Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 13:25   #301
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie pieluchy na początek z pampersa? Bo ja się zastanawiam, czy nie kupić właśnie jakiś 1-dynek z rossmanna i jakbym nie była zadowolona to dopiero z pampersa.
ja kupiłam paczkę Pampersów i paczkę tych z Rossmana. Dokupię jeszcze Happy lub Huggies w razie potrzeby i zobaczę, które lepsze.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:26   #302
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Pomidora Na oglądanie Wąbrzeźna możemy się umówić razem Chyba, że nie bierzesz go pod uwagę.

Tż już się lepiej czuje, ale nadal prawie nic nie je i tylko śpi ... Jak dziś znów dostanie takiej gorączki to nie słucham jego narzekań tylko dzwonię na pogotowie
Dałam jakoś radę z zakupami
Stary 2010-07-24, 13:39   #303
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
O kurde to nieciekawie,ale w sumie już jest na takim etapie,że raczej małej nic nie grozi,dobrze,że jest pod opieką lekarską Leży pewnie na Jaczewskiego??
Tak na Jaczewskiego - jej (moja też) lekarka jest stamtąd

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja mam tez pytanie odnosnie sklepy Biedronka- podobno maja dobre pieluszki i chusteczki (ale jest kilka rodzai i niektore sa kiepskie a niektore bardzo dobre). Czy wiecie ktore sa lepsze i ktore warto kupowac?
Cytat:
Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie pieluchy na początek z pampersa? Bo ja się zastanawiam, czy nie kupić właśnie jakiś 1-dynek z rossmanna i jakbym nie była zadowolona to dopiero z pampersa. Pytam doświadczonych mamuś - co o tym sądzicie? I chusteczki chciałam kupić najpierw z nivea w tym sztywnym opakowaniu, a potem dokupywać, ale jak piszecie, ze takie dobre są te z biedronki, to może nie warto się na nivea wykosztowywać
Co o tym sądziecie?
Odnośnie pieluch, pozwólcie, że wtrącę swoje zdanie, jako mama 9,5 m-cznego Grzesia
Na początek kupiłam Pampersy (zresztą do dziś ich używam), potem jakoś koło 3 m-ca spróbowałam Dady i Belli Happy, bo znajomi polecali - i powiem - nigdy w życiu, są twarde i zdarzają się przecieki Oddałam 2 paczki koleżance, a dalej używam Pampersów - kupuję przeważnie w promocji na zapas, trochę taniej wtedy wychodzi
A wolę nawet dołożyć parę groszy i mieć spokój, że dziecku będzie dobrze w takiej pieluszce
Co do chusteczek nawilżających to polecam Bambino - używam od początku, z małą przerwą na Huggiesy - sztywne to to było i śmierdzące okrutnie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:45   #304
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Moja położna powiedziała, że przy pierwszej ciąży i ułożeniu pośladkowym dziecka ZAWSZE robi się cesarkę więc albo zmieniło się podejście albo tak jest u mnie w szpitalu
mnie mama też rodziła posladkowo 26 lat temu nie było usg i nikt specjalnie u nas nie sprawdzał ułożenia dzidziolka... na szczęście byłam mała i jakoś się wydostałam, choć taki poród jest zawsze "powikłany". Dziś są zupełnie inne przepisy, jak mówił mój gin

Cytat:
Naked, a ty masz już ustatlone cc? Przecież jest jeszcze czas i mały może się odwrócić - więc kośc łonowa wtedy dobrze się rozchodzi trochę

Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie pieluchy na początek z pampersa? Bo ja się zastanawiam, czy nie kupić właśnie jakiś 1-dynek z rossmanna i jakbym nie była zadowolona to dopiero z pampersa. Pytam doświadczonych mamuś - co o tym sądzicie? I chusteczki chciałam kupić najpierw z nivea w tym sztywnym opakowaniu, a potem dokupywać, ale jak piszecie, ze takie dobre są te z biedronki, to może nie warto się na nivea wykosztowywać
Co o tym sądziecie?
nie mam jeszcze ustalonej na 100%, ale mały jest duży i z dnia na dzień maleją szanse na jego odwrócenie, zwłaszcza, że już dłuższy czas leży w poprzek więc poważnie biorę cesarkę pod uwagę

ja kupiłam Pampersy 1 małą paczkę do szpitala, ale na pewno wypróbuję DADA i HUGGIESY

byłam dziś na zakupach
wanienka kupiona, ale bez stelaża bo jest tragiczny. Do tego szczotka do włosków (chociaż nie mam zgagi i pewnie Filuś będzie łysy jak kolano ), nożyczki do pazurków, przytulanka-myszka, dokupiłam chusteczek, pieluszek flanelowych (tetra jest dla mnie obleśna- szorstka, nieprzyjemna i pewnie ciągle brudna ta biel). Generalnie zakupy udane i juz dla małego wszystko mam.

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-07-24 o 13:56
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:45   #305
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
pieluszki z lidla sa bardzo dobre, z biedornki nzwyaja sie dada i tez sa dobre ale z lidla wydaja mi sie lepsze (przetestowalam na corce) teraz kupilam z rossmana bo nie chcialo mi sie do lidla specjalnie jechac wiec zobaczymy i te.
koleżanka chwali sobie te rossmannowskie pieluchy

Cytat:
Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie pieluchy na początek z pampersa?
ja póki co kupiłam paczkę pampersów i paczkę bella happy. I może jeszcze jakieś inne kupię- przetestuję, które sprawdzą się najlepiej.
Podobnie z chusteczkami nawilżającymi- mam w tej chwili chyba z trzech firm

Eh- ale się zmęczyłam. Posprzątać trzeba było trochę, ale i tak tylko trochę ogarnęłam mieszkanie. Nawet jak zmieniałam pościel, to musiałam na raty- strasznie mnie to zmęczyło . TŻ przyjedzie z pracy to jeszcze odkurzy, bo ja nie mam siły i zamiaru ganiać z odkurzaczem po piętrach.
Kurczak się piecze, zapiekanka czeka w kolejce do piekarnika. Miałam jeszcze zrobić kremówki, ale chyba sobie odpuszczę i zrobię jutro jak mi się będzie chciało.
A teraz idę leżeć
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 13:50   #306
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe a ja dziś pierwszy raz od roku miałam odkurzacz w ręce zawsze TZ odkurzał, ale pojechał wczoraj w nocy na wioske i dziś żyto koszą czy coś tam to pomyślałam, że go wyręcze.... bo i tak dalej inwentaryzacja na nas czeka, więc niech chociaż to ma chłop z głowy raz na rok

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 14:20   #307
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki u mnie wreszcie chłodniej i mam nadzieję,że tak zostanie bo kolejnej fali upałów już nie zniosę. Zaraz idę do ginki a na odatek mam usg jakieś dokładniejsze mieć no i mam stresa. Mam nadzieję,że z malutką i z moją szyjką wszystko ok.

Gabisun, naked plis nie stresujcie się tak tym cc bo ja też zaczynam sie stresować. Chociaż ja od razu wiedziałam że u mnie bedzie cc i miałam czas się z tym oswoić.

naked a co jest nietak z tym stelażem do wanienki, bo też chcę go kupić.

A z pieluch mam narazie pampersy a w planach lidlowe i dada

No dobra lece pod prysznic i do ginki
Stary 2010-07-24, 14:58   #308
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość

Jak to jest z tymi chusteczkami i pieluchami z Biedronki? Kupujecie bo po prostu są tanie czy faktycznie też są dobre? Zaczynam się rozglądać, ale jakoś do Lidla i Biedronki nie mogę się przekonać Zobaczymy...

To idę Was czytać.
Ja chusteczki z biedronki kupię na pewno bo są ok Dobrze wilgotne i dla mnie się sprawdzają Co do pieluch to nie bardzo Ale z ostatnią paczką na allegro zamówiłam 2xpo 64 sztuki chusteczka huggis coś za 8 zł obie więc bardzo tanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
waniliaania - ja kupuje w biedronce chusteczki i są swietne, jak dla mnie lepsze od nivea i jeszcze kilku znanych firm, mam te niebieskie, sensitive. Sa mocno nasączone, uzywam ich zarowno do twarzy jak i hig intymnej i jestem bardzo zadowolona i myśle, że maluszkowi też podpasują
a i że cena niska to kolejny plus
co do pieluch to słyszałam, że te z lidla troszke lepsze od biedronkowych
Co do tych tanich pieluch biedronka i lidl ja nie bardzo Moje znajome narzekały na odparzenia u dzieciaków Zamówiłam tez z ta paczką huggisy 2 mega pakę za 36 zł

Cytat:

Co o tym sądziecie?
Ja kupiłam Huggis 2 i kupie jeszcze pampers bo takie mi wszyscy polecają

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe a ja dziś pierwszy raz od roku miałam odkurzacz w ręce zawsze TZ odkurzał, ale pojechał wczoraj w nocy na wioske i dziś żyto koszą czy coś tam to pomyślałam, że go wyręcze.... bo i tak dalej inwentaryzacja na nas czeka, więc niech chociaż to ma chłop z głowy raz na rok
Ja tez dziś sprzątałam ale ja uwielbiam to roobić (chyba jestem psychiczna) i jeszcze kupiłam sobie rolety do salonu i je zamontowałam (to tez uwielbiam robić) było nas 3 córki w domu i tata przelał na mnie miłość do majsterkowania

Dziewczyny dziękuję za rady co do olejku
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:21   #309
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Gabisun, naked plis nie stresujcie się tak tym cc bo ja też zaczynam sie stresować. Chociaż ja od razu wiedziałam że u mnie bedzie cc i miałam czas się z tym oswoić.

naked a co jest nietak z tym stelażem do wanienki, bo też chcę go kupić.

ja się tym za bardzo nie stresuję i tak i tak boli jak cholera, dla mnie to wielkiej różnicy nie ma. Najważniejsze żeby dzidzius bezpiecznie wydostał się na świat

koniecznie poproś o zaprezentowanie wanienki na stelażu zanim kupisz u nas w sklepie ten zestaw jest kompletnie niedopasowany, wanienka się chybocze na wszystkie strony. Nie wyobrażam sobie żeby to było takie ruchome przy pluskającym maleństwu. Doszłam do wniosku, że kupię samą wanienkę i będę ją stawiać na stole
Stary 2010-07-24, 15:25   #310
ycnan
Zadomowienie

Padnięta jestem, właśnie skończyłam smażyć racuchy z jabłkiem, bo sobie mężuś zażyczył podwójną porcję i dwie godzinki z głowy, caly czas stojąc Brzuchol mi się nagrzał nawet

Pomidora
, dla płaczusia
Chyba większość z nas tak dziwnie reaguje na wszelkie przeszkody
Dobrze, że to zwolnienie w końcu dostałaś i obejrzałaś szpital.
Co do pieluszek, to do szpitala kupię na pewno Pampersy 1 (mają wkład, który wchłania te pierwsze kupki ), a w domu już inne będę testować. Dzisiaj kupiłam w Schleckerze (dziękuję gabisun za info Przy okazji odkryłam, że nie dość, że taka drogeria jest u mnie w Kielcowie, to jeszcze tylko 5min drogi od mojego domu ) Bella Happy 1, bo są w promocji. A resztę to już te tańsze, rossmannowskie/lidlowe/biedronkowe będę testować. Jak żadne nie będą pasować, to wtedy spróbuje czegoś droższego. I zostanę przy tym, co najbardziej będzie Borysowi pasowało.
Z chusteczkami to samo - będę próbować od najtańszych, bo z kaską będzie u nas raczej ciężko.

ania13.03, co do wagi, to nie zwrócam specjalnie na to uwagi, więc nie wiem czy rośnie czy się też czasem cofa.
"Język niemowląt" posiadam, przyślij mi na pv swój adres e-mail, to Ci wyślę.
Reszta kobitek, jak chce, to też proszę o adres na pv. Bez krępacji

naked21, a może jednak się przyda mieć gotowe bioderka. Kto wie, może Filipek się jeszcze przekręci i dasz radę wycisnąć go siłami natury
Super, że wszystkie rzeczy masz już kupione

Ray, heh, jakbym czytała o swojej teściowej Też takie numery potrafi wyciąć. Zawsze ona jest biedna, pokrzywdzona, a wszyscy dookoła - chamy i egoiści.
Nie przejmuj się

cellaris, niczym sie nie stresuj. Na pewno wszystko jest dobrze

Co do rodzenia siłami natury przy ułożeniu innym pośladkowym, to u pierwiastek nie ma o tym mowy Jest to zbyt niebezpieczne dla matki i dziecka. Kanał rodny nie jest rozciągnięty (jak u kogoś, kto już rodził) i nie dość, że mama się calutka "popruje", to jeszcze bioderka dziecka nie zrobią wystarczająco miejsca dla główki. I raz, że się może zaklinować, a dwa - jeśli przejdzie, to może sobie coś połamać/uszkodzić. Ogólnie mówiąc, za duże ryzyko
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:39   #311
Ray
Zakorzenienie

z pieluszkami to ja kupie od poczatku lidlowskie, jak nie podejda to dada a na koncu pampers.
dlatego ze mowie przetestowalam na corce z lidla i zupelnie nie mam sie co przyczepic a corka ma 2,5 roku i na prawde leje sporo i dluzej w nich chodzi (czasem nawet pol dnia) i nic nie ma mokrej pupy ani odparzonej.
wiec wyproboje i przy malenstwie, pampers zawsze mozna kupic w ostatecznosci a prawde mowiac to i one moga uczulac wiec nie regula.
np wiekszosc z was widze ma huggies a ja dwa razy podchodzilam do huggies i zawsze pupa czerwona byla, mimo ze corka nie jest jakos wrazliwcem specjalnie.

chusteczki dobre sa dada ale tez te z lidla i bardzo wydajne. chodz powiem szczerze ze najlepiej w domu przy takim malenstwie to przemywac od razu pupe woda z mydelkiem. to mi sie wydaje swierzsze. ja nalewalam wode do miski jakiejs troche zelu czy mydelka i sa takie duzy platy z belli bodajze nie pamietam i przemyc pupe.

u nas chyba nastapi zmiana imienia.... moj maz sie uparl ze bedzie Patrycja cala rodzina tak samo za ta patrycja stoi ja jeszcze decyzji nie podjelam ale nie mam zielonego pojecia wiec pewnie zostanie ta patrycja.... w sumie ja wybralam dla pierwszej corki i maz chce miec pierwszenstwo dla drugiej jeszcze tam przebokuje Zuzia.

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-24 o 15:42
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:29   #312
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny a Wy wszystkie macie imiona dla swoich dzieci? mi jakos nic sie nie podoba

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:35   #313
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
gabisun Moja siostra była ułożona pupą w dół i mama rodziła ją sn
na szczęscie teraz są inne czasy, a kiedyś nie bylo usg to tak naprawdę nikt do końca nie wiedzial jak ułożone jest dziecko. Dobrze, że nie rodzę 20lat temu

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ale odnoszę się do gabisun, która rodzi chyba swoje pierwsze maleństwo
tak pierwsze w moim szpitalu nikt nie pozwoli mi na SN, zresztą chyba nie ma szpitala, w którym każą rodzić pierwsze dziecko w ułożeniu miednicowym SN ( no przynajmniej mam taką nadzieję, że nigdzie już zacofania nie ma )

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Co do rodzenia siłami natury przy ułożeniu innym pośladkowym, to u pierwiastek nie ma o tym mowy Jest to zbyt niebezpieczne dla matki i dziecka. Kanał rodny nie jest rozciągnięty (jak u kogoś, kto już rodził) i nie dość, że mama się calutka "popruje", to jeszcze bioderka dziecka nie zrobią wystarczająco miejsca dla główki. I raz, że się może zaklinować, a dwa - jeśli przejdzie, to może sobie coś połamać/uszkodzić. Ogólnie mówiąc, za duże ryzyko
dokładnie to samo mówiła mi ginka zresztą nie wyobrażam sobie sytuacji, że przeszły już nózki i tułów a głowa została, przecież nie pociągną wtedy na siłę żeby wyciągnąć dziecko bo mogą je uszkodzić no jakbym rodziła 20 lat temu to miałabym przesrane
A widziałam, że te Happy mają woreczki na pieluchy

Co do pieluch to ja mam jedynki z Pampersa, Happy i ze Schleckera ( jak dla mnie w dotyku identyczne jak Pampers) zobaczymy które podpasują
A chusteczki też kupiłam z Dady, bo czytałam same dobre opinie i są bez alkoholu zresztą nie ma co się oszukiwac, cena też kusi " a jeśli nie widać różnicy, po co przepłacać"

Cellaris ja się nie stresuję, bo prostu byłam zaskoczona i muszę teraz się nastawić na coś innego psychicznie. Ja zawsze muszę wiedzieć co mnie czeka np. jak idę do dentysty to już wcześniej wiem którego zęba będę robić i nie dam sobie zrobić żadnego innego, bo już jestem przygotowana na tego jednego i koniec Już się oswoiłam z tą cesarką i widzę też plusy, także luz, najważniejsze aby maleństwo zdrowe przyszło na świat

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 16:48   #314
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a Wy wszystkie macie imiona dla swoich dzieci? mi jakos nic sie nie podoba
Ja jeszcze jak nie byłam w ciązy wiedziałam jak dam córeczce na imię:0
Stary 2010-07-24, 16:49   #315
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Padnięta jestem, właśnie skończyłam smażyć racuchy z jabłkiem, bo sobie mężuś zażyczył podwójną porcję i dwie godzinki z głowy, caly czas stojąc Brzuchol mi się nagrzał nawet
Mnim zjadlabym raczuszka, ale nie chce mi sie dla siebie samej robic mezus bedzie dopiero kolo 20.00
Stary 2010-07-24, 17:06   #316
bordowa
Wtajemniczenie

elenka1 My mamy wybrane dla dziewczynki, ale jak się okaże, że jednak jest chłopiec to nie mam pojęcia ...

Tż ciągle mnie przeprasza, że mam przez niego rozwaloną sobotę ... Biedak leży w łóżku z gorączką i boi się cokolwiek jeść Ale obiad na szczęście zjadł, zrobiłam w miarę lekkostrawny specjalnie. Tylko nie wiem jak zbić tą gorączkę, skoro leki nie pomagają?
Stary 2010-07-24, 17:43   #317
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja zawsze muszę wiedzieć co mnie czeka np. jak idę do dentysty to już wcześniej wiem którego zęba będę robić i nie dam sobie zrobić żadnego innego, bo już jestem przygotowana na tego jednego i koniec Już się oswoiłam z tą cesarką i widzę też plusy, także luz, najważniejsze aby maleństwo zdrowe przyszło na świat
Ja mam dkładnie to samo najgorzej jak dentystka w czasie robienia zeba wyskoczy z tekstem "Pani Olu, ale ten jeden ząbek z boku też mogłybyśmy zrobić" Za chiny nie pozwoleę

Ja już po wizycie u ginki na szczęście same dobre wieści, szyjka zamknięta, twarda i nie skróciła się wcale No ale dalej mam zalecenie oszczędnego trybu zycia jak dotychczas,ale to jeszcze max.8 tygodni bo wstępnie jesteśmy umówione na cc 20 września (dzień po moich urodzinkach).

Malutka zdrowa, serducho jak dzwon, ma mnóstwo energii i jest ustawiona już na nietoperka co w moim przypadku jest niestety nieistotne no ale.... W 29ti3d waży ponad 1600 i jest długa jakby już miała 35 tygodni. Wogóle z pomiarów wyszło,że ma 31w5d czyli ponad dwa tygodnie więcej. Oj duża dziewczyna mi rośnie.
A no i waga....póki co jestem na plusie 7,5kg więc chyba nie jest źle.

naked dzięki za informacje o wanience i stelażu, muszę popróbować zanim kupię to ustrojstwo.
Bordowa uważaj też na siebie przy pielęgnowaniu tż-ta bo jak to jakaś wirusówka to ciebie też może dopaść. A na gorączkę to może spróbuj pyrosan czy pyrosal, teraz nie pamiętam bo jeden to syropma drugi to herbatka do picia. Spróbuj tę herbatkę bo jest skuteczniejsza,ale paskudna w smaku, dosłódź sokiem malinowym,albo miodem, no i jakiś panadol do tego. A te herbatkę powinni mieć w aptece.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-24 o 17:48
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 17:44   #318
aaneczka1984
Zadomowienie

Ray ma racje..nie warto kupowac odrazu tych najdroższych pieluszek (czyt. pampers) bo i one sa zawodne...zwłąszcza przy żadkich kupkach noworodka...
ja kupowałam na początku właśnie pampersy,a le teraz chyba kupie rossmanowskie bo są też takie mięciutkie i z rozciągliwymi boczkami jak pampersy..
nie mają tylko tego paska aloesowego, co dla mnie akurat jest plusem
aha nie pamiętam jak to było ale któreś pampersy miały taką siateczkę, tylko nie wiem które, bo tz kupował i wyzucił opakowanie..
a tak wogóle to przez 5 dni w szpitalu poszły mi prawie 2 paki
Ja jednak nie wiedziałm, że moje bejbe pierw je a później kupke robi, no i zmieniałąm pieluszke, karmiłam a tu "purt" kupka
czasem robił z 3 pod rząd , no i 3 pieluchy do wyrzucenia...

Ja też chyba imię zmienie...stwierdziłam że Adrian to zbyt ciężkie do wypowiedzenia imię jeśli połączy się z moim nazwiskiem...
jeszcze nic innego nie wymyśliłam, ale imię napewno zmienimy...

cellaris..ja miałam cc i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, ż eto nic strasznego..naprawde było ok....troszke bolało, ale tylko przez pierwsze 2 dni ..a jak wychodziłam po 5 dniach ze szpitala to juz swoją walize dźwigałam i nic mi nie było jedyne co bym zmieniła, to wypisałabym się ze szpitala na własne zyczenie po 3 dobach a nie tyle czasu tam spędziłam zajmując tylko łóżko (dodam że straaasznie niewygodne ) teraz jak będe miała cc wyspisuje się wczesniej...
w domu szybciej dochodzi się do siebie
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:16   #319
Ray
Zakorzenienie

moj tz wlasnie zbil starszej corce wielka piaskownice na podworku dziadkow i mala szaleje ja sobie strzelilam foteczki

i widze ze brzuch mam nisko (przez ulozenie dziecka bo glowka napiera na szyjke) cos spieszy sie temu mojemu dziecku, mam nadzieje ze do polowy wrzesnia jednak dociagne, ba nie biore innej opcji pod uwage teraz.
Stary 2010-07-24, 18:20   #320
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

witajcie...
gratuluję udanych wizyt, zdrowo rosnących maluchów i udanych zakupów (pościel dla Filipka cudowna a ta druga, nie wiem kogo , przepiękna)

nie piszę dziś dużo bo głowa mnie boli od rana, a dlaczego? bo zemdlałam w sklepie. tak strasznie słabo się mi zrobiło no i padłam normalnie jak kawka... a mała później szalała w brzuszku ...

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:22   #321
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Mi sie wydaje ze z pieluszkami to trzeba po prostu przetestowac. Mi jedna kolezanka powiedzila aby kupowac tylko pampersy. Za to druga - ktora miala pampersy powiedzila ze sie u niej zupelnie nie sprawdzily, bo dziecko na zapocony tyleczek i przeszla na Biedronkowe ktore wg niej sa super. Znowu inna kolezanka uzywa Haggisow tylko.
Trzeba po prostu potestowac na wlasnych dzieciaczkach i zobaczyc ktore pieluszki beda dla kazdej z nas najlepsze
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:24   #322
gabisun
Zakorzenienie

Cellaris super wieści no to widocznie rośnie ci mała długonoga modelka a cesarkę masz ustaloną na który tydzień?

Aneczka no właśnie już kiedyś miałam zadawać pytanie kiedy zmienia się pieluchę, przed karmieniem czy po A te pieluchy z paskiem aloesowym to Pampers premium care, takie białe, ja ich nie brałam bo właśnie wszędzie dziewczyny odradzały, one są troche droższe od tych zwykłych żółtych

Stary 2010-07-24, 19:02   #323
elenka1
Rozeznanie

Mpik akurat u Ciebie amietam tą Milenkę od początku mi się bardzo podoba Milena ale TZ kręci nosem, on woli Lena albo Daria. a najbardziej chciłby Róża ale Róża mi się nie widzi mama namawia na Laurę
a i sama nie wiem....

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-24, 19:05   #324
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Cellaris super wieści no to widocznie rośnie ci mała długonoga modelka a cesarkę masz ustaloną na który tydzień?

Aneczka no właśnie już kiedyś miałam zadawać pytanie kiedy zmienia się pieluchę, przed karmieniem czy po A te pieluchy z paskiem aloesowym to Pampers premium care, takie białe, ja ich nie brałam bo właśnie wszędzie dziewczyny odradzały, one są troche droższe od tych zwykłych żółtych
U mnie to byłby dokładnie 37t i 5d, ale może być tydzień prędzej bo moja mała obecnie wg usg to juź prawie 32tc, a długa to na 35tc. Wszystko zależy od usg 30 sierpnia Bo jak bardzo duża będzie to już po skończonym 37tc robimy cc. Wg usg to termin mam na 13 września , gdzie tam ten planowany 6 październik? Ginka nie chce czekać aż zacznie się poród naturalny tym bardziej,że moja mama rodziła nas wszystkie 3 w 36/37tc i wszystki 3 byłyśmy gigantyczne prawie po 4kg , a na to podobno też powinno się zwracać uwagę.
Stary 2010-07-24, 19:08   #325
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik akurat u Ciebie amietam tą Milenkę od początku mi się bardzo podoba Milena ale TZ kręci nosem, on woli Lena albo Daria. a najbardziej chciłby Róża ale Róża mi się nie widzi mama namawia na Laurę
a i sama nie wiem....
Lenek to chyba już za dużo jest Laura mi też się bardzo podoba a Różyczka...całkiem milutko i oryginalnie Napewno w przedszkolu będzie jedyna a nie jak w przypadku np Lenki czwarta, czy trzecia..
Stary 2010-07-24, 19:48   #326
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Lenek to chyba już za dużo jest Laura mi też się bardzo podoba a Różyczka...całkiem milutko i oryginalnie Napewno w przedszkolu będzie jedyna a nie jak w przypadku np Lenki czwarta, czy trzecia..
no zobaczymy, jak komus rodzilo sie dziecko to potrafilam skomentowac kazde imie a dla swojego dziecka mam problem, jakos nic mi sie nie podoba i nic nie posuje do naszego długasnego nazwiska

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Ja mam dkładnie to samo najgorzej jak dentystka w czasie robienia zeba wyskoczy z tekstem "Pani Olu, ale ten jeden ząbek z boku też mogłybyśmy zrobić" Za chiny nie pozwoleę

Ja już po wizycie u ginki na szczęście same dobre wieści, szyjka zamknięta, twarda i nie skróciła się wcale No ale dalej mam zalecenie oszczędnego trybu zycia jak dotychczas,ale to jeszcze max.8 tygodni bo wstępnie jesteśmy umówione na cc 20 września (dzień po moich urodzinkach).

Malutka zdrowa, serducho jak dzwon, ma mnóstwo energii i jest ustawiona już na nietoperka co w moim przypadku jest niestety nieistotne no ale.... W 29ti3d waży ponad 1600 i jest długa jakby już miała 35 tygodni. Wogóle z pomiarów wyszło,że ma 31w5d czyli ponad dwa tygodnie więcej. Oj duża dziewczyna mi rośnie.
A no i waga....póki co jestem na plusie 7,5kg więc chyba nie jest źle.

.
czyli narazie mozesz spac spokojnie no to kobitka rzeczywiscie spora
moze to glupie dziewczyny ale chcialabym urodzic ze 2 tyg wczesniej jakby to przyspieszyc

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-24, 20:27   #327
Majka232
Zakorzenienie

cellaris - super, że u Was wszystko w porządku, a malutka juz całkiem spora

asia-23 - uważaj na siebie

Cytat:
Podobno wieczorem odpowiednia kolejność to karmienie-kąpiel-chwilka masażu-sen, bo dzidzia jest spokojna w kąpieli, a nie głodna. Można też przed samym położeniem do łóżeczka dać cycuszka, żeby maluch sie uspokoił i usnął.

Cytat:
a i sama nie wiem....
Mi się podoba Lena, Milena też. Daria - ładnie, ale nie podoba mi się, że nie za bardzo jest jak zdrobnić... Darusia, Darunia...

Dziś czytałam o pozytywnym działaniu smoków uspokajających, że są pomocne w zapobieganiu bezdechowi sennemu, że zaspokajają ogromną potrzebę ssania maluszka, a ja nastawiałam się na niestosowanie (marne szanse podobno) albo minimalne stosowanie smoków.
Nie mogę się zdecydować na materacyk, nie wiem jaki wybrać. Jest podobnie jak było z wózkiem. Wydaje się, że decyzja podjęta, a za chwilę coś doczytam i znów nie wiem....
Stary 2010-07-24, 20:27   #328
Ray
Zakorzenienie

czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
mnie juz szlak trafia,staram sie olewac te teksty i nie brac do siebie ale juz momentami czuje sie jak 5 kolo u wozu.
nie wiem czy ja przechodze jakis kryzys ciazowy czy to tylko kwestia zmeczenia upalami

ale od tygodnia kiepsko sie czuje fizycznie, mam to rozejscie spojenia, a do tego glowka dziecka tam naciska i po prostu czuje sie jak kaleka chodzac. w nocy przez te upaly nie moge spac, przekrecam sie z boku na bok a ze spojenie sie rozchodzi to jeszcze sprawia mi bol takie przekrecanie, spocona cala sie budze bardziej czuje sie zmeczona jak wstane niz jak sie klade
brzucha moze nie mam duzego ale juz ciazy mi ( to polowa 7 mc!)
dzis spadla znaczenie temeratura i ja chodze senna, po prostu tydzien umeczenia sie upalami sprawil ze jak sie schlodzilo to organizm potrzebuje odpoczynku
no i mam wiecej lezec...

a niektorzy traktuja mnie jak bym sobie chyba wymyslila to lezenie, nie wiem moze ja powinnam jakies zaswiadczenie wziasc od lekarza zeby mi uwierzyli

co chwile mi dogaduja ze ja paniusia jestem i leze i ze w ogole w domu nci nie robie jak b ze mna mieszkali! co cholera wiedziec moga jak bywaja u mnie raz na 3 mc ! no szlak trafia

achhhhhhhh

wkleje swoje fotki jedyny raz i brzucha same zobaczcie czy nie jest nisko?
Stary 2010-07-24, 20:34   #329
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
mnie juz szlak trafia,staram sie olewac te teksty i nie brac do siebie ale juz momentami czuje sie jak 5 kolo u wozu.
nie wiem czy ja przechodze jakis kryzys ciazowy czy to tylko kwestia zmeczenia upalami

ale od tygodnia kiepsko sie czuje fizycznie, mam to rozejscie spojenia, a do tego glowka dziecka tam naciska i po prostu czuje sie jak kaleka chodzac. w nocy przez te upaly nie moge spac, przekrecam sie z boku na bok a ze spojenie sie rozchodzi to jeszcze sprawia mi bol takie przekrecanie, spocona cala sie budze bardziej czuje sie zmeczona jak wstane niz jak sie klade
brzucha moze nie mam duzego ale juz ciazy mi ( to polowa 7 mc!)
dzis spadla znaczenie temeratura i ja chodze senna, po prostu tydzien umeczenia sie upalami sprawil ze jak sie schlodzilo to organizm potrzebuje odpoczynku
no i mam wiecej lezec...

a niektorzy traktuja mnie jak bym sobie chyba wymyslila to lezenie, nie wiem moze ja powinnam jakies zaswiadczenie wziasc od lekarza zeby mi uwierzyli

co chwile mi dogaduja ze ja paniusia jestem i leze i ze w ogole w domu nci nie robie jak b ze mna mieszkali! co cholera wiedziec moga jak bywaja u mnie raz na 3 mc ! no szlak trafia

achhhhhhhh

wkleje swoje fotki jedyny raz i brzucha same zobaczcie czy nie jest nisko?
nooo brzuch jakby rzeczywiście niżej, a dogadywaniem sie nie przejmuj mi tez jest coraz ciężej i nic nikomu do tego... mam prawo byc zmeczona
ja za to nie mam problemow ze snem cala noc przesypiam, nawet jak ide siku to na połśpiocha hehe

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-24, 20:49   #330
gabisun
Zakorzenienie

Ray no faktycznie nisko ale to pewnie dlatego, że mała jest już tak ułożona, wtedy też brzuszek niżej. Fajny balonik i całkiem spory a mamusia śliczna

Majka no też tak myslałam, że taka kolejność czyli przewijanko po karmieniu

Cellaris fajnie, że masz już ustalony termin i nie musisz czekać do 40 tyg. ciekawe jak to będzie u mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości