"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 21:31   #2761
weraa11
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
wybor jest ogromny
lepiej wiedziec niz nie wiedziec
Ale ja nie sadze ze takie rzeczy naprawde moga nam zaszkodzic...jest niewiele kobiet ktore analizuja kazdy produkt ktory lubia zanim go zjedza bedac w ciazy. Wg mnie nalezy sluchac swojego organizmu i jesc to na co nam przychodzi ochota, oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku...
bo mnie np.ostatnio tak strasznie do piwa ciagnie gdzie nigdy nie lubilam tego pic...az mi teraz slinka leci.... ide sie napic soku pomaranczowego

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:49   #2762
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość

A jeszcze takie pytanie....tez czujecie jakies dziwne zapachy?? Ja dzisiaj w kazdym pomieszczeniu czuje cos obrzydliwego...sprzatam caly dzien bo myslalam ze moze cos smierdzi bo brudne no ale ja dalej czuje a teraz tez na swoich rekach az moja kumpela powachala moje rece i mowi ze ona nic nie czuje wiec ja nie wiem o co chodzi
mam to samo, jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie zapachów, teraz już mi przeszło trochę, ale na początku od razu kibelek przytulałam

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
ja mam już wielki brzuch i chodzę wkurzona, a na mnie całe moje bliskie otoczenie!!!!
bardzo mnie pocieszają, że tak ma być i koniec
i mnie nie rozumią że mam doła i nawet się drą, a mój TZ jak mówię że przytyłam to się cieszy, już nie może się doczekać jak będę gruba....oczywiście z powodu ciąży, bo podejrzewam, ze z innego powodu to nie byłby szczęśliwy
wiem że to ciąża, ale moja druga i wiem czym to "pachnie"....a jak będę rodzić to będę miała 31 lat a nie 25
ja mało jem i mam wrażenia że tyję z powietrza hahhaahha
Wiola moj organizm łapie cellulit z powietrza nie wiem jak to się dzieje swoją drogą zgapiłam się, bo kupiłam sobie ostatnio z ziajki takie cos na cellulit w formie olejku i nie poużywam, bo niestety kosmetyk ujędrniający w lutym się będę smarować

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki...wszystko ok, tylko w moczu mam leukocyty 5-10 (norma 0-5) oraz ślad białka (norma: nieobecne) i bakterie bardzo liczne, czytałam, ze to przez zapalenie dróg moczowych lub kłopoty z nerkami... u mnie z nerkami może coś byc, bo już gdy miałam 2 latka byłam 2 razy w szpitalu na zapalenie nerek, później kilka razy miałam piasek, no i od czasu do czasu mnie pobolewają...czy to może byc groźne dla dzidziusia?? bo zaczęłam się martwic...dobrze, że we wtorek mam u gina wizytę...w necie czytałam, że konieczne jest wykonanie posiewu....

kma ja pojecia nie mam jak w takim ukladzie postepowac z wynikami twoimi, jak sie bardzo martwisz to moze zadzwon sobie do ginka i zapytaj, zeby cie uspokoił troche

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy brzuchol, połowa 15 tygodnia:
muron boooooski jest

Cytat:
kurcze jestem głodna... idę po marchewę;-)
juz wciagnelam pol worka marchewki, jestem szczesliwa
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:55   #2763
mila24
Raczkowanie

sama listeria moze byc w produktach typu: mleko, sery, lody, surowe warzywa, kiełbasa, drób, mięso, ryby – a więc większość wrażliwych na temperaturę pokarmów, które przechowujemy w lodówce, no to troche nam juz odpadlo i co tu bezpiecznie zjesc
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:58   #2764
weraa11
Zadomowienie

Wystarczylo wlaczyc wiadomosci i juz wiem co mi tak smierdzi... Na Brdzie pojawily sie glony i wodociagi dodaly do wody wiecej chloru zeby woda nie byla trujaca...;/ ale jak to smierdzi...fuuuj ;/ i jak ja mam sie wykapac? nie mam tyle wody mineralnej

Stary 2010-07-22, 22:08   #2765
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
sama listeria moze byc w produktach typu: mleko, sery, lody, surowe warzywa, kiełbasa, drób, mięso, ryby – a więc większość wrażliwych na temperaturę pokarmów, które przechowujemy w lodówce, no to troche nam juz odpadlo i co tu bezpiecznie zjesc

dlatego trzeba wybieraz mleko i sery pasteryzowane, mieso ryby gotowac, a warzywa dobrze myc
z wedlina raczej nie ma co zrobi chyba ze ja ugotujesz przed jedzeniem dlatego raczej lepiej jej unikac

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:08   #2766
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
Wiola moj organizm łapie cellulit z powietrza nie wiem jak to się dzieje swoją drogą zgapiłam się, bo kupiłam sobie ostatnio z ziajki takie cos na cellulit w formie olejku i nie poużywam, bo niestety kosmetyk ujędrniający w lutym się będę smarować
No mi cellulit sie taki pojawil ze nie moge przestac patrzec z obrzydzenia na siebie naprawde na zywo nigdy u nikogo czegos takiego nie widzialam chyba
Aaa i mam dokladnie ten sam olejek co Ty

Stary 2010-07-22, 22:09   #2767
vilya
Zadomowienie

no nie ma co jeść
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:18   #2768
mysiopez
Zadomowienie

ja właśnie skończyłam robic rogale i wstawiłam juz 2 blachę do piekarnika. Została 1 i kuniec i już jem.. te z pierwszej.. ciepłe. Wiem, że niezdrowe, ale ja uwielbiam je na ciepło;

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:26   #2769
mila24
Raczkowanie

niestety pasteryzacja nie jest gwarancją bezpieczenstwa, listeria żyjąca w glebie i wodzie niekiedy pojawia się w lodówkach i moze zakazic rowniez mleko i sery pasteryzowane pozbawione jakiejkolwiek mikroflory. Swietnie sie namnaza w niskiej temp, dlatego jest tak niebezpieczna. jak widac prawie wszystko moze byc potencjalnym zagrozeniem, wiec chyba nie ma co tak analizowac

Edytowane przez mila24
Czas edycji: 2010-07-22 o 22:31
Stary 2010-07-22, 22:38   #2770
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
niestety pasteryzacja nie jest gwarancją bezpieczenstwa, listeria żyjąca w glebie i wodzie niekiedy pojawia się w lodówkach i moze zakazic rowniez mleko i sery pasteryzowane pozbawione jakiejkolwiek mikroflory. Swietnie sie namnaza w niskiej temp, dlatego jest tak niebezpieczna. jak widac prawie wszystko moze byc potencjalnym zagrozeniem, wiec chyba nie ma co tak analizowac
nie jest gwarancija ale produkty pasteryzowane sa o wiele bezpieczniejsze niz np wedlina, praktycznie nie ma przypadkow zachorowania po produktach pasteryzowanych, a po wedlinach jest wiele

takze sadze ze jest co analizowac bo wtedy wiesz gdzie jest wieksze zagrozenie

Haters Gonna Hate
Stary 2010-07-22, 22:43   #2771
mila24
Raczkowanie

zgadza sie, ze po pasteryzowanych jest mniej zachorowan, ale jednak sie zdarzają. A wedliny przechodza specjalne badania pod katem obecnosci listerii, wiec nie są az takim zagrozeniem.
Stary 2010-07-22, 22:51   #2772
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

kurde, zacznę jeść powietrze
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:02   #2773
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Mi by to na dobre wyszlo

Stary 2010-07-22, 23:07   #2774
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
No mi cellulit sie taki pojawil ze nie moge przestac patrzec z obrzydzenia na siebie naprawde na zywo nigdy u nikogo czegos takiego nie widzialam chyba
Aaa i mam dokladnie ten sam olejek co Ty
ja przed ciążą np. wogole nie jadlam slodkiego, ani grama bo kilka lat temu zauwazylam, ze po slodyczach cellu mam wiekszy, wiec zrezygnowalam a i zal nie bylo bo nie przepadalam

teraz codziennie cos slodkiego musze zjesc i wydaje mi sie, ze to tez jest tym czesciowo spowodowane

a olejku uzywalas wczesniej? bo ja pierwszy raz kupilam i w zasadzie nie uzywalam, do lutego poczekam ze sprawdzeniem efektow

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no nie ma co jeść
buahahaha wlasnie padlam na twarz t o teraz wszystkie umrzemy z glodu

dziewczyny mam pytanie z zupelnie innej beczki, chyba jeszcze o tym nie rozmawialysmy, chodzi mi o piersi w ciąży, jak o nie dbacie? bo ja przed ciążą nosilam biustonosze z freya, naprawde genialne, teraz niestety nie stac mnie na to, zeby co 4 tygodnie kupowac sobie nowy bo mi rośnie, poza tym moge caly dzień chodzić bez, tak mi dobrze z cycusiami na wolnosci zastanawiam sie jaki to pozniej bedzie mialo wplyw na wyglad biustu?teraz smaruje sie babydream na rostępy, nic ponad to, ale grawitacja robi swoje
Stary 2010-07-22, 23:12   #2775
vilya
Zadomowienie

a zasadzie jakie jest ryzyko zarażenia ta listerią? i robi się jakieś badania w tym kierunku jak np na toxo?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:28   #2776
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny mam pytanie z zupelnie innej beczki, chyba jeszcze o tym nie rozmawialysmy, chodzi mi o piersi w ciąży, jak o nie dbacie? bo ja przed ciążą nosilam biustonosze z freya, naprawde genialne, teraz niestety nie stac mnie na to, zeby co 4 tygodnie kupowac sobie nowy bo mi rośnie, poza tym moge caly dzień chodzić bez, tak mi dobrze z cycusiami na wolnosci zastanawiam sie jaki to pozniej bedzie mialo wplyw na wyglad biustu?teraz smaruje sie babydream na rostępy, nic ponad to, ale grawitacja robi swoje
Js stosuje zwykłą oliwkę dla dzieci. Albo i niezwykłą, bo taką w żelu johnson&johnoson. (czy jakoś tak) bo tylko jej zapach mi pasował.
Chciałam kupić sobie specjalne produkty z Pharmaceris M do pielęgnacji biustu, ale sa od 4 miesiaca. Jak narazie nie zauważyłam rozstępów a biust urósł mi z 75b na 75C! więc można powiedzieć, że w końcu mam biust... Bolą was dalej piersi?

Stary 2010-07-22, 23:36   #2777
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
a zasadzie jakie jest ryzyko zarażenia ta listerią? i robi się jakieś badania w tym kierunku jak np na toxo?
kobiety w ciazy maja 20 razy wieksza szanse zachorowac od tej bakterii
1/3 wszystkich przypadkow jest wlasnie u kobiet w ciazy
a najgorsze to ze dla plodu moze to sie bardzo zle skonczyc
co jeszcze znalazlam ze w Europie 1 na 2000 osob choruje z powodu tej bakterii a w US 2500 rocznie

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-07-22 o 23:38
Stary 2010-07-22, 23:53   #2778
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Js stosuje zwykłą oliwkę dla dzieci. Albo i niezwykłą, bo taką w żelu johnson&johnoson. (czy jakoś tak) bo tylko jej zapach mi pasował.
Chciałam kupić sobie specjalne produkty z Pharmaceris M do pielęgnacji biustu, ale sa od 4 miesiaca. Jak narazie nie zauważyłam rozstępów a biust urósł mi z 75b na 75C! więc można powiedzieć, że w końcu mam biust... Bolą was dalej piersi?

Mnie dalej bolą zwłaszcza jak po całej nocy wstane, to umieram nie moge sie dotyknąć, tż nawet nie próbuje sie przytulić z rana bo płacze z bólu poza tym mnie z 75B wskoczylo już prawie na 75D w takim tempie koło 7 miesiąca bede sie potykać o własny biust
Stary 2010-07-23, 06:51   #2779
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
ja przed ciążą np. wogole nie jadlam slodkiego, ani grama bo kilka lat temu zauwazylam, ze po slodyczach cellu mam wiekszy, wiec zrezygnowalam a i zal nie bylo bo nie przepadalam

teraz codziennie cos slodkiego musze zjesc i wydaje mi sie, ze to tez jest tym czesciowo spowodowane

a olejku uzywalas wczesniej? bo ja pierwszy raz kupilam i w zasadzie nie uzywalam, do lutego poczekam ze sprawdzeniem efektow

No ja przed ciaza tez nie jadlam slodkiego...wlolalam isc na kebaba zamiast na lody bo ja po slodkim bylam jeszcze bardziej glodna i wciaz pilam...a po kebabie na pol dnia najedzona no i tez zauwazylam ze w ciazy jem wiecej slodyczzy niz przed...ale staram sie np. czekolade zastapic jakas nektarynka itp.

Ten olejek mam pierwszy raz...ujela mnie ta pompka i zapach nawet nie jest zly bo ostatnio jak kupilam serum na rozstpy z firmy Perfecta to myslalam ze sie od razu umyje, tak mi smierdzial ten balsam

A naprawde nie mozna ujedrniajacym sie niczym smarowac?

A co do piersi to mnie coraz mniej bola...ale sa takie ociezale caly czas...ale stanikow nie zmieniam...jakos tak mieszcze sie w te swoje...moze dlatego ze ja zawsze mialam same push-up'y bo mi sie wkrecalo ze jak mam zwykly to nie mam biustu i teraz jak nosze te zwykle to jest ok i w push-up'ach tez (moze dlatego ze one sa z gory przystosowane do tego aby 'wypychac' w gore piersi bez wzgldu na rozmiar). No ale z piersi jestem zadowolona i tez mnie kusi zeby chodzic bez stanika...ale coraz czesciej widze dosc mlode kobiety ktore maja takie cycki ze tylko je zarzucic na plecy i wtedy chodzic sie da....wiec to na mnie dziala odstraszajaco i chocby nie wiem co stanik sciagam tylko na noc

Stary 2010-07-23, 07:27   #2780
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

a ja mam takie duże już że szok, i bolą cały czas, są bardzo wrażliwe, że bez biustonosza nawet nie usnę , i śpię od 2 tygodni w biustonoszu
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:28   #2781
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ale w NIEPASTERYZOWANYCH, pasteryzacja zabija

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
zgadza sie, ze po pasteryzowanych jest mniej zachorowan, ale jednak sie zdarzają. A wedliny przechodza specjalne badania pod katem obecnosci listerii, wiec nie są az takim zagrozeniem.
ale popadać w paranoję nie możemy, ja odżywiam się normalnie Zawsze było to dosyc zdrowo. Nie lubię się trząść przesadnie. Wszędzie rózne syfy dookoła

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:

mnie nie rośnie, w stare się mieszczę, tylko się podniósł. Ekonomicznie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:30   #2782
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
No to urósł nam tak samo biuścik, hehe. Mnie nadal pobolewa...no i żyłek mam na nim pełno. Chyba też zacznę stosować oliwkę dla dzieci.

Mysiolopez co do rogali - zostaw mi z jednego. Narobiłaś smaka, a w robieniu rogalików, bułek etc. ja dobra nie jestem...za to ciasta robię (podobno) rewelacyjne - coś za coś.

Jak tam samopoczucie, dziewczynki?? Ja właśnie wróciłam z porannych zakupów - dziś robię leczo na obiad, ale bez kiełbas żadnych, bo patrzeć na nie nie mogę...sama pyszne warzywka...mniam.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 08:33   #2783
muron
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam takie duże już że szok, i bolą cały czas, są bardzo wrażliwe, że bez biustonosza nawet nie usnę , i śpię od 2 tygodni w biustonoszu
o listerii na gronkowiec.pl

http://www.gronkowiec.pl/listeria.html

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
o listerii na gronkowiec.pl

http://www.gronkowiec.pl/listeria.html
ja nie mam żadnych smaków, jem tak samo wszystko. Nic mnie nie drażni, słodyczy zawsze malutko jadłam, jedynie nie smakują mi małosolne ogórki, a zawsze pożerałam;-)

Stary 2010-07-23, 09:10   #2784
mysiopez
Zadomowienie

Mnie nie drażniły zapachy, dopoóki mój luby nie przywiózł od mamy słoika z ogórkami kiszonymi!!!! 2 sekundy po otwarciu słoika ja już czuje je! Gorzej z moim wybrzydzaniem.. jadłabym tylko owoce..a mięso.. jedynie z grilla. inaczej nie wchodzi...

Stary 2010-07-23, 09:14   #2785
muron
Zakorzenienie

kurcze, z tym co jem mam luz. Żadnej różnicy

Tylko czemu nadal mdli...może trochę ten duphaston?

Stary 2010-07-23, 09:20   #2786
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Mnie nie drażniły zapachy, dopoóki mój luby nie przywiózł od mamy słoika z ogórkami kiszonymi!!!! 2 sekundy po otwarciu słoika ja już czuje je! Gorzej z moim wybrzydzaniem.. jadłabym tylko owoce..a mięso.. jedynie z grilla. inaczej nie wchodzi...
Owocki pycha
wczoraj racuszków narobiłam...z racji tego że owoce w nich są,ale przyznam że jakoś mnie nie ciągnie - co sama zrobię to mi się odechciewa jeść .

Co do mięska...to z grilla jedynie bym mogła zjeść białej kiełbaski a reszta...odrzuca mnie. Aa...kaszankę w sumie też bym mogła zjeść .

Wczoraj myślałam że padnę jak poszłam szukać wędliny na kanapki...nic zupełnie nic mi nie pasowało... jedno jakieś tłuste, drugie suche...trzecie dziwny kolor i stałam 15minut. TŻ spoglądał na mnie z niepokojem .

Za to mój dzisiejszy sen wszystko wygrał chyba

Zjadłam salami (no wiadomo naczytałam się wczoraj tyle...) i zaczął mnie boleć brzuch...i potem urwał mi się film - obudziłam się na 2 dzień i mój TŻ z przejęciem mi mówi że mamy już dziecko, że już urodziłam. Ja mówię że to nie możliwe bo za wcześnie w końcu to dopiero 12tydzień idzie, ale on mówi że jakoś to było i wcale takie małe nie wyszło bo 2800g i że jest w szpitalu.
Ja na to że co się działo bo nic nie pamiętam...a on że kazali mi rodzić w domu a nie w wodzie i że nacięli mnie ale to poszło dalej i pękło więc mam szwy na długości 10cm. Byłam w szoku bo wyglądąło to ... jakby jakiś rzeźnik mnie zszywał.
Potem się zebrałam i poszłam do szpitala a tam taki maluch leżał w brzydkich śpiochach szpitalnych. Pielęgniarka kazała mi przewinąć dziecko skoro przyszłam i dać jeść z butelki - w żadnym wypadku z piersi :|.
No i ja się spytałam czemu dziecko nie jest w inkubatorze czy coś skoro tak wcześnie się urodziło, a pielęgniarka na to że jest dużo słońca i wystawiają je przez okno
potem wpadła moja matka i mnie zabrała do siebie - gdzie był wózek który mi się podoba ... i wujek który zagonił mnie DO ROBIENIA BUŁEK . Powiedział że specjalnie po to przyjechał do nas, no i lepiliśmy bułki ... i WKŁADALIŚMY JE DO ZAMRAŻALNIKA na 2 tygodnie - że miały tam wyrosnąć.

: cojest:
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:23   #2787
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

mysiopez
mam identycznie!!!tylko owoce mogę bez obrzydzenia jeść, już nie pamiętam kiedy obiad jadłam, nawet jak gotuję dla synka i TŻ to mi nie dobrze,wędliny odpadają!!!
pomidory pochłaniam, mój ulubiony kisiel powoduje u mnie zgagę, jest to kisiel przeznaczony dla dzieci a ja czuję w nim (oczywiście odkąd jestem w ciąży) taką chemię, że zabroniłam synkowi jeść
nienawidzę twarogu od urodzenia, wczoraj na kolację robiłam ser na słodko z makaronem dla synka i pochłonęłam sporą część twarogu!!! jakaś masakra, mam wrażenie, że ja to nie ja
w 1 ciąży nie widziałam aż takich radykalnych zmian, a może nie miałam czasu wtedy się aż w to tak zagłębiać (praca po 12 godzin)

boże Wy już po zakupach, a ja dalej się byczę w łóżku, tylko śniadanie synkowi zrobiłam. należy mi się
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:37   #2788
mysiopez
Zadomowienie

Wiola 1225 ty nie cierpisz twarogu.. a ja na samiutkim początku, zaraz po zrobieniu testu jadłam tylko sałatki warzywne, te z majonezem w ilości ogromnej a nigdy w zyciu tego nie jadłam! Robiłam to dla rodzinki i twierdziłam, że ja mam zęby i nikt mi nie musi szatkować warzyw... a pózniej codziennie do sklepu latałam po opakowanie, czsami i 2 op. zjadałam w ciągu dnia..

Stary 2010-07-23, 09:41   #2789
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:

Ten olejek mam pierwszy raz...ujela mnie ta pompka i zapach nawet nie jest zly bo ostatnio jak kupilam serum na rozstpy z firmy Perfecta to myslalam ze sie od razu umyje, tak mi smierdzial ten balsam

A naprawde nie mozna ujedrniajacym sie niczym smarowac?
u mnie to samo zapach ma super, troche draznilo mnie wcieranie tego, ale teraz poki co klopot z glowy a to serum z perfecty to masz takie zielone bo jesli tak to ja tez je odstawilam, bo mnie pieklo za bardzo, na stare lata bede sie tym smarowac jak bedzie mi wszystko jedno
z tymi kosmetykami ujedrniajacymi to nie wiem czy u nas na watku ktoras pisala czy gdzies indziej przeczytalam, w kazdym badz razie kosmetyki ujedrniające dają odwrotny efekt niz te na rostepy czyli jak stosujesz i jedno i drugie to tak jakbys w zas\adzie niczego nie stosowala

Cytat:
dzisiaj sprobuje, moze faktycznie jest to jakis sposob

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Jak tam samopoczucie, dziewczynki?? Ja właśnie wróciłam z porannych zakupów - dziś robię leczo na obiad, ale bez kiełbas żadnych, bo patrzeć na nie nie mogę...sama pyszne warzywka...mniam.

cytrynka masz zdrowie, ja wstalam niedawno cos mnie ciśnienie meczy od wczoraj, gps-a musialam sciagnac bo mi tak palce spuchly, dzisiaj to samo, jeszzcze glowa mi doszla czekam na to cholerne ochlodzenie
Stary 2010-07-23, 09:48   #2790
sylfiaaa
Zadomowienie

cześć kobietki ale naskrobałyście
U mnie wczoraj popadało trochę aż dało się oddychać w miare normalnie a dziś znów grzeje

Cytat:
Odebrałam wyniki...wszystko ok, tylko w moczu mam leukocyty 5-10 (norma 0-5) oraz ślad białka (norma: nieobecne) i bakterie bardzo liczne, czytałam, ze to przez zapalenie dróg moczowych lub kłopoty z nerkami... u mnie z nerkami może coś byc, bo już gdy miałam 2 latka byłam 2 razy w szpitalu na zapalenie nerek, później kilka razy miałam piasek, no i od czasu do czasu mnie pobolewają...czy to może byc groźne dla dzidziusia?? bo zaczęłam się martwic...dobrze, że we wtorek mam u gina wizytę...w necie czytałam, że konieczne jest wykonanie posiewu....
Mnie również wyszły bakterie dość liczne w moczu, gin powiedziała żeby się nie przejmować i dała mi 3 globulki dopochwowe.

Cytat:
ale ta kobieta jest szczuplutka i nawet piersi jej za bardzo nie urosły - figura rewelacyjna - zazdroszczę jej
Rzeczywiście rewelacyjnie zrobione i jaka chudzinka
Cytat:
no smazony jest;-) Poza tym z mleka pasteryzowanego. Jedyne polskie sery BEZ pasteryzacji to bundz, oscypek i bryndza od baby. Ta w sklepie pasteryzowana. Nasze matki jadły wszystko ;-)

Mój dzisiejszy brzuchol, połowa 15 tygodnia:
Bez koszulki byśmy lepiej zobaczyły ,ale brzuszek widać już widać

Cytat:
Kurcze wydaje mi się ze nie należy przesadzać z tym czego nie można bo niedługo się okaże że nic nie możemy jeść.
zgadzam się
Nasze mamy, babcie wszystko jadały i jakie zdrowe dzieciaczki się rodziły , tylko że wtedy tyle chemii nie było

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
dlatego trzeba wybieraz mleko i sery pasteryzowane, mieso ryby gotowac, a warzywa dobrze myc
z wedlina raczej nie ma co zrobi chyba ze ja ugotujesz przed jedzeniem dlatego raczej lepiej jej unikac
Ja, odkąd pojawiły się mdlości w 7 tygodniu nie mogę patrzeć na wędliny
Cytat:

Cytat:
Mnie dalej bolą zwłaszcza jak po całej nocy wstane, to umieram nie moge sie dotyknąć, tż nawet nie próbuje sie przytulić z rana bo płacze z bólu poza tym mnie z 75B wskoczylo już prawie na 75D w takim tempie koło 7 miesiąca bede sie potykać o własny biust
U mnie troszkę się powiększyły , mój TŻ cały czas mi mówi wow ale masz duże piersiątka - fajowe . Ale stanik nadal ten sam noszę
Cytat:
Tylko współczuć z tym spaniem w staniku
Cytat:
Owocki pycha
wczoraj racuszków narobiłam...z racji tego że owoce w nich są,ale przyznam że jakoś mnie nie ciągnie - co sama zrobię to mi się odechciewa jeść .

Co do mięska...to z grilla jedynie bym mogła zjeść białej kiełbaski a reszta...odrzuca mnie. Aa...kaszankę w sumie też bym mogła zjeść .

Wczoraj myślałam że padnę jak poszłam szukać wędliny na kanapki...nic zupełnie nic mi nie pasowało... jedno jakieś tłuste, drugie suche...trzecie dziwny kolor i stałam 15minut. TŻ spoglądał na mnie z niepokojem .

Za to mój dzisiejszy sen wszystko wygrał chyba

Zjadłam salami (no wiadomo naczytałam się wczoraj tyle...) i zaczął mnie boleć brzuch...i potem urwał mi się film - obudziłam się na 2 dzień i mój TŻ z przejęciem mi mówi że mamy już dziecko, że już urodziłam. Ja mówię że to nie możliwe bo za wcześnie w końcu to dopiero 12tydzień idzie, ale on mówi że jakoś to było i wcale takie małe nie wyszło bo 2800g i że jest w szpitalu.
Ja na to że co się działo bo nic nie pamiętam...a on że kazali mi rodzić w domu a nie w wodzie i że nacięli mnie ale to poszło dalej i pękło więc mam szwy na długości 10cm. Byłam w szoku bo wyglądąło to ... jakby jakiś rzeźnik mnie zszywał.
Potem się zebrałam i poszłam do szpitala a tam taki maluch leżał w brzydkich śpiochach szpitalnych. Pielęgniarka kazała mi przewinąć dziecko skoro przyszłam i dać jeść z butelki - w żadnym wypadku z piersi :|.
No i ja się spytałam czemu dziecko nie jest w inkubatorze czy coś skoro tak wcześnie się urodziło, a pielęgniarka na to że jest dużo słońca i wystawiają je przez okno
potem wpadła moja matka i mnie zabrała do siebie - gdzie był wózek który mi się podoba ... i wujek który zagonił mnie DO ROBIENIA BUŁEK . Powiedział że specjalnie po to przyjechał do nas, no i lepiliśmy bułki ... i WKŁADALIŚMY JE DO ZAMRAŻALNIKA na 2 tygodnie - że miały tam wyrosnąć.

: cojest:
Sen po prostu nie z tej ziemi W sumie to teraz taki upał więc po co inkubator

Cytat:
mysiopez
mam identycznie!!!tylko owoce mogę bez obrzydzenia jeść, już nie pamiętam kiedy obiad jadłam, nawet jak gotuję dla synka i TŻ to mi nie dobrze,wędliny odpadają!!!
pomidory pochłaniam, mój ulubiony kisiel powoduje u mnie zgagę, jest to kisiel przeznaczony dla dzieci a ja czuję w nim (oczywiście odkąd jestem w ciąży) taką chemię, że zabroniłam synkowi jeść
nienawidzę twarogu od urodzenia, wczoraj na kolację robiłam ser na słodko z makaronem dla synka i pochłonęłam sporą część twarogu!!! jakaś masakra, mam wrażenie, że ja to nie ja
w 1 ciąży nie widziałam aż takich radykalnych zmian, a może nie miałam czasu wtedy się aż w to tak zagłębiać (praca po 12 godzin)

boże Wy już po zakupach, a ja dalej się byczę w łóżku, tylko śniadanie synkowi zrobiłam. należy mi się
Ja jeszcze przed zakupkami ale taaaaak mi się nie chce na ten skwar wychodzić kiedy w domku chłodniutko

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości