|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ja pościel założę dopiero przed porodem... Albo zrobi to moja mama, jeśli ja nie zdążę Wyprana (kilka tyg. wcześniej) będzie czekała w szafie/komodzie. Nie zamierzam zakładać jej dużo wcześniej, bo mamy jeden pokój (i kota ), w którym odkurzać i usuwać sierść trzeba 2-3 razy w tygodniu, więc bez sensu, by pościel się kurzyła... ALE łóżeczko (w sensie same szczebelki) i wózek muszą wywietrzeć (bo po prostu śmierdzą lakierem, materiałem, gumą). ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
na pewno nic się nie da zrobić, moge ci potem w domu sprzątać
![]() pochwal się linkiem, bo takiego to ja nie widzę edycja: ee, glupoty piszę, bo teraz juz szukam bazy, a ceny od fotelikow juz wykresliłam z głowy, oczywiście ze mozna za tyle kupić edycja 2: chociaż i tak tego twojego znaleźć nie mogę
Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-07-23 o 17:26 |
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wole je przykryć, niech ma czyściutko
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi o to, o czym napisałam
![]() Nie uściśliłyście, czy w łóżeczku leży pościel, więc napisałam swoje zdanie.
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa może nie tyle, że chciałam Sn tylko jakoś tak byłam nastawiona już psychicznie na skurcze, odejście wód, ból krocza itp. a teraz muszę się przestawić na inny schemat i inny ból
ale najważniejsze, żeby Mała bezpiecznie przyszła na świat Ja akurat nie jestem z tych co się zapierają rękami i nogami, że SN, po prostu zależy mi na tym żeby Małej nic nie groziło |
|
|
|
#246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie no pamiętaj, że ja muszę urodzić też swoje a na 2 porody pod rząd to ja się nie piszę
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item1136996864_fot...g_od_reki.html Cytat:
![]() Okładam koski lodem, bo tak mi strasznie spuchły, że ledwo chodzę, ale powiem wam, że guzik to pomaga... siedzę z tym lodem na nogach już pół godziny a kostki takie same opuchnięte i tylko mi w stopy coraz zimniej...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-23 o 17:34 |
|||
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was moje drogie w kolejnej - już czwartej części wątku
Trochę odpoczywałam od komputerka, bo upały straszliwe, a przy komputerze to wogóle masakra jakaś... Dużo Was mi przyszło nadrabiać, więc narazie zabrałam się za świeży wątek, a jak wystarczy mi czasu to zajrzę do poprzedniego i zobaczę o czym tam dyskutowałyście ![]() Majka232, ja chodzę do gin na NFZ i USG mam na każdej wizycie, więc to zależy od samego lekarza. Klarissa, cieszę się, że po wizycie wszystko w porządku, a malutka rośnie jak na drożdżach I Ty mówisz, że nie umiesz fotografować?? Nie chciałabyś zobaczyć mojego beztalencia do zdjęć haha Fantastyczne fotki ![]() Pomidora, o jakim "języku niemowląt" piszesz?? martucha84, przepiękna sesja . Normalnie napatrzeć się nie mogę IlonaN2, śliczny brzuszek. A dla męża szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Ray, haha mam tak samo jak Ty - niby wyglądam mniej więcej tak samo, a większość ubrań wędruje z powrotem do szafy, bo wyglądam w nich jak niezły baleronik Pędem ściągaj teściów i odpoczywaj i odpoczywaj i odpoczywaj... Teraz musisz dbać o Was, więc i z teściami dasz radę!starapanna, gratulacje! ![]() ninaad, nie narzekaj już tak na swoje włoski, bo po porodzie będą Ci wychodziły garściamy - ahh, te buzujące hormony :/ ycnan, faktycznie najedliście się strachu z mężusiem, ale fajnie, że wszystko jest w porządku i nie musiałaś zostać w szpitalu Ścięcie i kolorek - świetne! Też muszę coś "ze sobą" zrobić ![]() Brzusio śliczny martynka81, Kalex, kasieńka1701, cieszę się, że po wizycie wszystko ok ![]() abz, fajnie, że jesteś zadowolona z usg, no i świetny brzusio ![]() gabisun, faktycznie dobre i złe wiadomości po wizycie - mam nadzieję, że ja w poniedziałek takich nie usłyszę... Ale jak to powtarzam ciągle mamie - najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, nieważne jak się urodzi, ja dam radę ![]() _____________________ Co do sutków - nam w SR powiedziano, że po kąpieli wystarczy je mocno "potraktować" ręcznikiem Ahhh, jak przyjemnie boli ![]() A więc nadrobić Was oczywiście nie dałam rady, ale zostały mi już tylko dwie stronice - chociaż pewnie do jutra będzie ich znów wielka ilość :P W poniedziałek byliśmy w SR i jestem bardzo zadowolona, że tam trafiłam. Ordynator oczywiście powiedział, że zzo nie ma, bo kobieta jest stworzona do tego żeby rodzić dzieci. Natomiast położna powiedziała, że każda z nas powinna mieć wybór i ja jestem tego samego zdania. Dzięki SR dowiedziałam się, że każda ciężarna od 26tygodnia ciąży powinna być objęta opieką położnej i uwaga!!!!! to wszystko gwarantuje nam NFZ no ja akurat o tym nie wiedziałam i byłam w wielkim szoku Zaraz szybciutko wypełniłam deklarację i już dziś byłam na pierwszym KTG, ale oczywiście Mały nie chciał dać się podsłuchać i ciągle uciekał - mały szaleniec. Wszystko jest w porządku i macica w pełni rozluźniona, więc o przedwczesnym porodzie narazie nie mam co panikować... Czuję jako taki chłód, ale zaraz wskakuję pod prysznic i lecę do miasta pozbyć się włosów na nogach haha Mam nadzieję, że przez weekend nie będziecie dużo pisać, bo u nas właśnie dziś rozpoczął się Picnic Country i znów niebardzo będę miałą czas nadrabiać
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to ja nie wiemi czy mi citi do wózka będzie pasował, dobrze, że to napisałaś bo musimy to z mężolem sprawdzić...
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
NFZ gwarantuje opiekę zdrowotną od pierwszego dnia ciąży, tak mówi ustawa.
|
#251 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DOKŁADNIE TEZ TAK ZROBIĘ. I BÓL TEZ NAM BO MAMY DWA POKOJE I MAŁY BĘDZIE W NASZEJ SYPIALNI A JESZCE JEST NIE POMALOWANA MIJA ROK OD WYPROWADZKI ALE SYPIALNIE MAM W TAKI WRZOSIE TROCHĘ RÓŻU CIĘŻKO STWIERDZIĆ CO TO ZA KOLOR WYSZEDŁ ALE NIE CHCE CHŁOPAKA W NIM TRZYMAĆ TZ MA MALOWAĆ NA POCZĄTKI WRZEŚNIA Jezu Kraków znowu tonie w upałach a miało padać ja chcę deszcz mam dość |
|||
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie zaczęło padać
Uciekam ogarnąć domek i siebie i na wieczór panieński
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosilismy ja by przyjechala wyjasnilismy jaka jest sytuacja a ona mi na to ze ona ma kupe prania i prasowania i tesc przeciez jako 50 letni facet sobie nie poradzi i bedzie glodowal to jak ona moze go zostawic... mine mialam taka wiec skoro pranie i prasowanie ejst wazniejsze niz obie wnuczki to o czym tu gadac...jakos sobie poradze i zorganizuje bym jak najwiecej odpoczywala
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Starapanna, całkiem możliwe, że dzidzia będzie teraz wolniej rosła. Moja w 30 tc ważyła 1860, w 33 tc - 2600, a w 35 tc - 2800, więc troche wyhamowała. Cellaris, to, że Twoja szyjka ma 32 mm wcale nie znaczy , że jest za krótka. Ważne jest, czy się skraca, a nie jaką ma długość. Ja startowałam z 35 mm i dopiero jak na jednym usg wyszło, że skróciła się w dwa tygodnie do 26 mm lekarz wdrożył leki i zalecił odpoczynek. |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam z wieściami od Lenki - akurat tak sięzłożyło, że leży na Patologi w pokoju razem z moją szwagierką i wiem co nieco
![]() W środę ginka dała jej skierowanie do szpitala i wieczorem od razu poszła - szyjka skrócona i nie wiadomo czy nie będzie leżeć do rozwiązania
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Witam babeczki
U mnie coś jakby się na deszcz zbierało, ale czy coś z tego będzie...? linzey, dziekuję Koleżanka strachu się musiała najeść, jak jej tak powiedzieli... A grilla troszkę zazdroszczę... Półśpiochów chyba nie kupię, żeby nie podrażniać kikuta i nie gnieść zbytnio brzuszka. A wiadomo, że te maleństwa są bardzo delikatne. A ręczniczek z tych "ogólniedostępnych", bez kombinowania. elenka1, szczerze mówiąc to ...niekulturalnie zachowali się Twój szwagier i jego żona. Skoro im inny termin nie pasuje, to niech wezmą innego chrzestnego. Bo jakbyś zaczęła rodzić tego samego dnia, to zostaną bez chrzestnego. A mąż na pewno pobiegnie do Ciebie do szpitala A wózek i łóżeczko też planowałam kupić na końcu, ale to strasznie capi. Łóżeczko nadal czuć drewnem, jak się wchodzi do pokoju, choć stoi już kilka dni. Na wózek czekamy, ale jak przyjdzie, to też zostawię taki rozpakowany, żeby nie śmierdział "nowością". Po co dzieciątko ma to wdychać? ninaad, ano z tym listonoszem masz rację, że się w kolejce potem wystać trzeba, a jak to tylko polecony a nie paczka, to powinien mieć przy sobie. Mpik82, dziękuję A pościel naprawdę śliczna (choć za różem nie przepadam). Kwiatuszek też fajny. Majka232, a te proszki normalnie to w jakiej są cenie? Tak bez promocji? kasienka1701, mam nadzieję, że ta maść na blizny coś pomoże. mszu, ![]() Ja jeszcze daję radę spać. martucha84, dobrze, że gin Cię uspokoił. Na pewno będzie dobrze abz, Super, że tak dużo udało się Wam zobaczyć na usg. Masz może jakieś zdjęcie, żeby się pochwalić? Brzuszek fajowy, a różnica duża między tymi dwoma zdjęciami. I dziękuję gabisun, może się jeszcze mała obróci. A tymczasem, najważniejsze że jest zdrowa i Ty też ![]() bordowa, dziękuję Opowieść z TŻ i machaniem brzuszkiem - bezcenna Fajowo to musiało wyglądać.A mała ma jeszcze troszkę czasu. Zdarza się, że dzień przed się dzieciaczki przekręcają. IlonaN2, dobrze, że sobie odpoczęłaś od TŻ i już Ci lepiej. fem, cieszę się bardzo, że u Was coraz lepiej i humor Ci wraca naked21, pościel bardzo fajna, misiaki też. A butki to już w ogóle rozbrajające ![]() A majtasy i podkłady poporodowe i po cesarce są potrzebne, wiec kupuj, Kochana, kupuj. tifio, dziękuję Fajnie, że jesteś zadowolona z SR. A o położnej z NFZ to nie wiedziałam. U nas też już teraz popadowywuje Ray, współczuję Łohoho, a to się z naszą Lenką porobiło. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ![]() Jeszcze co do kurzenia się łóżeczka - jak drewniane, to niech cię wietrzy, ale jak turystyczne, to przecież kurz zupełnie inaczej osiada. I nie wystarczy potem tylko przetrzeć, ale trzeba by wyprać (da się zdjąć?) cały materiał. A pościel oczywiście do wyprania wcześniej i schować do szafy. Ale nie założyłabym 3msce wcześniej bo u mnie się STRASZNIE kurzy. |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wózek ma kosztować 1/3 ceny nowego. Lenka - trzymaj się. Zdrówka życzę! ycnan - Lovela kosztuje chyba dwadzieścia kilka złotych http://allegro.pl/search.php?string=...Mozilla-search
|
|
#260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam za nią kciuki i wysyłam fluidki
|
|
#261 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze czas Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki, dostałam dziś paczuszkę od tego użytkownika http://allegro.pl/show_user_auctions...&p=15&p=14&p=0 i mogę śmiało polecić
![]() wszystko co kupiłam jest super i jestem zadowolona heh...biedna Lenka.... trzymam kciuki żeby wszystko ok bylo ![]() nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, mamy teraz inwentaryzacje u TZ wiec przynajmniej 2 dni wyjete z zycia.... ale w końcu rozliczy się z tym chorym człowiekiem i będzie mógł iść do normalnej pracy spadam liczyć dalej, miłego wieczorku i weekendu wszystkim
|
#263 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie jest jeszcze szansa, ze się obróci. Chociaż pewnie coraz trudniej, bo coraz ciaśniej. No ale wiadomo jak trzeba cesarkę to trzeba Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na ten wymaz na paciorkowca to gin sam powinien dać skierowanie, chociaż chyba nie każdy daje. Cytat:
fem dobrze, ze wszystko wychodzi na prostą (oprócz nadrabiania forum )Cytat:
ojej, szkoda, ze biedna musi leżeć. U mnie po paru dnich upałów na szczęście pojawił sie deszcz, temperatura zdecydowanie spadła, jest tak przyjemnie nawet jak pada deszcz. Pootwierałam wszystkie okna zeby tego chłodnego powietrza nałapać, bo w domu nagrzane bardzo. No i dziekuje wszystkim za miłe komentarze do mojego brzuszka, bardzo mi miło
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2010-07-23 o 20:42 |
|||||||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje dziewczyny zresztą wszystko ma swoje wady i zalety ![]() Abz to czekamy na fotki maleństwa a szansa, że mała się obróci jest niewielka, bo po ocenie usg ginka powiedziała, że ma za mało miejsca na obrót, no trudno, przecież to nie koniec świata dobrze ,że przynajmniej nie każą rodzić SN z takim ułożeniem bo to by dopiero była rzeźnia
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję sytuacji...Po raz kolejny sprawdza się powiedzienie"umiesz liczyć,licz na siebie"...Jestem pewna ,że teśc doskonale by sobie poradził,zawsze mogłaby mu zrobić jakieś zapasy,to tylko taka wymówka...A z tym praniem i prasowaniem to już mogłaby se darowac...
O kurde to nieciekawie,ale w sumie już jest na takim etapie,że raczej małej nic nie grozi,dobrze,że jest pod opieką lekarską Wróciliśmy z SR.Była mowa m.in. krwi pępowinowej i teraz się z tżtem powaznie nad tym zastanawiamy.Oczywiście to co nas powstrzymuje to koszty,ale mimo to myslimy o tym poważnie.Poza tym połozna zbadała nam wszystkim(kobietom) piersi i pokazała na nich jak odciągać pokarm.Fajnie.Jestem zadowolona
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak taka mała gimnastyczka, to może da radę ![]() Troszkę przycichło na wątku. I dobrze Położę się spać wcześniej i nie będę miała dużo do nadrobienie rano
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze jakiegoś wygibasa zrobi na sam koniec ale myslę,że chy tak jest jej dobrze, bo siedzi w tej pozycji od samego początku i uparciuch nie chce się ruszyć ![]() To dobranoc
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to mnie zaskoczyłaś- bo ja w wielu miejscach czytałam (i nie wiem czy nie słyszałam tego od lekarza), że szyjka nie może się wydłużyć
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Wyprana (kilka tyg. wcześniej) będzie czekała w szafie/komodzie.
), w którym odkurzać i usuwać sierść trzeba 2-3 razy w tygodniu, więc bez sensu, by pościel się kurzyła... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wiec skoro pranie i prasowanie ejst wazniejsze niz obie wnuczki to o czym tu gadac...
i nie mam tez motywacji do masażu krocza i ćwiczenia mięśni Kegla