|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
jesli sie pogoda nie poprawi oczywiscie ![]() Cytat:
mam nadziej, ze cos ten eksperyment zmieni w mojej wadze
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Odmeldowuję się, oczu już nie czuję, więc je zamknę po prostu
![]() Dobranoc szczuplaczki |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
ja również się odmeldowuję ... obieram kierunek sypialnia co by przed kolejną burzą zasnąć
do jutra dukaneczki Agnes a my zaczęłyśmy dukać tego samego dnia widziałaś to ? ale zmowę mamy hahaha
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Jezusicku! 17 stron natrzaskałyśmy. To się nazywa mieć talent!
![]() No to już dobranoc |
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
ja ide popstrykac sobie w telewizorze, ale bez zbednych nadzei, pewnie i tak jak przy piatku nic nie bedzie do ogladania
polozylabym sie juz spac ale czekam na mojego Mdobranoc - spadkow na noc
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Nie, no ile razy jeszcze będę się żegnać? Wariatka, no... Idę sobie. |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed paroma minutami zobaczyłam że w podpisie masz moją startową datę dukania hehe więc musimy trzymać się razem ![]() dobra teraz to i ja idę ... na kolację zjadłam twaróg chudziutki i to przed 20 więc jutro spadek proszę za to moje obżarstwo warzywami ![]()
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Zdecydowałam się, zmotywowałam, zebrałam siły. Zaczynam od jutra, z książka wiecznie pod łapką. Tylko nie mam pomysłu na przepisy na fazę pierwszą... Znalazłam multum pyszności na fazę drugą , na fazę pierwszą maluuutko a jak już to większość ma otręby a nie chcę przeginać. Co polecacie? Z góry ostrzegam, że chciałabym się zaklimatyzować w wątku, ale ze mnie ciężkie w obyciu stworzenie, bo miewam zamroczenia i głupawki, ot. Gratuluję sukcesów i życzę kolejnych, bo jak o nich czytałam to kopara mi tak pozytywnie opadła!
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o to co pisała Juliette to w mega skrócie i uproszczeniu:trening aerobowy (tlenowy) to trening, który powoduje spalanie tłuszczu. Do tego treningu zalicza się bieganie, jazdę na rowerze, pływanie itp. trening anaerobowy (beztlenowy) to trening, który wzmocni mięśnie, ale nie ma dużego wpływu na chudnięcie (dlatego nieopłacalne jest robienie brzuszków jeśli chce się schudnąć, bo mięśnie które wyrobią się podczas tego treningu i tak zostaną pod warstwą tłuszczu) i są to właśnie brzuszki, pompki, sprint i wszystkie tego typu ćwiczenia ("wysokiej intensywności") trening interwałowy czyli na zmianę ćwiczenia wysokiej i niskiej intensywności. Podobno najbardziej skuteczny jeśli chodzi o spalanie tłuszczu. Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam,w razie czego polecam internet - naprawdę sporo ciekawych rzeczy można wyczytać o tym tymczasem się żegnam. Dobranoc Edytowane przez Ija Czas edycji: 2010-07-23 o 23:33 |
|
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie dostalam ksiazka z Dukanowa Dietka i mysle ,ze dam rade przeczytac ja do niedzieli.A od poniedzialku zaczynam dietkowac .Pozdrawiam
Edytowane przez rene9578 Czas edycji: 2010-07-24 o 00:57 |
|
|
|
|
#492 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki.
Jest u Was tak miło, że postanowiłam do Was dołączyć . Dziś skończyłam I fazę i ok 2 kg mniej, zobaczymy co rano waga pokaże. Podziwiam Was za silną wolę i gratuluję takich spadków . Ale ja też ćwiczę swoją i mówię stanowcze . mam nadzieję, że z Wami będzie się lepiej chudło, bo jak na razie jest trochę ciężko się przystosować. Najgorzej jest na plaży kiedy wszyscy objadają się fast foodami a ja wieśniakiem. Jutro zaczynam drugą fazę, już się nie mogę doczekać jak na obiad zjem sałatkę z pomidorkiem
|
|
#493 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny. czytam tak i czytam co piszecie i też bym tak chciała eh...ale mam słabą bardzo wolę :-( przydałoby się zrzucić te z 10 kg tu i tam. Ale jakoś nie mam weny i tylko światło w lodówce, heh może to i lepiej..
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Duk duk
Dziś zanotowałam spadeczek 0,1 kg - ale fajnie I na kolację zjadłam 8 babeczek serowych - tyle mi wyszło z przepisu na 3 łyżki otrąb Najadłam się jak świnka
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Witam DUK DUK<
u mnie dzis spadeczek o 0,3 kg schudłam już 11,5 kg Pierwszy cel "55" prawie osiągnięty, drugi cel "52" jeszcze daleko Zauważyłam że czym wiecej mleka w proszku jem tym wieksze spadki nie przesadzając zjadam około 6 łyżek. Sylwia super sukienka wyglądasz jak bogini nogi szczupłe jak nie wiem ![]() Kasia pięknie wyglądasz życze miłego urlopu ![]() jussi23, vaurienne i madzia230687 witamy na pokładzie, dacie rade!!! wszystko w pierwszym poście ![]() Wszystkim spadkowiczom gratuluję spadków a tym z zastojem polecam artykuły o efekcie "plateau" mnie pomogły przetrwać najgorszy czas
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Duk duk, witam i ja :P Gratuluję spadkow
) Mi spadło dzisiaj 0.5kg, ale po wczorajszym wzroście i tak jestem na plusie... ale to nic od dzisiaj ostro sie pilnuję, zastój nie ma ze mną szans ![]() zjadłam juz sobie jajecznicę dzisiaj, i zaraz wezmę się za faszerowanie jajek na II śniadanie ![]() Przy okazji witam nowe Dukanki i życzę wytrwałości
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie spadeczek 0,4 kurcze cieszę się jak dziecko.... jak tak dalej pójdzie to jest szansa na zrzucenie 3kg do połowy sierpnia a pozostałe wtedy 2 bym (mam nadzieję) zrzuciła już na III fazie....miłego dnia wszystkim i duuużych spadeczków
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję spadków ![]() Witam nowe dukanki ![]() U mnie po kilkudniowym zastoju na PW z @ dziś spadek o 0,7kg Tak to może być ![]() Idę suszyć włosy i na jakieś zakupy dukanowe, muszę obkupić się w kuraka bo została mi tylko wołowina w zamrażarce ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
DUK DUK
![]() Po wczorajszym szaleństwie na PW (czyt. obżarstwie) drobny wzrost ![]() Testowałam przez ostatnie 3 dni otręby ....tzn. nie jadłam ich i wcale to nie pomogło na porcelankę jak twierdzi wujcio DukanCytat:
|
|
#500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Duk duk z samego rana
u nas pogoda masakryczn z jednej skrajności w drugą, z upałów po 37 stopni spadło do 17 - deszczowo i burzowo od rana ... buuu mimo tego życzę udanego weekendu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bosko ... poczytam ale nie wiem czy wytrzymam tak intensywne ćwiczenia bieganie odpada - po 2 dniach będę miała dość i diety i biegania, basen póki co też muszę odpuścić ale za pamiętnych czasów byłam minimum 2 razy w tyg na pływalni ehhh bywało bosko ... co do ćwiczeń w domu muszę poczytać o tych ćwiczeniach wysokiej i niskiej intensywności bo póki co to za wiele mi n ie mówi ... ![]() Cytat:
soniu widze że u Ciebie ładnie ruszyło oby tak dalej ...właśnie piszecie o mleku w proszku ja nie dodaje do niczego zresztą nie zakupiłam tego specyfiku ale jeżeli macie fajne efekciki po nim może warto nabyć ??? jakie kupujecie ???
|
|
#501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego jajka, chudy twarog, odrobina jogurtu naturalnego...Cytat:
![]() Cytat:
napiszcie cos wiecej o sobie, z ilu do ilu kilo, ile dni U macie itp. witam was wszystkie
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Duk-Duk.
Ja dziś znowu spadeczek -0,4 ![]() Czyli zawitało mi 60,8, czyli upragnione zero po szóstce się pojawiło juppiiiii!!!!!!!! Ale być może moja radość będzie trwała krótko, gdyż dziś zaczynam PW ![]() Na śniedanko zjadłam swój wczorajszy serniczek. Ogólnie jest pyszny, ale beza na wierzchu zrobiła się jakaś gumowa. Nie wiem o co chodzi - coś źle zrobiłam? Za krótko ją trzymałam w piekarniku czy jak? Wszystko zgodnie z przepisem karolinusieńki niby zrobiłam, ale jednak jest to pewien mankament. Nie żebym go nie pochłonęła ze smakiem, ooooo nieeee POŻARŁAM go. I pożrę jeszcze ![]() Ale na przyszłość byłoby dobrze wiedzieć co z tą bezą... Może któraś z Was jest mądrzejsza? |
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
........bo kusi jak szatan! Jak zacznę podjadać to nie mogę przestać, pychota!! Gdyby nie ta wielka ilość węgli to bym chyba jedno opakowanie w ciągu dnia pochłonęła
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja serniczek bez bezy zrobiłam więc nie pomogę ... u mnie po pierwszym dniu PW wzroscik o + 100 ale od dwóch dni nie było porcelanki więc resumując sądzę że nie jest tak źle
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie witam z ranka
![]() u mnie dzis piekny spadeczek 0,600 ![]() Agnese69, MrsVargas, johambina, Ija, sonia26, Maricken dziewczyny gratuluje spadkow to sie nazywa zbiorowy spadek
|
#506 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Duk, Duk. Jak tak dalej będziecie pisać to nam 10 dni na jeden wątek nie starczy, tak się rozpisałyście
![]() U mnie dzisiaj spadek o 0,1kg więc niewielki ale jest. Idę zaraz do kuchni przygotować sobie jedzenie, bo jutro wyjeżdżam na wakacje więc muszę mieć coś Dukanowego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję spadków ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie na wakacje mykasz???
|
|
#508 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój brat też odkąd jestem na diecie taki miły się zrobił, czeka na mnie zawsze z otworzeniem jakiś czipsów czy lodów, częstuje... normalnie jak nigdyCytat:
![]() ![]() Ja dziś mam wzrost o 0,4, ale nie przejmuje się, bo wczoraj był pierwszy dzien PW, a swoją kolację składającą się z placko-naleśników z otrębów, skrobki, białego sera z dżemem rabarbarowym ( Dziś planuje zrobić pizze z blogu karolinusienki, chyba, że macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto bez skrobi?
|
||
|
|
|
#509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: za spadki, Twinsplus1 uCiebie mega spadek - ja nigdy takiego nie miałam ![]() Dziewczyny stwierdzam, że jednak ma znaczenie kiedy się je...w moim przypadku nie ma cudów, jak jem po 20 to spadków nie ma albo są małe Ech..![]() Przejrzałam wczorajszą tonę postów Kasia, Lesia i Czarownica jakie z Was laskiii ![]() - kiedy ja osiągnę mój cel...Już dziś wiem, że na pewno w tydzień nie zrzucę 4 kilo a tyle mi brakuje do mety Z drugiej strony wiem, że na początku błądziłam i dlatego się II faza przedłuży...
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Duk Duk! Ja tylko się zameldować
dziś busy day, ale postaram się Was nadrobić chudziaki miłego dnia
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

, a ważę teraz kilo mniej od Ciebie, i też nikogo nie słucham, bo chcę jeszcze z 7 kg co najmniej zrzucić 

Tylko nie mam pomysłu na przepisy na fazę pierwszą... Znalazłam multum pyszności na fazę drugą
, na fazę pierwszą maluuutko a jak już to większość ma otręby a nie chcę przeginać. Co polecacie?
Z góry ostrzegam, że chciałabym się zaklimatyzować w wątku, ale ze mnie ciężkie w obyciu stworzenie, bo miewam zamroczenia i głupawki, ot.
a o czym koleżanka do mnie pisze ? ja po polskiemu rozumiem ale chyba nie do końca
A jeśli chodzi o to co pisała Juliette to w mega skrócie i uproszczeniu:

I na kolację zjadłam 8 babeczek serowych - tyle mi wyszło z przepisu na 3 łyżki otrąb
[B] 

klask i: za spadki, Twinsplus1 uCiebie mega spadek - ja nigdy takiego nie miałam