Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 07:38   #391
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Wiem, że miałam nie marudzić ale kurka muszę się wyżalić. Taka przykrość jak dzisiaj to mnie chyba przez całą ciążę nie spotkała
Przybłąkał się na podwórko dzisiaj mały kociak więc niewiele myśląc postanowiliśmy z tżtem na niego zapolować (mamy już dwa tymczasy w podobnym wieku więc ładnie by się dogadały) a tu wyskakuje baba z bloku obok i się wydziera, że ona nas zna(!) że kradniemy koty, mordujemy je i sprzedajemy z nich skóry Próbowaliśmy jakoś spokojnie z nią rozmawiać ale absolutnie się nie dało. Zaczęła robić komentarze odnośnie mojej ciąży i powiedziała, że życzy mi abym urodziła kalekie dziecko Musieliśmy iść, bo jeszcze chwila a doszłoby do rękoczynów Co za wstrętne babsko.
No i kot pozostawiony na pastwę losu, a ja nie mogę przestać myśleć o tym co powiedziała. Z tego wszystkiego to chyba dzisiaj nie zasnę
szczena mi opadła, nawet nie wiem co napisac... podejrzewam ze ona ma jakies problemy psychiczne, bo normalny zrdrowy czlowiek nie wyskakuje z takimi tekstami..
a ty prosze nam sie nie przejmowac

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 07:42   #392
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Wiem, że miałam nie marudzić ale kurka muszę się wyżalić. Taka przykrość jak dzisiaj to mnie chyba przez całą ciążę nie spotkała
Przybłąkał się na podwórko dzisiaj mały kociak więc niewiele myśląc postanowiliśmy z tżtem na niego zapolować (mamy już dwa tymczasy w podobnym wieku więc ładnie by się dogadały) a tu wyskakuje baba z bloku obok i się wydziera, że ona nas zna(!) że kradniemy koty, mordujemy je i sprzedajemy z nich skóry Próbowaliśmy jakoś spokojnie z nią rozmawiać ale absolutnie się nie dało. Zaczęła robić komentarze odnośnie mojej ciąży i powiedziała, że życzy mi abym urodziła kalekie dziecko Musieliśmy iść, bo jeszcze chwila a doszłoby do rękoczynów Co za wstrętne babsko.
No i kot pozostawiony na pastwę losu, a ja nie mogę przestać myśleć o tym co powiedziała. Z tego wszystkiego to chyba dzisiaj nie zasnę
Co za wredna... chora baba Jak mozna wygadywac takie glupoty, szczegolnie do kobiety w ciazy Absolutnie sie jej gadaniem nie przejmuj. Trzeba ja bylo zlekcewazyc i tyle a zyczyc to ona sobie moze... wiecej rozumu dla samej siebie Nie denerwuj sie kochana
Ja dzisiaj mialam najgorsza noc od poczatku ciazy. Prawie wcale nie spalam a za chwilke musze uciekac do pracy Mam nadzieje, ze jakos dam rade. Byle do czwartku Milego dnia

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 07:55   #393
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
zastanawiam sie jak napisac tego posta zeby nie potraktowana być jako wyrodna matka... wlasciwie to mam pytanie...
no dobra... pytam wprost, czy wy tez przepychacie ręką dzieci w swoim brzuchu?
mnie się zdarza, bo mała często uciska mi brzuch w jednym i tym samym miejscu i jestem cała obolała. Jak tak się przepycha, że boli, no to delikatnie uciskam brzuch w tym miejscu, żeby się przesunęła

Ray naprawdę chyba przydałby Ci się odpoczynek- żeby tak się dało gdzieś zaszyć samej, z dala od rodzinki, na 2-3 dni chociaż:rolleye s:
Wróżko co za wredny złośliwy babsztyl...szkoda nerwów na takich ludzi
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:35   #394
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
T
Jeśli nadal jesteście chętne to ja jutro na 18-mogę przyjść pod Empik
Ja jestem chętna o 18-stej pod empikiem. Tulunka, CZarnaelizabeth , Czekooladowaa i inne dziewuszki z Krakowa jak są będziecie??

Cytat:
Nie martw się złe życzenia wracają do ich właścicieli Głupie Babsko

Ja czekam do 10-ej i zadzwonie do promotorki bo nie wiem czy mam jechać na uczelnie czy nie. Umowie się z nią to będę wiedziała bo w zeszłym tygodniu pojechałam a ona czasu nie miała.

Dzwonił kurier będę dziś miała ta wielką paczkę hhihih Jej ale się cieszę Jutro ma przyjść materacyk jeszcze
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 08:36   #395
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

ycnan ależ ci zazdroszcze psinki
Ja też marze o pieseczku, mam wybraną rase jack russel terier http://www.google.com/search?hl=pl&q...ussell+terrier ale nie wiem, czy męza kiedys namówie... ja przez 16 lat mialam pieska a on nie, wiec nie wie jaka to radosc, on tylko widzi obowiązki..:-P

Ray kochana dbaj o siebie. Wiem, że ciężko się nie denerwować jak tyle sytuacji w okół ciebie Cie stresuje.. ale mam nadzieje, że teraz rodzinka będzie dla CIebie przychylniejsza i pomoże choć troszkę

Ewcia811211 - takie dziadki sa najgorsze, latają do kościoła a w głowie tylko zawiść i wredota NIestety..

Klarissa zazdraszczam takich prezentów ja dostałam raz od kolegi 2reklamowki ciuszkow i na tym się skączyło. Nie mam nikogo dzieciatego u naszych znajomych to my przecieramy szlaki,,, najpierw ślub, teraz dziecko.. eh

Wróżko ale ludzie... powalona baba i te jej chore gadanie.. niech ją skręci... takich ludzi to powinni w szpitalach zamykać, aby innym krzywdy nie robili trzymaj się ciepło i nie mysl o niej..

A u mnie super!Mąż w sobote wieczorem przyjechał, stesknilismy się za sobą okropnie
a dzis przyjezdza moja mamcia z grecji, ostatnio byla rok temu siedzi w grecji od ponad 4,5 roku i nie zamierza wracac..
ciezko będzie bo będziemy tak do ok20wrzesnia razem,.. Moj pawcio juz się boi jak to bedzie, bo ostatnio - a to bylo przed slubem-to nieźle się kłocili.. a ja w tym mialam najgorzej, bo kazde chcialo abym jej strone objęła.. a tak to cięzko...BOZE<< juz się boje jak to będzie teraz..
Stary 2010-07-26, 08:37   #396
martucha84
Zakorzenienie

Cellaris majka232 astorianka abz bordowa mszu dziekuje za mile slowa... olac i puszczac mimo uszu to chyba jedyne dobre rozwiazanie

Ewcia ja kupilam wanienke 100

Nika dajesz rade hahahaha będzie dobrze będę teraz bezczelna ale milo mi ze ktos tez ma skurcze.. i nie zostaje sama

Wrozka… co za baba…

Astorianka przerazil mnie ten chlopak.. niech sie lepiej kuzynka niepakuje w zycie z nim.. tragedia...

ycnanszczeniaczekkkk bosko poka jaki

Ray bidulko oszczedzaj sie.. olej gadanie innych i odpoczywaj.... to nie zarty...

Ineczka33
trzymam kciuki za twoja diete cukrzycowa, a co do prezentow dla corki od corki to mysle ze to swiety pomysl... bardzooo

Klarissa cudowne ciuszkiiii bardzo mi sie podobaja...
Stary 2010-07-26, 09:28   #397
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
ycnan dziękuję
A ja się dołączam
Cytat:
Klari super ciuszki masakra ile tego Ja właśnie skończyłam prasować kolejną porcję. Jutro poukładam na wierzch 56, pod spód 62. Reszty na razie nie tykam ;D

Moj cukier nie rósł po chudym twarogu, kefirze i jogurcie 0%
Właśnie ja dostałam 2 pudełka - jedno takie posegregowane od 0-3, drugie od 0-6 i trzecie z różnymi rzeczami. Znalazłam rożek (ten co na zdjęciu) więc chyba już nie będę kupować, bo jeszcze będę miała jeden rożek z zestawu pościeli jest 3 śpiworki, chyba z 4 czy nawet 5 kombinezonów zimowych, jest też jeden otulaczek no i ten mega wielki szlafroczek po kąpieli Oprócz tego mnóstwo koszulek z długim rękawkiem (i fajnie, bo takich miałam mało) i bardzo dużo śpioszków. Większość jest niebieska bo moja bratowa uwielbia niebieski kolor (chociaż ma córeczkę ). Ciuszki nawet były wyprane i czuć je proszkiem, ale leżały na strychu i mimo wszystko przepiorę je jeszcze raz. W sumie postanowiłam powybierać tylko te najładniejsze bo sama mam ogromną kolekcję swoich ubranek i tych, co dostałam od mojej mamy a pewnie jeszcze niejedno ubranko dostaniemy od kogoś z rodziny

Także z tż-tem stwierdziliśmy, że niczego już nie kupujemy jeśli chodzi o ubranka, chyba, że będzie jakaś super na coś okazja.

Cytat:
Jakaś wariatka... Nie możesz się tym przejmować Niestety, ale świat pełen jest świrów i nic na to nie poradzisz. Chciałaś dobrze i to najważniejsze, powiem ci, że ja też nie czułabym się za dobrze po takim zdarzeniu, ale pomyśl sobie, że to jakaś idiotka była

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
mnie się zdarza, bo mała często uciska mi brzuch w jednym i tym samym miejscu i jestem cała obolała. Jak tak się przepycha, że boli, no to delikatnie uciskam brzuch w tym miejscu, żeby się przesunęła
Dokładnie tak delikatnie uciskam rękami mniej więcej powyżej dziecka (no wiecie - tam, gdzie mi się wydaje, że jest powyżej ) i powoli je przesuwam w inne miejsce. Lekarka mi powiedziała, że można tak robić i nic się maluszkowi nie dzieje

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja jestem chętna o 18-stej pod empikiem. Tulunka, CZarnaelizabeth , Czekooladowaa i inne dziewuszki z Krakowa jak są będziecie??
Ja będę na 100% jeśli przyjdzie chociaż jedna osoba.

A śmiać mi się chciało, bo wczoraj powiedziała o tym tż-towi, że sie umówiłam z wami a tż mi, że "zwariowałam, a jak jakiś zboczeniec podszywa się pod kobietę w ciąży"... ta, regularnie codziennie przez 7 m-cy... też wymyślił - i powiedział to mój facet, którego poznałam dzięki grze internetowej i jak się z nim pierwszy raz tak "oficjalnie umówiłam" to moja mama rozpaczała, że to pewnie jakiś zbok z netu i coś mi zrobi No i tak ostało się w rodzinie strach przed netowymi zboczeńcami

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Klarissa zazdraszczam takich prezentów ja dostałam raz od kolegi 2reklamowki ciuszkow i na tym się skączyło. Nie mam nikogo dzieciatego u naszych znajomych to my przecieramy szlaki,,, najpierw ślub, teraz dziecko.. eh
No ja mam to szczęście, że jestem druga czy tam nawet 3 w kolejce więc zbieram od bratowej i jej siostry rzeczy. Jeszcze dostanę (to znaczy bratowa mi pożyczy) taki bujaczek dla maluszka z Fisher Prica, w sumie nie zamierzałam czegoś takiego kupować, ale jak będę miała za darmo pożyczony to chętnie wezmę bo jak bym np. chciała małą zabrać z sypialni do kuchni albo pokoju to będę miała ją na czym położyć a tak to musiała by być na ziemi/u mnie na rękach.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa cudowne ciuszkiiii bardzo mi sie podobaja...
Dzięki. Jeszcze jak ostatecznie wybiorę to porobię fotki, bo te co wkleiłam to skapitulowalam w połowie 1 pudełka tyle było tych ubranek, a jeszcze jest ponad 2 pudła

----------------------------
A u nas się wydarzyło coś śmiesznego. Dzisiaj w nocy tż po raz pierwszy został skopany przez nasze maleństwo. Do tej pory jak były takie upały to raczej spałam z daleka od tż-ta a ponieważ jest normalnie i chłodno (u nas na polu jest 14 stopni i jestem przeszczęśliwa z tego powodu) to zaczęłam się do tż-ta znowu przytulać nocą . No i bardzo się zdziwił, że dziecko tak mocno kopie bo myślał, że mała to tak tupka nóżkami od czasu do czasu, a ona potrafi całą noc kopać i skopała mu bok, potem plecy a na koniec to nawet po udzie dostał

Co do mojej SR to muszę powiedzieć, że ostatnie zajęcia były super, głównie dlatego, że mieliśmy 3h z rehabilitantką i pokazywała panom jak masować kobietę Jeszcze nie byłam tyle masowana, z reguły tż wymięka po 3-5 minutach

Dziewczyny, jeśli ktoś jest zainteresowany materiałami ze szkoły rodzenia mogę przesłać na maila (proszę o pw) bo mam wszystko w wordzie lub pdf albo możecie spróbować ściągnąć z poniższych linków (klikając). Tematy zajęć to:

Przygotowanie ciała do porodu
Niezbędnik w szpitalu
Wyprawka
Laktacja - postępowanie w sytuacjach trudnych
Przechowywanie pokarmu
Kąpiel noworodka
Lista lektur

Ćwiczenia:

Masaż:
Masaż w ciaży i porodzie:
Masaz w ciaży i porodzie - materiały Fundajcji Rodzic po Ludzku

Warsztaty pierwszej pomocy:

Stary 2010-07-26, 10:00   #398
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Ineczka33 nie mam pojęcia jak wyjdzie tym razem test obciążęnia glukozą. Mi też serek podnosi cukier (ale wciąż mam w normie), zwracaj też uwagę na tłuszcz, bo wiejskie serki są z reguły tłuste, a tłuszcz bardzo podnosi cukier (dlatego po żółtym serze też tak rośnie)
Dzięki za informacje o serku-zdrajcy Żółty też oczywiście jadłam. To widocznie dość częste, bo wielu osobom podnosi. Serek wiejski wylatuje przez okno Żółty za nim

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ineczka ja pytalam o prezent my tez bedziemy dawac w imieniu oczywiscie malenstwa nie ze od nas tak by ja ciut zachciec do nowego lokatora
ja mysle ze to fajny pomysl bo wiadomo ze te drugie dziecko czuje sie ciut odrzucone bo kazdy chucha nad tym nowym... a tak troszkie zainteresowania bedzie miec i radosci
No właśnie. Dla mnie zdecydowanie ważniejsze są odczucia starszej córki, bo Małemu to pewnie 'powiewa', czy coś od niej dostanie czy nie

Klarissa, Ten test to po to, żeby diabetolog mogła sprawdzić, cyt 'jak się prowadzę' Na pewno ja też będę na tej diecie do końca ciąży. Mam nadzieję, że te objawy znikną po ciąży. Badam się glukometrem conajmniej 4 razy dziennie, więc kontrola pełna Poza wpadką z serkiem jest OK. Zastanawiam się tylko, czy Magnez, który biorę nie robi mi kreciej roboty, bo w otoczce jest sacharoza i w środku chyba też, z tego co czytałam. Biorę go 6 dziennie plus Feminatal 2 kapsułki. Próbowałam brać go rzadziej, ale skurcze wróciły. Ciekawe jak to się ma do poziomu cukru.

Cytat:
Co do serka wiejskiego to ja po nim również miałam bardzo wysoki cukier. Porzuć wszystkie wyroby mleczne prócz kwaśnego mleka i jogurtu naturalnego
Tak robię Bezpieczny jest jeszcze dla mnie twaróg z Piątnicy.

Moj cukier nie rósł po chudym twarogu, kefirze i jogurcie 0%
No właśnie, tego zamierzam się trzymać Czuję się jak jakiś laktowegetarianin

Cytat:
Ineczka33 trzymam kciuki za twoja diete cukrzycowa, a co do prezentow dla corki od corki to mysle ze to swiety pomysl... bardzooo
Martucha, dla Synka, dla Synka Już widzą, jak Julka będzie pstrykać zdjęcia Małemu lampą błyskową po oczach
Też przyłączam się do zachwytu nad Waszymi zdjęciami ze ślubu. Są zjawiskowe
Stary 2010-07-26, 10:04   #399
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa dzieki za info ze szkoly rodzenia juz zapisuje.. a ciuszki.. no jak opisujesz to serio niewarto juz nic kupowac... no i swietnie ze tz zostal skopany

Ineczka33 a czemu ja mam caly czas wrazenie ze ty masz miec 2 core.. no nic juz bede pamietac ze dla syna co niezmienia faktu ze pomysl super no i dziekuje za mile slowa :P
Stary 2010-07-26, 10:09   #400
Ray
Zakorzenienie

hejo

Wróżka kobieta ma cos na umysle serio... nikt normalny takich glupot nie klepie nawet w zlosci.

u nas dzis leje od rana... ale mi tam pasuje w koncu moge normalnie oddychac i nie czuje sie zmeczona upalem

jedyne co mnie martwi ciut ( a moze wy tez tak macie? to czuje nisko dziecko... wrecz czasem czuje nacisk nakosc ogonowa i tu jak spojenie... czasem az boli jak by dziecko glowka krecilo tak to czuje...
nie wiem sama czy to normalne czy to przez to ze jest tak nisko, bo tak tlumaczyl mi lekarz
nie wiem czy jechac na usg dzis czy nie...
tzn zrobic i tak mialam bo jestem w 30 tyg z tym ze mialam isc jakos za tydzien ale moze jak tak dziwnie czuje to lepiej dzis isc?
bo w szpitalu to oczywiscie jak pisalam odeslali mnie z kwitkiem.
Stary 2010-07-26, 10:12   #401
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Było fajnie, dopóki chłopak mojej kuzynki (przyjechał z nimi, chociaż wcale go nie zapraszaliśmy) nie odstawił szopki...
No co za typ! A co do kuzynki, skoro ona nie traktuje jego zachowania jako złego to widać trafił swój na swego

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam mrówki w mieszkaniu! Wchodzą mi chyba przez balkon, chociaż zamknięty, ale jakąś szczelinę widać znalazły. Nie mam w domu nic na owady, co radzicie? Na razie potraktowałam je perfumem i chwilowo w miarę spokój, chociaż już mi tu jakaś biega
Mi też wchodziły przy balkonie. Zostały potraktowane czerwonym raidem, ginęły od razu i następne też się nie pojawiały

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Byłam dziś u rodziców na obiadku a potem poszłam z mamcia do tesco na zakupy. No i co? Wróciłam ze ...szczeniaczkiem
No to zaszalałaś. Taki obowiazek na krótko przed porodem, ja bym nie wzięła. Ale psiaka chętnie zobaczę

Cytat:
ja wlasnie wrocilam ze szpitala.... ciezko to nawet szpitalem nazwac...
No to ładnie. Faktycznie odpoczynek jest ci jak najbardziej potrzebny, moze mąż tez troche zmieni podejscie jak zobaczył co się stało?

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
ale nadal sie zastanawiam nad ta wanna czy 80tke czy 100 cm kupowac?
Ja kupię 100

Cytat:
zastanawiam sie jak napisac tego posta zeby nie potraktowana być jako wyrodna matka... wlasciwie to mam pytanie...
Ja w sumie nigdy tak nie robiłam, ale przypuszczam, ze nie robisz tego nie wiadomo jak mocno więc dzidzi nic nie grozi

Cytat:
Dostałam rzeczy od bratowej dla małej - 3 pudełka, jest tego tyle, że niepotrzebnie kupowałam swoje
To super, bedziesz mogła często przebierać córeczkę

Cytat:
Niech mi ktoś powie, czy tacy ludzie to spadają z księżyca czy jak? No takie teksty?? U mnie by sie chyba uruchomił odruch agresji. Współczuję niepotrzebnych nerwów.

Cytat:
Dziewczyny, jeśli ktoś jest zainteresowany materiałami ze szkoły rodzenia mogę przesłać na maila (proszę o pw) bo mam wszystko w wordzie lub pdf albo możecie spróbować ściągnąć z poniższych linków (klikając).
Dziękujemy

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:22   #402
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ray - mi maly tez naciska glowka. Po prostu za kazdym razem biore no-spe, klade sie i czekam az przestanie

Postaram sie jak najszybciej Was nadrobic. Ja juz po weselu brata Ale Michasiowi nie podobala sie muzyka. Bylo strasznie glosno, on sie pewnie bal i za kazdym razem jak zaczynali grac to kopal i sie wypinal. Uspokajal sie dopiero jak wychodzilam. Tak sie zmeczylam (nie bylo nawet gdzie sie polozyc) ze caly nastepny dzien przelezalam w lozku i ominely mnie poprawiny.

Remont mamy skonczony. TZ pomontowal kontakty (chociaz jeszcze nie wszystkie). Troche smierdzi jeszcze farba, wiec wietrzymy caly czas. W dodatku naszej sasiadce znowu odbija.
Kiedys z nia bylo pelno klopotow. Ciagle policja itd. Np. napelniala wanne woda, zapominala o tym i wychodzila z domu lub kladla sie spac. Albo wlaczala glosno muzyke na caly dzien i noc.
Teraz po remoncie znowu zaczela z ta muzyka.... Tym razem nie jest juz taka glosna, ale jak sie kladziemy spac to slychac bardzo dobrze. To jakies smutne, stare polskie przeboje Jedna noc wytrzymalam jakos, bo nie chcialam sie klocic z nia, druga noc (po weselu) na szczescie byla cisza i wczoraj znowu muzyka. Ale kolo 23 TZ poszedl do niej zapukac. Nie otworzyla, ale wylaczyla muzyke. Jak juz sie polozylismy to chodzila po domu i przestawiala meble (?) Ale juz wole to niz dolujaca muzyke...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:40   #403
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
mszu, ja też czasem swoją muszę popchnąć, postukać, by przestała uciskać żebra, przeponę... Nie sądzę, bym robiła tym dziecku krzywdę. W końcu robię to bardzo delikatnie i raczej staram się masować i delikatnie pukać to miejsce, z którego chcę, by się usunęła Tak samo robi lekarz na USG, gdy zalezy mu na przesunięciu dzieciaczka...

Cytat:
nie przejmuj się głupimi babami...

Cytat:
A ja się dołączam
Właśnie ja dostałam 2 pudełka - jedno takie posegregowane od 0-3, drugie od 0-6 i trzecie z różnymi rzeczami. Znalazłam rożek (ten co na zdjęciu) więc chyba już nie będę kupować, bo jeszcze będę miała jeden rożek z zestawu pościeli jest 3 śpiworki, chyba z 4 czy nawet 5 kombinezonów zimowych, jest też jeden otulaczek no i ten mega wielki szlafroczek po kąpieli Oprócz tego mnóstwo koszulek z długim rękawkiem (i fajnie, bo takich miałam mało) i bardzo dużo śpioszków. Większość jest niebieska bo moja bratowa uwielbia niebieski kolor (chociaż ma córeczkę ). Ciuszki nawet były wyprane i czuć je proszkiem, ale leżały na strychu i mimo wszystko przepiorę je jeszcze raz. W sumie postanowiłam powybierać tylko te najładniejsze bo sama mam ogromną kolekcję swoich ubranek i tych, co dostałam od mojej mamy a pewnie jeszcze niejedno ubranko dostaniemy od kogoś z rodziny
jak tak czytam ile macie ubranek, to stwierdzam, że ja mam strasznie malutko W dodatku jeszcze nie są wyprane, bo nie mam ich gdzie pochować (teraz leży wszystko w reklamówkach)... A od kiedy stoi łóżeczko i wózek, to mam dziwne schizy, że to lada moment.... i że z wszystkim nie zdążę na czas
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:51   #404
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje o serku-zdrajcy Żółty też oczywiście jadłam. To widocznie dość częste, bo wielu osobom podnosi. Serek wiejski wylatuje przez okno Żółty za nim
Ja toleruję żółty w ilości 1 plasterek pod warunkiem, że jest jedzony do kompletu z np. pomidorem w proporcjach 1 średni pomidor na 1 plasterek sera wiem, sera prawie nie czuć przy czymś takim, ale zawsze to jakoś tak psychicznie się lepiej czuję, że niby mam urozmaiconą dietę

Cytat:
Klarissa, Ten test to po to, żeby diabetolog mogła sprawdzić, cyt 'jak się prowadzę' Na pewno ja też będę na tej diecie do końca ciąży. Mam nadzieję, że te objawy znikną po ciąży. Badam się glukometrem conajmniej 4 razy dziennie, więc kontrola pełna Poza wpadką z serkiem jest OK. Zastanawiam się tylko, czy Magnez, który biorę nie robi mi kreciej roboty, bo w otoczce jest sacharoza i w środku chyba też, z tego co czytałam. Biorę go 6 dziennie plus Feminatal 2 kapsułki. Próbowałam brać go rzadziej, ale skurcze wróciły. Ciekawe jak to się ma do poziomu cukru.
Ale z tego co mi wiadomo kobiecie ze stwierdzoną cukrzycą ciążową już się nie robi więcej testu obciążenia glukozą podczas ciąży ponieważ to nam i naszym dzieciom bardzo szkodzi (przecież po teście poziom cukru bardzo gwałtownie i wysoko się podnosi co jest niekorzystne) - 2 testy, jeden z 50g i jeden z 75g wystarczy - tak mi mówiono. Potem oznaczają tylko cukier na czczo oraz samobadanie glukometrem robisz i tyle. Dlatego jestem zdziwiona, że kazali ci jeszcze raz zrobić test obciążenia...

Cytat:
Klarissa dzieki za info ze szkoly rodzenia juz zapisuje.. a ciuszki.. no jak opisujesz to serio niewarto juz nic kupowac... no i swietnie ze tz zostal skopany
No niech wie jak to jest, jemu się do tej pory wydawało, że nasza córeczka to jest taka delikatna. Delikatna to może i ona jest jak się z nim bawi, ale mnie jak kopie to tak raczej bez większej litości

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Postaram sie jak najszybciej Was nadrobic. Ja juz po weselu brata Ale Michasiowi nie podobala sie muzyka. Bylo strasznie glosno, on sie pewnie bal i za kazdym razem jak zaczynali grac to kopal i sie wypinal. Uspokajal sie dopiero jak wychodzilam. Tak sie zmeczylam (nie bylo nawet gdzie sie polozyc) ze caly nastepny dzien przelezalam w lozku i ominely mnie poprawiny.
Ja zauważyłam kiedyś, że moja mała strasznie się bała w kinie - zresztą nie dziwię się jej, bo dla mnie też było trochę za głośno maluchy nie lubią hałasu, chociaż nasza słucha z nami metalu lub rocka i nie narzeka no ale my też nie puszczamy nie wiadomo jak głośno

Cytat:
Remont mamy skonczony. TZ pomontowal kontakty (chociaz jeszcze nie wszystkie). Troche smierdzi jeszcze farba, wiec wietrzymy caly czas. W dodatku naszej sasiadce znowu odbija.
Kiedys z nia bylo pelno klopotow. Ciagle policja itd. Np. napelniala wanne woda, zapominala o tym i wychodzila z domu lub kladla sie spac. Albo wlaczala glosno muzyke na caly dzien i noc.
Teraz po remoncie znowu zaczela z ta muzyka.... Tym razem nie jest juz taka glosna, ale jak sie kladziemy spac to slychac bardzo dobrze. To jakies smutne, stare polskie przeboje Jedna noc wytrzymalam jakos, bo nie chcialam sie klocic z nia, druga noc (po weselu) na szczescie byla cisza i wczoraj znowu muzyka. Ale kolo 23 TZ poszedl do niej zapukac. Nie otworzyla, ale wylaczyla muzyke. Jak juz sie polozylismy to chodzila po domu i przestawiala meble (?) Ale juz wole to niz dolujaca muzyke...
Co za kobieta... jak sama spać nie może to niech nie śpi, ale nie musi budzić wszystkich sąsiadów. Jejku, jak ja nie lubię takich ludzi, którzy koniecznie muszą innym przeszkadzać z niewiadomego powodu...
Stary 2010-07-26, 10:53   #405
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewuszki z rańca no dobra już nie tak z rańca

Ray ty dbaj o siebie bo jeszcze z 8 tygodni musimy dociągnąć. Widzę,ze masz termin niedaleko mnie więc myśle,ze damy jakoś radę olej rodzinkę i głupich ludzi no bo sama widzisz jak twój organizm już reaguje. To sygnał,ze czas przystopować. Super,ze masz wsparcie w mężusiu i tego się trzymaj. A co do nisko ułozonej dzidzi, u mnie jest tak samo, jak czasem mocniej zacznie kręcić główką to mam wrażenie,ze jest juz tak niziutko,że zaraz zacznę rodzić. Ale mam patent, kładę się z wielką poduchą pod tyłkiem, nie dotykam brzucha(żeby małej jeszcze nie rozbudzić) i tak z pół godzinki leżę. Niestety dłuzej się nie da bo przepona jest w takiej pozycji uciskana

wróżko takich ludzi jak twoja sąsiadka to bym odstrzeliła. Moim zdaniem ona nie do końca jest normalna. A tekst z kalekim dzieckiem, no comment. Ja też przygarniam wszystko bezdomne co napotkam po drodze do domu Na szczęście mój TŻ jest przyzwyczajony bo teściówka jest taka sama i zimą nawet dzikie kaczki w wannie kiedyś miała bo przymarzły zimą do brzegu w stawiku koło ich domu

klarissko super ciuszki i fajnie,ze nie musisz niczego już dokupywać. A co do kopania dzidzi...moja wczoraj też dała niezły popis tatusiowi, aż stwierdził,ze wreszcie wie co mam namyśli mówiąc ze mała mnie kopie i to boli bo naprawdę silne te kopniaczki ma

mszu to ja też dołączam do klubu wyrodnych matek moja mała tak sie czasem ułozy pod zebrami,ze czasem jak kopnie to mi się ciemno przed oczami robi no i wtedy ją trochę potyrpię,żeby się przesunęła

No nic idę zjeść drugie sniadanie i jakoś się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedzę. Mężuś w pracy do 16:00 to mi sie nie spieszy
Stary 2010-07-26, 10:53   #406
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
dzieki Wam kobietki za rade odnosnie wanienki-kupie zatem 100
Wrózka Dzyńdzyńdzyń-masakra to co piszesz, ludzie to sa jednak wredni niektorzy, denerwowac kobiete w zaawansowanej ciazy.ja wczoraj tez nie moglam zasnac bo analizowalam mojego sasiada na dzialkach, i mysle czemu ludzie tacy sa???a tez widzi ze kobieta w ciazy....zyczylam mu w duchu zeby mu myszy zjadly te plytki ktore widzialam ze niosl by gdzies tam se klasc.nie zycze nikomu zle ale nienawidze wpierdzielania sie w czyjesc,wrrrr.
a dzis moja kuzynka urodzila synka, tydzien przed terminem i mial 3950g i 55cm,hehe.a jeszcze niedawno mowila ze napewno po terminie urodzi a tu niespodzianka dodatkowo w jej imieniny fajno....
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 10:54   #407
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
jak tak czytam ile macie ubranek, to stwierdzam, że ja mam strasznie malutko W dodatku jeszcze nie są wyprane, bo nie mam ich gdzie pochować (teraz leży wszystko w reklamówkach)... A od kiedy stoi łóżeczko i wózek, to mam dziwne schizy, że to lada moment.... i że z wszystkim nie zdążę na czas
Spokojnie, też mam nie prane bo szafa nie ma w środku półek bo ich już nie produkują... Najpierw nam miesiąc ponad obiecywali, że półki sprowadzą a ostatnio nam powiedzieli, że ich nie będzie bo ich już nie robią... Muszę dokupić jakieś inne półki, właśnie się z tż-tem zastanawiamy jakie... Na razie kupiłam 3 kosze i drążek do szafy dla małej, ale jest jeszcze nie zamontowane.

A ciuszki to też mam nie ruszone nawet...
Stary 2010-07-26, 10:59   #408
ycnan
Zadomowienie

Witam babeczki
Próbowałam pospać dłużej, ale psinka budziła się w nocy co 2 godziny i piszczała, aż ktoś do niej nie poszedł. Kładła się na stopach i zasypiała Ale jestem happy, bo nawet mąż do niej wstawał, a to śpioch i leniuch straszny. A rano wstał zadowolony i jeszcze się psinką zachwycał Będzie dobrze. Widzę, że sunia bardzo szybko się uczy, bo już prawie na gazetę robi Brakuje jej jeszcze jakichś 20-30cm, ale jest już blisko

Klarissa
, rzeczy super i naprawdę duuużo. Fajnie, bo macie takie zakupy już z głowy.
Materiały z SR na pewno się przydadzą. Dziękuję/-my

Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, no baba tragiczna Chyba faktycznie ma problemy psychiczne, bo takie głupoty wygadywać Nie przejmuj się Kochana Z dzieciątkiem na pewno wszystko będzie w porządku

Mpik82, też mi się j.r. terriery podobają
Co do obowiązków, to właśnie większość ludzi, którzy nigdy nie mieli psiaka mówi tylko, że to wielki obowiązek itp itd. Ano jest obowiązek, ale jest i wielka radość i satysfakcja. A teraz czuję się też pewniejsza co do opieki nad dzieciątkiem. Bałam się, że nie dam rady, ale widzę, że dojrzałam do pieska, to i z dzieciątkiem sobie poradzę W końcu piesek jest "obcy", a Borys krew z mojej krwi
A mąż a mamą na pewno się jakoś dogadają ...Muszą
Cytat:
ycnanszczeniaczekkkk bosko poka jaki
Zdjęcia zrobię i wstawię wieczorkiem, bo mi się teraz akumulatorki ładują

Ray, mój syncio tez ostatnio bardzo naciska na dół (chyba został już główką w dół). Może nie na kośc ogonową, ale baaardzo boli jak się schylam np. I tak jakby ciągnie dołem brzucha. A jak do tego jeszcze gdzieś na bok odrzuci nóżkę czy rączkę, to masakra. Nawet teraz jak siedzę, to się rozwala tak, że mam cały brzuch naciągnięty, co jest dość bolesne.
Jeśli i tak masz zrobić usg, to nie zaszkodzi jak pójdziesz już dziś. Przynajmniej będziesz spokojniejsza

xxSHINeexx, ale nospa (czy cokolwiek rozkurczowego), to na parcie dzieciątka nie pomoże Bo działa na mięśnie, a boli przecież dlatego, że mały się rozpycha To tak jakby brać lek przeciwbólowy, bo ci ktoś siedzi na ręce. Jak zejdzie to przestanie boleć, a lek nic nie pomoże (wiem, głupie porównanie, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi )
Fajnie, że skończyliście już remont
A sąsiadka - porażka. Stara jakaś bardzo, czy może crazy ?
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:09   #409
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wróżko baba jakaś konkretnie pojechana, nie dziwię się że się zdenerwowałaś, i pamiętaj, że z reguły złe życzenia wracają do życzącego

Mszu ja też przesuwam mała jak mi gdzieś wlezie i nie uważam się za wyrodną matkę

Ray odpoczywaj dużo i oszczędzaj się, co do teściów to temat rzeka.

ycnan zazdroszczę i podziwiam szczeniaczka. Niezłą wprawę będziesz miała

Tak piszecie, że co raz dostajecie ubranka albo coś innego dla dzidziusia od znajomych i rodziny, którzy mają już pociechę, że aż mi się przykro zrobiło, że nie mam tak domyślnej rodziny. Mój brat ma dwie córeczki, które już z niemowlęcych ubranek dawno wyrosły ale jakoś nie przychodzi im do głowy, że mogłyby mi się przydać. A ja prosić się nie będę o to. Choć trochę to smutne, że mogę liczyć na pomoc koleżanek i to czasem takich które mieszkają po kilkaset kilometrów stąd a nie rodzonego brata.

W piątek zrobiłam pierwsze zakupy dla maluszka, kupiłam: ręcznik kąpielowy, zestaw do kąpieli (myjka, termometr do wody i okrycie kąpielowe), rożek, gatki siatkowe dla siebie, podkłady pod prześcieradło, skarpetki, nożyczki do pazurków, pieluchy tetrowe i flanelowe, kocyk i smoczek od użytkownika r_p77. Jak przyjdzie to dam znać jak z jakością
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:10   #410
Ineczka33
Wtajemniczenie

Klarissa, dzięki za informacje nt tego trzeciego testu. Skonsultuję to z moim ginem. Jeśli odradzi, to nie będę go robić, jeśli to duży stres dla dziecka.
Stary 2010-07-26, 11:19   #411
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam rankiem, po kilkudniowej nieobecności.
Nadrabiałam na raty więc nie jestem odnieść się do wszystkich tematów.
Dziś zaczynam ostatni tydzień pracy,a w sierpniu już zwolnienie. Dziwnie tak się rozliczać i przekazywać wszystko muszę uporządkować biurko, komputer z prywatnych rzeczy i szafki- bo nie wiem czy tu kogoś w ciągu tylu miesięcy nie posadzą? mam pokój sama więc może komuś przeszkadzać, że stoi pusty.

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt i zdrowych i dużych maluszków.
Ycnan, Ray i Nika- współczuję wizyt w szpitalu, najważniejsze, że wszystko jest już ok.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dziękuję za rady co do olejku
Ja wcześniej pisałam o olejku, ale nie było mnie tu od czwartku wiec nie mogłam odpisać. Ta moja koleżanka co urodziła 4 kg córeczkę i ma tyko 1 szef, używała Luksusowego olejku migdałowego do masażu LAVEA. I ja chyba też kupię taki, do nabycia np. w mydlarniach.

http://prezentu-czar.com.pl/-c-47.html

http://www.lavea.pl/bio-olejki-do-masazu.htm

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba Milena ale TZ kręci nosem, on woli Lena albo Daria. a najbardziej chciłby Róża ale Róża mi się nie widzi mama namawia na Laurę
a i sama nie wiem....
Mi bardzo podoba się imię Daria, i Laura też fajnie.
Osobiście nie patrzę na to jak sie imię zdrabnia. Bo dziecko dzieckiem jest niedługo, ale za to szybko dorasta- szkoła i życie dorosłe i patrzę, żeby wtedy imię mu odpowiadało.

My wybraliśmy imię Dagmara- maż wymyślił a ja zaakceptowałam (robiliśmy przegląd w imienniku internetowym i samo "wpadło" na początku ciąży) i tez nie wiem jak będę mówiła do takiego niemowlaczka, bo dziwnie się to imię zdrabnia np. "Dagusia" ale mam nadzieję, że już nastoletnia "Daga" i dorosła "Dagmara" będą z imienia zadowolone

Cytat:
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
mnie juz szlak trafia,staram sie olewac te teksty i nie brac do siebie ale juz momentami czuje sie jak 5 kolo u wozu.
Nie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona. Opieka nad dwulatką plus coraz "wyższa: ciąża mają prawo wymęczyć fizycznie i psychicznie. Nikt nie powinien oczekiwać, że w ósmym miesiącu będziesz tak sprawna jak na początku. Szczególnie jeśli lekarz zaleca leżenie. Nie przejmuj się rodziną, myśl o sobie i dziecku.

U mnie jest odwrotnie, wszyscy się martwią moim samopoczuciem. I mimo, że ja się czuje dobrze i jestem sprawna (pomijając bóle kręgosłupa, bioder, miednicy i pośladka ale to głównie wieczorem i w nocy) to mąż, mama i tata ciągle stawialiby mi jakieś zakazy- nie rób tego, nie rób tamtego, idź już na zwolnienie, więcej odpoczywaj, nie jeździj samochodem itp. itd. Dobrze, że rodziców widzę rzadko a z zakazami męża jakoś sobie radzę...
No i w pracy: 10 razy dziennie odpowiadam na pytanie " no i jak się Pani czuje?"

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no ja słyszałam, że po porodzie lepiej jak najdłużej siedzieć w szpitalu, odpoczywać. jedzenie Ci podadzą, dzieciątkiem się zajmą a Ty dochodzisz do siebie nic nie musząc robić
Ciekawe, w którym szpitalu tak dobrze u nas dziecko jest przy matce cały czas - dostajesz je po porodzie naturalnym (jeśli wszystko jest ok) zaraz po ważeniu, mierzeniu, badaniu, ubraniu itp. a po cesarce po kilkunastu godzinach (na drugą dobę) i sama przy dziecku wszystko robisz (przebierasz, karmisz itp.) Tylko na kąpanie przychodzą do pomocy (kąpią w zlewie- brodziku w pokoju w Twojej obecności) a ubierasz też już sama. Dobrze, że u nas mąż może być i pomagać.
No i jedzenie w szpitalach fatalne.

Cytat:
dzis była u mnie, pokazywałam jej ubranka.. i co sie okazalo "mamusia TŻtowa" jakies halo miala, ze tyle tych ubranek mam po kims (!!!)... ze to pierwsze dziecko i powinnam miec wiekszosc nowych! maskara... zwariowac z nimi mozna...
Moja to samo- twierdzi, że nie powinnam brać ubranek od innych (nawet od rodziny), jej zdaniem dziecko powinno mieć wszystko nowe.
Nawet rzuciła taki tekst do mojej mamy podczas ich wspólnej wizyty u nas
" Prawda, że nie pozwolimy na to, żeby nasz wnuczka chodziła w używanych ubrankach"

Ja to oczywiście olewam i kupuję tez używane- tylko jej o tym nie mówię, jak przyjedzie to w życiu nie odróżni nowego od używanego!

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
powiedcie mi kobietki kochane ...wiem marudze..ale nadal sie zastanawiam nad ta wanna czy 80tke czy 100 cm kupowac?
Ja kupuję 100 cm.

Cytat:
Kobietka ma wyraźne problemy psychiczne. Nie przejmuj się wogóle.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a dzis przyjezdza moja mamcia z grecji, ostatnio byla rok temu
Myślę, że się jakoś dogadają. Prawie 2 miesiące to naprawdę długo, ale jak coś będzie nie tak to bierz ich "na litość"- podkreślaj, że jesteś w ciąży i źle znosisz ich kłótnie na pewno obydwoje się będą starać. A później będzie dzieciątko i nie będzie czasu na nic innego.

Cytat:
A śmiać mi się chciało, bo wczoraj powiedziała o tym tż-towi, że sie umówiłam z wami a tż mi, że "zwariowałam, a jak jakiś zboczeniec podszywa się pod kobietę w ciąży"... ta, regularnie codziennie przez 7 m-cy...
Ale to sobie wymyślił
Krakowianki- życzę przyjemnego spotkania! Wznieście soczkowy toast, za nas wszystkie
Fajnie Wam, z moich okolic nie ma chyba nikogo....

I dzięki na linki z SR, na pewno się przyda.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:23   #412
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???

wkleje swoje fotki jedyny raz i brzucha same zobaczcie czy nie jest nisko?
Nie przejmuj się gadaniem głupich ludzi,nawet rodzinki,bo szkoda nerwów.Ciąża nie jest chorobą(o ile wszystko idzie dobrze),ale też nie jest sytuacją codzienną i wymaga ograniczenia pewnych zachowań.Jak będzie pić wódę w ciąży to ci powiedzą"nie pij,bo w ciąży jesteś",a jeśli chodzi o wykonywanie pewnych prac,to już jakoś o tym zapominają,że też trzeba sie oszczędzać i wtedy to już ciąża to nic takiego,stan jak każdy inny...

Olej to,ważne,że ślicznie wyglądasz i brzusio uroczy Co do tego czy nisko,nie wiem,już wydaje mi sie być podobnie ułożony

Cytat:

ja sie jeszcze z tz poklocilam o te tesciowa wrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... co za dzien!
bo on uwaza ze ja ja powinnam przeprosic ! chyba go pogielo....
No dokladnie,chyba go pogięło...A za co niby miałabyś przepraszać teściówkę???

Cytat:
tesciowa dzis była u mnie, pokazywałam jej ubranka.. i co sie okazalo "mamusia TŻtowa" jakies halo miala, ze tyle tych ubranek mam po kims (!!!)... ze to pierwsze dziecko i powinnam miec wiekszosc nowych! maskara... zwariowac z nimi mozna...
a jeszcze miala halo ze nic z frotte nie mam... a ja kurcze przy dotyku tego matrialu mam ciarki na plecach, po co mam dziecku kupowac ubrania przy ktorych bede sie meczyc zeby je zalozyc... no nie cierpie tej baby i kropka!
Dla ubranka frotte są straszne.Okropne po prostu,nie dość,że niemiłe w dotyku to jeszcze mega obleśne.NIestety tak jak twoja teściowa,moja mam też tego nie rozumie i mimo,że ciągle jej to powtarzam,to już kilka mi takich kupiła.Smutne to,ale wyrzuciła pieniądze w błoto,bo na pewno dziecka w to nie ubiorę...

Cytat:
W piątek zostawili mnie w szpitalu, wyszłam wczoraj po południu.
No to miałaś przeżycie,ale najważniejsze,że wszystko gra

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Ostatnio np. Tż mi się pochorował, upał na dworze, a on na wieczór dostał 38,6 gorączki, dreszcze miał i okna mi kazał zamykać bo mu zimno
Mój ostatnio też chorował.Oj te nasze głopiny to słabe jakieś

Cytat:
poszłam z mamcia do tesco na zakupy. No i co? Wróciłam ze ...szczeniaczkiem
Hihi,no nieźle.Ja też uwielbiam psiaki i na pewno słodki jest,ale również podziwiam Cię,że zdecydowałaś się na takiego małego szczeniaczka w domu pod koniec ciąży.Duże wyzwanie.Ja bym się trochę bała.

Cytat:
czy wy tez przepychacie ręką dzieci w swoim brzuchu?
Czy któras z Was maja wiedze, na temat tego czy to w ogole mozna czy nie?
NIe wydaje mi się,zeby było coś złego w przesuwaniu dzieci w brzuchu.Oczywiście trzeba to robić w umiarem,ale popatrz nawet jak lekarz na usg mocno naciska na brzuch...Moja Mała też czasem tak się ułoży,że sie ruszyć nie mogę,to ją delikatnie przesuwam,albo przynajmniej smyram w jakimś innym miejscu,żeby sie sama przesunęła

Cytat:
Taka przykrość jak dzisiaj to mnie chyba przez całą ciążę nie spotkała
Jakaś chora osoba z tej baby.W ogóle się nią nie przejmuj,bo ma coś ewidentnie z banią.Zdrowy na spychice człowiek nie zrobiłby czegoś takiego.Przesądna nie jestem,ale wegłuh mojej mamy,myszy powinny ją dopaść

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Teraz po remoncie znowu zaczela z ta muzyka....
Wiem coś na ten temat.U mnie za ścianą mieszka taka stara babcia i codziennieo 4 nad ranem włącza na fula pewną audycję w radio Maryja i słucha tak do około 8 rano.Zastanawiam się jak to będzie jak się Dziecko urodzi,i czy nie będzie się od tego budzić,jeśli tak,to będę musiała coś z tym zrobić....

Wróciłam z Warszawy,z chrzcin.Właściwie nic ciekawego.Posiedzieli,poj edli,popili i do domu...

A tak w innej beczki.Dziewczyny mam jakąś wysypkę od soboty.Takie miniaturowe krosteczki na przegubach między palcami u dłoni i na wierzchniej części stóp.Co to może być.Troche swędzi.Tż mówi,że to hormony,ale jakoś nie wydaje mi się.Zadnych nowych kosmetyków nie używam.Wydaje mi sie,że to ma jakiś związek z ciążą,ale co to nie wiem

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:29   #413
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, rzeczy super i naprawdę duuużo. Fajnie, bo macie takie zakupy już z głowy.
Materiały z SR na pewno się przydadzą. Dziękuję/-my
Właśnie wydaje mi się, że te materiały całkiem fajne są

A co do rzeczy to jeszcze okazało się, że teściowa nadal jest chętna na sponsoring wózka więc może się uda. Wprawdzie z nią to jest tak, ze dopóki nie dostanę kasy do ręki to nie uwierzę bo już nie raz nam coś obiecywała, ale jeśli by tak było to na prawdę będzie fajnie bo odpadnie wydatek 1000 zł (za tyle upatrzyliśmy wózek).

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Tak piszecie, że co raz dostajecie ubranka albo coś innego dla dzidziusia od znajomych i rodziny, którzy mają już pociechę, że aż mi się przykro zrobiło, że nie mam tak domyślnej rodziny. Mój brat ma dwie córeczki, które już z niemowlęcych ubranek dawno wyrosły ale jakoś nie przychodzi im do głowy, że mogłyby mi się przydać. A ja prosić się nie będę o to. Choć trochę to smutne, że mogę liczyć na pomoc koleżanek i to czasem takich które mieszkają po kilkaset kilometrów stąd a nie rodzonego brata.
Wiesz, może już komuś dali. Mnie np. bratowa nie chciała pożyczyć wózka tylko sprzedać. Ale jak mam stary wózek kupować od niej za 900 zł to wolę sobie kupić nowy... A powiem szczerze, że w kwestii wózka to dosyć mocno na nią liczyłam, ale jak widać trudno. Natomiast ciuszki to fajnie, że mi dała, sporo z tych ubranek to sama kupiłam dla jej córci jak ona była w ciąży

Cytat:
W piątek zrobiłam pierwsze zakupy dla maluszka, kupiłam: ręcznik kąpielowy, zestaw do kąpieli (myjka, termometr do wody i okrycie kąpielowe), rożek, gatki siatkowe dla siebie, podkłady pod prześcieradło, skarpetki, nożyczki do pazurków, pieluchy tetrowe i flanelowe, kocyk i smoczek od użytkownika r_p77. Jak przyjdzie to dam znać jak z jakością
Ja nie mam jeszcze nic z kosmetyków dla dziecka i nic do pielęgnacji. Też właśnie muszę kupić te wszystkie nożyczki, szczoteczki itd.

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Klarissa, dzięki za informacje nt tego trzeciego testu. Skonsultuję to z moim ginem. Jeśli odradzi, to nie będę go robić, jeśli to duży stres dla dziecka.
Najlepiej zapytać lekarza, może musisz mieć drugi test, mnie powiedzieli, że już nie będę go robić w ciąży, dopiero w 3 msc. po porodzie test na obciążenie czy cukrzyca ustąpiła czy nie.
Stary 2010-07-26, 11:38   #414
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Zaraz zmieniam konto i od teraz bede juz pisac tylko z nowego Odezwe sie niedlugo.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:41   #415
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Spokojnie, zdążysz. Ja jestem w 31tc, ciuszki tez nie poprane, bo jeszcze wszystkiego nie mam. Ale chyba z poczatkiem sierpnia wybierzemy sie na zakupy, dokupimy ciuszków, te wszystkie wanienki, termometry, pieluchy, kosmetyki i wszystko pozostałe. W sierpniu chcę juz wszystko wyprać i wyprasować a we wrześniu byc gotowa, termin na 01.10 ale nigdy nic nie wiadomo....
A no i dziś jedziemy po wózek, nie wiem czy kupimy czy zamówimy (zależy na jaki kolor sie zdecydujemy).

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 11:48   #416
elenka1
Rozeznanie

ycnan ja tez mam psiaka tesciowej w domu, wraca tylko na noc do niej a cały dzien spędza ze mną, nawet jezdzi ze mna do mojej mamy i czasem na miasto. Jamniczka stara ale jara jedyne co mnie bardzoooo w niej denerwuje to ilość włosów na dywanie jak sie leni. a pozatym gratuluje wyboru, psiaka ze schroniska nie kazdy chce wziąść...

ja mam takie pytanko odnośnie ktg, bo sie tak zastanawiam jak je się wykonuje przez brzuch czy jakos dopochwowo??? bo na dobrą sprawe nie mam pojęcia...

pogoda orzeźwiająca dzisiaj chociaż strasznie mnie nogi bolą, rwią i czuje się tak sobie, taka senna wydaje mi się ze ciśnienie się zmienia

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Spokojnie, zdążysz. Ja jestem w 31tc, ciuszki tez nie poprane, bo jeszcze wszystkiego nie mam. Ale chyba z poczatkiem sierpnia wybierzemy sie na zakupy, dokupimy ciuszków, te wszystkie wanienki, termometry, pieluchy, kosmetyki i wszystko pozostałe. W sierpniu chcę juz wszystko wyprać i wyprasować a we wrześniu byc gotowa, termin na 01.10 ale nigdy nic nie wiadomo....
A no i dziś jedziemy po wózek, nie wiem czy kupimy czy zamówimy (zależy na jaki kolor sie zdecydujemy).
abz to ja jestem jeszcze lepsza, tez zaczynam 31 tydzień, coprawda ciuszki planuje wyprac i poprasowac tez w sierpniu a kupno lóżeczka materaca i pościeli, pieluch i kosmetyków i najwazniejsze wózka zostawiam na początek września hehe a co tam...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-26, 12:01   #417
Paula SHIN
Zakorzenienie

Jestem
ycnan - masz racje z ta no-spa, ale ja poza naciskaniem glowki mam tez m.in. czeste bole wzgorka lonowego, ktore przy nacisku glowki jeszcze sie nasilaja, wiec w moim przypadku to dziala dobrze
A sasiadka nie jest bardzo stara, tylko ma problemy z psychika. Mamy to nieszczescie, ze mieszkamy pod nia, wiec jak chodzi z meblami po domu itp. To wszystko dobrze slyszymy.
Cytat:
Spokojnie, z nasza rodzina nie jest lepiej. Brat ma male dziecko. Na poczatku nawet obiecali ile to oni nam dadza... Ale jak przyszlo co do czego, zlapalo ich zwatpienie i doszli do wniosku, ze nic nam nie dadza, ani nawet nie pozycza, bo co jesli oni kiedys beda chcieli miec jeszcze dziecko?
Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:05   #418
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kupowałam wiele rzeczy od tego użytkownika i jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
heh... ja mam tp na 22 września, ale mam wrażenie, że urodzę co najmniej 2 tyg. wcześniej... Co jest teoretycznie możliwe, bo kobiety w mojej rodzinie rodziły pierwsze dziecko 2-3 tyg. przed terminem...
a dziś kończę 32 tc. Jejku, ale ten czas zapiernicza!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:06   #419
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jestem
ycnan - masz racje z ta no-spa, ale ja poza naciskaniem glowki mam tez m.in. czeste bole wzgorka lonowego, ktore przy nacisku glowki jeszcze sie nasilaja, wiec w moim przypadku to dziala dobrze
A sasiadka nie jest bardzo stara, tylko ma problemy z psychika. Mamy to nieszczescie, ze mieszkamy pod nia, wiec jak chodzi z meblami po domu itp. To wszystko dobrze slyszymy.

Spokojnie, z nasza rodzina nie jest lepiej. Brat ma male dziecko. Na poczatku nawet obiecali ile to oni nam dadza... Ale jak przyszlo co do czego, zlapalo ich zwatpienie i doszli do wniosku, ze nic nam nie dadza, ani nawet nie pozycza, bo co jesli oni kiedys beda chcieli miec jeszcze dziecko?
jednak prawda jest powiedzenie ze z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu, no są wyjątki ale najlepiej liczyć na samą siebie...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-26, 12:15   #420
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A tak w innej beczki.Dziewczyny mam jakąś wysypkę od soboty.Takie miniaturowe krosteczki na przegubach między palcami u dłoni i na wierzchniej części stóp.Co to może być.Troche swędzi.Tż mówi,że to hormony,ale jakoś nie wydaje mi się.Zadnych nowych kosmetyków nie używam.Wydaje mi sie,że to ma jakiś związek z ciążą,ale co to nie wiem
Jeśli nie używałaś żadnego nowego, kremu, mydła, proszku do prania itd to może skonsultuj wysypkę z lekarzem rodzinnym???
Czasami swędząca wysypka w ciąży nie wróży nic dobrego. A masz przy okazji opuchliznę?

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jestem
Paula a co Cię skłoniło do zmiany konta- Nicku?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości