|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
no nisko przez to ulozenie wlasnie :/ i to ze napiera glowka
ja sie jeszcze z tz poklocilam o te tesciowa wrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... co za dzien! bo on uwaza ze ja ja powinnam przeprosic ! chyba go pogielo....
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hej dziewczyny!!!
Widzę, że Wy już niezłe zakupy robicie ja pieluszki kupię później, zresztą jak wiele rzeczy. Mam nadzieję, że remont niedługo się skończy to wtedy zabiorę się za kompletowanie CO do imion to bardzo podoba mi się Lenka, ale zdecydowaliśmy się na Maja. Co prawda ludzie mówią, że tyle teraz Majek, ale co tam, ja nie znam żadnej. Milenka, Róża i Laura też bardzo mi się podobają. Dziewczyny nie ma co zwracać uwagi na innych bo każdy ma inny gust a poza tym łatwo krytykować czyjś wybór a samemu ciężko się zdecydować...Ray brzuszek super ![]() elenka my też na nic nie mogliśmy się zdecydować. Najbardziej podobało nam się imię Maja i tak zostało W kalendarzu tyle imion a nie można się zdecydować, nie? ![]() Majka mnie się wydaje, że dziecka nie karmi się przed kąpielą bo może mu się później ulewać. Najpierw się kąpie a później karmi. Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-07-24 o 22:05 |
|
|
|
#333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no u mnie akurat wręcz przeciwnie, co też jest przesadą nie moge nawet naczyń po sobie po obiedzie włożyć do zmywarki, żeby się nie schylać... przykładów jest mnóstwo A zCiebie śliczna mamusia i brzusio wcale nie taki mały
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-24 o 21:08 |
||
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Ray, Ray! nie daj sie
![]() No w koncu zobaczylysmy jak wygladasz! a brzusio rzeczywiscie sporawy, ja w sotosunku do reszty ciala mam duzo mniejszy a tak mi juz zycie znaczaco utrudnia....Mi na szczescie nikt nie mowi, ze ciąza to nie choroba... ale ja w sumie mam ostatnio maly konakt z otoczeniem, a poki pracowalam to raczej wszyscy (kolezanki, koledzy z pracy) troskliwie pytali jak sie czuje... a kto Ci mowi, ze "ciąza to nie choroba", bo chyba nie rowiesnicy? no i mam nadzieje, ze nie mąż ![]() A... byłam w "Świecie dziecka"przy Al.Krakowskiej, ale procz pieluszek, oslonek do karmienia i dodatkowy majtek jednorazowych nic nie kupilam... lozeczko chyba kupie po prostu w IKEA... a wozek... ani xlandera XQ ani wozkow espiro w ogole nie mieli ![]() edit: ja kupilam jedna paczke pamperow PREMIUM care... TZ placił, ale dopiero jak zapłacił zaczał marudzic, ze to chyba ostatni raz takie drogie pieluchy wybralam, bo najpierw mowilam od jakis DADA z biedorniki a teraz kupilam najdrozsze, i czy jestem swiadoma, ze to te pieniadze, nawet nie wyrzucilismyw bloto tylko w gówno.... ;/ Faceci.... no comment...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-24 o 21:18 |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że trzeba nakarmić dzidzię, później ponosić, żeby ulała, a następnie kąpiel. Chyba trochę ciężko byłoby wykąpać niemowlę, które jest rozhisteryzowane, bo jest głodne, a do tego nie przepada za kąpielą (niektóre dzieci, zwłaszcza na początku, nie lubią spotkań z wodą )
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kiedy odpoczniesz, jeśli nie teraz? A Twój TŻ powinien się zastanowić, czyją stronę trzymać... ![]() Śliczny brzuszek... wydaje mi się, że mój jest podobnie ułożony... A czy nisko? nie wiem, nie znam się na tym... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chyba, a na pewno
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, maz na szczescie nic nie gada, rozumie i sam mnie pogania czy tego i tamtego bym nie robila i on zrobi,
ale moj ojciec mi tak dogaduje ze normalnie sie sluchac nie chce... ja nie naleze do osob ktore lubia lezec, zreszta same wiecie jak pisalam jak zapierniczam jak motorek, poki sie dobrze czulam i bylo wsio ok to i cwiczylam, i robilam wszystko bez problemu i na ciaze sie nie ogladalam a ze teraz no sytuaja sie zmienila to co ja poradze... mam lezec to lezec, bo jak nie bede w domu lezec to sie pogorszy i mnie poloza do szpitala to dopiero bedzie cyrk! bo co z corka starsza itp.... wiec wole lezec w domu juz. olac tam wszystkch
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-24 o 21:42 |
|
|
|
#339 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Same dobre wiesci Cytat:
Ogolnie mam tak jak Ty. Imie kazdego innego dziecka moglabym skomentowac ale do mojego wlasnego jakos zadne mi nie pasuje ![]() Cytat:
za odwage. Wreszcie pokazalas twarz i tak jak myslalam sliczna z Ciebie mamusia Dziewczyny strasznie jestem szczesliwa. Udalo nam sie dzisiaj umowic na usg 3/4d na przyszly czwartek Buziaki dla Was wszystkich
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora ja kupilam papmersy ale na pewno wyprobuje i belle i dade i lidla
![]() Ray - Zuzia... moj typ dla coreczki... moze w przyszlosci sie uda ![]() sliczny masz brzuch a gadaniem sie nie przejmuj... sa ludzie i mlotki..ania13.03 super ze udalo sie umowic na usg daj potem znac co i jak
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Majka to mnie bardzo dziwi, że w tej książce tak piszą... Ekspertem absolutnie nie jestem, ale zajmowałam się bobasem, któremu akurat ulewało się gdy był kąpany po jedzonku, mimo, że wcześniej mu się odbiło itd. Później moja mama (która jest położną) powiedziała, aby najpierw wykąpać i rzeczywiście pomogło... A jak chodzi o kąpiele to wszystkie bobasy jakie znam uwielbiają kąpiele i wyjątkowo się wtedy uspokajają. Nawet zaleca się takie kąpiele gdy dziecko jest niespokojne... Ale wiesz jak to jest każdy ma inną opinię i pewnie przekonamy się na własnej skórze co jest najlepsze dla naszych dzidziusiów
PS. Imię piękne (jak mojego bejbika ) Buziaki cellaris gratuluję udanej wizyty !!!!!!!!
Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-07-24 o 22:06 |
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja pi cc dwa dni nie dostałąm nic jeść...że niby nie wolno..(podjadałyśmy suchary i drożdzówki z koleżanką z sali).później dawano jakieś świńskie jadło , dziecko jak juz nam dano to zabierano tylko na ważenie i kompciu kompciu..jak ssac cyca na początku nie chciał to musiałam chodzić z 5 razy żeby lejdis pielegniarki mleczka zrobiły..a dziecko ryczało i ryczało....w sali było może z 15 stopni (był styczeń).. do tego doszedł zakaz odwiedzin bo grypa panowała.. wyobraźcie sobbie że mój tz zobaczył małego dopiero jak wychodziłam ze szptala, czyli po 5 dniach od narodzin. Nic nie szkodzi że pielęgniarki i położne zakichane chodziły a tz zdrowy był... nie wolno było się z nikim kontaktować... ja już wole w domciu siedzieć ![]() Ray...no nikt mi nie mowił że ciąza to nie choroba..wręcz przeciwnie ja zawsze tak powtarzałam i tak jak ty sie nie oszczędzałam..ale teraz mi jest coraz ciężej , a wszystkich juz przyzwyczaiłam do tego że niby taka pełni sił jestem, no i najzwyczajniej mi nie wieżą że mnie ciało już zawodzi... ![]() Ale śliczna z Ciebie mamusia ![]() Dobrej nocki
|
|
|
#343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troszkę ich zostało, to zapraszam cellaris, super, że same dobre nowiny u gina I fakt, Twoja mała nie jest taka mała ![]() asia-23, Uważaj lepiej na siebie, bo jak nie to Pomijając fakt, że zemdlałaś, to sam upadek/osunięcie się może być niebezpieczne dla dziecka. Uderzysz w coś i nieszczęście gotowe. Odpoczywaj teraz Cytat:
A jak przyśpieszyć? Naturalnie i bezpiecznie to chyba tylko seksik Cytat:
Ray, u mnie wrecz przeciwnie - nie pozwalają mi nic robić. Skoro mąż nie uważa, że się obijasz, to bardzo dobrze. Ty wiesz, że musisz leżeć dla dobra drugiej córci, a skoro mąż nie ma pretensji (niechby tylko spróbował ) to resztę ludzi olej ...ciepłym moczem ![]() Co do teściowej, to jak się mąż nasłuchał jej płaczu, to chce mieć spokój i dlatego pewnie uważa, że powinnaś przeprosić (bo kobieta cierpi ). Nie przejmuj się tym. ![]() Brzuszek duuuży już i faktycznie bardzo nisko jest ![]() dash, ja np, pieluchy kupiłam teraz bo są w promocji. A nie wiadomo czy się trafi do czasu porodu. a czekać na ostatnia chwile też nie ma sensu. Mąż tez był zdziwiony, że już chcę kupować (standardowy tekst "A po co?! Przecież JESZCZE 2 miesiące!" ![]() Cytat:
Co do męża - nie dziwiłabym się mu. Chłop w końcu Ale jak już się dzieciątko urodzi to nie da włożyć za zadek byle czego Ja swojemu tłumaczyłam z 20 razy, że na początek, na delikatna pupcię kupujemy droższe (tzn, delikatniejsze), a po tygodniu czy dwóch przerzucimy się na coś tańszego. O dziwo, zrozumiał ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że udało się Wam umówić na to usg
|
|||||
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
ycnan....
![]() btw.... dzis była u mnie, pokazywałam jej ubranka.. i co sie okazalo "mamusia TŻtowa" jakies halo miala, ze tyle tych ubranek mam po kims (!!!)... ze to pierwsze dziecko i powinnam miec wiekszosc nowych! a jeszcze miala halo ze nic z frotte nie mam... a ja kurcze przy dotyku tego matrialu mam ciarki na plecach, po co mam dziecku kupowac ubrania przy ktorych bede sie meczyc zeby je zalozyc... no nie cierpie tej baby i kropka!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-24 o 22:41 |
|
|
|
#345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ieluch z biedronki, lidla czy rossmanna to mam zamiar spróbować, ale wiadomo, ze każde dziecko zareaguje inaczej więc nie można dać jednej opinii czy są dobre czy do d... Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a co do spotkania to mi nawet lepiej w Bydgoszczy, bo do Bydgoszczy to mam z 15 min tylko Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś od rana pada z przerwami, jest zimno i strasznie wieje. Oczywiscie ze skrajności w skrajność, bardzo się cieszę, ze pada, bo deszcz wszystkim potrzebny, ale zeby od razu tak chłodno? Kupiłam dziś w biedronie proszki lovela, siostra mówi, ze ona kupi płyn, bo w sumie jkby delikatniejszy, ale trudno ja na początek mam proszki, moze potem spróbuję płynu. Ale do płukania chyba kupię jelpa albo bambi, bo mają nieco inny zapach a ta lovela taka mdła jak dla mnie.
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
abz ... super ze piszesz, ze sa plyny do plukania do ubranek niemowlecych! ja nie wyobrazam sobie nie plukac ubran...
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
gabisun no ja też się bardzo cieszę,ze mam już ustalony wstępnie termin i ewentualnie może być to tylko kilka dni prędzej bo przynajmniej wiem,ze czeka mnie jeszcze TYLKO 8 tygodni polegiwania ;D
Ray tydbaj o siebie,a głupimi tekstami się nie przejmuj. Ja też jak na początku czerwca powiedziałam,że raczej powinnam leżeć i się oszczędzać to mój kochany z kąd inand tatuś stwierdził....do roboty byś się wzięła, mięśnie trochę porozciągała i przestaniesz mieć problemy...no comment
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
20.09.10 no i bedzie dziewczynka
a wszyscy mi mowili za jem i na chlopaka wygladam ,a tu niespodzianka
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
za chwile mu odpowiadam jasneeeee, tylko wspomnij do tego ze z 14 dzieci ktore urodzila 7 nie przezylo i cichnie wymiekam momentami mszu witaj w klubie! bo i ja swojej tesciowej nie trawie probowalam ale no...... nie moge teraz przynajmniej nie musze udawac juz byc mila i glupkowato sie usmiechac aneczka no wlasnie to najgorsze jest jak sie przyzwyczai tak reszte! ja to samo robilam wsio do teraz, jak by nic... jak bym w ciazy nie byla i sie tak nauczyli wszyscy ale sie odzwyczaja teraz...dobrze ze z tz nie mam problemu bo on robi na prawe duzo i jak mu cos powiem nie narzeka nawet. mam lezec to mam lezec... on robi wiekszosc powiedzial ze nawet okna umyje :P
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-25 o 00:27 |
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki
U nas w Krakowi dziś zimno ale nei pada jeszcze mi to odpowiada bo odpoczywam od tych upałów. Nie chce mi się gotować dziś więc jedziemy na obiadek na miasto a co Biorę tą moją kuternoge i jedziemy Może do Ikei zajrzę bo chce dwie półki wiszące kupić. Jutro przyjedzie rowerek treningowy dla TZ i Musiałam małe przemeblowanko zrobić ale tak już zostanie bo później tam gdzie rowerek stanie łóżeczko a rowerek do piwnicy Wczoraj byli u nas znajomi posiedzieliśmy do 24 ale fajnie było bo się pośmialiśmy Mój mały kopnął tak mocno moją znajoma że szok Jutro jadę na uczelnie ale na chwilę we wtorek mam wizytę ale taką kontrolna bez USG a 4 sierpnia mam Tą w 30tc i już się nie mogę doczekać jak małego zobaczymy Aha i najważniejsze Dziewczyny z Krakowa czy my się jutro spotykamy? |
|
|
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
czesc kobietki
![]() ja dzisiaj samotna- moj TZ pojechał zawieść brata jakieś 250 km od naszego miasta czyli pewnie wroci gdzies na 15 ![]() jeszcze mnie podkurzył z rana, jejku czasem zastanawiam sie czy ja napewno jestem gotowa spedzic z nim reszte zycia... nie wiem moze mam gorszy dzien, w sumie dobrze ze z nim nie pojechalam to odsapniemy sobie troche od siebie wogole to mi strasznie ciasno, niewygodnie, wszystko dzisiaj mnie denerwuje... jestem gigantyczna ja nie wiem po porodzie mogłabym wygrac casting na jakiegos potwora
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
![]() ycnan, dash - ja nie wiem jaka jest właściwa kolejność Pewnie taka, która po prostu odpowiada naszemu dziecku... Wydaje mi się, że trudno przewijać płaczące niemowlę, który domaga się cycusia, bo jest głodne No, nie wiem sama ale kilka prób i wszystko będzie jasne ![]() Dziewczyny dziś rano dostałam mega-niespodziankę, bo już przyszła paczka od cioci Dostałam mnóstwo ciuszków na wiek od 0 do 18 m-cy (nowych i używanych), ale wiekszość na 3-9 m-cy. Normalnie super, tak sie cieszę. W paczce były: buciki, skarpetki, śliniaki, ręczniki, kocyk, kosmetyki, leżaczek-bujaczek Fisher Price z żabką, mata edukacyjna z melodyjkami Tiny Love. Sporo ciuszkow jest z firmy Carter's (nie znam jej) - bardzo ładne rzeczy. Mam juz z glowy ciepłe śpiworki, bo dostałam 2 takie misowe ocieplane na 0-3 i 3-6 m-cy i 1 ocieplany kombinezonik na 6-9 m-cy (myślę, że bedzie ok na zimę, bo mozna coś podlożyć i będzie luźniutko). Dziś lecę do biedronki po kolejną Lovelę, bo pomyślałam, że lepiej zrobic zapas za te cenę. Polecam Wam miesięcznik M jak Mama - dużo fajnych artykułów dla ciężarnych. W mojej SR mówili, żeby niektóre rady z tego typu gazet brać nie na serio, bo np. piszą w nich o suszeniu krocza suszarką, co jest bzdurą. Ja od niedawna kupuje prawie wszystkie numery tych gazet, bo jakoś inne typu Olivia czy Twój Styl mnie aktualnie nie interesują ![]() Dziś w końcu u nas pochmurno i chłodniej - jest czym oddychać elenka - trzymaj się Każda z nas jest teraz "wielka"
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-25 o 10:01 |
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawde przemiła niespodzianka, tylko pozazdrościć, chociaz ja dostałam podobna niespodziankę tez duuzo ubranek do 18 mscy i gadżety typu laktator, bujaczek, krzesełko do karmienia i kolo poporodowe i jakies tam inne drobnostki, kupiłam w sumie ciuszki za 150 zł, rozek i kocyk,2 butelki no i zostały rzeczy do higieny, wozek, łózeczko i pościel takze naprawde duza pomoc.a tak jak niektore dziewczyny musza kupowac wszystko... od podstaw to naprawde mega wydatek
|
|
#354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozglądam się teraz jeszcze za karuzelą i nianią elektr. ale!! wszystkie karuzele pasują tylko na drewniane łóżeczka a nie turystyczne i mam problema co do Loveli to o ile smrodek proszku jakoś zniosłam z nadzieją, że płyn będzie pachniał a tu lipa
|
|
#355 |
|
BAN stały
|
Hej Dziewczyny.
Nadrobiłam Was, gratuluję udanych wizyt, fajowych brzuszków ![]() Lenko 3mamy kciuki, aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Was ![]() Piszę w skrócie, bo mam apetyt na jajecznicę. I muszę ją usmażyć, zaraz ![]() W piątek zostawili mnie w szpitalu, wyszłam wczoraj po południu. Wszystkie badania porobili, łącznie z krzywą cukrzycową. Cukier mam niziutki (nawet po ciastkach z cukrem 68). Pawełek ma juz 2800 (tydzień temu miał 2200-2400), także rośnie zdrowo Lekarz, który mnie przyjmował był bardzo niemiły, wyglądał jak hipopotam (bez obrazy dla biednych hipopotamków), wydusił mnie, miał głupie teksty (albo ja przewrażliwiona jestem), na koniec zrobił mi usg dopochwowe i wydaje mi się, że nie założył gumki na "instrument"... Nie słyszałam szeleszczenia, a odwróciłam głowę, bo bolało... kurna co za dziad. Ale to chyba niemożliwe, co? Oczywiście, mała już mnie piecze.Porcje żywieniowe dostawałam cukrzycowe, mega duże Bylam w szoku, bo generalnie dwa razy tyle, co "normalni" ![]() Termin wyszedł tym razem na 18, ostatnio na 15 i 13 ![]() Jestem zniesmaczona, leżałam na pokoju z przemiła dziewczyną. Skraca się jej szyjka, więc ma robione zastrzyki sterydowe, żeby maluszkowi wcześniej rozwinęły się płucka, bo ona ma dopiero 27tc. I Pali... I to się "ogranicza" i pali 10 fajek dziennie... Aż mnie serce bolało, niby nie moja sprawa, ale kurde człowiek chucha i dmucha na wszystko, a nie ma zagrożonej ciąży, a ona już z rozwarciem i pali ![]() W nocy jedna kobieta tak krzyczała (poród), że nabrałam stracha sporego ale po godzinie było już tylko słychac głośne : łaaaa łaaaa dzieciątka i to był najukochańszy dźwięk. Tej nocy rodziły się Maluchy, aż 4![]() Położne bardzo miłe, jedna mnie pamiętała z mojego pobytu w 16tc i obiecała, że łóżko będzie dla mnie 3 mać na poród Wszyscy ok, tylko ten jeden lekarz. Mam nadzieję, że na niego nie trafimy przy porodzie... Ktg mialam przez 1,5 h robione, bo usnęłam i wyszło piękne bo Mały też spał. Generalnie wszyscy nade mną biegali, a ja się trochę wyspałam (bo 3 gadałyśmy)... W nocy przyjechała do naszego pokoju babeczka (byłyśmy więc we 3) bo nie czula ruchów. Brzucha takiego jeszcze nie widziałam, okazało się, że to 38 tc i synek ma 4500!!!!! Szok ale u niej to rodzinne, ona ważyła 4800, jej brat 5300, a mama 6000!!!!wg starej daty porodu mamy już 37tc... ech. także mimo, iż lekarz nie wysłał mnie na te badania pomiarowe, to w sumie fajnie zrobil, że do szpitala mnie skierował, bo tu pomierzyli, poważyli. Jutro jadę po wypis, to wszystko obadam sobie. No i morfo i mocz, wszystko ok Biorę od wczoraj "magne B6"- przepisał mi- i skurczy zero. Ale też biorę 6tabletek dziennie...W tesco jest wyprzedąz ciuszków. Kupiłam wczoraj dwa staniki do karmienia i jeden zwykły, była w szoku bo był mój rozmiar- 80F i za każdego płaciłam 10,20zl Majtasów nakupilam (lubię te F&F, dobre gatunkowo) wszystkie przecenione z 20zł na 4,80 i 6. Także piękne, koronkowe, tiulowe- chyba 8 par wzięłam. No i bluzkę za 9 i sweterk szary piękny Polecam dziewczyny tesco.To tyle u mnie, miłej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- naked piękny Filipkowy kącik ![]() o karuzelkach nie wiedziałam, że nie pasują na turystyczne ![]() My też już wszystko mamy, oprócz podkładów pod prześcieradełko na materac
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NIKaP-n - cieszę się, że wszystko u Was ok elenka1 - ja mam TP na 22 września, ale też chciałabym urodzić wcześniej... Byle do końca sierpnia wytrzymać, bo po tej dacie będę miała donoszoną ciążę i mogę rodzić
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry dziewuszki
![]() i zawsze jak sobie obiecuję, że będę na bieżąco z wami to coś mi w tym przeszkadza . Ostatnio np. Tż mi się pochorował, upał na dworze, a on na wieczór dostał 38,6 gorączki, dreszcze miał i okna mi kazał zamykać bo mu zimno . Bałam się trochę, że to jakieś przegrzanie, ale okazało się zatrucie i dostał biedaczek 3 dni zwolnienia. Ale że poczuł się lepiej już trzeciego dnia, to zabrał się za malowanie i mebelki kupiliśmy, jeszcze tylko komody brak i kilku drobiazgów... Także mam co robić bo bałagan jak zwykle po malowaniu, ale przynajmniej się ochłodziło więc jakoś pójdzie. Także podczas malowania odcięta byłam od neta i nawet was poczytać nie mogłam, ale pomału nadrabiam...![]() Bordowa - a jak twój Tż, bo też czytałam, że gorączkę miał???, mam nadzieję że już lepiej.. Lenka - dla ciebie i maluszka Nika - fajnie, że już w domciu jesteś no i gratulacje za twój niski cukier .Naked- śliczne buciki i no i pościel też . U nas też jak się nic nie odmieni to będzie Filip ![]() Ray - nie przejmuj się ani tatą ani teściową i dbaj o siebie i maleństwo Elenka - Dobra lecę ogarnąć trochę ten nasz bałaganik i sałatkę zrobię bo może znajomi wpadną później .Znów może mnie nie być chwilkę bo sprzedajemy laptopika naszego dziś, więc nowego dopiero pewnie w tygodniu będziemy mieć, ale pewnie to długo nie potrwa bo tż nie wytrzyma bez zbyt długo... ![]()
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
mszu Ray mozemy sobie rece podac jesli chodzi o tesciowe.. calkowicie was rozumiem... moje do konca przegrala sobie tekstem ze wychowala 4 synow wiec ona mi wszystko powie pokaze i zrobi zebym robila dobrze bo ja sie na niczym nie znam (tak na marginesie zaraz po liceum poszlam do studium medycznego i jestem opiekunka do dzieci do lat 3 wiec wcale sie nie znam wcale nie mam o niczym bladego pojecia..) a do tego dodala na koniec ze przciez moja mama to tez sie nie zna bo miala tylko 2 corki a tu ma byc WNUK wiec to ona sie wszystkim zajmie.. LOL!
![]() NIKaP ciesze sie ze u was ok widze ze u ciebie tez 37 jak u mnie wiec moze sie skusisz na pierwszy ogien proszeeee ![]() jesli chodzi o to czy karmienie czy kapiel najpierw to pewnie duzo bedzie zalezec od naszych dzieciaczkow.. ja chyba bede jednak najpierw kapac zeby maluszka wyciszyc potem czysta pielucha "kolacyja" odbicie i spac
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za zainteresowanie. kilka Pań mi pomogło abym doszła do siebie po tym omdlęciu. dziś na szczęście czuję się lepiej.
jutro mam zamiar robić badanie z glukozą muszę być na 7.30 bo mam 75 g i żeby wyrobić się do 10 bo laboratorium tak przyjmuje.NIKaP-n widzę, że mamy podobny rozmiar biustu a chciałabym, żeby i w czasie karmienia mój biust jakoś wyglądał przyzwoicie.zaplanowałam sobie kupno 2 takich najzwyklejszych i chciaż jednego lepszego choć trochę usztywnianego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

chyba go pogielo....

ja pieluszki kupię później, zresztą jak wiele rzeczy. Mam nadzieję, że remont niedługo się skończy to wtedy zabiorę się za kompletowanie 

jedyne co bym zmieniła, to wypisałabym się ze szpitala na własne zyczenie po 3 dobach a nie tyle czasu tam spędziłam zajmując tylko łóżko (dodam że straaasznie niewygodne
nie moge nawet naczyń po sobie po obiedzie włożyć do zmywarki, żeby się nie schylać... przykładów jest mnóstwo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Same dobre wiesci 

Pomijając fakt, że zemdlałaś, to sam upadek/osunięcie się może być niebezpieczne dla dziecka. Uderzysz w coś i nieszczęście gotowe. Odpoczywaj teraz 

Bylam w szoku, bo generalnie dwa razy tyle, co "normalni" 
dla ciebie i maluszka
muszę być na 7.30 bo mam 75 g i żeby wyrobić się do 10 bo laboratorium tak przyjmuje.