|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Gdybam tylko Kto to może wiedzieć? Wiesz jak z młodymi teraz jest![]() Cytat:
dla Marcelka.Czyli borówki nie dały mu rady![]() Lodówka fajna Ja się już ładnie pożegnam Spokojnej nocki |
||
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
ja też się żegnam
do jutra dodam jeszcze że u małej cd. wilczego apetytu piła swoje mleczko,potem z mężem śniadanie jadła,potem były chrupki, biszkopty, banan, obiad, obiad z mężem, kromki chleba,picie, dużo picia,kaszka na gęsto i nie wiem gdzie ona to mieści.Tylko woła "ama, ama"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4023 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a TZ skoro powiedzial, ze moze zostanie to wtedy nie bedzie problemu Cytat:
![]() dobranoc
|
|
|
#4024 |
|
Ola-Unhola
|
Melduję, ze gorgulek o 9 dojechała na miejsce. Poszli spać i razem z Zuzką spali do 15. Zaliczyli już spacerek na morzem, wyszło nawet słonko i nie pada. Macie uściski
sylko, sprzątam, po pierwsze dlatego, że co jakiś czas potrzebuję przewietrzenia, duszę się, dostaję cholery, więc wywalam sporo rzeczy sprzątam pod wszystkim meblami (odsuwam, podnoszę itp), we wszystkich szafkach, szafach itd. Po drugie, akurat mam motywacje, bo urodziny Antosia się zbliżają, więc coś i tak musiałabym "ogarnąć" Niestety trochę to wolno idzie, bo spooooro tego jest. Właśnie skończyłam salon z kuchnią, przedpokój i łazienkę. Zostal pokój dzieci i sypialnia, tylko, ze tu przede wszystkim Małża muszę zwerbować, bo totalny syf zrobił on....Zastanawiam się czy nie spać dzisiaj u dzieci, bo nawet nie mam ochoty do swojego łóżka się kłaść, widoki nie ciekawe, wszędzie jego ciuchu na biurku burdel, masakra jednym słowem... Na tą chwilę 12 worków śmignęło do śmietnika ![]() Karo, fajny dzionek miałaś. Szkoda, że nie ma też innych fajnych wieści. Komuś należy się łomot ![]() ![]() Kat, P4w, zazdroszczę rowerków. Teraz kiedy Bartek już śmiga na swoim fajnie byłoby się wybrać na taką przejażdżkę. Dlaczego ten mój Małż jest taki nie ruchawy sportowo. Pewnie do emerytury będzie rowery kupował... Wychodzi nam prawa dwójka na dole, więc dzisiaj przewiduję płaczliwą noc. Już były płacze i marudzenia po drzemce, więc pewnie będzie pełno pobudek w nocy ![]() Dałam panadol i posmarowalam dentinoxem, ciekawe ile czasu będzie działało. Mówię dobranoc i do juterka
|
#4025 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam pytać czy gdzieś wyjechałaś, czy co ![]() Nooo, kroki... Tymek też namiętnie ćwiczy stanie bez trzymanki, ale kroki to tylko z trzymanką Za to gada jak najęty Gratuluję zasypiania, ehh, kiedy u nas tak będzie... A jakie mleko pije Bartek przed spaniem, bo nie zrozumiałam? Nie z piersi, czyli modyfikowane? Jestem nie w temacie chyba ![]() No był Wyszły 3 porcje buraczkowej Jedną Tymek zjadł dzisiaj i na razie jest zdrowy Cytat:
za odpowiedź ![]() Dzięki, ale już Kasia mi odpowiedziała i już kupiłam
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziolszki
![]() Dziekuje wszystkim za zyczenia zdrowia dla Malutka Fajnie spedziilyscie niedziele z mojego lub mezowskiego powodu . Dzis jednak jak wrocil do domu i zobaczyl Malutka, to mial wyrzuty sumienia. Jeszcze jutro nocka i wolne do piatku Svi, lodowka bardzo fajna, gratuluje.
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak się nie umówię na kolor, a Twój TZ nie będzie mógł to nigdy nie będę piękna ani koloru ani prostych włosków ...
|
|
|
#4028 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to nierealne, ja będę gotować min. raz na cały tydzień. Albo i na 2 tygodnie. Jeny, czemu ja jestem taka lewa do gotowania? ![]() Cytat:
Poka, poka Spróbuję czasem też tak Cytat:
Ja ledwo z wątkiem wyrabiam, jestem dopiero na 44 stronie ![]() A do mnie proszę pisać: "Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??" - zrobi mi się głupio i może się zmobilizuję ![]() Ja też zaczęłam się bać po tej historii znajomych Gorgulka. A taka byłam zdecydowana...Cytat:
|
|
#4029 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() jutro sie go wypytam dokladnie zeby dal mi znac ostatecznie czy tak czy nie i Ci powiem EDIT: ide do wyra bo TZ na cos liczy i doliczyc sie nie moze od jakiegos czasu ![]() dobranoc
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-07-25 o 23:18 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Ola-Unhola
|
To tak jeszcze przed spaniem sobie czytnęłam i chyba nie zasnę już bijąc się z myślami...
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205 Papa
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbym znów była pierwsza
![]() nie wiem jak mam przesunąć pory spania mojego dziecka (wstał dziś o 5 ) - przez to, ze ma tylko jedną drzemkę to o 19 jest już nieprzytomny - próbujemy go różnymi atrakcjami przeciągnąć do 20, ale to jest już maxpróbowałam wprowadzić drzemkę ok 16, ale nie daję rady go uśpić, bo nie jest śpiący - dopiero ok 18 zaczyna być śpiący - na drzemkę w przedszkolu ok 11 nie mam wpływu i jej nie przesunę jakieś pomysły
|
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
czesc Kochane, tesknilyscie?
![]() Co sie dzialo, gdy mnie nie bylo? Ktora jest w ciazy? ![]() Sylko jestes niesamowita, dziekuje za wszystkie smsy Nadrobie Was na dniach- obiecuje! Zglaszam, ze zyjemy i jestesmy juz w nowym domku. Jest cudownie!!! Mielismy mnostwo pracy, caly trzeba bylo pomalowac, potem przeprowadzka, ponad sto pudel Powoli daje sobie z tym rade. W pracy mamy tez ul, bo robimy gruntowny remont. Jest co robic.A co nowego u mojej Aneczki? Jest cudowna, przekochana. Co potrafi: siedziec, raczkowac (najpierw uparcie tylko w tyl, teraz rowniez w przod), podciagac sie, klaskac, spiewac po swojemu ulubione piosenki, mowic dada i mama, wzruszac ramionkami . jestem w Niej do szalenstwa zakochana Kochane, teraz uciekam, ale juz teraz bede zagladac czesciej. Duze, duze calusy dla kazdej z Was i Waszych pociech
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przychodnia zawsze Wam wezwania na szczepienie przesyła? Cytat:
Cytat:
![]() A jak dzisiaj Tymek się miewa? ![]() Cytat:
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kopę lat , fajnie, że jesteś Fajnie, że sytuacja przeprowadzkowa zaczyna być do ogarnięcia ![]() dla Aneczki, ucałuj Ją od wizażowej ciotki i Kubaska ![]() *** Karo, nie mogłam wczoraj odpisać, bo sieć nam padła , odezwę się
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny Zosia jest w zasadzie jednym z najmłodszych dzieci na wątku i co nikt jeszcze nie szczepił?? Kurde boję się tego szczepienia... Tak sobie myślę, że będę to odwlekać jak długo się da. ![]() Cytat:
dzięki za info.Jak nocka? Cytat:
No w końcu![]() Brawa za przeprowadzkę, dla Aneczki i w ogóle Zosia też raczkuje jak szalona![]() A powiedz jak to u Was jest ze szczepieniami, bo tu intensywnie się przewija ten temat... Miramej pierwszy raz dostałam wezwanie na szczepienie. Po tym artykule co Unholy wstawiała to juz w ogóle mam mieszane uczucia. Starałam się wcześniej nie panikować, w zasadzie do paniki cały czas trochę brakuje, ale myślę o tym intensywnie...
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co zrobisz, jak Zosia w tym czasie odwlekania zachoruje na którąś z tych chorób? Ciekawe dlaczego wzywają akurat na tę szczepionkę, a na pozostałe nie? ![]() A Ty szczepisz refundowanymi czy skojarzonymi?
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry tak w ogóle
![]() Taki smutny dzien dzisiaj, butelkowa pogoda. To jak Anki-robimy imprezę? ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Skojarzonymi. Jeszcze rok temu moja wiedza na temat szczepionek była znikoma, chodziło mi tylko o to, żeby nie męczyć dziecka i żeby miało mniej wkłuć. Gdybym wiedziała to, co teraz to pewnie wzięłabym te refundowane.
|
|
#4038 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Tuli witaj Svi gratulacje lodówki - fajna Cass a Tobie autka Miramejku, dla Kubcia za szepty no i za to ze grzeczny na chrzcinach u nas ok, Amelka dzis w nocy jadlatylko o 5, a tak noc od 22 przespala tylko troche mi zal ![]() wczoraj bylismy w Olsztynie, male zakupy i wizyta u kolezanki co za miesiac do hiszpanii wyjezdza. Amelka zadowolona a najbardziej podobalo sie je na starym miescie o wczoraj byl jarmark i sporo fajnych rzeczy do kupienia - kupilismy swojski chlebek, mieska troche, miod i ser - pycha ![]() Amelce ida zeby, ale mana gorze jedynki i dwojki, potem nic i widac ze kolejne to juz cworki ida po obu stronach, nabrzmiale, takie na dziaslach bable sie zrobily - takie ze pod palem czuc zab... ok uciekam na sniadanko |
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki
uff, wracam powoli do świata żywych po weekendzie Narobiłam się jak wół ale imprezka udana w zasadzie... Martynki było mi jedynie żal , mamy w rodzinie dwójkę dzieci, które wymagają natychmiastowej reakcji Superniani a rodzice niezmiernie wyluzowani w temacie, darli się jak opętani, mieszkanie prawie nam roznieśli - nie wiem czy widziałyście kiedyś coś takiego, koszmar po prostu Mała nie mogła zasnąć i wcale jej się nie dziwię... Nie cytuję bo za dużo tego, jedynie tyle co pamiętam. Co do odmrażania jedzonka- ja zawsze daję małej na bieżąco, nie zostawiam na następny dzień ale myślę że nie powinno być problemu Unholy porządki w domu zazwyczaj w głowie pomagają też pewne rzeczy uporządkować, przynajmniej ja potem o0 wiele lepiej się czuję po takim "odgruzowaniu" ![]() Morska kiedy bierzesz się za sprzątanie? Tulipku witaj, cieszę się że u was dobrze się układa Co do szczepień - do czasu kiedy nie olśniłyście mnie w kwestii uczulenia na białko sama jeszcze tematu nie zgłębiałam szczególnie bo we wrześniu mamy iść dopiero - nie panikowałam bardzo chociaż obawy oczywiście były. Teraz jestem przerażona, nie mogę unikać przychodni bo potrzebuję recepty na mleko, zresztą mieszkam na wsi i pacjentów mało, zawsze lekarka panięta kiedy mamy się stawić...Pogadam z nią ale nie wiem co zrobię jeżeli uprze się że mamy szczepić...nie dam małej dotknąć priorixem ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- no ba ![]() ![]() ![]() :par ty:Wszystkim Aniom życzę pociechy z dzieciaczków i samych radosnych dni
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
hej Tuli
bywaj z nami ![]() daaaawno cie nie było dopijam kawę i biorę się za obiad,potem wybieram się kupić szmaciane butki dla L. Unholy, dziś cd sprzątania? ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Anula, nie priorixem, to czym?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4041 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo jakie swatanie się rozpoczęło ![]() Cytat:
plan wykonany![]() Dzień lenia też jest fajny i pozyteczny ![]() Cytat:
Cytat:
Lodówka fajna![]() Cytat:
I jak nocka? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) wszystko cudnie oby tak dalej...wpadaj częście do Nas![]() Cytat:
|
|
#4042 |
|
Ola-Unhola
|
![]() I jak imprezka? Czuję się zaproszona ![]() ![]() Pogoda akurat, leje, szaro i buro. Trzeba pić od rana ![]() Sto lat dla Nataniela Witam się z połową kawy ![]() Ostatki wytrzepałam z pojemnika i starczyło tylko na pół kubka, żeby jako tako smakowała ![]() Miramej, angy Nocka taka sobie, ale nie było źle. Ogólnie brak wielki płaczków, ale było zawodzenie przez sen. Wychodzi tez druga dwójka, więc podwójne cierpienia ![]() angy, a dlaczego tak szybko to szczepenie13/14 miesiąc, to przecież macie jeszcze czas. Ciekawe co im tak zależy ![]() TUTAJ ulotka, poczytaj sobie, żeby wiedzieć co i jak, bo ie każdy lekarz inf. o powikłaniach i przeciwwskazaniach np. Ja to jestem jednak super babka Tak extra posprzątałam salon i kuchnię, że moge siedzieć i patrzeć. Od razu inaczej się czuję. Idę śniadanko robić dzieciom
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
niczym najlepiej...sama nie wiem co robić, nie mam tez szczerze mówiąc kogo się poradzić ani z kim pogadać oprócz was...Nie wiem na ile sanepid będzie u nas ścigał i wyciągał konsekwencje z unikania szczepień, na razie będę unikała jak się da i coś muszę wymyśleć. Zobaczę co mi powie pediatra, znam ją trochę prywatnie ale mam też czasami wrażenie że o pewnych zagadnieniach wiem więcej od niej
![]() Czytałam o dzieciach uczulonych na białko i tej szczepionce, pediatrzy kierują do konsultanta ds szczepień a tam nawet dzieci po wstrząsach polecają zaszczepić ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() no my wiedziałyśmy to zawsze ![]() Również życzę wszystkiego dobrego naszym kochanym maluszkom
A mi pogoda taka jak dziś super pasuje 20 stopni bez słońca i bez deszczu, żyć nie umierać
|
|
#4044 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No nareszcie ![]() ![]() Cieszę się, ze u Was w porządku,wszystko się układa, nowy domek pieknieje, a Aneczka zdrowo rośnie i postępy robi ![]() Zaglądaj do nas w miarę możliwości częściej Cytat:
Bartuś jak był Mały był raczej wiercipiętą (deikanie mówiąc) i do najgrzeczniejszych nie należał, więc tym bardziej starałam się zwracać uwagę i "gonić" jak coś majstrował i rozrabiał Takie porządki, tak jak piszesz, właśnie w tym celu też potrzebne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpisałam wyzej No właśnie morska, juz zaczęłaś, czy przyjechać i Ci pomóc ![]() Jeju, jak zimno i jak leje... Mówiąc o ochłodzeniu nie miałam października na myśli... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A tak jeszcze a propos szczepień. Jak mieliśmy mały problem ze wzmożonym napięciem, to neurolog wpisała w książeczce zdrowia, że wskazania do szczepień acelularnych (czyli zabitych), a Priorix jest żywy i co teraz. Ma to jakies znaczenie, czy ta szczepionka juz jest poza konkurencją i tamte zalecenia tyczyły się tych pierwszych (DTP, Hib)...
|
|
#4045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tez miałam zapytać... Cytat:
No pewnie, że jesteż zaproszona! Wszystkie są ![]() Mam pod ręką nalewkę z aronii, kto chętny? ![]() U nas Zosia dzisiaj popłakiwała od 4.30, aż się dziwię, że jestem w takiej dobrej formie Nie wiem, czy to na zęby. Górne jedynki, a raczej miejsca na nie ma strasznie spuchnięte, ale już straciłam nadzieję, że jej kiedyś wyjdą![]() Właśnie nie wiem, czemu się tak za przeproszeniem srają... Dzięki za ulotkę No przeciez wiadomo ![]() Cytat:
Ale ten pierwszy termin na pewno ominę.
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim jubilatom i solenizantom życzę 100 lat i samych uśmiechów Wpadłam żeby powiedzieć, że o Was nie zapomniałam, w miarę możliwości Was nadrabiam i staram się wiedzieć co u Was W nas wszystko oki Mała jest prze kochana, cudowna Mamy 6 ząbków potrafi mówić mama tata, baba dziadziu, ci-ci, ko-ko, ka-ka przybija piątkę, robi papa, daje cześć, od środy SAMA CHODZIW przyszłą niedziele jedziemy na upragniony urlop ![]() Oglądałam Wasze zdjęcia z wakacji Wasze dzieciaczki są słodziuchne a Wy mamusie jesteście ślicznymi kobietkami. Dobra spadam trochę popracować Buziaki dla Was
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie to najgorzej że wszyscy uważają że przesadzam, nikomu się nie chce osiąść i poczytać, poszukać informacji a każdy mądry i rady daje
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
mialam sprzatac ale znow nie mam mocy ![]() Unholy pomoz nie moge sie zmobilizowacTulip witaj ![]() ![]() w koncu jestes ![]() Cytat:
![]() nie przeczytalam do konca a juz mam dosc na dzis czytalam tez Tztowi i sam powiedzial, ze nie wie teraz co robic a my szczeilismy skojarzonymi ![]() a Eryk to w ogole mial MMRII ehhh ciezka sprawa
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

dla Marcelka.Czyli borówki nie dały mu rady

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, tiesss /pies, ideee, baba, no i czasem mama i tata też mu się wyrwie
oczywiście musi wypić mleko przed spoaniem, ale jak jest ze mną to zasypia w 3 minuty
za odpowiedź

U mnie to nierealne, ja będę gotować min. raz na cały tydzień. Albo i na 2 tygodnie. Jeny, czemu ja jestem taka lewa do gotowania? 

. jestem w Niej do szalenstwa zakochana
, odezwę się