Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 14:47   #211
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Myślałam jeszcze nad Wojewódzkim. Wcześniej nie brałam go pod uwagę ale zapisałam się tam na SR i wygląda to wszystko naprawdę fajnie. Jednak możliwość odwiedzin na sali na Klinicznej przeważyła
no ja chciałam tam chodzić na SR, ale coś mi nie pasowało, nie pamiętam już co- chyba zajęcia były za często i za wcześnie... nie dałabym rady, pracując w Gdyni. Ale tak czy siak jestem zdecydowana na Kliniczną
tp mamy podobny, więc może się spotkamy

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-07-23 o 14:50
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 14:51   #212
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Pomidorko- mozesz mi wpisac imie Dawid na liscie
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 14:56   #213
Majka232
Zakorzenienie

abz - ślicznie
bordowa - ja mam i belli i innej firmy i się nie przyklejają... Chyba wkłada się je do gatek i powinno się trzymać. Kupię ogromniaste podkłady Tena, bo są z klejem i myślę, że na sam początek w szpitalu będą super

Ja nie wiem jak można wietrzyć krocze np. leżąc w szpitalu czy chodząc. Przecież z nas leci, więc jak? Może któraś doświadczona mamusia wyjaśni? W domu to rozumiem, kładziesz ręcznik, na to papierowy ręczniczek i leżysz, ale w szpitalu????

U mnie nadal mega upał - parno, sucho, upalnie. Jak wchodzę do domu to czuję się jakbym do klimatyzowanego pomieszcenia wchodziła (na szczęście tu mogę odsapnąć)

wanilaania - Pomidorka prosiła o info na priv
Stary 2010-07-23, 14:57   #214
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Mpiczku pamiętaj napisz nam tu koniecznie jak przyjdzie Ci posciel bo sie na nia czaje i czaje tylko potrzebuje Twojej relacji jeszcze
Nio doczekałam sie właśnie pościeli Jestem bardzo zadowolona
Ochraniacz jest super, dośc gruby i napewno mojej niuni krzywda w łozeczku się nie stanie
Ubrałam pościel tak roboczo, aby WAM pokazać
ja kupiłam tą pościel+ poprosiłam o doszycie takiego przybornika i rożka całośc razem z przesyłką wyszła 174zł)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1149207415
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze wrzucić zdjęcia mojego brzucha z 28 i 30 tc.
Super brzunio Laska z CIEBIE
Stary 2010-07-23, 15:11   #215
tulumka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Mam do Was dwa pytanka
jakie kupujecie ręczniczki/okrycia kąpielowe? nam położna na SR powiedziała że te na których pisze prać w max 40 st są do niczego bo ręczniki i myjki trzeba od czasu do czasu wyprać w 90 . Wczoraj w dużej hurtowni przeglądałam ponad 10 rodzajów i nie ma takich choć niby wszystkie 100%bawełna

Kupujecie spodeneczki/półśpiochy mnie jakos ta gumeczka sie nie podoba- czy nie będzie niuni gnieść w brzuszek?
Ja nie kupowałam ręczników specjalnie dla dzieci. Raczej używałam zwykłych dużych ręczników. Można raz uprać w 90C, bawełnie nic nie ma prawa się stać (ewentualnie może farbę puścić, ale teraz to już mało prawdopodobne). Potem prałam już w 40C i było ok. Teraz pewnie uczynię podobnie.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
IlonaN2 Twój mąż biedny na zdjęciu się załapał

naked21 Odpoczywaj dużo, żeby szyjka się dalej nie skracała

NIKaP-n Zgadzam się co do zzo Że nie jest na pewno takie zupełnie bezpieczne.
I ja nie biorę zzo
Ja już kupiłam taką poduchę Tzn.nie dokładnie tą, taką bardziej kolorową i kilka zł tańszą. Może i to wydatek na raz ale nie chcę siadać orzez tydzień na brzegu fotela

Majka232 Podkłady Belli nie mają kleju?! To jak my je mamy do majtek przyczepić?

ycnan Moja mała też ma kość udową o prawie 2 tygodnie mniejszą i jest wszystko ok Nie martw się tak
Cieszę się, że lekarz Cię uspokoił
Cudna fryzura Tylko mi to by się zaraz na wszystkie strony powykręcała

tulumka Ja też pojadę od razu. Do szpitala mam około 4o km więc wolę nie rodzić w samochodzie

Kalex Ja też w sobotę za tydzień mam wesele

gabisun To mnie nastraszyłaś ... Bo ja termin prawie jak Ty, waga małej identyczna i też jeszcze nieobrócona ...

Wczoraj miałam ubaw z Tż. Stanęłam na środku pokoju i machnęłam brzuchem kilka razy na boki i poczułam jak mała "odbija się" od ścian brzucha. I mówi do niego "połóż ręce i zobacz jak ona tam 'lata'" No i położył ręce i tak machałam a on oczy jak 5zł i wrzeszczy na mnie "nie rób tak! no nie rób!" i już łzy w oczach "Nie rób, połamiesz ją!!" I przytulił się do brzucha i dalej krzyczy "Tatuś Cię kocha, nie tak jak mamusia! No przestań!" Ubaw miałam niezły z niego, taką minę miał przerażoną Ale jemu do śmiechu nie było
Dobre

Moje dziecko kręci się cały czas. Do tego jest 2 tyg. większe. Lekarz się wczoraj zdziwił, bo ja jestem kurdupel.Obawiam się porodu, boję się, że znowu nie będę miała siły rodzić Wykrył ponadto sporadyczne dodatkowe pobudzenia serca i musimy to sprawdzić. Echo robiliśmy i było wszystko ok, a teraz jakaś arytmia

Acha podkłady belli są na tyle duże, że nawet bez kleju nie mają się jak przemieszczać. Dla mnie one były stanowczo za duże, za grube. Dodatkowo drażniły moje zmasakrowane krocze. Kupię sobie jakieś podpaski cieńsze. Jeśli chodzi o ujastek - leżałam tam tydzień i na początku podkłady dawali jak komuś brakło czy zapomniał. Potem coś im się odwidziało i już nie było. Także coś trzeba sobie wziąźć.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-07-23 o 15:21
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:12   #216
forssiczka
Rozeznanie

brzuszki wszytskie super (i nowe fryzury )

ninaad
mój donosiciel też notorycznie zostawia awiza w skrzynce, nawet nie pofatyguje się, zeby zadzwonić do drzwi - a mieszkamy na 1 p. Akurat dziś rano poszłam z takim awizem na pocztę i mówię babce, żeby coś powiedziała koledze na ten temat, a ona na to że "faktycznie tam Andrzejek zawsze chodzi, ale on takich dużych paczek to nie nosi" -rzeczywiście mi duża - jak piszesz -> list polecony a nie paczka- mały i lekki.

Kalex, abz -ale mi się podobają opisy waszych usg mój gin ma kiepski sprzęt, płci nie udało sie ustalic (choć to akurat nie wina sprzętu), ale chyba jeszcze czeka mnie jedno usg w 34tyg., mam rację????

kasienka1701 spróbuj bepanthenem smarować poparzoną rękę - jest skuteczny na takie sprawy, a później przyda ci się do smarowania sutków albo pupy bobika; cepan z cebulą/i też jest dobry na blizny

Ewcia811211 ja mam skurcze nóg (łydki i stopy)notorycznie -wczoraj mnie w wodzie złapało, jak pływałam, masakra ten ból! gin chyba cyclo3 fort polecał, ale nie biorę

Klarissa
piszesz, że aparat kiepski, a mnie cała scenografia i klimat zdjęć baaardzo się podobają -myślałam, że twój ostatni avatar to jakiś z neta ściągnięty, a tu proszę "rękodzieło"

słuchajcie, czy ten wymaz z pochwy to jest badaniem standardowym w którymś tc?? czy tzreba o skierowanie prosić gina??

acha, jak któraś ma dostęp do Pepco, to są fajne bodziaki już od 4,99 zeta

Edytowane przez forssiczka
Czas edycji: 2010-07-23 o 15:14
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:16   #217
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wyprałam wszystkie białe ciuszki Filipka i już się suszą Na jutro zostawiam kolorowe Prasowania będzie na cały dzień hehe Kurier przywiózł pościel z wyszytym imieniem "Filipek" i rożek cudowne!
wrzuc fotki pościeli!!!
Stary 2010-07-23, 15:20   #218
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
http://allegro.onet.pl/item110080662...mpaign=SGOnet3
DO tego jest pufa gratis i zastanawiam się nad tym największym. Co myślicie?
mam taki od fatty, super wygoda tylko ciężarnej ciężko się z niego wydostac i czasem tż musi pomóc

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
też myslałam i kupiłam zwykłe kółko do pływania za 2,50, na to jakąś pieluszkę rzucę i pipka ma jak w raju

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Jeśli dojazd do tego wypasionego szpitala zajmuje wam jakieś 1,5 - 2h to ja na twoim miejscu rozważałabym żeby tam pojechać. Nam położne na SR mówiły, że od momentu gdy odnotujemy pierwsze regularne skurcze co 5 minut szyjka otwiera się w tempie ok. 1 cm na godzinę. Standardowo jest więc co najmniej 5h czasu na to żeby dotrzeć do szpitala przed rozpoczęciem właściwego porodu - czyli do momentu pełnego rozwarcia.
No ładnie, a jak pytałam parę dni temu czy da się od pierwszych skurczów dojechać do szpitala oddalonego o 100km (1h-1,5h drogi) to wszystkie ciocie wizażanki odradzały . Ale co tam, nie gniewam się.
Chęć zażycia zzo będzie u mnie chyba silniejsza

Dziękuję wszystkim ciociom za komplementy.

Kegli nie ćwiczę, bo mi się nie chce.

I kupiłam fotelik, używany maxi cosi cabrio za 160zł (nowy od 480zł). Podobają mnie się te zakupy używanych rzeczy, stan rewelacja a cena to ułamek nowego.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:24   #219
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Mpik82 - jakieee cudneeee łóżeczko i pościel

bordowa - to będziemy razem "imprezować" choć ja na weselu to chyba za długo nie posiedzę i około północy będziemy musieli się zmyć, bo mnie straszny śpioch wieczorem dopada i tak max. do 23 w domku wytrzymuję,a potem to zasypiam nie wiem kiedy

forssiczka - nie przejmuj się, przynajmniej będziecie mieli niespodziankę przy narodzinach ja to dopiero teraz coś zaczęłam dostrzegac na USG, bo wcześniej to gin mi mówił, że tu głowa, tu brzuch, tu rączki a dla mnie to były jedynie esy-floresy
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:28   #220
Majka232
Zakorzenienie

Mpik - ładna pościel. Na pewno lepszej jakości niż ta którą ja zamówiłam jakiś czas temu, ale ten wzór akurat by mi nie odpowiadał, bo nie przepadam za motywem serc i kratki

alicia4
- ja się bałam kupić używany fotelik, bo gdy jest powypadkowy to podobno nie spełnia swojej funkcji, ale kupujemy cały zestaw z wózkiem od koleżanki, więc znane źródło.
Słyszałam, ze czasami można kupić wózek używany przesiąknięty dymem papierosowym, bo nie wszystko można wyprać...
Stary 2010-07-23, 15:41   #221
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
też myslałam i kupiłam zwykłe kółko do pływania za 2,50, na to jakąś pieluszkę rzucę i pipka ma jak w raju
o Jeeezu, ale się ubrechtałam!

Cytat:
I kupiłam fotelik, używany maxi cosi cabrio za 160zł (nowy od 480zł). Podobają mnie się te zakupy używanych rzeczy, stan rewelacja a cena to ułamek nowego.
no wózek na gwarancji z allegro z przesyłką 320 zyli; fotelik deltim grillo wylicytowany z przesyłką 70zł, nie wspomnę o ciuchach ciążowych za ułamek ceny sklepowej

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
alicia4 - ja się bałam kupić używany fotelik, bo gdy jest powypadkowy to podobno nie spełnia swojej funkcji, ale kupujemy cały zestaw z wózkiem od koleżanki, więc znane źródło.
Słyszałam, ze czasami można kupić wózek używany przesiąknięty dymem papierosowym, bo nie wszystko można wyprać...
no to w takim razie ja mam fuksa do zakupów allegrowych z drugiej ręki

Stary 2010-07-23, 15:42   #222
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
No ładnie, a jak pytałam parę dni temu czy da się od pierwszych skurczów dojechać do szpitala oddalonego o 100km (1h-1,5h drogi) to wszystkie ciocie wizażanki odradzały . Ale co tam, nie gniewam się.
Dobrze, że odradzały, bo może być różnie.

Cytat:
Ja bym używanego fotelika nie kupiła. No chyba, że od kogoś zaufanego.

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
o Jeeezu, ale się ubrechtałam!
Tu się nie ma z czego śmiać Jak mi tż przyniósł do szpitala to byłam w siódmym niebie, że mogę w miarę normalnie usiąść.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-07-23 o 15:48
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 15:47   #223
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
no to w takim razie ja mam fuksa do zakupów allegrowych z drugiej ręki
Możliwe
Trudno stwierdzić wizualnie czy fotelik spełnia swoją funkcję

Ja też kupię zwykłe koło pompowane za kilka zł. zamiast wydawać kilkadziesiąt na takie specjalne poporodowe
Stary 2010-07-23, 16:01   #224
fem
Raczkowanie

nie wiem dziewczyny, kiedy ja was nadrobię... poprostu nie mam już siły siedzieć i czytać, bo dzidzia tak masakruje mi żebra, że nie wiem już jak ja mam usiąść żeby nie uwierało.... ach... ta moja Lidka

juz mi kamień z serca spada pomalutku...
własnie żeśmy z mężem załatwili kredyt i pomalutku widac światełko w tunelu... będziemy płacić jedną ratę i za jeden kredyt i to mniejszą a nie trzy kresyty i dodatkowo będą sciągać z męża konta, więc jakby problem z głowy....
druga rzecz to własnie też zamówiłam bardzo duzo rzeczy na all i już nie będą mnie dręczyły mysli, że nie zdąże z wyprawką...
zostaną ciuszki, które zaczełą kompletować moja mama, jak o sobie wczoraj powiedziałą, to "babka zwariowała" tyle rzeczy dla Lidki pokupowała... tak mi sie lekko teraz robi na serduszku, wszystko zaczyna się pomalutku układać w mojej głowie...
kolejna sprawa to mąż zaczął się wreszcie rozglądać poważnie za większym samochodem, co mnie bardzo cieszy... i może uda mu się zmienić pracę na lepsze warunki... trzymam kciuki za powodzenie
no i na początku sierpnia zaczynamy mały remoncik, tzn. jakaś tapeta, sufit i malowanie przedpokoju, tak żeby odświeżyć... mamy kawalerkę, więc nie będzie ąz tyle roboty...
wózek kupimy pod koniec sierpnia.... mam nadzieję, że dam jeszcze radę normalnie chodzić...

ach... tak sie bardzo cieszę, że wszystko wychodzi na prostą... chyba mamie potłukło sie lustro na szczęście a nie na pecha...

nie wiem kiedy będę z wami na bieżąco, bo w weekend tez nie nadrobię, bo mam gości i sami idziemy w gości

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-07-23 o 16:03
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:01   #225
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
wrzuc fotki pościeli!!!
piekny kącik dla Małej Księżniczki na życzenie, wrzucam łóżeczko Filipka

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Ja bym używanego fotelika nie kupiła. No chyba, że od kogoś zaufanego.
ja kupiłam używany z racji tego, że na te kilka miesięcy nie będzie mi potrzebny fotelik, nigdzie z małym urzędować nie będę potrzebny bedzie mi tylko na wyjazd ze szpitala no i w domu do znoszenia małego z poddasza 2 piętra w dół. Dałam aż 50 zł

Nowy i atestowany zakupię dopiero na następne wakacje, taki już większy dla siedzącego Berbecia

wklejam moją ukochaną kolekcję misiów, które Mały dostanie w spadku od mamusi, kolekcję bucików a także łóżeczko wraz z nową pościelą te maleńkie adidaski (nówka) udało mi się za grosze kupić na all
Stary 2010-07-23, 16:09   #226
alicia4
Raczkowanie

Majka, fakt i rozumiem obawy. Ale teraz mamy kryzys (i ten globalny i domowy ) i nie stać mnie na nowy. Jeszcze rok temu wszystko kupiłabym pewnie nowe, bo kasy było full, a teraz bida i dostosowuję się do nowej rzeczywistości .

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-07-25 o 18:52
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:12   #227
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Piekne macie te łożeczk. Ale nie za wcześnie na nie? Nie wiem dla mnie to chyba się zakurzy albo cos...
Pamiętacie może ja pisałam o masowaniu krocza a któraś z Was (nie pamiętam która przepraszam ) pisała o zakupieniu Olejku Migdałoego służącego właśnie to masażu krocza. Gdzie ten olejek się kupuje w aptece i co mam powiedzieć? Poproszę olejek do masażu krocza heheheh

a dziś będziemy mieć gości kilku znajomych T|Z się cieszy bo będzie miał się z kim piwka napić Ale bym się napiła zimnego piweczka
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:13   #228
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

naked - super haft na koderce))
a kolekcja Misiów rozbrajająca-cudna
Moja Milenka będzie księżniczką a Twoj Filipek Księciem
Stary 2010-07-23, 16:14   #229
bordowa
Wtajemniczenie

Mpik82 Dzięki z relacje A pościel jaka w dotyku? Miła, miękka?

forssiczka Ja miałam wymaz jakoś około 25 tygodnia i teraz znów dostałam skierowanie, nie musiałam się upominać.
A body w tej cenie w Pepco są praktycznie cały czas

fem Super, że się układa

Kilka z was pisało, że kupuje zwykłe kółko do pływania zamiast drogiej poduszki - i jak najbardziej dobrze robicie. Ale niestety moje dupsko jest za duże na takie kółko i albo by pękło, albo bym się na nim chwiała więc musiałabym ciągle napinać mięśnie żeby nie spaść. Więc ja jednak kupiłam poduchę
Stary 2010-07-23, 16:24   #230
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Piekne macie te łożeczk. Ale nie za wcześnie na nie? Nie wiem dla mnie to chyba się zakurzy albo cos...
moje przykryje folią, a pościel tuż przed porodem wypiorę

Cytat:
naked - super haft na koderce))
a kolekcja Misiów rozbrajająca-cudna
Moja Milenka będzie księżniczką a Twoj Filipek Księciem

Cytat:
Kilka z was pisało, że kupuje zwykłe kółko do pływania zamiast drogiej poduszki - i jak najbardziej dobrze robicie. Ale niestety moje dupsko jest za duże na takie kółko i albo by pękło, albo bym się na nim chwiała więc musiałabym ciągle napinać mięśnie żeby nie spaść. Więc ja jednak kupiłam poduchę
ja dopóki mały nie ułoży się na nietoperka w ogóle nie myślę ani o kole, ani o podkładach i majtach poporodowych i nie mam tez motywacji do masażu krocza i ćwiczenia mięśni Kegla
Stary 2010-07-23, 16:27   #231
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik82 Dzięki z relacje A pościel jaka w dotyku? Miła, miękka?
Dla mnie jest ok Napewno będzie milsza jak ją wypiore ale to za jakis czas
Cytat:
moje przykryje folią, a pościel tuż przed porodem wypiorę
Dokladnie tak samo zrobiea teraz ciesze OKO eh
Stary 2010-07-23, 16:29   #232
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dopóki mały nie ułoży się na nietoperka w ogóle nie myślę ani o kole, ani o podkładach i majtach poporodowych i nie mam tez motywacji do masażu krocza i ćwiczenia mięśni Kegla
Moja mała też jeszcze bokiem leży Boję się, że się nie obróci ...

Dziękuję Mpik

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-23 o 16:33
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:32   #233
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja też kupię zwykłe koło pompowane za kilka zł. zamiast wydawać kilkadziesiąt na takie specjalne poporodowe

naked21
dobrze wyłożyła argumenty dot. kupna używanego fotelika, ja też się powyższymi sugerowałam, poza tym nie zamierzam spacerować po galeriach z dzidzią, a na czas dojścia czy dojazdu ze szpitala i na takowe do przychodni wystarczy.

bordowa dzięki za info odnośnie wymazu; co do pepco, to do tej pory po prostu nie zwracałam uwagi na takie mini-mini ciuszkowe, dzis weszłam, a tam kosze przy wejściu, więc myślałam, ze to jakaś super okazja
ja też kupuję kółko do pływania, o ile nie dostanę w spadku tego specjalnego z apteki (ono chyba jest z pompką o ile sie nie mylę)

Stary 2010-07-23, 16:56   #234
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Nie ma co przykrywac lozeczka. To wlasnie o to chodzi, zeby mialo kurz i domowe bakerie. Nam polozna mowila zeby kupic lozeczko i wozek 3 miesiace przed porodem i maja sobie lezec w domu i sie wietrzyc. Nie przesadzajmy ze sterylnoscia. Jakies zakrywanie lozeczka folia itd
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:57   #235
angelikaw
Zakorzenienie

ja Was chyba nie nadrobię... a dziś kompletnie nie miałam czasu, by zajrzeć od rana... Idę się położyć, bo nie wyrabiam... Mam dość tej pogody, do tego jeszcze boli mnie kręgosłup i żebra ech...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 16:59   #236
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie ma co przykrywac lozeczka. To wlasnie o to chodzi, zeby mialo kurz i domowe bakerie. Nam polozna mowila zeby kupic lozeczko i wozek 3 miesiace przed porodem i maja sobie lezec w domu i sie wietrzyc. Nie przesadzajmy ze sterylnoscia. Jakies zakrywanie lozeczka folia itd
Ja bym nie chciała spać w pościeli, która od 3 miesięcy leży na łóżku
Stary 2010-07-23, 16:59   #237
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
też tak uważam...
Tylko materaca jeszcze nie wyjęłam z folii no i pościeli jeszcze nie wyprałam i nie założyłam, ale łóżeczko i wózek stoją i niech się kurzą
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:02   #238
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja po wizycie ma dobre wieści i złe..
ja już przetłumaczyłam sobie,że cesarka to nic takiego obecnie,więc jesli i mnie to będzie czekało to nie będę się załamywać,jesli na następnym usg nadal moja mała będzie z złej pozycji...
Dobrze,że reszta jest w porządku,więc ciesz się,że to juz niedługo i Kinia zdrowa

Cytat:
Nio doczekałam sie właśnie pościeli
Ślicznie

Oj już nie mogę się doczekać kiedy i ja będę mogła się pochwalić swoim kącikiem dla Dzidzi...

Cytat:
kasienka1701 spróbuj bepanthenem smarować poparzoną rękę - jest skuteczny na takie sprawy, a później przyda ci się do smarowania sutków albo pupy bobika; cepan z cebulą/i też jest dobry na blizny
Kochana,mam specjalistyczną maść na blizny,więc zobaczymy,może pomoże

Cytat:
wrzucam łóżeczko Filipka
urocze

Idziemy zaraz na zajęcia z SR.Nie wiem jak w takiej temperaturze wysiedzimy 2,5 godziny...A jutro jeszcze wyjazd do Wawy na chrzciny,niby ma być chłodniej,ale słyszę to już od kilku dni i lipa...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:06   #239
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
też tak uważam...
Tylko materaca jeszcze nie wyjęłam z folii no i pościeli jeszcze nie wyprałam i nie założyłam, ale łóżeczko i wózek stoją i niech się kurzą
Życzę Wam dziewczyny dzieci bez alergii ... Nigdy nie wiadomo, czy dziecko będzie na coś wrażliwe, moja mama też nie była zwolenniczką dmuchania na zimne i co? Moja siostra mogła nosić tylko ciuszki wyprane w płatkach mydlanych. Ale zanim mama się zorientowała to się siostra nacierpiała bo ciągle miała wysypki. Niech dziecko ma kontakt z bakteriami itd. ale nie od samego początku. Włożysz dziecko do łóżeczka po powrocie ze szpitala, dostanie wysypki i co, będziesz prać na szybko?
Stary 2010-07-23, 17:07   #240
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
my jak juz bedziemy mogły sie napić to chyba po jednym drinku bede pijaniutka, po takiej abstynencji, a co do nie picia w pijacym towarzystwie to teraz jest to dla mnie meczarnia słuchać wywodów tych ludzi
Ja pewnie jednym piwem się sponiewieram Ale to pewnie gdzieś w okolicy sylwestra albo nawet później, zależy jak mi będzie szło z karmieniem.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
he he ale to wcale nie boli i nie jest to "rażenie prądem" uczucie bardzo przyjemne, taka delikatna wibracja ( coś podobnego jakbyś sobie przyłożyla masażera ) a jego działanie nie polega na porażeniu nerwu tylko wysyła impulsy, które powodują wydzielanie endorfin w mózgu ( działają przeciwbólowo) i blokują bramki odpowiedzialne za odbieranie bodźców bólowych. A jak elektrody są na pleckach to już całkiem super, relaks niesamowity ale wcale się nie dziwię, że dla niektórych słowo prąd i elektroda wywołuja takie reakcje
Fajnie, że wyjaśniłaś, ja jestem zawsze nieufna do takich nowości...

Cytat:
Czyli jak nic się wcześniej nie zacznie to za 3 tygodnie idę się umawiać na CC.
A chciałaś rodzić SN?

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Mam do Was dwa pytanka
jakie kupujecie ręczniczki/okrycia kąpielowe? nam położna na SR powiedziała że te na których pisze prać w max 40 st są do niczego bo ręczniki i myjki trzeba od czasu do czasu wyprać w 90 . Wczoraj w dużej hurtowni przeglądałam ponad 10 rodzajów i nie ma takich choć niby wszystkie 100%bawełna
Na większości rzeczy tak piszą a ja i tak piorę jak uważam za słuszne

Cytat:
Kupujecie spodeneczki/półśpiochy mnie jakos ta gumeczka sie nie podoba- czy nie będzie niuni gnieść w brzuszek?
Mam kilka par spodenek. Jak odpadnie pępek to powinny być ok.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa dla mnie tez taka intymnosc jest najwazniejsza

Poza tym położne na SR mówiły, że im bardziej intymna atmosfera tym lepiej przebiega poród bo odprężona i wyluzowana kobieta rodzi łatwiej i szybciej niż spięta, przerażona i obolała...

Cytat:
Nio doczekałam sie właśnie pościeli Jestem bardzo zadowolona
Ochraniacz jest super, dośc gruby i napewno mojej niuni krzywda w łozeczku się nie stanie
Ubrałam pościel tak roboczo, aby WAM pokazać
ja kupiłam tą pościel+ poprosiłam o doszycie takiego przybornika i rożka całośc razem z przesyłką wyszła 174zł)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1149207415
Jaki śliczny ten pokoik, już taki przyszykowany. A u mnie jeszcze nic nie ma... oprócz ubranek...

Cytat:
bKlarissa piszesz, że aparat kiepski, a mnie cała scenografia i klimat zdjęć baaardzo się podobają -myślałam, że twój ostatni avatar to jakiś z neta ściągnięty, a tu proszę "rękodzieło"
Czasem mnie "talent" męczy

Cytat:
słuchajcie, czy ten wymaz z pochwy to jest badaniem standardowym w którymś tc?? czy tzreba o skierowanie prosić gina??
Ale wymaz w kierunku czego? Bo różne są wymazy...

Cytat:
Chęć zażycia zzo będzie u mnie chyba silniejsza
Tak na prawdę to decyzja należy do ciebie, bo przecież to nie my będziemy za ciebie rodzić

Cytat:
Ja znalazłam na allegro nowy za 369 i chyba go kupię.

Cytat:
piekny kącik dla Małej Księżniczki na życzenie, wrzucam łóżeczko Filipka
Królestwo Filusia też jest śliczne i słodkie.

Zazdroszczę wam dziewczyny tych pokoików dla maluszków. U nas Dzidka dostanie tylko mały swój kącik... ale to dopiero w sierpniu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości