Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 13:13   #361
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Nika - dobrze, że u Was wszystko w porządku

asia-23, Nika - mam chyba ten sam rozmiar stanika... Kupiłam dwa w H&M (ale rozm.85E, w 80 była miska za mała ) i dokupię 2 z Alles.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
no to masz duzo z glowy naprawde przemiła niespodzianka, tylko pozazdrościć, chociaz ja dostałam podobna niespodziankę tez duuzo ubranek do 18 mscy i gadżety typu laktator, bujaczek, krzesełko do karmienia i kolo poporodowe i jakies tam inne drobnostki, kupiłam w sumie ciuszki za 150 zł, rozek i kocyk,2 butelki no i zostały rzeczy do higieny, wozek, łózeczko i pościel takze naprawde duza pomoc.
a tak jak niektore dziewczyny musza kupowac wszystko... od podstaw to naprawde mega wydatek
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ale super! no ja wszystko sama kupuję, ale na szczęście zakupy dobiegly końca dziś zamówiłam jeszcze laktator, butelki, smoczki, osłonki na sutki, szczotkę do butelek ehh i kolejne stówki poszły

rozglądam się teraz jeszcze za karuzelą i nianią elektr. ale!! wszystkie karuzele pasują tylko na drewniane łóżeczka a nie turystyczne i mam problem

a co do Loveli to o ile smrodek proszku jakoś zniosłam z nadzieją, że płyn będzie pachniał a tu lipa ciuszki Filusia śmierdzą tą Lovelą, ja tam zapasów nie robię, wypróbuję potem Jelp i Dzidziusia
No ja myślałam, że wszystko będziemy musieli sami kupić, ale koleżanka pożyczyła mi sporo ciuszków w rozm.0-3 m-ce, poza tym poduchę rogal, wiaderko Tummy Tub, ciepły śpiworek, no i moja ciocia-tzn. moja mama chrzestna - wiedziałam, że na nią można liczyć, ale myślałam, że dostane ciuszki, a tu jeszcze mata, fotelik, składana mata do przewijania, ręczniczki, kocyk itd.
Super oglądać takie ciuszki dla dzieciaczków, bo one są przesłodkie

Chyba muszę kupić 2-3 komplety śpioszki+kaftanik w rozm.56, ale wczesniej sprawdzę czy nie mam nic takiego malutkiego od kumpeli.
Naliczyłam ok. 20 par spodenek dla synka - dresiki, bawełniane, sztruksowe... i to w rozm.62-68. Od początku będę go często przebierać, żeby się przyzwyczaił i to polubił

Jak to śmierdzą? Lovela ma nieprzyjemny zapach?
Stary 2010-07-25, 13:17   #362
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Hej dziewczynki, u nas dalej miły chłodek niestety tż dzisiaj w pracy i ja do 19:00 sama w domku siedzę. Mała jakoś tak się ułożyła że mnie cała prawa strona boli pod żebrami,a jak się poruszy to już wogóle. No ale skoro jej tak wygodnie to niech sobie leży

nika super,że masz wyniki ok. Ale ty to już tygodniowo taka w sumie gotowa do porodu widzę

Ray no niestety niektórzy nie są w stanie zrozumieć,że czasem trzeba wrzucić na luz dla dobra dzidzi. A już całkiem mnie wkurza jak faceci się na ten temat wymądrzają. A ty musisz tak całkiem leżeć czy tak troszkę się możesz po domku "pokulać", zrobić jakiś szybki obiadek itp.? Bo ja generalnie też leżę już 7 tygodni,ale troszkę po domu pochodzę. Zrobię śniadanko, obiad itp...no i wczoraj byłam na kontroli i wszystko ok.

martucha mam nadzieję,że uda ci się odgonić teścioową od dzidziolka

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-25 o 13:19
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 13:23   #363
Majka232
Zakorzenienie

martucha - doczytałam o teściowej
Nie daj się!
Stary 2010-07-25, 15:43   #364
Astorianka
Raczkowanie

Te niektóre teściowe są porąbane... Martucha, olej ją i się nie przejmuj

A ja dzisiaj pół dnia stałam przy desce do prasowania. Goście wyjechali, zostało mnóstwo prania no i poprasować to wszystko trzeba. Było fajnie, dopóki chłopak mojej kuzynki (przyjechał z nimi, chociaż wcale go nie zapraszaliśmy) nie odstawił szopki... Ma się żenić z kuzynką w przyszłym roku, ale moja ciocia go nie za bardzo trawi - bo on to niebieski ptak, nie chce pracować (kariera naukowa), jest na utrzymaniu mojej kuzynki, nie chce właściwie dzieci, rodziny, święta to g... itd. No i przy pożegnalnym śniadaniu doszło do kłótni - ciotka się rozpłakała, bo powiedział jej, że skoro ona go nie akceptuje i ma do niego jakies pretensje, to on przemyśli czy w ogóle chce ją widzieć na ślubie i go nie obchodzi co ona myśli i ma się nie wtrącać w ich życie... A ja stojąc z boku widzę zarozumiałego bachora, który pozjadał wszelkie rozumy, sra wyżej niż widzi, darmozjada, porywczego faceta. U obcych ludzi (bądź co bądź jesteśmy dla niego obcy) robi awantury, siedzi na kanapie z nogami założonymi do góry, krzyczy, a do mojej mamy mówi "mnie nie obchodzi co pani mówi, robi, czy myśli na mój temat, więc może sobie pani darować". Masakra.
Najgorsze jest to, ze moja kuzynka jest strasznie w niego zapatrzona i jest pod jego strasznym wpływem. Boję się o nią... bo sama kiedyś przechodziłam podobne piekło z facetem. Ech...

Od jutra ruszam na dalszą część zakupów - czeka mnie wybieranie kilku rzeczy. Też sama wszystko kupuję.... i jak na razie sporo kasy już poszło, a przecież to dopiero początek. no cóż. posiadanie dzieci też kosztuje

Miłego dnia..
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 15:46   #365
abz
Zakorzenienie

Cytat:
a co do Loveli to o ile smrodek proszku jakoś zniosłam z nadzieją, że płyn będzie pachniał a tu lipa ciuszki Filusia śmierdzą tą Lovelą, ja tam zapasów nie robię, wypróbuję potem Jelp i Dzidziusia
Ja też zapasow nie robię, bo może z czasem przerzucę się na płyn do prania. A ten zapach mnie odrzucił jak brałam ciuszki od koleżanki i one były właśnie świeżo prane w loveli, no dla mnie to taki strasznie mdły "zapach"

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
W piątek zostawili mnie w szpitalu, wyszłam wczoraj po południu. Wszystkie badania porobili, łącznie z krzywą cukrzycową.

W tesco jest wyprzedąz ciuszków.
Szkoda, że trafiłaś na tego hipopotama, ale dobrze, że jesteś porządnie przebadana.
I dzięki za info o wyprzedaży w tesco

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a do tego dodala na koniec ze przciez moja mama to tez sie nie zna bo miala tylko 2 corki a tu ma byc WNUK wiec to ona sie wszystkim zajmie.. LOL!
wow, hardcorowa teściowa

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 15:49   #366
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki

U nas w Krakowi dziś zimno ale nei pada jeszcze mi to odpowiada bo odpoczywam od tych upałów.

Jutro jadę na uczelnie ale na chwilę we wtorek mam wizytę ale taką kontrolna bez USG a 4 sierpnia mam Tą w 30tc i już się nie mogę doczekać jak małego zobaczymy

Aha i najważniejsze Dziewczyny z Krakowa czy my się jutro spotykamy?
Ja mam spotkanie w planach tylko nie wiem, w którym miejscu dokładnie się spotykamy. Poza tym mamy podobny etap ciąży. Ja kończę 30 tydz. 9.08

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

ycnan, dash
- ja nie wiem jaka jest właściwa kolejność Pewnie taka, która po prostu odpowiada naszemu dziecku... Wydaje mi się, że trudno przewijać płaczące niemowlę, który domaga się cycusia, bo jest głodne No, nie wiem sama ale kilka prób i wszystko będzie jasne

Polecam Wam miesięcznik M jak Mama - dużo fajnych artykułów dla ciężarnych.
W mojej SR mówili, żeby niektóre rady z tego typu gazet brać nie na serio, bo np. piszą w nich o suszeniu krocza suszarką, co jest bzdurą.
Najprościej wykąpać dziecko zanim zgłodnieje i nakarmić przed snem, bo ssanie i sytość usypiają dziecko. Są dzieci, którym się bardzo ulewa i nie ma sensu ich karmić przed kąpielą. Jeśli chodzi o te gazety dla mam to dla mnie one są niemiłosiernie głupie.

Cytat:
Mnie ten zapach loveli płynu i proszku strasznie obrzydzał.

Kupiłam wczoraj dady, bo jakoś do tej pory ich nie miałam. No nieźle leżą, dopasowane, dosyć cienkie, ale pampersom i tak nie mogą się równać. Acha Ray chyba pisała o przemywaniu pupy na początku wodą i mydłem. Ja myłam płatkami nasączonymi wodą. To dobry sposób na początku, kiedy pupcia jest bardzo wrażliwa. Po chusteczkach pupa się odparzała. Potem wygodniejsze są chusteczki. Niestety te duże płatki kosmetyczne tanio nie wychodzą
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 16:43   #367
Majka232
Zakorzenienie

A ja lubię czytać te gazety, chociaż niektóre artykuły są nieprzydatne i "wyssane z palca", ale sporo jest ciekawych, niektóre napisane w zabawny sposób, no i są przedstawiane różne akcesoria dla maluszka, o których dowiaduję się właśnie z tych gazet.

Uprałam matę i siedzisko leżaczka w Loveli i dla mnie ten proszek jest pozbawiony zapachu...
Ja co prawda uwielbiam jak pranie pachnie i zawsze daję dużo płynu do płukania ale ciuszki dla dzidziulka to co innego
Stary 2010-07-25, 17:31   #368
bordowa
Wtajemniczenie

martynka81 Dziś już Tż bez gorączki W piątek w nocy miał ponad 40, wczoraj 38. Dziś już na szczęście gorączki nie ma i oby tak zostało.
Widzę, że Twój też się męczył

martucha84 Co za babsko ...

Dziewczyny, w Carrefourze przecena płynów i proszków dla dzieci! Nie pamiętam jakich dokładnie, ja kupiłam płyn do płukania Jelp 2 litry za 8,98 zł Ale promocja chyba tylko do jutra jest.

Dziewczyny, mam mrówki w mieszkaniu! Wchodzą mi chyba przez balkon, chociaż zamknięty, ale jakąś szczelinę widać znalazły. Nie mam w domu nic na owady, co radzicie? Na razie potraktowałam je perfumem i chwilowo w miarę spokój, chociaż już mi tu jakaś biega
Stary 2010-07-25, 17:44   #369
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam mrówki w mieszkaniu! Wchodzą mi chyba przez balkon, chociaż zamknięty, ale jakąś szczelinę widać znalazły. Nie mam w domu nic na owady, co radzicie? Na razie potraktowałam je perfumem i chwilowo w miarę spokój, chociaż już mi tu jakaś biega
z domowych sposobów na mrówki: ocet, ale i proszek do pieczenia... Wystarczy, że rozsypiesz proszek przy drzwiach balkonowych i to raczej uniemożliwi im wejście.
Ja miałam wysyp mrówek, ale kupiłam preparat w sprayu w Nomi o taki: http://www.sklepinsekt.pl/product/im...na_mr__wki.JPG , popsikałam przy drzwiach (na zewnątrz) i mrówek nie mam.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 18:28   #370
ycnan
Zadomowienie

Dzień doberek
Ja dziś tylko na chwilkę, bo zbytnio czasu nie mam.
Byłam dziś u rodziców na obiadku a potem poszłam z mamcia do tesco na zakupy. No i co? Wróciłam ze ...szczeniaczkiem W naszej galerii jest dziś aukcja i można było adoptować psiaka lub kociaka. Za symboliczna złotówkę Tak się zachwyciłam, że zadzwoniłam do męża (pisałam kiedyś, że bardzo chce mieć pieska i ostatnio często o tym przebąkiwał), to kazał zrobić zdjęcie i wysłać mms. Jak wysłałam, to zaraz oddzwonił, że on jak najbardziej chce, ale to ja siedzę w domu, więc cała odpowiedzialność na mnie spada i spacerki i wychowanie psiaka. Taki słodziaczek z niego (a właściwie z niej, bo to sunia), że od razu podpisałam papierki i zabrałam do domciu 8 tygodni ma dopiero maleństwo
Właśnie się obudziła, więc idę się z nią pobawić, bo szaleniec mały z niej

Teraz tylko szukam info o sterylizacji, bo podobno nasze miasto sponsoruje

Potem wstawię jakieś zdjęcie, żeby się pochwalić psinką

P.S.: Mamuśka stwierdziła, że chyba zgłupiałam, pakować się w wychowanie psa niecałe 2msce przed porodem Ciekawe co powie teściowa Chyba zawału dostanie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 19:14   #371
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

martucha... takie babury to nalezalo by lac i patrzec czy rowno puchnie zartuje... ale wiem jak potrafia wkurzyc takie teksty, jak ktos nam probuje wmowic ze ma "wiekszą" racje i ma bo ma!

ycnan jeeeej! aaaaaaaaaleeee super!!!!!!! no Wam sie rodzina poniekąd powiekszyła przed czasem ale przynajmniej jak Borys przyjdzie na swiat to bedzie rownowaga plciowa
Fajnie, tez lubie pieski, ale moj TŻ preferuje tylko koty (ja na szczescie lubie i jedno i drugie), wiec mamy tylko dwa siersciuchy

Czekam/y na zdjecia nowego członka/członkini rodziny!!!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-25, 19:24   #372
cellaris
Rozeznanie

ycan czekamy na zdjęcia. Ale ci zazdroszczę psinki
Stary 2010-07-25, 19:28   #373
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Ja dziś tylko na chwilkę, bo zbytnio czasu nie mam.
Byłam dziś u rodziców na obiadku a potem poszłam z mamcia do tesco na zakupy. No i co? Wróciłam ze ...szczeniaczkiem W naszej galerii jest dziś aukcja i można było adoptować psiaka lub kociaka. Za symboliczna złotówkę
oj rewelacja!! będziesz miała towarzysza na spacerki z Maleństwem a i dzieci lepiej wychowywać w domu, gdzie są zwierzęta ja mam 6letniego yorka, któremu się wydaję, że jest pępkiem świata i aż się boję co to bęzie jak przyjedziemy z Małym do domku, Rocky pewnie padnie z zazdrości i wściekłości

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Uprałam matę i siedzisko leżaczka w Loveli i dla mnie ten proszek jest pozbawiony zapachu...
Ja co prawda uwielbiam jak pranie pachnie i zawsze daję dużo płynu do płukania ale ciuszki dla dzidziulka to co innego
no właśnie ja jestem przyzwyczajona, że pranie pachnie lenorem ale wiadomo że takie substancje dla maluszka niet, dlatego Lovela nie powala zapachem
Stary 2010-07-25, 19:28   #374
Astorianka
Raczkowanie

Ycnan dzięki za ebooka.
No i gratuluję psicy Podziwiam. Ja już z moją 2 latką nie mam siły łazić, a co dopiero ze szczeniaczkiem, ale generalnie pies to duży obowiązek ale też bardzo duża porcja miłości i radości Niech się zdrowo chowa
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 19:35   #375
Ray
Zakorzenienie

hej laski

ja wlasnie wrocilam ze szpitala.... ciezko to nawet szpitalem nazwac...
poklocilam sie z moja mama ostro, moze nie byla to ostra klotnia ale przelalo mi sie po tej akcji z tesciowa, 3 tygodniach zmartwien z corki zatwardzeniem i wieloma innymi stresami jakie ostatnio mialam, wpadlam w taka zlosc i placz ze zaczelam sie dusic po prostu padlam na podloge i probowalam zlapalc oddech, do tego zaczal bolec mnie dol brzucha ze nie moglam sie podniesc...
przestraszylam sie i cala rodzina.
wzielam no-spe ale pojechalam do szpitala sie upewnic czy wszystko ok
i w sumie jedyne co mi zrobili to cisnienie ;
zbadali ktg zrobili (wyszlo ok) a lekarz nawet mnie nie zbadal tylko walnal tekst
-chce pani zostac na obserwacje?
- mowie jesli jest to konieczne to zostane ale jak nic nie dzieje sie powaznego to chyba nie ma sensu
-to niech pani idzie do domu i na wizyte do swojego lekarza
o i tyle ... widocznie przekszadzalam lekarce bo sobie na kompie ogrody ogladala

achhhhhh

no nic czuje sie lepiej juz po tej nospie i jak sie uspokoilam... maz kaze mi lezec i juz dzis nic nie robic....
Stary 2010-07-25, 19:50   #376
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
Rey-uwazaj na siebie i dbaj!
niewiem jak wy ale ja dzischodze senna, chyba po tej pelni, znow zmiana pogody i znow czlowieka wszystko lamie, masakra
moj tz juz pojechal do pracy i znow trza mi czekac caly tydzien...
wczoraj mnie sasiad na dzialkach tan wkurzyl ze trzymalo mnie pol dnia, a niby z dobroci serca, mowie wam masakra jak ludzie potrafia byc zlosliwi i zazdrosni ze mlodzi potrafia tez ladnie sobie robic na dzialce.a to starsi juz kolo 50tki sasiedzi, kazdy twoj ruch normalnei ejst przez nich rejestrowany, w tym roku sie wkurzylismy i przy samej altance mamy zrobiony plot by chociaz troche miec priwate, no i jak malenstwo bedzie zeby troche od tych nawiedzonych sie odslonic.stale cos im przeszkadza...wrrrr
a tak, kupilam sobie majty ciazowe w realu i fajnie sie nosi
powiedcie mi kobietki kochane ...wiem marudze..ale nadal sie zastanawiam nad ta wanna czy 80tke czy 100 cm kupowac?
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 19:57   #377
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Ray- widzisz organizm już zaczyna szwankować od nadmiaru stresu zajmij sie sobą, zadbaj o siebie, masz pomoc w męzu, resztą rodziny sie nie przejmuj, zrób to dla swoich córeczek. ściskam

Ewcia811211- ja kupiłam tą mniejszą
Stary 2010-07-25, 19:57   #378
Ray
Zakorzenienie

ewcia wieksza wanna ci na dluzej starczy... wiec ja bym brala wieksza.

no juz uwazam na siebie, nie bede sie wiecej tak denerwowac.... musze tylko jakis telefonsobie skombinowac bo z nerw rzucilam na podloge i sie popsul wyswietlacz :/ mialm akurat na abonament przejsc to moze beda mieli jakies ciekawe

ja potrzebuje chyba odpoczac po prostu.... najchetniej to nawet sama bym gdzies pojechala na kilka dni.
tylko inni tego nie rozumieja...
troche mnie to dobija..
nie wiem albo ja przesadzam moze juz sama nie wiem....
ale od dwoch mc ciagle bylam sama prawie on stop bo maz w delegacjach wiec musialam radzic sobie sama, z corka problemy 3 tyg byly po lekarzach jezdzilam, tutaj ze szyjka skrocona tez zmarwienie by sie nic nie pogorszylo, a do tego jak prosilam tesciowa czy by nie pomogla chodz tydzien czy dwa to wam pisalam jaki tekjst wyskoczyla a potem odwrocila kota ogonem i wyszlo ze ja jestem zla ze mnie to wszystko juz przerasta...
juz bym chciala miec swiety spokoj po prostu
Stary 2010-07-25, 20:22   #379
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta Ja jak zwykle z doskoku, ale walczę tym razem z tym podniesionym cukrem i skupiam się na skomponowaniu dobrej diety. Niestety obciążenie na 75g też dało za wysokie wyniki i jestem już po wizycie u diabetologa. Przez 3 dni wszystko było ok, z Indeksem Glikemicznym jestem za pan brat, ale po serku wiejskim cukier skoczył mi bardzo.
Mam pytanie w związku z tym do dziewczyn, które walczą lub walczyły z cukrem. Za 2,5 tygodnia mam kolejne badanie na obciążenie glukozą 75g. Jak to jest - jeśli skacze mi cukier po samym serku, to co dopiero po glukozie? Czy stosując dietę praca trzustki powinna się na tyle unormować, by ta glukoza nie dawała wyników powyżej normy?

Ktoś pytał w poprzedniej części czy jeśli rodzi się 2 dziecko to kupuje się coś dla starszego. My kupujemy, z tym że nie będzie to prezent od nas, lecz od dzidziusia dla starszej córki i na odwrót - Julka sprezentuje coś dla małego Julka dostanie od młodszego brata aparat fotograficzny - taki dziecięcy, ale robiący prawdziwe zdjęcia. Ma hopla na punkcie robienia zdjęć naszym aparatem i myślę, że taki prezent od braciszka jej podpasuje

Ewcia, wanna setka, nawet nie wiesz, jak dzidziusie szybko rosną

Ray, współczuję nerwówki. Ja też dużo gorzej znoszę tą ciążę. Jak nie plamienia, to skurcze - musiałam leżeć prawie 2 miesiące (a wiesz jakie to leżenie z 2 latką w domu ) brałam ful leków na unormowanie skurczy, a teraz ten cukier mnie wnerwia. My też nie mamy pomocy prawie żadnej od teściowej. Pasie się na działce od 2 tygodni i nawet nie zapyta co u nas. Moja mama mieszka w Trójmieście i też nie może się wykokosić na tydzień odwiedzić nas... Ech..

Odpoczywaj i leż jeśli musisz (jak Ci córka pozwoli) tak długo aż Ci tyłek spuchnie od leżenia Ja sobie ostatnio przetłumaczyłam, że TAK, w ciąży mam prawo być świętą krową i nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że jestem jakąś Siłaczką.

Lecę, bo córkę kładziemy spać Trzymajcie się i dbajcie o siebie!

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2010-07-25 o 20:33
Ineczka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:36   #380
tulumka
Raczkowanie

ycnan gratuluję pieska.

Ray szkoda nerwów na zagrania rodziców i teściów
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 20:56   #381
martysek
Zadomowienie

Ycan, mogłabym również prosić o przesłanie "Języka niemowląt"?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:06   #382
dra
Zakorzenienie

hej
nie doczytam za dużo piszecie ale rzuciło mi sie,ze któras ma jezyk niemowląt to ja też poproszę
Stary 2010-07-25, 21:39   #383
NIKaP-n
BAN stały

ycnan ja tez poproszę
fioletowy86@o2.pl
Super z psiakiem, my tez jakiegoś przygarniemy jak się już do siebie przeprowadzimy.

dziewczyny olejcie teściowe skoro Was wkurzają. Ja mam słaby kontakt z moją, raczej się nie spotykamy, ale nie jest kobiecina zła. W kązdym razie moja eks teściowa była popaprana i dzięki niej ( w dużej mierze) rozpadł się nasz związek. teraz mogę jej za to bo jestem szczęśliwa

bordowa proszek do pieczenia- najlepszy. Zwłaszcza teraz, jak jesteś w ciąży (bez chemii).

Ineczka33 nie mam pojęcia jak wyjdzie tym razem test obciążęnia glukozą. Mi też serek podnosi cukier (ale wciąż mam w normie), zwracaj też uwagę na tłuszcz, bo wiejskie serki są z reguły tłuste, a tłuszcz bardzo podnosi cukier (dlatego po żółtym serze też tak rośnie). Ja już raczej diety nie trzymam, tzn może od jutra zacznę, bo dzisiaj sobie pofolgowałam. Ale to dlatego, że w szpitalu miałam wszystko ok i niby już nie muszę mieć diety. Ale wrócę do niej, bo dobrze się czułam.

martucha cały dzień miałam skurcze (takie dziwne, ledwo szłam raz nawet) i powiem szczerze, że mnie to przeraża, bo jeszcze tyle do zrobienia prasowanie, a nie mam siły, przestawienie mebli, odkurzenie, odrobaczenie kocic... ech, ledwo daję już radę z czymkolwiek...
Także się przed szereg nie pcham

asia te staniczki do karmienia są takie se, bez fiszbin, bawełniane. Ale takie chciałam kupić ze dwa i jeśli się okaże, że będę mogła karmić cycem, to wtedy dokupię ze 2 porządne (ładne, na fiszbinkach). Takie jak te z tesco po 10zł- u mnie w sklepie kosztują 45... także różnica kolosalna

Dzięki za miłe słowa.

Ray dla mnie jest oburzające to, że teściowa nie chce pomóc. Wypięłabym się na nią totalnie. Niestety, nasz stan sprzyja różnym depresyjnym nastrojom, a jeśli do tego dochodzi samotne radzenie sobie z kłopotami i choroba dziecka, to ciężko to ogarnąć.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 21:47   #384
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

zastanawiam sie jak napisac tego posta zeby nie potraktowana być jako wyrodna matka... wlasciwie to mam pytanie...
no dobra... pytam wprost, czy wy tez przepychacie ręką dzieci w swoim brzuchu?

Czy któras z Was maja wiedze, na temat tego czy to w ogole mozna czy nie?

Moja mała czasem tak mi sie pcha na watrobe, ze nie wyrabiam, az powietrza nie moge złapac i robie to wrecz odruchowo, spycham ja troche w dol wtedy mam pare chwil spokoju... chyba nie robie jej przez to krzywdy, powiedzcie, ze nie...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-25, 22:06   #385
Ray
Zakorzenienie

no mi sie ostatnio juz po prostu przelalo... co tu duzo pisac nie ogarniam wszystkiego, nie mam sil po prostu z kazdej strony cos pod gorke no i generalnie ciezko mi fizycznie juz..
no nic trzeba sie bedzie jakos zebrac do kupy... tylko zebym jeszcze wiedziala jak

mszu eee tam wyrodna matka mi sie zdarzylo tez czasem przepchnac lekko dziecko bo mi nogami siedzialo na przeponie i ciezko mi sie oddychalo
ja mysle ze nic zlkego sie tym nie zrobi, przeciez nie pchasz na sile tylko tak popychasz i ono samo sie tam przekreca
dodam ze jak ogladalam kiedys na zone rality czy tego typu programie porody to tam w usa np polozne jak dziecko ulozone jest jakos nie odpowiedno to wlasnie potrafily wuczc rekami kazda czesc ciala i jakos tak przesuwac dzieci wiec chyba sie tym krzywdy nie robi
ja dzis jakna ktg lezalam to czulam jak mi dzieciak wedruje po brzuchu nie mozna bylo go zlapac bo co babeczka ustawila zeby tetno wyczuc to uciekl na prawo jak ona na prawo to uciekl na lewo i w kolko tak

ineczka ja pytalam o prezent my tez bedziemy dawac w imieniu oczywiscie malenstwa nie ze od nas tak by ja ciut zachciec do nowego lokatora
ja mysle ze to fajny pomysl bo wiadomo ze te drugie dziecko czuje sie ciut odrzucone bo kazdy chucha nad tym nowym... a tak troszkie zainteresowania bedzie miec i radosci

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-25 o 22:08
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 22:07   #386
alicia4
Raczkowanie

tutaj sporo poradników znalazłam

http://www.4shared.com/dir/976769/e4...eciaczki.html#

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 23:43   #387
ycnan
Zadomowienie

mszu, cellaris, naked21, Astorianka, tulumka, też się cieszę z tej mojej psinki Śpioch z niej straszny, więc zajęcia z nią na razie dużo nie ma

Ray, współczuje przejść. Dołączam się do dziewczyn - odpoczywaj i dbaj o siebie i maleńką

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ycan, mogłabym również prosić o przesłanie "Języka niemowląt"?
Jasne, tylko adres e-mail poproszę (na priv jak nie chcesz upubliczniać)
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
nie doczytam za dużo piszecie ale rzuciło mi sie,ze któras ma jezyk niemowląt to ja też poproszę
Jak wyżej

NIKaP-n, już wysłałam

mszu, żadna wyrodna matka. Też tak czasem robiłam (np, jak mały okropnie gniótł na dole, czy pod serce się wpychał, aż nie mogłam oddychać). Ostatnio nieco się uspokoił i nie ugniata mamie flaków

JESZCZE RAZ DO WSZYSTKICH CHĘTNYCH NA JĘZYK NIEMOWLĄT - POPROSZĘ O ADRESY E-MAIL NA PRIV TO POWYSYŁAM
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 23:46   #388
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
czy wam ludzie w kolko tez nagabuja ze ciaza nie choroba???
Teraz już nie bo chyba kiepsko wyglądam i wzbudzam litość, ale wcześniej często to słyszałam Nie przejmuj się debilami, nie ma po co.

Tak na marginesie chciałam dodać, że uroczy brzuszek A co do teściowej oraz twoich duszności to musisz chyba rzeczywiście odpocząć. Myślę, że ty zwyczajnie jesteś już zmęczona tym wszystkim.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Aha i najważniejsze Dziewczyny z Krakowa czy my się jutro spotykamy?
Jeśli nadal jesteście chętne to ja jutro na 18-mogę przyjść pod Empik

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
W piątek zostawili mnie w szpitalu, wyszłam wczoraj po południu. Wszystkie badania porobili, łącznie z krzywą cukrzycową. Cukier mam niziutki (nawet po ciastkach z cukrem 68).
Pawełek ma juz 2800 (tydzień temu miał 2200-2400), także rośnie zdrowo
To super

Cytat:
Jestem zniesmaczona, leżałam na pokoju z przemiła dziewczyną. Skraca się jej szyjka, więc ma robione zastrzyki sterydowe, żeby maluszkowi wcześniej rozwinęły się płucka, bo ona ma dopiero 27tc. I Pali... I to się "ogranicza" i pali 10 fajek dziennie... Aż mnie serce bolało, niby nie moja sprawa, ale kurde człowiek chucha i dmucha na wszystko, a nie ma zagrożonej ciąży, a ona już z rozwarciem i pali
Jakaś nienormalna wariatka, w każdej chwili jej dziecko może przyjść na świat i się udusić, a ona je jeszcze dodatkowo poddusza. Jednak niektóre kobiety to są po prostu głupie i tyle...

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta Ja jak zwykle z doskoku, ale walczę tym razem z tym podniesionym cukrem i skupiam się na skomponowaniu dobrej diety. Niestety obciążenie na 75g też dało za wysokie wyniki i jestem już po wizycie u diabetologa. Przez 3 dni wszystko było ok, z Indeksem Glikemicznym jestem za pan brat, ale po serku wiejskim cukier skoczył mi bardzo.
Mam pytanie w związku z tym do dziewczyn, które walczą lub walczyły z cukrem. Za 2,5 tygodnia mam kolejne badanie na obciążenie glukozą 75g. Jak to jest - jeśli skacze mi cukier po samym serku, to co dopiero po glukozie? Czy stosując dietę praca trzustki powinna się na tyle unormować, by ta glukoza nie dawała wyników powyżej normy?
Nie słyszałam, żeby powtarzać test 75g, dlaczego ci go mają powtarzać? Co do tego po jakim czasie dieta unormuje pracę trzustki to sama nie wiem, przyznaję się bez bicia. Ja jestem ponad miesiąc na diecie cukrzycowej i niestety, ale będę na niej już do końca ciąży. Moja trzustka prawidłowo pracuje obecnie jedynie na diecie. Lekarka rozważa cały czas włączenie insuliny (bo mam też kwasice czasami) więc wynika z tego, że mi się nie polepsza - chociaż też się nie pogarsza.

Co do serka wiejskiego to ja po nim również miałam bardzo wysoki cukier. Porzuć wszystkie wyroby mleczne prócz kwaśnego mleka i jogurtu naturalnego

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
zastanawiam sie jak napisac tego posta zeby nie potraktowana być jako wyrodna matka... wlasciwie to mam pytanie...
no dobra... pytam wprost, czy wy tez przepychacie ręką dzieci w swoim brzuchu?

Czy któras z Was maja wiedze, na temat tego czy to w ogole mozna czy nie?

Moja mała czasem tak mi sie pcha na watrobe, ze nie wyrabiam, az powietrza nie moge złapac i robie to wrecz odruchowo, spycham ja troche w dol wtedy mam pare chwil spokoju... chyba nie robie jej przez to krzywdy, powiedzcie, ze nie...
Ja pytałam o to lekarza i nie, jeśli robi się to delikatnie to nie jest żadna krzywda dla dziecka. I ja też przepycham bez przesady, nie dam się zmasakrować, i nie jesteś wcale wyrodną matką

----------------------
Dostałam rzeczy od bratowej dla małej - 3 pudełka, jest tego tyle, że niepotrzebnie kupowałam swoje Samych łapek - niedrapek mam z 12 par ale powybieram tylko te ładniejsze ubranka skoro mam już też własne nowe, a resztę schowam dla innych pokoleń. W paczkach znalazłam też rożek, chyba z 5-6 różnych śpiworków i kombinezoników, nie zliczę ile bluzeczek, bodziaków i pajacy...

Chciałam porobić zdjęcia, ale wymiękłam, tyle tego było i zrobiłam tylko 4 fotki. Urzekł mnie niebieski szlafroczek A jutro opiszę wam nowinki i ciekawostki ze szkoły rodzenia bo dzisiaj już nie mam siły, niedawno dopiero wróciliśmy do domu z weekendu A rzeczy będę przebierać dopiero pod koniec tygodnia jak tż zmontuje mi przynajmniej częściowo szafę (do której nie mam na razie półek bo Ikea już ich nie robi ).
Stary 2010-07-26, 00:47   #389
NIKaP-n
BAN stały

ycnan dziękuję

Klari
super ciuszki masakra ile tego Ja właśnie skończyłam prasować kolejną porcję. Jutro poukładam na wierzch 56, pod spód 62. Reszty na razie nie tykam ;D

Moj cukier nie rósł po chudym twarogu, kefirze i jogurcie 0%
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 01:28   #390
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Wiem, że miałam nie marudzić ale kurka muszę się wyżalić. Taka przykrość jak dzisiaj to mnie chyba przez całą ciążę nie spotkała
Przybłąkał się na podwórko dzisiaj mały kociak więc niewiele myśląc postanowiliśmy z tżtem na niego zapolować (mamy już dwa tymczasy w podobnym wieku więc ładnie by się dogadały) a tu wyskakuje baba z bloku obok i się wydziera, że ona nas zna(!) że kradniemy koty, mordujemy je i sprzedajemy z nich skóry Próbowaliśmy jakoś spokojnie z nią rozmawiać ale absolutnie się nie dało. Zaczęła robić komentarze odnośnie mojej ciąży i powiedziała, że życzy mi abym urodziła kalekie dziecko Musieliśmy iść, bo jeszcze chwila a doszłoby do rękoczynów Co za wstrętne babsko.
No i kot pozostawiony na pastwę losu, a ja nie mogę przestać myśleć o tym co powiedziała. Z tego wszystkiego to chyba dzisiaj nie zasnę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości