Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 21:30   #3751
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

nic mi sie nie chce, na nic nie mam czasu.....

p4w, gor - mam keratyne, jutro moze kupie pojemniki i rozleje
Svi co się dzieje? Tak po prostu czy jakieś problemy?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 21:42   #3752
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Nie mam na nic siły, taka wypompowana jestem.Poleżałam chwilkę w basenie u Rodziców, a tak właściwie cały czas coś, a to obiad, a to bieganie za Antosiem, a to noszenie, ojjj nie przy tym upale.

Dzień spędzony miło, dzieci objadły się botwinkowej, naleśników z serkiem i dżemikiem i na koniec jeszcze kiełbaski z grilla (Antoś oczywiście tylko 2 kęski).
Jestem totalnie bez mocy dzisiaj. W cieniu było 36 st, a w słońcu wyłączyłam nianię jak doszło do 50....

Kasiu cieszę się, że wszystko się udało, goście i gospodarze zadowoleni.
Ja to chętnie bym zobaczyła fotki prezentów

gorgulku, nic mi nie mów o pakowaniu. Akurat to cieszę się, że mam za sobą. Poza tym kilka lat wprawy robią swoje Ale jest tego....

morska, Tymek niby dzieciaczek a juz taki duży i dorosły się wydaje

Co ja miałam jeszcze...

Nie wiem, nie pamiętam i naprawdę padam, juz dawno tak wypompowana nie byłam. Nie ma siły ręką i nogą ruszyć...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A Miramej, przykro mi, że Twoja Mama tak podchodzi do święta własnego wnuka

Ja wiem od Żony Brata Małża, że Teściowi jednak przyjdą tak jak ich zapraszałam -1-go sierpnia i kupili dwa repzenty z playskool-a
Stary 2010-07-22, 22:10   #3753
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

przeczytalam wszystko ale nie mam sil cytowac-wybaczcie

doradzcie co moj brat ma kupic malej na roczek bo mnie pyta i nie wiem czy rowerek czy ten wypasiony nocnik
malz mowi ze nocnik a rowerek kupimy sami na wiosne bo Wera ma jezdzika wiec narazie jej starczy, sama nie wiem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:46   #3754
morska
Zadomowienie

No to, Kasiu, mieliście niezłą imprezę, opis brzmi znakomicie i smacznie Super, że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
no żebym wiedziała to jeszcze ze 3 razy bym sprawdziła ortografię, składnię, stylistykę i zawartość merytoryczną
Po co? Wszystko jest gites

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
O rajciu! Unholy nie mówiłaś, że to aż tyle pakowania A Ty na dodatek 2 dzieci. Ja nie wiem jak się w auto zapakowaliście.

Ponad połowę z listy mam zapakowaną ale ile jeszcze przede mną
Pocieszam się, że już w sobotę z rana tam będziemy
Dasz radę
O, to już niedługo będziesz spacerować po plaży, ale fajnie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja to często nawet siku w pracy nie robię a o takich rarytasach jak jedzenie czy picie to nawet nie myślę

jak to czym - jak to baba - wiecznie coś chcę, a i tak nigdy nie będę zadowolona

przy najbliższej okazji zakupię packę - dzięki
Ja tak samo Chociaż nie, nie ma w sumie się z czego cieszyć

Popraw się

Hehe Daj znać czy Tomusia też uwiodła

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Z zabawek mogę polecić jeszcze układankę i foremki z Ikei, Kuba bardzo lubi układać piramidkę, a kubeczki wkładać jeden w drugi
Kupię chyba te foremki , bo coś podobnego do układanki już mamy. A masz jeszcze jakieś zabawki z Ikei? Np. to? Bo też rozważam, a nie mam teraz możliwości obejrzenia/obmacania, bo najbliższa Ikea to jakieś 1,5 h drogi i ewentualne zakupy zamawiam u Brata, który jest na miejscu.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
morska, Tymek niby dzieciaczek a juz taki duży i dorosły się wydaje

Nie wiem, nie pamiętam i naprawdę padam, juz dawno tak wypompowana nie byłam. Nie ma siły ręką i nogą ruszyć...

Spać!

