|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
- chyba zajęcia były za często i za wcześnie... nie dałabym rady, pracując w Gdyni. Ale tak czy siak jestem zdecydowana na Kliniczną![]() tp mamy podobny, więc może się spotkamy
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-07-23 o 14:50 |
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomidorko- mozesz mi wpisac imie Dawid
na liscie
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
abz - ślicznie
![]() bordowa - ja mam i belli i innej firmy i się nie przyklejają... Chyba wkłada się je do gatek i powinno się trzymać. Kupię ogromniaste podkłady Tena, bo są z klejem i myślę, że na sam początek w szpitalu będą super Ja nie wiem jak można wietrzyć krocze np. leżąc w szpitalu czy chodząc. Przecież z nas leci, więc jak? Może któraś doświadczona mamusia wyjaśni? W domu to rozumiem, kładziesz ręcznik, na to papierowy ręczniczek i leżysz, ale w szpitalu????U mnie nadal mega upał - parno, sucho, upalnie. Jak wchodzę do domu to czuję się jakbym do klimatyzowanego pomieszcenia wchodziła (na szczęście tu mogę odsapnąć) wanilaania - Pomidorka prosiła o info na priv
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem bardzo zadowolona Ochraniacz jest super, dośc gruby i napewno mojej niuni krzywda w łozeczku się nie stanie ![]() Ubrałam pościel tak roboczo, aby WAM pokazać ja kupiłam tą pościel+ poprosiłam o doszycie takiego przybornika i rożka całośc razem z przesyłką wyszła 174zł )http://allegro.pl/show_item.php?item=1149207415 Super brzunio Laska z CIEBIE
|
|
|
#215 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko kręci się cały czas. Do tego jest 2 tyg. większe. Lekarz się wczoraj zdziwił, bo ja jestem kurdupel.Obawiam się porodu, boję się, że znowu nie będę miała siły rodzić Wykrył ponadto sporadyczne dodatkowe pobudzenia serca i musimy to sprawdzić. Echo robiliśmy i było wszystko ok, a teraz jakaś arytmia ![]() Acha podkłady belli są na tyle duże, że nawet bez kleju nie mają się jak przemieszczać. Dla mnie one były stanowczo za duże, za grube. Dodatkowo drażniły moje zmasakrowane krocze. Kupię sobie jakieś podpaski cieńsze. Jeśli chodzi o ujastek - leżałam tam tydzień i na początku podkłady dawali jak komuś brakło czy zapomniał. Potem coś im się odwidziało i już nie było. Także coś trzeba sobie wziąźć. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-23 o 15:21 |
||
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
brzuszki wszytskie super (i nowe fryzury
)ninaad mój donosiciel też notorycznie zostawia awiza w skrzynce, nawet nie pofatyguje się, zeby zadzwonić do drzwi - a mieszkamy na 1 p. Akurat dziś rano poszłam z takim awizem na pocztę i mówię babce, żeby coś powiedziała koledze na ten temat, a ona na to że "faktycznie tam Andrzejek zawsze chodzi, ale on takich dużych paczek to nie nosi" -rzeczywiście mi duża - jak piszesz -> list polecony a nie paczka- mały i lekki.Kalex, abz -ale mi się podobają opisy waszych usg ), ale chyba jeszcze czeka mnie jedno usg w 34tyg., mam rację????kasienka1701 spróbuj bepanthenem smarować poparzoną rękę - jest skuteczny na takie sprawy, a później przyda ci się do smarowania sutków albo pupy bobika; cepan z cebulą/i też jest dobry na blizny Ewcia811211 ja mam skurcze nóg (łydki i stopy)notorycznie -wczoraj mnie w wodzie złapało, jak pływałam, masakra ten ból! gin chyba cyclo3 fort polecał, ale nie biorę Klarissa piszesz, że aparat kiepski, a mnie cała scenografia i klimat zdjęć baaardzo się podobają -myślałam, że twój ostatni avatar to jakiś z neta ściągnięty, a tu proszę "rękodzieło" ![]() słuchajcie, czy ten wymaz z pochwy to jest badaniem standardowym w którymś tc?? czy tzreba o skierowanie prosić gina?? acha, jak któraś ma dostęp do Pepco, to są fajne bodziaki już od 4,99 zeta Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-07-23 o 15:14 |
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
wrzuc fotki pościeli!!!
|
|
#218 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ale co tam, nie gniewam się. ![]() Chęć zażycia zzo będzie u mnie chyba silniejsza Dziękuję wszystkim ciociom za komplementy. Kegli nie ćwiczę, bo mi się nie chce. ![]() I kupiłam fotelik, używany maxi cosi cabrio za 160zł (nowy od 480zł). Podobają mnie się te zakupy używanych rzeczy, stan rewelacja a cena to ułamek nowego. |
|||
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik82 - jakieee cudneeee łóżeczko i pościel
bordowa - to będziemy razem "imprezować" choć ja na weselu to chyba za długo nie posiedzę i około północy będziemy musieli się zmyć, bo mnie straszny śpioch wieczorem dopada i tak max. do 23 w domku wytrzymuję,a potem to zasypiam nie wiem kiedy![]() forssiczka - nie przejmuj się, przynajmniej będziecie mieli niespodziankę przy narodzinach ja to dopiero teraz coś zaczęłam dostrzegac na USG, bo wcześniej to gin mi mówił, że tu głowa, tu brzuch, tu rączki a dla mnie to były jedynie esy-floresy
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik - ładna pościel. Na pewno lepszej jakości niż ta którą ja zamówiłam jakiś czas temu, ale ten wzór akurat by mi nie odpowiadał, bo nie przepadam za motywem serc i kratki
alicia4 - ja się bałam kupić używany fotelik, bo gdy jest powypadkowy to podobno nie spełnia swojej funkcji, ale kupujemy cały zestaw z wózkiem od koleżanki, więc znane źródło. Słyszałam, ze czasami można kupić wózek używany przesiąknięty dymem papierosowym, bo nie wszystko można wyprać...
|
#221 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wózek na gwarancji z allegro z przesyłką 320 zyli; fotelik deltim grillo wylicytowany z przesyłką 70zł, nie wspomnę o ciuchach ciążowych za ułamek ceny sklepowej Cytat:
|
|||
|
|
|
#222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tu się nie ma z czego śmiać Jak mi tż przyniósł do szpitala to byłam w siódmym niebie, że mogę w miarę normalnie usiąść.
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-23 o 15:48 |
||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno stwierdzić wizualnie czy fotelik spełnia swoją funkcję Ja też kupię zwykłe koło pompowane za kilka zł. zamiast wydawać kilkadziesiąt na takie specjalne poporodowe
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem dziewczyny, kiedy ja was nadrobię... poprostu nie mam już siły siedzieć i czytać, bo dzidzia tak masakruje mi żebra, że nie wiem już jak ja mam usiąść żeby nie uwierało.... ach... ta moja Lidka
juz mi kamień z serca spada pomalutku... ![]() własnie żeśmy z mężem załatwili kredyt i pomalutku widac światełko w tunelu... będziemy płacić jedną ratę i za jeden kredyt i to mniejszą a nie trzy kresyty i dodatkowo będą sciągać z męża konta, więc jakby problem z głowy.... druga rzecz to własnie też zamówiłam bardzo duzo rzeczy na all i już nie będą mnie dręczyły mysli, że nie zdąże z wyprawką... zostaną ciuszki, które zaczełą kompletować moja mama, jak o sobie wczoraj powiedziałą, to "babka zwariowała" tyle rzeczy dla Lidki pokupowała... tak mi sie lekko teraz robi na serduszku, wszystko zaczyna się pomalutku układać w mojej głowie... kolejna sprawa to mąż zaczął się wreszcie rozglądać poważnie za większym samochodem, co mnie bardzo cieszy... i może uda mu się zmienić pracę na lepsze warunki... trzymam kciuki za powodzenie ![]() no i na początku sierpnia zaczynamy mały remoncik, tzn. jakaś tapeta, sufit i malowanie przedpokoju, tak żeby odświeżyć... mamy kawalerkę, więc nie będzie ąz tyle roboty... wózek kupimy pod koniec sierpnia.... mam nadzieję, że dam jeszcze radę normalnie chodzić... ach... tak sie bardzo cieszę ![]() nie wiem kiedy będę z wami na bieżąco , bo w weekend tez nie nadrobię, bo mam gości i sami idziemy w gości
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-07-23 o 16:03 |
|
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
piekny kącik dla Małej Księżniczki
![]() Cytat:
![]() Nowy i atestowany zakupię dopiero na następne wakacje, taki już większy dla siedzącego Berbecia wklejam moją ukochaną kolekcję misiów, które Mały dostanie w spadku od mamusi, kolekcję bucików a także łóżeczko wraz z nową pościelą
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Majka, fakt i rozumiem obawy. Ale teraz mamy kryzys (i ten globalny i domowy
) i nie stać mnie na nowy. Jeszcze rok temu wszystko kupiłabym pewnie nowe, bo kasy było full, a teraz bida i dostosowuję się do nowej rzeczywistości Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-07-25 o 18:52 |
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Piekne macie te łożeczk. Ale nie za wcześnie na nie? Nie wiem dla mnie to chyba się zakurzy albo cos...
Pamiętacie może ja pisałam o masowaniu krocza a któraś z Was (nie pamiętam która przepraszam a dziś będziemy mieć gości kilku znajomych T|Z się cieszy bo będzie miał się z kim piwka napić Ale bym się napiła zimnego piweczka
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
naked - super haft na koderce
))a kolekcja Misiów rozbrajająca-cudna ![]() Moja Milenka będzie księżniczką a Twoj Filipek Księciem
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik82 Dzięki z relacje
A pościel jaka w dotyku? Miła, miękka?forssiczka Ja miałam wymaz jakoś około 25 tygodnia i teraz znów dostałam skierowanie, nie musiałam się upominać. A body w tej cenie w Pepco są praktycznie cały czas ![]() fem Super, że się układa ![]() Kilka z was pisało, że kupuje zwykłe kółko do pływania zamiast drogiej poduszki - i jak najbardziej dobrze robicie. Ale niestety moje dupsko jest za duże na takie kółko i albo by pękło, albo bym się na nim chwiała więc musiałabym ciągle napinać mięśnie żeby nie spaść. Więc ja jednak kupiłam poduchę
|
#230 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie mam tez motywacji do masażu krocza i ćwiczenia mięśni Kegla
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie jest ok
Napewno będzie milsza jak ją wypiore ale to za jakis czas Dokladnie tak samo zrobie a teraz ciesze OKO eh
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się, że się nie obróci ...Dziękuję Mpik
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-07-23 o 16:33 |
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naked21 dobrze wyłożyła argumenty dot. kupna używanego fotelika, ja też się powyższymi sugerowałam, poza tym nie zamierzam spacerować po galeriach z dzidzią, a na czas dojścia czy dojazdu ze szpitala i na takowe do przychodni wystarczy. bordowa dzięki za info odnośnie wymazu; co do pepco, to do tej pory po prostu nie zwracałam uwagi na takie mini-mini ciuszkowe, dzis weszłam, a tam kosze przy wejściu, więc myślałam, ze to jakaś super okazja ![]() ja też kupuję kółko do pływania, o ile nie dostanę w spadku tego specjalnego z apteki (ono chyba jest z pompką o ile sie nie mylę) |
|
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma co przykrywac lozeczka. To wlasnie o to chodzi, zeby mialo kurz i domowe bakerie. Nam polozna mowila zeby kupic lozeczko i wozek 3 miesiace przed porodem i maja sobie lezec w domu i sie wietrzyc. Nie przesadzajmy ze sterylnoscia. Jakies zakrywanie lozeczka folia itd
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
ja Was chyba nie nadrobię... a dziś kompletnie nie miałam czasu, by zajrzeć od rana... Idę się położyć, bo nie wyrabiam... Mam dość tej pogody, do tego jeszcze boli mnie kręgosłup i żebra
ech...
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko materaca jeszcze nie wyjęłam z folii no i pościeli jeszcze nie wyprałam i nie założyłam, ale łóżeczko i wózek stoją i niech się kurzą
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
ja już przetłumaczyłam sobie,że cesarka to nic takiego obecnie,więc jesli i mnie to będzie czekało to nie będę się załamywać,jesli na następnym usg nadal moja mała będzie z złej pozycji...
Dobrze,że reszta jest w porządku,więc ciesz się,że to juz niedługo i Kinia zdrowa ![]() Ślicznie Oj już nie mogę się doczekać kiedy i ja będę mogła się pochwalić swoim kącikiem dla Dzidzi... Cytat:
![]() urocze Idziemy zaraz na zajęcia z SR.Nie wiem jak w takiej temperaturze wysiedzimy 2,5 godziny...A jutro jeszcze wyjazd do Wawy na chrzciny,niby ma być chłodniej,ale słyszę to już od kilku dni i lipa...
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzę Wam dziewczyny dzieci bez alergii ... Nigdy nie wiadomo, czy dziecko będzie na coś wrażliwe, moja mama też nie była zwolenniczką dmuchania na zimne i co? Moja siostra mogła nosić tylko ciuszki wyprane w płatkach mydlanych. Ale zanim mama się zorientowała to się siostra nacierpiała bo ciągle miała wysypki. Niech dziecko ma kontakt z bakteriami itd. ale nie od samego początku. Włożysz dziecko do łóżeczka po powrocie ze szpitala, dostanie wysypki i co, będziesz prać na szybko?
|
#240 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to pewnie gdzieś w okolicy sylwestra albo nawet później, zależy jak mi będzie szło z karmieniem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym położne na SR mówiły, że im bardziej intymna atmosfera tym lepiej przebiega poród bo odprężona i wyluzowana kobieta rodzi łatwiej i szybciej niż spięta, przerażona i obolała... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę wam dziewczyny tych pokoików dla maluszków. U nas Dzidka dostanie tylko mały swój kącik... ale to dopiero w sierpniu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

- chyba zajęcia były za często i za wcześnie... nie dałabym rady, pracując w Gdyni. Ale tak czy siak jestem zdecydowana na Kliniczną

na liscie
Może któraś doświadczona mamusia wyjaśni? W domu to rozumiem, kładziesz ręcznik, na to papierowy ręczniczek i leżysz, ale w szpitalu????

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wykrył ponadto sporadyczne dodatkowe pobudzenia serca i musimy to sprawdzić. Echo robiliśmy i było wszystko ok, a teraz jakaś arytmia 

kiedy będę z wami na bieżąco