MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 14:19   #3121
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja też.
Ale mam jedno fajne z mężem, które zagości na naszej ścianie.

Też żałuję, że nie mam z dnia porodu.
Ja tez mam jedno całkiem fajne z Tżem o i jedno jak sama jestem

Ja niby mam kilka godzin przed porodem jak jestem podpięta do ktg ale zasłaniałam twarz, no i na leżąco nie wiele widać

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
to ja ci moją podrzucę na to golenie

To musisz sobie drugą zafundować i nadrobić
oo nieee..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 14:28   #3122
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Gringo - współczuję Ci teściowej. nie sądziłam, że ludzie mogą być tacy. znikaj byle dalej od niej i jej toksyn.

muszę to powiedzieć, choć boję się, że zapeszę - Ewcia dziś bardzo ładnie śpi w dzień. ucina sobie właśnie drugą już drzemkę w wózku, wydaje się, że już już się wybudza, a to tylko przeciąganie i kwękanie przez sen, po czym śpi dalej, bo jej w tym nie przeszkadzam
i tylko bąki słychać. ciekawe, kiedy w końcu będzie jakaś kupa...

mamy cycowe - ile najdłużej czekałyście na kupsztala?
Uciekam, uciekam

My czekaliśmy ok 3 dni z tego co pamiętam
Ale czytałam gdzieś w gazecie dzieciaczkowej, że kupa może występowac nawet raz w tygodniu.
Nie wiem co o tym sądzic sama..

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.

Edytowane przez Gringoo
Czas edycji: 2010-07-24 o 14:29
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 14:56   #3123
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dzięki dziewczyny za miłe słowa...

cała się trzęsę, żeby to była tylko kosmetyka, wtedy to wiadomo, że przynajmniej zdrowie jest, a zdrowie najważniejsze. a z drugiej strony bardzo chcę, żeby nawet kosmetycznej "usterki" nie było... jakby się dało to wszystko bym wzięła z niej na siebie...

a co do różu dla dziewczynek... my dostaliśmy kilka różowych rzeczy jak jeszcze nie wiedzieliśmy że będzie dziewczynka . potem krzyczeliśmy że żadnego różu!!! więc jak już coś np. teściowa kupuje, to w ograniczonych ilościach jest ten róż - bo żeby go w ogóle nie było to nie ma mowy... ona kupuje i mówi - to najwyżej nie założysz małej jak ci się nie spodoba... no i mam takiego jednego koszmarka w szafie, biało różowe welurowe coś z falbaną i haftami . a podziękować trzeba było, jakoś tak głupio mi powiedzieć że coś jest brzydkie, choćby straszyło na kilometr moja mama przynajmniej mnie rozumie, jak już coś kupuje to np. żółciutkie, albo kolorowe, wesołe, ale nie różowe
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:15   #3124
margo80
Zakorzenienie

dzieć mi się wybudził przez bączyska. widac było, że ją boli brzusio, może w końcu ten kupsztal się pojawi... w każdym razie wyciszyła się po położeniu na brzuszek, bąki fruną dalej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:17   #3125
velluto
Zadomowienie

Cytat:
3 dni

Emerald - trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku niestety, ja tez nie spotkałam sie z czyms takim i nie umiem Ci pomoc...

A ja dzis ledwo zyje, mała pieknie przesypia noce - pierwsza pobudka o 4, z tym, że dzis zdecydowala wlasnie o tej godz zaczac dzien
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:20   #3126
kardashi
Zakorzenienie

Ja najdłużej czekałam na kupe 4 dni.. i poszedł czopek bo zaczynała się prężyć i płakać.. nie mogła spać, widać że bolał ją ten brzuszek..
Wsadziłam raz czopek od razu kupa poszła.. potem jeszcze trochę popłakiwała i na drugi dzien wsadzilam znów i poszło i było po problemie.

Stary 2010-07-24, 15:24   #3127
margo80
Zakorzenienie

i od tamtej pory robi regularnie?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:06   #3128
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
czy mówiłam już, że Ewcia kończy dziś 5 tygodni?

Cytat:

6 dni, ale dałam wczoraj ten syrop, o którym pisałam i poszła kupa wczoraj ( mała ) i dzisiaj rano o 8 była wieeeelka.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089584 7]

moja mama przynajmniej mnie rozumie, jak już coś kupuje to np. żółciutkie, albo kolorowe, wesołe, ale nie różowe [/QUOTE]
Moja nie Mówi, że dziewczynka i ma w różowym chodzić, szlag mnie trafia

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

A ja dzis ledwo zyje, mała pieknie przesypia noce - pierwsza pobudka o 4, z tym, że dzis zdecydowala wlasnie o tej godz zaczac dzien
Współczuję.

Luiza dzisiaj leżąc rano na narożniku gadała do paprotki, normalnie posikana byłam ( do tej na fotce ).

Próbowałam jej wsadzić do łapki grzechotkę, ale ona nie chce jeszcze tak pewnie łapać. Ale za moje włosy potrafi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:38   #3129
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Normalnie przedpołudnia spędzam na uspokajaniu małej.Teraz śpi już 2h na brzuszku a pierdzi jak stary.
Krostki z buźki powoli schodzą ale za to pokazują się na ramionkach i dekoldzie.

Gringoo współczuje takiej teściowejAle czy przed oporzadzeniem pokoju siostry zapytaliście teściowa czy wyraża na to zgodę lub chociaż porozmawialiście o tym aby ją przekonac?
Bo jak twój tz sam sobie zaczął rządzić pokojem siostry to ja się nie dziwie, ze teściowa się wściekła.Ja bym się tez wsciekła.

Z drugiej strony to ja ci się dziwię dlaczego koniec ciąży i poród nie spędziłaś w UK.

Cytat:

Ja ma codziennie przynajmniej 2 takie porzadne i małe z pierdkami wychodzą.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:38   #3130
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Emerald trzymam aby wszystko było jednak dobrze z maleńką

A moja Martynka oszalała chyba
Jak się spakowałam 4h temu do wyjazdu tak ona śpi ciągle jak zabita
Chyba nie chce opuszczac tatusia na tyle czasu

A co do cyca to chyba nie będę nim karmic bo jak okaze się, że to ropień

Stary 2010-07-24, 16:42   #3131
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
i od tamtej pory robi regularnie?
Od tamtej pory zazwyczaj regularnie czasem sie zdarzy że jeden dzien nie robi..

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

6 dni, ale dałam wczoraj ten syrop, o którym pisałam i poszła kupa wczoraj ( mała ) i dzisiaj rano o 8 była wieeeelka.

Współczuję.

Luiza dzisiaj leżąc rano na narożniku gadała do paprotki, normalnie posikana byłam ( do tej na fotce ).

Próbowałam jej wsadzić do łapki grzechotkę, ale ona nie chce jeszcze tak pewnie łapać. Ale za moje włosy potrafi
Ja tez próbowałam wsadzić grzechotke.. i nic z tego..
i za włosy też ciagnie

Stary 2010-07-24, 16:43   #3132
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,
Normalnie przedpołudnia spędzam na uspokajaniu małej.Teraz śpi już 2h na brzuszku a pierdzi jak stary.
Krostki z buźki powoli schodzą ale za to pokazują się na ramionkach i dekoldzie.

Gringoo współczuje takiej teściowejAle czy przed oporzadzeniem pokoju siostry zapytaliście teściowa czy wyraża na to zgodę lub chociaż porozmawialiście o tym aby ją przekonac?
Bo jak twój tz sam sobie zaczął rządzić pokojem siostry to ja się nie dziwie, ze teściowa się wściekła.Ja bym się tez wsciekła.

Z drugiej strony to ja ci się dziwię dlaczego koniec ciąży i poród nie spędziłaś w UK.

Ja ma codziennie przynajmniej 2 takie porzadne i małe z pierdkami wychodzą.
Małż rozmawiał i mówił, że wprowadzamy się do tamtego pokoju ale teściowa to sobie myślała że wszystkie szafy i półki mogą byc pozawalany od spodu do wierzchu, że nie było miejsca na cokolwiek żeby położyc a swoje rzeczy to będziemy trzymac w torbach bo ona musi miec pozajmowane wszystkie szafi i szafeczki w domu.

Gdzie żeby jedna osoba zajmowała 4 szafy, 3 pawlacze i w ogóle całe regały w 2 pokojach+ przedpokój- szafa 3drzwiowa?
Poza tm rozmawialiśmy z małża siostrą która wyraziła zgodę żeby wszystko wywieźc na wieś bo to tylko się wala od 9lat(tyle jest w uk) niepotrzebnie u niej w pokoju.
No bez przesady

A co do UK to nie chciałam rodzic tam, bałam się
Teraz powoli zaczynam żałowac bo chociaż jakaś korzyśc była by z siedzenia tam, a tu dupa

Stary 2010-07-24, 17:53   #3133
kardashi
Zakorzenienie

Własnie stoczyłam ponad godzinną walkę z Blanką bo nie mogła zasnąc..

I jestem padnięta, bo i o 5 wstała.. a jeszcze dziś wieczorem grill

Stary 2010-07-24, 19:03   #3134
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:

pytanie do mam córeczek - czy Wam też wszyscy goście przynoszą różowe rzeczy w prezencie? wczoraj Ewcia dostała wściekle różowy dres następnym razem, jak ktoś się mnie zapyta, co mógłby kupić, to powiem, że coś nie różowego
taaak......... ale nie wszyscy, czesc dala kaskę o dziwo nie bawiac sie w stylistow... . na szczescie ale pare rzeczy dostala rozowych oczywiscie jakby inne kolory nie istnialy

Cytat:

muszę to powiedzieć, choć boję się, że zapeszę - Ewcia dziś bardzo ładnie śpi w dzień. ucina sobie właśnie drugą już drzemkę w wózku, wydaje się, że już już się wybudza, a to tylko przeciąganie i kwękanie przez sen, po czym śpi dalej, bo jej w tym nie przeszkadzam

dopoki karmilam tylko cycem moja Róża wogole sama nie kupala
dopiero jak po 5 dniach dalam czopka to szla kupka
i tak 2 razy musialam zrobic
od kiedy dokarmiam butla zaczely sie regularne kupki najpioerw co 2 dni a ostatnio to ze 3 kupki dziennie

logicznie myslac- mala nie miala czym kupac za bardzo bo moje mleko kiepskie...
lekarki mnie zapewnialy ze sa dzieci ktore robia co tydzien ale mi sie zdaje ze to musi byc męka, jak sobie pomysle ze ja na przyklad bym si eraz w tygodniu zalatwiala......
Stary 2010-07-24, 19:11   #3135
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie do mam córeczek - czy Wam też wszyscy goście przynoszą różowe rzeczy w prezencie?
połowy nawet nie ubała bo za małe

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Jak z odpustu Różowa, pełno jakiś sztucznych falbanek, kokardek - masakra.

Dokładnie
Dla mdlejących łapek mam obrazek u góry
http://demotywatory.pl/uploads/20100...morowy_500.jpg

A to moja panna o 5.30. Prawie co noc tak ja zastaję w łóżeczku, często śpi w ogóle w poprzek z nogami poza szczebelkami

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

wogole polubila smoczka
mialysmy najpierw silikonowy ale wypluwala, pomyslalam ze za twardy, smoczki w butelkach ma lateksowe, wiec kupilam lateksowy smoczek i od razu zalapala, nawet usypia z nim czasem wiec juz nie musze z nia lezec tylko po to zeby potrzymala cycusia w buzi
jaka ulga prawda miałam to samo nawet na spacer nie mogłam wyjsc bo ciagle ciumkania sie domagała teraz spacery tez sa głosne ale z innych powodów

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:11   #3136
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
to ja ci moją podrzucę na to golenie
Oki, odfutrzę skubaną za jednym zamachem.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]hej dziewczynki.

muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana...

wczoraj zaliczyliśmy ortopedę. okazało się, że mamy dysplazję, więc stosujemy się do zaleceń lekarza. na noc gatki z filcową wkładką, w dzień noszenie małej z nóżkami na boki, leżenie na brzusiu tak samo. małej to średnio pasuje. o ile w nocy śpi bez problemów i gatki jej nie przeszkadzają, to w dzień już widzę że ją szlag trafia, bo trzymam ją nie tak jak jej się podoba. na brzusiu też jej nie pasuje... ja jej nóżki na boki, dupcię w dół, ona tyłek w górę i nogi złączone... i marud. ale to jeszcze nic, będzie trudno ale przeżyjemy, doktorek powiedział że "do bożego narodzenia o nim zapomnimy". ja w sumie też to miałam, moi rodzice przetrwali, ze mną jest ok, to i my damy radę.

bardziej mnie martwi inna rzecz. mała ma od urodzenia podkurczony jeden paluszek u rączki. potrafi go zacisnąć, jak jej daję mój palec, ale wyprostować całkiem nie umie. nic o tym nie pisałam, bo liczyłam że samo przejdzie - tak nam sugerowali polozna, pediatra... ze to moze taki urok noworodka i minie, czasem tak bywa. nie minęło, oczywiście dostaliśmy skierowania do ortopedy i rehabilitanta. ortopeda mówił: ćwiczyć, prostować. rehabilitant wymęczył małą, ale nie potrafił stwierdzić co to dokładnie i dlaczego. czy minie? też nic nie powiedział. stwierdził że to medycyna, tu dziś jest jedno, jutro może mówić co innego. więc albo wada rozwojowa, albo coś z obwodowym układem nerwowym, a może jeszcze coś... dostaliśmy zalecenie zabiegów - prąd i laser, kontrola za jakiś czas... niby to wada kosmetyczna, tak nam sugerował, ale wprost tego nie powiedział. tak jak nie powiedział że to coś poważniejszego (ale i tak mam czarne myśli, może to czubek góry lodowej). a nawet jak to tylko kosmetyka i nie da się nic z tym zrobić... ? ja wiem że są dzieci z większymi problemami, ale mnie jakoś cudze nieszczęście nie pociesza... nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić...

mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek...[/QUOTE]
Nie znam przypadku, nie umiem pomóc. Ale skoro neurologicznie ok, to trzeba się cieszyć. Może to co masz zalecone pomoże. Oby.

Cytat:
ja jestem za spotkaniem, nawet mimo braku pogody. pomieścimy się, najwyżej mi chłop z chałupy ucieknie na jakiś czas

No to super.

Brawo dla Ewci.

Cytat:

Dzieci chyba lubią paprotki, mój też się gapi.

Mam to samo. Grzechotka jeszcze nie, ale futro mi wyrywa.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Ja tez próbowałam wsadzić grzechotke.. i nic z tego..
i za włosy też ciagnie

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:13   #3137
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja też się martwiłam, np że moja mała do zabawek nie gada, do mnie też nie gugała a wczoraj gadała jak najęta, dzisiaj się budzę a ona do zabawki gada. Każde dziecko ma swój rytm.
ja sie martwiłam głowa a dzis pięknie jak na brzuszku lezała głowe mamie podniosła a gryzaka sama złapała nawet nie wiem kiedy jedynie co to nieobraca sie z brzuszka na plecy ale na to ma czas byle zdrowa

Stary 2010-07-24, 19:15   #3138
kropka75
Zakorzenienie

My mieliśmy dzisiaj miłych gości. Z tej okazji zaliczyliśmy kupę stulecia. Nie obyło się bez zapaskudzenia paru pieluch tetrowych, spodni matki, przewijaka naszego gościa, śpiochów i bodziaka. A potem była ekspresowa kąpiel pod kranem z pomocą taty.

Goście bardzo mili pojechali do domku. Mam nadzieję, że dojechali bez przygód... a my mamy w planie obejrzeć "Kobiety pragną bardziej". Dziecię ma jednak wyraźnie inne plany, bo od 17ej skrzeczy... Zasnąć nie może i marudzi. I tak pewnie będzie do następnego karmienia... no chyba, że je przyspieszymy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:37   #3139
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Witam,

Dziewczyny ja już nie wiem co robic z tym cycem.. to chyba nie zastój
Mam dosłownie takiego guzka pod brodawką wielkości ok 2-3cm.

Wiem jakie miałam cycki przy nawale, twarde i bolące jak cholera.
Teraz mam nomalnie mięciutkie tylko ten guzek
Masowałam to wczoraj i odciągałam pokarm, ale nic z tego.. guzek jak był tak jest nadal
idz z tym do lekarza ale ja sadze ze to nic poważnego napisz nam potem co on na to

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

wczoraj zaliczyliśmy ortopedę. okazało się, że mamy dysplazję, więc stosujemy się do zaleceń lekarza. na noc gatki z filcową wkładką, w dzień noszenie małej z nóżkami na boki, leżenie na brzusiu tak samo. małej to średnio pasuje. o ile w nocy śpi bez problemów i gatki jej nie przeszkadzają, to w dzień już widzę że ją szlag trafia, bo trzymam ją nie tak jak jej się podoba. na brzusiu też jej nie pasuje... ja jej nóżki na boki, dupcię w dół, ona tyłek w górę i nogi złączone... i marud. ale to jeszcze nic, będzie trudno ale przeżyjemy, doktorek powiedział że "do bożego narodzenia o nim zapomnimy". ja w sumie też to miałam, moi rodzice przetrwali, ze mną jest ok, to i my damy radę.

bardziej mnie martwi inna rzecz. mała ma od urodzenia podkurczony jeden paluszek u rączki. potrafi go zacisnąć, jak jej daję mój palec, ale wyprostować całkiem nie umie. nic o tym nie pisałam, bo liczyłam że samo przejdzie - tak nam sugerowali polozna, pediatra... ze to moze taki urok noworodka i minie, czasem tak bywa. nie minęło, oczywiście dostaliśmy skierowania do ortopedy i rehabilitanta. ortopeda mówił: ćwiczyć, prostować. rehabilitant wymęczył małą, ale nie potrafił stwierdzić co to dokładnie i dlaczego. czy minie? też nic nie powiedział. stwierdził że to medycyna, tu dziś jest jedno, jutro może mówić co innego. więc albo wada rozwojowa, albo coś z obwodowym układem nerwowym, a może jeszcze coś... dostaliśmy zalecenie zabiegów - prąd i laser, kontrola za jakiś czas... niby to wada kosmetyczna, tak nam sugerował, ale wprost tego nie powiedział. tak jak nie powiedział że to coś poważniejszego (ale i tak mam czarne myśli, może to czubek góry lodowej). a nawet jak to tylko kosmetyka i nie da się nic z tym zrobić... ? ja wiem że są dzieci z większymi problemami, ale mnie jakoś cudze nieszczęście nie pociesza... nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić...

mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek...[/QUOTE]

wspolczuje malenkiej ale w mig sie obrócisz i bedzie miała bioderka cacy co do palca znałam taka kobiete której dziecie miało tak paluszki chodziła 4 miesiace na rehabilitacje i paluszek jest ok mam nadzieje ze w waszym przypadku tez tak bedzie trzymam za was kciuki

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

A nam wczoraj odpadł pępuszek! Znaczy się nie nam a synkowi i nie pępek tylko kikut

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Też fajna - ma pyziole jak moja Gabryśka
pokaz pokaz

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

klask i:

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

A tak wogole to jak można byc takim czlowiekiem
Ani grosza nie dała dla małej, jakiegokolwiek prezentu.
Już nie wspomnę, że zając się "czasami" małą też nie miała czasu.
I jeszcze pierd***takie rzeczy, że dziecko przeszkadza bo płacze w nocy.
Normalnie w głowie mi się to nie mieści jak można miec taki czerep poryty
mozna mozna moi tescie faworyzuja kube swojego 1 wnuka starszego o 5 miesiecy od Amelci nagadali rodzinie ze mi chrzciny zrobia ze nam musza pomóc a tak naprawde gów........... dostalismy tzn nic zero (sami sobie radzimy i nam dobrze przynajmniej nie bedziemy mieli wypomniane tato moj nam troche pomaga) u tesciow 4 wypłaty przyszła tylko na dzien dziecka z kiecka której mała nie włozy bo jest za mała kiedy z nia byłam w sklepie to kupowała małemu spiochy ja dla amelci sama musiałam płacic mogła na dzien dziecka dac 20 zł przynajmniej bym małej cos fajnego kupiła rozumiem ze mogła nie miec pieniedzy ale najbardziej mnie denerwuje faworyzowanie ja pochodze z wielkiej rodziny mama nas 5 miała i do teraz kazdy mysli o drugim i sobie pomagamy i inaczej sobie nie wyobrazam ale widocznie sa ludzie którzy maja w sobie jad wrrr

jeszcze teraz tato mi mówi ze nam sie włamali do ogrodu i pokradli sadzonki pomidorów oraz prety na złom wszystko popsuli i podeptali wrrrrr:pal a:

makabra

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Gringo - współczuję Ci teściowej. nie sądziłam, że ludzie mogą być tacy. znikaj byle dalej od niej i jej toksyn.

ja 2 dni

teraz tez czekamy bo kupka była wczoraj dzis jeszcze nie

Stary 2010-07-24, 19:56   #3140
Siala_Bala
Zakorzenienie

A ja już nie wiem co jest temu mojemu dzieciowi
Sama na dodatek jestem w domu, mąż wraca jutro.
Od 11:00 jak pojadł tak do teraz posypia troszkę i się budzi i płacze.. dałam kropelki na brzuszek, poję herbatką rumiankową i nic. Dopiero jak wezmę na ręce to się uspokaja i przysypia choć nie do końca.. Smoczek też uspokaja.
Nie wiem co mu jest i jak mu pomóc
Kupki robi normalne, bączki też jakieś czasem są.. wtedy tak się krzywi.
Głowa mnie już boli bo i z niewyspania i z nieporadności

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:26   #3141
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

...

...
a wiesz że moja babcia była zdziwiona, jak to róż dla dziewczynki??? przecież dziewczynka powinna być w niebieściutkim... coś mi się obiło o uszy że to z tego powodu, że matka boska jest przedstawiana w niebieskiej szacie. łagodność, niewinność itp. i kiedyś faktycznie podobno dziewczynki były ubierane na niebiesko. a chłopcy, wzorem mundurów (daaawno temu) na czerwono. mam nadzieję że nic nie pokręciłam, nie zmyślam, tak słyszałam stare dzieje, ale ten róż to moda chyba jak każda inna .

a paprotki zazdraszczam... nam każda pada... nie ten mikroklimat czy jak?

i jeszcze raz dzięki dziewczyny za słowa otuchy. staram się myśleć pozytywnie, ale jestem wystrachana porządnie bo moja rodzina ma kiepskie doświadczenia jeśli chodzi o służbę zdrowia i problemy ze zdrowiem, ale koniec smecenia.

z dobrych wieści: od środy mała dostaje na problemy z brzuszkiem debridat (ale to na receptę) i kropelki biogaia (jeszcze któraś tu o nich pisała). bączki są, ale sporadycznie, no i duuużo łagodniejsze. ogólnie cud miód, inne dziecko...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:55   #3142
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Super dzień zakończył się fochem męża, nie mam pojęcia o co poszło, gówniarz wyszedł bez słowa z domu. Dajcie mi jakiego kija, to mu wtłukę.

Jedyna pociecha to to, że córka ładnie zasnęła dzisiaj.

Miałam poodpisywać, ale nie mam mocy teraz.
Emerald, ja bym skonsultowała się jeszcze z innym lekarzem na spokojnie, nie panikuj an zapas
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:23   #3143
Darianna25
Zakorzenienie

Gringoo to nic tylko współczuć takiej teściowej.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:16   #3144
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U nas super dzień - mała cały przespała u teściów pod domkiem, tylko wieczorem był ryk wielki, prężenie się tuż po kąpieli i nagle ucichła i poszła spać Z tym że śpi bardzo niespokojnie. Kupa były i to nie jedna - od wczoraj to chyba z 5 razy aż rachubę tracę, tylko bączków nie ma. Kompletnie nie wiem o co chodzi.
Emerald nie martw się, jak chcesz to mogę popytać znajomych o jakiegoś dobrego specjalistę.
A co do różowego to ja nic przeciwko nie mam byle nie za dużo ale najbardziej wkurza mnie jak do wózka biorę niebieski kocyk i wszyscy stwierdzają - jaki fajny chłopczyk. Nawet jak ma niebieską czapeczkę dodam że z kwiatuszkiem to też pytają czy to chłopczyk - to niebieski kolor już tylko dla chłopców zarezerwowany
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:21   #3145
Siala_Bala
Zakorzenienie

Właśnie zmieniłam pieluchę małemu.. i zauważyłam, że oprócz żółtej "jajeczniczki" jest odrobina zielonkawego śluzu.. i teraz nie wiem czy to coś poważnego.. czy to normalne?

Stary 2010-07-24, 22:32   #3146
justin18061976
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20889039]

Ha
Polecał Monikę Szwaję - babsko, ale inteligentnie i z dowcipem, Grochola się kryje :
Jestem nudziarą
Zapiski stanu poważnego
Romans na receptę
A potem już cała jej twórczość

Teraz super rzecz czytam - Jarosław Kret MOJE INDIE. Piękne Cejrowski rzecz jasna też. Fajna jest powiedzmy trylogia - bohaterowie się łączą - Ireny Matuszkiewicz: Agencja złamanych serc, Kobiety do wynajęcia, Gry nie tylko miłosne. A potem - Salonowe życie

Potem więcej podam, na razie tak na szybko tylko.

I nie martw się - obracanie z brzuszka na plecy to 4 miesiąc dopiero. Agatka zrobiła to raz, a za to nie pcha sobie łapek do buzi, jeszcze ich porządnie nie odkryła, a to już pora

Justyna, walnij sobie to w podpis

...[/QUOTE]

Podpis zrobiony, to moja mantra teraz,
dzieki z tytuly, czesc czytalam, Szwaje bardzo lubie, reszte wpisalam na liste, beda zakupy ksiegarniane
dzieki wielkie, jak cosik jeszcze masz to dawaj, bede lykac i kupowac

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja też się martwiłam, np że moja mała do zabawek nie gada, do mnie też nie gugała a wczoraj gadała jak najęta, dzisiaj się budzę a ona do zabawki gada. Każde dziecko ma swój rytm.
Masz racje!!

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Też tak czasem mam, że łeb mi leci i ręka z butelką opada...

Ja też dumam czemu to moje np. nie zgina rąk na brzuchu leżąc, czemu śpi z łapkami wzdłuż ciała...

Pamiętam jak w rodzinie opowiadali, jak moja ciotka płakała, że jej córka nie mówi, a ja już wierszyki... Ale ona chodziła, a ja nie. Dzieci mają swój rytm i tempo rozwoju, musimy to przetrawić.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja też się martwie Chyba każda z nas.. niepokoi mnie to ze jest leniem i nie chce na leżąco podnosić główki, itp itd.
Moja tez nie przewraca sie z brzuszka na plecki..

dzieki za slowa otuchy

Cytat:
Chcielismy zając pokój siostry małża, która siedzi za granicą i przyjeżdza do Pl aby na święta, więc małż wszystko oporządził i powywalał jej rzeczy do salonu.
Teściowa wściekła stwierdziła, że synowej miejsce jest przy matce a nie tutaj
Spoko to ja mogę siedziec w salonie pełnym ludzi i karmic małą z cyca na widoku wielu osób i usypiac tak samo w huku i gwarnej atmosferze bo jej biedna córcia nie będzie miała co ze sobą zrobic przez 2 tyg pobytu w PL

Mam dosc, jadę dzisiaj do domu i babka więcej dziecka nie zobaczy.
Jeszcze piz** głupia pożaliła się swojej siostrze przez telefon, że jak ona ma mieszkac w tych warunkach jak będzie musiała po urlopie wstawac o godz 5 do roboty a dziecko nie daje spac bo beczy
Tego już za wiele. Małż ją zje*** konkretnie i spierdzielam stąd dzisiaj.

Idę małej wyrobic dowod i wyjezdzamy do Londynu nie ma co się zastanawiac nad mieszkaniem u jednej czy drugiej babki bo to tylko problemy, kłotnie i nic więcej
nie zazdroszcze, co za babsztyl!! masakra

nie znam takiego przypadku, ale mysle, ze jesli neurologicznie jest ok to faktycznie bedzie to kosmetyka

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2090205 7]a wiesz że moja babcia była zdziwiona, jak to róż dla dziewczynki??? przecież dziewczynka powinna być w niebieściutkim... coś mi się obiło o uszy że to z tego powodu, że matka boska jest przedstawiana w niebieskiej szacie. łagodność, niewinność itp. i kiedyś faktycznie podobno dziewczynki były ubierane na niebiesko. a chłopcy, wzorem mundurów (daaawno temu) na czerwono. mam nadzieję że nic nie pokręciłam, nie zmyślam, tak słyszałam stare dzieje, ale ten róż to moda chyba jak każda inna .

...[/QUOTE]

zgadza sie, tak bylo, nawet mama moja na poczatku sie ze mna spierala, ze przeciez niebieski to dla dziewczynki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20902720]Super dzień zakończył się fochem męża, nie mam pojęcia o co poszło, gówniarz wyszedł bez słowa z domu. Dajcie mi jakiego kija, to mu wtłukę.

Jedyna pociecha to to, że córka ładnie zasnęła dzisiaj.

[/QUOTE]

witaj w klubie, rece opadaja

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:37   #3147
Konto usunięte

Normalne

Siala dziecino W poniedziałek spacer? mam coś for ju

W temacie kup - pojedynek Daniel - Agatka zakończony chyba remisem Za to w konkurencji "Kto zużyje więcej pieluch" wygrywa dziewczę, jak również w zawodach na większą siłę płaczu Za to niespodziewanie na przód wysforował się facecik, który to pobił dziewczę na łeb długością niespania oraz wyrażania ogólnego niezadowolenia typu "maruda ogólna"

Łeb w łeb za to idą w gadaniu w przestrzeń i w wydawaniu dźwięków śmiechopodobnych

W temacie kolorów - Agatka najwięcej ma rzeczy chyba niebieskich. Chociaż dzisiaj miała babskie kolory I NAJWIĘCEJ ma spodni - w rozmiarze 68 14 par.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:46   #3148
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905161]
Siala dziecino W poniedziałek spacer? mam coś for ju
[/QUOTE]
Pewnie tak Póki co nie mam nic w planach oprócz położnej, która ma być koło południa

Dzięki Ci przemytniczko moja

Stary 2010-07-24, 23:00   #3149
Konto usunięte

KSIĄŻKI: (akurat siedzę obok regału )
Jacek Pałkiewicz SYBERIA - podróżnicza
Daniel Koziarski KŁOPOTY TO MOJA SPECJALNOŚĆ oraz SOCJOPATA W LONDYNIE - coś w stylu Adriana Mole'a, ale po polsku, wkurzająca maksymalnie postać, ale zabawna
Daria Doncova - całość. Rosyjska kryminalistka Genialnie czyta się coś, co jest kryminałem osadzonym nie w USA, a w Rosji
Tatiana Polakowa - jak wyżej, aczkolwiek nieco mniej humoru
Katarzyna Michalak - Poczekajka i Zachcianek, na dniach ma kolejna część wyjść, romanso-fantastyko-kryminało książka Ładne i ciekawy pomysł.
Andrzej Pilipiuk - jeśli lubisz fantastykę, polecam gorąco serię o jakubie Wędrowyczu
Ewa Siarkiewicz - Kuźnia na rozdrożu oraz Kuźnia glupców. Babskie, ale mądre.
Stary 2010-07-24, 23:12   #3150
justin18061976
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20905603]KSIĄŻKI: (akurat siedzę obok regału )
Jacek Pałkiewicz SYBERIA - podróżnicza
Daniel Koziarski KŁOPOTY TO MOJA SPECJALNOŚĆ oraz SOCJOPATA W LONDYNIE - coś w stylu Adriana Mole'a, ale po polsku, wkurzająca maksymalnie postać, ale zabawna
Daria Doncova - całość. Rosyjska kryminalistka Genialnie czyta się coś, co jest kryminałem osadzonym nie w USA, a w Rosji
Tatiana Polakowa - jak wyżej, aczkolwiek nieco mniej humoru
Katarzyna Michalak - Poczekajka i Zachcianek, na dniach ma kolejna część wyjść, romanso-fantastyko-kryminało książka Ładne i ciekawy pomysł.
Andrzej Pilipiuk - jeśli lubisz fantastykę, polecam gorąco serię o jakubie Wędrowyczu
Ewa Siarkiewicz - Kuźnia na rozdrożu oraz Kuźnia glupców. Babskie, ale mądre.[/QUOTE]

superowo, wielkie dzieki, fantastyke bardzo lubie, od tego na pewno zaczne, (lubie Lema) zaintrygowalas mnie tez kryminalem z Rosji, nono,
bedzie co czytac, musze nadrobic braki
u mnie w kwestii kup zdecydowanie dzisiaj malz na prowadzeniu (na deser byl kefir z truskawkami), kwestia placzu Stefanek - chyba skok mu sie jakis zaczyna, kwestia marudzenia i gdaczenia - remis, mam ochote nad morze podjechac sobie, ale padnieta juz jestem, wiec dam sobie spokoj no i juz ciemnawo sie robi,
ide spac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości