|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Ooo, to super, do Biedry mam bliziutko
W ogóle zauważyłam, że wprowadzają tam dużo nowego nabiału. To dobrze. ![]() Dziękuję za kolejny przepis Wygląda jak ten Oli
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda że te jovi mi nie smakują
ew. ten z mango może być, ale on jakoś dużo węgli ma w porównaniu do innych (truskawkowy ma chyba najmniej, ale jest blee)raz tylko trafiłam na jakieś super ekstra jogurty owocowe (w tesco chyba), 0% tłuszczu, węgli tyle co nic (jak na owocowy jogurt ofc ) i do tego były taaaakie pyszne ale nigdzie indziej na nie nie trafiłam, a do tesco nigdy mi nie po drodze szkoda że nie pamiętam jak się nazywały, bo na owocową chcice byłyby jak znalazł
|
|
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
ja tez wlasnie w tesco kupowalam kiedys 0% i ze slodzikiem, chyba byl truskawkowy, brzoskwiniowy i wisniowy...tez nie pamietam jakiej firmy, ale jakiejs nieznanej, z jakiejs chyba spoldzielni mleczarskiej ale nie pamietam jakiej
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do arogancji i agresji wręcz, to nie zauważyłam jej tu ani grama wcześniej dpóki Ty się tu nie pojawiłaś. Zadałaś pytanie na temat niezbyt rozsądnych (choć rozsądek propagujesz) rzeczy, które udało Ci się zdziałać. Usłyszałaś szczerą odpowiedź jednaj z dziewczyn - czytałam ją nie raz, nie było w niej agresji, tylko szczera odpowiedź. To Ty zaatakowałaś, to Ty zaczęłaś wstawiać te swoje głupie kawałki o sektach, obsesjach, męczeństwie i martyrologii. Zapytałaś nas czy czujemy się umęczone jakoś specjalnie? Nieeeee, Ty wiesz lepiej przecież. I kto tu wie lepiej, co kto powinien i co dla kogo dobre? Każdy organizm jest różny? Ależ oczywiście. I tutaj też to wiemy, wyobraź sobie. Są rozbieżności w reagowaniu na różne produtky, jenej z nas idzie szybciej, drugiej wolniej, ale ogólna zasada nie jest wymyślona z sufitu tylko na tychże różnych ludziach właśnie sprawdzona i doskonalona latami. I taka jedna Gineska pojawia się nagle i próbuje twierdzić, że najlepiej to stosować taką dietę, jaka pasuje każdej z nas i jeść to, na co mamy ochotę, byle byśmy były szczęśliwe. No proszę Cię! Nitk nas do diety nie zmuszał, każda z nas podjęła swoją własną decyzję, żadne otoczenie, ani artykuły w gazecie nie przymuszały nas do tego. W każdej z nas w pewnym momencie życia pojawiło się takie właśnie postanowienie. Ale skoro się już pojawiło, to znaczy, że robimy tak, jak doktorek pisze - w końcu on to pewnie wie lepiej, co? I teraz zobacz drugą część swojej wypowiedzi. Po długim i poruszającym opisaniu swoich przykrych doświadczeń ze zdrowiem i ich skutków - i nie ironizuję tu tylko szczerze twierdzę, że takie akcje faktycznie mogą podłamać i pozbawić woli. Współczuję Ci tego, co za Tobą. Ale jest to już ZA TOBĄ, a Ty nadal zachowujesz się jakby świat miał się Tobie podporządkować, bo jesteś (byłaś) chora i wolno CI więcej. To nie do końca tak działa. Zauważ, że druga część Twojej wypowiedzi znowu jest agresywna, atakująca, usiana insynuacjami na temat naszej tu nieprzychylności, sekciarskiego podejścia, fanatyzmu itp, itd. Od razu moje współczucie i zrozumienie dla Ciebie zdecydowanie zelżało. Ja też się odchudzam również w pracy. Popatrz, nikt mnie nie unika, nikogo też ja nie zamęczam swoim jadłospisem ani ilością gramów znikających na wadze. Jeśli ktoś zapyta to odpowiadam na pytanie, tyle. Jeśli ktoś mówi mi, że schudłam to mówię, że owszem i że miło mi, że to już widać. Tyle. Albo masz dziwne koleżanki z pracy, albo koloryzujesz tu celowo żeby podkreślić horror sekt odchudzających. Tak więc proponuję Ci tak: Albo przestań się nadymać i atakować inne dziewczyny, dołącz do nas i dowiaduj się to, czego nie wiesz, dziel się swoimi sukcesami, jeśli chcesz, milcz, jeśli tak wolisz, ale pozwól się cieszyć spadającymi gramami inny - wszak każdy jest inny i potrzebuje czegoś innego - Ty nie potrzebujesz wagi, a ja tak. Mało tego, obawiam się, że Ty jej również potrzebujesz, bo kontrola tych kilogramów ubywającyh akurat jest dość istotna przy tej diecie żeby wiedzieć kiedy masz wejść w jaką fazę... Albo - jeśli Twoim celem jest jedynie jątrzenie, atakowanie, apodyktyczne sądy rzucane na prawo i lewo - idź sobie na jakieś forum, gdzie jest więcej takich wyluzowanych odchudzających się, które uważają, że hormon szczęścia pozwoli im zrzucić 20 kilo na przykład. Kto wie, może jest jeszcze ktoś, kto tak myśli. Nam tu fajnie jest. I nasze oklaski dla każdych utraconych gramów, które włąśnie uprzejma byłaś obśmiać, wielu z nas dają siłę i motywację do dalszego trzymania się w ramach, choć wierz mi, każda z nas ma czasem ochotę poszaleć - ja kocham krówki na przykład - wiesz ile siły woli muszę z siebie wykrzesać żeby się na nie nie rzucić w sklepie? Gdyby nie wsparcie dziewczyn tutaj, kto wie ile razy już bym im uległa (tym krówkom znaczy). Nie wiem czy pojmujesz - mamy tu małą swoją społeczność i lubimy ją razem z naszymi klaskami i pocieszaniami nad przybyłym kilogramem. Możesz w to wejść albo nie, ale nie próbuj nas przestawiać na tory Twojego rozumowania, bo to jest właśnie ta arogancja i apodyktyczność, o któej również raczyłaś wspomnieć wyżej. No to chyba tyle chciałam Ci powiedzieć. Pozdrawiam Cię i mam nadzieję, że choć trochę zrozumiałaś o czym ja tu w ogólę pisałam. W końcu troszkę się wysiliłam... |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam bo zaczynam padać na biust
![]() DOBRANOC
|
#1028 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie cytujcie całych dluuuuuuuuuuuuugich postów ... zreszta dzis chyba z dlugością przesadzacie
kto przez to przebrnie
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
JUŻ WIEM! to był jogurt OSM SANOK OWOCOWY 0% TŁUSZCZU. Niestety ilości węgli nie mgoę znaleźć
![]() Ale może to i lepiej, ze mi do tego tesco nie po drodze, bo ciężko by mi było sie powstrzymac od jedzenia ich... a nabiał ograniczam
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ostatnio wybuchl na mnie kefir w butelce z dluuuuga data waznosci... zdarza sie czasem jakas trefna partia, czy co?
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki ze tylko stronka ale nie chce mi sie przepisywac
|
|
#1032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niebo ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
tak mnie jakos naszlo dzisiaj
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
ja juz się żegnam dziewczynki
dobranoc, spadków na noc ( raczej na poranek) |
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
i ja sie na dzis pozegnam
buziaczki w jadaczki slodkich snow i ogromniastych spadkow z rana
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
Nawzajem z tymi spadkami, dziewczyny!
|
|
#1036 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
mam 28 lat dwoje dzieci i jak to bywa nadwage, po drugim dziecku zaczely sie klopoty z waga choc zawsze bylam szczupla dziewczyna na dodatek lekarz wykryl u mnie niedoczynnosc tarczycy wiec nie wiem czy jest sens zaczynac cos i nie wiedziec czy beda tego jakiekolwiek efekty.O diecie dowiedzialam sie przez przypadek, wiec zaczelam szukac wszystkiego co moglo mi pomoc w zrozumieniu co jest dzialaniem szybkiej utraty wagi i dodatkowo nie powoduje efektu jo-jo. Poniewaz mieszkam za granica nie mialam dostepu do kupienia ksiazki ale w koncu nadazyla sie okazja i mi ja przywiezli, nie wiem czy to dobre wydanie bo slyszalam ze sa rozne, ja dostalam "Nie potrafie schudnac 350 nowych przepisow"ale wkoncu sie doczekalam Jezeli mialby ktos z Was chwilke czasu i wytlumaczyl mi co to "posiekana szalotka", "maizena", "czarniak"i czego wogole nie rozumie to mieso "z Grisons"bylabym wdzieczna, nigdy nie slyszalam o takich produktach
|
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc dukaneczki
|
#1039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma ma niedoczynność tarczycy i jest na Dukanie - bez kłopotów, już 10kg za nią. Powiedziała o tym lekarzowi i wszystko jest ok. Zajrzyj do pierwszego postu, tam wszystko jest dokładnie opisane, co wolno, co trzeba itp. Są też do ściągnięcia książki. I życzę miłego dukania
|
|
#1040 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za szybka odpowiedz
![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
OK, ja mam na dzisiaj dość - pisania również
![]() Idę spać. Dziś byłam bardzo grzeczna i dukałam zgodnie z naszą sekciarską biblią, więc jutro - tu włączam siłę podświadomości - na wadze widzę co? No co widzę na wadze?.... Taaaaak widzę ZERO PO SZÓSTCE! I tym pozytywnym, pełnym wiary i przekonania akcentem żegnam się z Wami, moje drogie siostry do jutra ![]() Buźka |
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po 2-tygodniowym urlopie,w nowej części-wow już 13-stej,oby szczęśliwej dla wielu....zdążyłam się zorientować,że grono "dukanek"znacznie się powiększa ...
Mój kolega powiedział,że na mieście "większość"- o diecie białkowej gada,i w końcu jego żona się przekonała,to głównie teraz mięsa dla niej pichci.... (co mu akurat na rękę),bo wcześniej głównie kalorie liczyli..Ja natomiast,na czas mojego agroturystycznego urlopu,zdecydowałam się na mini etap III,i tym sposobem mam -1kg utrwalony. Jednak zastanawiam się,bowiem do mojej zadawalającej wagi pozostało jeszcze ok.5kg,czy pozostać już na III-ce,czy ewentualnie zrobić tryb 2/1. Wcześniej miałam 4/4. Wiem,że Dukan,tej metody nie zaleca,ale może ktoś miał podobne doświadczenie,i może coś doradzić ?....
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się serek nazywa i jak wygląda?
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
witam
Wróciłam od rodziny i powiem szczerze że nagrzeszyłam tak że należy mi się porządny kopas w du... ale wszystko było tak pyszne Od jutra to chyba ścisła dieta i pewnie mega zastuj czy jakie konsekwencje oprócz kg na plusie?
|
|
#1045 |
|
Przyczajenie
|
No to zabawę czas zacząć
. Jestem już po pierwszym dukanowym śniadanku - 2 jajka na miękko, 3 plastry szynki z indyka, nadziewane serkiem wiejskim light, szklanka zielonej, szklanka kawy z mlekiem 0% (fuuu). Jest Ok, czuję się najedzona. Do pracy przygotowałam sobie wieśniaka oraz cycka kuraka. Pfff, dam radę... mam nadzieję.
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dukanki
Witam się ponownie i wreszcie zostaję z Wami Od mojego ostatniego posta (parę dni) trochę się zmieniło, śmierć brata mojego męża (mój ukochany szwagier), w sobotę pogrzeb ![]() tak więc początki diety w niezbyt przyjemnych warunkach ale się zawzięłam. Dziś weszłam na wagę wskazała 64 kg i mam nadzieję, że ostatni raz. Od dziś będzie spadać aż dotrze do 55 kg albo i mniej ![]() Zaraz się zbieram do śniadania, głodna jestem jak wilk, bo w nocy walczyłam z biegunką (stres swoje robi)
|
#1047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Duk duk z samego rana
u mnie waga wskazała - 200 wczoraj był wypaśny dzień warzywek ...więc spodziewałam się że zleci niewiele ale dodając do wcześniejszych kg zbliżam się do 10 ... jestem już za połową co oznacza że będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Tak właśnie też sobie myślałam że jakby dodać 2 łyżki to w mięsku, pieczarkach i kapuście się zgubią ... a Ty kapustkę gotujesz wcześniej ?? bo ja w planach miałam zamiar zszatkować drobno i dodać do surowego mięsa i uduszonych pieczarek hmmmm .... ![]() edit: już kumam zapomniałam dopisać że mam zamiar zrobić gołąbki bez liści Cytat:
rozmawiałam z moim gin na temat tej diety, jeżeli okaże się że jestem w ciąży mam do jadłospisu dołożyć owoce i starać trzymać się PW .... oczywiście ważne są też witaminy i kwas który przyjmuję mimo diety ... MrsVargas mój sernik strasznie popękał z góry tzn na początku jak siedział w piekarniku to już grzybka strzelił ... i w efekcie mam popękanego - co zrobiłam źle? za duża temperatura może ? yhh ale jest smakowy ja robię z przepisu jednej z wizażanek 1 kg odtłuszczonego sera 6 jajek 4 łyżki zmielonych otrębów owsianych 20 tabletek słodzika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 krople aromatu cytrynowego białka ubijam ze słodzikiem, dodaję po jednym żółtku, następnie ser, proszek, otręby i aromat ... ładnie się wszystko połączy i na tortownice ... około godziny w 170 stopniach ... ten serek jest z CSM MLECZGAL w opakowaniu czerwono - beżowym ... był w kauflandzie i tak naprawdę to już był ostatni 1 kg więc po przeanalizowaniu składu się skusiłam sweetpinky przykro mi z powodu zdarzeń ostatnich dni ... trzymajcie się dzielnie ... to trudne ale bardzo ważne chwile dla całej Waszej rodzinki ...ciesze się że postanowiłaś dukać razem z nami bo w grupie to zawsze raźniej ... jakie plany na śniadanko ??
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-07-26 o 07:26 |
|||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita dziękuję
zjadłam jogurt naturalny z otrębami i jak narazie na tym spasuję bo żołądek nadal mnie kizi po nocy ![]() mam w planach na dziś jajca, kuraka pieczonego, potem może pierś z indyka. Zapowiada się nieźle bo ja mięsiara straszna
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj o tym żeby dużo pić ... ehh ta dieta to jest dla mięsiar i rybiar ja już na mięso patrzeć nie mogę ale się nie poddaję ![]() jakie otręby dodałaś do jogurtu?
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do jogurtu dodałam 2 łyżki owsianych i 1 pszennych
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

W ogóle zauważyłam, że wprowadzają tam dużo nowego nabiału. To dobrze. 
Wygląda jak ten Oli 

ew. ten z mango może być, ale on jakoś dużo węgli ma w porównaniu do innych (truskawkowy ma chyba najmniej, ale jest blee)
) i do tego były taaaakie pyszne
ale nigdzie indziej na nie nie trafiłam, a do tesco nigdy mi nie po drodze
) wyważony post, niemniej niepotrzebnie naszpikowany złośliwościami; mogłabyś sobie darować, naprawdę. Bo mnie razi arogancja. Jedyny sensowny akapit dotyczy ketozy, dziękuję za niego, bo jest konkretnym argumentem. Pisząc jedno proste pytanie, swój pierwszy post oczekiwałam PORADY a nie wściekłego ataku i mędrkowania. Dukan wzbudza agresję? U niektórych tutaj na pewno 

kto przez to przebrnie 

. Jestem już po pierwszym dukanowym śniadanku - 2 jajka na miękko, 3 plastry szynki z indyka, nadziewane serkiem wiejskim light, szklanka zielonej, szklanka kawy z mlekiem 0% (fuuu). Jest Ok, czuję się najedzona. Do pracy przygotowałam sobie wieśniaka oraz cycka kuraka. Pfff, dam radę... mam nadzieję.