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
przeczytalam wszystko ale nie mam sil cytowac-wybaczcie

doradzcie co moj brat ma kupic malej na roczek bo mnie pyta i nie wiem czy rowerek czy ten wypasiony nocnik
malz mowi ze nocnik a rowerek kupimy sami na wiosne bo Wera ma jezdzika wiec narazie jej starczy, sama nie wiem
Ok, wybaczamy

Jestem za rowerkiem W ogóle jestem zwolenniczką zupełnie zwyczajnych, prostych nocniczków, bez przerostu formy nad treścią Chociaż w sumie nie wiem o jaki chodzi, ale skoro wypasiony... A może jeszcze coś innego skoro na razie jeździk macie - np. ten stolik czy krzesełko, o którym Dziewczyny pisały?

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-07-22 o 22:47
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 22:46   #3755
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

ja bym wolala rowerek, taki wypasiony nocnik przyda się tylko na chwilę
Stary 2010-07-22, 22:53   #3756
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no dzisiaj strasznie upał dał nam pod koniec dnia popalić, w domu nagrzane do granic możliwości a klimatyzator u rodziców, zaczęła biedna już w kąpieli wyć ale dzisiaj to się jej nie dziwię, sama miałam dość.

TŻ przyjechał z pracy i pobiegł po ta klimę więc teraz ma już chłodek biedactwo moje
Biedna , ale dobrze, że macie już klimatyzator

Cytat:
A Miramej, przykro mi, że Twoja Mama tak podchodzi do święta własnego wnuka

Ja wiem od Żony Brata Małża, że Teściowi jednak przyjdą tak jak ich zapraszałam -1-go sierpnia i kupili dwa repzenty z playskool-a

To dobrze, że przyjdą

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Kupię chyba te foremki , bo coś podobnego do układanki już mamy. A masz jeszcze jakieś zabawki z Ikei? Np. to? Bo też rozważam, a nie mam teraz możliwości obejrzenia/obmacania, bo najbliższa Ikea to jakieś 1,5 h drogi i ewentualne zakupy zamawiam u Brata, który jest na miejscu.
A Tymek też lubi układankę?
Tak, mam tę zabawkę , jest ładnie i dokładnie zrobiona, Kuba czasem przy niej się zatrzyma, coś przełoży Na razie nie jest jakimś hitem, ale myślę, że będzie, tak było z warsztatem FP.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:07   #3757
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej

nic mi sie nie chce, na nic nie mam czasu.....

p4w, gor - mam keratyne, jutro moze kupie pojemniki i rozleje
Svi jeśli możesz to nie wysyłaj mi tej keratyny teraz. Jutro w nocy wyjeżdżam i wrócę 1 sierpnia. Dam znać jak już będę w domu.

Cytat:
Dasz radę
O, to już niedługo będziesz spacerować po plaży, ale fajnie
...
Wiem, że dam ale mam już dość

Ja mam tę zabawkę i Zuzka nawet Ją lubi. Przez pierwsze dni ciągle przy niej chodziła i przekładała sobie.

Czeko jeśli macie jeździk to rzeczywiście rowerku bym teraz nie kupowała. Jeśli chodzi o ten wypasiony nocnik to w ogóle nie brałabym go pod uwagę Nawet jeśli to miałby być prezent.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 23:30   #3758
morska
Zadomowienie

Cytat:

A Tymek też lubi układankę?
Tak, mam tę zabawkę , jest ładnie i dokładnie zrobiona, Kuba czasem przy niej się zatrzyma, coś przełoży Na razie nie jest jakimś hitem, ale myślę, że będzie, tak było z warsztatem FP.
Tak średnio. Bawi się poszczególnymi kółkami, ale żeby układał piramidkę to
za odpowiedź, chyba ją wezmę przy okazji.

Cytat:
Wiem, że dam ale mam już dość

Ja mam tę zabawkę i Zuzka nawet Ją lubi. Przez pierwsze dni ciągle przy niej chodziła i przekładała sobie.
Wiem Dla mnie pakowanie było chyba gorsze niż sama podróż.

O, , kupuję ją na pewno wobec dwóch pozytywnych opinii
Stary 2010-07-22, 23:39   #3759
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak średnio. Bawi się poszczególnymi kółkami, ale żeby układał piramidkę to
za odpowiedź, chyba ją wezmę przy okazji.
A Kuba lubi bardzo, ułoży - ale nie po kolei , odwraca do góry nogami i układa od nowa

Śpijcie dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-22, 23:42   #3760
gorgulek
Zakorzenienie

I wzajemnie
Stary 2010-07-23, 00:02   #3761
UnholyOne
Ola-Unhola

Wzięłam lodowatą kąpiel i polałam się jeszcze lodowatym prysznicem, a teraz zmykam spać. Jak się w nocy zgrzeję wezmę taką samą kąpiel Bo do
brze chłodzi.
Coś słyszałam, że jutro wody ma u nas nie być, więc musze sobie napuścić w wannę zimnej.

Sorki za brak składni, ale padam...

Buziaki do jutra

czeko, jestem za jeszcze innym prezentem. Jeździk macie, więc rowerek później; nocnik z dośw. wiem, ze przydaje się na chwilkę, lepsze stand.ew. z muzyczką jak się nasiusia.
Moze stoliczek, krzesełko uczydełko, konik bujany itp
Stary 2010-07-23, 01:37   #3762
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko, ciesze sie, ze impreza udana. Prezenty swietne

Unholy, fajny dzien, szkoda, ze taki goracy. My tez mielismy dzisiaj nalesniki, ale z serem i brzoskwiniami . Wczoraj byly placki po wegiersku, ktorymi Antonio rowniez sie zajadal

Cytat:
ja to często nawet siku w pracy nie robię a o takich rarytasach jak jedzenie czy picie to nawet nie myślę
Przybij piatke. Czasami jadam sniadanie w okolicach 18, a czasami wcale. Na nockach bywa nieco lepiej.
Stary 2010-07-23, 06:46   #3763
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej

Najlepsze życzenia urodzinowe dla WSZYSTKICH świerzych roczniaków
Rośnijcie zdrowo bąble i grzeczne bądźcie

Ja od wczoraj rozpoczełam conajmniej 2 tygodnie intesywnej pracy w pracy... Dzisiaj jestem po nocce jutro na dniówkę idę... wolne dni skurczyły mi się o połowę... Uroki wakacyjnych urlopów koleżanek które jak nie mają dzieci w wieku szkolnym to ślubują
A ja muszę czekać do września...

Zaczęłam Was nadrabiać i trafiłam na temat tortów...
Jak zaczęłam czytać i szukać w necie to o Was zapomniałam
Bo ja też mam ambitny plan upiec własnoręcznie tort dla mojego bąbla i przy tym pięknie go ozdobić

Widzę, że dziecie szaleją z postępami... i zaczynają być urwisami (z tym pluciem na mamusię)... Gdzie te nasze maleństwa które jeszcze niedawno jadły, sikały i spały Ale teraz przynajmniej można się pośmiać Ja z Przemka śmieję non stop taki aparat jest

Przemka ciągle bardziej od chodzenia rajcuje raczkowanie... ale dzisiaj zwiozę chodzik od rodziców i niech się uczy pionowej postawy... Może roczek sam przejdzie
Gada coraz więcej... ostatnio na samochody mówi buuum ale zawsze tak cichutko, nieśmiało
Wczoraj oglądałam z nim płytę z naszego wesela
Jak widział naszą limuzynę którą jechaliśmy do ślubu to własnie mówił buuum i klaskał w dłonie... a jak usłyszał orkiestrę to zaczął podskakiwać u mnie na kolanach i bić brawo W ogóle zauważyłam że Przemko uwielbia muzykę i od razu dupka idzie mu w ruch

Zrobił się wybredny w sprawach jedzenia, cwaniak ale jak go przygłodzę to zje wszystko... przez to ma dłuższe przerwy w jedzeniu zwłaszcza przed obiadkiem który zawsze wchodzi najciężej...
Zawsze daję mu taką metalową miskę i dużą łyżkę... Przemko mnie też karmi
Myślałam, żeby dać mu próbować jeść samemu ale jak widziałam jak trzyma tą łyżkę to chyba jeszcze poczekam
Najbardzie osłabia mnie ten bajzel jaki powstanie przy nauce samodzielnego jedzenia...

Zastanawiam się też nad roczkowymi prezentami
Moja mama też powiedziała, żebym wybrała jakąś zabawkę dla małego a ona da na nią pieniądze... Ale jaką??

na all znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/item1117963927_edu...komisiada.html
http://allegro.pl/item1150621621_tac...rice_nowy.html

Myślałam tez nad stolikiem ale nie wiem czy młody szybko się nim nie znudzi
Mozcie polecić jakiś sprawdzony który ma duzo bajerów i szybko się nie nudzi??

Kosmos jakiś... Niby tyle zabawek a nie bardzo jest co kupić

Jak Was próbowalam nadrobić natknęłam się też na jakąś zabawę z kaszą...
O co chodzi? na czym ona polega??

Będe was odwiedzać częściej w związku z moją częstszą obecnością w pracy.
Stary 2010-07-23, 07:11   #3764
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Kat, ale miałaś jedzenia i jacy goście, ze wszystko zjedli
a ja zrozumiałam że angy się nudzi .Może źle zrozumiałam

he he he, właściwie same kobiety.A większość z nich mówiła "tak ciepło, że nie chce się jeść"
W trakcie imprezy przeszło mi przez myśl "choinka...przesadził am z ilością,zmarnuję się" ale niepotrzebnie.

Cytat:

A ja nigdzie nie napisałam, że to lekarstwo i lekarz musi dobrać

Fajne prezenty Laura dostała , cieszę się, że urodzinki udane
no przecież.
A ja nie napisałam że ty napisałaś.
To moje stwierdzenie. I dalej nie znam odpowiedzi.
Cytat:
Kasiu miałam pytać odnośnie fotelika - ile masz wzrostu? Bo ja dość niska jestem i tak się zastanawiam czy nie zahaczałabym małej brodą
ok160cm, a ty?

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Będe was odwiedzać częściej w związku z moją częstszą obecnością w pracy.
acha, bo jak wolne to jesteśmy be
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 07:16   #3765
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
acha, bo jak wolne to jesteśmy be
, ciągle nie mam neta w domu... i pewnie dopóki nie spłacimy kredytu czyli do kwietnia przyszłego roku na neta sobie nie pozwolimy bo do tego bedziemy musieli kupić nowy komputer gdyż ten co mamy to prehistoria...
A samego kredytu płacimy 810 zł/miesięcznie

Ale jak już neta bede mieć w domu toooo...
mąż będzie mnie musiał dac na odwyk
Stary 2010-07-23, 07:23   #3766
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo Chociaż nie, nie ma w sumie się z czego cieszyć

Popraw się

Hehe Daj znać czy Tomusia też uwiodła

z tą poprawą to może być kiepsko, bo nie mogę nic nie wymagać od mojego meżczyzny a to, ze jest z tego powodu niezadowolony to jest dla mnie drugorzędna kwestia - ja wszystkiego na siebie nie wezmę dla jego dobrego samopoczucia - oboje jesteśmy rodzicami, oboje pracujemy, więc wszystkie obowiązki dzielimy w miarę równo (nie mam na myśli jakichś trudnych okresów, kiedy jedno z nas ma inne rzeczy na głowie to staramy się uzupełniać na bierząco, ale ogólnie oboje mamy obowiązki domowe)

tak zachwalacie te zabawki z Ikea - takie proste są chyba najlepsze dla dzieci - przy najblizszej okazji zakupię którąś razem z packą

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, ciesze sie, ze impreza udana. Prezenty swietne

Unholy, fajny dzien, szkoda, ze taki goracy. My tez mielismy dzisiaj nalesniki, ale z serem i brzoskwiniami . Wczoraj byly placki po wegiersku, ktorymi Antonio rowniez sie zajadal

Przybij piatke. Czasami jadam sniadanie w okolicach 18, a czasami wcale. Na nockach bywa nieco lepiej.
najgorsze to to, ze czuję skutki dopiero po pracy i czuję się wtedy fatalnie

uwielbiam placki po węgiersku (choć pewnie te mojej roboty odbiegają nieco od oryginałów ale i tak uwielbiam... właśnie dawno nie robiłam )

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
, ciągle nie mam neta w domu... i pewnie dopóki nie spłacimy kredytu czyli do kwietnia przyszłego roku na neta sobie nie pozwolimy bo do tego bedziemy musieli kupić nowy komputer gdyż ten co mamy to prehistoria...
A samego kredytu płacimy 810 zł/miesięcznie

Ale jak już neta bede mieć w domu toooo...
mąż będzie mnie musiał dac na odwyk
tylko 810 zł powiem Ci na pocieszenie, ze my mamy 2 razy więcej, a Svi chyba jeszcze więcej płaci

jak miałabym czekać na spłatę kredytu to neta do emerytury bym nie miała

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 07:35   #3767
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tylko 810 zł powiem Ci na pocieszenie, ze my mamy 2 razy więcej, a Svi chyba jeszcze więcej płaci

jak miałabym czekać na spłatę kredytu to neta do emerytury bym nie miała
my niestety też

Stary 2010-07-23, 07:48   #3768
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć

Tomusiowi znow zobiła sie opryszczka, ja się chyba załamie teraz drże żeby mu się gdzies nie przeniosła
Stary 2010-07-23, 07:59   #3769
katarzynka00
Zakorzenienie

Wredna, wstawiłabyś fotkę opryszczki, lub puściła mi na maila?
bo L też coś ma i sama nie wiem co to.Porównałabym.

Stary 2010-07-23, 08:18   #3770
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Piję kawkę

Dziewczyny, czy jak Wasze dzieci nauczyły się szeptać, to też takie zadowolone były? Kuba wczoraj zamiast spać po kąpieli to jadł sobie z cycusia, a w międzyczasie szeptał , dzisiaj od rana to samo

Miłego piątku

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-23, 09:18   #3771
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień dobry

Witam się z kawką

Miramej, Antoś nie umie szeptać, więc nie pomogę

Jestem śpiąąąca

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Sto lat dla Martynki i Amelki , rocznego Stasia nieobecnej Chryzolit i najmłodszej Zosi
Stary 2010-07-23, 09:24   #3772
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Piję kawkę

Dziewczyny, czy jak Wasze dzieci nauczyły się szeptać, to też takie zadowolone były? Kuba wczoraj zamiast spać po kąpieli to jadł sobie z cycusia, a w międzyczasie szeptał , dzisiaj od rana to samo

Miłego piątku
Zosia nie umie szeptać.

Cytat:
Dzień dobry

Witam się z kawką

Miramej, Antoś nie umie szeptać, więc nie pomogę

Jestem śpiąąąca

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Sto lat dla Martynki i Amelki , rocznego Stasia nieobecnej Chryzolit i najmłodszej Zosi

Dziękujemy bardzo

Też jestem śpiąca
Nocka normalna, dobra, ale chyba coś z ciśnieniem się dzieje, czuć w powietrzu zbliżającą się zmianę pogody.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 09:29   #3773
p4w
Zakorzenienie

Tomuś czasem szepcze, ale jako rozbieg to pisku
tzn. zaczyna szeptać, a potem coraz głośniej i głośniej więc skupia się raczej na tej drugiej części

u nas leje od rana i taka senna pogoda... do Was pewnie też dojdzie ten front,bo u nas się 2 dni zbierało na deszcz

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-23, 09:42   #3774
UnholyOne
Ola-Unhola

To w sumie tak przed piskami tez szepcze.

A teraz chodzi cały dzień i udaje rybkę. Ustami tak robi
Zaczął u dziadków, jak przychodził po naleśniczka i tak już mu zostało
I dzisiaj uczy się wołać Bartka, tzn codziennie rano jak B. budzimy to go po swojemu woła, ale dzisiaj zaczął po mnie powtarzać i woła Babek (tak niskim tonem)

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Angy, zapowiadają "załamanie pogody" w weekend ok 20 st. ma być.

Dla mnie to by było super, bo moze bym w końcu mieszkanie "przewietrzyła", tzn generale porządki itp. (nawet Małż powiedział, ze się za to weźmiemy, ale od mówienia do czynu jeszcze trochę zostaje...zobaczymy)
Stary 2010-07-23, 09:45   #3775
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko teraz nie mam aparatu bo Tż zabrał do pracy, ale wygląda to dokładnie tak ja poniżej,
Stary 2010-07-23, 09:58   #3776
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczyny, jakie macie książeczki dla Bąbli?
Chciałabym coś kupić, bo akurat tego po Bartku nie ma
Raczej już zniszczone i niekompletne tekturki, które muszę wyrzucic.
Pamiętacie kiedyś wklejałam takie fajne po 5,99, a ie mogę ich teraz znaleźć
Stary 2010-07-23, 10:05   #3777
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jakie macie książeczki dla Bąbli?
Chciałabym coś kupić, bo akurat tego po Bartku nie ma
Raczej już zniszczone i niekompletne tekturki, które muszę wyrzucic.
Pamiętacie kiedyś wklejałam takie fajne po 5,99, a ie mogę ich teraz znaleźć
ja mam kilka takich piszczących gumowych i takie bajeczki (Tomcio paluch, wierszyki - Pan Hilary, Abecadło...) twarde kartki i okładki i te Tomuś najbardziej lubi
oprócz tego zwykłe gazety obraca i przewraca strony

zaraz poszukam fotek

te lubi najbardziej
https://ssl.allegro.pl/item109545506...eci_od_ss.html

ta fajna, ale to nie typowa książeczka, ale Tomuś bardzo ją lubi
https://ssl.allegro.pl/item115604795...lsku_4886.html

za tą nie przepada - za skomplikowanie się rozkłada i składa
https://ssl.allegro.pl/item115278613...y_z_bajek.html

te lubił kiedyś, teraz już nie bardzo
https://ssl.allegro.pl/item109424748...o_kapieli.html

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-23 o 10:13
Stary 2010-07-23, 10:11   #3778
gorgulek
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Wpadam tylko na moment poprosić o kciuki.
Znajomych synek (tych co mieliśmy jechać razem na d morze jutro) dostał dziś rano gorączki i jakiś drgawek, aż mu piana z ust poszła
Trzymajcie proszę kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Zastanawiają się czy to nie są skutki uboczne ostatniej szczepionki, na pewno upał też zrobił swoje. Na razie czekają na wyniki badań.

Teraz zmykam, zajrzę później
Stary 2010-07-23, 10:14   #3779
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Znajomych synek (tych co mieliśmy jechać razem na d morze jutro) dostał dziś rano gorączki i jakiś drgawek, aż mu piana z ust poszła
Trzymajcie proszę kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Zastanawiają się czy to nie są skutki uboczne ostatniej szczepionki, na pewno upał też zrobił swoje. Na razie czekają na wyniki badań.

trzymamy
a na co był szczepiony ostatnio?

rozumiem, ze nie jedziecie na razie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-23, 10:18   #3780
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja mam kilka takich piszczących gumowych i takie bajeczki (Tomcio paluch, wierszyki - Pan Hilary, Abecadło...) twarde kartki i okładki i te Tomuś najbardziej lubi
oprócz tego zwykłe gazety obraca i przewraca strony

zaraz poszukam fotek
NO ja mam w strzępach Calineczkę, Tomcio Palucha i 3 gumowe piszczące (w tym jedna zmieniająca kolor do kąpieli).
Ale chyba dokupię takie, z tej serii:
http://allegro.pl/item1140592497_poj..._marengom.html

Fajny zestaw zabawek:
http://allegro.pl/item1149118914_sup...ch_pociag.html

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

te lubi najbardziej
https://ssl.allegro.pl/item109545506...eci_od_ss.html

ta fajna, ale to nie typowa książeczka, ale Tomuś bardzo ją lubi
https://ssl.allegro.pl/item115604795...lsku_4886.html

za tą nie przepada - za skomplikowanie się rozkłada i składa
https://ssl.allegro.pl/item115278613...y_z_bajek.html

te lubił kiedyś, teraz już nie bardzo
https://ssl.allegro.pl/item109424748...o_kapieli.html
Na rymowankę też zapoluję, moze jakoś tanio się uda kupić.
Te piszczące też juz go nie interesują i ta skomplikowana od razu poszła w kąt, tak jak u Ciebie . Tradycyjne są najlepsze

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ojej, oczywiście, że trzymamy
A co to za szczepionka była?

Co z wyjazdem?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości