wczoraj w gazetce Reala widzilam takei ladne zieloniutkie wanienki i spioszki jescze jest opcaj zielono turkusowa jak ten wozek
aaa tylko wdizlam wcozraj na miesice kobiete z takim wozkiem juz spacerowym z wiekszym dizeckiem i caly byl takie poszarozny widac po praniu albo nei prany wogole - a wozkowe tapicerki to mozna prac w pralce wogole ??

Monti musiz ginowi pokazac wyniki on ci powie co masz dalej robic nie mozesz teraz nic na wlsana reke robic ani lekcewazyc ja sie boje wziac tabelkti do ssania na bol gardla zeby nie zaszkodizly mi
ale ide dizs do internisty moze mi cos poelci na kaszelek i bol gardla dla ciezarnych

Wanila daj znac jak po wizycie

Stysia witaj

Monia wpisz mnei a co no najwyzejmeni wykasuejsz jak nic sie nie pojawi przez te 2 tyg w moim jajku Kasia KasiaPruszkow 16 marca 2011

milego dnia dziewczynki
Wiem ze musze pokazac ginowi ogolnie morfologia itp ok tylko mocz mnie zdziwil chcialam was zapytac przeciez nie bede sie sama leczyc jak nie wiem na co hihi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 11:09   #1160
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki jak to dokladnie jest z ta karta ciazy
bo ja wyjezdam od 1 sierpnia wiec do konca lipca musze taka karte sobie wyrobic zeby miec do becikowego potwierdzeni ze jestm pod opieka lekarza przed 10 tc
jak mam usg aktualne
cyto nie przekrocyzlo roku
i krew z moczem aktualne
to juz mi zalozy kazdy gin?
Jedni mówią, że cyto musi być max pół roku przed ciążą, a i tak niektórzy lekarze robią w czasie. Ja miałam robioną chyba rok temu i mój gine nic nie powiedział. Badania krwi i moczu jeśli są robione jak już byłaś w ciąży to nie musisz powtarzać, ale jeśli nie zrobiłaś to potrzebne są jeszcze badania na obecność kiły i tokso. Jeśli masz swoją książeczkę narodzin czy nie wiem jak to się nazywa i masz tam grupę krwi to ok, ale jeśli nie masz to prawdopodobnie będą ci kazali zrobić grupę krwi.
Stary 2010-07-22, 11:12   #1161
oleniolek
Rozeznanie

Cytat:
a jak bedzie chlopczyk ? chłopczyka we fiolecie nie widzę, ogolnie ciemny kolor... mam fiolet w salonie i jakbym byla dzieckiem to bym sie darla zeby mnie zabrali ;DDDD
no właśnie! nie jestem pewna, czy do chłopczyka fiolet pasuje.
Ale generalnie ja i mój mąż chcemy, żeby pokoik był neutralny a nie dopasowany do płci: czyli dziewczynka - różowy, chłopczyk - niebieski.

Stary 2010-07-22, 11:14   #1162
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Monti to i dobrze nic nie beirz z domowej apteczki a ze masz krew w moczu to masz pewnie cos z pecherzem

Joka mi babki w labei zapomnialy zrobic tej grupy krwi i bez tego mi karty ciazy nei zaloza?

Oleniolek tez jestem za klorem neurtalnym bo bede peniwe malowac znaim plec poznam choc wydaje mi sie ze turkusowy bedize pasowal tez dla dziewczynki no chyba ze na ten bez sie zdecydujemy ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-22 o 11:15
Stary 2010-07-22, 11:31   #1163
anastazja
Raczkowanie

ja tez jeszcze karty ciazy nie mam ani na badania krwi tez mnie gin nie wyslala a objawow oprocz tego ze kawa mi nie smakuje(a zawsze uwielbialam latte) nie mam ,do przedwczoraj pobolewal mnie brzuch jak na @ nawet czasem jakies skurcze i piersi bolaly a od 2 dnie nic Pani gin powiedziala ze lepiej gdyby byly jakies objawy
anastazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 11:41   #1164
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anastazja Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze karty ciazy nie mam ani na badania krwi tez mnie gin nie wyslala a objawow oprocz tego ze kawa mi nie smakuje(a zawsze uwielbialam latte) nie mam ,do przedwczoraj pobolewal mnie brzuch jak na @ nawet czasem jakies skurcze i piersi bolaly a od 2 dnie nic Pani gin powiedziala ze lepiej gdyby byly jakies objawy
Jak to lepiej jakby objawy były Rany mój gine to kazał mi się cieszyć, że tak łagodnie przechodzę ciążę, więc nie kumam dlaczego Twojej gine się to nie podoba.

Kasia jeśli znasz swoją grupę to ok, ale niektórzy gine chcą mieć dowód na papierze, żeby później zapobiec konfliktowi syrologicznemu i na ładne oczy jak to sie mówi nie uwierzą.
Stary 2010-07-22, 11:59   #1165
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no walsnie nie mam na papierze hmm no musi mi ktos ta karte ciazy zalozyc przed urlopem - eh nie miala baba klopotu zaszla sobie w ciaze
Stary 2010-07-22, 12:02   #1166
MAGiALENA
Zakorzenienie

MONIKA1850 poproszę o zmianę terminu - na 08.03.2011 r.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:03   #1167
oleniolek
Rozeznanie

Cytat:
miala baba klopotu zaszla sobie w ciaze
no to się usmiałam

Stary 2010-07-22, 12:14   #1168
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
no walsnie nie mam na papierze hmm no musi mi ktos ta karte ciazy zalozyc przed urlopem - eh nie miala baba klopotu zaszla sobie w ciaze
Hehe przecież zawsze możesz się umówić, że resztę badań zrobisz po powrocie z urlopu. Pozatym jesli jesteś absolutnie pewna co do grupy krwi i nie istnieje konflikt to myślę, że spokojnie będziesz miała kartę.
Stary 2010-07-22, 12:22   #1169
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem ze musze pokazac ginowi ogolnie morfologia itp ok tylko mocz mnie zdziwil chcialam was zapytac przeciez nie bede sie sama leczyc jak nie wiem na co hihi
Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
no właśnie! nie jestem pewna, czy do chłopczyka fiolet pasuje.
Ale generalnie ja i mój mąż chcemy, żeby pokoik był neutralny a nie dopasowany do płci: czyli dziewczynka - różowy, chłopczyk - niebieski.

wg mnie fiolet pasuje do obu płci tak samo jak zielony, źółty, beż

i wcale nie musi być ciemny,

np.

http://www.feretti.pl/bee-violet-prestige.html

chciaz akurat ta pościel do mnie nie przemawia

wogóle jest tu dużo ciekawych inspiracji

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-07-22 o 12:30
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:29   #1170
oleniolek
Rozeznanie

Cytat:
wg mnie fiolet pasuje do obu płci tak samo jak zielony, źółty, beż

i wcale nie musi być ciemny,

np.

http://www.feretti.pl/bee-violet-prestige.html

chciaz akurat ta pościel do mnie nie przemawia

wogóle jest tu dużo ciekawych inspiracji
jeszcze mamy trochę czasu, żeby pomyśleć o kolorach w pokoju

bardzo fajne rzeczy są na tej stronce, którą podesłałaś, nie znałam jej.

gdzie szukasz inspiracji?
znasz jakieś fajne strony?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości