Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 21:55   #3511
Peter8802
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Hm... "niooo"?
nio cio Ty nie KPW o co kaman ?? ;P ojjj jojoj widzę że ze stolicy jesteś, bo ja to ze Świętego miasta jestem , dlatego godom w "świętym" języku ;P

Święte Miasto = Częstochowa ;P

Siaasiaa, nio to czekam na info od Ciebie
Peter8802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 21:56   #3512
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka12 Pokaż wiadomość
Założyłam....

I chce mi się płakac

Czuję się jakbym miała w paszczy kilogram żelastwa. Każdy ruch rani mi język i policzki. na podniebieniu mam drut, przez który seplenię...
A najgorsze, że ten aparat jest taki...wystający i ostry.
Spodziewałam się że jego kształt będzie łagodniejszy i że będzie "bliżej" zębów. Nie mogę zamknąć buzi, nie mogę jeśc. Od dziś nie palę.... - też nie mogę.
Wyglądam jak karykatura samej siebie.

Cały czas sobie powtarzam: po co mi to było????
Taka stara a taka głupia....

Kiedy przyjdzie przyzwyczajenie do tego złomu?
Bierz widelec i rwij

Daj sobie tydzień. 3/4 osób nie zauważy złomka. Pozostali będą się wypytywać o szczegóły.
Ty się do niego przyzwyczaisz. Mam nadzieję, że jutro nie zaskoczy Cie ból.. Przygotowałaś się spożywczo?

Pomęczysz się dwa lata, później holiłudzki smajl i tęsknota za złomkiem. Będzie dobrze
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:11   #3513
paulka12
Raczkowanie

Z bólem dam sobie radę, przeraża mnie bardziej to uczucie "nieswojego" dzioba. jakbym miała pełną buzię złomu....
Bosko!

Idę się z tym przespać, może mi się poprawi humor
paulka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:12   #3514
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Peter8802 Pokaż wiadomość
nio cio Ty nie KPW o co kaman ?? ;P ojjj jojoj widzę że ze stolicy jesteś, bo ja to ze Świętego miasta jestem , dlatego godom w "świętym" języku ;P

Święte Miasto = Częstochowa ;P

Siaasiaa, nio to czekam na info od Ciebie
Ta? Popatrz, popatrz, a ja myślałam, że 'nio' i 'cio' to naleciałości ze wschodu, których używają zdziecinniałe laski, myśląc, że dzięki temu są słodkie.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:24   #3515
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Cytat:
Napisane przez Peter8802 Pokaż wiadomość
THX Siaasiaa, co ile wizyty ustala Ci ? podobno przy tych bezgumkowych są rzadsze ? jak byś mogła się też zapytać o to
niooo a kiedy masz następną wizytę ??
Ja posiadam to bezgumkowe cudo, kosztował 1900 , wizyty co ok 6 tygodni. Tylko , że ja nad morzem mieszkam więc nie wiem czy u Ciebie ceny podobne

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:40   #3516
Peter8802
Przyczajenie

Cytat:
Ta? Popatrz, popatrz, a ja myślałam, że 'nio' i 'cio' to naleciałości ze wschodu, których używają zdziecinniałe laski, myśląc, że dzięki temu są słodkie.
No to się pomyliłaś bo:
1. Ja nie jestem laską :P
2. Od Ciebie to ja na zachód jestem
3. Ja wcale słodki nie jestem :P
4. podobno bardzo poważny, ale jak trzeba to zbyt dziecinny i zabawny :P

a w ogóle to w Świętym mieście wszystko jest na Opak ;P wiec się nie dziw xD .... mówiłem już wcześniej że pod Jasną górą leją się najwięcej ?? najbardziej skąpo ubrane dziewczyny chodzą na dichio do Donka -> 150m od Jasnej Góry ;P

---------------

anusiaa81, dzięki za informacje, te 1900 to jeszcze względna cena za takie cudo, bo jak mi zawoła z 2,5 to normalnie mnie szlak weźmie :/ musiałbym zrezygnować z urlopu i odłożyć kasę aby kupić jeden łuk, a gdzie drugi ?? i wizyty i inne koszty ??? ehhhh.... studenckie życie :/ zawsze kasy brakuje ;-(
Stary 2010-07-21, 23:05   #3517
201604190949
Konto usunięte

Tak czy inaczej jest to infantylne. I przyszło ze wschodu (wschodu względem Polski i ogólnie Europy). Brzmi źle jak mówi to/pisze dziewczyna a jak robi to facet to brzmi tragicznie

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-07-21 o 23:06
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 23:47   #3518
Lousie
Raczkowanie

wizyty przy bezligaturowym są co 8-10 tygodni.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Założyłam....

I chce mi się płakac

Czuję się jakbym miała w paszczy kilogram żelastwa. Każdy ruch rani mi język i policzki. na podniebieniu mam drut, przez który seplenię...
Spodziewałam się że jego kształt będzie łagodniejszy i że będzie "bliżej" zębów. Nie mogę zamknąć buzi, nie mogę jeśc. Od dziś nie palę.... - też nie mogę.

dodaj zdjęcia
jaki masz aparat?
spokojnie, wosk, wosk, wosk i jeszcze raz wosk.
no i wszystko co miękkie, niewymagające gryzienia

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaa81 Pokaż wiadomość
Ja posiadam to bezgumkowe cudo, kosztował 1900 , wizyty co ok 6 tygodni. Tylko , że ja nad morzem mieszkam więc nie wiem czy u Ciebie ceny podobne
a co to za cudo ?

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 07:26   #3519
Peter8802
Przyczajenie

Cytat:
Tak czy inaczej jest to infantylne. I przyszło ze wschodu (wschodu względem Polski i ogólnie Europy). Brzmi źle jak mówi to/pisze dziewczyna a jak robi to facet to brzmi tragicznie
ale żeś się uczepiła jak nie wiem;PPPPP może i ze wschodu ;P nie wykluczone;P może u Ciebie tak jest ale u mnie jest zdeczka inaczej ;P
Stary 2010-07-22, 08:24   #3520
yennefer999
Raczkowanie

Cytat:
Założyłam....

I chce mi się płakac

dla mnie najwieksza motywacją do przejscia przez mękę związaną z leczeniem zębów (i byc moze z noszeniem aparatu - tego jeszcze nie wiem ) jest oglądanie do znudzenia swoich krzywulcow na zmiane z przypadkami wyprostowanych zebow to na forum. i ilekroć miewam jakies chwile zwątpienia w słusznosc mojej decyzji tyle to razy odpalam kompa i przeglądam forumowe fotki.
Mysle, ze tak jak pisza dziewczyny - przyzwyczaisz się niebawem.

Cytat:
o ja przepraszam....moj 2,5 letni synek mowi czysto no i co ale on mniej infantylny od niejednego doroslego jest czasem

czekam na aparat jak na zbawienie
kończę leczyć ząbki.
yennefer999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 08:48   #3521
paulka12
Raczkowanie

Dzięki za pocieszenie, ludzie

Aparat mam półceramiczny wstawię zdjęcia, obiecuję, ale w tej chwili nie mam aparatu w domu.

Pierwszy poranek z aparatem.
Dziwnie - wstawiłam wodę na kawę i przypomniałam sobie, że nie mogę jej pic...
Wyszłam na taras i dopiero "strzał" - przecież wyrzuciłam wszystkie papierosy, zapalniczki, popielniczki - wczoraj przeszłam na drogę cnoty

No to siedzę teraz ze szklanką wody i myślę....
Ból nie jest jakiś tragiczny- ot, rozdygotane zęby, ale to nawet przyjemne- czuję że działa
Bardziej mnie wkurza ten drut na podniebieniu: pierścienie moge oblepić woskiem, a tego nie za bardzo.
O jedzeniu nie ma mowy - przymusowa dieta

Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej.
Gdybym go tylko tak nie czuła

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

yennefer999, kiedy masz mieć aparat?
Stary 2010-07-22, 08:51   #3522
yennefer999
Raczkowanie

Paulka12 samopoczucie juz lepsze chyba? będę zakładac pewnie w drugiej połowie sierpnia, bo orto w pierwszej połowie bierze urlop

kończę leczyć ząbki.
Stary 2010-07-22, 09:00   #3523
paulka12
Raczkowanie

Odrobinę lepsze

Mąż mnie postawił do pionu twierdząc, że jęczałam kilka lat o aparat a kiedy go już założyłam, to wyglądam jak kupa nieszczęścia. No coś w tym jest.
Za to mój synuś przed chwilą mnie rozbroił tekstem:
"Fajny ten aparat masz.....A jak się nim robi zdjęcia?"
Stary 2010-07-22, 09:08   #3524
jatomam90
Raczkowanie

Dzień dobry

No i w końcu się doczekałam 02 sierpnia ściągam aparat.

Najlepsze w tym wszystkim jest to że ściąganie aparatu kosztuje ... 400 zł. :O
Byłam w takim szoku jak to usłyszałam że chciałam powiedzieć - to ja dziękuję pożyję z tym.
No ale oddaję swoje pieniądze przeznaczone na wakacje ..tzn. składam się z mamą że to tak ujmę ;P

jak zarobię trochę pieniążków to założę sobie dół.. ale chyba Damona.
Leczenie trwa krócej i wychodzi taniej.
It's a love story baby just say yes

Edytowane przez jatomam90
Czas edycji: 2010-07-22 o 09:10
jatomam90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 10:34   #3525
yennefer999
Raczkowanie

Paulka12

Jatomam90 sciągniecie 400zł?? moze to cena z aparatem retencyjnym?

ide dzis do dentysty znow. chyba oswajam sie z nim powoli. Gdybym miala wiecej zebow to pewnie po kilku jeszcze wizytach zwalczylabym tę moją dentofobię.

kończę leczyć ząbki.
Stary 2010-07-22, 10:40   #3526
jatomam90
Raczkowanie

yennefer999 dokładnie tak, To cena z płytką retencyjną ale jak dla mnie to i tak dużo. Zawsze myślałam że ściąganie aparatu jest najtańsze a tu bum...najdroższe. ;P

Też miałam fobie na detystów.. ale przyzwyczaiłam się
It's a love story baby just say yes
jatomam90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 11:07   #3527
Ayshaa
Rozeznanie

Hej daawno tu nie pisałam, nie widzę nawet nikogo ze 'starej ekipy', więc witam nowe aparatki

mi za półtora miesiąca stuknie roczek z moim Damonkiem
a od miesiąca mam też dół

na początku byłam załamana, jako że chciałam aparat przezroczysty, ale orto doradził mi damona, z racji że trzeba było rozszerzyć szczękę itp. No a Damon nie jest przezroczysty, przednie zamki mam półprzezroczyste, a reszta metal, acz mniejsze niż w normalnym aparacie. A teraz dodatkowo dołożył mi na górze jakieś druciki, przez co jeszcze więcej żelastwa mam... i wiecie co? to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu bardzo się cieszę, że się zdecydowałam, już się przyzwyczaiłam i jest ok i nie ma się co przejmować, że macie mnóstwo żelastwa w ustach, jak tam któraś pisała ja na początku też się przejmowałam, ale teraz już nie wstydze sie tego, bo stwierdziłam, że bardziej można sie wstydzić krzywych zębów, niż aparatu aa i jeszcze pozytywne reakcje znajomych typu "ooo masz aparat! gdzie zakładałaś? bo ja też chce założyc" także nie taki diabeł straszny czas szybko leci i zanim się obejrzymy, bedziemy ściągac i szczerzyć sie potem do wszystkich ludzi wokół
Stary 2010-07-22, 12:25   #3528
Tinka919
Przyczajenie

Witam Ja również przymierzam sie do wizyty u ortodonty.. na zdjęciu moja wada dość krzywe mam te żeby szczególnie jedynki. Jak myślicie czy długo trwało by leczenie, myślałam o aparacie damon ale jest dosć drogi...
Tinka919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:38   #3529
pozorna
Przyczajenie

No i byłam wczoraj u orto na wyciskach , zdjeciach itp, za 2 tyg mam przyjsc na plan leczenia , no i zaczynamy Juz sie doczekac nie moge !!!

Tylko najprawdopodobniej najpierw bede musiala sie pomeczyc kilka miesiecy z jakims rozszerzaczem

Jak pomysle ile juz pieniedzy wydalam na konsltacje itp, a ile jeszcze wydam to masakra!!! Ponad 10 000 bedzie ze wszystkim jak nic po zakonczeniu leczenia ;/
Ale mam wybór, albo wydawac co miesiac ostatnie pieniadze przez 2 lata albo caly zycie chodzic z takimi ----> zębami ;/
pozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 13:11   #3530
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bój się, że Ci zęby wrócą ahahaha sorry, nie mogłam

A tak serio to może jest opcja żebyś miała dodatkowo podklejaną retencję?
hie hie
Nie, moja ortodontka nie chce.
Nie i koniec :roll eyes:
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 13:29   #3531
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozorna Pokaż wiadomość
No i byłam wczoraj u orto na wyciskach , zdjeciach itp, za 2 tyg mam przyjsc na plan leczenia , no i zaczynamy Juz sie doczekac nie moge !!!

Tylko najprawdopodobniej najpierw bede musiala sie pomeczyc kilka miesiecy z jakims rozszerzaczem

Jak pomysle ile juz pieniedzy wydalam na konsltacje itp, a ile jeszcze wydam to masakra!!! Ponad 10 000 bedzie ze wszystkim jak nic po zakonczeniu leczenia ;/
Ale mam wybór, albo wydawac co miesiac ostatnie pieniadze przez 2 lata albo caly zycie chodzic z takimi ----> zębami ;/
ja na poczatku myslalam o mamo ile to pojdzie kasy, ale juz mi przeszlo, z czasem to mija, teraz nie moge sie doczekac wizyty kontrolnej w sierpniu, ostatnio w maju i kurde chce jakis nowy drucik i zapytac sie o 2 bo jakos tak sie schowala hmmm

spokojnie nie martw sie, ale separator czy cos innego?
Stary 2010-07-22, 14:27   #3532
pozorna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość

spokojnie nie martw sie, ale separator czy cos innego?
Chodziło mi nie o separator ale o urządzenie typu hyrax lub hass . Oj bedzie męka z tym , będzie .....ale za dwa lata ....
Stary 2010-07-22, 17:14   #3533
paulka12
Raczkowanie

Cytat:

Na czym polega twoja wada?
I jaki aparat planujesz założyć?
Stary 2010-07-22, 18:11   #3534
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
Hej daawno tu nie pisałam, nie widzę nawet nikogo ze 'starej ekipy', więc witam nowe aparatki

mi za półtora miesiąca stuknie roczek z moim Damonkiem
a od miesiąca mam też dół

na początku byłam załamana, jako że chciałam aparat przezroczysty, ale orto doradził mi damona, z racji że trzeba było rozszerzyć szczękę itp. No a Damon nie jest przezroczysty, przednie zamki mam półprzezroczyste, a reszta metal, acz mniejsze niż w normalnym aparacie. A teraz dodatkowo dołożył mi na górze jakieś druciki, przez co jeszcze więcej żelastwa mam... i wiecie co? to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu bardzo się cieszę, że się zdecydowałam, już się przyzwyczaiłam i jest ok i nie ma się co przejmować, że macie mnóstwo żelastwa w ustach, jak tam któraś pisała ja na początku też się przejmowałam, ale teraz już nie wstydze sie tego, bo stwierdziłam, że bardziej można sie wstydzić krzywych zębów, niż aparatu aa i jeszcze pozytywne reakcje znajomych typu "ooo masz aparat! gdzie zakładałaś? bo ja też chce założyc" także nie taki diabeł straszny czas szybko leci i zanim się obejrzymy, bedziemy ściągac i szczerzyć sie potem do wszystkich ludzi wokół
koniecznie wstaw zdjęcia !

Aparatka

~
Stary 2010-07-22, 18:59   #3535
kabalistyczna
Raczkowanie

Witajcie,
Właśnie wróciłam od ortodonty i zostałam szczęśliwą posiadaczką aparatu, a dokładnie pasywnego systemu samoligaturującego TeenBrook Axis.
Jako, że podobno najłatwiej wkupić się w Wasze łaski dodając zdjęcie obiecuję, że zrobię to kiedy tylko aparat fotograficzny wróci do mych rąk
Przyznam szczerze, że jestem dość zdziwiona. Naczytałam się na forum o bólu, rozciętych policzkach itd, a jedyne czego na razie doświadczam, to dziwne uczucie przy mówieniu, ale do tego na pewno można się spokojnie przyzwyczaić. Cóż.. może to cisza przed burzą
Stary 2010-07-22, 19:18   #3536
pozorna
Przyczajenie

Cytat:
Na czym polega twoja wada?
I jaki aparat planujesz założyć?
Moja wada jest trochę skomplikowana, mam wyrośniętą trójkę górną poza łukiem zębowym , na dziąśle, do tego dwójka jest zrotowana, mam za wąską szczękę, przesuniętą linie pośrodkową i zgryz krzyżowy i coś tam jeszcze nie pamietam jak to sie nazywa ;p
Planuję założyć aparat metalowy bo i tak czeka mnie dodatkowo koszt rozszerzacza plus wypelnienia ok 4 ubytkow, piaskowania itp ;(
Stary 2010-07-22, 19:32   #3537
Niunia20
Rozeznanie

witajcie aparatki, dawno się nie odzywałam i większośc z was niestety nie kojarzę... aparat mam rok i 4 miesiące góra a dół rok i już za 6 miesięcy go ściągam ... teraz już jest spokój aktualnie na górze nic się nie dzieje a na dole mam łancuszki gumowe i metalowe. na ostatniej wizycie miałam stripping a kolejna wizyta 4 sierpnia. co do rzeczy farbujących ligatury ... nie polecam chupa chupsa jabłkowego... gumki mam zielono żółte po wizycie wstawię zdjęcia z białymi ligaturami. jeszcze czekają mnie wyciągi korygujące zgryz i KONIEC
Stary 2010-07-22, 21:49   #3538
Tequila22
Raczkowanie

Cytat:
Moja wada jest trochę skomplikowana, mam wyrośniętą trójkę górną poza łukiem zębowym , na dziąśle, do tego dwójka jest zrotowana, mam za wąską szczękę, przesuniętą linie pośrodkową i zgryz krzyżowy i coś tam jeszcze nie pamietam jak to sie nazywa ;p
Planuję założyć aparat metalowy bo i tak czeka mnie dodatkowo koszt rozszerzacza plus wypelnienia ok 4 ubytkow, piaskowania itp ;(
Też miałam rozszerzane górne zęby i zgryz krzyżowy. Aktualnie noszę aparat stały 1,5 roku. Nie wiem kiedy ściągam, jeszcze sporo czasu musi minąć ze względu na puste luki po ekstrakcjach
Tequila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:47   #3539
kabalistyczna
Raczkowanie

Tequila22, które zęby Ci usuwali?
Stary 2010-07-23, 00:09   #3540
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kabalistyczna Pokaż wiadomość
Witajcie,
Właśnie wróciłam od ortodonty i zostałam szczęśliwą posiadaczką aparatu, a dokładnie pasywnego systemu samoligaturującego TeenBrook Axis.
Jako, że podobno najłatwiej wkupić się w Wasze łaski dodając zdjęcie obiecuję, że zrobię to kiedy tylko aparat fotograficzny wróci do mych rąk

czekam z niecierpliwością na zdjęcia,
bardzo jestem ciekawa co to za aparat

Aparatka

~
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości