|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hej
no jak gorąco.... Dopiero 10 a ja już padam ze zmeczenia. Zaraz musze położyć Oli na drzemkę i chwile odpocznę i zajrzę do was. Kasia jak tam impreza się udała? Laurka zadowolona? Czekuś gratuluję ząbka. my też mamy net z Netii i router i w całym domu jest net bezprzewodowo. p4w doskonale cię rozumiem. Moja Oli tez mnie wykancza ostatnio. Przez ten upał ciężko jej zasnąć w dzień i jest marudna strasznie i na ręce chce i żeby wszystko jej dać. Ciągle wyciąga ręce i krzyczy da da. Zobaczymy jak teraz mi zaśnie, czy będzie walka jakaś
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Co do guzow - to moze wyjasnie, moja corka zbiera je potykajac sie o wlasne nogi, zabawki, czy tez przez zle wymierazone odleglosci, a nie poprzez spadki z wysokosci. Wczoraj zaliczyla tez przewrotke w wannie. No i ostatnio ciagle wali glowa o pudelko na zabawki.
Chociaz na ostatnim wyjezdzie weekendowym 3 razy zlapalam ja w ostatniej sekundzie jak jej glowa znajdowala sie pare cm nad ziemia ( a reszta ciala byla na kanapie). ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ah, wczoraj ugotowalam warzyw i dzis dalam przykaz niance aby Natalce te warzywka ugotowane dawala. |
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie - jak impreza urodzinowa Laurki ![]() coś Svi też nie było długo (wczoraj chyba tylko rano) ... ciekawe czy dostała keratynę - musze jakoś zaplanować kolor, bo w sierpniu wyjeżdżamy dwa razy i wszystko jakoś w między czasie muszę poustawiać
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja tylko na sekundę, bo zaczynamy przygotowania do sobotniej imprezki. Małż odwiózł Malutka (he,he Roczniaka) do teściowej. Posiedzi na działce do wieczora, a My coś zrobimy, bo z Maćkiem u boku to nikłe szanse. Napiszę tylko do Oli. Unholy krzesełko-uczydełko jest fajne, Maciuś potrafi się chwilę nim zająć. Najlepiej wychodzi Mu wspinanie się po nim na łóżko A tak serio to bawi się fajnie. Stolikiem też Krzesełko ma dwa tryby: do nauki i do zabawy czyli jak większość zabawek FP. Uczy odgłosów zwierzątek, kolorów, liczenia, alfabetu itd. Pytaj, jeszcze tu chwilę pobędę
|
|
#3668 | |
|
Ola-Unhola
|
No to ładnie, Danielek po Japońsku, Natalka po węgiersku. Będzie do kogo po tłumaczenia skoczyć
![]() No to jadę do Rodziców za godzinkę. Znowu Małż będzie narzekał, ze nie może jechać od razu do domu tylko nas odbierać. Albo w ogóle powie, zeby mnie Rodzice przywieźli, bo mu się nie chce ![]() Ciekawe gdzie Kat? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
No sama nie wiem, właśnie. W stoliku martwi mnie brak wielu klocków. Stolik jakbysmy kupowali to chyba nowy, a krzesełko używane. Przy którym sprzęcie Maciuś bawi się bardziej samodzielnie? Napiszesz mi jeszcze jakie atrakcje ma stoliczek oprócz pianinka i klocków?
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() no teraz już nie masz wyjścia...musisz dać radę małemu "terroryście" ![]() Jestem "za" ![]() Cytat:
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oprócz pianinka i klocków są dwie kulki z dźwiękami zwierzątek, które obraca się paluszkami, układanka, tzn. w kwadracie są trzy elementy, które się przesuwa. Jest żabka, która podskakuje, jak naciśnie się na "wyrzutnie" i słychać dźwięk podskoku, jest pałączek, na nim dwie przczoły, które się przesuwa i jak trafi się na kwiatek to bzyczą. Nie pamiętam co jeszcze, bo Małż zabrał stolik do teściowej i nie mam go przed oczami. Aha, pianinko ma jeszcze książeczkę - 3str., które Maciek uwielbia przekręcać. Krzesełko ma budzik, książeczkę ze zwierzątkami i lampkę. Mimo tylko trzech rzeczy, IMO ma więcej melodii, piosenek, dźwięków. Maciuś przy obu zabawkach bawi się samodzielnie. Fakt nowe jest b.drogie, za drogie na te funkcje. Sama nie wiem, którą zabawkę polecić. Jedna i druga jest fajna i każda zajmuje na chwilę mojego Strusia Pędziwiatra
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-07-22 o 10:33 |
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi No coś musze postanowić i to dzisiaj, zęby do wtorku doszło
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie
Przepraszam, że nikogo nie cytuję ale nie mam czasu. Pakuję nas bo wczoraj wieczorem zamiast tego to małżowi pedicure robiłam ![]() Dobrze, że listę wcześniej zrobiłam bo połowy rzeczy bym nie wzięła ![]() Drugą kawę w biegu wypiłam, idę dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A z tą częścią to było tak, że rok temu kupiliśmy samochód (używany) i małż od razu powymieniał parę rzeczy i m.in. rozrząd i tam jest jakaś zębatka która najprawdopodobniej była delikatnie źle nałożona i przez to poszedł właśnie ten zawór za 1200
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho i pusto?
|
#3674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a moja Mama powiedziała, że nie przyjedzie do Kuby na urodziny ![]() Cytat:
Ciekawe, co napiszesz, jak zacznie się bunt dwulatka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze masz trochę czasu, zdążysz Kiedy wracacie?
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ciężki, a do buntu dwulatka chyba nie dożyję ![]() ja też swego czasu robiłam małżowi pedicure i manicure, ale już daaawno tego nie robiłam, a od dwóch lat to na pewno
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra dobra ![]() Porozmawialiśmy sobie ostatnio trochę i jest lepiej ale nie chcę zapeszać ![]() Niby czas mam ale to tak się wydaje. Zaraz Zuzka przyjdzie na drzemkę i koniec pakowania. Później małż jedzie jeszcze na myjnię i nie wiem jakie kolejki a przy Zuzce pakować się nie da bo Ona wszystko wyciąga z walizek.Jutro rano chcę posprzątać, żeby po powrocie nie trzeba było a wieczorkiem to już ostatnie rzeczy i ruszamy w nocy. Wracamy 1 sierpnia. Chyba Tyle zamierzamy być nad morzem ale jeśli będą chęci to pojedziemy stamtąd prosto do Torunia do mojej przyjaciółki. Jeszcze nie wiemy.Płynie ze mnie, mam dość ![]() Zaraz siadam i odpoczywam ![]() |
||
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dożyjesz, zapewniam ![]() Następna dobra żonka ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, wyjazd pomoże utrzymać osiągnięty wynik ![]() Wiem, jaka to robota, jak ktoś Cię ciągnie za nogę ![]() Odpocznij sobie
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jednak przyjedzie? Da się jeszcze Ją przekonać? ![]() Ciekawe skąd? ![]() Jeszcze nie usiadłam. Poczekam aż wróci małż z małą, położę Ją spać i dopiero. Coś mi się przypomniało. Wczoraj jechałam na 12 do fryzjera więc małż sam karmił i kładł spać Zuzkę. Nakarmił, położył Ją i był pewny że zasnęła. Po kilkunastu min zagląda do Niej a ona pieluchę sobie zdjęła i nasikała na poduszkę i prześcieradło |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam was od rana, bo jak mnie nie ma to cisza a jak znikne to chyba z 8stron mialam i łykałam po kilka postów między odkurzaniem, wycieraniem, praniem i małą wszystko wam opisze na spokojnie, bo nie chce tak chaotycznie pisać bo było naprawdę suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! wszystko się udało organizacyjnie, logistycznie itpA teraz idę dokończyć sprzątanie, jak mała jeszcze będzie spać to zacznę pisać, może n raty mi się uda a jak nie to wieczorem zasiąde. Nie cytuję bo już mnie czas nagli, chciałam tylko Karo zapytać ile lat temu mama pracowała w PiP I czy w tym na Promienistej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadnij ![]() Cytat:
|
|
|
#3682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyjazd na pewno pomoże ugruntować dobrą atmosferę ![]() Cytat:
mówisz, że tortury potrwają do dwóch lat i jeszcze przybiorą na sile i ja to wytrzymam ![]() ja nie jestem dobra żonka tylko wredna baba, a o paznokcie małża dbałam bo sama nie mogłam na nie patrzeć ![]() Cytat:
![]() u nas nie ma aż takich hardcorów, ale kilka razy się zdarzyło, ze myślałam ze Tomek śpi, a on ściągnął przewijak, skakał po nim, potem dopadł wszystkie swoje kosmetyki do pupy i ciałka z rozsmarowaniem nad łóżeczkiem włącznie i na koniec pozrywał naklejki i je zajadał - wygladało to jak po huraganie do tej pory nie wiem jak to zrobił, ale teraz nawet jak wydaje mi się, ze zasypia to zdejmuję wszystko z jego półki przewijakowej ![]() Cytat:
czekamy na relację i fotki
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-22 o 12:05 |
||||
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm no nie wiem ![]() ![]() Ja czuję, że Ona będzie tylko broić Jak coś zrobi na diabła to stroi takie miny, że wymiękam ![]() Cytat:
![]() Ja od razu zabieram przewijak z łóżeczka A często nawet łóżeczko odsuwam od ściany i komody
|
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak będzie ![]() To też jakiś powód ![]() Niezły jest, ja przezornie nie trzymam nic w zasięgu rąk Kuby jak zasypia w łóżeczku ![]() *** Matko, ale upał
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
no więc jeszcze śpi więc zaczynam z samego rana opis bo przecież coś musiało się wydarzyć.
zostawiłam mała z mężem a ja jeszcze musiałam jechać odebrać torty,kupić pieczywo i lody.Szykowałam się do wyjścia.Mąż ociągał się ze wstaniem, koty nie nakarmione zaczynały miałczeć i urzędować po blatach i kocur lazł po zlewie i zaklinowały mu się tylne łapy w takich wąskich raszkach między komorą zlewu a metalem.W tym samym czasie chciał zeskoczyć a Laura zwana ostatnio przeze mnie "Lolkiem" stała poniżej przy szafce, więc kocur oparł się przednimi łapami na jej główce i biegł w miejscu...kocur wrzeszczał, Lolek nie wiedział co jest grane i bała się ruszyć.Z resztą to ją bolało i w efekcie miała podrapaną,zaczerwienioną główkę z 1 dość płytką szramą ![]() no i się obudziła cdn
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Synowa , nie zginie w życiu ![]() Wasze dzieci jeszcze się mieszczą na przewijaku? I dadzą się tam położyć? ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mamy sześcioro gości na wątku, ciekawe
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() więc mimo zwisających nóg po dwóch stronach przewijającego to póki co jest najlepsze miejsce (choć oczywiście różnie to bywa - nawet tam potrafi uciekać a nawet stawać na równe nogi )
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie rozumiem czy w czasie przygody z kotem dziecko spalo czy bylo przytomne? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

NIE LUBIĘ TROLLI
Krzesełko ma dwa tryby: do nauki i do zabawy czyli jak większość zabawek FP. Uczy odgłosów zwierzątek, kolorów, liczenia, alfabetu itd. Pytaj, jeszcze tu chwilę pobędę
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

a przy Zuzce pakować się nie da bo Ona wszystko wyciąga z walizek.
Tyle zamierzamy być nad morzem ale jeśli będą chęci to pojedziemy stamtąd prosto do Torunia do mojej przyjaciółki. Jeszcze nie wiemy.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I dadzą się tam położyć?