![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() eh, musze do roboty leciec:/ zeby m isie chcialo jak mi sie nie chce hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak bylam na wizycie tydzien temu to byla dziewczyna w 33tc a brzuch miala 29cm i tez ja na usg umowili zalezy w takim razie od szpitala i od poloznej i od cisnienia powietrza danego dnia ![]() Cytat:
![]() ja juz mowilam ze rodze wczesniej - 1 go sierpnia ![]() ![]() my w poniedzialek musimy byc w Bristolu wiec do poniedzialku siedze grzecznie i nic nie robie ale od poniedzialku bedziemy wywolywac z TZtem ![]() a kremik gdzie Pani kupila???
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-22 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
Halo Kobitki
![]() Pozdrowienia z Polski. Wracac juz chce, bo tutaj jest straszliwie upalnie. My sie meczymy jak cholera to co to dopiero Alexik ma powiedziec.. ![]() Musze cofnac sie do poprzednich Waszych postow, bo tyle tu popisalyscie, ze mam sporo do nadrobienia ![]() Ewa_ odnosnie cesarki..to nawet jezeli dziecko jest duzo to i tak beda starali zebys rodzila naturalnie a np. po kilku godzinach meczarni jak sie nie da - wtedy Cie wezma na cesarke, pamietam tak z mojej rozmowy z polozna i lekarzem niestety.. idiotyzm ale niestety cesarek na zyczenie nie ma, mimo ze moja polozna powiedziala, ze mam duze dziecko i pewnie sie by skonczylo na cesarce ale mimo wszystko beda mnie rzucac na naturalny... na szczescie/nieszczescie umnie Alex sie nie obrocil i mialam planowana cesarke. Dla mnie bylo fantastycznie, choc wiadomo, ze kazda kobieta inaczej po tym dochodzi do siebie. Odnosnie wielkosci to wlasnie tutaj bardziej chodzi o rozmiar glowki niz cala wielkosc Maluszka, bo moze byc ogolnie olbrzym ale glowka nie za duzo, jednak jak glowka jest duza to wtedy dopiero jest problem..moj Alex mial bodajze przed porodem z pomiarow 39cm i nie wyobrazam sobei co by bylo gdybym miala rodzic naturalnie.. a odnosnie nierobionych w pozniejszej ciazy usg, to ja jako niedoswiadczona w pierwszej ciazy `baba` musze przyznac, ze wymuszalam usg, w szpitalu jest punkt AAA, jezeli ciezarna przyjdzie 2 razy z problem (umnie bylo zmniejszenie sie ruchow Dzidzi) to robia Ci usg i sparawdzaja czy wszystko dobrze, pozdrawiam Kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wspolczuje upalow...Kochana a jak Alexik zniosl podroz??? Dopytuje,bo my za miesiac tez wyruszamy... ![]() Udanego pobytu w Polsce Wam zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
... ale on juz niezle biega, wiec w sumie to nie jest wielki problem, nie? Cytat:
Cytat:
http://www.weleda.co.uk/baby-skin-ca...l/invt/105002/ Moze i urodzimy tego samego dnia, o ile oczywiscie Adas nie odkryje, jak sie wydostac na swiat wczesniej. Od wczoraj cos zdecydowanie mniej sie rusza (jak na niego) - czyzby zbieral sily przed walka?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ... to taka mala dygresja zoologiczna, mam nadzieje, ze mi wybaczycie ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. U mnie w pracy czesto jest tak że coś się nie zgadza z wypłatą. No i dostałam za ostatni tydzień pracy wypłatę razem z pierwszym macierzyńskim czyli tak jakby 2 wypłaty. Pamiętacie jak to było u Was bo nie wiem czy tak miałam dostać czy w pracy się pomylili? Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-07-22 o 13:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 |
Wtajemniczenie
|
ewa a nie mozesz z nia pogadac ze sie boisz ze chcesz dodatkowe badania bo nie wiesz?
jest prawdopodobienstwo ze ce oleje ze panikujesz ale zawsze warto sprobowac jesli ci to tylko poprawi humor i doda otuchy??? a a propos maciezrzynskiego od kiedy zaczelas? oni to placa tygodniowo wiec ja nie wiem moze akurat sie tak zbieglo ze masz wyplate i macierzynski razem??? ale mnie skusilas do sprawdzenia mojej wyplaty i chyba mi cos wiecej wyplacili ![]() zadne macierzynskie ale po prostu jakis bonus ![]()
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-22 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatni raz w pracy byłam 9 lipca i na paysnipie miałam 2 kwoty:wypłatę a pod spodem pisało maternity. Dostałam i wypłatę i maternity w 1 przelewie. Myślałam że się pomylili i za tydzień nie dostanę macierzyńskiego ale dostałam normalnie i zastanawiam się czy to tak ma być bo dziwne mi się to wydaje Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-07-22 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
poczekaj bo teraz nie czaje
to ona cie wyslala na usg a on powiedzial ze nie zrobi? jak to? ale bym sie klocila!
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
bosssko...
ide robic obiadek - bedzie carbonara ![]() a z tym maternity wydaje mi sie ze tak ma byc be wyplacaja 2 tyg po rozpoczeciu urlopu czyli tak jakby dzis ![]() poczekaj na te co juz dostaja to ci prawde powiedza ![]()
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-22 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My bylismy dzisiaj na kontroli w przychodni ![]() Wiecie co mi HV powiedziała? Że mam zacząc dawac dziecku nasze jedzenie zmiksowane...np. makaron ![]() ![]() Ale jak mam dawac niewiadomo jakiego pochodzenia warzywa i mieso to chyba wole ze słoiczka...dla mnie to zdecydowanie za szybko ![]() Potty uwielbiam carbonare..w ogole lubie makarony...ale ja na diecie ![]() Kasiowa, ja raz wymusilam usg, a to dlatego, ze ruchów nie czułam w 36 tyg ![]() ![]() Nareszcie wyszło słonce ![]() Zaraz idziemy na 2 spacer ![]()
![]() |
#4454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
ryanaira polityka ;
Niemowlętom nie przysługuje limit bagażu rejestrowanego ani podręcznego. Można jednak przewieźć nieodpłatnie i bez wcześniejszego zgłaszania jeden całkowicie składany wózek na jedno dziecko. Wyposażenie dla dzieci, takie jak foteliki samochodowe, które nie jest częścią wózka spacerowego ani łóżeczka podróżnego, można przewieźć jako dodatek do dopuszczalnego osobistego limitu odprawianego bagażu po uiszczeniu osobnej opłaty za sztukę Akcesoria dziecięce *(fotelik samochodowy/krzesełko dziecięce/łóżeczko turystyczne) 10 futnow online 20 przez call center i na lotnisku. Ja sie ciesze bo moj fotelik jest cześcia wozka wiec wsadze dziecko w fotelik i na wozek i bedzie oki bez oplaty. Ale to dziwne bo inne linie lotnicze raczej za foteliki nie pobieraja oplat. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ja np poszlam na macierzynski od 19 marca , to mi zaplacili do 19 marca normalna wyplata a pozniej za reszte dzni do konca miesiaca juz zaplacili mi SMP , to bylo 90 procent wynagrodzenia mojego .
#4457 | |
Zakorzenienie
|
20f to chyba w dwie strony, nam w jedną policzyli 10f. Tzn. coś dziwnego z tym naszym zamawianiem biletów: na razie tylko tż kupił dla siebie, bo w sierpniu leci z nami, ale po paru dniach musi wracać do pracy. Potem zamawialiśmy bilet dla mnie i Dorotki (na razie w jedną stronę), ale na końcu dwa razy wyświetlił się komunikat, że płatność została odrzucona... Zamówiliśmy jeszcze raz, po czym pojawił się komunikat, że dokonano podwójnej rezerwacji i żeby więcej nie zamawiać, bo nam nie zwrócą kasy. Tylko że teraz nie dostałam potwierdzenia rezerwacji ani nie ściągnęło mi kasy z konta. Poczekamy z tym do jutra, ale nie wiem co się stało, bo kasa na koncie jest a tu mi odrzuca płatność
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co tak sie zastanawialam...
pytanie do tych co juz rodzily i to na dodatek rodzinnie wydaje mi sie ze jedna z wazniejszych rzeczy podczas porodu jest spokoj i opanowanie na sali z opowiadan kolezanek wiem ze spora czesc tzetow ma raczej sklonnosci do panikowania i wprowadzania nerwowej atmosfery - zdaje sobie sprawe ze zachowianie jest mocno subiektywne pytanie brzmi - czy bardziej wam pomogli czy raczej zaszkodzili? moj caly czas powtarza ze jak zobaczy krew to zjedzie... zastanawiam sie czy wypada mi w pewnym momencie wyprosic go za drzwi ![]()
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że to wszystko zależy od faceta. Ja mojego nigdy bym nie zmusiła do porodu rodzinnego gdyby sam nie chciał-ale akurat mój tż nie wyobrażał sobie, żeby go przy mnie wtedy nie było. I po porodzie też pomógł, bo wziął Dorotkę jak mnie zszywali, był przy ważeniu i mierzeniu jej. Na szczęście widok krwi go nie osłabia, ale wiadomo że są różni faceci. Odpowiadając subiektywnie na Twoje pytanie: mnie tż bardzo pomógł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak rodzilam to siedzial koło mojej głowy bo nie znosi widoku krwi ![]() Pózniej mi mówił, ze cieszył sie ze został bo nie wyobraza sobie rodzenia bez niego ![]() U mnie poszło szybko bo rodziłam 1,5 godz ![]()
![]() |
#4461 |
Raczkowanie
|
Jolaa podroz generalnie ok.
Ogolnie do Dover mamy 3h i tak chcielismy aby sniadanko zjadl na promie i faktycznie o 4 rano przenieslismy go z lozeczka do fotelika i ten spal az do samego promu wiec poczatek byl ok. Jedyny wielki blad to taki ze nie jechalismy noca, bo w sumie nie jestesmy przyzwyczajeni i niewiem czy dalibysmy rade ale musimy jakos sie przygotowac bo noca bedziemy napewno wracac. W dzien mimo ze Alex zniosl calkiem niezle podroz, tylko raz juz po ok7h poprostu zaczal sie drzec i widac, ze mial dosc ale ogolnie wiekszosc przespal i mimo to podroz nam sie wydluzyla o ok 5h bo trzbea byla sie zatrzymywac zeby go nakarmic , zeby go troche rozprostowac, jak tylko wyjechalismy z parkingu Alex sie osral i tzreba bylo zaraz stawac ponownie ![]() ![]() blonde_hair dopiero zauwazylam, ze Twoj Sebastianke sie urodzil 02.01, ale mialas fajna niespodzianke po sylwestrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4463 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
o takie komentarze wlasnie mi chodzilo moj bardzo chce byc ale wiem ze bedzie panikowal, a przeciez nie moge mu powiedziec ze go nie chce tam - bo szczerze mowiac bardzo sama chce zeby ze mna byl po prostu zastanawiam sie czy mnie szlag w tzw. miedzyczasie nie trafi z powodu jego paniki ![]() wlasnie dostalam ulotke z asdy ze jest duzo rzeczy dla dzieciaczkow na promocji np ten zestaw TT z szczoteczka, nozyczkami, termometrem za 10f - normalnie 14f ten kosz na pieluchy z TT za 8f proszek Fairy 2kg za 5f wielkie kartonowe pudlo pieluszek pampers baby-dry za 12f new baby za 9f
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chce kupic takie siedzenie do wanny i czaimy sie na jakas spacerówke ![]()
![]() |
#4465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz ta druga za 50 ma spiworek to na zime chyba bardziej by sie nadala patrzylas na www?
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, kiedy mialyscie pierwsza wizyte u Midwife? Jestem w 7 tyg bylam juz u GP wypisal jakis formularz i powiedzial ze przesle do midwife i mam czekac na list.
Zastanawiam sie wiec ile bede czekac. Gratuluje wam brzuszkow i dzieciatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam jakos po 10tyg
nie pamietam dokladnie
#4468 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie
![]() Mam nadzieje ze trafi mi sie ktos mily. |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywistość przerosła moje najśmielsze oczekiwania ![]() ![]() Naprawdę polecam poród rodzinny ![]() Cytat:
![]() No faktycznie,nie było źle. Mam nadzieję,że i nasza podróż się powiedzie ![]() ------------------------------------------ My dziś mieliśmy super nockę ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
Potty moj maz byl ze mna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.