|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a ty prosze nam sie nie przejmowac
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Jak mozna wygadywac takie glupoty, szczegolnie do kobiety w ciazy Absolutnie sie jej gadaniem nie przejmuj. Trzeba ja bylo zlekcewazyc i tyle a zyczyc to ona sobie moze... wiecej rozumu dla samej siebie Ja dzisiaj mialam najgorsza noc od poczatku ciazy. Prawie wcale nie spalam a za chwilke musze uciekac do pracy Mam nadzieje, ze jakos dam rade. Byle do czwartku
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ray naprawdę chyba przydałby Ci się odpoczynek- żeby tak się dało gdzieś zaszyć samej, z dala od rodzinki, na 2-3 dni chociaż :rolleye s:Wróżko co za wredny złośliwy babsztyl...szkoda nerwów na takich ludzi
|
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czekam do 10-ej i zadzwonie do promotorki bo nie wiem czy mam jechać na uczelnie czy nie. Umowie się z nią to będę wiedziała bo w zeszłym tygodniu pojechałam a ona czasu nie miała. Dzwonił kurier będę dziś miała ta wielką paczkę hhihih Jej ale się cieszę Jutro ma przyjść materacyk jeszcze
|
||
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
ycnan ależ ci zazdroszcze psinki
![]() Ja też marze o pieseczku, mam wybraną rase jack russel terier http://www.google.com/search?hl=pl&q...ussell+terrier ale nie wiem, czy męza kiedys namówie... ja przez 16 lat mialam pieska a on nie, wiec nie wie jaka to radosc, on tylko widzi obowiązki..:-P Ray kochana dbaj o siebie. Wiem, że ciężko się nie denerwować jak tyle sytuacji w okół ciebie Cie stresuje.. ale mam nadzieje, że teraz rodzinka będzie dla CIebie przychylniejsza i pomoże choć troszkę ![]() Ewcia811211 - takie dziadki sa najgorsze, latają do kościoła a w głowie tylko zawiść i wredota NIestety.. Klarissa zazdraszczam takich prezentów ja dostałam raz od kolegi 2reklamowki ciuszkow i na tym się skączyło. Nie mam nikogo dzieciatego u naszych znajomych to my przecieramy szlaki,,, najpierw ślub, teraz dziecko.. ehWróżko ale ludzie... powalona baba i te jej chore gadanie.. niech ją skręci... takich ludzi to powinni w szpitalach zamykać, aby innym krzywdy nie robili A u mnie super!Mąż w sobote wieczorem przyjechał, stesknilismy się za sobą okropnie ![]() a dzis przyjezdza moja mamcia z grecji, ostatnio byla rok temu siedzi w grecji od ponad 4,5 roku i nie zamierza wracac.. ciezko będzie bo będziemy tak do ok20wrzesnia razem,.. Moj pawcio juz się boi jak to bedzie, bo ostatnio - a to bylo przed slubem-to nieźle się kłocili.. a ja w tym mialam najgorzej, bo kazde chcialo abym jej strone objęła.. a tak to cięzko...BOZE<< juz się boje jak to będzie teraz..
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris majka232 astorianka abz bordowa mszu dziekuje za mile slowa... olac i puszczac mimo uszu to chyba jedyne dobre rozwiazanie
![]() Ewcia ja kupilam wanienke 100 Nika dajesz rade hahahaha będzie dobrze będę teraz bezczelna ale milo mi ze ktos tez ma skurcze.. i nie zostaje sama ![]() ![]() Wrozka… co za baba… Astorianka przerazil mnie ten chlopak.. niech sie lepiej kuzynka niepakuje w zycie z nim.. tragedia... ycnanszczeniaczekkkk bosko poka jaki![]() Ray bidulko oszczedzaj sie.. olej gadanie innych i odpoczywaj.... to nie zarty... Ineczka33 trzymam kciuki za twoja diete cukrzycowa, a co do prezentow dla corki od corki to mysle ze to swiety pomysl... bardzooo ![]() Klarissa cudowne ciuszkiiii bardzo mi sie podobaja...
|
|
#397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A ja się dołączam
Cytat:
jest 3 śpiworki, chyba z 4 czy nawet 5 kombinezonów zimowych, jest też jeden otulaczek no i ten mega wielki szlafroczek po kąpieli Oprócz tego mnóstwo koszulek z długim rękawkiem (i fajnie, bo takich miałam mało) i bardzo dużo śpioszków. Większość jest niebieska bo moja bratowa uwielbia niebieski kolor (chociaż ma córeczkę ). Ciuszki nawet były wyprane i czuć je proszkiem, ale leżały na strychu i mimo wszystko przepiorę je jeszcze raz. W sumie postanowiłam powybierać tylko te najładniejsze bo sama mam ogromną kolekcję swoich ubranek i tych, co dostałam od mojej mamy a pewnie jeszcze niejedno ubranko dostaniemy od kogoś z rodziny Także z tż-tem stwierdziliśmy, że niczego już nie kupujemy Cytat:
Cytat:
) i powoli je przesuwam w inne miejsce. Lekarka mi powiedziała, że można tak robić i nic się maluszkowi nie dzieje ![]() Cytat:
A śmiać mi się chciało, bo wczoraj powiedziała o tym tż-towi, że sie umówiłam z wami a tż mi, że "zwariowałam, a jak jakiś zboczeniec podszywa się pod kobietę w ciąży"... ta, regularnie codziennie przez 7 m-cy... No i tak ostało się w rodzinie strach przed netowymi zboczeńcami ![]() Cytat:
Dzięki. Jeszcze jak ostatecznie wybiorę to porobię fotki, bo te co wkleiłam to skapitulowalam w połowie 1 pudełka tyle było tych ubranek, a jeszcze jest ponad 2 pudła ![]() ---------------------------- A u nas się wydarzyło coś śmiesznego. Dzisiaj w nocy tż po raz pierwszy został skopany przez nasze maleństwo. Do tej pory jak były takie upały to raczej spałam z daleka od tż-ta a ponieważ jest normalnie i chłodno (u nas na polu jest 14 stopni i jestem przeszczęśliwa z tego powodu) to zaczęłam się do tż-ta znowu przytulać nocą . No i bardzo się zdziwił, że dziecko tak mocno kopie bo myślał, że mała to tak tupka nóżkami od czasu do czasu, a ona potrafi całą noc kopać i skopała mu bok, potem plecy a na koniec to nawet po udzie dostał ![]() Co do mojej SR to muszę powiedzieć, że ostatnie zajęcia były super, głównie dlatego, że mieliśmy 3h z rehabilitantką i pokazywała panom jak masować kobietę Jeszcze nie byłam tyle masowana, z reguły tż wymięka po 3-5 minutach ![]() Dziewczyny, jeśli ktoś jest zainteresowany materiałami ze szkoły rodzenia mogę przesłać na maila (proszę o pw) bo mam wszystko w wordzie lub pdf albo możecie spróbować ściągnąć z poniższych linków (klikając). Tematy zajęć to: Przygotowanie ciała do porodu Niezbędnik w szpitalu Wyprawka Laktacja - postępowanie w sytuacjach trudnych Przechowywanie pokarmu Kąpiel noworodka Lista lektur Ćwiczenia:
Masaż: Masaż w ciaży i porodzie: Masaz w ciaży i porodzie - materiały Fundajcji Rodzic po Ludzku Warsztaty pierwszej pomocy:
|
|
#398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żółty też oczywiście jadłam. To widocznie dość częste, bo wielu osobom podnosi. Serek wiejski wylatuje przez okno Żółty za nim![]() Cytat:
![]() Klarissa, Ten test to po to, żeby diabetolog mogła sprawdzić, cyt 'jak się prowadzę' Na pewno ja też będę na tej diecie do końca ciąży. Mam nadzieję, że te objawy znikną po ciąży. Badam się glukometrem conajmniej 4 razy dziennie, więc kontrola pełna Poza wpadką z serkiem jest OK. Zastanawiam się tylko, czy Magnez, który biorę nie robi mi kreciej roboty, bo w otoczce jest sacharoza i w środku chyba też, z tego co czytałam. Biorę go 6 dziennie plus Feminatal 2 kapsułki. Próbowałam brać go rzadziej, ale skurcze wróciły. Ciekawe jak to się ma do poziomu cukru. Cytat:
Bezpieczny jest jeszcze dla mnie twaróg z Piątnicy. Moj cukier nie rósł po chudym twarogu, kefirze i jogurcie 0% ![]() No właśnie, tego zamierzam się trzymać Czuję się jak jakiś laktowegetarianin ![]() Cytat:
![]() Już widzą, jak Julka będzie pstrykać zdjęcia Małemu lampą błyskową po oczach![]() Też przyłączam się do zachwytu nad Waszymi zdjęciami ze ślubu. Są zjawiskowe ![]()
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa dzieki za info ze szkoly rodzenia juz zapisuje.. a ciuszki.. no jak opisujesz to serio niewarto juz nic kupowac... no i swietnie ze tz zostal skopany
![]() Ineczka33 a czemu ja mam caly czas wrazenie ze ty masz miec 2 core.. no nic juz bede pamietac ze dla syna co niezmienia faktu ze pomysl super no i dziekuje za mile slowa :P
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
Wróżka kobieta ma cos na umysle serio... nikt normalny takich glupot nie klepie nawet w zlosci.u nas dzis leje od rana... ale mi tam pasuje w koncu moge normalnie oddychac i nie czuje sie zmeczona upalem jedyne co mnie martwi ciut ( a moze wy tez tak macie? to czuje nisko dziecko... wrecz czasem czuje nacisk nakosc ogonowa i tu jak spojenie... czasem az boli jak by dziecko glowka krecilo tak to czuje...nie wiem sama czy to normalne czy to przez to ze jest tak nisko, bo tak tlumaczyl mi lekarz nie wiem czy jechac na usg dzis czy nie... tzn zrobic i tak mialam bo jestem w 30 tyg z tym ze mialam isc jakos za tydzien ale moze jak tak dziwnie czuje to lepiej dzis isc? bo w szpitalu to oczywiscie jak pisalam odeslali mnie z kwitkiem.
|
#401 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to ładnie. Faktycznie odpoczynek jest ci jak najbardziej potrzebny, moze mąż tez troche zmieni podejscie jak zobaczył co się stało? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Ray - mi maly tez naciska glowka. Po prostu za kazdym razem biore no-spe, klade sie i czekam az przestanie
![]() Postaram sie jak najszybciej Was nadrobic. Ja juz po weselu brata Ale Michasiowi nie podobala sie muzyka. Bylo strasznie glosno, on sie pewnie bal i za kazdym razem jak zaczynali grac to kopal i sie wypinal. Uspokajal sie dopiero jak wychodzilam. Tak sie zmeczylam (nie bylo nawet gdzie sie polozyc) ze caly nastepny dzien przelezalam w lozku i ominely mnie poprawiny.Remont mamy skonczony. TZ pomontowal kontakty (chociaz jeszcze nie wszystkie). Troche smierdzi jeszcze farba, wiec wietrzymy caly czas. W dodatku naszej sasiadce znowu odbija. Kiedys z nia bylo pelno klopotow. Ciagle policja itd. Np. napelniala wanne woda, zapominala o tym i wychodzila z domu lub kladla sie spac. Albo wlaczala glosno muzyke na caly dzien i noc. Teraz po remoncie znowu zaczela z ta muzyka.... Tym razem nie jest juz taka glosna, ale jak sie kladziemy spac to slychac bardzo dobrze. To jakies smutne, stare polskie przeboje Jedna noc wytrzymalam jakos, bo nie chcialam sie klocic z nia, druga noc (po weselu) na szczescie byla cisza i wczoraj znowu muzyka. Ale kolo 23 TZ poszedl do niej zapukac. Nie otworzyla, ale wylaczyla muzyke. Jak juz sie polozylismy to chodzila po domu i przestawiala meble (?) Ale juz wole to niz dolujaca muzyke...
|
|
|
|
#403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo robi lekarz na USG, gdy zalezy mu na przesunięciu dzieciaczka...Cytat:
Cytat:
W dodatku jeszcze nie są wyprane, bo nie mam ich gdzie pochować (teraz leży wszystko w reklamówkach)... A od kiedy stoi łóżeczko i wózek, to mam dziwne schizy, że to lada moment.... i że z wszystkim nie zdążę na czas
|
|
|
#404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, sera prawie nie czuć przy czymś takim, ale zawsze to jakoś tak psychicznie się lepiej czuję, że niby mam urozmaiconą dietę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ale my też nie puszczamy nie wiadomo jak głośno ![]() Cytat:
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki z rańca
![]() Ray ty dbaj o siebie bo jeszcze z 8 tygodni musimy dociągnąć. Widzę,ze masz termin niedaleko mnie więc myśle,ze damy jakoś radę ![]() wróżko takich ludzi jak twoja sąsiadka to bym odstrzeliła. Moim zdaniem ona nie do końca jest normalna. A tekst z kalekim dzieckiem, no comment. Ja też przygarniam wszystko bezdomne co napotkam po drodze do domu Na szczęście mój TŻ jest przyzwyczajony bo teściówka jest taka sama i zimą nawet dzikie kaczki w wannie kiedyś miała bo przymarzły zimą do brzegu w stawiku koło ich domu ![]() klarissko super ciuszki i fajnie,ze nie musisz niczego już dokupywać. A co do kopania dzidzi...moja wczoraj też dała niezły popis tatusiowi, aż stwierdził,ze wreszcie wie co mam namyśli mówiąc ze mała mnie kopie i to boli bo naprawdę silne te kopniaczki ma ![]() mszu to ja też dołączam do klubu wyrodnych matek moja mała tak sie czasem ułozy pod zebrami,ze czasem jak kopnie to mi się ciemno przed oczami robi no i wtedy ją trochę potyrpię,żeby się przesunęła ![]() No nic idę zjeść drugie sniadanie i jakoś się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedzę. Mężuś w pracy do 16:00 to mi sie nie spieszy
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
hejcia
dzieki Wam kobietki za rade odnosnie wanienki-kupie zatem 100 ![]() Wrózka Dzyńdzyńdzyń-masakra to co piszesz, ludzie to sa jednak wredni niektorzy, denerwowac kobiete w zaawansowanej ciazy.ja wczoraj tez nie moglam zasnac bo analizowalam mojego sasiada na dzialkach, i mysle czemu ludzie tacy sa???a tez widzi ze kobieta w ciazy....zyczylam mu w duchu zeby mu myszy zjadly te plytki ktore widzialam ze niosl by gdzies tam se klasc.nie zycze nikomu zle ale nienawidze wpierdzielania sie w czyjesc,wrrrr. a dzis moja kuzynka urodzila synka, tydzien przed terminem i mial 3950g i 55cm,hehe.a jeszcze niedawno mowila ze napewno po terminie urodzi a tu niespodzianka dodatkowo w jej imieniny fajno....
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciuszki to też mam nie ruszone nawet...
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Witam babeczki
![]() Próbowałam pospać dłużej, ale psinka budziła się w nocy co 2 godziny i piszczała, aż ktoś do niej nie poszedł. Kładła się na stopach i zasypiała Będzie dobrze. Widzę, że sunia bardzo szybko się uczy, bo już prawie na gazetę robi Brakuje jej jeszcze jakichś 20-30cm, ale jest już blisko Klarissa, rzeczy super i naprawdę duuużo. Fajnie, bo macie takie zakupy już z głowy. ![]() Materiały z SR na pewno się przydadzą. Dziękuję/-my Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, no baba tragiczna Nie przejmuj się Kochana Mpik82, też mi się j.r. terriery podobają Co do obowiązków, to właśnie większość ludzi, którzy nigdy nie mieli psiaka mówi tylko, że to wielki obowiązek itp itd. Ano jest obowiązek, ale jest i wielka radość i satysfakcja. A teraz czuję się też pewniejsza co do opieki nad dzieciątkiem. Bałam się, że nie dam rady, ale widzę, że dojrzałam do pieska, to i z dzieciątkiem sobie poradzę W końcu piesek jest "obcy", a Borys krew z mojej krwi ![]() A mąż a mamą na pewno się jakoś dogadają ![]() Zdjęcia zrobię i wstawię wieczorkiem, bo mi się teraz akumulatorki ładują ![]() Ray, mój syncio tez ostatnio bardzo naciska na dół (chyba został już główką w dół). Może nie na kośc ogonową, ale baaardzo boli jak się schylam np. I tak jakby ciągnie dołem brzucha. A jak do tego jeszcze gdzieś na bok odrzuci nóżkę czy rączkę, to masakra. Nawet teraz jak siedzę, to się rozwala tak, że mam cały brzuch naciągnięty, co jest dość bolesne. Jeśli i tak masz zrobić usg, to nie zaszkodzi jak pójdziesz już dziś. Przynajmniej będziesz spokojniejsza xxSHINeexx, ale nospa (czy cokolwiek rozkurczowego), to na parcie dzieciątka nie pomoże ) Fajnie, że skończyliście już remont ![]() A sąsiadka - porażka. Stara jakaś bardzo, czy może crazy ?
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wróżko baba jakaś konkretnie pojechana, nie dziwię się że się zdenerwowałaś, i pamiętaj, że z reguły złe życzenia wracają do życzącego ![]() Mszu ja też przesuwam mała jak mi gdzieś wlezie i nie uważam się za wyrodną matkę ![]() Ray odpoczywaj dużo i oszczędzaj się, co do teściów to temat rzeka. ycnan zazdroszczę i podziwiam szczeniaczka. Niezłą wprawę będziesz miała ![]() Tak piszecie, że co raz dostajecie ubranka albo coś innego dla dzidziusia od znajomych i rodziny, którzy mają już pociechę, że aż mi się przykro zrobiło, że nie mam tak domyślnej rodziny. Mój brat ma dwie córeczki, które już z niemowlęcych ubranek dawno wyrosły ale jakoś nie przychodzi im do głowy, że mogłyby mi się przydać. A ja prosić się nie będę o to. Choć trochę to smutne, że mogę liczyć na pomoc koleżanek i to czasem takich które mieszkają po kilkaset kilometrów stąd a nie rodzonego brata. W piątek zrobiłam pierwsze zakupy dla maluszka, kupiłam: ręcznik kąpielowy, zestaw do kąpieli (myjka, termometr do wody i okrycie kąpielowe), rożek, gatki siatkowe dla siebie, podkłady pod prześcieradło, skarpetki, nożyczki do pazurków, pieluchy tetrowe i flanelowe, kocyk i smoczek od użytkownika r_p77. Jak przyjdzie to dam znać jak z jakością
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa, dzięki za informacje nt tego trzeciego testu. Skonsultuję to z moim ginem. Jeśli odradzi, to nie będę go robić, jeśli to duży stres dla dziecka.
|
#411 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam rankiem, po kilkudniowej nieobecności.
Nadrabiałam na raty więc nie jestem odnieść się do wszystkich tematów. Dziś zaczynam ostatni tydzień pracy,a w sierpniu już zwolnienie. Dziwnie tak się rozliczać i przekazywać wszystko muszę uporządkować biurko, komputer z prywatnych rzeczy i szafki- bo nie wiem czy tu kogoś w ciągu tylu miesięcy nie posadzą? mam pokój sama więc może komuś przeszkadzać, że stoi pusty. Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt i zdrowych i dużych maluszków. Ycnan, Ray i Nika- współczuję wizyt w szpitalu, najważniejsze, że wszystko jest już ok. Ja wcześniej pisałam o olejku, ale nie było mnie tu od czwartku wiec nie mogłam odpisać. Ta moja koleżanka co urodziła 4 kg córeczkę i ma tyko 1 szef, używała Luksusowego olejku migdałowego do masażu LAVEA. I ja chyba też kupię taki, do nabycia np. w mydlarniach. http://prezentu-czar.com.pl/-c-47.html http://www.lavea.pl/bio-olejki-do-masazu.htm Cytat:
Osobiście nie patrzę na to jak sie imię zdrabnia. Bo dziecko dzieckiem jest niedługo, ale za to szybko dorasta- szkoła i życie dorosłe i patrzę, żeby wtedy imię mu odpowiadało. My wybraliśmy imię Dagmara- maż wymyślił a ja zaakceptowałam (robiliśmy przegląd w imienniku internetowym i samo "wpadło" na początku ciąży) i tez nie wiem jak będę mówiła do takiego niemowlaczka, bo dziwnie się to imię zdrabnia np. "Dagusia" ale mam nadzieję, że już nastoletnia "Daga" i dorosła "Dagmara" będą z imienia zadowolone![]() Cytat:
U mnie jest odwrotnie, wszyscy się martwią moim samopoczuciem. I mimo, że ja się czuje dobrze i jestem sprawna (pomijając bóle kręgosłupa, bioder, miednicy i pośladka ale to głównie wieczorem i w nocy) to mąż, mama i tata ciągle stawialiby mi jakieś zakazy- nie rób tego, nie rób tamtego, idź już na zwolnienie, więcej odpoczywaj, nie jeździj samochodem itp. itd. Dobrze, że rodziców widzę rzadko a z zakazami męża jakoś sobie radzę...![]() No i w pracy: 10 razy dziennie odpowiadam na pytanie " no i jak się Pani czuje?" Cytat:
u nas dziecko jest przy matce cały czas - dostajesz je po porodzie naturalnym (jeśli wszystko jest ok) zaraz po ważeniu, mierzeniu, badaniu, ubraniu itp. a po cesarce po kilkunastu godzinach (na drugą dobę) i sama przy dziecku wszystko robisz (przebierasz, karmisz itp.) Tylko na kąpanie przychodzą do pomocy (kąpią w zlewie- brodziku w pokoju w Twojej obecności) a ubierasz też już sama. Dobrze, że u nas mąż może być i pomagać.No i jedzenie w szpitalach fatalne. Cytat:
Nawet rzuciła taki tekst do mojej mamy podczas ich wspólnej wizyty u nas " Prawda, że nie pozwolimy na to, żeby nasz wnuczka chodziła w używanych ubrankach" Ja to oczywiście olewam i kupuję tez używane- tylko jej o tym nie mówię, jak przyjedzie to w życiu nie odróżni nowego od używanego! Cytat:
Cytat:
Myślę, że się jakoś dogadają. Prawie 2 miesiące to naprawdę długo, ale jak coś będzie nie tak to bierz ich "na litość"- podkreślaj, że jesteś w ciąży i źle znosisz ich kłótnie na pewno obydwoje się będą starać. A później będzie dzieciątko i nie będzie czasu na nic innego.Cytat:
Krakowianki- życzę przyjemnego spotkania! Wznieście soczkowy toast, za nas wszystkie ![]() Fajnie Wam, z moich okolic nie ma chyba nikogo.... I dzięki na linki z SR, na pewno się przyda.
|
|
#412 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olej to,ważne,że ślicznie wyglądasz i brzusio uroczy Co do tego czy nisko,nie wiem,już wydaje mi sie być podobnie ułożonyCytat:
Cytat:
No to miałaś przeżycie,ale najważniejsze,że wszystko gra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem coś na ten temat.U mnie za ścianą mieszka taka stara babcia i codziennieo 4 nad ranem włącza na fula pewną audycję w radio Maryja i słucha tak do około 8 rano.Zastanawiam się jak to będzie jak się Dziecko urodzi,i czy nie będzie się od tego budzić,jeśli tak,to będę musiała coś z tym zrobić.... Wróciłam z Warszawy,z chrzcin.Właściwie nic ciekawego.Posiedzieli,poj edli,popili i do domu... ![]() A tak w innej beczki.Dziewczyny mam jakąś wysypkę od soboty.Takie miniaturowe krosteczki na przegubach między palcami u dłoni i na wierzchniej części stóp.Co to może być.Troche swędzi.Tż mówi,że to hormony,ale jakoś nie wydaje mi się.Zadnych nowych kosmetyków nie używam.Wydaje mi sie,że to ma jakiś związek z ciążą,ale co to nie wiem
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do rzeczy to jeszcze okazało się, że teściowa nadal jest chętna na sponsoring wózka więc może się uda. Wprawdzie z nią to jest tak, ze dopóki nie dostanę kasy do ręki to nie uwierzę bo już nie raz nam coś obiecywała, ale jeśli by tak było to na prawdę będzie fajnie bo odpadnie wydatek 1000 zł (za tyle upatrzyliśmy wózek). Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej zapytać lekarza, może musisz mieć drugi test, mnie powiedzieli, że już nie będę go robić w ciąży, dopiero w 3 msc. po porodzie test na obciążenie czy cukrzyca ustąpiła czy nie.
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz zmieniam konto i od teraz bede juz pisac tylko z nowego
Odezwe sie niedlugo.
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no i dziś jedziemy po wózek, nie wiem czy kupimy czy zamówimy (zależy na jaki kolor sie zdecydujemy).
|
|
#416 | |
|
Rozeznanie
|
ycnan ja tez mam psiaka tesciowej w domu, wraca tylko na noc do niej a cały dzien spędza ze mną, nawet jezdzi ze mna do mojej mamy i czasem na miasto. Jamniczka stara ale jara
jedyne co mnie bardzoooo w niej denerwuje to ilość włosów na dywanie jak sie leni. a pozatym gratuluje wyboru, psiaka ze schroniska nie kazdy chce wziąść...ja mam takie pytanko odnośnie ktg, bo sie tak zastanawiam jak je się wykonuje przez brzuch czy jakos dopochwowo??? bo na dobrą sprawe nie mam pojęcia... pogoda orzeźwiająca dzisiaj chociaż strasznie mnie nogi bolą, rwią i czuje się tak sobie, taka senna wydaje mi się ze ciśnienie się zmienia ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ycnan - masz racje z ta no-spa, ale ja poza naciskaniem glowki mam tez m.in. czeste bole wzgorka lonowego, ktore przy nacisku glowki jeszcze sie nasilaja, wiec w moim przypadku to dziala dobrze ![]() A sasiadka nie jest bardzo stara, tylko ma problemy z psychika. Mamy to nieszczescie, ze mieszkamy pod nia, wiec jak chodzi z meblami po domu itp. To wszystko dobrze slyszymy.Cytat:
|
|
|
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dziś kończę 32 tc. Jejku, ale ten czas zapiernicza!
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami swędząca wysypka w ciąży nie wróży nic dobrego. A masz przy okazji opuchliznę? Paula a co Cię skłoniło do zmiany konta- Nicku?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Próbowaliśmy jakoś spokojnie z nią rozmawiać ale absolutnie się nie dało. Zaczęła robić komentarze odnośnie mojej ciąży i powiedziała, że życzy mi abym urodziła kalekie dziecko
Co za wstrętne babsko. 

Jak mozna wygadywac takie glupoty, szczegolnie do kobiety w ciazy
Mam nadzieje, ze jakos dam rade. Byle do czwartku 
:rolleye s:

masakra ile tego

kobieta ma cos na umysle serio... nikt normalny takich glupot nie klepie nawet w zlosci.

Jedna noc wytrzymalam jakos, bo nie chcialam sie klocic z nia, druga noc (po weselu) na szczescie byla cisza i wczoraj znowu muzyka. Ale kolo 23 TZ poszedl do niej zapukac. Nie otworzyla, ale wylaczyla muzyke. Jak juz sie polozylismy to chodzila po domu i przestawiala meble (?) Ale juz wole to niz dolujaca muzyke...