Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 14:04   #3721
angy
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Angy jedziemy do Władysławowa
Fajnie, tylko duuuużo ludzi i przygotujcie się na korki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:04   #3722
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Witam

Juz wrocilismy, bylo fajnie ale Tomcio bardzo zajmujący więc w ogole nie odpoczęłam.....W domu śpi ok 3 h dziennie a tam spał max godzine i nie chciał siedziec w wózku -tylko ciągle na rękach, a najlepiej to raczkowac po kolkach i szyszkach(bo to osrodek w lesie).

Gorgulku masz jakas sprawdzona kwatere we władku?my sie tam wybieramy na poczatku sierpnia i szukam czegos zeby byla sala do zabaw dla dzieci i jakis kacik zabaw na dworzu
Stary 2010-07-22, 14:07   #3723
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Fajnie, tylko duuuużo ludzi i przygotujcie się na korki
Byliśmy już tam i wiemy jak jest
Wyjeżdżamy ok 3 nad ranem może wcześniej

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Gorgulku masz jakas sprawdzona kwatere we władku?my sie tam wybieramy na poczatku sierpnia i szukam czegos zeby byla sala do zabaw dla dzieci i jakis kacik zabaw na dworzu
My szukaliśmy dwóch pokoi dwuosobowych i ciężko znaleźć było, jeszcze jeden to ok. Wzięliśmy apartament z dwiema sypialniami, pokojem dziennym, łazienką i kuchnią. Na pw mogę podesłać linka. Nie byliśmy tam ale ze zdjęć zapowiada się nieźle
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:11   #3724
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim
nie czytam tylko szybko pisze co u nas. Więc zacznę od soboty kiedy to pierwszy raz o ponad 2 lat upiłam się Wpadli znajomi na grilla, Alan troszkęz nami był potem poszedł spaći chulaj dusza A i jeszcze była premiera kąpieli w baseniku, Alan był zachwycony a po 15 minutach sam chciał wychodzićbo był tak zmęczony W niedzielę pojechaliśmy nad rzekęi również były kąpiele, ale tym razem wszyscy się pluskali a nie tylko Alan, było suuuuper. We wtorek pojechałam z Małym do mojej siorki na wieeeelki basen i myślałam że Alan oszaleje gdy go zobaczył, a radości nie było końca Po drodze skoczyłyśmy na zakupy ciuchowe.
Wczoraj była masakra, z całego dnia to uzbierałoby się moooże 0,5 godziny w których Alan NIE płakał czy jęczał, a dziś już widać powód tego zachowania, a mianowicie 4 ząbek. Narazie widać go tylko tylko, dopiero przebił skórkę, ale jest A co najciekawsze to wszystkie zęby są na dole, ani jednego na górze
Jutro też czeka nas ciekawy dzionek bo jadę z siorką na zakupy Alanowe
Aaaa i dziś zaliczyliśmy też niestety lekarza, bo CHYBA po tych niedzielnych kąpielach w rzece alanowi porobiło się jakieś paskudztwo na buźce, na początku było tylko kilka krostek a teraz aż taka jakby łuska sięz tego zrobiła. Zwalam to na brudną rzekęalbo chlor w basenie u siorki. Lekarka kazała na zmianę smarować sudocremem i maścią witaminową.

A i jeszcze moje dziecko od kilku dni ma TYLKO JEDNA drzemkę kładę go ok 12-13 i spi do 15-16. Buuu ja chće żeby było po staremu i spał 2 razy.
A teraz zmykam na youtuba popróbuję wstawić filmiki żeby wam pokazać wyczyny mojego syna.

LAURKO KOCHANA PRZEPRASZAM ŻE TAK PÓŹNO ALE ŻYCZĘ CI DUUUUŻO UŚMIECHU NA BUŹCE I WIELU RADOŚCI . aBY WSZYSTKIE LATA BYŁY TAK BEZTROSKIE JAK PIERWSZY ROCZEK
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:14   #3725
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

A my jedziemy do Rewy.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Czekamy na linki.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:19   #3726
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Apropos dzieci jeszcze-zauważyłam, że większośc jest włosiasta, a mi się taki Łysek z pokładu idy trafił Wiadomo, że kochany, ale kitki już bym porobiła
Zu jak się urodziła to już miała ekstra włoski, czarne później z tyłu łysolek, bo powycierała ale teraz to juz ma gęstą na maksa czuprynę i ciągle ktoś pyta czy jej ścinałam, bo taką ładną bombkę ma (nie ścinałam)...no ale bobaski łysolki są słodkie

Cytat:
Karo dopiero zajarzyłam-śniadanie o tej porze??
ja tak mam w pracy...wejdę rano do firmy to czasami jogurta wciągnę ( tak z 2 razy w tygodniu się zdarzy) a później jest tyle pracy że ok 14 do kuchni docieram

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
My szukaliśmy dwóch pokoi dwuosobowych i ciężko znaleźć było, jeszcze jeden to ok. Wzięliśmy apartament z dwiema sypialniami, pokojem dziennym, łazienką i kuchnią. Na pw mogę podesłać linka. Nie byliśmy tam ale ze zdjęć zapowiada się nieźle
Ja poproszę...tak na zaś
Stary 2010-07-22, 14:33   #3727
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zu jak się urodziła to już miała ekstra włoski, czarne później z tyłu łysolek, bo powycierała ale teraz to juz ma gęstą na maksa czuprynę i ciągle ktoś pyta czy jej ścinałam, bo taką ładną bombkę ma (nie ścinałam)...no ale bobaski łysolki są słodkie

ja tak mam w pracy...wejdę rano do firmy to czasami jogurta wciągnę ( tak z 2 razy w tygodniu się zdarzy) a później jest tyle pracy że ok 14 do kuchni docieram

Wiem wiem

Ło matko! To gdzie Ty pracujesz?
Ale w sumie to myślę, że to dobrze, bo przynajmniej czas Ci szybko leci. Ja to często nie wiem, co z du** zrobić i nie jest to fajne

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-22 o 14:39
Stary 2010-07-22, 14:40   #3728
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
8 h spędzam przed kompem ale jak się wszystko nazbiera, maile nie przestają przychodzić to ciężko dojść do kuchni, chyba że po wodę (gdyby nie Dukanek to po sok, ach jak mi soków brakuje) albo kawe No i ciągle ktoś coś chce...

a połowę czasu to ostatnio spędzam na wizażu...więc już w ogóle brakuje czasu na jedzenie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-22 o 14:42
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:45   #3729
gorgulek
Zakorzenienie

Angy teraz zastanawiam się jak mogłam tych bransoletek nie zauważyć
Stary 2010-07-22, 15:10   #3730
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre to bardzo
(...)

z czasem stwardniejesz przy Kubasku
(...)
No ja też jestem ciekawa chociaż małych szczegółów Miramejki
(...)
A najlepiej po kąpieli...kładę Zu na dywanie w ręczniku (jak powiem nie ruszaj się to leży i czeka), biorę pieluchę to jest pierwsza ucieczka na jej widok...na golasa...założę pieluchę - druga ucieczka z pieluchą...no i później już trzecia w ciuszkach do spania ale już się przyzwyczaiłam do tego i strasznie zabawienie to wygląda jak ona z gołym tyłkiem i ogromnym uśmiechem ucieka zrobi rundkę po dywanie i wraca
(...)
....idę na śniadanie
, przykre, ale co poradzić

Myślisz?

No popatrz, jakie ciekawskie

Hehe

Rychło w czas

Cytat:
No... Ciekawe co na to sąsiedzi, bo mamy balkon na wprost ogródków Jakby mnie zobaczyli pluskającą się pod takim muchomorkiem, to pewnie szybko wykonali by tel. do odpowiednich służb
(...)
Apropos dzieci jeszcze-zauważyłam, że większośc jest włosiasta, a mi się taki Łysek z pokładu idy trafił Wiadomo, że kochany, ale kitki już bym porobiła
Sprawdź, czy dobrze przewidujesz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ostatnio wg małża też
A czym sobie zasłużyłaś?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Afrodyta

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Wczoraj była masakra, z całego dnia to uzbierałoby się moooże 0,5 godziny w których Alan NIE płakał czy jęczał, a dziś już widać powód tego zachowania, a mianowicie 4 ząbek. Narazie widać go tylko tylko, dopiero przebił skórkę, ale jest A co najciekawsze to wszystkie zęby są na dole, ani jednego na górze
(...)
A i jeszcze moje dziecko od kilku dni ma TYLKO JEDNA drzemkę kładę go ok 12-13 i spi do 15-16. Buuu ja chće żeby było po staremu i spał 2 razy.
A teraz zmykam na youtuba popróbuję wstawić filmiki żeby wam pokazać wyczyny mojego syna.
Gratulujemy ząbka

Ale skoro śpi tak długo, to czemu Ci nie pasuje?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:11   #3731
agga19851985
Wtajemniczenie

ooo nie, chciałam wrzucić filmiki to pokazało mi że mam czekać ponad 40 minut aż się załaduje. A ja tyle czasu nie mam więc wrzuciłam kilka fotekdo albumów, ale nie ma tam fotek basenowych bo tylko filmiki kręciliśmy.... chyba.

miramej--bo już miałam rytm dnia ułożony a teraz znowu muszę kombinować, a ja leniuch jestem i nie chce mi się myśleć co i jak teraz zorganizować))

oooo MARICA nas podgląda. Co tam u Was??

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-07-22 o 15:16
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:19   #3732
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
miramej--bo już miałam rytm dnia ułożony a teraz znowu muszę kombinować, a ja leniuch jestem i nie chce mi się myśleć co i jak teraz zorganizować))
Wiadomo, że rytm się naszym dzieciakom zmienia, nie ma bata, trzeba od nowa wymyślać

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-22, 15:26   #3733
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ale przystojniak Słodkiego masz synka

Ale Twoja Zuza ma te oczyska niesamowite

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
U nas nawet jak się złapie, to ryk jest, bo leżenie na plecach jest be. Więc siadam na łóżku i pytam Kubę, czy umie sam wejść, czy mam Mu pomóc? I na razie się nabiera A potem już jakoś idzie. Najgorzej, jak wezmę Go sama na ręce i położę, też chyba odbiera to jako atak na swoją niezależność.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
pisząc zabawki miałam na myśli szeroko rozumiane zabawiacze - u nas hitem są wszelkie tubki i ostatnio frida
U nas też różne tubki, nakrętki i inne dziwne rzeczy, ale... teraz podczas wizyty na wsi dorwał tam zwykłą packę na muchy - coś takiego i jest hitem nad hity Dzierży ją w dłoni przez połowę dnia, niczym berło, i wszystkich i wszystko dotyka za jej pomocą W każdym razie polecam

Cytat:
Morska witaj Ale wojażujecie A Tymek to duży chłopczyk, i tez wygląda "dorośle", nic nie wymyślaj.

Cytat:
Robię kaszki bezmleczne Holle na mleku modyfikowanym , ale może jak będę robiła teraz zakupy w amarantusie, to kupię mleczne kaszki. Nie wiem, jak to jest , spytałam pediatrę, powiedziała, że mogę robić te kaszki i tyle

Ja będę robić po "uroczystościach", ale ale... zobacz co mam

Tadam

Takiego
A jakiego mleka używacie? Sami wybraliście czy konsultowałaś z pediatrą?
Ja już ostatnio chciałam wziąć jakąś mleczną, ale jeszcze poczekałam. Przy następnym zamówieniu też wezmę.

Tadam'a dodałam do zakładek, mam nadzieję, że Aannuullaa się nie obrazi?

za linki, żółwik fajny
Stary 2010-07-22, 15:35   #3734
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A jakiego mleka używacie? Sami wybraliście czy konsultowałaś z pediatrą?
Ja już ostatnio chciałam wziąć jakąś mleczną, ale jeszcze poczekałam. Przy następnym zamówieniu też wezmę.

Tadam'a dodałam do zakładek, mam nadzieję, że Aannuullaa się nie obrazi?

za linki, żółwik fajny
Kupiłam Bebilon 2, najpierw małe opakowanie, wczoraj dokupiłam duże, a następne wezmę już 3 Kupiłam takie za radą lekarki.

Myślę, że nie, skoro tyle się natrudziła, żeby mi pomóc (Anula, kocham Cię )

Proszę , Kuba na razie jeszcze nie umie dopasowywać kształtów świadomie, ale cieszy się, jak coś Mu się dobrze uda i żółwik gra

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-22 o 15:37
Stary 2010-07-22, 15:42   #3735
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

U nas też różne tubki, nakrętki i inne dziwne rzeczy, ale... teraz podczas wizyty na wsi dorwał tam zwykłą packę na muchy - coś takiego i jest hitem nad hity Dzierży ją w dłoni przez połowę dnia, niczym berło, i wszystkich i wszystko dotyka za jej pomocą W każdym razie polecam
Musze przetestowac.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Och, u nas z mlekiem bylo 1001 prob i bledow. Sami zesmy eksperymentowali.

W koncu zostalo NAN HA. Teraz wprowadzam jej juz 3.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Przypomnialo mi sie ze u nas chusteczki zarowno w opakowaniu jak bez dluuugo byly hitem.
Stary 2010-07-22, 15:46   #3736
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Och, u nas z mlekiem bylo 1001 prob i bledow. Sami zesmy eksperymentowali.

W koncu zostalo NAN HA. Teraz wprowadzam jej juz 3.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Przypomnialo mi sie ze u nas chusteczki zarowno w opakowaniu jak bez dluuugo byly hitem.
A kiedy wprowadzaliście mleko modyfikowane?

U nas chusteczki też są fajne , zwłaszcza wyciąganie tych do pupy z pudełka jest super

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-22, 15:51   #3737
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Mała od poczatku była na karmieniu mieszanym. W 2 dobie po urodzeniu 1 raz dostala butle.
Stary 2010-07-22, 15:54   #3738
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mała od poczatku była na karmieniu mieszanym. W 2 dobie po urodzeniu 1 raz dostala butle.
I sami wybraliście mleko? Bez konsultacji z lekarzem?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-22, 17:24   #3739
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Tak.
Stary 2010-07-22, 18:22   #3740
morska
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam Bebilon 2, najpierw małe opakowanie, wczoraj dokupiłam duże, a następne wezmę już 3 Kupiłam takie za radą lekarki.

Proszę , Kuba na razie jeszcze nie umie dopasowywać kształtów świadomie, ale cieszy się, jak coś Mu się dobrze uda i żółwik gra

Skoro już nie poczekałam na zgodę żadnej z Was, to cóż mi pozostaje napisać... Kocham Was obie

Tymek też nie umie - ma sorter-samochód, ale niestety on nie wydaje dźwięków. Szkoda, bo nie ma motywacji do wrzucania.

Cytat:
Musze przetestowac.

Ciągle zapominam napisać, że zauważyłam nowe "twarze" - zakazana i ślepa - witajcie
Stary 2010-07-22, 18:49   #3741
skierka1981
BAN stały

hej mamusie
Amelka daje mi dzis popalic

mam na szybko pytanie czy te stoliki co kupowały ktores z was sa w j.polskim?szukam dla Amelki i wolalabym zeby byl w polskim ale sa tylko fischer price polko - ang za 260 zł...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 19:24   #3742
UnholyOne
Ola-Unhola

skierko, to ten stolik:
http://allegro.pl/item1151383239_chi...yka_super.html

zaraz się odezwe. Dopiero wróciłam i nadrobiłam po łebkach. Teraz kolacja itp.
Stary 2010-07-22, 19:40   #3743
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja będę robić po "uroczystościach", ale ale... zobacz co mam

Tadam
no żebym wiedziała to jeszcze ze 3 razy bym sprawdziła ortografię, składnię, stylistykę i zawartość merytoryczną

Bardzo mi miło
Cytat:
Cytat:

Skoro już nie poczekałam na zgodę żadnej z Was, to cóż mi pozostaje napisać... Kocham Was obie

mnie nie ma a tu takie wyznania no z wzajemnością moje drogie, z wzajemnością

Ehh padnięta jestem a jeszcze kuchnia czeka zabałaganiona i nocne zakupy Chyba kawę sobie zrobię, tą poranną właśnie znalazłam zimną przy kompie...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:15   #3744
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja też przecież to nie lekarstwo, bo niby na jakiej podstawie lekarz dobiera?
w sensie jakie warunki muszą być spełnione by pić bebilon, bebiko, czy candie

Słów kilka o roczku.
Imprezkę uważam za baaardzo udaną.Wszyscy goście się stawili.Był pełen rozgardiasz i prawdziwe kinder party.
Pogoda nam dopisała, basen był w użytku.
Wszystkie jedzonko zostało spałaszowane, a miałam naszykowane naprawdę bardzo dużo.Tak jak wspominałam kupiłam
3kg karkówki na grilla-była faszerowana,
3kg żeberek po diabelsku
2 sałatki
2 tarty z porem i piersią
40skrzydełek z piekarnika
2torty
blacha murzynka
24 muffinki z żurawiną
oprócz tego dla dzieci chrupki, biszkopty,rurki waflowe, petitki,arbuz, bananki
i hektolitry soków, które tak rozrabiałam w dzbankach pół na pół z wodą, bo w taki upał te soki to sam ulepek.

Lolek dostał śliczne prezenty.Jak chcecie mogę je wam obfotografować
Od ciotki Kikuni dostała różowy rowerek
Co najśmieszniejsze od wuja chrzestnego też, tylko zielony
Tak więc mamy chwilowo 2
Ramkę na 12 zdjęc mc po mc+ miejsce na odcisk rączki/nóżki, fajny flecik dziecięcy-już umie dmuchnąć i ma radochę, super zestaw sztućców z ciekawym wzorkiem, podkładkę na stół Hello Kitty,sorter hipcia z bączkiem, bidon nubby-super jest.Małej bardzo podpasował, drugi bidon różowy scooby-doo,sukienkę, bujaczek -konik na ogród, spineczki, gumeczki,fotelik na rower- o tym za chwilę, samochodzik do odpychania z muzyczką i światełkami, troszkę pieniążków i to myślę że wszystko.

Dałam dzieciakom pampki do wody, ale że potem woda brudna od trawy itp to przy którejś już kąpieli nie zakładaliśmy i Natala walnęła koope
Właściwie dobrze wyszło bo basen już był w cieniu i trochę wiało i potem kłopot wyciągać z wody po dobroci.
Wodę wylaliśmy na beton i dzieciaki łaziły po tym i chlapały.

Goście rozchodzili się stopniowo.Najwytrwalsze dzieci -i wcale nie najstarsze zostały do 20:30, potem wykąpałam ją u siostry, ubrałam w piżamkę , zarzuciłam moskitierę i we wózku zasnęła.

Potem co najstarsi wypili 3/4 wódeczki, dojedli resztę mięcha i o 23 z wolna zaczęłam się słaniać na nogach, a tu jeszcze posprzątać ogród,pozwozić graty do domu.Spać szłam o 1:30

Jeszcze sie zmobilizowaliśmy by skręcić fotelik, tak więc cud miód orzeszki.Jestem przezadowolona
Krążyłam w spódniczce po podwórzu testując sprzęt, a z samego rana jak już musiałam wstać i przejąć małą (mąż szedł na rano, ale o 7:30 do niej wstał) to umyłam zęby, zapakowałam małą w fotel i kask i pomknęłyśmy na pierwszą przejażdżkę.
Lolek uśmiechnięty.Wciąż mówiła "aaaaaaaaa" i na dziurach różne dźwięki wydawała , pokazywała paluszkiem na wszystko i odwracała sie do mnie.

Wykonanie bardzo solidne i dopieszczone w najmniejszych szczegółach.W zasadzie dość delikatne to jakby spojrzeć na całość-nie ma wrażenia kloca na ramie.
Moja pierwsza myśl po wyciągnięciu z kartonu "matko jakie to małe, czy nie za małe, czy ona się zmieści i będzie jej wygodnie"
Ale pasuję jak ulał.Podnóżki z osłonkami i regulowaną wysokością.Fotelik nie przeszkadza w jeździe, pasy solidne i extra to do rączek.Mój śpioch próbował w czasie jazdy złożyć polik i przymknąć oko
Zaraz wstawię fotkę w albumie.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Olu wstawiłam jeszcze jedno takie samo zdjęcie, wprost z aparatu i wizaż sam je sobie okroił.Może będzie większe.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-22 o 19:46
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:35   #3745
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiu cieszę się, że imprezka udana

O rajciu! Unholy nie mówiłaś, że to aż tyle pakowania A Ty na dodatek 2 dzieci. Ja nie wiem jak się w auto zapakowaliście.

Ponad połowę z listy mam zapakowaną ale ile jeszcze przede mną
Pocieszam się, że już w sobotę z rana tam będziemy
Stary 2010-07-22, 20:42   #3746
angy
Zakorzenienie

Kaśka extra, że impreza się tak udała Ilość jedzenia tudzież prezentów Laurki imponująca No i fajnie, że fotelik pasuje. Kurde wszystko fajnie

Miramej raczej kąpieli pod muchomorem nie planuję

Dziękuję za komentarze w albumie

Spadam i do jutra, bo mam jeszcze wieczorne zajęcia-prasowanki, kąpanki... Zośka już śpi. Padła dzisiaj po tym upale.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Gorgulku nie gadaj tyle tylko się pakuj

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-22, 20:46   #3747
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem

Ale w sumie to myślę, że to dobrze, bo przynajmniej czas Ci szybko leci. Ja to często nie wiem, co z du** zrobić i nie jest to fajne
ja to często nawet siku w pracy nie robię a o takich rarytasach jak jedzenie czy picie to nawet nie myślę

Cytat:
No popatrz, jakie ciekawskie

A czym sobie zasłużyłaś?

jak to czym - jak to baba - wiecznie coś chcę, a i tak nigdy nie będę zadowolona

Cytat:

przy najbliższej okazji zakupię packę - dzięki

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Kat, ale miałaś jedzenia i jacy goście, ze wszystko zjedli

dobrze, ze chociaż fajne prezenty przynieśli

fotelik świetny

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 20:56   #3748
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Tymek też nie umie - ma sorter-samochód, ale niestety on nie wydaje dźwięków. Szkoda, bo nie ma motywacji do wrzucania.

Z zabawek mogę polecić jeszcze układankę i foremki z Ikei, Kuba bardzo lubi układać piramidkę, a kubeczki wkładać jeden w drugi

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie
A melka daje mi dzis popalic

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
no żebym wiedziała to jeszcze ze 3 razy bym sprawdziła ortografię, składnię, stylistykę i zawartość merytoryczną

Bardzo mi miło

mnie nie ma a tu takie wyznania no z wzajemnością moje drogie, z wzajemnością

Ehh padnięta jestem a jeszcze kuchnia czeka zabałaganiona i nocne zakupy Chyba kawę sobie zrobię, tą poranną właśnie znalazłam zimną przy kompie...
Wszystko jest tam pięknie

, jak Martynka?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja też przecież to nie lekarstwo, bo niby na jakiej podstawie lekarz dobiera?
w sensie jakie warunki muszą być spełnione by pić bebilon, bebiko, czy candie
A ja nigdzie nie napisałam, że to lekarstwo i lekarz musi dobrać

Fajne prezenty Laura dostała , cieszę się, że urodzinki udane

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-22 o 20:57
Stary 2010-07-22, 21:11   #3749
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

, jak Martynka?

no dzisiaj strasznie upał dał nam pod koniec dnia popalić, w domu nagrzane do granic możliwości a klimatyzator u rodziców, zaczęła biedna już w kąpieli wyć ale dzisiaj to się jej nie dziwię, sama miałam dość.

TŻ przyjechał z pracy i pobiegł po ta klimę więc teraz ma już chłodek biedactwo moje

Kasiu miałam pytać odnośnie fotelika - ile masz wzrostu? Bo ja dość niska jestem i tak się zastanawiam czy nie zahaczałabym małej brodą

ja oszaleję, TŻ jeszcze nie ma a ja czekam żeby po te zakupy jechać, no chwała Ci Panie że tesco 24 godziny otwarte...

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-22 o 21:13
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:27   #3750
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

nic mi sie nie chce, na nic nie mam czasu.....

p4w, gor - mam keratyne, jutro moze kupie pojemniki i rozleje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości