Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 20:23   #991
lola cool
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13

Dziewczynki powiedzcie mi na nurtujące pytanie, proszę. Mam taką patelnie zeptera na której mogę smazyc bez tluszczu. W diecie jest zakaz smażonego, ale czy takie smażenie bez tluszczu moze byc, co myslicie?
lola cool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:24   #992
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
moj brat wczoraj sie cieszyl, jak mu powiedzialam ze przyjezdzamy na Boze Narodzenie, wkoncu je spedzimy wszystcy razem po 4 latach - juz sie odzwyczailam od tego domowego ferworu

kefirek mozna, ale w ograniczonych ilosciach i dopoki masz spadki, jesli pojawi sie zastoj lub wzrost kefirkowi mowimy PA! co do jedzenia na wieczor najlepiej czysty nabial w postaci twarogu chudego, bron boze ryby, bo zatrzymuja wode w organizmie, wiec rano moze byc i nawet wzroscik, a to bardzo demotywujace jest, rano na sniadanie zawsze czyste proteiny nawet na dniach PW, ostatni posilek 2 godziny przed spaniem najpozniej, ja jem ostatni o 19. I zelazne zasady:

2-2,5g bialka na 1 kg masy cial
max 1 g weglowodanow na 1 kg masy ciala
min 1500kcal dziennie

wszystko mozesz obliczyc na :

www.tabele-kalorii.pl
www.exerceo.pl

mam nadzieje, ze cos pomoglam
bardzo Ci dziekuje za pomoc
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:24   #993
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
To ja jeszcze mam dwa pytania, nie znalazlam odpowiedzi ani w ksiazce ani na forum. Otoz pierwsza sprawa kefirek - pare postow wyzej ktoras z Was pytala sie o kefir, ale jakis taki z dziwna nazwa, nie wiem co to za kefirek, a ja mam pytanie o zwykly kefir 0%, czy mozna takowy pic? A druga sprawa - czy sa jakies "przepisy" odnosnie rodzaju pokarmu i pory spozywania, ze np na kolacje nie mozna jesc serkow czy nabialow, itp?
Cytat:
kefirek mozna, ale w ograniczonych ilosciach i dopoki masz spadki, jesli pojawi sie zastoj lub wzrost kefirkowi mowimy PA! co do jedzenia na wieczor najlepiej czysty nabial w postaci twarogu chudego, bron boze ryby, bo zatrzymuja wode w organizmie, wiec rano moze byc i nawet wzroscik, a to bardzo demotywujace jest, rano na sniadanie zawsze czyste proteiny nawet na dniach PW, ostatni posilek 2 godziny przed spaniem najpozniej, ja jem ostatni o 19. I zelazne zasady:

2-2,5g bialka na 1 kg masy cial
max 1 g weglowodanow na 1 kg masy ciala
min 1500kcal dziennie

wszystko mozesz obliczyc na :

www.tabele-kalorii.pl
www.exerceo.pl

mam nadzieje, ze cos pomoglam
no i mialam to napisać to mnie ubiegła

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:27   #994
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez vaurienne Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie :P
to ja podrzuce "moj"

sernik proteinowy

1kg sera odtluszczonego
6 jajek
1 szkl chudego mleka
8 lyzek skrobii
lyzeczka proszku do pieczenia
12 lyzeczek slodziku
kilka kropel aromatu waniliowego

jajka ze slodzikiem utrzec mikserem, ucierajac dodac reszte skladnikow, wylac na blache wylozona papierem, piec ok 1h w temp. 170st. C

ten sernik jest od II fazy i musisz go podzielic gdyz mozemy 1 lyzke skrobii dziennie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
no i mialam to napisać to mnie ubiegła
ale ze mnie paskuda

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:27   #995
violka_87
Raczkowanie

wow ile nowych dukanek ja po tygodniu grzeszków dalej trwam spadek tylko -0.2 no ale nie ma sie co dziwic jutro zaserwuje sobie pizze no i moja wago lec w doł tak niewiele zostalo
Stary 2010-07-25, 20:28   #996
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lola cool Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi na nurtujące pytanie, proszę. Mam taką patelnie zeptera na której mogę smazyc bez tluszczu. W diecie jest zakaz smażonego, ale czy takie smażenie bez tluszczu moze byc, co myslicie?
oczywiscie. ja "smaze" na teflonie
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:29   #997
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
bardzo Ci dziekuje za pomoc
nie ma za co

Stary 2010-07-25, 20:31   #998
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Ponawiam pytanie :P
tak, można codziennie, ale staraj się nie przeginać z nabiałem za mocno (jeśli waga będzie ładnie spadać to śmiało, ale jeśli zaczną się zastoje to lepiej troszkę ograniczyć). Poza tym - śmiało
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:32   #999
violka_87
Raczkowanie

Cytat:
pewnie że można można też używać zwykłej patelni nalac krople tłuszczu rozetrzec ręcznikiem papierowym i smazych np placki na kebaba moje ulubione mniam
Stary 2010-07-25, 20:33   #1000
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
ja robie taki sernik
6jaj, 1kg sera mielonego, 5lyzek slodziku do pieczenia, lyzeczka proszku do pieczenia.
zoltka ucieram ze slodzikiem i proszkiem, miksuje z serem. dodaje ubite bialka. pieke ok 45minut w 180st. i juz...
i mozna go jesc na P i na PW...., jadlam go nawet na U.
nie ma skrobi i otrebow, wiec nie trzeba nic liczyc, ani sobie wydzielac
no twoj jest o niebo lepszy, wiec juz zmieniam i teraz bede robic ten

Stary 2010-07-25, 20:34   #1001
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jest śliczniutki ... już się mojego doczekać nie mogę ...

mam pytanko czy do gołąbków które robicie dodajecie otręby ???
ja dzisiaja ugotowałam kapustę na jutro i też się zastanawiam co wpakować do gołąbków, z otrębami lepiej będą się trzymały i pewnie będą smaczniejsze

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:34   #1002
lola cool
Przyczajenie

dzięks Aleksanda
lola cool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:35   #1003
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia. Podziwiam dziewczyny, które sa na dukanie od kilku miesięcy i cały czas na II fazie, ze wzgledu na ilość kilogramów do stracenia. Łatwiej jest osobą z mniejszą nadwagą, bo szybciej mają w perspektywie, powrót do owoców i innych węgli. Dziewczyny czasem grzeszą, ale to chyba zrozumiałe, po kilku miesiącach
widocznie dlugosci faz jeszcze od czegos wiecej musza zalezec, bo mi - mimo ponizej 5 kg do zrzucenia, wyszly 4 dni uderzeniowej i 37 fazy drugiej. obrazilam sie na dukana, bo stanowczo nie wytrzymam bez owocow przez 41 dni
a wie ktoras, jak sie ma dukan do ciazy? wprawdzie nie planuje ani dukana ani ciazy, ale tak mnie zastanawia, bo kolezanka sie dietuje non stop, a planuje wlasnie powiekszyc rodzinke...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:39   #1004
rene9578
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaaaaa89 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie DUKANKI Ja zaczynam dietę od jutra Mam nadzieję że tym razem nie będzie słomiany zapał:PP I mam nadzieje ze mi w tym pomożecie

Witam kolezanke,ja tez zaczynam od jutra.Wszystko bedzie ok pozdrawiam
rene9578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:43   #1005
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
no twoj jest o niebo lepszy, wiec juz zmieniam i teraz bede robic ten
smacznego zycze. nie wiem jak smakuje ten Twoj, ale moj byl na tyle dobry ze nie szukam na razie dalej....
w sumie tak jakos mi sie sam niechcacy udal ale pewnie nie jedna robi w ten sam sposob...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
dzięks Aleksanda
smacznego
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:44   #1006
vaurienne
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny To jutro piekę i w razie czego, jeśli domu nie spalę to się pochwalę wynikiem Tak już dziś kombinuję, że masakra Mam ogromną ochotę na lody więc wsadziłam parę minut temu do zamrażarki świeżo wypróbowany dukanowy przepis Zwykle tylko ciasta piekłam a teraz normalnie kuchnia drugi dom, tyle nowych przepisów .

cloche - nie mam pojęcia jak to jest z ciążą, najlepiej spytać swojego lekarza, ale myślę, że żadna dieta nie powinna być stosowana w czasie ciąży, aby Maleństwo dostawało duuużo witamin, które są chociażby w ograniczanych warzywach i zakazanych owocach. W tym czasie najważniejsze jest to, aby dziecko się prawidłowo rozwijało.

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:50   #1007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
widocznie dlugosci faz jeszcze od czegos wiecej musza zalezec, bo mi - mimo ponizej 5 kg do zrzucenia, wyszly 4 dni uderzeniowej i 37 fazy drugiej. obrazilam sie na dukana, bo stanowczo nie wytrzymam bez owocow przez 41 dni
a wie ktoras, jak sie ma dukan do ciazy? wprawdzie nie planuje ani dukana ani ciazy, ale tak mnie zastanawia, bo kolezanka sie dietuje non stop, a planuje wlasnie powiekszyc rodzinke...
Cloche ja podobnie do Czarownicy, testu ze strony nie robiłam. Mam wszystkie książki i nimi się sugeruję. Myśle, że odchudzanie to sprawa bardzo indywidualna, bo każda z nas jest inna,może zanim totalnie obrazisz się na Dukana, spróbuj tak jak ja

Stary 2010-07-25, 20:55   #1008
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
doktorek poleca wlasnie 1/1 osoba ktore maja do zzucenia ponizej 10kg natomisat tryb 5/5 to jest ten ktorym ja ide, dla mnie jest ok, mam po nim fajne spadki, z tym ze ja mialam do zzucenia 27kg ponoc na 2/1 sa lepsze spadki, natomiast na 1/1 ciezko powiedziec zalezy od organizmu, jak nie masz problemow z chudnieciem powinno byc dla Ciebie ok
wielkie dzięki. na pewno coś wybiorę dla siebie 2/1 też mi się podoba
Cytat:
mi sie szczerze mowiac dukana odechcialo. zrobilam test i wyszlo, ze strasznie dlugo musialabym to ciagnac (faza pierwsza 4 dni!!! potem druga 37 dni - wole nie zaczynac), mimo ze mam tylko 4-5 kg do zrzucenia. to jest pierwszy powod... drugi powod to moje niezbyt rygorystyczne podejscie do diet. owszem, chce schudnac, ale nie az tak, zeby znosic moje wlasne "humory". i pewnie jak bym tu chciala sie wyzalic po kilku dniach, zostalabym potraktowana podobnie jak kolezanka sprzed paru stron wysmiewana teraz az do przesady.
jesli uwazasz, ze jestes w stanie wytrzymac praktycznie juz cale zycie na dukanie, to smialo dukaj. jesli nie - proponuje zastosowac sie do nastepujacych zasad:
(uwaga, nie dla dukajacych! to taki duko-offtop)
1. ogolnie sie nie obzeraj. moj pradziadek to nawet mawial, zeby zakonczyc posilek pare kesow przed uczuciem sytosci
2. poranki weglowodanowe = energia na caly dzien (mozesz nawet wcinac czekolade jak chcesz - wierz mi, ze jak zjesz slodkie rano, to potem ci sie juz nie bedzie chcialo)
3. obiady juz mniej weglowodanow, najlepiej z warzyw, do tego bialka
4. kolacje proteinowe (zadnych weglowodanow, jak najmniej tluszczow!)
5. aby celowo spalic tluszczyk np. w okolicy bioder, ud itp., nalezy uprawiac sport - basta! niestety aby spalanie funkcjonowalo najszybciej, musialabys cwiczyc nienajedzona i tez po treningu przez jakas godzinke czy dwie nie jesc. w ten sposob "spalaja" sie tez miesnie... ewentualnie moznaby trening zrobic przed kolacja (na glodzie), a potem, po odpoczynku, kapieli itp. zjesc sobie proteiny. zaleta: bedzie wiecej miesni, bedziesz zuzywac wiecej energii (miesnie potrzebuja )

ja sie zaczynam stosowac do tego planu, na dukana jestem za slaba psychicznie i mam zbyt slaba wole, o!
aha, ze to funkcjonuje to widze po swoim facecie, tluszcz mu zlecial, zarysowaly sie ladne miesnie. ogolnie miesni przybylo, a mimo to waga mu 5 kilo zeszla (a miesnie sa ciezsze od tluszczu)
dziękuję za te rady. oczywiście znam to wszystko na pamięć,sama czasami daję identyczne rady wizażankom ale mimo wszystko chcę dukana ugryźć..no napaliłam się po prostu
Cytat:
Witaj. Ekspertem raczej nie jestem, dukam od miesiąca. Moje dotychczasowe spostrzeżenia są takie, że to sprawa bardzo indywidualna. U mnie jest to 3 kg w miesiąc. Jestem zadowolona i takie tempo chudnięcia mi odpowiada. Nie mam presji schudnięcia szybko, to w moim przypadku raczej niewykonalne, bo dużo do stracenie nie mam.
3 kilo w miesiąc to zdrowe tempo odchudzania jak mi spadnie 3 kilo w miesiąc też będę szcześliwa i też nie mam dużo,dlatego własnie to takie trudne:/
Cytat:
Mam podobne odczucia. Podziwiam dziewczyny, które sa na dukanie od kilku miesięcy i cały czas na II fazie, ze wzgledu na ilość kilogramów do stracenia. Łatwiej jest osobą z mniejszą nadwagą, bo szybciej mają w perspektywie, powrót do owoców i innych węgli. Dziewczyny czasem grzeszą, ale to chyba zrozumiałe, po kilku miesiącach
też podziwiam kilkumiesięczne fazy 2 ;D ja z pewnością bym nie wytrzymała. tak dużo bez ulubionych potraw...

Cytat:
to chyba coś źle ci wyszło. lepiej skorzystać z książki po prostu. jak się ma 5 kg to chyba 1-2 dni uderzeniowej. a co do ciąży to ja bym nie ryzykowała Ż A D N Y C H diet. to jasne że trzeba jeść zdrowo,ale należy jeść wszystko i trzeba urozmaicać posiłki...na Dukanie to trudne.Może nie samo urozmaicanie ale wybór ..odradź jej to..
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:57   #1009
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

wiecie co....
dzisiaj wyrzuciłam do kibla 6 serków wiejskich!!!! moich ukochanych z lidla....
kurde, byly w promocji za 1,19 to mysle sobie: wezme na zapas. no i jeszcze szukałam takich zeby byly najświeższe z najdłuższą datą waznosci. a dzis... kazdy po kolei jakis kwaśny;(
skonczylo sie tak, ze kupilam nowe serki w biedronce a tamte poszly do kibla ale jestem zla....
wlasnie zjadlam kolacje: wiesniak+pół puszki tunczyka+szczypiorek+papr yka mniammmmmmmmmmmmmmmmm

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-07-25 o 21:01
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:59   #1010
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

dukan opisuje to w pierwszej ksiazce
przechodzi sie na 3 faze - od razu jak test pokaze ze ciaza jest
z tym ze sie je 2 porcje owocow dziennie, i nabial poltlusty zamiast chudego
wychodzi bardzo ladne zdrowe odzwywianie wskazane podczas ciazy
uczty bym sobie darowala - tzn odpuscila fast foody i nie zdrowe slodycze na rzecz mega porcji owocow czy innych zdrowych smakolykow - zeby nie tyc i zeby nie truc dziecka tymi swinstwami
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:00   #1011
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
wiecie co....
kurde, byly w promocji za 1,19 to mysle sobie: wezme na zapas. no i jeszcze szukałam takich zeby byly najświeższe z najdłuższą datą waznosci. a dzis... kazdy po kolei jakis kwaśny;(
skonczylo sie tak, ze kupilam nowe serki w biedronce a tamte poszly do kibla ale jestem zla....
wlasnie zjadlam kolacje: wiesniak+pół puszki tunczyka+szczypiorek+papr yka mniammmmmmmmmmmmmmmmm:brz ydal:
aaa no własnie... a ja myslałam, że tylko ja tak mam że mi lidlowe nie podchodzą bo są kwasne...
małż się śmiał, że mam halo...
teraz kupuję w biedronce te krasnystaw jak dla mnie tysiąc razy lepsze niz lidlowe

Stary 2010-07-25, 21:00   #1012
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co....
wlasnie zjadlam kolacje: wiesniak+pół puszki tunczyka+szczypiorek+papr yka mniammmmmmmmmmmmmmmmm:brz ydal:
właśnie! czasem się zastanawiam czemu się tak dzieje.. też czasem jak kupię wieśniaki , mają długą datę a są kwaśne czyli już niedobre. ale znalazłam na to sposób..dobre serki zawsze są raczej rzadkie, a te skwaśniałe są gęste.. więc przed kupnem potrząsam opakowaniem i słucham czy pluska
Stary 2010-07-25, 21:01   #1013
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Emilka.... a ty gdzie się ukrywasz?
miło cię widzieć

Stary 2010-07-25, 21:04   #1014
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
Emilka.... a ty gdzie się ukrywasz?
miło cię widzieć
bo u mnie dukan juz taki malo dukanowy i do tego sie juz prawie przezroczysta robie - dlatego mnie na forum nie widac
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:04   #1015
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
właśnie! czasem się zastanawiam czemu się tak dzieje.. też czasem jak kupię wieśniaki , mają długą datę a są kwaśne czyli już niedobre. ale znalazłam na to sposób..dobre serki zawsze są raczej rzadkie, a te skwaśniałe są gęste.. więc przed kupnem potrząsam opakowaniem i słucham czy pluska
rzecz w tym, że one były płynne i wyglądały jak zawsze. Ja uwielbiam serki lidlowe. Myślałam nawet, że mam cos ze smakiem i kazałam TŻ spróbować.. no i powiedział, ze nie czuje nic kwaśnego ale jak otworzyłam biedronkowy i porównałam to stwierdziłam, że napewno jest cos z tymi lidlowymi nie tak.
A nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo... buuu

ide spac kochane ostatni tydzien pracy przed urlopem hihihihi w koncuuuu
Stary 2010-07-25, 21:08   #1016
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dobra, tak jakby nadrobiłam w tzw. międzyczasie zjadłam sernik i upieczoną pierś kurczaka, mniam

Przede wszystkim witam nowe dukanki a "starym" gratuluję spadków

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jest śliczniutki ... już się mojego doczekać nie mogę ...
Konczito Twoj na pewno też jest ładniutki i pyszny

Cytat:
Napisane przez czarna dziunia Pokaż wiadomość
serniczek piekny ... hmmm czuje zapach
ha ha zapraszam do czytania od rana ... to troche duzo bedziesz miala powodzenia a i wazaj na ataki smiechu dzis niedziela wiec pracowalysmy nad miesniami brzucha
kobieta i jajka ... twoj wojek kolezanko powiedz ze jest specjALista w tej dziedzinie
Dodałam aromat Toffi
Dziuniu bardzo podoba mi się Twój nick, od razu się uśmiecham

Cytat:
Ten sernik jest cu-do-wny . Powiedzcie mi jeszcze jaki jest najlepszy przepis na sernik (i dla której fazy), bo jest ich muuultum i sama już nie wiem . Wciąż nie mogę uwierzyć, te wszystkie serniki, muffinki, zebry, można jeść codziennie? To jest raj
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nadrabiałam
Ja od początku piekę z przepisu Megi czyli z tego:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=208
Można pochłonąć nawet całego jak ktoś da radę bo jest bez skrobi i bez otrąb

Cytat:
nie wytrzymam.....
tylko nie mow glosno, bo jak moj TŻ uslyszy, to znowu bedzie chodzil za mna i meczyl "chcesz bialeczko? chcesz bialeczko?"
Cytat:
dziewczynki.... nie jestem jedyna... ktoras sie niedawno wypowiadala ze jej facet chodzi za nia i mowi cos w stylu "chcesz to ja mam czyste bialeczko...", bo byla akurat na P
Cytat:
ja dzis rechocze jak glupia do monitora...
a TŻ kreci glowa i mruczy "mozg jej sie zlasowal od tej diety..."
: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha:
Aleksandro jesteś rewelacyjna
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:09   #1017
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
rzecz w tym, że one były płynne i wyglądały jak zawsze. Ja uwielbiam serki lidlowe. Myślałam nawet, że mam cos ze smakiem i kazałam TŻ spróbować.. no i powiedział, ze nie czuje nic kwaśnego ale jak otworzyłam biedronkowy i porównałam to stwierdziłam, że napewno jest cos z tymi lidlowymi nie tak.
A nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo... buuu

ide spac kochane ostatni tydzien pracy przed urlopem hihihihi w koncuuuu
może za wysoka temperatura ? no nie wiem, w każdym razie na pewno ci się nie wydawało.. ja czasami też daję kwaśne serki mamie do spróbowania i ona mówi że są dobre..więc je zjada a biedronkowe są bardzo dobre
Stary 2010-07-25, 21:10   #1018
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co....
wlasnie zjadlam kolacje: wiesniak+pół puszki tunczyka+szczypiorek+papr yka mniammmmmmmmmmmmmmmmm
Czarownico ja wywaliłam ostatnio dwa wiadereczka serka homo, tego z Lidla, miały aktualną datę ważności a w środku pleśń. Tłumaczyła sobie, że może przez te upały, bo chwilę trwało zanim dotarłam do domu. Niby klima w aucie, ale wysiadałam kilka razy na chwilę. Kupiłam nowe i póki co jest ok. Może miałaś podobnie

Stary 2010-07-25, 21:11   #1019
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

aha
w biedronce pojawiły się te jogurty JOVI 0% słodzone słodzikiem więc już nie tylko w marketach sa dostepne

Uciekam oglądać moje horrory na Polsacie i spać
papapapapapa
Stary 2010-07-25, 21:13   #1020
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
aha
w biedronce pojawiły się te jogurty JOVI 0% słodzone słodzikiem więc już nie tylko w marketach sa dostepne

Uciekam oglądać moje horrory na Polsacie i spać
papapapapapa
OWOCOWE?!!?!?

YEAHH! czekałam na takie jogurty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości