|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja kupiłam paczkę Pampersów i paczkę tych z Rossmana. Dokupię jeszcze Happy lub Huggies w razie potrzeby i zobaczę, które lepsze.
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomidora Na oglądanie Wąbrzeźna możemy się umówić razem
Chyba, że nie bierzesz go pod uwagę.Tż już się lepiej czuje, ale nadal prawie nic nie je i tylko śpi ... Jak dziś znów dostanie takiej gorączki to nie słucham jego narzekań tylko dzwonię na pogotowie Dałam jakoś radę z zakupami
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na początek kupiłam Pampersy (zresztą do dziś ich używam), potem jakoś koło 3 m-ca spróbowałam Dady i Belli Happy, bo znajomi polecali - i powiem - nigdy w życiu, są twarde i zdarzają się przecieki Oddałam 2 paczki koleżance, a dalej używam Pampersów - kupuję przeważnie w promocji na zapas, trochę taniej wtedy wychodzi A wolę nawet dołożyć parę groszy i mieć spokój, że dziecku będzie dobrze w takiej pieluszce Co do chusteczek nawilżających to polecam Bambino - używam od początku, z małą przerwą na Huggiesy - sztywne to to było i śmierdzące okrutnie
|
|
#304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
26 lat temu nie było usg i nikt specjalnie u nas nie sprawdzał ułożenia dzidziolka... na szczęście byłam mała i jakoś się wydostałam, choć taki poród jest zawsze "powikłany". Dziś są zupełnie inne przepisy, jak mówił mój gin Cytat:
i z dnia na dzień maleją szanse na jego odwrócenie, zwłaszcza, że już dłuższy czas leży w poprzek więc poważnie biorę cesarkę pod uwagęja kupiłam Pampersy 1 małą paczkę do szpitala, ale na pewno wypróbuję DADA i HUGGIESY byłam dziś na zakupach wanienka kupiona, ale bez stelaża bo jest tragiczny. Do tego szczotka do włosków (chociaż nie mam zgagi i pewnie Filuś będzie łysy jak kolano ), nożyczki do pazurków, przytulanka-myszka, dokupiłam chusteczek, pieluszek flanelowych (tetra jest dla mnie obleśna- szorstka, nieprzyjemna i pewnie ciągle brudna ta biel). Generalnie zakupy udane i juz dla małego wszystko mam.
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-24 o 13:56 |
||
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja póki co kupiłam paczkę pampersów i paczkę bella happy. I może jeszcze jakieś inne kupię- przetestuję, które sprawdzą się najlepiej. Podobnie z chusteczkami nawilżającymi- mam w tej chwili chyba z trzech firm Eh- ale się zmęczyłam. Posprzątać trzeba było trochę, ale i tak tylko trochę ogarnęłam mieszkanie. Nawet jak zmieniałam pościel, to musiałam na raty- strasznie mnie to zmęczyło Kurczak się piecze, zapiekanka czeka w kolejce do piekarnika. Miałam jeszcze zrobić kremówki, ale chyba sobie odpuszczę i zrobię jutro jak mi się będzie chciało .A teraz idę leżeć
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja dziś pierwszy raz od roku miałam odkurzacz w ręce
zawsze TZ odkurzał, ale pojechał wczoraj w nocy na wioske i dziś żyto koszą czy coś tam to pomyślałam, że go wyręcze.... bo i tak dalej inwentaryzacja na nas czeka, więc niech chociaż to ma chłop z głowy raz na rok
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Gabisun, naked plis nie stresujcie się tak tym cc bo ja też zaczynam sie stresować. Chociaż ja od razu wiedziałam że u mnie bedzie cc i miałam czas się z tym oswoić. naked a co jest nietak z tym stelażem do wanienki, bo też chcę go kupić. A z pieluch mam narazie pampersy a w planach lidlowe i dada ![]() No dobra lece pod prysznic i do ginki
|
#308 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dziękuję za rady co do olejku |
||||
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się tym za bardzo nie stresuję i tak i tak boli jak cholera, dla mnie to wielkiej różnicy nie ma. Najważniejsze żeby dzidzius bezpiecznie wydostał się na świat koniecznie poproś o zaprezentowanie wanienki na stelażu zanim kupisz
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Padnięta jestem, właśnie skończyłam smażyć racuchy z jabłkiem, bo sobie mężuś zażyczył podwójną porcję
Brzuchol mi się nagrzał nawet ![]() Pomidora, ![]() Chyba większość z nas tak dziwnie reaguje na wszelkie przeszkody Dobrze, że to zwolnienie w końcu dostałaś i obejrzałaś szpital. Co do pieluszek, to do szpitala kupię na pewno Pampersy 1 (mają wkład, który wchłania te pierwsze kupki ) Bella Happy 1, bo są w promocji. A resztę to już te tańsze, rossmannowskie/lidlowe/biedronkowe będę testować. Jak żadne nie będą pasować, to wtedy spróbuje czegoś droższego. I zostanę przy tym, co najbardziej będzie Borysowi pasowało.Z chusteczkami to samo - będę próbować od najtańszych, bo z kaską będzie u nas raczej ciężko. ania13.03, co do wagi, to nie zwrócam specjalnie na to uwagi, więc nie wiem czy rośnie czy się też czasem cofa. "Język niemowląt" posiadam, przyślij mi na pv swój adres e-mail, to Ci wyślę. Reszta kobitek, jak chce, to też proszę o adres na pv. Bez krępacji ![]() naked21, a może jednak się przyda mieć gotowe bioderka. Kto wie, może Filipek się jeszcze przekręci i dasz radę wycisnąć go siłami natury ![]() Super, że wszystkie rzeczy masz już kupione Ray, heh, jakbym czytała o swojej teściowej Też takie numery potrafi wyciąć. Zawsze ona jest biedna, pokrzywdzona, a wszyscy dookoła - chamy i egoiści.Nie przejmuj się cellaris, niczym sie nie stresuj. Na pewno wszystko jest dobrze Co do rodzenia siłami natury przy ułożeniu innym pośladkowym, to u pierwiastek nie ma o tym mowy |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
z pieluszkami to ja kupie od poczatku lidlowskie, jak nie podejda to dada a na koncu pampers.
dlatego ze mowie przetestowalam na corce z lidla i zupelnie nie mam sie co przyczepic a corka ma 2,5 roku i na prawde leje sporo i dluzej w nich chodzi (czasem nawet pol dnia) i nic nie ma mokrej pupy ani odparzonej. wiec wyproboje i przy malenstwie, pampers zawsze mozna kupic w ostatecznosci a prawde mowiac to i one moga uczulac wiec nie regula. np wiekszosc z was widze ma huggies a ja dwa razy podchodzilam do huggies i zawsze pupa czerwona byla, mimo ze corka nie jest jakos wrazliwcem specjalnie. chusteczki dobre sa dada ale tez te z lidla i bardzo wydajne. chodz powiem szczerze ze najlepiej w domu przy takim malenstwie to przemywac od razu pupe woda z mydelkiem. to mi sie wydaje swierzsze. ja nalewalam wode do miski jakiejs troche zelu czy mydelka i sa takie duzy platy z belli bodajze nie pamietam i przemyc pupe. u nas chyba nastapi zmiana imienia.... moj maz sie uparl ze bedzie Patrycja cala rodzina tak samo za ta patrycja stoi ja jeszcze decyzji nie podjelam ale nie mam zielonego pojecia wiec pewnie zostanie ta patrycja.... w sumie ja wybralam dla pierwszej corki i maz chce miec pierwszenstwo dla drugiej jeszcze tam przebokuje Zuzia.
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-24 o 15:42 |
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a Wy wszystkie macie imiona dla swoich dzieci? mi jakos nic sie nie podoba
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
na szczęscie teraz są inne czasy, a kiedyś nie bylo usg to tak naprawdę nikt do końca nie wiedzial jak ułożone jest dziecko. Dobrze, że nie rodzę 20lat temu
![]() Cytat:
( no przynajmniej mam taką nadzieję, że nigdzie już zacofania nie ma )Cytat:
no jakbym rodziła 20 lat temu to miałabym przesrane ![]() A widziałam, że te Happy mają woreczki na pieluchy ![]() Co do pieluch to ja mam jedynki z Pampersa, Happy i ze Schleckera ( jak dla mnie w dotyku identyczne jak Pampers) zobaczymy które podpasują A chusteczki też kupiłam z Dady, bo czytałam same dobre opinie i są bez alkoholu Cellaris ja się nie stresuję, bo prostu byłam zaskoczona i muszę teraz się nastawić na coś innego psychicznie. Ja zawsze muszę wiedzieć co mnie czeka np. jak idę do dentysty to już wcześniej wiem którego zęba będę robić i nie dam sobie zrobić żadnego innego, bo już jestem przygotowana na tego jednego i koniec Już się oswoiłam z tą cesarką i widzę też plusy, także luz, najważniejsze aby maleństwo zdrowe przyszło na świat
|
||
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze jak nie byłam w ciązy wiedziałam jak dam córeczce na imię:0
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mezus bedzie dopiero kolo 20.00
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka1 My mamy wybrane dla dziewczynki, ale jak się okaże, że jednak jest chłopiec to nie mam pojęcia ...
Tż ciągle mnie przeprasza, że mam przez niego rozwaloną sobotę ... Biedak leży w łóżku z gorączką i boi się cokolwiek jeść Ale obiad na szczęście zjadł, zrobiłam w miarę lekkostrawny specjalnie. Tylko nie wiem jak zbić tą gorączkę, skoro leki nie pomagają?
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorzej jak dentystka w czasie robienia zeba wyskoczy z tekstem "Pani Olu, ale ten jeden ząbek z boku też mogłybyśmy zrobić" Za chiny nie pozwoleę![]() Ja już po wizycie u ginki na szczęście same dobre wieści, szyjka zamknięta, twarda i nie skróciła się wcale Malutka zdrowa, serducho jak dzwon, ma mnóstwo energii i jest ustawiona już na nietoperka co w moim przypadku jest niestety nieistotne no ale.... W 29ti3d waży ponad 1600 i jest długa jakby już miała 35 tygodni. Wogóle z pomiarów wyszło,że ma 31w5d czyli ponad dwa tygodnie więcej. Oj duża dziewczyna mi rośnie. A no i waga....póki co jestem na plusie 7,5kg więc chyba nie jest źle. naked dzięki za informacje o wanience i stelażu, muszę popróbować zanim kupię to ustrojstwo. Bordowa uważaj też na siebie przy pielęgnowaniu tż-ta bo jak to jakaś wirusówka to ciebie też może dopaść. A na gorączkę to może spróbuj pyrosan czy pyrosal, teraz nie pamiętam bo jeden to syropma drugi to herbatka do picia. Spróbuj tę herbatkę bo jest skuteczniejsza,ale paskudna w smaku, dosłódź sokiem malinowym,albo miodem, no i jakiś panadol do tego. A te herbatkę powinni mieć w aptece.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-24 o 17:48 |
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Ray ma racje..nie warto kupowac odrazu tych najdroższych pieluszek (czyt. pampers) bo i one sa zawodne...zwłąszcza przy żadkich kupkach noworodka
...ja kupowałam na początku właśnie pampersy,a le teraz chyba kupie rossmanowskie bo są też takie mięciutkie i z rozciągliwymi boczkami jak pampersy.. nie mają tylko tego paska aloesowego, co dla mnie akurat jest plusem aha nie pamiętam jak to było ale któreś pampersy miały taką siateczkę, tylko nie wiem które, bo tz kupował i wyzucił opakowanie.. a tak wogóle to przez 5 dni w szpitalu poszły mi prawie 2 paki ![]() Ja jednak nie wiedziałm, że moje bejbe pierw je a później kupke robi, no i zmieniałąm pieluszke, karmiłam a tu "purt" kupka ![]() czasem robił z 3 pod rząd , no i 3 pieluchy do wyrzucenia... Ja też chyba imię zmienie...stwierdziłam że Adrian to zbyt ciężkie do wypowiedzenia imię jeśli połączy się z moim nazwiskiem... jeszcze nic innego nie wymyśliłam, ale imię napewno zmienimy... cellaris..ja miałam cc i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, ż eto nic strasznego..naprawde było ok....troszke bolało, ale tylko przez pierwsze 2 dni ..a jak wychodziłam po 5 dniach ze szpitala to juz swoją walize dźwigałam i nic mi nie było jedyne co bym zmieniła, to wypisałabym się ze szpitala na własne zyczenie po 3 dobach a nie tyle czasu tam spędziłam zajmując tylko łóżko (dodam że straaasznie niewygodne ) teraz jak będe miała cc wyspisuje się wczesniej...w domu szybciej dochodzi się do siebie
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz wlasnie zbil starszej corce wielka piaskownice na podworku dziadkow i mala szaleje
ja sobie strzelilam foteczkii widze ze brzuch mam nisko (przez ulozenie dziecka bo glowka napiera na szyjke) cos spieszy sie temu mojemu dziecku, mam nadzieje ze do polowy wrzesnia jednak dociagne, ba nie biore innej opcji pod uwage teraz.
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
witajcie...
gratuluję udanych wizyt, zdrowo rosnących maluchów i udanych zakupów (pościel dla Filipka cudowna a ta druga, nie wiem kogo , przepiękna) nie piszę dziś dużo bo głowa mnie boli od rana, a dlaczego? bo zemdlałam w sklepie. tak strasznie słabo się mi zrobiło no i padłam normalnie jak kawka... a mała później szalała w brzuszku ...
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje ze z pieluszkami to trzeba po prostu przetestowac. Mi jedna kolezanka powiedzila aby kupowac tylko pampersy. Za to druga - ktora miala pampersy powiedzila ze sie u niej zupelnie nie sprawdzily, bo dziecko na zapocony tyleczek i przeszla na Biedronkowe ktore wg niej sa super. Znowu inna kolezanka uzywa Haggisow tylko.
Trzeba po prostu potestowac na wlasnych dzieciaczkach i zobaczyc ktore pieluszki beda dla kazdej z nas najlepsze
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris super wieści
a cesarkę masz ustaloną na który tydzień?Aneczka no właśnie już kiedyś miałam zadawać pytanie kiedy zmienia się pieluchę, przed karmieniem czy po A te pieluchy z paskiem aloesowym to Pampers premium care, takie białe, ja ich nie brałam bo właśnie wszędzie dziewczyny odradzały, one są troche droższe od tych zwykłych żółtych
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Mpik akurat u Ciebie amietam tą Milenkę od początku
mi się bardzo podoba Milena ale TZ kręci nosem, on woli Lena albo Daria. a najbardziej chciłby Róża ale Róża mi się nie widzi mama namawia na Lauręa i sama nie wiem....
|
#324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, gdzie tam ten planowany 6 październik? Ginka nie chce czekać aż zacznie się poród naturalny tym bardziej,że moja mama rodziła nas wszystkie 3 w 36/37tc i wszystki 3 byłyśmy gigantyczne prawie po 4kg , a na to podobno też powinno się zwracać uwagę.
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Laura mi też się bardzo podoba a Różyczka Napewno w przedszkolu będzie jedyna a nie jak w przypadku np Lenki czwarta, czy trzecia..
|
|
|
#326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
no to kobitka rzeczywiscie sporamoze to glupie dziewczyny ale chcialabym urodzic ze 2 tyg wczesniej
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
cellaris - super, że u Was wszystko w porządku, a malutka juz całkiem spora
![]() asia-23 - uważaj na siebie Cytat:
Cytat:
Dziś czytałam o pozytywnym działaniu smoków uspokajających, że są pomocne w zapobieganiu bezdechowi sennemu, że zaspokajają ogromną potrzebę ssania maluszka, a ja nastawiałam się na niestosowanie (marne szanse podobno) albo minimalne stosowanie smoków. Nie mogę się zdecydować na materacyk, nie wiem jaki wybrać. Jest podobnie jak było z wózkiem. Wydaje się, że decyzja podjęta, a za chwilę coś doczytam i znów nie wiem....
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
mnie juz szlak trafia,staram sie olewac te teksty i nie brac do siebie ale juz momentami czuje sie jak 5 kolo u wozu. nie wiem czy ja przechodze jakis kryzys ciazowy czy to tylko kwestia zmeczenia upalami ale od tygodnia kiepsko sie czuje fizycznie, mam to rozejscie spojenia, a do tego glowka dziecka tam naciska i po prostu czuje sie jak kaleka chodzac. w nocy przez te upaly nie moge spac, przekrecam sie z boku na bok a ze spojenie sie rozchodzi to jeszcze sprawia mi bol takie przekrecanie, spocona cala sie budze bardziej czuje sie zmeczona jak wstane niz jak sie klade brzucha moze nie mam duzego ale juz ciazy mi ( to polowa 7 mc!) dzis spadla znaczenie temeratura i ja chodze senna, po prostu tydzien umeczenia sie upalami sprawil ze jak sie schlodzilo to organizm potrzebuje odpoczynku no i mam wiecej lezec... a niektorzy traktuja mnie jak bym sobie chyba wymyslila to lezenie, nie wiem moze ja powinnam jakies zaswiadczenie wziasc od lekarza zeby mi uwierzyli ![]() co chwile mi dogaduja ze ja paniusia jestem i leze i ze w ogole w domu nci nie robie jak b ze mna mieszkali! co cholera wiedziec moga jak bywaja u mnie raz na 3 mc ! no szlak trafia achhhhhhhh wkleje swoje fotki jedyny raz i brzucha same zobaczcie czy nie jest nisko?
|
#329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za to nie mam problemow ze snem cala noc przesypiam, nawet jak ide siku to na połśpiocha hehe
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ray no faktycznie nisko
Majka no też tak myslałam, że taka kolejność czyli przewijanko po karmieniu ![]() Cellaris fajnie, że masz już ustalony termin i nie musisz czekać do 40 tyg. ciekawe jak to będzie u mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

Chyba, że nie bierzesz go pod uwagę.

więc albo zmieniło się podejście albo tak jest u mnie w szpitalu

Zobaczymy...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mama namawia na Laurę