|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Ale ja nie sadze ze takie rzeczy naprawde moga nam zaszkodzic...jest niewiele kobiet ktore analizuja kazdy produkt ktory lubia zanim go zjedza bedac w ciazy. Wg mnie nalezy sluchac swojego organizmu i jesc to na co nam przychodzi ochota, oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku...
bo mnie np.ostatnio tak strasznie do piwa ciagnie ide sie napic soku pomaranczowego
|
#2762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak to się dzieje swoją drogą zgapiłam się, bo kupiłam sobie ostatnio z ziajki takie cos na cellulit w formie olejku i nie poużywam, bo niestety kosmetyk ujędrniający w lutym się będę smarować Cytat:
kma ja pojecia nie mam jak w takim ukladzie postepowac z wynikami twoimi, jak sie bardzo martwisz to moze zadzwon sobie do ginka i zapytaj, zeby cie uspokoił troche muron boooooski jest juz wciagnelam pol worka marchewki, jestem szczesliwa
|
|||
|
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
sama listeria moze byc w produktach typu: mleko, sery, lody, surowe warzywa, kiełbasa, drób, mięso, ryby – a więc większość wrażliwych na temperaturę pokarmów, które przechowujemy w lodówce, no to troche nam juz odpadlo
i co tu bezpiecznie zjesc
|
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Wystarczylo wlaczyc wiadomosci i juz wiem co mi tak smierdzi... Na Brdzie pojawily sie glony i wodociagi dodaly do wody wiecej chloru zeby woda nie byla trujaca...;/ ale jak to smierdzi...fuuuj ;/ i jak ja mam sie wykapac? nie mam tyle wody mineralnej
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego trzeba wybieraz mleko i sery pasteryzowane, mieso ryby gotowac, a warzywa dobrze myc z wedlina raczej nie ma co zrobi chyba ze ja ugotujesz przed jedzeniem dlatego raczej lepiej jej unikac |
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawde na zywo nigdy u nikogo czegos takiego nie widzialam chyba Aaa i mam dokladnie ten sam olejek co Ty
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
no nie ma co jeść
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie skończyłam robic rogale i wstawiłam juz 2 blachę do piekarnika. Została 1 i kuniec
i już jem.. te z pierwszej.. ciepłe. Wiem, że niezdrowe, ale ja uwielbiam je na ciepło;
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
niestety pasteryzacja nie jest gwarancją bezpieczenstwa, listeria żyjąca w glebie i wodzie niekiedy pojawia się w lodówkach i moze zakazic rowniez mleko i sery pasteryzowane pozbawione jakiejkolwiek mikroflory. Swietnie sie namnaza w niskiej temp, dlatego jest tak niebezpieczna. jak widac prawie wszystko moze byc potencjalnym zagrozeniem, wiec chyba nie ma co tak analizowac
Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-07-22 o 22:31 |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze sadze ze jest co analizowac bo wtedy wiesz gdzie jest wieksze zagrozenie |
|
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
zgadza sie, ze po pasteryzowanych jest mniej zachorowan, ale jednak sie zdarzają. A wedliny przechodza specjalne badania pod katem obecnosci listerii, wiec nie są az takim zagrozeniem.
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
kurde, zacznę jeść powietrze
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz codziennie cos slodkiego musze zjesc i wydaje mi sie, ze to tez jest tym czesciowo spowodowane ![]() a olejku uzywalas wczesniej? bo ja pierwszy raz kupilam i w zasadzie nie uzywalam, do lutego poczekam ze sprawdzeniem efektow ![]() buahahaha wlasnie padlam na twarz dziewczyny mam pytanie z zupelnie innej beczki, chyba jeszcze o tym nie rozmawialysmy, chodzi mi o piersi w ciąży, jak o nie dbacie? bo ja przed ciążą nosilam biustonosze z freya, naprawde genialne, teraz niestety nie stac mnie na to, zeby co 4 tygodnie kupowac sobie nowy bo mi rośnie, poza tym moge caly dzień chodzić bez, tak mi dobrze z cycusiami na wolnosci zastanawiam sie jaki to pozniej bedzie mialo wplyw na wyglad biustu?teraz smaruje sie babydream na rostępy, nic ponad to, ale grawitacja robi swoje
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
a zasadzie jakie jest ryzyko zarażenia ta listerią? i robi się jakieś badania w tym kierunku jak np na toxo?
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam kupić sobie specjalne produkty z Pharmaceris M do pielęgnacji biustu, ale sa od 4 miesiaca. Jak narazie nie zauważyłam rozstępów a biust urósł mi z 75b na 75C! więc można powiedzieć, że w końcu mam biust... Bolą was dalej piersi? |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1/3 wszystkich przypadkow jest wlasnie u kobiet w ciazy a najgorsze to ze dla plodu moze to sie bardzo zle skonczyc co jeszcze znalazlam ze w Europie 1 na 2000 osob choruje z powodu tej bakterii a w US 2500 rocznie Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-07-22 o 23:38 |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie dalej bolą zwłaszcza jak po całej nocy wstane, to umieram nie moge sie dotyknąć, tż nawet nie próbuje sie przytulić z rana bo płacze z bólu poza tym mnie z 75B wskoczylo już prawie na 75D |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja po slodkim bylam jeszcze bardziej glodna i wciaz pilam...a po kebabie na pol dnia najedzona no i tez zauwazylam ze w ciazy jem wiecej slodyczzy niz przed...ale staram sie np. czekolade zastapic jakas nektarynka itp.Ten olejek mam pierwszy raz...ujela mnie ta pompka i zapach nawet nie jest zly bo ostatnio jak kupilam serum na rozstpy z firmy Perfecta to myslalam ze sie od razu umyje, tak mi smierdzial ten balsam A naprawde nie mozna ujedrniajacym sie niczym smarowac? ![]() A co do piersi to mnie coraz mniej bola...ale sa takie ociezale caly czas...ale stanikow nie zmieniam...jakos tak mieszcze sie w te swoje...moze dlatego ze ja zawsze mialam same push-up'y bo mi sie wkrecalo ze jak mam zwykly to nie mam biustu i teraz jak nosze te zwykle to jest ok i w push-up'ach tez (moze dlatego ze one sa z gory przystosowane do tego aby 'wypychac' w gore piersi bez wzgldu na rozmiar). No ale z piersi jestem zadowolona i tez mnie kusi zeby chodzic bez stanika...ale coraz czesciej widze dosc mlode kobiety ktore maja takie cycki ze tylko je zarzucic na plecy i wtedy chodzic sie da....wiec to na mnie dziala odstraszajaco i chocby nie wiem co stanik sciagam tylko na noc
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam takie duże już że szok, i bolą cały czas, są bardzo wrażliwe, że bez biustonosza nawet nie usnę
, i śpię od 2 tygodni w biustonoszu
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Zawsze było to dosyc zdrowo. Nie lubię się trząść przesadnie. Wszędzie rózne syfy dookoła![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysiolopez co do rogali - zostaw mi z jednego . Narobiłaś smaka, a w robieniu rogalików, bułek etc. ja dobra nie jestem...za to ciasta robię (podobno) rewelacyjne - coś za coś .Jak tam samopoczucie, dziewczynki?? Ja właśnie wróciłam z porannych zakupów - dziś robię leczo na obiad, ale bez kiełbas żadnych, bo patrzeć na nie nie mogę...sama pyszne warzywka...mniam .
|
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.gronkowiec.pl/listeria.html ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nie drażniły zapachy, dopoóki mój luby nie przywiózł od mamy słoika z ogórkami kiszonymi!!!! 2 sekundy po otwarciu słoika ja już czuje je! Gorzej z moim wybrzydzaniem.. jadłabym tylko owoce..a mięso.. jedynie z grilla.
inaczej nie wchodzi...
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, z tym co jem mam luz. Żadnej różnicy
![]() Tylko czemu nadal mdli...może trochę ten duphaston?
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wczoraj racuszków narobiłam...z racji tego że owoce w nich są,ale przyznam że jakoś mnie nie ciągnie - co sama zrobię to mi się odechciewa jeść . Co do mięska...to z grilla jedynie bym mogła zjeść białej kiełbaski a reszta...odrzuca mnie. Aa...kaszankę w sumie też bym mogła zjeść .Wczoraj myślałam że padnę jak poszłam szukać wędliny na kanapki...nic zupełnie nic mi nie pasowało... jedno jakieś tłuste, drugie suche...trzecie dziwny kolor i stałam 15minut. TŻ spoglądał na mnie z niepokojem .Za to mój dzisiejszy sen wszystko wygrał chyba ![]() ![]() Zjadłam salami (no wiadomo naczytałam się wczoraj tyle...) i zaczął mnie boleć brzuch...i potem urwał mi się film - obudziłam się na 2 dzień i mój TŻ z przejęciem mi mówi że mamy już dziecko, że już urodziłam. Ja mówię że to nie możliwe bo za wcześnie w końcu to dopiero 12tydzień idzie, ale on mówi że jakoś to było i wcale takie małe nie wyszło bo 2800g i że jest w szpitalu. Ja na to że co się działo bo nic nie pamiętam...a on że kazali mi rodzić w domu a nie w wodzie i że nacięli mnie ale to poszło dalej i pękło więc mam szwy na długości 10cm. Byłam w szoku bo wyglądąło to ... jakby jakiś rzeźnik mnie zszywał. Potem się zebrałam i poszłam do szpitala a tam taki maluch leżał w brzydkich śpiochach szpitalnych. Pielęgniarka kazała mi przewinąć dziecko skoro przyszłam i dać jeść z butelki - w żadnym wypadku z piersi No i ja się spytałam czemu dziecko nie jest w inkubatorze czy coś skoro tak wcześnie się urodziło, a pielęgniarka na to że jest dużo słońca i wystawiają je przez okno potem wpadła moja matka i mnie zabrała do siebie - gdzie był wózek który mi się podoba ... i wujek który zagonił mnie DO ROBIENIA BUŁEK . Powiedział że specjalnie po to przyjechał do nas, no i lepiliśmy bułki ... i WKŁADALIŚMY JE DO ZAMRAŻALNIKA na 2 tygodnie - że miały tam wyrosnąć.
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
mysiopez
mam identycznie!!!tylko owoce mogę bez obrzydzenia jeść, już nie pamiętam kiedy obiad jadłam, nawet jak gotuję dla synka i TŻ to mi nie dobrze,wędliny odpadają!!! pomidory pochłaniam, mój ulubiony kisiel powoduje u mnie zgagę, jest to kisiel przeznaczony dla dzieci a ja czuję w nim (oczywiście odkąd jestem w ciąży) taką chemię, że zabroniłam synkowi jeść nienawidzę twarogu od urodzenia, wczoraj na kolację robiłam ser na słodko z makaronem dla synka i pochłonęłam sporą część twarogu!!! jakaś masakra, mam wrażenie, że ja to nie ja ![]() w 1 ciąży nie widziałam aż takich radykalnych zmian, a może nie miałam czasu wtedy się aż w to tak zagłębiać (praca po 12 godzin) boże Wy już po zakupach, a ja dalej się byczę w łóżku, tylko śniadanie synkowi zrobiłam. należy mi się
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Wiola 1225 ty nie cierpisz twarogu.. a ja na samiutkim początku, zaraz po zrobieniu testu jadłam tylko sałatki warzywne, te z majonezem w ilości ogromnej a nigdy w zyciu tego nie jadłam! Robiłam to dla rodzinki i twierdziłam, że ja mam zęby i nikt mi nie musi szatkować warzyw... a pózniej codziennie do sklepu latałam po opakowanie, czsami i 2 op. zjadałam w ciągu dnia..
|
|
|
|
#2789 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zapach ma super, troche draznilo mnie wcieranie tego, ale teraz poki co klopot z glowy a to serum z perfecty to masz takie zielone bo jesli tak to ja tez je odstawilam, bo mnie pieklo za bardzo, na stare lata bede sie tym smarowac jak bedzie mi wszystko jedno ![]() z tymi kosmetykami ujedrniajacymi to nie wiem czy u nas na watku ktoras pisala czy gdzies indziej przeczytalam, w kazdym badz razie kosmetyki ujedrniające dają odwrotny efekt niz te na rostepy czyli jak stosujesz i jedno i drugie to tak jakbys w zas\adzie niczego nie stosowala Cytat:
![]() Cytat:
cytrynka masz zdrowie, ja wstalam niedawno czekam na to cholerne ochlodzenie
|
|||
|
|
|
#2790 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
cześć kobietki ale naskrobałyście
![]() U mnie wczoraj popadało trochę aż dało się oddychać w miare normalnie a dziś znów grzeje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasze mamy, babcie wszystko jadały i jakie zdrowe dzieciaczki się rodziły , tylko że wtedy tyle chemii nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ale stanik nadal ten sam noszęCytat:
Cytat:
W sumie to teraz taki upał więc po co inkubator Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

ide sie napic soku pomaranczowego 

nie wiem jak to się dzieje
:
i co tu bezpiecznie zjesc
Haters Gonna Hate 

zwłaszcza jak po całej nocy wstane, to umieram nie moge sie dotyknąć, tż nawet nie próbuje sie przytulić z rana bo płacze z bólu 

.
.