Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 17:17   #241
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Życzę Wam dziewczyny dzieci bez alergii ... Nigdy nie wiadomo, czy dziecko będzie na coś wrażliwe, moja mama też nie była zwolenniczką dmuchania na zimne i co? Moja siostra mogła nosić tylko ciuszki wyprane w płatkach mydlanych. Ale zanim mama się zorientowała to się siostra nacierpiała bo ciągle miała wysypki. Niech dziecko ma kontakt z bakteriami itd. ale nie od samego początku. Włożysz dziecko do łóżeczka po powrocie ze szpitala, dostanie wysypki i co, będziesz prać na szybko?
Ale o co Ci teraz chodzi?

ja pościel założę dopiero przed porodem... Albo zrobi to moja mama, jeśli ja nie zdążę Wyprana (kilka tyg. wcześniej) będzie czekała w szafie/komodzie.
Nie zamierzam zakładać jej dużo wcześniej, bo mamy jeden pokój (i kota ), w którym odkurzać i usuwać sierść trzeba 2-3 razy w tygodniu, więc bez sensu, by pościel się kurzyła...
ALE łóżeczko (w sensie same szczebelki) i wózek muszą wywietrzeć (bo po prostu śmierdzą lakierem, materiałem, gumą).

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam dziewczyny tych pokoików dla maluszków. U nas Dzidka dostanie tylko mały swój kącik... ale to dopiero w sierpniu.
Znam ten ból
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:20   #242
alicia4
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
bo przecież to nie my będziemy za ciebie rodzić
na pewno nic się nie da zrobić, moge ci potem w domu sprzątać

Cytat:
Ja znalazłam na allegro nowy za 369 i chyba go kupię.
pochwal się linkiem, bo takiego to ja nie widzę

edycja:
ee, glupoty piszę, bo teraz juz szukam bazy, a ceny od fotelikow juz wykresliłam z głowy, oczywiście ze mozna za tyle kupić

edycja 2:
chociaż i tak tego twojego znaleźć nie mogę

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-07-23 o 17:26
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:28   #243
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie ma co przykrywac lozeczka. To wlasnie o to chodzi, zeby mialo kurz i domowe bakerie. Nam polozna mowila zeby kupic lozeczko i wozek 3 miesiace przed porodem i maja sobie lezec w domu i sie wietrzyc. Nie przesadzajmy ze sterylnoscia. Jakies zakrywanie lozeczka folia itd
domowych bakterii nazbiera jak juz mały będzie w nim spał, a kurz to przecież nieciekawie wyglądający bród wole je przykryć, niech ma czyściutko
Stary 2010-07-23, 17:30   #244
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Ale o co Ci teraz chodzi?
Chodzi mi o to, o czym napisałam
Nie uściśliłyście, czy w łóżeczku leży pościel, więc napisałam swoje zdanie.
Stary 2010-07-23, 17:30   #245
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa może nie tyle, że chciałam Sn tylko jakoś tak byłam nastawiona już psychicznie na skurcze, odejście wód, ból krocza itp. a teraz muszę się przestawić na inny schemat i inny ból ale najważniejsze, żeby Mała bezpiecznie przyszła na świat Ja akurat nie jestem z tych co się zapierają rękami i nogami, że SN, po prostu zależy mi na tym żeby Małej nic nie groziło

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:33   #246
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
na pewno nic się nie da zrobić, moge ci potem w domu sprzątać
Nie no pamiętaj, że ja muszę urodzić też swoje a na 2 porody pod rząd to ja się nie piszę

Cytat:
pochwal się linkiem, bo takiego to ja nie widzę
Cytat:

edycja:
ee, glupoty piszę, bo teraz juz szukam bazy, a ceny od fotelikow juz wykresliłam z głowy, oczywiście ze mozna za tyle kupić

edycja 2:
chociaż i tak tego twojego znaleźć nie mogę
Są, są, już wklejam:
http://allegro.pl/item1136996864_fot...g_od_reki.html

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa może nie tyle, że chciałam Sn tylko jakoś tak byłam nastawiona już psychicznie na skurcze, odejście wód, ból krocza itp. a teraz muszę się przestawić na inny schemat i inny ból ale najważniejsze, żeby Mała bezpiecznie przyszła na świat Ja akurat nie jestem z tych co się zapierają rękami i nogami, że SN, po prostu zależy mi na tym żeby Małej nic nie groziło
Wiadomo, że dobro maleństwa jest najważniejsze, ja też gdybym musiała mieć cesarkę to bym na nią poszła bez wahania, chociaż nie ukrywam, że wolałabym rodzić SN i najlepiej w wodzie

Okładam koski lodem, bo tak mi strasznie spuchły, że ledwo chodzę, ale powiem wam, że guzik to pomaga... siedzę z tym lodem na nogach już pół godziny a kostki takie same opuchnięte i tylko mi w stopy coraz zimniej...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-23 o 17:34
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:33   #247
tifio
Rozeznanie

Witam Was moje drogie w kolejnej - już czwartej części wątku
Trochę odpoczywałam od komputerka, bo upały straszliwe, a przy komputerze to wogóle masakra jakaś... Dużo Was mi przyszło nadrabiać, więc narazie zabrałam się za świeży wątek, a jak wystarczy mi czasu to zajrzę do poprzedniego i zobaczę o czym tam dyskutowałyście

Majka232, ja chodzę do gin na NFZ i USG mam na każdej wizycie, więc to zależy od samego lekarza.

Klarissa, cieszę się, że po wizycie wszystko w porządku, a malutka rośnie jak na drożdżach
I Ty mówisz, że nie umiesz fotografować?? Nie chciałabyś zobaczyć mojego beztalencia do zdjęć haha Fantastyczne fotki

Pomidora, o jakim "języku niemowląt" piszesz??

martucha84, przepiękna sesja . Normalnie napatrzeć się nie mogę

IlonaN2, śliczny brzuszek. A dla męża szybkiego powrotu do zdrowia

Ray, haha mam tak samo jak Ty - niby wyglądam mniej więcej tak samo, a większość ubrań wędruje z powrotem do szafy, bo wyglądam w nich jak niezły baleronik Pędem ściągaj teściów i odpoczywaj i odpoczywaj i odpoczywaj... Teraz musisz dbać o Was, więc i z teściami dasz radę!

starapanna, gratulacje!

ninaad, nie narzekaj już tak na swoje włoski, bo po porodzie będą Ci wychodziły garściamy - ahh, te buzujące hormony :/

ycnan, faktycznie najedliście się strachu z mężusiem, ale fajnie, że wszystko jest w porządku i nie musiałaś zostać w szpitalu
Ścięcie i kolorek - świetne! Też muszę coś "ze sobą" zrobić
Brzusio śliczny

martynka81, Kalex, kasieńka1701, cieszę się, że po wizycie wszystko ok

abz, fajnie, że jesteś zadowolona z usg, no i świetny brzusio

gabisun, faktycznie dobre i złe wiadomości po wizycie - mam nadzieję, że ja w poniedziałek takich nie usłyszę... Ale jak to powtarzam ciągle mamie - najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, nieważne jak się urodzi, ja dam radę

Co do sutków - nam w SR powiedziano, że po kąpieli wystarczy je mocno "potraktować" ręcznikiem Ahhh, jak przyjemnie boli

A więc nadrobić Was oczywiście nie dałam rady, ale zostały mi już tylko dwie stronice - chociaż pewnie do jutra będzie ich znów wielka ilość :P

W poniedziałek byliśmy w SR i jestem bardzo zadowolona, że tam trafiłam. Ordynator oczywiście powiedział, że zzo nie ma, bo kobieta jest stworzona do tego żeby rodzić dzieci. Natomiast położna powiedziała, że każda z nas powinna mieć wybór i ja jestem tego samego zdania.

Dzięki SR dowiedziałam się, że każda ciężarna od 26tygodnia ciąży powinna być objęta opieką położnej i uwaga!!!!! to wszystko gwarantuje nam NFZ no ja akurat o tym nie wiedziałam i byłam w wielkim szoku Zaraz szybciutko wypełniłam deklarację i już dziś byłam na pierwszym KTG, ale oczywiście Mały nie chciał dać się podsłuchać i ciągle uciekał - mały szaleniec. Wszystko jest w porządku i macica w pełni rozluźniona, więc o przedwczesnym porodzie narazie nie mam co panikować...

Pada!!

Czuję jako taki chłód, ale zaraz wskakuję pod prysznic i lecę do miasta pozbyć się włosów na nogach haha

Mam nadzieję, że przez weekend nie będziecie dużo pisać, bo u nas właśnie dziś rozpoczął się Picnic Country i znów niebardzo będę miałą czas nadrabiać

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:38   #248
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
A to już wszystko jasne, bo ja szukałam model Cabrio, a to jest Citi i ten niestety mi do wózka nie pasuje.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:39   #249
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
A to już wszystko jasne, bo ja szukałam model Cabrio, a to jest Citi i ten niestety mi do wózka nie pasuje.
W sumie to ja nie wiemi czy mi citi do wózka będzie pasował, dobrze, że to napisałaś bo musimy to z mężolem sprawdzić...
Stary 2010-07-23, 17:40   #250
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

Dzięki SR dowiedziałam się, że każda ciężarna od 26tygodnia ciąży powinna być objęta opieką położnej i uwaga!!!!! to wszystko gwarantuje nam NFZ
NFZ gwarantuje opiekę zdrowotną od pierwszego dnia ciąży, tak mówi ustawa.
Stary 2010-07-23, 17:41   #251
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie ma co przykrywac lozeczka. To wlasnie o to chodzi, zeby mialo kurz i domowe bakerie. Nam polozna mowila zeby kupic lozeczko i wozek 3 miesiace przed porodem i maja sobie lezec w domu i sie wietrzyc. Nie przesadzajmy ze sterylnoscia. Jakies zakrywanie lozeczka folia itd
JA SAMA ZMIENIAM MOJĄ POŚCIEL CO DWA TYGODNIE I NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻEBY MAŁY W TAKIEJ POŚCIELI SPAŁ ALE KAŻDA MA SWOJE ZDANIE. ALBO JEJ POŁOŻNA JA PIORĘ WSZYTKI UBRANKA WSZYSTKIE KOCYKI I TYM PODOBNE

Cytat:
Ja pewnie jednym piwem się sponiewieram Ale to pewnie gdzieś w okolicy sylwestra albo nawet później, zależy jak mi będzie szło z karmieniem.
z TEGO CO ROZMAWIAŁAM Z MOJĄ PANIĄ DR TO PO PORODZIE MOŻNA SIĘ NAPIĆ BARDZO SZYBKI TROSZKE PIWKA CZY WINKA W CIĄŻY NIE BO TO IDZIE DO KRWIOBIEGU ALE PO PORODZIE NP PÓŁ SZKLANKI PIWKA DO MLEKA SIE PODOBNO NIE DOSTANIE NO I OCZYWIŚCIE NIE CODZIENNIE

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja pościel założę dopiero przed porodem... Albo zrobi to moja mama, jeśli ja nie zdążę Wyprana (kilka tyg. wcześniej) będzie czekała w szafie/komodzie.
Nie zamierzam zakładać jej dużo wcześniej, bo mamy jeden pokój (i kota ), w którym odkurzać i usuwać sierść trzeba 2-3 razy w tygodniu, więc bez sensu, by pościel się kurzyła...
ALE łóżeczko (w sensie same szczebelki) i wózek muszą wywietrzeć (bo po prostu śmierdzą lakierem, materiałem, gumą).

Znam ten ból

DOKŁADNIE TEZ TAK ZROBIĘ. I BÓL TEZ NAM BO MAMY DWA POKOJE I MAŁY BĘDZIE W NASZEJ SYPIALNI A JESZCE JEST NIE POMALOWANA MIJA ROK OD WYPROWADZKI ALE SYPIALNIE MAM W TAKI WRZOSIE TROCHĘ RÓŻU CIĘŻKO STWIERDZIĆ CO TO ZA KOLOR WYSZEDŁ ALE NIE CHCE CHŁOPAKA W NIM TRZYMAĆ TZ MA MALOWAĆ NA POCZĄTKI WRZEŚNIA

Jezu Kraków znowu tonie w upałach a miało padać ja chcę deszcz mam dość
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:43   #252
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
JA SAMA ZMIENIAM MOJĄ POŚCIEL CO DWA TYGODNIE I NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻEBY MAŁY W TAKIEJ POŚCIELI SPAŁ ALE KAŻDA MA SWOJE ZDANIE. ALBO JEJ POŁOŻNA JA PIORĘ WSZYTKI UBRANKA WSZYSTKIE KOCYKI I TYM PODOBNE
Nie pisalam o poscieli tylko o lozeczku (czy to zwykle czy turystyczne) i o wozku
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 17:49   #253
bordowa
Wtajemniczenie

A u mnie zaczęło padać

Uciekam ogarnąć domek i siebie i na wieczór panieński
Stary 2010-07-23, 17:49   #254
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, o czym napisałam
Nie uściśliłyście, czy w łóżeczku leży pościel, więc napisałam swoje zdanie.
aaa spoko
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:11   #255
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
Ray, haha mam tak samo jak Ty - niby wyglądam mniej więcej tak samo, a większość ubrań wędruje z powrotem do szafy, bo wyglądam w nich jak niezły baleronik Pędem ściągaj teściów i odpoczywaj i odpoczywaj i odpoczywaj... Teraz musisz dbać o Was, więc i z teściami dasz radę!
tesciow juz nie scogane dzis sie poklocil;am z tesciowa tak ze juz jej nawet nie chce widziec.. prosilismy ja by przyjechala wyjasnilismy jaka jest sytuacja a ona mi na to ze ona ma kupe prania i prasowania i tesc przeciez jako 50 letni facet sobie nie poradzi i bedzie glodowal to jak ona moze go zostawic... mine mialam taka wiec skoro pranie i prasowanie ejst wazniejsze niz obie wnuczki to o czym tu gadac...

jakos sobie poradze i zorganizuje bym jak najwiecej odpoczywala
Stary 2010-07-23, 18:18   #256
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
(...)Grozić może przedwczesnym porodem- jeśli będzie się dalej skracać. Ale nie ma co panikować na zapas, skoro póki co wszystko jest pozamykane.
słuchaj lekarza - więcej leż, odpoczywaj, nie dźwigaj, najlepiej nie bierz się za gruntowne porządki (typu bieganie po piętrach z odkurzaczem, tak jak to ja robiłam zanim dowiedziałam, że szyjka dalej mi się skraca). Jak mocno skraca się szyjka, trzeba zrezygnować z seksu- ale takie rzeczy powinna ci powiedziec lekara.
Niestety nie ma sposobów, żeby szyjkę wydłużyć, jeśli się skróciła, no ale możemy o siebie dbać i starać się, żeby się za szybko nie skracała dalej.
ninaad, moja szyjka zaczęła się skracać w piątym miesiącu i po solidnej dawce odpoczynków, Magnzeu i No-spy Forte się wydłużyłą.

Starapanna, całkiem możliwe, że dzidzia będzie teraz wolniej rosła. Moja w 30 tc ważyła 1860, w 33 tc - 2600, a w 35 tc - 2800, więc troche wyhamowała.

Cellaris, to, że Twoja szyjka ma 32 mm wcale nie znaczy , że jest za krótka. Ważne jest, czy się skraca, a nie jaką ma długość. Ja startowałam z 35 mm i dopiero jak na jednym usg wyszło, że skróciła się w dwa tygodnie do 26 mm lekarz wdrożył leki i zalecił odpoczynek.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:25   #257
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Przyszłam z wieściami od Lenki - akurat tak sięzłożyło, że leży na Patologi w pokoju razem z moją szwagierką i wiem co nieco
W środę ginka dała jej skierowanie do szpitala i wieczorem od razu poszła - szyjka skrócona i nie wiadomo czy nie będzie leżeć do rozwiązania

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 18:44   #258
ycnan
Zadomowienie

Witam babeczki
U mnie coś jakby się na deszcz zbierało, ale czy coś z tego będzie...?

linzey, dziekuję
Koleżanka strachu się musiała najeść, jak jej tak powiedzieli...
A grilla troszkę zazdroszczę...
Półśpiochów chyba nie kupię, żeby nie podrażniać kikuta i nie gnieść zbytnio brzuszka. A wiadomo, że te maleństwa są bardzo delikatne. A ręczniczek z tych "ogólniedostępnych", bez kombinowania.

elenka1, szczerze mówiąc to ...niekulturalnie zachowali się Twój szwagier i jego żona. Skoro im inny termin nie pasuje, to niech wezmą innego chrzestnego. Bo jakbyś zaczęła rodzić tego samego dnia, to zostaną bez chrzestnego. A mąż na pewno pobiegnie do Ciebie do szpitala
A wózek i łóżeczko też planowałam kupić na końcu, ale to strasznie capi. Łóżeczko nadal czuć drewnem, jak się wchodzi do pokoju, choć stoi już kilka dni. Na wózek czekamy, ale jak przyjdzie, to też zostawię taki rozpakowany, żeby nie śmierdział "nowością". Po co dzieciątko ma to wdychać?

ninaad, ano z tym listonoszem masz rację, że się w kolejce potem wystać trzeba, a jak to tylko polecony a nie paczka, to powinien mieć przy sobie.

Mpik82, dziękuję Super, że Twój mąż już jutro wraca.
A pościel naprawdę śliczna (choć za różem nie przepadam). Kwiatuszek też fajny.

Majka232, a te proszki normalnie to w jakiej są cenie? Tak bez promocji?

kasienka1701, mam nadzieję, że ta maść na blizny coś pomoże.

mszu, woda
Ja jeszcze daję radę spać.

martucha84, dobrze, że gin Cię uspokoił. Na pewno będzie dobrze

abz, Super, że tak dużo udało się Wam zobaczyć na usg. Masz może jakieś zdjęcie, żeby się pochwalić?
Brzuszek fajowy, a różnica duża między tymi dwoma zdjęciami.
I dziękuję

gabisun, może się jeszcze mała obróci. A tymczasem, najważniejsze że jest zdrowa i Ty też

bordowa, dziękuję
Opowieść z TŻ i machaniem brzuszkiem - bezcenna Fajowo to musiało wyglądać.
A mała ma jeszcze troszkę czasu. Zdarza się, że dzień przed się dzieciaczki przekręcają.

IlonaN2, dobrze, że sobie odpoczęłaś od TŻ i już Ci lepiej.

fem, cieszę się bardzo, że u Was coraz lepiej i humor Ci wraca

naked21, pościel bardzo fajna, misiaki też. A butki to już w ogóle rozbrajające
A majtasy i podkłady poporodowe i po cesarce są potrzebne, wiec kupuj, Kochana, kupuj.

tifio, dziękuję
Fajnie, że jesteś zadowolona z SR. A o położnej z NFZ to nie wiedziałam.
U nas też już teraz popadowywuje

Ray, współczuję Tylko się nie przemęczaj, kochana.

Łohoho, a to się z naszą Lenką porobiło. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

Jeszcze co do kurzenia się łóżeczka - jak drewniane, to niech cię wietrzy, ale jak turystyczne, to przecież kurz zupełnie inaczej osiada. I nie wystarczy potem tylko przetrzeć, ale trzeba by wyprać (da się zdjąć?) cały materiał.
A pościel oczywiście do wyprania wcześniej i schować do szafy. Ale nie założyłabym 3msce wcześniej bo u mnie się STRASZNIE kurzy.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 19:09   #259
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka, fakt i rozumiem obawy. Ale teraz mamy kryzys (i ten globalny i domowy ) i nie stać mnie na nowy. Jeszcze rok temu wszystko kupiłabym pewnie nowe, bo kasy było full, a teraz bida i dostosowuję się do nowej rzeczywistości .

Wózek na szczęście tez udało się fajnie wyrwać, nie śmierdzi papierosami , a kosztował 800 zamiast 4000.
Rozumiem i na pewno gdybym miała wybierać między fotelikiem "no name" nie ujętym w testach bezp. a używanym plasującym się wysoko w rankingu bezp. to wybrałabym używany
Mój wózek ma kosztować 1/3 ceny nowego.

Lenka - trzymaj się. Zdrówka życzę!

ycnan - Lovela kosztuje chyba dwadzieścia kilka złotych http://allegro.pl/search.php?string=...Mozilla-search
Stary 2010-07-23, 19:10   #260
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
A u mnie zaczęło padać

Uciekam ogarnąć domek i siebie i na wieczór panieński
baw się dobrze i nie pij za dużo hihi

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Przyszłam z wieściami od Lenki - akurat tak sięzłożyło, że leży na Patologi w pokoju razem z moją szwagierką i wiem co nieco
W środę ginka dała jej skierowanie do szpitala i wieczorem od razu poszła - szyjka skrócona i nie wiadomo czy nie będzie leżeć do rozwiązania
biedna Lenka.. ale niech leży, jak trzeba trzymam za nią kciuki i wysyłam fluidki
Stary 2010-07-23, 20:00   #261
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
my za tydzień w sobotę mamy weselisko specjalnie zakupiłam sobie na te okazję sukienkę, żeby jakoś wyglądać : http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki i do tego dopasowałam biżuterie i buciki i nawet jestem zadowolona z wyglądu
Ładna
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Strasznie długo, jak zwykle, was nadrabiałam. Ale chcę sie tylko pochwalić, ze bylismy wczoraj na usg 3d, trwało pewnie ponad 40 minut. Synek jest cały czas główką w dole, gin mówił, ze nisko. Ale oczywiście cały czas majstrował coś rączkami przy buzi i całej się w 3 d nie dało obejrzeć. Ale za to widzieliśmy wszystko: rączki, nóżki, stópki, żołądek, watrobę, mózg, jezyk, przełyk, serduszko i juz nie pamietam co jeszcze. Waży 1650g. Mamy oczywiście płytę z nagraniem. Najbardziej mnie gin zaskoczył jak chciałam płacić za usg, a on mówi, ze jako jego pacjentka z przychodni to nie mam płacić. No to radość moja ogromna, bo 200-250zł w kieszeni Pogadaliśmy sobie z nim o szpitalach i chyba jednak będę rodzić tam gdzie on pracuje, mówił, ze możemy przyjechać do szpitala to nam pokaże porodówkę i te sale poporodowe. Bo przypomnę, ze zaczęłam sie zastanawiać czy nie rodzić w innym szpitalu na nowo wyremontowanym oddziale. Mówił, ze u nich nie ma zzo, jedynie leki moga podać. Ale ja sie i tak na znieczulenie nie nastawiam wiec mi to nie przeszkadza. Ogólnie miło sie gawędziło i jak jeszcze kilka razy przed porodem z nim pogadam o jakichś watpliwościach to czuję, ze mnie uspokoi. Oczywiście powiedział też, ze jak tylko jego pacjentka rodzi a on jest w szpitalu to stara sie przy niej być (chyba że jest przy cesarce czy coś).
Podczas usg Mały pierwszy raz miał czkawkę I jak języczkiem ruszał I te małe rączki Mogłabym tak godzinami na niego patrzeć

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze wrzucić zdjęcia mojego brzucha z 28 i 30 tc.
śliczny brzuszek
Cytat:
Lecę dziś wieczorem na wieczór panieński do siostry. Jakoś bardzo się nie cieszę, bo ona ma raczej "sztywne" towarzystwo. No ale iść trzeba Zastanawiam się tylko, jak mój Tż będzie wyglądał po kawalerskim szwagra - też dziś
Udanego wieczoru
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Nio doczekałam sie właśnie pościeli Jestem bardzo zadowolona
Ochraniacz jest super, dośc gruby i napewno mojej niuni krzywda w łozeczku się nie stanie
Ubrałam pościel tak roboczo, aby WAM pokazać
ja kupiłam tą pościel+ poprosiłam o doszycie takiego przybornika i rożka całośc razem z przesyłką wyszła 174zł)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1149207415
Śliczna
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ja dopóki mały nie ułoży się na nietoperka w ogóle nie myślę ani o kole, ani o podkładach i majtach poporodowych i nie mam tez motywacji do masażu krocza i ćwiczenia mięśni Kegla
Jeszcze może się obrócić
Cytat:
Moja mała też jeszcze bokiem leży Boję się, że się nie obróci ...
Jeszcze czas
Cytat:

Okładam koski lodem, bo tak mi strasznie spuchły, że ledwo chodzę, ale powiem wam, że guzik to pomaga... siedzę z tym lodem na nogach już pół godziny a kostki takie same opuchnięte i tylko mi w stopy coraz zimniej...
Ja w Angli dostałam od lekarza podkolanówki Scholl takie uciskające i jak je noszę to nogi mi nie puchną. Spytaj się w aptece może w Polsce też takie są bo wiem że w Polsce w aptece można dostać kosmetyki tej firmy.Podaję link do nich,ja mam te trzecie http://westons.com/acatalog/Online_C...grip_3196.html
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
tesciow juz nie scogane dzis sie poklocil;am z tesciowa tak ze juz jej nawet nie chce widziec.. prosilismy ja by przyjechala wyjasnilismy jaka jest sytuacja a ona mi na to ze ona ma kupe prania i prasowania i tesc przeciez jako 50 letni facet sobie nie poradzi i bedzie glodowal to jak ona moze go zostawic... mine mialam taka wiec skoro pranie i prasowanie ejst wazniejsze niz obie wnuczki to o czym tu gadac...

jakos sobie poradze i zorganizuje bym jak najwiecej odpoczywala

Cytat:
Trzymamy kciuki za Lenke

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:21   #262
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

kobitki, dostałam dziś paczuszkę od tego użytkownika http://allegro.pl/show_user_auctions...&p=15&p=14&p=0 i mogę śmiało polecić
wszystko co kupiłam jest super i jestem zadowolona

heh...biedna Lenka.... trzymam kciuki żeby wszystko ok bylo

nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, mamy teraz inwentaryzacje u TZ wiec przynajmniej 2 dni wyjete z zycia.... ale w końcu rozliczy się z tym chorym człowiekiem i będzie mógł iść do normalnej pracy

spadam liczyć dalej, miłego wieczorku i weekendu wszystkim

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:39   #263
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ABZ tylko 2 tyg róznicy a brzuszek znacznie większy w 30 tygodniu, ale cała reszta zgrabna
Różnica chyba wydaje sie większa przez to, ze zdjecia z różnej odległości, ale na pewno trochę urósł brzuszek

Cytat:
Ja po wizycie ma dobre wieści i złe.
Teoretycznie jest jeszcze szansa, ze się obróci. Chociaż pewnie coraz trudniej, bo coraz ciaśniej. No ale wiadomo jak trzeba cesarkę to trzeba

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Kupujecie spodeneczki/półśpiochy mnie jakos ta gumeczka sie nie podoba- czy nie będzie niuni gnieść w brzuszek?
Ja mam kilka półśpiochów, ale takich na szerokim ściągaczu, nie powinny uciskać. Mam też np jeansy i sztruksy, będę mierzyć jak będą za ciasne to nie będę zakładać

Cytat:
Majka232 Podkłady Belli nie mają kleju?! To jak my je mamy do majtek przyczepić?
Myślę, że są na tyle duże, ze to nie będzie przeszkadzało, ze są bez kleju, tak łatwo się chyba nie przesuną

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
zazdroszczę widoku maleństwa jak masz fotki to wrzucaj i super, że wszysko z dzidziolkiem ok
Właśnie nie mam fotek, mam tylko (AŻ) film

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
Kalex, abz -ale mi się podobają opisy waszych usg mój gin ma kiepski sprzęt, płci nie udało sie ustalic (choć to akurat nie wina sprzętu), ale chyba jeszcze czeka mnie jedno usg w 34tyg., mam rację????

słuchajcie, czy ten wymaz z pochwy to jest badaniem standardowym w którymś tc?? czy tzreba o skierowanie prosić gina??
Nie wiem jak to jest z tymi usg, ja mam w sumie na każdej wizycie. Jak porównam obraz z wczorajszego usg i tego na sprzęcie z przychodni to różnica jest znacząca, ale grunt, ze widac dzidziolka co miesiąc.
A na ten wymaz na paciorkowca to gin sam powinien dać skierowanie, chociaż chyba nie każdy daje.

Cytat:
też myslałam i kupiłam zwykłe kółko do pływania za 2,50, na to jakąś pieluszkę rzucę i pipka ma jak w raju
Ale się uśmiałam, świetnie zabrzmiało

fem dobrze, ze wszystko wychodzi na prostą (oprócz nadrabiania forum )

Cytat:
tesciow juz nie scogane dzis sie poklocil;am z tesciowa tak ze juz jej nawet nie chce widziec..
szkoda słów

Cytat:
Przyszłam z wieściami od Lenki
ojej, szkoda, ze biedna musi leżeć.

U mnie po paru dnich upałów na szczęście pojawił sie deszcz, temperatura zdecydowanie spadła, jest tak przyjemnie nawet jak pada deszcz. Pootwierałam wszystkie okna zeby tego chłodnego powietrza nałapać, bo w domu nagrzane bardzo.

No i dziekuje wszystkim za miłe komentarze do mojego brzuszka, bardzo mi miło

Edytowane przez abz
Czas edycji: 2010-07-23 o 20:42
abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 20:49   #264
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
biedna...oby wszystko było dobrze, najważniejsze, że jest pod dobrą opieką

Dziękuje dziewczyny już jakoś przetrawiłam tą cesarkę zresztą wszystko ma swoje wady i zalety

Abz to czekamy na fotki maleństwa 3D za darmoszke..szczęsciara a szansa, że mała się obróci jest niewielka, bo po ocenie usg ginka powiedziała, że ma za mało miejsca na obrót, no trudno, przecież to nie koniec świata dobrze ,że przynajmniej nie każą rodzić SN z takim ułożeniem bo to by dopiero była rzeźnia

Stary 2010-07-23, 21:30   #265
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
tesciow juz nie scogane
Współczuję sytuacji...Po raz kolejny sprawdza się powiedzienie"umiesz liczyć,licz na siebie"...Jestem pewna ,że teśc doskonale by sobie poradził,zawsze mogłaby mu zrobić jakieś zapasy,to tylko taka wymówka...A z tym praniem i prasowaniem to już mogłaby se darowac...

Cytat:
Przyszłam z wieściami od Lenki -
O kurde to nieciekawie,ale w sumie już jest na takim etapie,że raczej małej nic nie grozi,dobrze,że jest pod opieką lekarską Leży pewnie na Jaczewskiego??

Wróciliśmy z SR.Była mowa m.in. krwi pępowinowej i teraz się z tżtem powaznie nad tym zastanawiamy.Oczywiście to co nas powstrzymuje to koszty,ale mimo to myslimy o tym poważnie.Poza tym połozna zbadała nam wszystkim(kobietom) piersi i pokazała na nich jak odciągać pokarm.Fajnie.Jestem zadowolona

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 21:33   #266
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
szansa, że mała się obróci jest niewielka, bo po ocenie usg ginka powiedziała, że ma za mało miejsca na obrót, no trudno, przecież to nie koniec świata
Kochana, sama niedawno pisałaś, że się przytuliła chyba do kręgosłupa, więc gdzie tam miejsce na obrót? Ale jak taka mała gimnastyczka, to może da radę

Troszkę przycichło na wątku. I dobrze Położę się spać wcześniej i nie będę miała dużo do nadrobienie rano
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 22:07   #267
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Kochana, sama niedawno pisałaś, że się przytuliła chyba do kręgosłupa, więc gdzie tam miejsce na obrót? Ale jak taka mała gimnastyczka, to może da radę

Troszkę przycichło na wątku. I dobrze Położę się spać wcześniej i nie będę miała dużo do nadrobienie rano
no faktycznie może jeszcze jakiegoś wygibasa zrobi na sam koniec ale myslę,że chy tak jest jej dobrze, bo siedzi w tej pozycji od samego początku i uparciuch nie chce się ruszyć

To dobranoc

Stary 2010-07-23, 22:22   #268
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
ninaad, moja szyjka zaczęła się skracać w piątym miesiącu i po solidnej dawce odpoczynków, Magnzeu i No-spy Forte się wydłużyłą.
no to mnie zaskoczyłaś- bo ja w wielu miejscach czytałam (i nie wiem czy nie słyszałam tego od lekarza), że szyjka nie może się wydłużyć
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 22:41   #269
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
no to mnie zaskoczyłaś- bo ja w wielu miejscach czytałam (i nie wiem czy nie słyszałam tego od lekarza), że szyjka nie może się wydłużyć
Ja też słyszałam że szyjka nie może się wydłużyć

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 23:04   #270
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, cieszę się, że po wizycie wszystko w porządku, a malutka rośnie jak na drożdżach
I Ty mówisz, że nie umiesz fotografować?? Nie chciałabyś zobaczyć mojego beztalencia do zdjęć haha Fantastyczne fotki
Dawaj swoje fotki, dawaj, nie czaruj ...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
z TEGO CO ROZMAWIAŁAM Z MOJĄ PANIĄ DR TO PO PORODZIE MOŻNA SIĘ NAPIĆ BARDZO SZYBKI TROSZKE PIWKA CZY WINKA W CIĄŻY NIE BO TO IDZIE DO KRWIOBIEGU ALE PO PORODZIE NP PÓŁ SZKLANKI PIWKA DO MLEKA SIE PODOBNO NIE DOSTANIE NO I OCZYWIŚCIE NIE CODZIENNIE
To się jeszcze pewnie wszystko z czasem dowiem, ja się po porodzie przerzucę na pewno na Lecha Free bo teraz piję tylko Bavarię bo ona ma 0,0%...

Cytat:
Biedna Lenka... trzymamy za nią kciuki żeby sobie jeszcze pochodziła trochę w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja w Angli dostałam od lekarza podkolanówki Scholl takie uciskające i jak je noszę to nogi mi nie puchną. Spytaj się w aptece może w Polsce też takie są bo wiem że w Polsce w aptece można dostać kosmetyki tej firmy.Podaję link do nich,ja mam te trzecie http://westons.com/acatalog/Online_C...grip_3196.html
Zapytam się o to, dzięki za pomysł.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam że szyjka nie może się wydłużyć
Ja również posiadam takie informacje - raz skrócona szyjka się nie wydłuża

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości