Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 22:17   #4021
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej kobietki
coś niebardzo płodne dziś byłyście

u nas rodzinna niedziela
Udał się nam spontaniczny spacer na plac zabaw dla dzieci.Podreptaliśmy wózkiem, bo blisko.Myśleliśmy że parę minut tam spędzimy a my zabawiliśmy dużą godzinę na zjeżdżalniach, dmuchanych zamkach,w basenie z piłkami i w tunelach gdzie zasuwałam z małą po kolanach

Zasnęła w drodze powrotnej.
Zasiadłam z nią na podwórku czekając na szwagra z siorą i dzieciakami i tak sobie siedzimy, gadamy a L po ręce chodziła osa
Paniki nasiałam i ją obudziłam.
Wypiliśmy kawkę i udaliśmy się do nich na niedzielny obiadek.
Ja pojechałam rowerem, a męża wysłałam do Ikea po blokady na zamrażarkę.Ale jutro się zdziwi
Wróciliśmy na kąpiel.

Wróciłam z rowerku zasiadając do lektury a tu mało co naklikane

Cass, dopiszę tu bo do galerii nie zajrzysz za odpowiedzią.
Potrzebujesz jeszcze mobilizacji?
bo moje nogi rok temu to nawet kołków nie przypominały.
Nadmieniam że do 100kg niewiele mi brakowało.
Dobrze,że Jej nie użądliła

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mówisz?

Zosia wypowie się jutro. Jeśli chodzi o mnie to się zgadzam
Gdybam tylkoKto to może wiedzieć?Wiesz jak z młodymi teraz jest

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
uuuuu cieniutko dzis z Wami cieniutko

oglaszam, ze Marci zrobil dzis normalna kupe taka jak zawsze

iiiiiiiiiiiiiiiii kupilam lodowke

mielismy kupic taka:
http://www.lg.com/pl/sprzet-agd/lodo...R-B399PLCA.jsp
ale, ze bylo bez vatu wiec kupilismy drozsza, ktora nam w sumie wyszla tyle co ta tansza, o taka:
http://www.lg.com/pl/sprzet-agd/lodo...R-B399PLQA.jsp

aha i lodowka ma i odszranianie chlodziarki i rozmrazanie zamrazalki

lodowki w zasadzie ogladalam juz wczesnij i znalam ceny - nie podniesli
dla Marcelka.Czyli borówki nie dały mu rady

Lodówka fajnaPodoba mi się

Ja się już ładnie pożegnam
Spokojnej nocki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:22   #4022
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

ja też się żegnam
do jutra

dodam jeszcze że u małej cd. wilczego apetytu

piła swoje mleczko,potem z mężem śniadanie jadła,potem były
chrupki, biszkopty, banan, obiad, obiad z mężem, kromki chleba,picie, dużo picia,kaszka na gęsto i nie wiem gdzie ona to mieści.Tylko woła "ama, ama"
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:28   #4023
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Svi, nie chciałabym Ci burzyć planów imprezy urodzinowej - umówię się teraz na kolor, a na keratynę się umówimy jak obie będziemy miały spokojniejszy okres i jak minie min dwa tyg od farbowania
hmm ale wiesz - niewiadomo czy uda nam sie zgrac miedzy Twoimi wyjazdami, my planujemy w sierpniu chrzciny, mamy tez jechac na wakacje a nie wiemy kiedy i co?
a TZ skoro powiedzial, ze moze zostanie to wtedy nie bedzie problemu
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Marcelka.Czyli borówki nie dały mu rady

Lodówka fajnaPodoba mi się

Ja się już ładnie pożegnam
Spokojnej nocki
dzieki
dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:43   #4024
UnholyOne
Ola-Unhola

Melduję, ze gorgulek o 9 dojechała na miejsce. Poszli spać i razem z Zuzką spali do 15. Zaliczyli już spacerek na morzem, wyszło nawet słonko i nie pada. Macie uściski

sylko, sprzątam, po pierwsze dlatego, że co jakiś czas potrzebuję przewietrzenia, duszę się, dostaję cholery, więc wywalam sporo rzeczy sprzątam pod wszystkim meblami (odsuwam, podnoszę itp), we wszystkich szafkach, szafach itd.
Po drugie, akurat mam motywacje, bo urodziny Antosia się zbliżają, więc coś i tak musiałabym "ogarnąć"
Niestety trochę to wolno idzie, bo spooooro tego jest. Właśnie skończyłam salon z kuchnią, przedpokój i łazienkę. Zostal pokój dzieci i sypialnia, tylko, ze tu przede wszystkim Małża muszę zwerbować, bo totalny syf zrobił on....Zastanawiam się czy nie spać dzisiaj u dzieci, bo nawet nie mam ochoty do swojego łóżka się kłaść, widoki nie ciekawe, wszędzie jego ciuchu na biurku burdel, masakra jednym słowem...
Na tą chwilę 12 worków śmignęło do śmietnika

Karo, fajny dzionek miałaś. Szkoda, że nie ma też innych fajnych wieści. Komuś należy się łomot

Kat, P4w, zazdroszczę rowerków. Teraz kiedy Bartek już śmiga na swoim fajnie byłoby się wybrać na taką przejażdżkę. Dlaczego ten mój Małż jest taki nie ruchawy sportowo. Pewnie do emerytury będzie rowery kupował...

Wychodzi nam prawa dwójka na dole, więc dzisiaj przewiduję płaczliwą noc. Już były płacze i marudzenia po drzemce, więc pewnie będzie pełno pobudek w nocy
Dałam panadol i posmarowalam dentinoxem, ciekawe ile czasu będzie działało.

Mówię dobranoc i do juterka
Stary 2010-07-25, 22:44   #4025
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ojjjjj jak dawno mnie nie było tęskniłam z za Wami

Bartosz zrobił pierwsze trzy kroczki SAM! ale teraz już się chyba boi bo od kilku dni nic
Coraz częściej staje bez trzymania i ma z tego wielką radochę
Może w końcu zacznie chodzić ... ale On jest taki dzikus, ze masakra, chciał by od razu biegać

hmmmm co ja to jeszcze chciałam
aaaa Mały rozkręca się z mówieniem mówi NIE , tiesss /pies, ideee, baba, no i czasem mama i tata też mu się wyrwie

Odkąd Bartosz skończył roczek i nie dostaje cycusia to ślicznie sam zasypia oczywiście musi wypić mleko przed spoaniem, ale jak jest ze mną to zasypia w 3 minuty małż albo moja mama muszą go huśtać w foteliku
A czemu nie bywałaś? Miałam pytać czy gdzieś wyjechałaś, czy co

Nooo, kroki... Tymek też namiętnie ćwiczy stanie bez trzymanki, ale kroki to tylko z trzymanką Za to gada jak najęty

Gratuluję zasypiania, ehh, kiedy u nas tak będzie... A jakie mleko pije Bartek przed spaniem, bo nie zrozumiałam? Nie z piersi, czyli modyfikowane? Jestem nie w temacie chyba

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jak tam debiut kulinarny?
No był Wyszły 3 porcje buraczkowej Jedną Tymek zjadł dzisiaj i na razie jest zdrowy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Morska, ja jak cos rozmrazam Malutkowi, to podajetylko tego samego dnia, robie takie porcje na raz.
za odpowiedź Mam dwa pojemniki dwuporcjowe i zastanawiałam się czy się nadają

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
O ktorych? Są rozne ...
Dzięki, ale już Kasia mi odpowiedziała i już kupiłam
Stary 2010-07-25, 22:52   #4026
mariolasl
Zakorzenienie

Hej Dziolszki

Dziekuje wszystkim za zyczenia zdrowia dla Malutka

Fajnie spedziilyscie niedziele, troche mi zal, bo my sie z mezem mijamy i max 1 niedziele w miesiacu spedzamy razem z mojego lub mezowskiego powodu. Dzis jednak jak wrocil do domu i zobaczyl Malutka, to mial wyrzuty sumienia.
Jeszcze jutro nocka i wolne do piatku

Svi, lodowka bardzo fajna, gratuluje.
Stary 2010-07-25, 23:03   #4027
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ale wiesz - niewiadomo czy uda nam sie zgrac miedzy Twoimi wyjazdami, my planujemy w sierpniu chrzciny, mamy tez jechac na wakacje a nie wiemy kiedy i co?
a TZ skoro powiedzial, ze moze zostanie to wtedy nie bedzie problemu

dzieki
dobranoc
ale moze zostanie czy zostanie
bo jak się nie umówię na kolor, a Twój TZ nie będzie mógł to nigdy nie będę piękna ani koloru ani prostych włosków ...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 23:04   #4028
morska
Zadomowienie

Cytat:
Niech się wypowiedzą mamusie,które zamrażaja zupkibo nie wiem jak teraz na tych upałach.Ja gotuję co drugi dzień np.dziś ugotuję,Bartosz zje,a reszta do lodówki i jest na jutro i jest ok
Co drugi dzień... U mnie to nierealne, ja będę gotować min. raz na cały tydzień. Albo i na 2 tygodnie. Jeny, czemu ja jestem taka lewa do gotowania?

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ufff... Już po imprezce. Nie mam mocy, ale było fajnie Tylko Maciej olał wszystkie prezenty :kwaśny:, a my już nie mamy gdzie ich upychać. Jak zgram zdjęcia to Wam pokażę Maćka Roczniaka jak "dmucha" świeczkę

Morska ja czasami mroże po dwie porcje obiadku i po rozmrożeniu biorę jedną, a druga ląduje w lodówce na drugi dzień
Fajnie, że było fajnie Poka, poka

Spróbuję czasem też tak

Cytat:
Sylka, Unholy dzięki za komentarze w albumie. (...)

Unholy a Ty skończysz to sprzątanie w końcu??

Dzisiaj odkryłam w skrzynce wezwanie z przychodni na szczepienie dnia 24 sierpnia... Priorix... Oczywiście też zaczęłam się bać
Kiedy One mają czas na albumy? Ja ledwo z wątkiem wyrabiam, jestem dopiero na 44 stronie

A do mnie proszę pisać: "Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??" - zrobi mi się głupio i może się zmobilizuję

Ja też zaczęłam się bać po tej historii znajomych Gorgulka. A taka byłam zdecydowana...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Melduję, ze gorgulek o 9 dojechała na miejsce. Poszli spać i razem z Zuzką spali do 15. Zaliczyli już spacerek na morzem, wyszło nawet słonko i nie pada. Macie uściski
Super
Stary 2010-07-25, 23:15   #4029
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ale moze zostanie czy zostanie
bo jak się nie umówię na kolor, a Twój TZ nie będzie mógł to nigdy nie będę piękna ani koloru ani prostych włosków ...
moze
jutro sie go wypytam dokladnie zeby dal mi znac ostatecznie czy tak czy nie i Ci powiem

EDIT: ide do wyra bo TZ na cos liczy i doliczyc sie nie moze od jakiegos czasu
dobranoc

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2010-07-25 o 23:18
Stary 2010-07-25, 23:18   #4030
UnholyOne
Ola-Unhola

To tak jeszcze przed spaniem sobie czytnęłam i chyba nie zasnę już bijąc się z myślami...

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205

Papa
Stary 2010-07-26, 07:49   #4031
p4w
Zakorzenienie

czyżbym znów była pierwsza

nie wiem jak mam przesunąć pory spania mojego dziecka (wstał dziś o 5 ) - przez to, ze ma tylko jedną drzemkę to o 19 jest już nieprzytomny - próbujemy go różnymi atrakcjami przeciągnąć do 20, ale to jest już max

próbowałam wprowadzić drzemkę ok 16, ale nie daję rady go uśpić, bo nie jest śpiący - dopiero ok 18 zaczyna być śpiący - na drzemkę w przedszkolu ok 11 nie mam wpływu i jej nie przesunę

jakieś pomysły

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:20   #4032
Tulipfever
Rozeznanie

czesc Kochane, tesknilyscie?
Co sie dzialo, gdy mnie nie bylo?
Ktora jest w ciazy?
Sylko jestes niesamowita, dziekuje za wszystkie smsy
Nadrobie Was na dniach- obiecuje!

Zglaszam, ze zyjemy i jestesmy juz w nowym domku. Jest cudownie!!! Mielismy mnostwo pracy, caly trzeba bylo pomalowac, potem przeprowadzka, ponad sto pudel Powoli daje sobie z tym rade. W pracy mamy tez ul, bo robimy gruntowny remont. Jest co robic.

A co nowego u mojej Aneczki? Jest cudowna, przekochana. Co potrafi: siedziec, raczkowac (najpierw uparcie tylko w tyl, teraz rowniez w przod), podciagac sie, klaskac, spiewac po swojemu ulubione piosenki, mowic dada i mama, wzruszac ramionkami , sama jesc kanapke, dzielic sie kanapka z mamusia. Uwielbia kapiele, dzieci, towarzystwo, tanczyc z mamusia, czytac, jezdzic na rowerze . jestem w Niej do szalenstwa zakochana

Kochane, teraz uciekam, ale juz teraz bede zagladac czesciej. Duze, duze calusy dla kazdej z Was i Waszych pociech
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:36   #4033
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej ciesze się, że Kubuś był grzeczny i wszystko się udało.
(...)
Dzisiaj odkryłam w skrzynce wezwanie z przychodni na szczepienie dnia 24 sierpnia... Priorix... Oczywiście też zaczęłam się bać

A przychodnia zawsze Wam wezwania na szczepienie przesyła?

Cytat:
(...)
Wychodzi nam prawa dwójka na dole, więc dzisiaj przewiduję płaczliwą noc. Już były płacze i marudzenia po drzemce, więc pewnie będzie pełno pobudek w nocy
Dzięki za wiadomość

, jak nocka?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Gratuluję zasypiania, ehh, kiedy u nas tak będzie... A jakie mleko pije Bartek przed spaniem, bo nie zrozumiałam? Nie z piersi, czyli modyfikowane? Jestem nie w temacie chyba

No był Wyszły 3 porcje buraczkowej Jedną Tymek zjadł dzisiaj i na razie jest zdrowy
A Tymek nie zaśnie inaczej niż przy cycu? Bartek Ani pije mleko modyfikowane

, ja się zawsze "pocieszam", że Ty dawałaś słoiczki z ponad miesiąc wcześniej

A jak dzisiaj Tymek się miewa?

Cytat:
Co drugi dzień... U mnie to nierealne, ja będę gotować min. raz na cały tydzień. Albo i na 2 tygodnie. Jeny, czemu ja jestem taka lewa do gotowania?
I dlaczego ja też?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:36   #4034
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czyżbym znów była pierwsza

nie wiem jak mam przesunąć pory spania mojego dziecka (wstał dziś o 5 ) - przez to, ze ma tylko jedną drzemkę to o 19 jest już nieprzytomny - próbujemy go różnymi atrakcjami przeciągnąć do 20, ale to jest już max

próbowałam wprowadzić drzemkę ok 16, ale nie daję rady go uśpić, bo nie jest śpiący - dopiero ok 18 zaczyna być śpiący - na drzemkę w przedszkolu ok 11 nie mam wpływu i jej nie przesunę

jakieś pomysły
A ile trwa ta pierwsza drzemka? Ile godzin snu w nocy wychodzi Tominkowi?

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ktora jest w ciazy?

Zglaszam, ze zyjemy i jestesmy juz w nowym domku. Jest cudownie!!! Mielismy mnostwo pracy, caly trzeba bylo pomalowac, potem przeprowadzka, ponad sto pudel Powoli daje sobie z tym rade. W pracy mamy tez ul, bo robimy gruntowny remont. Jest co robic.

A co nowego u mojej Aneczki? Jest cudowna, przekochana. Co potrafi: siedziec, raczkowac (najpierw uparcie tylko w tyl, teraz rowniez w przod), podciagac sie, klaskac, spiewac po swojemu ulubione piosenki, mowic dada i mama, wzruszac ramionkami , sama jesc kanapke, dzielic sie kanapka z mamusia. Uwielbia kapiele, dzieci, towarzystwo, tanczyc z mamusia, czytac, jezdzic na rowerze . jestem w Niej do szalenstwa zakochana

Kochane, teraz uciekam, ale juz teraz bede zagladac czesciej. Duze, duze calusy dla kazdej z Was i Waszych pociech
Cześć Tuli

Kopę lat , fajnie, że jesteś , tęskniłyśmy

Fajnie, że sytuacja przeprowadzkowa zaczyna być do ogarnięcia

dla Aneczki, ucałuj Ją od wizażowej ciotki i Kubaska

Karo, nie mogłam wczoraj odpisać, bo sieć nam padła , odezwę się Nie gniewaj się

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-26, 08:51   #4035
angy
Zakorzenienie

Cytat:

A do mnie proszę pisać: "Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??" - zrobi mi się głupio i może się zmobilizuję

Ja też zaczęłam się bać po tej historii znajomych Gorgulka. A taka byłam zdecydowana...
Morska, a Ty kiedy zaczniesz to sprzątanie w końcu??

Dziewczyny Zosia jest w zasadzie jednym z najmłodszych dzieci na wątku i co nikt jeszcze nie szczepił?? Kurde boję się tego szczepienia... Tak sobie myślę, że będę to odwlekać jak długo się da.

Cytat:

Gdybam tylkoKto to może wiedzieć?Wiesz jak z młodymi teraz jest

Cytat:
...
super dzięki za info.

Jak nocka?

Cytat:
Ktora jest w ciazy?

Tuli bój się boga tyle czasuNo w końcu
Brawa za przeprowadzkę, dla Aneczki i w ogóle Zosia też raczkuje jak szalona
A powiedz jak to u Was jest ze szczepieniami, bo tu intensywnie się przewija ten temat...

Miramej pierwszy raz dostałam wezwanie na szczepienie. Po tym artykule co Unholy wstawiała to juz w ogóle mam mieszane uczucia. Starałam się wcześniej nie panikować, w zasadzie do paniki cały czas trochę brakuje, ale myślę o tym intensywnie...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:00   #4036
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Zosia jest w zasadzie jednym z najmłodszych dzieci na wątku i co nikt jeszcze nie szczepił?? Kurde boję się tego szczepienia... Tak sobie myślę, że będę to odwlekać jak długo się da.
(...)
Miramej pierwszy raz dostałam wezwanie na szczepienie. Po tym artykule co Unholy wstawiała to juz w ogóle mam mieszane uczucia. Starałam się wcześniej nie panikować, w zasadzie do paniki cały czas trochę brakuje, ale myślę o tym intensywnie...
Cass szczepiła
A co zrobisz, jak Zosia w tym czasie odwlekania zachoruje na którąś z tych chorób?

Ciekawe dlaczego wzywają akurat na tę szczepionkę, a na pozostałe nie?

A Ty szczepisz refundowanymi czy skojarzonymi?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-26, 09:05   #4037
angy
Zakorzenienie

Dzień dobry tak w ogóle

Taki smutny dzien dzisiaj, butelkowa pogoda. To jak Anki-robimy imprezę?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Cass szczepiła
A co zrobisz, jak Zosia w tym czasie odwlekania zachoruje na którąś z tych chorób?

Ciekawe dlaczego wzywają akurat na tę szczepionkę, a na pozostałe nie?

A Ty szczepisz refundowanymi czy skojarzonymi?
Wiesz, Zosia tak naprawde ma mało kontaktu z nnymi dziećmi, w domu nie ma nikogo, kto mógłby to przywlec. Ale sama już nie wiem

Skojarzonymi. Jeszcze rok temu moja wiedza na temat szczepionek była znikoma, chodziło mi tylko o to, żeby nie męczyć dziecka i żeby miało mniej wkłuć. Gdybym wiedziała to, co teraz to pewnie wzięłabym te refundowane.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-26, 09:11   #4038
skierka1981
BAN stały

hej mamusie

Tuli witaj
Svi gratulacje lodówki - fajna
Cass a Tobie autka to w droge
Miramejku, dla Kubcia za szepty no i za to ze grzeczny na chrzcinach

u nas ok, Amelka dzis w nocy jadlatylko o 5, a tak noc od 22 przespala pewnie jednorazowe z jej str ale cieszy - moze czas dl swojego lozeczka ja wydelegowac tylko troche mi zal

wczoraj bylismy w Olsztynie, male zakupy i wizyta u kolezanki co za miesiac do hiszpanii wyjezdza. Amelka zadowolona a najbardziej podobalo sie je na starym miescie o wczoraj byl jarmark i sporo fajnych rzeczy do kupienia - kupilismy swojski chlebek, mieska troche, miod i ser - pycha

Amelce ida zeby, ale mana gorze jedynki i dwojki, potem nic i widac ze kolejne to juz cworki ida po obu stronach, nabrzmiale, takie na dziaslach bable sie zrobily - takie ze pod palem czuc zab...

ok uciekam na sniadanko
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:18   #4039
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć dzieweczki

uff, wracam powoli do świata żywych po weekendzie Narobiłam się jak wół ale imprezka udana w zasadzie... Martynki było mi jedynie żal , mamy w rodzinie dwójkę dzieci, które wymagają natychmiastowej reakcji Superniani a rodzice niezmiernie wyluzowani w temacie, darli się jak opętani, mieszkanie prawie nam roznieśli - nie wiem czy widziałyście kiedyś coś takiego, koszmar po prostu Mała nie mogła zasnąć i wcale jej się nie dziwię...

Nie cytuję bo za dużo tego, jedynie tyle co pamiętam.

Co do odmrażania jedzonka- ja zawsze daję małej na bieżąco, nie zostawiam na następny dzień ale myślę że nie powinno być problemu

Unholy porządki w domu zazwyczaj w głowie pomagają też pewne rzeczy uporządkować, przynajmniej ja potem o0 wiele lepiej się czuję po takim "odgruzowaniu"

Morska kiedy bierzesz się za sprzątanie?

Tulipku witaj, cieszę się że u was dobrze się układa

Co do szczepień - do czasu kiedy nie olśniłyście mnie w kwestii uczulenia na białko sama jeszcze tematu nie zgłębiałam szczególnie bo we wrześniu mamy iść dopiero - nie panikowałam bardzo chociaż obawy oczywiście były. Teraz jestem przerażona, nie mogę unikać przychodni bo potrzebuję recepty na mleko, zresztą mieszkam na wsi i pacjentów mało, zawsze lekarka panięta kiedy mamy się stawić...Pogadam z nią ale nie wiem co zrobię jeżeli uprze się że mamy szczepić...nie dam małej dotknąć priorixem

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

Taki smutny dzien dzisiaj, butelkowa pogoda. To jak Anki-robimy imprezę?

no ba
:par ty:

Wszystkim Aniom życzę pociechy z dzieciaczków i samych radosnych dni

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:25   #4040
katarzynka00
Zakorzenienie

hej Tuli bywaj z nami
daaaawno cie nie było

dopijam kawę i biorę się za obiad,potem wybieram się kupić szmaciane butki dla L.

Unholy, dziś cd sprzątania?

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Anula, nie priorixem, to czym?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:26   #4041
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Nadmieniam, że Zosia jest singielką póki co Chętnych zapraszam.
hmmm dziwnie że wezwanie nawet przysyłają...

oooo jakie swatanie się rozpoczęło

Cytat:
dobrze poszłotrzy pralki wyprasowane

Super,że odwiedziny się udały i miałyście fajny dzień
My dzisiaj leniuchujemy w domu i ciągle pada
Lubię spać jak pada
no ekstra plan wykonany

Dzień lenia też jest fajny i pozyteczny

Cytat:
my dziś spędziliśmy dzień na rowerach - jeździliśmy po placach zabaw
Tomek był zachwycony i nie pozwalał się sadzać z powrotem w foteliku - w drodze powrotnej niemal usnął w foteliku
Ekstra dzien...i coraz lepiej wojaże rowerowe wychodzą

Cytat:
iiiiiiiiiiiiiiiii kupilam lodowke

mielismy kupic taka:
http://www.lg.com/pl/sprzet-agd/lodo...R-B399PLCA.jsp
ale, ze bylo bez vatu wiec kupilismy drozsza, ktora nam w sumie wyszla tyle co ta tansza, o taka:
http://www.lg.com/pl/sprzet-agd/lodowki/LG-kombi-GR-B399PLQA.jsp
Gratulacje Lodówka fajna

Cytat:
Karo, fajny dzionek miałaś. Szkoda, że nie ma też innych fajnych wieści. Komuś należy się łomot

Była rozmowa...ale tak mną zakręciła że nie miałam mocy już wczoraj pisać...zaraz to zrobię....

I jak nocka?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Fajnie spedziilyscie niedziele, troche mi zal, bo my sie z mezem mijamy i max 1 niedziele w miesiacu spedzamy razem z mojego lub mezowskiego powodu. Dzis jednak jak wrocil do domu i zobaczyl Malutka, to mial wyrzuty sumienia.
Jeszcze jutro nocka i wolne do piatku
Teraz nadrobicie

Cytat:
"Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??"

Cytat:
Ktora jest w ciazy?
Witaj Tuli Super że u Ciebie i Aneczki (i Małża) wszystko cudnie oby tak dalej...wpadaj częście do Nas

Cytat:
Karo, nie mogłam wczoraj odpisać, bo sieć nam padła , odezwę się Nie gniewaj się
Ja gniewać na Ciebie? nigdy Kochana
Stary 2010-07-26, 09:27   #4042
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla wszystkich Aneczek, Anulek, Anuś, Ań i Ani

I jak imprezka? Czuję się zaproszona
Pogoda akurat, leje, szaro i buro. Trzeba pić od rana

Sto lat dla Nataniela , Zuzi i Roczniaka Bartoszka

Witam się z połową kawy
Ostatki wytrzepałam z pojemnika i starczyło tylko na pół kubka, żeby jako tako smakowała

Miramej, angy
Nocka taka sobie, ale nie było źle. Ogólnie brak wielki płaczków, ale było zawodzenie przez sen. Wychodzi tez druga dwójka, więc podwójne cierpienia

angy, a dlaczego tak szybko to szczepenie13/14 miesiąc, to przecież macie jeszcze czas. Ciekawe co im tak zależy
TUTAJ ulotka, poczytaj sobie, żeby wiedzieć co i jak, bo ie każdy lekarz inf. o powikłaniach i przeciwwskazaniach np.

Ja to jestem jednak super babka
Tak extra posprzątałam salon i kuchnię, że moge siedzieć i patrzeć. Od razu inaczej się czuję.

Idę śniadanko robić dzieciom
Stary 2010-07-26, 09:38   #4043
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

niczym najlepiej...sama nie wiem co robić, nie mam tez szczerze mówiąc kogo się poradzić ani z kim pogadać oprócz was...Nie wiem na ile sanepid będzie u nas ścigał i wyciągał konsekwencje z unikania szczepień, na razie będę unikała jak się da i coś muszę wymyśleć. Zobaczę co mi powie pediatra, znam ją trochę prywatnie ale mam też czasami wrażenie że o pewnych zagadnieniach wiem więcej od niej

Czytałam o dzieciach uczulonych na białko i tej szczepionce, pediatrzy kierują do konsultanta ds szczepień a tam nawet dzieci po wstrząsach polecają zaszczepić

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

Tak extra posprzątałam salon i kuchnię, że moge siedzieć i patrzeć. Od razu inaczej się czuję.

zapraszamy, zapraszamy

no my wiedziałyśmy to zawsze

Również życzę wszystkiego dobrego naszym kochanym maluszkom

A mi pogoda taka jak dziś super pasuje 20 stopni bez słońca i bez deszczu, żyć nie umierać

Stary 2010-07-26, 09:49   #4044
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ktora jest w ciazy?

Tuli, witaj
No nareszcie
Cieszę się, ze u Was w porządku,wszystko się układa, nowy domek pieknieje, a Aneczka zdrowo rośnie i postępy robi

Zaglądaj do nas w miarę możliwości częściej

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć dzieweczki

uff, wracam powoli do świata żywych po weekendzie Narobiłam się jak wół ale imprezka udana w zasadzie... Martynki było mi jedynie żal , mamy w rodzinie dwójkę dzieci, które wymagają natychmiastowej reakcji Superniani a rodzice niezmiernie wyluzowani w temacie, darli się jak opętani, mieszkanie prawie nam roznieśli - nie wiem czy widziałyście kiedyś coś takiego, koszmar po prostu Mała nie mogła zasnąć i wcale jej się nie dziwię...

Nie cytuję bo za dużo tego, jedynie tyle co pamiętam.

Co do odmrażania jedzonka- ja zawsze daję małej na bieżąco, nie zostawiam na następny dzień ale myślę że nie powinno być problemu

Unholy porządki w domu zazwyczaj w głowie pomagają też pewne rzeczy uporządkować, przynajmniej ja potem o0 wiele lepiej się czuję po takim "odgruzowaniu"

Morska kiedy bierzesz się za sprzątanie?

Tulipku witaj, cieszę się że u was dobrze się układa

Co do szczepień - do czasu kiedy nie olśniłyście mnie w kwestii uczulenia na białko sama jeszcze tematu nie zgłębiałam szczególnie bo we wrześniu mamy iść dopiero - nie panikowałam bardzo chociaż obawy oczywiście były. Teraz jestem przerażona, nie mogę unikać przychodni bo potrzebuję recepty na mleko, zresztą mieszkam na wsi i pacjentów mało, zawsze lekarka panięta kiedy mamy się stawić...Pogadam z nią ale nie wiem co zrobię jeżeli uprze się że mamy szczepić...nie dam małej dotknąć priorixem

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

no ba
:par ty:

Wszystkim Aniom życzę pociechy z dzieciaczków i samych radosnych dni
Jak ja nie lubię takich rodziców....
Bartuś jak był Mały był raczej wiercipiętą (deikanie mówiąc) i do najgrzeczniejszych nie należał, więc tym bardziej starałam się zwracać uwagę i "gonić" jak coś majstrował i rozrabiał

Takie porządki, tak jak piszesz, właśnie w tym celu też potrzebne

Cytat:
hej Tuli bywaj z nami
daaaawno cie nie było

dopijam kawę i biorę się za obiad,potem wybieram się kupić szmaciane butki dla L.

Unholy, dziś cd sprzątania?

---------- klocek krzywy, to od razu leci do wora. Inaczej niedługo utoną te moje dzieci, a moja psychika razem z nimi Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Tak, dzisiaj cd sprzątania - pokój dzieci. Wszystkie kąty szoruję i wypierdzielam zabawki jak leci. Niech tylko kółko się źle rusza w samochodzie, lub klocek będzie krzywy. Od razu wylatują do śmieci. Inaczej moje dzieci utoną, a moja psychika razem z nimi

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Była rozmowa...ale tak mną zakręciła że nie miałam mocy już wczoraj pisać...zaraz to zrobię....

I jak nocka?

"Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??"
To czekam na info.

Odpisałam wyzej

No właśnie morska, juz zaczęłaś, czy przyjechać i Ci pomóc

Jeju, jak zimno i jak leje...
Mówiąc o ochłodzeniu nie miałam października na myśli...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A tak jeszcze a propos szczepień.
Jak mieliśmy mały problem ze wzmożonym napięciem, to neurolog wpisała w książeczce zdrowia, że wskazania do szczepień acelularnych (czyli zabitych), a Priorix jest żywy i co teraz. Ma to jakies znaczenie, czy ta szczepionka juz jest poza konkurencją i tamte zalecenia tyczyły się tych pierwszych (DTP, Hib)...
Stary 2010-07-26, 09:50   #4045
angy
Zakorzenienie

Cytat:

.....
Ja kupiłam w sobotę Zosi z Befado, z odkrytymi paluszkami i usztywnioną piętką. Fajne

Właśnie tez miałam zapytać...

Cytat:

Witam się z połową kawy
Ostatki wytrzepałam z pojemnika i starczyło tylko na pół kubka, żeby jako tako smakowała

Miramej, angy
Nocka taka sobie, ale nie było źle. Ogólnie brak wielki płaczków, ale było zawodzenie przez sen. Wychodzi tez druga dwójka, więc podwójne cierpienia

angy, a dlaczego tak szybko to szczepenie13/14 miesiąc, to przecież macie jeszcze czas. Ciekawe co im tak zależy
TUTAJ ulotka, poczytaj sobie, żeby wiedzieć co i jak, bo ie każdy lekarz inf. o powikłaniach i przeciwwskazaniach np.

Idę śniadanko robić dzieciom
Dziękujemy
No pewnie, że jesteż zaproszona! Wszystkie są
Mam pod ręką nalewkę z aronii, kto chętny?

U nas Zosia dzisiaj popłakiwała od 4.30, aż się dziwię, że jestem w takiej dobrej formie Nie wiem, czy to na zęby. Górne jedynki, a raczej miejsca na nie ma strasznie spuchnięte, ale już straciłam nadzieję, że jej kiedyś wyjdą

Właśnie nie wiem, czemu się tak za przeproszeniem srają...
Dzięki za ulotkę

No przeciez wiadomo

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
niczym najlepiej...sama nie wiem co robić, nie mam tez szczerze mówiąc kogo się poradzić ani z kim pogadać oprócz was...Nie wiem na ile sanepid będzie u nas ścigał i wyciągał konsekwencje z unikania szczepień, na razie będę unikała jak się da i coś muszę wymyśleć. Zobaczę co mi powie pediatra, znam ją trochę prywatnie ale mam też czasami wrażenie że o pewnych zagadnieniach wiem więcej od niej

Czytałam o dzieciach uczulonych na białko i tej szczepionce, pediatrzy kierują do konsultanta ds szczepień a tam nawet dzieci po wstrząsach polecają zaszczepić

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

zapraszamy, zapraszamy

no my wiedziałyśmy to zawsze

Również życzę wszystkiego dobrego naszym kochanym maluszkom

A mi pogoda taka jak dziś super pasuje 20 stopni bez słońca i bez deszczu, żyć nie umierać
No ja też mam mętlik w głowie. Dobrze, że u mnie w rodzinie nie słyszałam o jakichś dziwnych historiach ze szczepionką w tle, i że Zosia nie jest na nic uczulona póki co.
Ale ten pierwszy termin na pewno ominę.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-26, 10:00   #4046
marysia_258
Zadomowienie

Wszystkim jubilatom i solenizantom życzę 100 lat i samych uśmiechów
Wpadłam żeby powiedzieć, że o Was nie zapomniałam, w miarę możliwości Was nadrabiam i staram się wiedzieć co u Was
W nas wszystko oki Mała jest prze kochana, cudowna Mamy 6 ząbków potrafi mówić mama tata, baba dziadziu, ci-ci, ko-ko, ka-ka przybija piątkę, robi papa, daje cześć, od środy SAMA CHODZI
W przyszłą niedziele jedziemy na upragniony urlop bo w sobotę bawimy się na weselisku
Oglądałam Wasze zdjęcia z wakacji Wasze dzieciaczki są słodziuchne a Wy mamusie jesteście ślicznymi kobietkami.
Dobra spadam trochę popracować
Buziaki dla Was

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:03   #4047
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też mam mętlik w głowie. Dobrze, że u mnie w rodzinie nie słyszałam o jakichś dziwnych historiach ze szczepionką w tle, i że Zosia nie jest na nic uczulona póki co.
Ale ten pierwszy termin na pewno ominę.

No u mnie to najgorzej że wszyscy uważają że przesadzam, nikomu się nie chce osiąść i poczytać, poszukać informacji a każdy mądry i rady daje

Stary 2010-07-26, 10:08   #4048
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

Wszystkim jubilatom i solenizantom życzę 100 lat i samych uśmiechów
Wpadłam żeby powiedzieć, że o Was nie zapomniałam, w miarę możliwości Was nadrabiam i staram się wiedzieć co u Was
W nas wszystko oki Mała jest prze kochana, cudowna Mamy 6 ząbków potrafi mówić mama tata, baba dziadziu, ci-ci, ko-ko, ka-ka przybija piątkę, robi papa, daje cześć, od środy SAMA CHODZI
W przyszłą niedziele jedziemy na upragniony urlop bo w sobotę bawimy się na weselisku
Oglądałam Wasze zdjęcia z wakacji Wasze dzieciaczki są słodziuchne a Wy mamusie jesteście ślicznymi kobietkami.
Dobra spadam trochę popracować
Buziaki dla Was
Gratuluję!!

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-26, 10:18   #4049
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie
mialam sprzatac ale znow nie mam mocy
Unholy pomoz nie moge sie zmobilizowac

Tulip witaj w koncu jestes

Cytat:
To tak jeszcze przed spaniem sobie czytnęłam i chyba nie zasnę już bijąc się z myślami...

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205

Papa

nie przeczytalam do konca a juz mam dosc na dzis
czytalam tez Tztowi i sam powiedzial, ze nie wie teraz co robic

a my szczeilismy skojarzonymi
a Eryk to w ogole mial MMRII
ehhh
ciezka sprawa
Stary 2010-07-26, 10:20   #4050
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości