|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Podsyłam link do bloga o oszczędzaniu, który odkryłam ostatnimi czasy (nawet przyjemnie się czyta)
![]() http://frugal.blox.pl/html |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja się właśnie staram większe, żeby były na później, bo wiadomo, że jak się rodzi nowe dzieciątko, to młoda mama dostanie pełno ciuchów na już, a potem się musi sama martwić. Nawet bym i kupiła dla tego nowego maluszka ubranka, ale jak on ma teraz dopiero 54cm, a koszulki były 68 i wyżej, to stwierdziłam, że kupię coś innego, bo wydaje mi się, że nim on do rozmiaru 68 i wyżej dojdzie to już będzie dość zimno?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to poszłam robić małej mleko, a sobie kawę i nasypałam sobie do kawy 6 łyżeczek jej mleka ![]() ![]() ![]() niedługo Tż wraca do domu i muszę obiadek wstawić ![]() a wy kobietki też chodzicie po domu w dresie bez makijażu, czy jesteście zawsze umalowane/piękne/odstrzelone, bo jestem ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oczy pomalowane mam praktycznie zawsze, bo pudru na twarz nie używam jedynie co zawsze muszę mieć to prefekt ułożone włosy (bo mam krótkie, a jak nie uczesane to wyglądam jak idź stąd i nie wracaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczy staram się mieć pomalowane, ale podkładu w domu nie nakładam, bo czym mniej tym młodziej ![]() ![]() pytałam, bo są dziewczyny co ich nigdy nie widziałam bez make-up i w domowych ciuchach, ale może to nie znaczy, że tak nie chodzą ![]() bo ja w tym dresie non stop to się jak żul niekiedy czuję ![]() ![]() aha i niekiedy mam czepek na głowie, bo odżywkę wax nakładam ![]() ![]() Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Ostatnio długi już czas się nie maluję, więc czy to do pracy czy po domu chodzę tylko z kremem na buzi
![]() A co do ubrań, to mam podział ubrań na te 'po domu' i na 'poza domem'. Te po domu to są spodnie dresowe, jakieś bluzki, które szkoda mi wyrzucić, a nie wyjdę w nich poza dom, bo np. nie doprałam plamy. Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2010-07-26 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Gdyby można było, to bym pewnie o tej sprawie już dawno zapomniała.
Szanowny bank nie robi sobie za dużo naszych starań. Każą w kółko składac reklamacje na które odpowiadają po 30 dniach (tyle mają na rozpatrzenie) i proszą np. o jakiś papier którego im brakuje. Gdyby podeszli do tego normalnie powiedzieli otwarcie co i jak to sprawa jest naprawdę nie trudna - na policji mi powiedzieli że oni to robią specjalnie. bo część ludzi odpuszcza jak się musi tak męczyć, ale ja nie odpuszczę. Sprawa jest zgłoszona na policję i do prokuratury spełnione są wszystkie ich prośby a ja czekam na rozpatrzenie kolejnej reklamacji. Jak boga kocham, jeśli za 30 dni zamiast oddania mi pieniędzy odpiszą mi że potrzebują kolejnej pierdoły - o czym mogliby poinformować wcześniej - idę z tym do telewizji (TVN lubi takie rzeczy ![]()
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
Jem obiadek, zaraz zmywanko i czytam.
Ja łażę w ciuchach "domowych", włosy chcę mieć zwykle świeże, ale makijaż nakładam czasem, jak jestem tylko w domu. W sumie to sam tusz i błyszczyk. Ale TŻ woli mnie zupełnie pure natural, więc nawet na gołą twarz łażę ![]() gwoli wyjaśnienia opisuję sytuacje jak mieszkaliśmy w wakacje np. tydzień u niego, albo jakiś wyjazd czy coś. Dopiero się zacznie... ![]()
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie to są dobra komplementarne ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy ten dzień oczywiście jestem do wieczora w makijażu i w ciuszkach domowych - stare jeansy i tshirt, albo dres. Natomiast jak mam wolne to zazwyczaj mi się malować nie chce na siedzenie w domu. Jak teraz mamy urlop to malowałam się ostatnio w piątek wieczorem - wychodziliśmy ze znajomymi. Mam jednak fioła na punkcie czystych włosów więc zawsze umyte i prysznic też musi być. Więc czysto, świeżo i naturalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie mogę mieć brudnych paznokci, krótkie, rozdwojone [u mnie norma, bo nic na nie nie działa] ale brudne- nie!
Włosy czasem przetrzymywałam, ale to jak nie wychodziłam i nikt nie przychodził, albo jaka choroba czy wielki dół mnie złapał. Chociaż przy Lubym to tylko w chorobie pozwoliłam sobie na taki stan, bo zwyczajnie nie miałam siły nawet leżeć- tylko płacz i łykanie tabletek.
#2295 | |
Zakorzenienie
|
prysznic obowiązkowo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki szlafrok mam. kupiłam przed pójściem do szpitala w Tesco po przecenie rzecz jasna ![]() a co do wałka to tylko jak próbuję robić pizze (zresztą i tak nie jest mi dane zrobić taką jak z pizzerii) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Głowa... ajć, ja się obawiam jak tu oszczędzać na wodzie np. jak muszę umyć włosy do pośladków już teraz.
Olejku spróbuję, dziękuję ![]() A mój TŻ wałkował pizzę... szklanką, bo wałkiem mu ponoć niewygodnie- idzie mu to genialnie!
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tu gadu gadu, a ja już pranie włączyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
http://demotywatory.pl/1920287/SIE
przyznawać się, która tego demota zamieściła? ![]() a dla wszystkich SPD, które zmagają się z bankami, na pociechę (uwaga, lekko wulgarne): http://komixxy.pl/201149/Linda Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-07-26 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zadomowienie
|
Dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Mi się marzy taki miluchny, cieplusi szlafrok, jakiś kurczakowo żółty, albo śnieżnobiały ew. jakiś zgaszony morski
![]() A czepka sobie nie wyobrażam ![]() Powiedzcie mi drogie kobietki, jak to jest na początku, jak się zamieszka razem. Luby pracuje, ja jeszcze nie, bom na praktykach, więc dopiero jak wrócę się rozejrzę. Szukamy mieszkanka, ale że to stolica to ciężko, jak jeszcze trzeba znaleźć coś w miarę blisko uczelni, a i mojej przyszłej pracy, nie mówiąc o cenach i warunkach. Ew. mamy kawalerkę TŻ, ale jest ona teraz wynajmowana i dokładnie ze 2 bloki dalej od przyszłych teściów, dlatego tez sa plusy szukania czegoś innego. Ale z drugiej str. tutaj znamy warunki, wiemy czego możemy się spodziewać, a że my niezmotoryzowani a TŻ do 17 w pracy to góra 2 mieszkania na dzień obejrzymy. A w ogóle mielismy ze 3 umówione, to w ten sam dzień oddzwaniali, że jednak nie mogą przyjechać... ![]() ![]() Dlatego też ja pracy będę szukać jak będzie już wiadomo gdzie mieszkanko, bo bez sensu jechać na 2 koniec miasta. aj, wygadałam się ![]()
#2302 |
Wtajemniczenie
|
no. wróciłam. przeczytałam zaległości
![]() co do Waszych wypowiedzi: - sprzątanie, gotowanie, prasowanie itp. - lubię. Piorę ręcznie od pół roku, czasem coś do teściów na pralkę (ręczniki, spodnie), ale koszule P. codziennie prawie w miseczce. prasuję - lubię, zmywam - nienawidzę ![]() ![]() ![]() po domu mam dwie pary spodni dresowych(na zimę i chłodniejsze dni inne) i spódniczkę własną ręką uszytą, do tego 2-3 bluzki lub sweterki zimą, a w upały pomykam na golasa albo w bokserce P (teraz miałam problem, jak ktoś do drzwi zadzwonił ![]() ![]() ![]() ![]() kasę zbieramy na coś z listy rzeczy do kupienia - pralka, mikrofala, instalacja gazowa do auta ![]() ![]() zaraz po zamieszkaniu jest ... hmmm... .lekko dziwnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miesiąc temu mieszkaliśmy razem tydzień i się dowiedziałam, że dziura z guzikami w kołdrze musi być na górze
![]() i że głowę On myje jak się cały wykąpie, i wyjdzie, to nad wanną na stojąco ![]() My już na wyższy level wskakujemy to łazienkowe rzeczy stają się normalne. Ja nie mogę się doczekać... ![]()
#2305 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku to im bliżej było przeprowadzki do mieszkania to ja się coraz bardziej obwiałam i miałam wątpliwości (bo u mamy tak dobrze było
![]() ![]()
#2306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() głowę też myje na końcu, i jakby mógł to wcale by się nie golił bo nie lubi, a jak zasypia to musi - MUSI - położyć na mnie całą nogę. inaczej nie zaśnie ![]() ![]() ![]() wiecie co, zamiast się pilnować z dietą, bo kostium kąpielowy w końcu mam, to zrobiłam dziś wieczorem 2 słoiki smalczyku ze skwarkami i cebulką... chyba zwariowałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie podobnie z dietą. ![]() Postanowiłam sobie na początku urlopu, że można by odrobinę nad sylwetką popracować. Wiadomo, więcej czasu więc ćwiczenia mogłyby być. Nie dużo nawet, z kilogram dwa i byłoby ok bo wygodniej byłoby mi w obcisłej kiecce w której się wybieram na wesele za dwa tygodnie. I co? Jemy z okazji czasu wolnego, więcej, częściej i ile razy ćwiczyłam? ZERO!!!!!! ZEEEEEEEERRRRRRRROOOOOOOO OO! ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Aaaaaaa no i w związku z rozleniwieniem nie chce mi się nic. Absolutnie nic. Nawet z kanapy ruszyć. Dzisiaj w ramach 'robienia czegoś' aż pozmywałam i umyłam pędzle do makijażu.
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Witajcie dziewczyny... pisze do was już mężatka z dwudniowym stażem!
Cóż to był za ślub... |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do ćwiczeń - polecam np. pussycat dolls workout ![]()
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2010-07-26 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.