|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Svi co się dzieje? Tak po prostu czy jakieś problemy?
|
#3752 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Nie mam na nic siły, taka wypompowana jestem.Poleżałam chwilkę w basenie u Rodziców, a tak właściwie cały czas coś, a to obiad, a to bieganie za Antosiem, a to noszenie, ojjj nie przy tym upale.
Dzień spędzony miło, dzieci objadły się botwinkowej, naleśników z serkiem i dżemikiem i na koniec jeszcze kiełbaski z grilla (Antoś oczywiście tylko 2 kęski). Jestem totalnie bez mocy dzisiaj. W cieniu było 36 st, a w słońcu wyłączyłam nianię jak doszło do 50.... Kasiu cieszę się, że wszystko się udało, goście i gospodarze zadowoleni. Ja to chętnie bym zobaczyła fotki prezentów ![]() gorgulku, nic mi nie mów o pakowaniu. Akurat to cieszę się, że mam za sobą. Poza tym kilka lat wprawy robią swoje Ale jest tego....morska, Tymek niby dzieciaczek a juz taki duży i dorosły się wydaje Co ja miałam jeszcze... Nie wiem, nie pamiętam i naprawdę padam, juz dawno tak wypompowana nie byłam. Nie ma siły ręką i nogą ruszyć... ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A Miramej, przykro mi, że Twoja Mama tak podchodzi do święta własnego wnuka ![]() Ja wiem od Żony Brata Małża, że Teściowi jednak przyjdą tak jak ich zapraszałam -1-go sierpnia i kupili dwa repzenty z playskool-a
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() przeczytalam wszystko ale nie mam sil cytowac-wybaczcie ![]() doradzcie co moj brat ma kupic malej na roczek bo mnie pyta i nie wiem czy rowerek czy ten wypasiony nocnik ![]() malz mowi ze nocnik a rowerek kupimy sami na wiosne bo Wera ma jezdzika wiec narazie jej starczy, sama nie wiem
|
#3754 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
No to, Kasiu, mieliście niezłą imprezę, opis brzmi znakomicie i smacznie
Super, że wszystko się udało Cytat:
Cytat:
O, to już niedługo będziesz spacerować po plaży, ale fajnie Cytat:
Chociaż nie, nie ma w sumie się z czego cieszyć ![]() Popraw się Hehe Daj znać czy Tomusia też uwiodła Cytat:
Kupię chyba te foremki Cytat:
Spać! ![]() Cytat:
![]() Jestem za rowerkiem W ogóle jestem zwolenniczką zupełnie zwyczajnych, prostych nocniczków, bez przerostu formy nad treścią A może jeszcze coś innego skoro na razie jeździk macie - np. ten stolik czy krzesełko, o którym Dziewczyny pisały?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-22 o 22:47 |
||||||||
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
ja bym wolala rowerek, taki wypasiony nocnik przyda się tylko na chwilę
|
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale dobrze, że macie już klimatyzatorCytat:
To dobrze, że przyjdą ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Tak, mam tę zabawkę Na razie nie jest jakimś hitem, ale myślę, że będzie, tak było z warsztatem FP.
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam tę zabawkę i Zuzka nawet Ją lubi. Przez pierwsze dni ciągle przy niej chodziła i przekładała sobie. Czeko jeśli macie jeździk to rzeczywiście rowerku bym teraz nie kupowała. Jeśli chodzi o ten wypasiony nocnik to w ogóle nie brałabym go pod uwagę |
||
|
|
|
#3758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za odpowiedź, chyba ją wezmę przy okazji.Cytat:
O, , kupuję ją na pewno wobec dwóch pozytywnych opinii
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, odwraca do góry nogami i układa od nowa ![]() *** Śpijcie dobrze
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
I wzajemnie
|
|
|
|
#3761 |
|
Ola-Unhola
|
Wzięłam lodowatą kąpiel i polałam się jeszcze lodowatym prysznicem, a teraz zmykam spać. Jak się w nocy zgrzeję wezmę taką samą kąpiel Bo do
brze chłodzi. Coś słyszałam, że jutro wody ma u nas nie być, więc musze sobie napuścić w wannę zimnej. Sorki za brak składni, ale padam... Buziaki do jutra czeko, jestem za jeszcze innym prezentem. Jeździk macie, więc rowerek później; nocnik z dośw. wiem, ze przydaje się na chwilkę, lepsze stand.ew. z muzyczką jak się nasiusia. Moze stoliczek, krzesełko uczydełko, konik bujany itp
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, ciesze sie, ze impreza udana. Prezenty swietne
Unholy, fajny dzien, szkoda, ze taki goracy. My tez mielismy dzisiaj nalesniki, ale z serem i brzoskwiniami . Wczoraj byly placki po wegiersku, ktorymi Antonio rowniez sie zajadal ![]() Cytat:
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Najlepsze życzenia urodzinowe dla WSZYSTKICH świerzych roczniaków ![]() Rośnijcie zdrowo bąble i grzeczne bądźcie ![]() Ja od wczoraj rozpoczełam conajmniej 2 tygodnie intesywnej pracy w pracy... Dzisiaj jestem po nocce jutro na dniówkę idę... wolne dni skurczyły mi się o połowę... Uroki wakacyjnych urlopów koleżanek które jak nie mają dzieci w wieku szkolnym to ślubują ![]() A ja muszę czekać do września... Zaczęłam Was nadrabiać i trafiłam na temat tortów... Jak zaczęłam czytać i szukać w necie to o Was zapomniałam ![]() Bo ja też mam ambitny plan upiec własnoręcznie tort dla mojego bąbla i przy tym pięknie go ozdobić ![]() Widzę, że dziecie szaleją z postępami... i zaczynają być urwisami (z tym pluciem na mamusię)... Gdzie te nasze maleństwa które jeszcze niedawno jadły, sikały i spały Ale teraz przynajmniej można się pośmiać Ja z Przemka śmieję non stop taki aparat jest ![]() Przemka ciągle bardziej od chodzenia rajcuje raczkowanie... ale dzisiaj zwiozę chodzik od rodziców i niech się uczy pionowej postawy... Może roczek sam przejdzie ![]() Gada coraz więcej... ostatnio na samochody mówi buuum ale zawsze tak cichutko, nieśmiało Wczoraj oglądałam z nim płytę z naszego wesela ![]() Jak widział naszą limuzynę którą jechaliśmy do ślubu to własnie mówił buuum i klaskał w dłonie... a jak usłyszał orkiestrę to zaczął podskakiwać u mnie na kolanach i bić brawo W ogóle zauważyłam że Przemko uwielbia muzykę i od razu dupka idzie mu w ruch Zrobił się wybredny w sprawach jedzenia, cwaniak ale jak go przygłodzę to zje wszystko... przez to ma dłuższe przerwy w jedzeniu zwłaszcza przed obiadkiem który zawsze wchodzi najciężej... Zawsze daję mu taką metalową miskę i dużą łyżkę... Przemko mnie też karmi ![]() Myślałam, żeby dać mu próbować jeść samemu ale jak widziałam jak trzyma tą łyżkę to chyba jeszcze poczekam Najbardzie osłabia mnie ten bajzel jaki powstanie przy nauce samodzielnego jedzenia... ![]() Zastanawiam się też nad roczkowymi prezentami ![]() Moja mama też powiedziała, żebym wybrała jakąś zabawkę dla małego a ona da na nią pieniądze... Ale jaką?? na all znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/item1117963927_edu...komisiada.html http://allegro.pl/item1150621621_tac...rice_nowy.html Myślałam tez nad stolikiem ale nie wiem czy młody szybko się nim nie znudzi ![]() Mozcie polecić jakiś sprawdzony który ma duzo bajerów i szybko się nie nudzi?? Kosmos jakiś... Niby tyle zabawek a nie bardzo jest co kupić ![]() Jak Was próbowalam nadrobić natknęłam się też na jakąś zabawę z kaszą... O co chodzi? na czym ona polega?? Będe was odwiedzać częściej w związku z moją częstszą obecnością w pracy. |
|
|
|
#3764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() he he he, właściwie same kobiety.A większość z nich mówiła "tak ciepło, że nie chce się jeść" W trakcie imprezy przeszło mi przez myśl "choinka...przesadził am z ilością,zmarnuję się" ale niepotrzebnie. Cytat:
A ja nie napisałam że ty napisałaś. To moje stwierdzenie. I dalej nie znam odpowiedzi. Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
A samego kredytu płacimy 810 zł/miesięcznie ![]() Ale jak już neta bede mieć w domu toooo... ![]() mąż będzie mnie musiał dac na odwyk
|
|
|
|
#3766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak zachwalacie te zabawki z Ikea - takie proste są chyba najlepsze dla dzieci - przy najblizszej okazji zakupię którąś razem z packą ![]() Cytat:
uwielbiam placki po węgiersku (choć pewnie te mojej roboty odbiegają nieco od oryginałów ale i tak uwielbiam... właśnie dawno nie robiłam )---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
powiem Ci na pocieszenie, ze my mamy 2 razy więcej, a Svi chyba jeszcze więcej płaci jak miałabym czekać na spłatę kredytu to neta do emerytury bym nie miała
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Tomusiowi znow zobiła sie opryszczka, ja się chyba załamie teraz drże żeby mu się gdzies nie przeniosła
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Wredna, wstawiłabyś fotkę opryszczki, lub puściła mi na maila?
bo L też coś ma i sama nie wiem co to.Porównałabym.
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Piję kawkę ![]() Dziewczyny, czy jak Wasze dzieci nauczyły się szeptać, to też takie zadowolone były? Kuba wczoraj zamiast spać po kąpieli to jadł sobie z cycusia, a w międzyczasie szeptał ![]() Miłego piątku
|
|
#3771 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Witam się z kawką Miramej, Antoś nie umie szeptać, więc nie pomogę ![]() Jestem śpiąąąca ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy bardzo Też jestem śpiąca ![]() Nocka normalna, dobra, ale chyba coś z ciśnieniem się dzieje, czuć w powietrzu zbliżającą się zmianę pogody.
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Tomuś czasem szepcze, ale jako rozbieg to pisku
![]() tzn. zaczyna szeptać, a potem coraz głośniej i głośniej więc skupia się raczej na tej drugiej części u nas leje od rana i taka senna pogoda... do Was pewnie też dojdzie ten front,bo u nas się 2 dni zbierało na deszcz
|
|
#3774 |
|
Ola-Unhola
|
To w sumie tak przed piskami tez szepcze.
![]() A teraz chodzi cały dzień i udaje rybkę. Ustami tak robi ![]() Zaczął u dziadków, jak przychodził po naleśniczka i tak już mu zostało ![]() I dzisiaj uczy się wołać Bartka, tzn codziennie rano jak B. budzimy to go po swojemu woła, ale dzisiaj zaczął po mnie powtarzać i woła Babek (tak niskim tonem) ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Angy, zapowiadają "załamanie pogody" w weekend ok 20 st. ma być. Dla mnie to by było super, bo moze bym w końcu mieszkanie "przewietrzyła", tzn generale porządki itp. (nawet Małż powiedział, ze się za to weźmiemy, ale od mówienia do czynu jeszcze trochę zostaje...zobaczymy)
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko teraz nie mam aparatu bo Tż zabrał do pracy, ale wygląda to dokładnie tak ja poniżej,
|
|
#3776 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, jakie macie książeczki dla Bąbli?
Chciałabym coś kupić, bo akurat tego po Bartku nie ma ![]() Raczej już zniszczone i niekompletne tekturki, które muszę wyrzucic. Pamiętacie kiedyś wklejałam takie fajne po 5,99, a ie mogę ich teraz znaleźć
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego zwykłe gazety obraca i przewraca strony ![]() zaraz poszukam fotek te lubi najbardziej https://ssl.allegro.pl/item109545506...eci_od_ss.html ta fajna, ale to nie typowa książeczka, ale Tomuś bardzo ją lubi https://ssl.allegro.pl/item115604795...lsku_4886.html za tą nie przepada - za skomplikowanie się rozkłada i składa https://ssl.allegro.pl/item115278613...y_z_bajek.html te lubił kiedyś, teraz już nie bardzo https://ssl.allegro.pl/item109424748...o_kapieli.html
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-23 o 10:13 |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wpadam tylko na moment poprosić o kciuki. Znajomych synek (tych co mieliśmy jechać razem na d morze jutro) dostał dziś rano gorączki i jakiś drgawek, aż mu piana z ust poszła ![]() Trzymajcie proszę kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Zastanawiają się czy to nie są skutki uboczne ostatniej szczepionki, na pewno upał też zrobił swoje. Na razie czekają na wyniki badań. Teraz zmykam, zajrzę później |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na co był szczepiony ostatnio? rozumiem, ze nie jedziecie na razie
|
|
|
#3780 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale chyba dokupię takie, z tej serii: http://allegro.pl/item1140592497_poj..._marengom.html Fajny zestaw zabawek: http://allegro.pl/item1149118914_sup...ch_pociag.html ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Te piszczące też juz go nie interesują i ta skomplikowana od razu poszła w kąt, tak jak u Ciebie . Tradycyjne są najlepsze Cytat:
![]() A co to za szczepionka była? Co z wyjazdem?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Ale jest tego....

A Ty na dodatek 2 dzieci. Ja nie wiem jak się w auto zapakowaliście.
a o takich rarytasach jak jedzenie czy picie to nawet nie myślę 

Kupię chyba te foremki
A może jeszcze coś innego skoro na razie jeździk macie - np. ten stolik czy krzesełko, o którym Dziewczyny pisały?
, ale dobrze, że macie już klimatyzator

i jacy goście, ze wszystko zjedli 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)