|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
podobnie jak tam przekarmienie opisuje ruda kręconowłosa; ale jak pisałam, u mnie przekarmienie jedwabiem objawia się nadmiernie miękkimi, zwiędłymi włosami, które raczej nie wyglądają jak przesuszone siano. Za to na keratynę reagują dobrze; podobnie na elastynę z kolagenem; I bądź tu mądra
|
|
|
|
|
#21962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie nadmierne nawilżenie np waxem avocado objawia się świecącymi nawilżonymi lecz zdechłymi oklapniętymi włosami o leniwym skręcie ...
|
|
#21963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21964 | |
|
Rozeznanie
|
To super, że Ci pasuje
![]() Cytat:
![]() Będę musiała chyba częściej kupować coś fajnego, żeby tym podstępem zwabiać Cię na spotkania, bo zawsze jest bardzo miło i interesująco
|
|
|
|
|
#21965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
suche na pewno nie są ale też nie tak nawilżone jakbym chciała ale dogódź kobiecie raz tylko byłam z nich mega zadowolona a zdjęcie w ramkę chyba z tego dnia oprawię
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:42 |
|
|
|
|
#21966 |
|
Zakorzenienie
|
![]() boję się że Lavenda się dowie ![]() a ja mam mega wtykę w Feminotece ... czy dostanę dodatkowe punkty?
|
#21967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A swoją drogą to ja nigdy nie trzymałam banana godzinę, może jak potrzymam, to też mnie tak zachwyci A skoro lubisz warzywka, to przywiozę ze sobą pomidora i marchewkęPS: Dostaniesz dodatkowe punkty, jak Twój TŻ oficjalnei ogłosi, że jest zwolennikiem matriarchatu
|
|
|
|
|
#21968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ... ale nie targaj kochana tych pomidorów i marchewek specjalnie dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
ale będzie lańsko na ustawce ![]() a powiem Ci że testowałam nieświadomie, sqadu nie widząc
|
|
#21970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko w jakiejś rozsądnej kolejności,bo to duże butle są... A marchewka odżywka a nie maska jak ostatnim razem ![]() A potem to będę patrzeć czy już Ci nie rosną długie uszy z delikatnym meszkiem
|
|
|
|
|
#21971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak tu nie być vege mam to testować czy mogę wrzucić na makaron? ![]() Cytat:
ps. a robilaś kiedyś maskę z prawdziwego owocu banana? bo ta odżywka bananowa ma sqad dość nieskomplikowany ... ewentualnie ta lecytyna trochę mi tu śmierdzi ... chyba że humektanty, bo za nimi też Twój włos pewnie nie przepada ![]() a testowałaś ten glikol? testy glikolu dałyby odpowiedź na wiele pytań
|
|
#21972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obiecuję glikol w przyszłym tygodniu
|
|
|
|
|
#21973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko glikol nie solo, bo wiem że jesteś do tego zdolna!
|
|
#21974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-07-22 o 19:24 |
|
|
|
|
#21975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hola, hola, wyjdzie, że przychodzę na spotkania tylko jeśli mnie zwabić jakimś kosmetykiem to ja proponuję kolejne spotkanie do połowy sierpnia ![]() Cytat:
oo, a jaką wtykę? ![]() Tobie punkty przyznaję i bez tego ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#21976 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mnie chyba i sam banan nie pasi,bo miałam ten ekstrakt banana z Mazideł,o którym Syrenka pisała.
Na wlosach się nie sprawdzil więc lądował z dobrym skutkiem na twarzy... |
|
|
|
#21977 | |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra jest w zarządzie
nie to że się chwalę, ale jako feministka z krwi i kości pękam z dumy serio? dziękuję ... to może mnie przyjmiecie jak nieśmiało wrócę do analizowania, bo niedługo pozbywam się kuli u nogi (na razie w pracy ![]() Cytat:
|
|
#21978 |
|
Zakorzenienie
|
Dabur, Vatika, Enriched Coconut Hair Oil (Wzbogacony olej kokosowy do włosów) - używałyście? jest ok i bez silikonow?
|
|
|
|
#21979 |
|
Wtajemniczenie
|
iwona -wystarczy raz zapytac.
|
|
|
|
#21980 | |||||
|
Rozeznanie
|
Rybiorku, faktycznie włoski mniej się kręcą bez stylizatorów, ale jeśli potrzebujesz teraz odetchnięcia od nich, to ok
Jaki masz teraz plan na włosy? Rozumiem, że radykalne CG? Co chcesz nim osiągnąć? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko jeszcze ten bursztynowy rudzielec niepokoi. Będę miała na niego oko ![]() Cytat:
Za to może się czaić parafina zamiast oleju kokosowego. Ale nie jestem pewna, jeśli masz dojście do składu, sprawdź koniecznie.Jeśli to czysty kokos - jest super Parafina też jest ok, ale działa na zupełnie innej zasadzie niż kokos, więc lepiej być świadomym, co się kupuje. |
|||||
|
|
|
#21981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A plan to jest taki ze powrot do natury, mam nadzieje ze radykalne CG pozwoli mi ocenic faktyczne postepy wlosow w drodze to odzyskania dawnej swietnosci dlatego wklejaj fotki co jakis czas, to bedzie dla mnie motywacjaedit: nalozylam kokosa, po calym dniu wloski sa suche, jakby oddaly cala wode z siebie, wiec znow nawilzanie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-22 o 21:32 |
|
|
|
|
#21982 | ||
|
Raczkowanie
|
dobra jesteś
![]() Cytat:
Strasznie długo trwa, zanim włosy podeschną. Cytat:
??
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-22 o 22:30 Powód: zdjecie |
||
|
|
|
#21983 |
|
Konto usunięte
|
a ja rozczesalam wlosy po nalozeniu odzywki b/s- efekt powrot puchaczy, jutro chyba tylko
rano i do pracy ![]() ciekawe czy moi inzynierowie sie zorientuja Yasmin, nastepna suszarkowa kusicielka.... Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-22 o 23:01 |
|
|
|
#21984 |
|
Wtajemniczenie
|
yasmin - to nowa wersja tej suszarki co ja mam
![]() dyfuzor inny zupelnie. tez kiedys szuszylam zimnym, ale zrobilam sie len, a cieplejsze powietrze daje wieksza objetosc
|
|
|
|
#21985 |
|
Rozeznanie
|
a ja oczywiście nie wróciłam z zakupów z pustymi rękami. Upolowałam tą intensywną odżywkę Artiste i żel do włosów (za wszystko 6,5 - jak ja kocham takie zakupy
), w TBS macałam grzebień drewniany ale nie jestem do niego przekonana, tak samo nic innego mnie nie uwiodło, potem jeszcze złapałam jakąś odżywkę Ewy, taka moja słabość do polskich wyrobów, nawet nie patrzyłam zbyt na skład. Chociaż, jakby pomyśleć, to moim włosom silikony są raczej... obojętne... żadnego pogorszenia stanu, ale też nie mają czasu się nabudować bo olejowanie zmywam szamponem ziołowym to i silikonki idą papa ![]() nie wiem, czy tylko moje włosy tak reagują, ale u moich upał=brak współpracy. I nic ich nie przekona, żeby być ładnym i grzecznym , nie, muszą być proste u nasady a i kręcić się im nie chce. Jutro rano je trochę popieszczę i nie będą miały wyjścia, prawda?
|
|
|
|
#21986 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Zakręcone
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona ![]() To mój pierwszy post na tym forum i dlatego bezwstydnie się rozpiszę. Czytam od kilku godzin i jestem zafascynowana Waszą wiedzą, doświadczeniem i chęcią dzielenia się z innymi wszystkimi informacjami o lokach. Przez 30 lat życia nie wiedziałam, że jestem CG o skręcie 3a/3b.Mam włosy za ramiona, delikatne, cienkie, zadbane i bardzo błyszczące, rozjaśniane o półtora tonu do bardzo jasnego blondu. Stosuję już z powodzeniem ręcznikowanie i jestem oczarowana tą metodą ![]() Moje loki coraz lepiej wyglądają, a tyyyyle jeszcze przede mną, bo mam typową pielęgnację, tzn. kosmetyki profesjonalne, i to nawet nie do włosów kręconych. Na razie nie mogę się przekonać do tych wszystkich metod, zwłaszcza z lnianym mazidłem, ale mam nadzieję, że z czasem to wszystko stanie się oczywiste. Sama nie wiem, od czego zacząć - czy ktoś mogłby mi pomóc i powiedzieć, jak najłatwiej wprowadzać zmiany w pielęgnacji (FAQ i Pigułka rzecz jasna przeczytane) Pozdrawiam
|
|
|
|
#21987 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam Zakręcone
Cytat:
a mozna wiedziec co chcialabys osiagnac stosujac CG? i czy chcialabys byc ortodox czyli 100% CG czy dopuszczasz stosowanie silikonow, polyquaterniow i sls? piszesz ze masz zdrowe i blyszczace wlosy i tu trzeba wspomniec o jednej rzeczy, byc moze masz naprawde zdrowe wloski i okaze sie ze Twoim wlosom jest obojetne czy stosujesz silikony czy nie, moze rowniez okazac sie ze to dzieki silikonom w 'profesjonalnych' kosmetykach tak wygladaj, CG to prawie sama natura, zadnych sztucznych wspomagaczy, silikony to wlasnie ogolnie mowiac wspomagacze, niektorym kreconowlosym w ogole nie sluza, niektorym jest obojetne a niektorym sluza tylko niektore silikony, zeby ustalic ktore silikony moga byc stosowane najlepiej przez jakis czas byc 100% CG i potem eksperymentowac z produktami ktore je maja i tu powrot do mojego pierwszego pytania - co chcesz osiagnac stosujac CG? ja przeszlam na CG z dnia na dzien, znalazlam tu listy produktow dozwolonych na CG i jednego dnia wywalilam 'profesjonalne' kosmetyki (wyslalam mamie) jesli nadal nie jestes zdecydowana co chcesz (bo piszesz ze masz ladne wlosy a przejscie na CG moze wiazac sie z problemami na poczatku w zwiazku ze zmiana pielegnacji) moze na poczatek wprowadz OMO (link z instrukcja na poczatku watku), zaopatrz sie w nawilzajace maski, przeczytaj wszystkie linki na poczatku zeby wyrobic sobie opinie na temat produktow i ich skladow
|
|
#21988 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20862457]
ciekawe czy moi inzynierowie sie zorientuja ![]() ![]() Cytat:
niestety w niektórych hinduskich olejkach mogą być silikony, w sqadzie figurują pod nazwą silicon conditioner![]() nie sądzę aby były w tej kokosowej Vatice, ale warto sprawdzić
|
|
#21989 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

czyli jeszcze im żałowałam przez 2 tyg tego czego im brakuje i się dziwiłam co one takie niefajne są 

u mnie nadmierne nawilżenie np waxem avocado objawia się świecącymi nawilżonymi lecz zdechłymi oklapniętymi włosami o leniwym skręcie ...

raz tylko byłam z nich mega zadowolona a zdjęcie w ramkę chyba z tego dnia oprawię

testy glikolu dałyby odpowiedź na wiele pytań