|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Ja też żartowałam czeko
![]() Wiecie co, ale tak jak czytam te różne opinie na forach itp. to ludzie przejmują się powikłaniami tyu gorączka, wysypka, czy opuchnięte miejsce po ukłuciu....Ja niestety boję się innych... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- A wiecie, kto mi zrobił kawkę? Bartuś
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
zapraszam
![]() pyszneee wafelki w czekoladzie(czekoladce:br zydal ![]() ![]() hmmmm chyba krzeselko widzisz jakiego masz kochanego synka dla Bartusia ze tak dba o mamusie
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O te powikłania nie boję się. A zgadnijcie kto mi zrobił kawkę
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
no nie gadaj ze Zuza
malz?
|
#3875 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No kochanego, ale musiał odkupić się za poranne fochy ![]() ja też nie. No obstawiam Ciebie, albo Małża. Zuzia zdolna, ale lepiej niech z wrzatkiem jeszcze poczeka
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo Wera sie zbudzila edit. tylko jakis sen miala
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-07-23 o 16:38 |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
A Zuzka wstała, zjadła jogurt i teście znów Ją wzięli
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmm nie kus bo juz limit slodkosci na dzis wyczerpalam ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- to masz chwile dla siebie
|
|
#3880 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jasne, że chcę, niech doopka rośnie ![]() Cytat:
![]() To niech śpi jeszcze ![]() Chcą się nacieszyć Nią przed Waszym wyjazdem
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po kawce ide umyc lodowke i moze dzis ja wlaczymy -tylko trzeba ja zapelnic-malz mowi ze wszystkie polki piwem wylozy.......poki co narazie moze bo i tak jedzonko u mamy jemy
a co tam niech sie chlopak cieszy ![]() aaa musze wam wstawic fotke kuchni znaczy kolory bo nie wiem jakie meble dobrac znaczy kolor
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Ty mnie skusiłaś i dlatego te jeżyki otworzyłam ![]() Taaak! Chwila na pakowanie ![]() Cytat:
![]() Tak jasne My Ją "sprzedaliśmy" bo mamy co robic jeszcze
|
||
|
|
|
#3883 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, jak boicie się robić lukier plastyczny, to jest oczywiście w sklepach i na allegro (tyle, ze srzedający ma urlop)
Tu fajna stronka i nawet jest niedrogi, bo czasami to przesadzają... http://www.tortownia.pl/dzial,36,LUKIER_PLASTYCZNY.html www.tortownia.pl Można też np takim opłatkiem tort udekorować http://allegro.pl/item1149843079_opl...e_z_bajek.html
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjęłam na łóżko w sypialni ciuchy które chcę zabrać dla siebie
Olu Ty też tyle ich brałaś? Naprawdę oszalałam
|
|
|
|
#3885 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Coś na poprawe humoru:
http://blog-kokain.blog.onet.pl/I-do...,ID410622223,n |
|
|
|
#3887 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja spakowałam się w taką walizkę, średnią: http://allegro.pl/item1150382202_sup...y_walizki.html
|
|
#3888 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i wiem,że wtedy chce![]() Cytat:
![]() Bartosz też ostatnio gorzej sypia,ale u nas to chyba na ząbka już prześwituje,ale jakoś przebić się nie może![]() Cytat:
dla Antosia.Cytat:
![]() Bartosz dopiero po prostym nauczył się chodzić,a już go schody interesują ![]() Cytat:
![]() Cześć piątkowo Wczoraj mnie nie było,byłam u mamy Idę poczytać,bo trochę nastukałyście![]() Jak ja nie lubię być do tyłu |
||||||
|
|
|
#3889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bartosz je dwa razy dnia kaszkę na mleku Nan(kaszka np.Nestle 8 zbóż na śniadanko,na podwieczorek kaszkę ryżową Nestle lub Bobovita o smaku owocowym,od czasu do czasu biszkopty na mleku powodzenia w gotowaniu.Katastrofy raczej nie będzie,chyba że przypalisz garczek ![]() Cytat:
to bardzo silny lekDo albumu zerknę w wolnej chwili |
|||
|
|
|
#3890 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mocno zaciśnięte.Cytat:
Cytat:
.Damiana szczepiłam dwa razy MMR 2 i teraz juz nie wiem co zrobićCytat:
![]() Idziemy na dwór,dane mi skończyć później
|
||||||||
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę małża ciuchów tam upchnęłam.Olu masz odpowiedź z tym krzesełkiem? Jak coś kasę mam na mille i pko. Cytat:
Ja tez nie wiem. Już gotowa byłam zaszczepić tym priorixem a teraz ![]() Nie jedziemy dziś w nocy. Czekaliśmy na decyzję tych znajomych bo wstępnie mówili, że może dojadą do nas pn-wt. Teraz okazało się, że zostają w szpitalu co najmniej do środy. Przepada zaliczka. Dzwoniłam do tej kobietki i powiedziała, że nie zwróci nawet trochę i nie ma mowy, żeby taniej nam policzyła. Szukamy czegoś nowego. Pierwszy mój tel był celny Babka miała pokój 3 os ale powiedziała, że weźmie od nas po 55 zł. Jak powiedziałam, że będzie roczne dziecko to podniosła sobie cenę ![]() Zadzwoniłam w drugie miejsce i mamy pokój 2 os za 100 zł Szybko przelałam jej zaliczkę (też ma w mille i już kasa u niej na koncie) bo ktoś nie wpłacił kasy i w ostatniej chwili miejsce się zwolniło.Także mam jeszcze jeden dzień na pakowanie A Zuzkę teście zabawiają. Przyprowadzą dopiero za godzinkę ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Zapomniałam dopisać. Nie wiadomo co temu Małemu jest. Małż dzwonił do tego znajomego i lekarze mówią, że to chyba od upałów . Będzie dostawał jakiś antybiotyk. Nic więcej nie wiem.
|
||
|
|
|
#3892 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Baba nie odpisała, a od rana nie logowała się też na allegro. Dam sobie spokój na dziś i tak dzisiaj kuriera nie wezwie. Kliknęłam "kup teraz", Małż będzie miał kasę w poniedziałek, to wtedy wpłacimy. Mimo kupna, nie podała w all swojego konta, więc i tak czy siak muszę czekać na jej odzew z danymi do wpłaty. Najwyzej przyjdzie w środę paczka. We wtorek będzie mój Brat (żona jest chrzestną) i przyjaciólka to prezenty będą, a nasz i dziadków najwyżej dzień, dwa później ![]() Dzięki raz jeszcze za chęć pomocy Trochę szkoda, zę się nie udało do apart., ale cieszę się, że znaleźliście coś innego. Teraz dużo jest wolnych miejsc na ostatnią chwilkę, powodzianie porezygnowali i widać, że jest mnie ludzi. A lekarze coś tym znajomym powiedzieli, wiadomo od czego te objawy? ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Teraz w week, to i tak nic innego nie wymysla, wiadomo jak jest w wolne dni..
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Męża od roczku małej bolał ząb
On właściwie nawet nie wiedział co to ból zęba, bo ma 1 plombe od czasów podstawówki, i właśnie ta plomba ładnych pare latek wstecz mu się ukruszyła i narobiła ambarasu W roczek brał p.bólowe, a na następny dzień dzwonił z pracy i prosił żebym załatwiła mu wizytę między pacjentami u swojej pani doktor.Zwolnił się z pracy,pojechał i okazało się że do rwania, ale potrzebny chirurg. Wiem, że nie ma się czym chwalić ale extrakcji to ja już miałam ze 3 albo 4 i nie panikowałam.Autem sama wracałam, a jemu trzeba było dziś organizować transport ![]() Wrócił z karteczką :nie jeść, nie pić, nie szczotkować itp Zrobił sobie opatrunek z lodu i leży heh A jeszcze miał pełno w portkach jak tampona miał sobie wyciągnąć Myślicie że przeżyję ? ![]() A jeszcze go pan doktor "pocieszył" że z 8 będzie problem, ale tu już wam nie powtórze.Pewnie p4w będzie kojarzyła co to dłutowanie kości czy coś, tak więc to przed nim, a właściwie przed nami Dziś 3 i ostatni dzień mojej rozpusty. Zjadłam na kolacje biały chlebek z żółtym serem, 3rządki czekoladki z bakaliami i zapijam słodkim elgreyem. Później idę na rower. Od jutra włączam czerwoną herbatkę i chłodzące serum w sprawie którego musiałam dziś dzwonić do Cass. Padało i padało u nas.Jak przestało to szybko się ubrałyśmy, schodzimy a tu znowu deszcz...co doprowadziło małą na skraj cierpliwości bo stała pod drzwiami, dzwoniła kluczami,płakała i mnie zwoływała.Koniec końców ubrałam jej kurtkę p.deszczową i pomknęłyśmy w lekkiej mrzawce.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-23 o 19:08 |
|
|
|
#3894 |
|
Ola-Unhola
|
Hehe, Kasiu uśmiałam się mimo bólu głowy.
Ci faceci, a nie miała zalecenia, żeby zwolnienie wziąć na tydzień.
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jest kilka szczepionek, ktore zawieraja bialko jaja kurzego: przeciwko grypie, wsciekliznie, swince/odrze i rozyczce i jakies "egzotycznej" chorobie, ale nie pamietam jakiej
i pewnie cos jeszcze, ale tez nie pamietam . Podobno uczula nie tylko bialko, ale tez zelatyna, ktora jest w tych szczepionkach. Lekarz badajacy przed szczepieniem powinien upewnic sie, czy pacjent nie jest uczulony na bialko. U nas zawsze pytaja o alergie, gdy przepisuja cokolwiek, poza tym w komputerowym systemie medycznym sa wpisane wszystkie alergie, wiec drukujac recepte trudno to przeoczyc (u nas glownie drukuja recepty ).Dla osob uczulonych na bialko kurze powinno sie robic test srodskorny, sa rowniez szczepionki bez bialka kurzego, ale nie pamietam jak sie nazywa, czy bezpieczna i czy droga. Tyle z pamieci, bo temat szczepien odswiezalam juz dosyc dawno. Karolinko, ciesze sie, ze wszystko w porzadku Sylka, dziekuje
|
#3896 |
|
Ola-Unhola
|
idę z Bartkiem na rower
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak prezent dojdzie na drugi dzień to nic się nie stanie ![]() Nic im lekarze nie powiedzieli. Zapobiegawczo trzymają w szpitalu i podają antybiotyk ![]() Cytat:
Uśmiałam się
|
||
|
|
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
A jak
Uchyl rąbka tajemnicy![]() Cytat:
![]() Oooo u Nas też packa bardzo lubiana...i muchy na działce atakowane ![]() Cytat:
http://allegro.pl/item1140331006_fis...y.html#gallery Zu tez nie umie jeszcze dopasować kształtów, za to chodzi z wiaderkiem i w kółko wyciąga klocki i zbiera Szkoda tylko że bez dźwięków jest, ale to był prezent więc nie narzekamy![]() Zu najpierw była na Enfamilu (położna zaleciła ze względu na słabe przybieranie na wadze) ale jak skończyła 4 miesiące to sama zmieniłam bo Enfamil mnie rujnował finansowo, a problemy z wagą były już zażegnane ![]() Cytat:
Laurka musiała być zadowolona i goście też![]() Prezentów duuużżżoooo....a fotelik ekstra
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kat, to małż miał to dłutowanie czy nie, bo nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam ![]() panowie zawsze są umierający po najmniejszym zabiegu, więc Twój z transportem mieści się w normie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-23 o 20:55 |
||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Unholy, miałam ci obfocić prezenty.Zaraz się za to wezmę z wolna i może do jutra się wyrobię i wstawię
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

dla Bartusia ze tak dba o mamusie

Olu Ty też tyle ich brałaś?
, mamy 9 ząbka 

powodzenia w gotowaniu.
to bardzo silny lek
Szybko przelałam jej zaliczkę (też ma w mille i już kasa u niej na koncie) bo ktoś nie wpłacił kasy i w ostatniej chwili miejsce się zwolniło.
i pewnie cos jeszcze, ale tez nie pamietam
NIE LUBIĘ TROLLI