Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 17:19   #1411
aixa
Rozeznanie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Witam. Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków za moją Lenkę z pewnością się przydadzą. Oby ta wada się naprostowała.
Temat butów u mnie wygląda podobnie jak u większosci z was uwielbiam mieć dobre buty, dobre to w moim mniemaniu porządne,ładne i wygodne niekoniecznie drogie. Na lato obojętnie jakie bo i tak śmigam całymi dniami w japonkach.
Pieluchy.
używałam już chyba wszystkiego pampersy świetne!, dada 1i2 fajne ale 3 ceratowe, bella happy fajne bo miękkie ale takie wielkie są na pupie, huggisy teraz używamy i nie są złe nie przeciekają w nocy, ostatnio kupiłam rossmanowskie i są baaardzo przyjemne i miękkie ale widziałam, że są dwa rodzaje tych rossmanowskich i nie wiem które ja mam ale polecam.
Chrzciny.
My jeszcze nie chrzciliśmy ale zamiar taki mamy pod koniec sierpnia. Chrzestnych już wybraliśmy miały być dwie kobiety ale ostatecznie jest para mieszana. Trzeba się tylko wybrać do księdza.
Ostatnio moja Lenka zrobiła się straszna maruda Płacze i chce być ciągle na rękach noszona nie chce leżeć ani na macie ani na łóżku ani w łóżeczku. Bawi się grzechotką przez chwilkę a jak ją upuści to się wkurza że jej nie widzi i wyje i muszę je ją wciąż podawać. Mam nadzieję, że to skok rozwojowy albo ząbki idą bo nie chcę, żeby jej tak zostało taka była kochana i grzeczna.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Ja zauważyłam, że brakuje nie tylko Mad Cat ale również anakazar czy sismuerte i rzeczywiście drcron coś nie ma

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 17:25   #1412
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wlasnie, zaczęłam się o nie martwić...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 17:28   #1413
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcronik mowi ze malej zeby wychodza, placze caly czas, ma temperature spi po 2 godziny na dobe i nie ma juz sily;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 17:29   #1414
ASIULEK_23
Zakorzenienie

JoannM też chyba dawno nie bylo?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 17:30   #1415
libra777
Zakorzenienie

Aixa to cie pocieszę ,że mój Miko bierze grzechotkę , macha nią ,ze jak się nachylę to guz nabity i za chwilę wyrzuca i się wścieka ,że jej nie ma i tak w kółko i nie zanosi się ,żeby mu przeszło właśnie spodobało mu się wyrzucanie albo zrzucanie ze stołu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:18   #1416
sponsa_bella
Raczkowanie

Pieluchy.
używałam już chyba wszystkiego pampersy świetne!, dada 1i2 fajne ale 3 ceratowe, bella happy fajne bo miękkie ale takie wielkie są na pupie, huggisy teraz używamy i nie są złe nie przeciekają w nocy, ostatnio kupiłam rossmanowskie i są baaardzo przyjemne i miękkie ale widziałam, że są dwa rodzaje tych rossmanowskich i nie wiem które ja mam ale polecam.

Ja teraz też używam tych z rossmanna - w żółtym opakowaniu. Są naprawdę świetne. Z tego co widzę (czytam), większość z Was lubi Pampersy. Dla mnie z kolei nie bardzo Bella są cholernie twarde, to fakt. Muszę jeszcze spróbować tych Toujours z Lidla

Co do butów...uwielbiam! Najczęściej kupuję porządne, skórzane (zima, jesień). Z kolei wiosną i latem śmigam w balerinkach i japonkach z Primarka. Mają fajne wzory i w dodatku nie są drogie.
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:18   #1417
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wlasnie, zaczęłam się o nie martwić...
Strasznie mi glupio teraz :pro si:
Kurcze jakos tak sie nie odzywalam, bo ciagle czasu nie ma i komputer mi szwankowal (taraz mam nowy ale obsluzyc sie nie umiem i dlatego brak u mnie polskich znakow), do tego moj Antos to wielka beksa i tylko z mamusia i tatusiem chce przebywac caly czas i nauczyl sie piszczec:brzydal : czasem jak wrzasnie ten moj maly terrorysta to az sluch sie traci na chwile Poza tym przez te upaly jest caly rozdrazniony no i oczywiscie zabki juz zaczynaja sie przebijac - a to to dopiero go denerwuje Poza tym wyjechalismy z Antkiem i mezem na urlop do Kazimierza no i troszke nas nie bylo. A i oczywiscie caly czas dziubie jakies decupaqowe rzeczy.
Mignelo mi gdzies o kupie w wannie i ja rowniez mialam przyjemnosc kapac sie z kupa Antka Bylam umowiona na urodziny u kolezanki i tak jakos wyszlo ze juz bylo malo czasu i postanowilam nas wykapac razem - takie dwa w jednym No i zaraz po wejsciu do wanny moj syn z usmiechem na ustach zrobil wielka, zadka, zielona kupe
Stary 2010-07-24, 19:03   #1418
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
AniaP, dzieki za info wózkowe.
Z tymi włosami to też tak słyszałam, że to wypadają za tamten czas, ale ciekwa jestem kiedy to się u mnie skończy....czy jak przestane sciagac mleko (juz prawie nie ściągam-30-40ml dziennie tylko). No itak sobie mysle ze skoro odpowiedzialne sa hormony to czy dodatkowa suplementacja cos da... (biore witaminy falvit,a myslałam o takich "włosowych"- z biotyną, skrzypem itp., ale czy wiem czy to ma sens...)
musisz brać witaminy dla kobiet ale z kwasem foliowym, podobno to pomaga. A włosy wypadają niezależnie od karmienia piersią. mi przy pierwszym dziecku to strasznie się sypały, a teraz odpukać mam narazie spokój, nawet ostatnio fryzjerka mi stopniowała solidnie żeby było ich mniej, bo za gorąco mi było.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Ale dzisiaj już mam dosyć. Wszystko na tego wielkiego grila i ognisko kupiłam, jutro wstanę o 6 rano i porobię, dzisiaj tylko czeka mnie pieczenie murzynka, na wyraźne zamówienie szwagierki, co mnie bardzo cieszy bo to najlatwiej zrobić.
I o dziwo to najszybciej kupiłam sukienkę
Sprzedawczyni troche mnie wkurzyła bo jej się pytam jaki rozmiar ona uważa że powinnam przymierzyć bo jestem po ciąży i niebardzo się jeszcze w nowych zmieniających się rozmiarach obeznaję
Kazała mi przymierzyć 42no ale pasowała kiecka idealnie, co się zdziwilam bo ostatnie 2 tyg naprawdę cudnie chudnę(jeszcze 2 tyg mam w planach diety mż) ale pani mnie pocieszyła że ta rozmiarówka o rozmiar mniej wychodzi
Ale jej tekst, i tu się pani tak ładnie marszczy na brzuszku, że wtedy nie będzie go widaćJa już nie mam brzucha. Ale za to utargowałam całe 5 zł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:06   #1419
sismuerte
Rozeznanie

Wklejam tez zdjecia Antka
Pierwsze z czerwca, a drugie z lipca
Stary 2010-07-24, 19:18   #1420
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Było okropnie , mimo ,ze mielismy pojedyńczą salę , zapłaciłam jak za pensjonat-25 zł a warunki niech ich szlak ściany poobdzierane, łóżko trzeszczące z mega szeleszczącą ceratą(to żebym nie zesikała) , wózka nie mogłam mieć , fotelika samochodowego też nie.
Cały czas go nosiłam na rękach , juz mało mi nie odpadły , nogi mało w dupę nie wlazły a kręgosłup to myślałam ,że strzeli.
Zrobili małemu badania wyszły dobrze lekarz mówi ,ze być może to infekcja po katarze który miał wcześniej , albo byc może jakaś alergia ale on na testy trochę za mały jeszcze .
Na razie mamy zlecone jeszcze inhalacje -Pulmicort i Ventolin .No i obserwować jak będzie dalej.
Inhalator już zamówiłam ten który polecały Ania i Madzia jeszcze nie przyszedł.
Wracając do pobytu w szpitalu,Mikołaj nie spał w dzień prawie wcale dosłownie po pół godzinki jak już padał jak pluto i zrywał się po pół godz z płaczem .
A w nocy to koszmar przezyłam ,mały usnął i naiwnie myslałam ,że będzie spał a on pół godz pospał ,obudził się , rozejrzał i tak się potwornie zaczął drzeć już nawet nie płakać tylko się darł do zachrypnięcia przez godzinę czujecie godzinę go nie mogłam uspokoić dopiero jak mi pielęgniarka dała luminalum w czopku to po jakimś czasie usnął ja już byłam blisko płaczu .
Współczuję rodzicom dzieci chorych i samym dzieciaczkom , to jest po prostu straszne , szpital i w ogóle człowiek się robi bardziej chory.
A jak mu krew pobierały to 3 razy go kuły france nie mogły mu żyły znaleźć
Nikomu nie życzę.
Libra współczuję straszne to co piszesz...Ja na szczepieniu nie wyrabiam, jak mała płacze, a co dopiero jakby mnie coś takiego spotkało. Ale dobrze, że już po wszystkim

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mamy cycowe-czy Wasze dzieci juz przesypiają noce???
kurcze mały mi sie budzi częściej niż wczesniej,może przez upały tylko,że u nas nie jest tak gorąco.
Wcześniej nawet jak zjadł ostatni raz o 20 to spał do 4 a dzisiaj np zjadł o 21.30 obudził się o 3,5,7.30 będzie lipa w pracy jak tak często będę wstawała.
Chyba,że może się juz nie najada i powinnam zagęszczac?z drugiej strony 6 m-c się zaczął i może znowu ten skok rozwojowy i potrzebuje więcej-nie wiem
właśnie mu się odmieniło(bo wcześniej pisalam,że do nikogo na ręce nie chce bo płacze) a już idzie,ulżyło mi bo moja mama ma z nim byc 2 tydzień.
Moja je tylko cyca , nie przesypia całych nocy, zazwyczaj zasypia ok. 21, budzi się na cyca ok.3, potem 6 -już wtedy ląduje w naszym łóżku i wstaje ok 8, 9. Ale jak te upały to częściej chce cycusia , nic dziwnego ja też się budzę i wypijam pół butelki wody
Ale może to być też skok rozwojowy, masz rację. Dzieciaczkom się wogóle ciągle wszystko przestawia Moja czasami potrafi przespać w nocy ciągiem 7 godzin, a czasami budzi się co 3 godz. Mi to nie przeszkadza, lubię ją karmić, ale wiadomo, jak wracasz do pracy to już nie jest to takie obojętne

Cytat:
T

tak to prawda ja mam cywilny i do komunii chodzić nie możemy bo jesteśmy "cudzołożnikami":brzy dal: ale jak byśmy mieszkali na kocią łapę to możemy sobie maszerować do komunii środkiem kościoła bo wtedy jest wszystko ok.
chore to wszystko
Dokładnie. Czyli tak na prawdę zachęcają do życia bez ślubu

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Mignelo mi gdzies o kupie w wannie i ja rowniez mialam przyjemnosc kapac sie z kupa Antka Bylam umowiona na urodziny u kolezanki i tak jakos wyszlo ze juz bylo malo czasu i postanowilam nas wykapac razem - takie dwa w jednym No i zaraz po wejsciu do wanny moj syn z usmiechem na ustach zrobil wielka, zadka, zielona kupe
niezły jest!

Gratuluję ząbków!

A propos ząbków- Drcroniku, trzymaj się!! Wszystkie nas to czeka Biedna Julcia

A ja dziś dałam spróbować Hani jabłuszka, tak polizać kawałek, bo jeszcze za mała jest na jedzenie. Ale ja jadłam, a ona jakby mogła to by mi z ręki to jabłko wyrwała, tak się patrzyła i ruszała języczkiem.
I jak jej dałam, to tak lizała, jak mały ślimaczek,taka szczęśliwa była,widać że jej smakowało

Sismuerte, ale Antoś urósł! Śliczny jest! A Ty jaka chudzinka.... Co Ty robisz, żeś taka szczupła?

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-07-24 o 19:24
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:21   #1421
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ach jak ja zazdroszczę jak widzę że kobietki mini noszą, mam tak opuchnięte ciągle kolana że nie mam szans nawet w upały.
Synuś śliczny, taka delikatna uroda.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:22   #1422
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
baobabek, to dziwne dla mnie- podejrzewali skaze białkową i kazali dawac zwykłe mlekotylko HA? przeciez tam jest białko mleka też...
no grunt, ze może to właśnie pomyłka była i teraz bedzie wszystko dobrze
No właśnie już wam o tym pisałam kilka razy chyba...on miał podejrzenie, bo na nóżkach i rączkach miał takie placki suche i to niby było skazowate, a wysypka na brzuszku okazała się potówkami - czego lekarka nie poznała i na buźce też miał wtedy pełno krostek. Na szczęście mimo podawania przez 2 m-ce mleka h.a. nic się nie nasilało, a wszystko mu poschodziło więc to nie była skaza chyba...teraz jedziemy na zwykłym i nie ma żadnych suchych placków jak wtedy czekam do piatku na szczepienie i wtedy obgadam to z lekarką.
Objeździłam dzisiaj wszystkie apteki w moim mieście( nie wiem czy wiecei, ale busko jest jedynym miastem w Polsce, gdzie jest najwięcej aptek w stosunku do liczby mieszkańców) i pytałam o ceny Rotarix'a i Prevenara 13 i normalnie szok - najtańszy rotarix 199 zł - najdroższy 340zł - tam gdzie kupowałam ostatnio, a prevenar najtaniej 249 zł a najdrożej 380 zł ( kupowałam za 370). no i wyszło na to, że musze uprosić w ośrodku żeby mi wypiwali te szczepionki oddzielnie, bo rotarix taniej w innej kupię a prevenar w innej - nie wiem czy się zgodzą A u mnie dzisiaj 22 stopnie i nie ma słońca
Mój Kubulek ma jutro imieniny Kupiłam mu wielką księgę bajek na dobranoc
Sismuerte - Antoś słodziak, a Ty taka szczuplutka jesteś??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:51   #1423
sismuerte
Rozeznanie

Hej
Ja to zawsze byam taka szczupa, wrecz cherlawa
A co do Antosia to dziekuje w jego imieniu
Stary 2010-07-24, 20:01   #1424
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
no to nieładnie bo przed chrztem musisz iść jako chrzestna do spowiedzi. I to nie jest problemem ale problemem jest to że powinnaś szczerze żałować za grzechy aby otrzymać rozgrzeszenie. A chyba "tych" grzechów to nie żałujesz.
no właśnie i co ja mam zrobić, przecież jak powiem, że żałuję to już jest kłamstwo w ogóle bez sensu jest dla mnie spowiedź!! uważam, że każdy powinien spowiadać się przed Bogiem a nie księdzem... no ale nic to... i tak tego nie zmienię. do spowiedzi próbowałam iść dziś, ale byłam w dwóch kościołach na 18 i nikt nie spowiadał jutro musze do sieradza na 7.30 rano jechac, jak nikt mnie nie wyspowiada i kartki nie podpisze to będą jaja

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my dalismy za chrzciny 150 a za slub 300 + 300 organista i koscielny i juz prawie tysiak jest

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

babobabku evitka ma racje, przy skazie nie ma mowy o piciu HA , tylko mleko bez mleka jak to sie mowi potocznie - dla alergikow.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

obiadek zjedzony, posprzatane, meża odwiozłam na ryby , wroci pewnie kolo 18-19 i zastanawimy sie czy sie nie wybrac na koncert Soniqe , jest dzisiaj na Oper Hair festival u nas.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

minka umawiamy sie na poniedzialkowy spacerek?
jasne, jutro wieczorkiem może się zgadamy co do szczegółów

też myślałam, żeby na Open Hair skoczyć, ale mała o 19 już śpi, a wozem jeszcze jeździć nie mogę może za rok

Cytat:
Tak robię na wodzie robię 2 czubate łyzki kaszki i łyżeczka z glutenem i to zalewam wodą żeby taka papka była nie wiem ile tej wody wychodzi

tak to prawda ja mam cywilny i do komunii chodzić nie możemy bo jesteśmy "cudzołożnikami":brzy dal: ale jak byśmy mieszkali na kocią łapę to możemy sobie maszerować do komunii środkiem kościoła bo wtedy jest wszystko ok.
chore to wszystko
czyli wg kościoła ja jestem lepsza od was heh trochę to nielogiczne

Cytat:
cudny o jejku a ty jaka szczupła nie chcesz kilku kilogramów? prześlę chętnie

kupiliśmy samochód... nie wiem sama czy dobry, ale cóż, wyjdzie w praniu najważniejsze, że już nie będę musiała jeździć autobusami no oczywiście jeszcze musze poczekać na dokument, ale dziś do kościoła u nas po wiosce jechałam, tylko ciiiiii

teraz musze w chacie ogarnąć bo tu normalny LasPalmas
Stary 2010-07-24, 20:02   #1425
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
kurcze mały mi sie budzi częściej niż wczesniej,może przez upały tylko,że u nas nie jest tak gorąco.
Wcześniej nawet jak zjadł ostatni raz o 20 to spał do 4 a dzisiaj np zjadł o 21.30 obudził się o 3,5,7.30 będzie lipa w pracy jak tak często będę wstawała.
Chyba,że może się juz nie najada i powinnam zagęszczac?z drugiej strony 6 m-c się zaczął i może znowu ten skok rozwojowy i potrzebuje więcej-nie wiem
właśnie mu się odmieniło(bo wcześniej pisalam,że do nikogo na ręce nie chce bo płacze) a już idzie,ulżyło mi bo moja mama ma z nim byc 2 tydzień.
Witam w klubie Marcel sypiał już od 20-4 a tu od miesiąca budzi się co 2,5-3h Rewelka! Dzisiejsza noc to już w ogóle koszmar był bo darł się od 19-22 i od 5-9 Rzecz jasna w międzyczasie też się budził. I jak bum cyk cyk nie wiem o co mu chodziło Obstawiam upał. Teraz trochę chłodniej to zobaczę jak noc minie ... I też nie wyobrażam sobie iść do pracy "w takich warunkach".

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:11   #1426
sismuerte
Rozeznanie

A Antek jest na butli a i tak nocy nie przesypia Bylo juz tak ze przesypial, np. jadl o 18 i spal do 5 rano, ale niestety jakos mu minelo i znow sie budzi na jedzenie kolo 3. Nie bardzo wiem jak go tego odluczac
Stary 2010-07-24, 20:14   #1427
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka moglabym podskoczyc po ciebie nasza z dziadkami zostaje i idziemy zobaczyc

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

moglysmy sie wczesniej zgadac
A.Camus
Stary 2010-07-24, 20:14   #1428
sismuerte
Rozeznanie

No wlasnie zapomnialam jeszcze o pracy, bo ja to juz 30 sierpnia wracam a Antek zostaje z tata w domu, bo malz bierze te tacierzynskie i troche urlopu, a pozniej moja mama. Ale i tak szkoda takiego malucha zostawiac z kim innym
Stary 2010-07-24, 20:19   #1429
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chwal sie autkiem!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

nie wyobrazam sobie pierwszych obozow itd. albo jak wpadnie kiedys do domu z awantura i mi powie " Ty jestes stara i sie nie znasz, ja wiem co robie".....
czy te dzieci muszą rosnąć?;/

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

sis dla nas to beda zawsze maluchy nawet jak po 20 lat beda mialy
A.Camus
Stary 2010-07-24, 20:20   #1430
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Aixa to cie pocieszę ,że mój Miko bierze grzechotkę , macha nią ,ze jak się nachylę to guz nabity i za chwilę wyrzuca i się wścieka ,że jej nie ma i tak w kółko i nie zanosi się ,żeby mu przeszło właśnie spodobało mu się wyrzucanie albo zrzucanie ze stołu
ło matko nieźle czyli nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
kupiliśmy samochód... nie wiem sama czy dobry, ale cóż, wyjdzie w praniu najważniejsze, że już nie będę musiała jeździć autobusami no oczywiście jeszcze musze poczekać na dokument, ale dziś do kościoła u nas po wiosce jechałam, tylko ciiiiii

teraz musze w chacie ogarnąć bo tu normalny LasPalmas
no to pięknie bez prawka jeździsz a jaki samochód kupiliście?????
Sismuerte jaka ty chudzina jesteś Antos jaki już duuuuży
Jejku u nas na termometrze 20 stopni brrrrrrrrrrrr i straszny wiatr wieje nawet nie wychodzę z domu bo cały dzień leje. A moje dziecię cały dzień śpi zwalam na pogodę bo sama jestem senna.
Lenka śpi ładnie i niezmiennie w nocy od 21:30-8:00 z przerwą na karmienie o północy. Oby tak jej zostało bo ja też do pracy wracam i nie wyobrazam sobie po nieprzespanej nocy przyjmować wysokopieniążną lokatę bądź podejmować decyzję o przyznaniu kredytu na niebotyczną sumę

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:29   #1431
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka moglabym podskoczyc po ciebie nasza z dziadkami zostaje i idziemy zobaczyc

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

moglysmy sie wczesniej zgadac
nie ja nie pojade, nie zostawie małej, bo ona na cycu to beze mnie nic tu nie zrobią, a nie odciągnę tak nagle, bo wtedy mi źle idzie, muszę się psychicznie przygotować do laktatora

a takie autko kupiliśmy, to akurat z jakiegoś ogłoszenia wzięłam, ale nasze wygląda tak samo, nawet kolor taki sam
Stary 2010-07-24, 20:32   #1432
minka26
Wtajemniczenie

tylko w Irlandii jeździliśmy małym suzuki, tu się uczyłam na Yaris'ce to ciekawe jak mi będzie szło z taką leberą
Stary 2010-07-24, 20:38   #1433
megi-megi
Zakorzenienie

Trochę was ponadrabiałam, ale ciężko jest

Temat opieki nad maluchami - do mnie przyjeżdża mama i będzie opiekowała się małym - zamieszka z nami. Później teściowa - jak przejdzie na emeryturę, a później chyba żłobek.
A dziewczynki - jak przygotować malucha do rozstania? Mój nie daje się nikomu uspokoić prócz mamy i ręce mi opadają, jak płacze u innych. Strasznie boje się go zostawić na dłużej - że płacz, płacz i płacz.

A dzisiaj poszłam sobie na solarium, bo blada jak trup byłam. Ale przegięłam i teraz uda mnie szczypią - wrrrr... to se matka zaszalała. W życiu taka bezbarwna latem nie byłam.

megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 20:44   #1434
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka ja mam tak ze im wieksze kupuje to tym bardziej nie mam w planie zakupu mniejszego, teraz ta nasza honda jest spora ale nastepna bedzie accord combi dokladnie taka( gdyby byla w tym kolorze bylabym w niebo wzieta!) i nie wazne czy ja kupie zz rok dwa czy 10 lat ale chce wlasnie te:
http://morepetrol.files.wordpress.co...-kombi-jpg.jpg

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

megi wydaje mi sie ze zeby go do innych przyzwyczaic to zeby jak najczesciej ktos do was przychodzil i to tez nie jedna osoba tylko rozne i zeby go braly po wolutku na rece nawet na pol minutki i odkladaly , np jakas ciocia , czy twoja mama, wlasnie tesciowa , moj chrzesniak tez byl taki cycus i wlasnie w ten sposob nauczyl sie obcowania z innymi ludzmi.
A.Camus
Stary 2010-07-24, 20:49   #1435
drcron
Zakorzenienie

hej
ja tylko na chwilke
narazie nie mam was jak nadrobic ale mam nadzieje ze niebawem znajde czas
jak narazie to opadam z sil moja Julka najadla sie szaleju chyba <na pewno>ida jej zeby jednego juz czyc jak sie lyzeczka postuka jest niemozliwa ciagle placze na rekach placze na brzuchu placze jadac w aucie placze w wozku placze dzisiaj zaralam ja do sklepu by uciec z domu choc na chwilke i nawet nie dala mi nic obejzec bo ciagle plakala ale nie jest to taki placz tylko takie kwilenie myslalam ze to brzuszek ale ma miekki i baczki ladnie ida i kupka tez idzie poznniej pomyslaam ze zeby i trafilam bo slychac stukanie marze by sie juz wykluly i by dala mi pospac choc ze 2 godzinki a tak to co 30 minut w nocy sie budzi pociumka dwa razy cyca i spi zas 30 minut i kwili przez sen glowa mi peka w dodatku odiwedzila nas rodzinka nikt mi nie pomaga wszyscy czekaja az zrobie kolonich wszystko <dobrze ze sami do wc chodza bo pewnie czekaliby az im pampki pozmieniam jak Julce > rece z cyckami do kolan mi opadaja ryczec mi sie chce w dodatku Tz mnie denerwuje dzisiaj mialam ochote mu nie dosc ze nad wszystkimi nadskakuje to on jeszcze do mnie ma pretensje no doslownie nie wytrzymalam i sie poryczalam < ale to byla chwila spokoju gdzie julka na mnie patrzyla jak na warjata i nie wiedziala co sie dzieje -nigdy mnie takiej nie widziala >
boziu chyba popadam w jakas depreche nic doslownie nic mnie nie cieszy nawet ten wychodzacy zabek a myslalam ze jestem ze stali i nic nie jest w stanie mnie zalamac

teraz prosba do was co moge zrobic by ona przestala kwekac stekac kwilic plakac choc na kilka minut bo glowe mi rozsadzi moge jej dac cos przeciwbolowego bo moze to ja boli albo czyms paszcze wysmarowac bo moze ja swedzi kupilam jej gryzaka to pcha go do buzi ze az sie dlawi i wymiotuje wiec odpada jakies pomysly ?? bede wdzieczna

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:05   #1436
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Witam mamy, u nas byl dzis upal 34stopnie , nie poszlam z mala na spacer.Ala dzis caly dzien byla marudna i malo jadla.Za chrzest zaplacilam 100zl.Buty kupuje markowe sportowe. Kupuje buty skorzane za 200zl ale niestety dla mnie na jeden , moze dwa sezony i do kosza. Klapki musza byc ladne i nie drozdze niz 40zl, bo lubie zmieniac. Macierzynski konczy mi sie dopiero 19 marca 2011, wiec naazie nie mysle o powrocie do pracy, potem sie jakos rozwiaze.Moja tesciowa to 20min dziennie z mala posiedzi i to juz duzo dla niej, moja mama non stop by z mala siedziala tak ja uwielbia.Ja na basen nie chodze z Ala bo wedlug mnie jest za mala i nie chce zeby sie rozchorowala . Nie mam pewnosci czy ktos do wody w basenie nie nasika z dzieci.Na nauke plywania jeszcze czas , ja sie nauczylam plywac jak mialam 5 lat.Pozno juz trzeba isc juz spac
Szymek chodził i to w zime i nigdy nie choruje jedyne jego choroby to katar i kaszel czasami , nigdy nie brał antybiotyku . basen uodparnia a nie powoduje choroby

Cytat:
laski quinny sx za 450 zl w niemal idealnym stanie- brac?( skas bede musiala kase wykolowac ;/ ale chyba sie oplaca co?)

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

edit- nieaktualne, ktos mnie ubiegl;/ tak to jest jak sie czlek zastanawia
Brać

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
podejrzewali, że ma skaze białkową, ale w ośrodku na ostatnim szczepieniu (14 czerwca) 2 lekarki go oglądały i żadnej skazy nie widziały - może to był wysypka z powodu loveli wtedy - sama nie wiem. Póki co nie ma wysypki po zwykłym nanie - jeszcze będę obserwować, w piątek mam szczepienie to też wypytam.
Co do włosów - mi lecą garściami...aż wstyd się przyznać, ale jak wiem, że z domu nie wychodzę to włosów nie myję ze strachu...bo jak rozczesuję to strrrraasznie dużo w szczotce zostaje Ja łykam Belisse i Vitaral - kiedyś pomagało, teraz różnicy nie widzę. Polecam szampon Recept i tonik do włosów też Recept - po nim mi nie wypadały włosy (bo ja mam zawsze z wypadaniem problem, ale po ciąży to jest nasilone bardzo). Nie mam kiedy do zielarskiego skoczyć po w/w szampon....może i teraz by pomógł
Co do butów to ja raczej preferuję porządne buty, a co za tym idzie drogie...dlatego nie mam ich za dużo kozaki mam 4 pary, z czego jedne kupiłam z jakieś firmy venecia czy jakoś tak za prawie 500 zł 4 lata temu - nigdy ich nie pastowałam - są jak z wystawy i jeszczez chyba kilka zim pośmigam w nich Adidasy mam jedne reebok'a, założone kilka razy bo nie lubię sportowych butów. Półbuty mam z Ryłko-też stan igła mimo ciągłego chodzenia. Jedynie klapki na lato japonki to mam wszystkie z Inblu i z deichmanna - tanie, wygodne i nie szkoda wyrzucić jak się lato kończy A ciuchy hmmm ja mam tylko kilka sklepów w których robię zakupy - H&M, ORSAY, COTTON CLUB, TOP SECRET (czasami) jak jestem w krk to zliczam ZARE i Promod bo w kielcach promod ubogi. Też głównie na promocjach kupuję i sporo kupuję na następny sezon z bierzących wyprzedaży. Teraz mam problem bo to co nakupiłam rok temu leży jeszcze z metkami - nie mieszczę się A no i siostra jak jedzie do uk i jak sama tam byłam to dużo w primarku kupowałam - tanio a fajne ciuchy
Asiulek cie powiesi na uszach za jakąś tam venecie bo ona tam pracuje

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
jak wiecie ja sprzedaje chińszczyznę hihi i tak na marginesie buty z Deichmanie są dokładnie z wietnamu !!!!!!! wiele razy widziałam tam buty które sprzedaja w wawie w CHCH... powiem wiecej nawet jezeli mają promocje(wyprzedaże) to na tych bucikach zarabiaja jeszcze 150 - 200% !!!!!!! biznes jak nic ludzie nie wiedzą ze to takie same badziewie jak to co na targu ....
Ale daichman na super buciki dla dzieci elephanten . bardzo je lubie i dobre w miare mają cenki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to sie pochwalę że ja już po naukach, u mnie wyglądały tak że ksiądz opowiedział jak będzie wsio wyglądało i co kiedy mówić mamy i robić.
I byloby tyle ale zaczął temat "ofiary" że każdy ma dać tyle ile uważa, ale jak ktoś uważa że za kilka złoty można kościół utrzymać to się myli. No i jeszcze że chrztu nie da się wycenic bo on jest bezcenny i nie da się go wycenić na sztabki złota(normalnie już ledwo od śmiechu się powstrzymywałam) no i jeszcze że jak damy w kopercie to on przeciez nie powie że za mało daliśmy, choć wiadomo że coś sobie o nas może pomyśleć(już w tym momencie chcialam wyjść i odwołać tą szopkę, ale się powstrzymałam)
I jak ktoś nie może dać dużo to może przyjść i się wytłumaczyć, że teraz nie ma na jedzenie i jak będzie miał to też i na kościół znajdzie( normalnie żałuję że tego nie nagrałam bo bym Wam na youtube puściła)
Ło matko co za koleś jak tak mozna

Cytat:
Amelka je co 3 godziny, nawet w nocy. Wczoraj jadła o 23 i potem o 3 i wydawało mi się, że to długa przerwa ale jaja jak patrze jak wasze dzieciaczki śpią to normalnie w szoku jestem

Dziękuję za gratulacje!! Jeszcze samochód kupimy (mam nadzieje dziś ) i będę się z Małą wozić

NIE BÓJCIE SIĘ DAĆ

A co do chrzcin to my też bez ślubu, ksiądz się zgodził,a le powiedział, że chrzestni to już musza być bez grzechu

A ja jutro chrzestną zostanę i nie przyznałam się, że jestem panna z dzieckiem
he he moja przyjaciółka a przyszła chrzestna Oli bierze ślub we wrześniu a jest rozwódką po cywilnym z dwójką dzieci . ksiądz jej dał kartke ale kazał żyć w celibacie do września

Cytat:
AniaP, dzieki za info wózkowe.
Z tymi włosami to też tak słyszałam, że to wypadają za tamten czas, ale ciekwa jestem kiedy to się u mnie skończy....czy jak przestane sciagac mleko (juz prawie nie ściągam-30-40ml dziennie tylko). No itak sobie mysle ze skoro odpowiedzialne sa hormony to czy dodatkowa suplementacja cos da... (biore witaminy falvit,a myslałam o takich "włosowych"- z biotyną, skrzypem itp., ale czy wiem czy to ma sens...)

baobabek, to dziwne dla mnie- podejrzewali skaze białkową i kazali dawac zwykłe mlekotylko HA? przeciez tam jest białko mleka też...
no grunt, ze może to właśnie pomyłka była i teraz bedzie wszystko dobrze

libra, strasznie mi przykro z powodu szpitala, wiem jak to jest, po porodzie długo byliśmy bo lenka była chora. Nikomu nie życzę

pl_madzia, naprawdę z chęcią bym to na YT obejrzała....
Nie mam pojęcia nigdy nie brałam nic na kudły bo mam ich za wiele musze tak obcinac żeby ich mniej było

Cytat:
Strasznie mi glupio teraz
Kurcze jakos tak sie nie odzywalam, bo ciagle czasu nie ma i komputer mi szwankowal (taraz mam nowy ale obsluzyc sie nie umiem i dlatego brak u mnie polskich znakow), do tego moj Antos to wielka beksa i tylko z mamusia i tatusiem chce przebywac caly czas i nauczyl sie piszczec:brzydal : czasem jak wrzasnie ten moj maly terrorysta to az sluch sie traci na chwile Poza tym przez te upaly jest caly rozdrazniony no i oczywiscie zabki juz zaczynaja sie przebijac - a to to dopiero go denerwuje Poza tym wyjechalismy z Antkiem i mezem na urlop do Kazimierza no i troszke nas nie bylo. A i oczywiscie caly czas dziubie jakies decupaqowe rzeczy.
he he dobrze ze nie tylko ja mam takie problemy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
No właśnie już wam o tym pisałam kilka razy chyba...on miał podejrzenie, bo na nóżkach i rączkach miał takie placki suche i to niby było skazowate, a wysypka na brzuszku okazała się potówkami - czego lekarka nie poznała i na buźce też miał wtedy pełno krostek. Na szczęście mimo podawania przez 2 m-ce mleka h.a. nic się nie nasilało, a wszystko mu poschodziło więc to nie była skaza chyba...teraz jedziemy na zwykłym i nie ma żadnych suchych placków jak wtedy czekam do piatku na szczepienie i wtedy obgadam to z lekarką.
Objeździłam dzisiaj wszystkie apteki w moim mieście( nie wiem czy wiecei, ale busko jest jedynym miastem w Polsce, gdzie jest najwięcej aptek w stosunku do liczby mieszkańców) i pytałam o ceny Rotarix'a i Prevenara 13 i normalnie szok - najtańszy rotarix 199 zł - najdroższy 340zł - tam gdzie kupowałam ostatnio, a prevenar najtaniej 249 zł a najdrożej 380 zł ( kupowałam za 370). no i wyszło na to, że musze uprosić w ośrodku żeby mi wypiwali te szczepionki oddzielnie, bo rotarix taniej w innej kupię a prevenar w innej - nie wiem czy się zgodzą A u mnie dzisiaj 22 stopnie i nie ma słońca
Mój Kubulek ma jutro imieniny Kupiłam mu wielką księgę bajek na dobranoc
Sismuerte - Antoś słodziak, a Ty taka szczuplutka jesteś??
Nawet jak będziesz miała na jednej to kupujesz jedno a na drugie prosisz odpis z recepty mówisz że nie masz kasy na dwie i drugą kupisz za dwa tyg . dają Ci odpis i z tego odpisu kupujesz w drugiej drugą .
tesciowa tak czasem robi jak ma leki zapisane na dwa miesiące a że są drogie kupuje co miesiąc

My dziś w ikea byliśmy i tak w sumie jakoś dzionek przeleciał
No i zimno sie coś zrobiło

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

drcron - dentinox na dziąsła , viburcol czopki te uspokajające a jakby było tragicznie dać nurofen na noc
Stary 2010-07-24, 21:14   #1437
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Fiu fiu jaka noga , Twoje 2 prawie jak moja 1 Antoś słodki taki krasnalek
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Libra współczuję straszne to co piszesz...Ja na szczepieniu nie wyrabiam, jak mała płacze, a co dopiero jakby mnie coś takiego spotkało. Ale dobrze, że już po wszystkim
mało ,ze go 3 razy kuły to jeszcze mu tam tą igłą ruszała bo zyły szukała no masakra myslałam ,że sama będę krzyczeć aż cała mokra byłam
Cytat:
Dokładnie. Czyli tak na prawdę zachęcają do życia bez ślubu
no tak by to wyglądało
Cytat:
tylko w Irlandii jeździliśmy małym suzuki, tu się uczyłam na Yaris'ce to ciekawe jak mi będzie szło z taką leberą
nauczysz się ja uczyłam się na punciaku i później przesiadłam się na passata combi na początku było ciężko ale teraz już luz
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 21:49   #1438
sismuerte
Rozeznanie

Drcron a dowiedz sie w aptece o jakis zelik na dziasla. Antkowi tez sie wyzyna zabek ale az tak strasznie nie placze. Wszystko mu sie rozregulowalo, ale on to wciska sobie do buzi wszystko co w zasiegu reki i mieli jak krowa zielsko
Stary 2010-07-24, 21:53   #1439
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pochlalam sie z tezetem i na koncert nie idziemy....ehhhh;/
A.Camus
Stary 2010-07-24, 22:36   #1440
Ferrou
Zakorzenienie

Cala kanapka wylądowała na klawiaturze... i to z majonezem... nie mogę jeść i Was czytać

Baobabku, a czemu Twój Kubuś ma jutro imieniny? Bo mój ma 3 kwietnia Bo mi powiedziano, że imieniny wypadają tak, że po urodzinach szuka się pierwszego dnia gdy występuje w kalendarzu to imię

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
jak wiecie ja sprzedaje chińszczyznę hihi i tak na marginesie buty z Deichmanie są dokładnie z wietnamu !!!!!!! wiele razy widziałam tam buty które sprzedaja w wawie w CHCH... powiem wiecej nawet jezeli mają promocje(wyprzedaże) to na tych bucikach zarabiaja jeszcze 150 - 200% !!!!!!! biznes jak nic ludzie nie wiedzą ze to takie same badziewie jak to co na targu ....
Kochana, ja wiem, że te buty nie zostały "wyprodukowane" w Polsce, tylko tam gdzie się opłaca - czyli w Azji... Z ceną to samo - wyprodukowanie jednej pary nie kosztuje zbyt wiele, dodatkowo jest to sieciówka - mogą sobie pozwolić na dużą obniżkę cen a jednak nadal zarabiają. Tak jest z wyprzedażami i promocjami w każdym sklepie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Witam po kilkudniowej nieobecności.Zaglądam i co zastaję? tyyyyyle stron , niemożliwe jesteście.

My juz jestesmy w domu , bylismy w szpitalu tylko 2 dni na szczęście bo bym w psychiatryku wylądowała.
Było okropnie , mimo ,ze mielismy pojedyńczą salę , zapłaciłam jak za pensjonat-25 zł a warunki niech ich szlak ściany poobdzierane, łóżko trzeszczące z mega szeleszczącą ceratą(to żebym nie zesikała) , wózka nie mogłam mieć , fotelika samochodowego też nie.
Cały czas go nosiłam na rękach , juz mało mi nie odpadły , nogi mało w dupę nie wlazły a kręgosłup to myślałam ,że strzeli.
Zrobili małemu badania wyszły dobrze lekarz mówi ,ze być może to infekcja po katarze który miał wcześniej , albo byc może jakaś alergia ale on na testy trochę za mały jeszcze .
Na razie mamy zlecone jeszcze inhalacje -Pulmicort i Ventolin .No i obserwować jak będzie dalej.
Inhalator już zamówiłam ten który polecały Ania i Madzia jeszcze nie przyszedł.
Wracając do pobytu w szpitalu,Mikołaj nie spał w dzień prawie wcale dosłownie po pół godzinki jak już padał jak pluto i zrywał się po pół godz z płaczem .
A w nocy to koszmar przezyłam ,mały usnął i naiwnie myslałam ,że będzie spał a on pół godz pospał ,obudził się , rozejrzał i tak się potwornie zaczął drzeć już nawet nie płakać tylko się darł do zachrypnięcia przez godzinę czujecie godzinę go nie mogłam uspokoić dopiero jak mi pielęgniarka dała luminalum w czopku to po jakimś czasie usnął ja już byłam blisko płaczu .
Współczuję rodzicom dzieci chorych i samym dzieciaczkom , to jest po prostu straszne , szpital i w ogóle człowiek się robi bardziej chory.
A jak mu krew pobierały to 3 razy go kuły france nie mogły mu żyły znaleźć
Nikomu nie życzę.

BUTY
ja tez wolę skórzane często kupuję na posezonowych obniżkach raczej klasyczne modele więc nie wychodzą z mody,
ze sportowych to mam tylko jedne adidasa do biegania(tak kiedyś w zamierzchłych czasach biegałam)
mogę polecić glany skórzane wiele lat chodziłam okrągły rok i nigdy nie miałam nóg obtartych czy odparzonych
teraz już nie noszę za stara trochę jestem

Kurcze, nawet nie wiedziałam że byłaś z Małym w szpitalu... Biedny Mikołaj... Dobrze, że już jesteście w domku

E tam za stara, glany pasują wszystkim Mam zamiar w nich łazić aż do starości I to prawda, to jest mit że glany są niewygodne - całą ciążę w nich przelatałam Jedynie na lato się nie nadają, choc mi to nie przeszkadzało w dawnych ciekawszych czasach

Cytat:

tia,... marzenia... niestety nie przesypia ... a ostatnie noce są coraz to gorsze.. ostatnio to się budził co godzinę... a tak standardowo co 2-3h.. jedynie po kąpieli czasami śpi 4

Cytat:
Ferrou świetnie wyszliście na fotkach
Jakos mi nie pasujesz do tych butków za grzeczne są widziałabym Cię w jakichś bardziej drapieżnych
Dzięki hehe - czasami trzeba grzeczne też założyć Jakoś do sukienki nie pasują glany choć jak miałam te naście lat to tak łaziłam

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to sie pochwalę że ja już po naukach, u mnie wyglądały tak że ksiądz opowiedział jak będzie wsio wyglądało i co kiedy mówić mamy i robić.
I byloby tyle ale zaczął temat "ofiary" że każdy ma dać tyle ile uważa, ale jak ktoś uważa że za kilka złoty można kościół utrzymać to się myli. No i jeszcze że chrztu nie da się wycenic bo on jest bezcenny i nie da się go wycenić na sztabki złota(normalnie już ledwo od śmiechu się powstrzymywałam) no i jeszcze że jak damy w kopercie to on przeciez nie powie że za mało daliśmy, choć wiadomo że coś sobie o nas może pomyśleć(już w tym momencie chcialam wyjść i odwołać tą szopkę, ale się powstrzymałam)
I jak ktoś nie może dać dużo to może przyjść i się wytłumaczyć, że teraz nie ma na jedzenie i jak będzie miał to też i na kościół znajdzie( normalnie żałuję że tego nie nagrałam bo bym Wam na youtube puściła)
co za facet... a potem się dziwią że ludzie nie chcą chodzić do Kościoła jak tacy reprezentanci są,.....

Cytat:
Ale z Ciebie chudzina... A Antoś już taki duży

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
hej
ja tylko na chwilke
narazie nie mam was jak nadrobic ale mam nadzieje ze niebawem znajde czas
jak narazie to opadam z sil moja Julka najadla sie szaleju chyba <na pewno>ida jej zeby jednego juz czyc jak sie lyzeczka postuka jest niemozliwa ciagle placze na rekach placze na brzuchu placze jadac w aucie placze w wozku placze dzisiaj zaralam ja do sklepu by uciec z domu choc na chwilke i nawet nie dala mi nic obejzec bo ciagle plakala ale nie jest to taki placz tylko takie kwilenie myslalam ze to brzuszek ale ma miekki i baczki ladnie ida i kupka tez idzie poznniej pomyslaam ze zeby i trafilam bo slychac stukanie marze by sie juz wykluly i by dala mi pospac choc ze 2 godzinki a tak to co 30 minut w nocy sie budzi pociumka dwa razy cyca i spi zas 30 minut i kwili przez sen glowa mi peka w dodatku odiwedzila nas rodzinka nikt mi nie pomaga wszyscy czekaja az zrobie kolonich wszystko <dobrze ze sami do wc chodza bo pewnie czekaliby az im pampki pozmieniam jak Julce > rece z cyckami do kolan mi opadaja ryczec mi sie chce w dodatku Tz mnie denerwuje dzisiaj mialam ochote mu nie dosc ze nad wszystkimi nadskakuje to on jeszcze do mnie ma pretensje no doslownie nie wytrzymalam i sie poryczalam < ale to byla chwila spokoju gdzie julka na mnie patrzyla jak na warjata i nie wiedziala co sie dzieje -nigdy mnie takiej nie widziala >
boziu chyba popadam w jakas depreche nic doslownie nic mnie nie cieszy nawet ten wychodzacy zabek a myslalam ze jestem ze stali i nic nie jest w stanie mnie zalamac

teraz prosba do was co moge zrobic by ona przestala kwekac stekac kwilic plakac choc na kilka minut bo glowe mi rozsadzi moge jej dac cos przeciwbolowego bo moze to ja boli albo czyms paszcze wysmarowac bo moze ja swedzi kupilam jej gryzaka to pcha go do buzi ze az sie dlawi i wymiotuje wiec odpada jakies pomysly ?? bede wdzieczna
Drcroniku Weź Ty tam tego swojego faceta od nas walnij w łeb... on ma Cię wspierać a nie dołować...

Na ząbki są jakieś żele, można też dawać czopki takie uspokajające... tylko że nazw nie znam, ale w aptece powinni doradzić,...
no to ładnie, juz Julcia będzie miała ząbki

Kuba też wszystko wtyka do buzi, ślini się niemiłosiernie, piąstki to całe pcha, tak głęboko że aż ma odruch wymiotny, ale zaglądam tam codziennie i nic nie widzę... A te sprawdzanie łyżeczką to robi się tą plastikową czy metalową?

----------

Byłam dzisiaj u fryzjera i kurcze nie jestem w ogóle zadowolona... a bylam u tej co zawsze... nie wiem.. ścięła mnie niby tak samo, ale fryzura dość szybko oklapła... zafarbowała mi nie na ten kolor, bo chciałem włochy przy karku aby były krwisto czerwone a wyszły jakieś śliwkowe i w ogóle tego nie widać, trzeba się przypatrzeć aby zobaczyć inny kolor... Nie wiem, może się trochę wypłucze.

.hmmm...TŻ właśnie przyniósł Karmi...
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości