|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1112 |
|
Przyczajenie
|
Ciężko się tu u Was przebić, ostatnio pytałam o te włosy, czy któraś z Was nie ma tego problemu? jestem przerażona wręcz...
|
|
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://breakfast.blox.pl/2010/06/Chlebki-otrebowe.html Daję maślankę mrągowską,bo mi najlepiej smakuje,a co do serków to robię i z homo i z twarogiem,w zależności ,który mam,i wychodzą pyszne chlebki. Pilnuję jedynie by ciasto nie było zbyt rzadkie i jak piekę,to nakuwam chlebek w piekarniku,podczas pieczenia....To tyle rad dodatkowych .
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
witam po weekendzie, u mnie zastój choc dietka przestrzegana. no coż nie moze byc za dlugo dobrze. dziekuje za linki z przepisami
coz za noc, nie zgadniecie co mi si eprzytrafilo normalnie w nocy, w moje czule objecia wlecial mi nietoperz przytulil sie mi do reki i tak mnie obudzil, biedaczek. przykrylam go koldra ze strachu, ale jakiez to mile stworzonko. ciekawe czy jeszcze siedzi w mojej kuchni hehe nawet dalam mu imie ale co nie spalam do 5 rano i w sumie przespalam dzis ok 3h to inna bajka. Nietoperku bądź zdrów ![]() no i gratuluje spadkow. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale powiem Ci, że fajny pomysł z tą zszatkowaną kapustą, następnym razem zrobię takie
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rewelacja, ale zaczyna działac po ok 1 mc jedna tabletka dziannie ale trzeba się pilnować by był efekt
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
|
#1118 |
|
Przyczajenie
|
Łykam, łykam, ale z tego co mi wiadomo, to rekcja organizmu nad nadmiar białek. Nie miałam tego dotychczas, a na diecie jestem już od kwietnia...chyba będę zmuszona ją przerwać, a nie chcę, bo jeszcze 5 kg mi zostało, przez wcześniejsze zastoje spowodowane grzechami!
|
|
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie od czwartkowego ważenia i po bezgrzesznym weekendzie malutki tylko malutki spadek- 0,2 kg. Pocieszam się, że możne to przez zbliżający się @ i postanowiłam, że następne ważenie będzie najwcześniej w piątek... Zaraz ruszam na poszukiwanie drożdży instant na pizzę i w związku z tym mam pytanko, jakiego koncentratu pomidorowego używacie? W domu mam Pudliszki 70g ( Wartość odżywcza w 100 g produktu: białko 5,6 g; węglowodany 16,7 g; tłuszcz 1,5 g; Wartość energetyczna: 387 kJ (92 kcal)) i Dawtona (na stronie nie znalazłam wartości, ale zachęcają, że: "Bez konserwantów, Bez tłuszczu, Bez cukru, Wegetariańskie, Bez laktozy" ![]() Dlatego wolę spytać, bo może macie jakąś pewniejszą firmę, a ja zaraz idę na zakupy
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
ja ciieeeee 22 strony musialam przeczytac!!!! ale juz jestem
![]() witam Szalone Dukanki poczytalam Was sobie troche, widze ze jakas "kłótnia" była, ale juz wszystko chyba wyjasnione ![]() u mnie na wadze w sobote było 59,5 kg ![]() ale dzis jest 60 zła jestem troche ale przeciez zyl sobie nie podetne:P heheheps: gratki za spadki WSZYSTKIM ![]()
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dziś zaczęłam ![]() fizycznie czuję się OK, nie jestem głodna no ale psychicznie (pogrzeb) to nie za bardzo no ale przecież to nie wina diety
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez wypadają, dopiero co zaczęły zdrowiec po tarczycy a tu zaś dostały kopa. Ja jestem na diecie już 3 miesiace a zaczęły wypadać około 2 tygodni temu. narazie nic nie łykam bo mam nadzieję szybko skończyć 2 fazę.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Musisz być ślepą wyznawczynią zasad Papy Dukana
i podporządkowac się bezwolnie jego zaleceniom ![]() Musisz przestudiować dogłębnie naszą biblię Ponadto musisz być miła, towarzyska, sympatyczna, elokwentna, dowcipna, inteligentna, empatyczna, elastyczna, uśmiechnięta, rozgarnięta.... eeeeeeeeemmmmmmm co by tu jeszcze..... może inne koleżanki sekciary mi pomogą.... A tak na powaznie to dawaj do nas, witamy
|
|
|
|
#1124 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Boje się, że do końca sierpnia wyłysieję:P będę laska Kodżaka: hahaha ale tak poważnie, to chyba nasz organizm zaczyna protestować. Pociągnę jeszcze dwa tyg i zaczynam trzecią fazę, plus duży zastrzyk ruchu miałam już dzisiaj rano zacząć biegać, ale jakoś tak pogoda mnie zdołowała, że postanowiłam zostać w łóżku:P może jak się rozpogodzi, to wieczorem machnę sobie 35-cio minutowy jogging Bę
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam w jakiejś tabeli mądrej, że prasując spala się 144 kcal/godz. Czyli że ja wczoraj spaliłam ok. 500
![]() Tyz piknie... |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim w nowej czesci watku
![]() ja grzecznie dukam w II fazie... w trybie 5/5... powiedzcie, czy mi sie wydaje czy PP to po prostu dzien jak na uderzeniowce? a na PW moge jesc dodatkowe warzywka z listy... tak rozumiem ale prosze o korekte jak cos...
|
|
#1127 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane ! duk duk !!!!
jak zwykle po weekendzie nadrabiam mase postow od piatku ( ale to dobrze bo mi sie nie nudzi w pracy ) niedawno chwalilam sie Wam, ze spadlo na 85 a tu od piatku przez weekend spadl caly kilogram!!!! wczoraj na wadze 84,4 dzisiaj rowne 84!!!! huura ahh i to na PW tak polecialo bo dzis dopiero drugi dzien PP zmieniam podpis! a jak ![]() PS zaraz Wam dziewczynki poodpisuje tylko poczytam jeszcze troszke co tam naskrobalyscie
|
#1129 | ||
|
BAN stały
|
Dukam sobie dopiero od ponad tygodnia, dokladnie od 19 lipca, dotychczasowe osiagniecia to -3kg na 5 dniowej uderzeniowce.
Tak średnio na jeza w porownianiu do niektorych dziewojek ![]() Ale zachasałam rękawy i jade ostro do celu hehe ![]() ależ dziekuje w sekcie sie melduje ![]() Cytat:
oczywiscie podpisuje sie pod wszytskim, bede sumiennym zołniezem papy dukana! A tak na powaznie dzieki za tak obfite powitanie to bedzie niezle granie na dukanie ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() i tez niestety miewam problemiki z włosami, jak ich stan mi sie pogroszy od diety to bedzie niezly bigos. Cos kosztem czegos. Ja ostatnio faszeruje sie Humavitem i polecam, jest dobry nie tylko na włosy ale i na wszytskie inne przydatki skóry. |
||
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
Ale wam zazdroszcze dziewczyny
no to dołączam do dukanek , i mam nadzieje ze jak najdluzej z wami pozostane Miłego dnia !
|
#1131 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3 łyżki otręb 1 jajo 2 łyżeczki jogurtu troche soli i wlewamy na GORĄCĄ patelnie smazymy z dwuch stron po usmażeniu wrzucamy to co mamy np -pekińska -wieśniak -plasterki szynki -ogurek -pomidor -sos czosnkowy wszystko razem mieszamy i mamy takie cudo ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, świetny pomysł na kolacyjkę dziś może...?
![]() No bo od jutra PP... |
|
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierś kroisz w kostke obsypujesz przyprawa do kurczaka odstawiasz do lodówki przynajmniej na 30 minut podsmazasz na patelni wrzucasz na placka dodajesz pokrojonego ogórka konserwowego polewasz sosem czosnkowym zawijasz i masz kebaba na PP ![]() ma ktos przepis na szybki deserek
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja już wróciłam, kary nie bylo
![]() Wszamałam po raz pierwszy (w życiu zresztą) robione przeze mnie leczo Było pyyyycha, bardzo ostre - tak, jak lubię Ale nie dałam rady całego - zostawiam na jutro. Muszę wam coś opowiedzieć Otóż zajrzałam w drodze powrotnej do pracy. I przyszedł pan na piwo, typ ok 50tki, koszula rozpięta na klacie ( dosyć bogatej w owłosienie ), złoty łańcuch. Prosi to piwo, a że Ania, która stała na kasie zmęczona, to jakoś specjalnie się nie uśmiechała. A on najpierw wziął taki potęęęęężny oddech i ryknął na cały lokal "Uśmiechnij się! To lepsze niż sex!" Myślałam, że padnę P.S. A teraz wcinam ciasteczka owsiane
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Cześć sekciary! DUK DUK
![]() Widzę, że ofiary już złożone wujciowi Dukanowi w postaci serniczków, chlebków, pizzy i spadeczków U mnie wzrosty ale zbliża się wredna @, boli mnie już wszystko brzuch, cycki, kręgosłup, głowa, puchnę w oczach.......wszystkie możliwe zwiastuny .....a @ jak @ przydzie gdzieś za tydzień, a ja się będę męczyć w tym czasie wrrrrr!Ale z Wami będzie raźniej ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez missines Czas edycji: 2010-07-26 o 14:23 |
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Dziś mój pierwszy dzień z 5 Ale jestem dobrej myśli Właśnie wróciłam z praktyk, a w pracy dziś 2 Anie imieniny miały, oczywiście ciastem zachęcały ale się nie dałam Schowałam dla Tż ![]() Mam pytanko, czy może być tuńczyk w sosie własnym i zalewie , czy tylko w sosie własnym? I z czym go mieszałyście?
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest baaardzo fajny pomysła na jutrzejszą kolację
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jezuuu.. nie mam nawet czasu Was poczytac
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Zostały mi 3 żółtka, ma ktoś pomysły na ich wykorzystanie?
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

.

58kg 

ja też dziś zaczęłam 

i podporządkowac się bezwolnie jego zaleceniom 

Boszszszeee. Ale pysznie wygląda. Co to? Placek pizzowy, a na nim co znalazłaś w lodówce? Opowiedz mi o tym