MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 13:10   #3181
Jola00
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2091073 4] jeśli o ortopedę chodzi to śmigamy do dra gila. podobno dobry. a rehabilitant skibiński. [/QUOTE]

Oj to jesteście w dobrych rękach Przypomniałaś mi te nazwiska U Gila robiliśmy kiedyś usg bioderek. A ze starszym jeździliśmy na rehabilitację do Skibińskiego. Chyba lepiej nie mogłaś wybrać

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 13:37   #3182
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A może ona chce dziś poświętować, w końcu nasze maluchy kończą dziś 2 miesiące. Serdecznie gratulujemy z tej okazji Agatce
I nawzajem gratulacje dla Bogusia.
Cytat:
Aha miałam zapytać - myślicie że taką zawieszkę owocka można kupić używaną?? Bo plastikowe używane zabawki sobie wymyję dla małego, a jak coś jest z materiału a prać się nie da, a nie wiadomo kto to miał?? Czy takie zabawki lepiej nowe jednak kupić??
J kupiłam parę - jak grające to ściereczką przecieram i potem do zamrażalnika na noc, a jak nie grające to do pralki i ewentualnie jak dobrze wyschną to też do zamrażalnika.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 13:46   #3183
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Oj to jesteście w dobrych rękach Przypomniałaś mi te nazwiska U Gila robiliśmy kiedyś usg bioderek. A ze starszym jeździliśmy na rehabilitację do Skibińskiego. Chyba lepiej nie mogłaś wybrać
o widzisz jaki ten świat mały
to Ty z lublina albo okolic?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 15:02   #3184
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20908591]Siala, smoczek. Jak pluje, przytrzymaj, podłóż pieluchę. Masz kołysanki ode mnie? Słałam ci na maila? Agatka się uspokaja przy nich.
[/QUOTE]
Nie mam kołysanek. Ale Sebek nie jest jeszcze za mały żeby takie rzeczy słuchać i by odnosiły skutek? Jak nakręcam karuzelkę grającą to on nie zwraca na nią wcale uwagi

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 15:31   #3185
kasiaaX
Rozeznanie

dzień dobryjeden dzien człowieka nie ma atu tyle naskrobane...ale nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja też.
Ale mam jedno fajne z mężem, które zagości na naszej ścianie.

Też żałuję, że nie mam z dnia porodu.

ja też dołaaczam do nienasyconych a z dnia porodu to raczej nie chciałabym...mam jedno juz w szpitalu, ze 2 dni przed-balon spuchnięty 200 kilowy...

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
a moja gwiazdka zasnęła sama w łóżeczku ze smoczkiem... wypadl jej juz a ta spiocha
normalnie nie moge sie przyzwyczaic do mojego dziecka odkad sie najada
brawo ciesze sie ze sobie radzicie lepiej

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Witam,

Słodkie maleństwo, jak ładnie śpi

A jaka już duża panienka z niej
Pewnie smakowe te zabawki

Dziewczyny ja już nie wiem co robic z tym cycem.. to chyba nie zastój
Mam dosłownie takiego guzka pod brodawką wielkości ok 2-3cm.

Wiem jakie miałam cycki przy nawale, twarde i bolące jak cholera.
Teraz mam nomalnie mięciutkie tylko ten guzek
Masowałam to wczoraj i odciągałam pokarm, ale nic z tego.. guzek jak był tak jest nadal

Dzisiaj jadę do swojego domu bo wczoraj stoczyliśmy walkę z teściową.
Chcielismy zając pokój siostry małża, która siedzi za granicą i przyjeżdza do Pl aby na święta, więc małż wszystko oporządził i powywalał jej rzeczy do salonu.
Teściowa wściekła stwierdziła, że synowej miejsce jest przy matce a nie tutaj
Spoko to ja mogę siedziec w salonie pełnym ludzi i karmic małą z cyca na widoku wielu osób i usypiac tak samo w huku i gwarnej atmosferze bo jej biedna córcia nie będzie miała co ze sobą zrobic przez 2 tyg pobytu w PL

Mam dosc, jadę dzisiaj do domu i babka więcej dziecka nie zobaczy.
Jeszcze piz** głupia pożaliła się swojej siostrze przez telefon, że jak ona ma mieszkac w tych warunkach jak będzie musiała po urlopie wstawac o godz 5 do roboty a dziecko nie daje spac bo beczy
Tego już za wiele. Małż ją zje*** konkretnie i spierdzielam stąd dzisiaj.

Idę małej wyrobic dowod i wyjezdzamy do Londynu nie ma co się zastanawiac nad mieszkaniem u jednej czy drugiej babki bo to tylko problemy, kłotnie i nic więcej
gratki za szybką, konkretną decyzję,nie ma się co męczyć. i dobrze,że mąż się postawił.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

mamy cycowe - ile najdłużej czekałyście na kupsztala?
3 dni, własnie dzis w nocy czekanie zwieńczone sukcesem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]

świetna, za taka cenę jak pisałaś to superwydaje się przewiewna, kiedy chrzciny?

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

a mam pytanie
Bo mam taką kurteczkę na chłodne lato (jak np dziś), cieplejszą jesien.. ona taka cienka, ale tam coś ocieplana.. no i mam kombinezon zimowy..
No i takem pytam czy macie takie kurteczki np na paź/listopad, że takie już zimne, czy od razu w kombinezoniak ??
ja mam polarkowy kombinezonik na razie-prezent od babci. ale na zime musze cosik dokupić.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie mam kołysanek. Ale Sebek nie jest jeszcze za mały żeby takie rzeczy słuchać i by odnosiły skutek? Jak nakręcam karuzelkę grającą to on nie zwraca na nią wcale uwagi
moja córcia słuchala muzyki w hustawce juz w pierwszych tygodniach, nie widziała jeszcze zabawek, tylko dawalam troszke głosniej.

u nas dzis spokojnie. wczoraj córcia byla nieswoja, nieobecna jakas, i oczy miała świecace jakieś...aż się przestraszyłam...ale w nocy poszła kupa, po 1,5 godz. stekania i jest ok. mam nadzieje,że juz kupy będą...

Mimo to byłam wczoraj z małżem a imprezie od 16 do 22 z okazji jego zawodowego swieta i było super tylko tyle bylo pyszności a ja nic prawie nie mogłam zjesc no i po 4 tancach to czułam brzuch jak mnie pobolewa i stwierdziłam,ze na pewno nie wrócily mi siły jeszcze...
Stary 2010-07-25, 16:41   #3186
margo80
Zakorzenienie

uprzejmie informuję wszystkie zainteresowane, iż zlot czarownic odbędzie się w ustalonym terminie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 17:44   #3187
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Śliczna, skormna i prosta.

a mam pytanie
Bo mam taką kurteczkę na chłodne lato (jak np dziś), cieplejszą jesien.. ona taka cienka, ale tam coś ocieplana.. no i mam kombinezon zimowy..
No i takem pytam czy macie takie kurteczki np na paź/listopad, że takie już zimne, czy od razu w kombinezoniak ??
A dziękuję
Mam kurteczkę taką przejściową, niespecjalnie grubą. I polarkową też mam. Kombinezonu niet, poczekam, bo nie wiem jak mała urośnie.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2091073 4]

zaproszenia do klubu to chyba Szaja rozdaje, mam rację?

[/QUOTE]

W sprawie tej pisać PW proszę

Cytat:
Kropka ma rację. Ja na szczęście, do końca nie wiem jak, dziecka nie przyzwyczaiłam do reakcji na każde kwęknięcie więc teraz mam większe pole do popisu, bo tulenie rzeczywiście działa na smutki. Gdyby mnie ktoś zapytał jak mi się to udało to nie wiem sama - chyba intuicja zadziałała i brak dobrych rad na codzień ze strony znajomych i bliskich. I na szczęście jest dobrze.

Ano faceci nie myślą niestety - mój dziś zaraz po rannym karmieniu przed 9 zaczął usypiać małego. No uspał go osiołek w końcu po 40min, a młody się obudził po kolejnych 40... I potem ryk bo głodny - więc się go pytam gdzie aktywność młodego po jedzeniu?? Nakarmiłam, chciał się tatuś poprawić zabawił małego przez godzinę, na koniec już nie miał siły go uspać, więc sama to zrobiłam. W efekcie obaj teraz śpią padnięci

Dzięki Miotłę szykuję

A może ona chce dziś poświętować, w końcu nasze maluchy kończą dziś 2 miesiące. Serdecznie gratulujemy z tej okazji Agatce
Gratuluję również

Cytat:
Mała usypaiła na kołysankach puszczonych dość głośno jak była całkiem maleńka Dzieci to słyszą, natomiast nie widzą dobrze jeszcze, więc karuzela jest zbędna.

Cytat:
uprzejmie informuję wszystkie zainteresowane, iż zlot czarownic odbędzie się w ustalonym terminie
Uprzejmie zakonotowałam w swej pamięci
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 18:15   #3188
Jola00
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2091280 7]o widzisz jaki ten świat mały
to Ty z lublina albo okolic?[/QUOTE]

Ze Świdnika
----------------------------------------

My po spacerku. Byliśmy w parku,mały większość czasu leżał. Podobały mu się ruszające się listki na drzewach. Może jak mama będzie kochał przyrodę Później zapodam foteczki

Stary 2010-07-25, 18:21   #3189
margo80
Zakorzenienie

jeśli zlot w domu się odbędzie, polecam wziąć jakieś obuwie zmienne u mni wszędzie kafle i co wrażliwsi mogą czuć dyskomfort tudzież chłód

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 18:25   #3190
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20906295]A poniżej kiecuszka chrzścielna [/QUOTE]

Bardzo ładna sukieneczka.

Tak sie zastanawiam czy w 3 tyg załatwie chrzest?
A jak nie to dopiero w kwietniu będziemy chrzcili na Wielkanoc.
Wysypka powoli schodzi z czołka i głowy ale za to pojawia się na nóżkach i rączkach.

Od kolku dni Ola karmiona o 21.00 jest odkładana do koszyka, zostawiona sama sobie i po godzinie odpływa w sen.A przed kapiela potrafi 3h spac na brzuszku.Ale tak do 17.00 jest marudzenie.

Moi rodzice zabrali starszą corkę i pojechali na lotnisko.
Tydzien spokoju i ciszy w domu.
Od jutra zaczynam pakowac nasze walizki.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-07-25 o 18:40
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 18:50   #3191
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Agatka dzisiaj mnie zszokowała. Zjadła o 20 poszła spać o 21 i spała do 4.30. 8h bez jedzenia, jeszcze o 2.30 zrobiła kupę i się nie obudziła nawet jak ją przebierałam. Po prostu szok.
Tymek jednorazowo przesypia w nocy 6godzin.
I też jest z gatunku śpiochów nie do wybudzenia- raz nie obudził się nawet w czasie kąpieli.

Cytat:
co z pogodą w środę i jakie ewentualnie opcje jak orzech nie wypali? zlot w domu?
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
na środę wclae takiej zlej pogody nie zapowiadaja... będzie oki.

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade do swojego domu bo wczoraj stoczyliśmy walkę z teściową.
Chcielismy zając pokój siostry małża, która siedzi za granicą i przyjeżdza do Pl aby na święta, więc małż wszystko oporządził i powywalał jej rzeczy do salonu.
Teściowa wściekła stwierdziła, że synowej miejsce jest przy matce a nie tutaj
Spoko to ja mogę siedziec w salonie pełnym ludzi i karmic małą z cyca na widoku wielu osób i usypiac tak samo w huku i gwarnej atmosferze bo jej biedna córcia nie będzie miała co ze sobą zrobic przez 2 tyg pobytu w PL

Mam dosc, jadę dzisiaj do domu i babka więcej dziecka nie zobaczy.
Jeszcze piz** głupia pożaliła się swojej siostrze przez telefon, że jak ona ma mieszkac w tych warunkach jak będzie musiała po urlopie wstawac o godz 5 do roboty a dziecko nie daje spac bo beczy
Tego już za wiele. Małż ją zje*** konkretnie i spierdzielam stąd dzisiaj.
współczuję i rozumiem.
Potem, wieczorem- opowiem Wam moją historię.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2089197 7]
muszę się pożalić bo jestem trochę podłamana...[/QUOTE]

Cytat:
C
A tak serio - wszystko w swoim czasie. Ja marudziłam, że w nic nie wchodzę, a teraz dwa miesiące minęło, a ja wczoraj wskoczyłam we wszystkie przedciążowe bojówki. Mało tego, trochę luźnawe bez paska są.
u mnie tak samo- juz nawet w jedne jeansy wlazłam. Tyle że i mi brzuch się wylewa.

Cytat:

Wczoraj mieliśmy chrzciny Tymka, w ogóle wczoraj sporo się działo.. opowiem Wam wieczorem, teraz zmykam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 19:04   #3192
jamaicaP
Rozeznanie

witam mamusie

u nas po wczorajszym spokojnym dniu jest zmiana- mała daje czadu caly dzien...
marudek z niej dzisiaj... tylko chwilke polezy to zaraz jest kwękanie i prezenie i na raczki... wiec ja tulam duzo i czesto, i cycusiamy czesciej...
czasem jakis pryk slysze ale kupki nie zrobila jeszcze.. moze ja cos tam męczy w brzusiu bidulke,...

siala w tej burzy mózgów jak ci pomoc przypomnialo mi sie ze moja mama powiedziala ze jak dziecko pije za zimne piciu to wtedy robi na zielono i boli je brzuszek...moze to jest przyczyna ....
Stary 2010-07-25, 19:24   #3193
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Ze Świdnika
...
małżon mój ze świdnika jest. i ja tam mieszkałam jak byłam gdzieś w wieku naszych szkrabów. no mówię że mały ten świat
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:44   #3194
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie tylko nie wiedziałam jak go uśpić tak porządnie żeby się wyspał a nie budził po pół godzinie z bekiem znowu

Jaki masz sposób na swoje dziecię? Czy nie masz skoro to trwało 8 tygodni ja nie chciałam przyzwyczajać do smoczka ale wolę już to niz bujanie bo mi ręce uschną jak podrośnie.
Miałam spac i co? I mi za cicho jest
W zasadzie to nic takiego na szóstkę nie mam, testuję go, a raczej on mnie.

Na razie wiem, że nie działa uspokajanie na rękach i odkładanie, bo po odłożeniu jest ryk pięć razy większy.
Lepiej działa nie branie na ręce.
Uspokajam syna na kilka sposobów: smoczek + szmatka przytulaczka, wózek + spacer (w tę pogodę dziś rewelka!), leżaczek + szmatka + bujanie.

Cytat:

hm.. czyli jakaś nadzieja dla mnie jest. to powstrzymam się od pozbycia gaci sprzed ciąży. choć teraz tak myślę Tobie chyba miednica aż tak się nie rozeszła, bo ostatecznie miałaś cc. u mnie przez biodra nic nie przechodzi, a w pasie pewnie byłoby dobre. o ile letnich spodni mam kilka par, o tyle z długimi nogawkami raptem 1 ciążowe, a że brzucha nie ma, to te z kolei zsuwają mi się z dooopska...
Miednica rozchodzi się całą ciążę, dlatego boli. Tyle że ja nigdy nie miałam bioder, nawet w ciąży większość cm to był tyłek.

Ale spokojnie, poczekaj... Ja miesiąc temu też w nic nie mogłam wejść i musiałam kupić nowe porty. A i tak biegałam w legginsach tylko.

Cytat:

Cytat:
My po spacerku. Byliśmy w parku,mały większość czasu leżał. Podobały mu się ruszające się listki na drzewach. Może jak mama będzie kochał przyrodę Później zapodam foteczki
To jak Daniel, kocha gapić się na drzewa w parku.

Cytat:
jeśli zlot w domu się odbędzie, polecam wziąć jakieś obuwie zmienne u mni wszędzie kafle i co wrażliwsi mogą czuć dyskomfort tudzież chłód
Ja zawsze mam w takich razach grubaśne skarpety. Nawet do gina je targam, żeby z przebieralni boso nie iść.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20917996]
u mnie tak samo- juz nawet w jedne jeansy wlazłam. Tyle że i mi brzuch się wylewa. [/QUOTE]
Wygrzebałam moje BigStary sprzed ciąży i też wlazłam. I też mi się wylewa.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:48   #3195
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
siala w tej burzy mózgów jak ci pomoc przypomnialo mi sie ze moja mama powiedziala ze jak dziecko pije za zimne piciu to wtedy robi na zielono i boli je brzuszek...moze to jest przyczyna ....
hmm.. może za chłodne mu dawałam.. spróbuję bardziej grzać.

Moja mama wymyśliła teorię, że ja źle mleko robię. Bo na przepisie z opakowania NANu jest, że wodę ma się gotować 5 minut a czajnik elektryczny zagotowuję wodę, gotuje chwilę i się wyłącza... i nie trwa gotowanie tych 5 minut..

Stary 2010-07-25, 20:53   #3196
kropka75
Zakorzenienie

Moje kochanie było dzisiaj aniołkiem.

O 8:45 rano zasnął i spał do 10:45. Potem jedzonko, marudek i spacer. Na spacerze od razu sen - godzinkę. Powrót do domu, aktywność, trochę marudka, kolejne jedzonko, większy marudek i spacer. Na spacerze była chwila buntu, marudził tak wściekle jakby miał z rok conajmniej, ale matka się nie poddała, więc dziecko spasowało i w końcu zaliczyło zjazd. Uwaga uwaga... mały spał cały spacer i 2 godz. po powrocie do domu jeszcze. W sumie: 15:35 - 19:30.

Za to obudził się głodny jak wilk i od razu krzyk. Szybka kąpiel, jedzonko i aktywność w bujaczku. Teraz leży wtulony w pieluszkę, ja nie zwracam na niego uwagi, więc on nie marudzi. Zaraz zaśnie.

Zamiast dziesięciu paruminutówek mieliśmy 3 fajne drzemki. I on przyjemniejszy od razu i mnie się psycha zregenerowała, choć pobudka była przed świtem jeszcze.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:

Moja mama wymyśliła teorię, że ja źle mleko robię. Bo na przepisie z opakowania NANu jest, że wodę ma się gotować 5 minut a czajnik elektryczny zagotowuję wodę, gotuje chwilę i się wyłącza... i nie trwa gotowanie tych 5 minut..
Tak piszą, bo samo zagotowanie nie zabija wszystkiego w wodzie. Taki dupochron, na wypadek wszelki jakby co tam było, jaka lamblia czy cuś...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-25 o 20:51
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:06   #3197
Konto usunięte

Cytat:

E nie, ja normalnie z wodą z czajnika wlaną do termosu robię. Ale fakt, Agata lubi mocno ciepłe picie.

Cytat:

O 8:45 rano zasnął i spał do 10:45. Potem jedzonko, marudek i spacer. Na spacerze od razu sen - godzinkę. Powrót do domu, aktywność, trochę marudka, kolejne jedzonko, większy marudek i spacer. Na spacerze była chwila buntu, marudził tak wściekle jakby miał z rok conajmniej, ale matka się nie poddała, więc dziecko spasowało i w końcu zaliczyło zjazd. Uwaga uwaga... mały spał cały spacer i 2 godz. po powrocie do domu jeszcze. W sumie: 15:35 - 19:30.

Za to obudził się głodny jak wilk i od razu krzyk. Szybka kąpiel, jedzonko i aktywność w bujaczku. Teraz leży wtulony w pieluszkę, ja nie zwracam na niego uwagi, więc on nie marudzi. Zaraz zaśnie.

Zamiast dziesięciu paruminutówek mieliśmy 3 fajne drzemki. I on przyjemniejszy od razu i mnie się psycha zregenerowała, choć pobudka była przed świtem jeszcze.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Tak piszą, bo samo zagotowanie nie zabija wszystkiego w wodzie. Taki dupochron, na wypadek wszelki jakby co tam było, jaka lamblia czy cuś...
Super, cieszę się bardzo

A ja małżona na intensywną rozmowę dorwałam, bo znów ciśnienie podniósł. Wywaliłam kawę na ławę, ja nie zamierzam obrywać za całe zło tego świata, i chyba lekko zszokowany był

Dziecię znów wyjca wieczorem dostało - idą jej bączki i ją bolą.

Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:12   #3198
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No niby racja ale czajnik gotuje parę chwil tę wodę i nie kranówę tylko kupuję źródlaną. I jakoś wątpię by od tego akurat synek mi takie jazdy urządzał.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]E nie, ja normalnie z wodą z czajnika wlaną do termosu robię. Ale fakt, Agata lubi mocno ciepłe picie.

Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]
Ja mam esputicon ale nie daję regularnie, jeśli już to dwa razy dziennie po 2 krople. A dawkowanie chyba zależy od leku, ile czego tam zawiera.
Boję się troszkę takiemu 2 tygodniowemu dziecku walić więcej tych kropel bo żeby nie zaszkodzić bardziej. Chociaż nie wiem jakie może mieć skutki uboczne/działania niepożądane.

Stary 2010-07-25, 21:20   #3199
Konto usunięte

Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:
Stary 2010-07-25, 21:38   #3200
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Ze Świdnika
----------------------------------------
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2091870 0] małżon mój ze świdnika jest. i ja tam mieszkałam jak byłam gdzieś w wieku naszych szkrabów. no mówię że mały ten świat [/QUOTE]
Ja też ze świdnika jestem, tyle że teraz do męża się przeniosłam, rodziców tam mam, na wschodzie.
Cytat:

Ja gotuję w elektrycznym i mała jazd nie robi, no poza dzisiejszym dniem.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]E nie, ja normalnie z wodą z czajnika wlaną do termosu robię. Ale fakt, Agata lubi mocno ciepłe picie.
Super, cieszę się bardzo

A ja małżona na intensywną rozmowę dorwałam, bo znów ciśnienie podniósł. Wywaliłam kawę na ławę, ja nie zamierzam obrywać za całe zło tego świata, i chyba lekko zszokowany był

Powiedzcie mi, ile razy dziennie dodajecie espumisan/infacol/sab simplex czy co tam dziecku? I po ile kropel?[/QUOTE]
Espumisanu dawałam po 8 kropli przed karmieniem ale tak żeby nie wyczło więcej niż 40 kropli na dobę, zmieniłam na Bobotic podaję po 8 kropli jak widzę że małą brzuszek męczy z tym że nie więcej niż 3 razy dziennie.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:03   #3201
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Super! Oby tak było codziennie

Super, cieszę się bardzo

Jak bardzo boli brzuchol to daję nawet przed każdym karmieniem,ale zwykle przed co drugim Teraz mamy Sab Simplex 15 kropli.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]

Gratki Jaki śliczny aniołeczek Na pierwszej fotce do Ciebie podobna

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja też ze świdnika jestem, tyle że teraz do męża się przeniosłam, rodziców tam mam, na wschodzie.
No kochana ja też ze wschodu Z Witosa

-----------------------------------------------

U nas za to była niezła jazda dziś...Mam dość tej niedzieli!
Po pierwsze z małżem nie potrafię się dogadać I wydaje mi się,że im mniej czasu razem spędzamy,tym jest gorzej
Po drugie Oliver dziś miał okropny dzień. Bolał go brzuchol i pierdki go budziły. A potem ryczał,bo zmęczony,niewyspany i tak w kółko...
Przez cały dzień może naspał wszystkiego razem raptem z dwie godziny...
To ja już nie chcę niedziel
Mały teraz po kąpaniu padł. Mam nadzieję,że pośpi w końcu...
Foteczki

Stary 2010-07-25, 22:07   #3202
Konto usunięte

No i kolejny facecik z pięknie wykrojonymi ustami I miło cię wreszcie zobaczyć
Stary 2010-07-25, 22:14   #3203
Siala_Bala
Zakorzenienie

Jolaoo - mój Ty brzuchu wielki
Pamiętam ostatnie (?) zdjęcie jakie wstawiałaś to taki baniaczek miałaś sporszy a Tu dziecię jak malowane i już miesiąc ponad ma śliczności

Szajka - Twoja córa to czaderską fryzurkę ma Z jutrzejszego spaceru chyba nitki bo pogoda taka nijaka

Stary 2010-07-25, 22:15   #3204
Konto usunięte

E tam, może nie będzie lało. Zgadamy się ok. 11:30, dobrze?
Stary 2010-07-25, 22:24   #3205
Jola00
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20922722]No i kolejny facecik z pięknie wykrojonymi ustami I miło cię wreszcie zobaczyć [/QUOTE]

Cytat:
Jolaoo - mój Ty brzuchu wielki
Pamiętam ostatnie (?) zdjęcie jakie wstawiałaś to taki baniaczek miałaś sporszy a Tu dziecię jak malowane i już miesiąc ponad ma śliczności

Szajka - Twoja córa to czaderską fryzurkę ma Z jutrzejszego spaceru chyba nitki bo pogoda taka nijaka

Baniaczek miałam ogroooooooomny hehe
Faktycznie szybko ten czas teraz leci...O wiele szybciej niż w czasie ciąży. Nad ranem Oliver skończy 6 tygodni

Stary 2010-07-25, 22:27   #3206
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20922925]E tam, może nie będzie lało. Zgadamy się ok. 11:30, dobrze?[/QUOTE]
Ale że ok 11:30 spacer czy wtedy będziemy się umawiać?
Bo ja bym wolała nieco później, ok 13:00

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Baniaczek miałam ogroooooooomny hehe
Faktycznie szybko ten czas teraz leci...O wiele szybciej niż w czasie ciąży. Nad ranem Oliver skończy 6 tygodni
A tam ogromny
Mój był też takich rozmiarów
Jak tam idzie ci zrzucanie wagi i powrót do brzucha sprzed ciąży?
Bo mnie nieco przeraża mój flak

Stary 2010-07-25, 22:29   #3207
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921090]
ja podaję Sab Simplex, a że Tymek nie miał kolek, nie darł się jak opętany, tylko miał wzdęcia, to podaję mu co drugie karmienie po 10 kropli ( w instrukcji każą do każdego karmienia po 15 kropli).

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20921524]Kończymy dzisiaj 10 tygodni Foty z wczoraj:[/QUOTE]
ależ ona już ma czuprynkę.

Cytat:
Foteczki
śliczny kawaler.

A więc wczoraj była totalna jazda.

Rano obudziłam się przed 9:00 i tak sobie myślę, że Maksiu jeszcze do nas nie przyszedł, mleka się nie domagał , a to dziwne o tak późnej porze... więc idę do jego pokoju zobaczyć, co ciekawego robi... a go tam nie ma. Idę do kuchni, a tam jego butelka zasypana do pełna kakaem, reszta kakaa naokoło... idę do łazienki, a Maksiu siedzi w wannie po pachy w wodzie, piany po czubek głowy...
-co Ty robisz, kochanie?- pytam.
-kąpię sie, byłem cały tłusty z kakaa.

Dobrze, że nie przyszło mu do głowy mleka do garnka lać i na piec stawiać.

TŻ miał wolne, więc ostro wzięlismy się za sprzątanie, prasowanie, ostatnie zakupy, itp. Skoro impreza w domu, no to musi być błysk- takie moje zboczenie.

Na 17:00 do kościoła. Po mszy chrzest.
Na początku ksiądz pyta, jakie imię wybraliście dla dziecka.
Ja gadam: Tymoteusz, a TŻ w tej samej chwili: Maksymilian...
ksiądz patrzy na nas jak na wariatów i gada, że mamy się zdecydować.

Potem imprezka rodzinna. Było 15 osób, jedzonko zamówiłam w restauracji, z dowozem do domu.
Tymek z rzeczy namacalnych ostał tylko łuk do wózka/fotelika , a reszta to pieniążki- 1800zł. Chyba kupię za to rower. Bo mam tylko górski z rurką, a fotelik dla dzieci mam zamontowany na rowerze teściowej. A że na dzień dzisiejszy nic od niej nie chce, nie chce jej być za nic wdzięczna... to kupie sobie swój własny rower...

A z teściową to w ogóle temat rzeka. Ślązaczki, na środowym spotkaniu Wam poopowiadam, bo za dużo by tu pisać.
Bądź co bądź, do wczoraj od jakiegoś już czasu bylysmy w stanie zimnej wojny.
I wczoraj przy stole bomba wybuchła, wygarnęłyśmy sobie różne rzeczy... moja teściowa zachowała się jak smarkula , TŻ powiedział jej kilka słów, mój brat, mój teściu, generalnie tragikokomedia jak dla mnie... I teściowa poszła sobie do siebie.
Normalnie śmiechu warte...
Ale żeby było po kolei:
Kilka dni temu teściu mi powiedział, że teściowa prowadzi prywatne śledztwo na wsi, bo ktoś jej doniósł, że w przedszkolu coś Maksiowi na nią powiedziałam- bzdura totalna, ja dzieci w rozgrywki dorosłych nie mieszam. I- jak powiedziała teściowi- czeka aż moja najlepsza kumpela (której córka jest w przedszkolu z Maksiem) wróci z urlopu, wtedy jej spyta czy to prawda. No masakra jakaś... Teściu ją z miejsca opierniczył, że ma po ludziach nie chodzić, tylko mnie zapytać... ale ona swoje. Ja olałam sprawę, zabroniłam TŻ interweniować, mimo że w nim się gotowało ze złości. Pomyślałam, że teściowa chyba aż tak torbnięta nie jest, żeby iść na spytki do mojej najlepszej znajomej....
Ale wczorajszy dzień pokazał jak bardzo się myliłam.

Na imprezie z okazji chrztu teściowa powiedziała mi, że dowiedziała się, że ja w przedszkolu powiedziałam Maksiowi, że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do głupiej babci Dany. Totalny idiotyzm...
Próbowałam jej to wczoraj wytłumaczyć, ale do niej nie docieralo na upartego tylko powtarzała :"Spytam się Beaty jak było, wtedy się sprawa wyjaśni".
Kur...!!! jaka sprawa?? nie ma żadnej sprawy!! . Powiedziałam jej , że jej zachowanie to poziom 3 klasy podstawówki, i będzie mi za nią wstyd, jak zacznie na wsi dopytywać.
Spytałam, jakiej odpowiedzi spodziewa się od mojej najlepszej znajomej... pogięło ją, czy co?

I to na tyle.
Mam ją gdzieś.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:37   #3208
Konto usunięte

Lea, faktycznie tragikomedia Dobrze, że się nie dałaś zbałamucić i olałaś!

A czuprynkę Agatka taką od urodzenia ma

Siala, o 11:30 będziemy się zgadywały
Stary 2010-07-25, 22:40   #3209
Konto usunięte

aha, no i najważniejsze, dziś rano dzwoni do mnie ta moja najlepsza znajoma, z zapytaniem, co się mojej teściowej poprzestawiało w głowie, czy co ...?

Wyobraźcie sobie, że teściowa wczoraj jak wyszła z imprezy "dopadła" moją znajomą na gg i prowadziła swoje "prywatne śledztwo". Jutro idę do tej znajomej poczytać archiwum z tej rozmowy.
Ale żenada straszna jak dla mnie.
Stary 2010-07-25, 22:43   #3210
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
A tam ogromny
Mój był też takich rozmiarów
Jak tam idzie ci zrzucanie wagi i powrót do brzucha sprzed ciąży?
Bo mnie nieco przeraża mój flak
Kochana z 22kg zostało mi jeszcze 6 do zrzucenia. Oczywiście nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży... Ale mam nadzieję,że z czasem będzie lepiej...Generalnie ja zawsze brzuch miałam,taka już moja uroda. Ale nie taki hehe
Na razie jeszcze nie rozpaczam. Aak nic się nie zmieni trzeba będzie wrócić do biegania

lea niezła jazda Normalnie intrygi jak w telenoweli brazylijskiej
współczuję
A gdzie foteczki z chrzcin?
Maksiu jak zwykle the best

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości