|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
oj, jaka slodzizna malenka, po takich malenstwach widac jak nam dzieciaczki rosna, niedlugo powiedza mama a za niedlugo spadaj stara, ech
![]() Cytat:
http://www.rodzice.pl/niemowle/zdrow...-ta-kupka.html o zobacz tu na przyklad Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj poranna mamusiu ------------------------------------------------------------------------------------ dzisiaj nocka w porzo, jak zwykle Stefanek zasnal od razu po kapieli i pysznym mleczku w swoim koju, obudzil sie po 3, zjadl nie duzo i odpalil szybciutko, ja bylam tak skonana, ze zasypialam przy butli, ktora co rusz z reki mi wypadala ![]() odlozylam go do lozeczka, w bety i za chwile znowu ryk...mysle sobie, no kurka przeciez nie chciales wiecej, na spiocha prawie karmilam, patrze na zegarek a tu 6.30 malz smacznie sobie spi z brzdacem a ja juz oczy na zapalki, moze przyjdzie dzien, ze w ogole nie bede spac, bo sie odzwyczaje, hehe dzisiaj rano na aerobik zwany puls, niezly wycisk daja ![]() jutro aerobik rowerkowy szaja mam do ciebie pytanko z innej beczki, mozesz mi polecic cos dobrego do czytania?? bede niedlugo w kraju i chcialabym kupic sobie pare dobrych pozycji a z racji tego, ze dlugo i czesto nie przebywam w Polsce to trace rachube co nowego i ciekawego sie pokazuje, praktycznie lubie wszystko - ostatnio czytalam zdobywanie rio colca (rewelacja), masz super reke do zabawek (owockami moj tata zaczal sie bawic ![]() ![]() ) to i pewnie niezla do ksiazek![]() wiecie co, martwie sie czasem, ze moj maluch nie robi jeszcze tego czy tamtego, zaciska czasem jeszcze piastki, ale bez problemu je otwiera, przerzucil sie z pleckow na boczek, ale jeszcze nie potrafi z brzuszka na plecki, cosik tam gega po swojemu, ale mam wrazenie, ze powinien wiecej biedny, ma swoj rytm a matka z niego Einsteina probuje zrobic |
||||
|
|
|
#3092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Śliczna panienka z niej
Och jaki maleńtas fajny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My już też na nogach jesteśmy. Dziś przyjątko dla przyjaciółek mam więc trzeba coś przygotować jeszcze. Na razie idziemy stałym rytmem z młodym. Właśnie śpi sobie w leżaczku jak co ranek. Jak tylko się zbudzi to papu i zakupy. Zmykam więc do obowiązków. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3093 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też tak czasem mam, że łeb mi leci i ręka z butelką opada... ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio rano powiedziałam do męża, że taka noc fajna (spanie 23 - 1 i potem od 2 do 4:30) że nie wiem jak się nazywam. A ten mi na to: jak to jak, mamusia się nazywasz. Cytat:
Ja też dumam czemu to moje np. nie zgina rąk na brzuchu leżąc, czemu śpi z łapkami wzdłuż ciała... Pamiętam jak w rodzinie opowiadali, jak moja ciotka płakała, że jej córka nie mówi, a ja już wierszyki... Ale ona chodziła, a ja nie. Dzieci mają swój rytm i tempo rozwoju, musimy to przetrawić. ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() Fajnego dnia życzę. Ja też dziś kawkę z gościem swoim piję. Ciekawe jak młody się gościowi zaprezentuje, czy rozdarty czy uśmiechnięty. ![]() Na razie leży na macie i gada jak najęty. ![]() A właśnie odkryłam, że śpiochy których jeszcze nie zakładałam są za małe... Tzn. tułów ok, nogawki za krótkie. Dzień będzie chłodny, ale cholera nigdzie nie mogę wyjść, bo pada.
|
||||||
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Justin - dzięki za linka
chyba wrócę do picia soku jabłkowego.Kasiax - no pewnie, że się martwię. ale byłabym o wiele bardziej niespokojna widząc, że mała ma jakiś problem brzuszkowy. odkąd używamy Espumisanu, jest duuużo lepiej. Kropko - moja też wędruje po nocy po łóżeczku. wielokrotnie zastałam ją w poprzek. już nawet zasieki porobiłam, bo mam krótki ochraniacz - zwinęłam dwa jednakowe koce w wałki i położyłam po bokach łóżeczka. a jak nie chcę, żeby się za bardzo obniżyła, to jeszcze jeden taki wałek kładę w miejscu dokąd mogą zawędrować jej nogi i cała reszta ![]() Ewcia wczoraj po kąpieli została dotankowana i koło 20 zasnęła. coś ją wybudziło około 21.30. udało się ją szybko uspokoić i zasnęła znowu. i tu zaskoczenie - spała do 1.30 ![]() a jutro wraca tatuś pytanie do mam córeczek - czy Wam też wszyscy goście przynoszą różowe rzeczy w prezencie? wczoraj Ewcia dostała wściekle różowy dres
|
|
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos... Jak to jest z karuzelami? Przez moją nie da się ochronki prawidłowo założyć, materiał przykrywa mocowanie karuzeli i taki brzuchol się robi wypukły... ![]() A pod nie da rady, dziurę by trzeba wyciąć. :/ Cytat:
Daniel też ma na razie jedną długą przerwę. Od 5 do 6 godzin prawie. Tę pierwszą od wieczornego amania na dobranoc do drugiego w środku nocy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety tak ![]() Nie powinnam wybrzydzać, ale od bratowej mała dostała sukienkę taka, że jej nigdy nie założę. Jak z odpustu Karuzela - ja nie mam ochraniaczy, ale i tak jest założona inaczej niż powinna. Dla mdlejących łapek mam obrazek u góryhttp://demotywatory.pl/uploads/20100...morowy_500.jpg Rano zaliczyliśmy już kupala ![]() Od wczoraj cały czas pada.....ale fajnie. A to moja panna o 5.30. Prawie co noc tak ja zastaję w łóżeczku, często śpi w ogóle w poprzek z nogami poza szczebelkami
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-24 o 08:47 |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mocowanie karuzeli też tak wybrzusza ochraniacz.
co z pogodą w środę i jakie ewentualnie opcje jak orzech nie wypali? zlot w domu? ![]() Bydgoś - Brdą płynęli, ponoc strasznie brudna?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-24 o 08:51 |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wszystkim za odp.dotyczące bioderek
Kropko-u nas też było obijanie się o szczebelki dopóki nie zalożyłam dłuższego ochraniacza ,a jak miałam krótki to wolne miejsca wypełniałam zwiniętymi kocykami,ale te trzeba było co chwilę poprawiać Margo-ja Tośkę przewróciłam na brzuch chyba po tygodniu,jak widzialam,że spokojnie sobie przenosi głowę z jednego na drugi bok z Zu wpadłam na to chyba po m-cu dopiero i bezsensu nie dosypiałamobie strasznie sie wkurzają jak rozbuja je odruch moro jak to,nie lubisz różu? ![]() (ja dostaję różne )Szaja-dzięki za linki zabawkowe może coś jeszcze później skrobnę,ale mam straszne zaległości leje u nas od rana T.śpi na tarasie ![]() to moje dziecko w ogóle nie chce spać w domu
|
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki
![]() ja niewiem jak wy lecicie z postami ja nie daje rady nadązyc bo za rzadko tu zagladam ![]() ale napisze co u nas ostatnio ![]() Karmie piersia i przy kazdym karmieniu dokarmiam butlą, mala zjada z butelki od 50 do 90 ml wiec widac ile potrzebuje dojesc i ile mi brakuje w cycochach mlesia ale juz sie pogodzilam z tym ze nie mam wystarczajaco mleka, kiedy widze jak malutka jest najedzona, spokojna i zadowolona a i ja moge odetchnąc ![]() Róża robi juz kupki samodzielnie, i juz codziennie wogole zaskakuje mnie ona czesto ![]() np wczoraj zasnela po jedzeniu o 19. myslalam ze obudzi sie po polgodzinie a ta spi i spi czas kapieli nadszedl przed 22 a ta dalej spi, jak ja rozbieralam to sie nawet nie obudzila dopiero w wodzie lekko otworzyła ślipka... dalam jej piers, to zasypiala dalej wiec szybko butelke zeby cos zjadla i nie obudzila sie glodna o polnocy musialam motywowac ja zeby possala, tak spala ![]() wstala o 2 ( ciut za wczesnie ale po takim snie to nie dziwne) podalam piers i butle (pierwszy raz w nocy butla..) przysypiala mi juz ale czkawka ja zlapala i sie rozbudzila odlozylam ja do łóżeczka, polozylam sie tez z mysla ze bede lezac ja obserwowac.. o 7 obudzilo mnie kwekanie małej, musiala sama zasnac twardzielka mała ![]() teraz sie powolusiu wybudza, jedno oczko owarte, dugie jeszcze spi ![]() wczoraj caly dzien byla taka klapnięta... az sie balam ze cos jej jest...a ona byla zmeczona po prostu ![]() wogole polubila smoczka mialysmy najpierw silikonowy ale wypluwala, pomyslalam ze za twardy, smoczki w butelkach ma lateksowe, wiec kupilam lateksowy smoczek i od razu zalapala, nawet usypia z nim czasem wiec juz nie musze z nia lezec tylko po to zeby potrzymala cycusia w buzi ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- iiiiiii mam pytanko....niedyskretne ale ciiichutko po jakim czasie u was był seks po porodzie...?czekalyscie najpierw na kontrole u gina? czy sie wczesniej zdecydowalyscie.. |
|
|
|
#3100 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A widzisz, przynajmniej podłogi lepsze od kota... Pierwszy raz tak leżał? Agatka ciągle wędruje wokół własnej osi, jak miesiąc skończyła to jakby normalnie jasio wędrowniczek w nią wstąpił Cytat:
![]() Polecał Monikę Szwaję - babsko, ale inteligentnie i z dowcipem, Grochola się kryje :Jestem nudziarą Zapiski stanu poważnego Romans na receptę A potem już cała jej twórczość ![]() Teraz super rzecz czytam - Jarosław Kret MOJE INDIE. Piękne ![]() Potem więcej podam, na razie tak na szybko tylko. I nie martw się - obracanie z brzuszka na plecy to 4 miesiąc dopiero. Agatka zrobiła to raz, a za to nie pcha sobie łapek do buzi, jeszcze ich porządnie nie odkryła, a to już pora Cytat:
![]() Cytat:
Ja też najpierw gadałam, a potem chodziłam Obetnij ![]() Cytat:
![]() No patrzcie, to czemu wszędzie piszą, że wokół własnej osi dziecię się obraca po 4 miesiącu? Uff, nie Ale zdarza się, zdarza ![]() Cytat:
Cytat:
Jakbym swoją córę widziała... |
|||||||
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do różu - średnio, a już na pewno nie wściekły ![]() Ewci ładnie jest w niebieskim i właśnie w tym kolorze tatusiowi też najbardziej się podoba
|
|
|
|
|
#3102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, dzisiaj się budzę a ona do zabawki gada. Każde dziecko ma swój rytm.Cytat:
Agatka dzisiaj mnie zszokowała. Zjadła o 20 poszła spać o 21 i spała do 4.30. 8h bez jedzenia , jeszcze o 2.30 zrobiła kupę i się nie obudziła nawet jak ją przebierałam. Po prostu szok.
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest na całej długości, ale za tamą w Tryszczynie jest czyściutka ( tam właśnie dopływaliśmy ) i są piękne tereny. W mieście już trochę gorzej
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to dziecko na którym różne cuda pokazywał Zawitkowski. Dla mnie szok. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20889039]A z którego? A widzisz, przynajmniej podłogi lepsze od kota... Pierwszy raz tak leżał? Agatka ciągle wędruje wokół własnej osi, jak miesiąc skończyła to jakby normalnie jasio wędrowniczek w nią wstąpił [/QUOTE] A z siódmego. ![]() O podłogach i kotach to mi nawet nie mów, ciągle zafutrzona jestem. Ogolę te gnoje futrzate kiedyś. :/ W dzień ciągle tak bryka, ale w nocy zwykle ładnie śpi i najwyżej się tylko spod kocyka wykopuje. |
|
|
|
|
#3105 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na codzien jest bardzo dobry ale jak ma jakiąs jazde i go najdzie to sie naslucham takich ******* i przejmuje niepotrzebnie...... tak karmie piersia i butelka zgodnie z zaleceniem poloznej i pediatry najpierw podaje jej piersi obie, tak zeby jak najwiecej pojadla, a potem od razu butle az sie naje Cytat:
ale nie zalamuje sie Cytat:
te na pochwie ciekawe jak...? tam sobie nie zajrze... ![]() a moze i tak, hahahahaa co chwila slysze ze ma ochote ![]() ale ja dopiero 3 tyg po porodzie no i jeszcze ta popekana pochwa niewiem jak sie zagoila... wogole po tej burzliwej rozmowie z mezem cos sie zaczyna zmieniac.. zaczal pomagac, powaznie, szału nie ma, zobaczymy jak dlugo potrwa ta sielanka.. ![]() Cytat:
powiedzialam ze ok no problemale zostal [QUOTE=Jaatkaa85;20825224]mój też nie chciał silikonowego TT, dostał z Rossmana za 8 zł takie po dwa sprzedaja lateksowe i mu podpasował. Nie dawaj, aby ci córka wisiała na cycku. Ani niech nie traktuje jako uspokajacz. QUOTE] ja tez zakupila rossmanowskiego lateksiaka i bardzo polubila a na cycu to wisiala z glodu teraz jak za kazdym karmieniem dodatkowo dojje z butelki to juz cyc tylko na jedzenie i czasem jak potrzebuje potulic ale to na chwilke odkad daje jej butelke do kazdego karmienia mam zupelnie inne dziecko w domu spokojne i szczesliwe teraz nakarmiona i przebrana lezy w łóżeczku i gapi sie na miśki
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-07-24 o 10:14 |
||||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty decydujesz kochana. No i trzeba uwzględnić osoby, które jadą busami, czy dadzą radę. |
|
|
|
|
#3107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde że ja nie zrobiłam w dzien porodu ![]() wogole czuje niedosyt zdjęc w ciązy Cytat:
Chyba każda z nas.. niepokoi mnie to ze jest leniem i nie chce na leżąco podnosić główki, itp itd.Moja tez nie przewraca sie z brzuszka na plecki.. Cytat:
Cytat:
![]() Jakies odpustowe kapelusiki, sukienki, spódniczki, ze złotymi kokardami, falbanami Ale na szczęście nie umie trafiać w rozmiar i kupuje np sukieneczki które rozmiarowo bedą pasowały na zime Cytat:
po 5 tyg nie czekałam na wizyte gina, nie wytrzymałam Cytat:
Jak lalka normalnie, ja ją przewijam, rozbieram, ubieram a ona niiic ![]() Wogole boje się mego dziecka takie zrywy robi ze szok. Jak kłade ją sobie na kolanach to jak sie zeeerwie z tą głowa jak by wstać chciała że szok. musze ją trzymać jak leży tak bo mi spadnie z tych kolan
|
||||||
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a po ile to róznie, polozna powiedziala zeby tak okolo 100 ml dziennie wychodzilo ale w te upaly to wiecej wypijala... podawac wode z butelki przegotowana .. ale mala nie za bardzo lubi wiec jej dodaje po cwierc lyzeczki herbatki na sam smaczek... |
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam jedno fajne z mężem, które zagości na naszej ścianie. Też żałuję, że nie mam z dnia porodu. |
|
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
a moja gwiazdka zasnęła sama w łóżeczku ze smoczkiem... wypadl jej juz a ta spiocha
![]() normalnie nie moge sie przyzwyczaic do mojego dziecka odkad sie najada
|
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Witam,
![]() Cytat:
Pewnie smakowe te zabawki Dziewczyny ja już nie wiem co robic z tym cycem.. to chyba nie zastój ![]() Mam dosłownie takiego guzka pod brodawką wielkości ok 2-3cm. Wiem jakie miałam cycki przy nawale, twarde i bolące jak cholera. Teraz mam nomalnie mięciutkie tylko ten guzek ![]() Masowałam to wczoraj i odciągałam pokarm, ale nic z tego.. guzek jak był tak jest nadal ![]() Dzisiaj jadę do swojego domu bo wczoraj stoczyliśmy walkę z teściową. Chcielismy zając pokój siostry małża, która siedzi za granicą i przyjeżdza do Pl aby na święta, więc małż wszystko oporządził i powywalał jej rzeczy do salonu. Teściowa wściekła stwierdziła, że synowej miejsce jest przy matce a nie tutaj ![]() Spoko to ja mogę siedziec w salonie pełnym ludzi i karmic małą z cyca na widoku wielu osób i usypiac tak samo w huku i gwarnej atmosferze bo jej biedna córcia nie będzie miała co ze sobą zrobic przez 2 tyg pobytu w PL ![]() Mam dosc, jadę dzisiaj do domu i babka więcej dziecka nie zobaczy. Jeszcze piz** głupia pożaliła się swojej siostrze przez telefon, że jak ona ma mieszkac w tych warunkach jak będzie musiała po urlopie wstawac o godz 5 do roboty a dziecko nie daje spac bo beczy ![]() Tego już za wiele. Małż ją zje*** konkretnie i spierdzielam stąd dzisiaj. Idę małej wyrobic dowod i wyjezdzamy do Londynu nie ma co się zastanawiac nad mieszkaniem u jednej czy drugiej babki bo to tylko problemy, kłotnie i nic więcej
|
|
#3113 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewczynki.
muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana... wczoraj zaliczyliśmy ortopedę. okazało się, że mamy dysplazję, więc stosujemy się do zaleceń lekarza. na noc gatki z filcową wkładką, w dzień noszenie małej z nóżkami na boki, leżenie na brzusiu tak samo. małej to średnio pasuje. o ile w nocy śpi bez problemów i gatki jej nie przeszkadzają, to w dzień już widzę że ją szlag trafia, bo trzymam ją nie tak jak jej się podoba. na brzusiu też jej nie pasuje... ja jej nóżki na boki, dupcię w dół, ona tyłek w górę i nogi złączone... i marud. ale to jeszcze nic, będzie trudno ale przeżyjemy, doktorek powiedział że "do bożego narodzenia o nim zapomnimy". ja w sumie też to miałam, moi rodzice przetrwali, ze mną jest ok, to i my damy radę. bardziej mnie martwi inna rzecz. mała ma od urodzenia podkurczony jeden paluszek u rączki. potrafi go zacisnąć, jak jej daję mój palec, ale wyprostować całkiem nie umie. nic o tym nie pisałam, bo liczyłam że samo przejdzie - tak nam sugerowali polozna, pediatra... ze to moze taki urok noworodka i minie, czasem tak bywa. nie minęło, oczywiście dostaliśmy skierowania do ortopedy i rehabilitanta. ortopeda mówił: ćwiczyć, prostować. rehabilitant wymęczył małą, ale nie potrafił stwierdzić co to dokładnie i dlaczego. czy minie? też nic nie powiedział. stwierdził że to medycyna, tu dziś jest jedno, jutro może mówić co innego. więc albo wada rozwojowa, albo coś z obwodowym układem nerwowym, a może jeszcze coś... dostaliśmy zalecenie zabiegów - prąd i laser, kontrola za jakiś czas... niby to wada kosmetyczna, tak nam sugerował, ale wprost tego nie powiedział. tak jak nie powiedział że to coś poważniejszego (ale i tak mam czarne myśli, może to czubek góry lodowej). a nawet jak to tylko kosmetyka i nie da się nic z tym zrobić... ? ja wiem że są dzieci z większymi problemami, ale mnie jakoś cudze nieszczęście nie pociesza... nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić... mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek... |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mieszkamy niby w mieszkaniu gdzie głównym najemcą jest przekleta teściowa ale problemów nie robi bo mieszka z jakimś fagasem.. a moja mama to powiedziała nawet ze jak tylko chcemy to oni nam odstąpią duży pokój a sami zamieszkają w moim byłym małym pokoiku... albo nawet się przeniosą do tej kawalerki co mieszkamy a nam dadzą swoje mieszkanie! Mamuśka nawet zaproponowała, ze weźmie małego na całą niedzielę byśmy sobie z mężem odpoczęli choć synek wcale uciążliwy szczególnie nie jest. Przecież rodzice powinni pomagać swoim dzieciom! Już nawet nie musiałaby cię lubić ale przecież powinna zaakceptować i uszanować wybór syna, waszą miłość i wasze dzieciątko! Nigdy chyba nie pojmę takiej podłości! Mam nadzieję, że mąż chociaż trzyma Twoją stronę a nie mamusi ![]() Wynieście się od nich jak takie problemy robią a macie możliwość i będziecie mieli święty spokój. ![]() Miałam pytać o cyca ale widzę, że bez zmian.. :/ Do lekarza z tym pędź bo nie wiadomo co to i jakie mogą być konsekwencje. Nie zwlekaj. za pomyślny obrót spraw ![]() A nam wczoraj odpadł pępuszek! Znaczy się nie nam a synkowi i nie pępek tylko kikut
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od tej pory nocki są dużo lepsze Cytat:
O na pewno nie zobaczyłaby szybko mojego dziecka [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]hej dziewczynki. muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana... wczoraj zaliczyliśmy ortopedę. okazało się, że mamy dysplazję, więc stosujemy się do zaleceń lekarza. na noc gatki z filcową wkładką, w dzień noszenie małej z nóżkami na boki, leżenie na brzusiu tak samo. małej to średnio pasuje. o ile w nocy śpi bez problemów i gatki jej nie przeszkadzają, to w dzień już widzę że ją szlag trafia, bo trzymam ją nie tak jak jej się podoba. na brzusiu też jej nie pasuje... ja jej nóżki na boki, dupcię w dół, ona tyłek w górę i nogi złączone... i marud. ale to jeszcze nic, będzie trudno ale przeżyjemy, doktorek powiedział że "do bożego narodzenia o nim zapomnimy". ja w sumie też to miałam, moi rodzice przetrwali, ze mną jest ok, to i my damy radę. bardziej mnie martwi inna rzecz. mała ma od urodzenia podkurczony jeden paluszek u rączki. potrafi go zacisnąć, jak jej daję mój palec, ale wyprostować całkiem nie umie. nic o tym nie pisałam, bo liczyłam że samo przejdzie - tak nam sugerowali polozna, pediatra... ze to moze taki urok noworodka i minie, czasem tak bywa. nie minęło, oczywiście dostaliśmy skierowania do ortopedy i rehabilitanta. ortopeda mówił: ćwiczyć, prostować. rehabilitant wymęczył małą, ale nie potrafił stwierdzić co to dokładnie i dlaczego. czy minie? też nic nie powiedział. stwierdził że to medycyna, tu dziś jest jedno, jutro może mówić co innego. więc albo wada rozwojowa, albo coś z obwodowym układem nerwowym, a może jeszcze coś... dostaliśmy zalecenie zabiegów - prąd i laser, kontrola za jakiś czas... niby to wada kosmetyczna, tak nam sugerował, ale wprost tego nie powiedział. tak jak nie powiedział że to coś poważniejszego (ale i tak mam czarne myśli, może to czubek góry lodowej). a nawet jak to tylko kosmetyka i nie da się nic z tym zrobić... ? ja wiem że są dzieci z większymi problemami, ale mnie jakoś cudze nieszczęście nie pociesza... nie wiem czy mam z tym coś robić (oprócz zabiegów oczywiście)? jakieś dodatkowe konsultacje? badania? mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić... mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek...[/QUOTE] ![]() Niestety ja nie potrafię Ci pomóc...Ale przytulam mocno i trzymam kciuki,żeby wszystko się unormowało... ------------------------------ Moje dziecko dziś po 4 rano miało aktywność Na szczęście czułam się w miarę wyspana,więc nie było tak źle...Potem krótkie drzemki,płacz bo pierdy itp...Teraz zasnął sobie w najlepsze,to muszę go zaraz obudzić,bo jedziemy do miasta... Miłego weekendu mamuśki |
||
|
|
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak szybko ta ciąża zleciała. Następnej już nie planuję ![]() Cytat:
Co za wredne babsko Życzę Wam powodzenia [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]hej dziewczynki. muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana...mieliśmy usg przezciemiączkowe, podobno neurologicznie jest ok... i co dalej? nie chcę nic zaniedbać, a nie wiem co jeszcze można? no ja nie wierzę że lekarze w takiej sprawie nie wiedzą co zrobić... mamuśki może spotkałyście się kiedyś z czymś podobnym? moze słyszałyście, widziałyście? cokolwiek...[/QUOTE] I tego się trzymaj. Musi być dobrze Nie spotkałam się z takim czymś. Cytat:
![]() margo, sinice na Brdzie kwitną, to dlatego taka brudna. Nawet mocniej nam wodę teraz chlorują.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-24 o 13:07 |
|||
|
|
|
#3117 | |||||
|
Zadomowienie
|
Fajny taki maciutki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wg, ludzisków dla dziewczynek obowiązkowo róż - ja sama tylko kilka żeczy różowych kupiłam i to taki bardziej delikatny pudrowy róż - reszta to same pastele . Ale ostatnio mój mąż pokazywał mi na skype kilka prezentów dla małej od znajomych z niemiec i oczywiście dominuje róż - jedna babka zakupiła - różowe skarpetki , różowa bluza i różówy kocyk - ja wiem że to żeczy z wyższej półki są bo kobita kasiasta ale dlaczego ten róż teściowa - różowy komplecik - dodam wściekle różowy ![]() Na szczeście moja mama widzi w czym Gabi do twarzy i zakupuje nie- różowe rzeczy . ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co by zaczeła mózgu używac ...Jak masz możliwośc to spadaj z tamtąd ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]hej dziewczynki. muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana... ..[/QUOTE] Nie martw sie A bioderka no cóż - czesto też spotyka dzieciaczków i jest do naprawienia pomeczy sie troszeczke to pózniej bedzie w balecie tanczyc ![]() trzymam kciuki ![]() Dziś u nas nareszcie chłodniej ale za to bardzo wietrznie i nie bardzo na spacery ale przynajmniej mała dobrze śpi a ja nadrabiam . Wczoraj mielismy maly cyrk - od 15stej było marudzenie i przysypianie na rekach po pare minut i marudzenie i płacz i juz miałam dośc i tak do 20stej - kumulacja gazów.. dopiero po kąpieli i małym marudzeniu młoda padła o 21szej i tak spała do 2giej w nocy pózniej pobudki tylko na szybkie papu co trzy godzinkibo w dzin oprócz marudzenia było dojadanie co godzinke po trochu - masakra dzis tylko troszke pomarudziła z rana bo ona chce na rączki i najlepiej jak bym ciągle chodziła bo jak siedze to jej nie pasi no i znów kombinowała ze ona tylko po trosku zje - o nie dałam sie urobic bo by mi tak co pół godziny dojadała i znów nerwy by były - butla 150 ml - bo tyle zjada i ma byc na raz ewentualnie troszke moze zostawic i bez przysypiania na butli jak jest syta to i spi pożądnie pózniej bo inaczej mamy cały dzien rozregulowany .
|
|
#3118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Emer - ja niestety też nie pomogę, nie spotkałam się z niczym takim. ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spróbowałam wczoraj borówek, nie widze u małej żadnej negatywnej reakcji, więc zażeram się dzisiaj nimi w planach mam też muffiny z borówkami - na przyjazd małża. muszę tylko wyjść i oskubać krzaka ![]() czy mówiłam już, że Ewcia kończy dziś 5 tygodni?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-24 o 13:54 |
||||
|
|
|
#3119 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tutaj siedziec nie będę i sluchac jak mówi do małża że ma wypier*** bo to samo ma się do nas nie ![]() W ogóle to ona zawsze miała problemy z używaniem mózgu więc nie ma się czemu dziwic. Woli dalej zmieniac pieluchy małża bratu, który biedny ma 30lat pracy nie może znalezc od ukonczenia zawodowki ![]() Dosc mam tego naprawde spierdzielam stąd i to dzis. Cytat:
Cytat:
![]() No ale gorączki nie mam, ogólnie nie czuję się źle, tylko ten guzek. Mam nadzieję, że mnie nie pogonią z tamtąd. A tak wogole to jak można byc takim czlowiekiem ![]() Ani grosza nie dała dla małej, jakiegokolwiek prezentu. Już nie wspomnę, że zając się "czasami" małą też nie miała czasu. I jeszcze pierd***takie rzeczy, że dziecko przeszkadza bo płacze w nocy. Normalnie w głowie mi się to nie mieści jak można miec taki czerep poryty
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Gringo - współczuję Ci teściowej. nie sądziłam, że ludzie mogą być tacy. znikaj byle dalej od niej i jej toksyn.
muszę to powiedzieć, choć boję się, że zapeszę - Ewcia dziś bardzo ładnie śpi w dzień. ucina sobie właśnie drugą już drzemkę w wózku, wydaje się, że już już się wybudza, a to tylko przeciąganie i kwękanie przez sen, po czym śpi dalej, bo jej w tym nie przeszkadzam ![]() i tylko bąki słychać. ciekawe, kiedy w końcu będzie jakaś kupa... mamy cycowe - ile najdłużej czekałyście na kupsztala? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Położyłam na brzuch, niech pokombinuje chwilę... 

, jeszcze o 2.30 zrobiła kupę i się nie obudziła nawet jak ją przebierałam. Po prostu szok.

za pomyślny obrót spraw
O na pewno nie zobaczyłaby szybko mojego dziecka