|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a to moje dzisiejsze Rrrr śniadanie: owsianka na mleku 0.5% z wkrojonym kiwi i otrębami pszennymi II śniadanie: kefir (duży, 400 g), duży pomidor obiad: leczo (pomidory, papryka czerwona, cebula) z kawałkami piersi kurczaka na ostro i brązowym ryżem podwieczorek: dwa jaja na twardo, ogórek, trochę twarogu kolacja: kawałek filetu z makreli opiekanego (bez skóry) i kilka rzodkiewek i jak ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
wczorajsze samodzielne p choc moze wyszlo u, praktycznie wszystko jadłam na miescie...
przed:banan, pozostalosci po ciastkach maslanych z maslem orzechowym. przejście do baru, z 15 minut I- jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem. kanapka(2 kromki bialego chleba, maslo ser warzywa-chyba) kilka minut w sklepie i powrót do baru... a tam tani budyń waniliowy z sokiem, i wrzuconymi orzeszkami ziemnymi powrót do domu 80gr chipsów paprykowych na pół z siostrą II- brzoskwiń kilka i 2 banany, kilka kiwi, zalane to maślanką stracciatella, i dokonczone orzeszki ziemne - razem jakies 100gr zjadłam, z puszki 150gr bo musialam podzielic sie z siostrą ![]() spacer z siostrą i duża porcja frytek z posypką ketchupem i sosem pikantnym, na pół z siostrą, choć zjadłam większą porcję. III- pomidorowa z makaronem ziemniaki z masłem - mega dużo, aż się zdziwiłam ![]() kotlet z piersi indyka panierowany, buraczki zasmażane, surówka z pora. kompot deser: ryz ze smietana i jablkiem spacerem do domu IV czyli to co bylo; banan, wafelki kakaowe duuzo, jakies ciastka,2 kromki chleba bananowego z nutellą ![]() V- gorący kubek rosół, grahamka z maslem,serem, pomidorem rzodkiewkami ogórkami i co tam jeszcze było ostatnia kromka chleba bananowego z maslem orzechowym nie dosc,ze lipa,to jeszcze niedlugo bedzie bankructwo ![]()
#4534 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
Śniadanie: bułka na pol, kazda polowka z masłem, plastrem szynki, pomidorkiem. Jogurt jogobella (maly kubeczek) z garscia musli. IIŚniadanie: budyń śmietankowy, banan, brzoskwinia, garść paluszków. Obiad: żeberka (2 kawałki) w sosie grzybowym, 2 ziemniaki z koperkiem i pietruszką, kapusta na słodko. Kolacja: sałatka ( łosoś, sałata lodowa, pomidor, ogórek, polane oliwa z oliwek). Kromka chleba z białym serem i rzodkiweką. Oceni ktoś? Ładnie prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Moje UUUuuuuUUUuuuuUUUuuuu ![]() 1śniadanie: szklanka mleka sojowego, 50 gr musli nestle traditional <bez cukru> 2. bułka grahamka 70 gr, z serkiej wiejskim 2 łyżki, łyżeczka dzemu porzeczkowego obiad: jajecznica z 2 jaj, 3 ziemniaki, 2 pomidory podwieczorek ! <jupi> ![]() ![]() ![]() kolacja: i tu dylemat bo zaaawsze nie wiem ![]() Proszę o o cenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4537 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
słabo z nnkt reszta jw Cytat:
![]() jak na Twój wzrost, wagę i sytuację to niewielkie to U. Dodaj jakieś orzechy. Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wróciłam od babci, ale bez kg na +... a babcia rozpieszczała a teraz moje wczorajsze U/P (trzeba te wymiary pisać? przed moim wyjazdem jeszcze tego obowiązku nie było...) śn. jajecznica z ok 2,5 jaja wielkiego na pomidorach, smażona oczywiście na oleju; 3 kromki razowca z maslem, serem i pomidorkiem z bazylią banan; duży jogo nat. z kilkoma garściami malin (zrywane i przywiezione od babci ![]() troche podjedzonych orzechów włoskich ob. porcja rosołu z makaronem i pietruchą; talerz fasolki szapargowej polanej dużą ilością bułki tartej podsmażonej na oleju; upieczone udko z kurczaka; miseczka pomidorów ze śmietaną 18% i szczypiorem 2 szkl kompotu z czerwonych porzeczek (też przywiezione od babci) d: 2 gałki lodów śmietankowych i truskawkowych; p: budyń śmietankowy na mleku 3,2 z orzechami włoskimi, polane syropem malinowym K: 3 kawałki morszczuka smażonego w cieście nalesnikowym ![]() ![]() ![]() paczuszka chipsów; podjedzone sporo masy do torta który robiłam (makowy z masą z białej czekolady... więc jak tu sie nie oprzeć kremówce z bialą czekoladą? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
po długim czasie U
Sobotnie: 1. jedna duża chałka z masełkiem; kubas gorącego mleka 2. kanapka z razowca duża z serem i rzodkiewkami z solą; serek homogenizowany 3. garść orzechów nerkowca; jakieś takie duże rodzynki 4. ryż jaśminowy, szaszłyk drobiowy smażony na oliwce duszony w sosie owocowym; przekładany ananasem i brzoskwinią; surówka z marchwi i słonecznikiem; wydrążona łódeczka ogórka świeżego z farszem: ogórek, rzodkiewka, jogurt naturalny z czosnkiem 5. 2 czekoladki miętowe after coś te nowe z jeżyną czy czymś 6. 2 ciastka owsiane własnej roboty; kawa z mlekiem zagęszczanym light z magnezem 7. bułka grahamka z serkiem typu włoskiego; małe mleko sojowe alpro czekoladowe; pomidor 8. pół lampki wina sporo ruchu Niedzielne: 1. owsianka na mleku z fitellą kokosową, bananem, orzechami nerkowca 2. kromka chleba razowego z masłem orzechowym, serkiem typu włoskiego i dżemem truskawkowym słodzonym sokiem z winogron 3. ta nowa princessa vitale marchwiowo- brzoskwiniowa, kawa inka z magnezem z mleczkiem z magnezem 4. pierogi z cukinią i pieczarkami z sosem rozmarynowym, surówka 5. muffin z jagodami, kawa latte z mlekiem 6. cukierek 7. piwko redds małe 8. kawałek chlebka białego z masłem czosnkowym i pomidorem 9. do filmu na pół paluszki z sezamem dużo ruchu ![]() gdzieś tam jeszcze był trójkąt pleśniaka własnej roboty z dżemem gruszkowym i śliwkami
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-07-26 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() początki są śmieszne, ale to na pewno byłoby tańsze niż codzienne jedzenie w restauracjach. jadło ok, podoba mi sie,ale nie widze w nim tego "czegoś" ![]() Cytat:
![]() okresik jest?? Cytat:
nie bój sie jedzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za ocenę
![]() Kika171- mleko sojowe, gdyż nie mogę pić krowiego niestety :-/ Kiedyś miałam ed, ale sama wyszłam przez pół roku, ważyłam 42 kg przy wzr 169 :/ I pewnego wieczoru powiedziałam dość.... Zaczęłam normalnie jeść ale przytyłam-jojo za bardzo... Wrócił mi rozum do głowy i zaczęłam normalnie jeść dużo sportu, osiągnęłam to co chciałam, waga ok, i "uczę" się normalności. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
U, wychodzenie z ED
I(7.00): owsiana z 4łyżek na wodzie z dwoma łyżkami otrebów, garśią orzechów, sporą ilością jagód i kilkoma winogronami, kakao na mleku 2% II(11.00): kromka domowego chleba na zakwasie z szynką, pomidor, herbata 30min interwałów, rozciąganie III(14.00): grillowana pierś kurczaka, gotowane bataty, sałatka (sałata, pomidor ogórek, skropione oliwą z oliwek), herbata IV(16.00): brzoskwinia, czarna kawa ze słodzikiem V(19.00): kawałek wędzonego tuńczyka, 3 kromki WASY z masłem i pomidorem, kawałek arbuza naprawdę strasznie się staram, czy jest chociaż odrobinę lepiej? co jeszcze powinnam zmienić? Edytowane przez magdalenka_89 Czas edycji: 2010-07-26 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
rano zazwyczaj głodna nie jestem i nie mam ochoty ale chyba trzeba sie przełamać
![]() prawdziwego masełka nie jadłam i żałuję bo masło uwielbiam a chłopacy niczego sobie... szczególnie nad jeziorkiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Moje U :
Śniadanie: 1/2 bułki pszennej z masłem i dżemem śliwkowym 1/2 bułki pszennej z masłem i musem jabłkowo cynamonowo waniliowym 1 kromka pumpernikla z masłem i 1/2 plastra sera wędzonego 1 kromka pumpernikla z serem białym i pomidorem Śniadanie 2: pomarańczo, serek straciattela 130g ,kubek gorącej czekolady Obiad: potrawka ryżowa z kurczakiem ( pierś z kurczaka pokrojona , z 1/2 opakowania ryżu parboiled z dzikim zmieszana z 4 łyżkami kukurydzy z 5 fasolki czerwonej ,groszek,5 plastrów cukini wymiaszane z sosem pieczeniowym ) Ps. jestem tak napchana tym obiadem =/ że mam odczucie jakbym od razu przytła z 5kg Kolacja: szpinak smażony na oliwie z oliwek z jajkiem
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-07-26 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio też rodzice wyjechali i coś tam sobie gotowałam sama, więc cosik ugotować umiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy cały czy nie,ale dali taką duużą miskę 500ml prawie cala zapelniona:P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4548 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie, nie jest lepiej Cytat:
![]() ale mam nadzieję, że waga "ok" nie oznacza niedowagi ![]() w razie problemów, pytań -pw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
i mam wrażenie,że pęknę... ![]() ocenicie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
mhm... wpadla jeszcze princessa
![]() dzieki ![]() niestety @ nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie orzechy to moze oliwa z oliwek,tluste ryby,maslo orzechowe? pistacje i migdaly tez ci nie wchodzą? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoja droga po pieczywie pelnoziarnistym, lodach, mleku mam zatwardzenia... cos jest nie tak i nie wiem co. Oliwe z oliwek uzywam do salatek i do smazenia(z 2 tloczenia bo podobno na niej wolno smazyc a na tej co dodaje do salatek czyli tej z pierwszego tloczenia nie). Rybki rowniez staram sie jesc(chociaz za nimi nie przepadam), wpadaja conajmniej 2-3 razy w tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Przyczajenie
|
Kika171- Dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Niestety ja nie mam dostepu do wszystkich produktow jak tu podaja dziewczyny z PL.Na stale mieszkam w Hiszpanii,gdzie nie dostane wiesniaka,ani zadnego serka homo,kasz tez nie wiec jestem ograniczona.Z chudymi wedlinami tez mam problem,bo tu takich jak w PL nie robia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ja wolałabym się przemęczyć a odzyskać okres. Ty widocznie masz inne priorytety. Orzechy nie? PIJ oliwe/olej, jedz maslo. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U: ![]() I. Bułka podłużna z masełkiem-połowa z plastrem twarogu & dżem wiśniowy, połowa z sałatą, serem, szynką + warzywka, miseczka płatków z mlekiem ( cf) II. Jabłko starte + cynamon wymieszane z twarogiem i łychą jogurtu, całość wyłożona na makaron III. Pomidorowa na rosołku z furą warzyw i makaronem + wdrobione mięso kuraka IV. Budyń cappuccino + 1/2 paczki herbatników, orzechy w miodzie + starta czekolada aRbUzzzz... V. Jajecznica z pomidorem + szynka + koperek, grahamencja z masłem i serem topionym w plastrach + ogóras żeby ot-a nie było^
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny! z góry przepraszam za off, ale nie chciałam specjalnie zakładać nowego wątku. co zjeść, żeby nie zaszkodzić jelitom po całej dobie niejedzenia?
#4558 |
Raczkowanie
|
no to może moje U:
1. owsianka z 4łych płatków owsianych na 1,5 szklanki (300ml ?) mleka 2%, z łychą otrąb pszennych, łyżeczką owsianych, łyżeczką miodku i jabłkiem podprażonym z cynamonem; herbata zielona 2. bułka żytnia z masełkiem- pół z serem żółtym, pomidorem i sałatą lodową; pół z szynką z indyka, pomidorem i sałatą lodową 3. 2 gałki ziemniaków, porcja gulaszu z indyka, 2 ogórki małosolne; d: morelka ![]() 4. serek homogenizowany waniliowy 125g. z łychą jogurtu naturalnego, łychą rodzynek i kilkoma włoskimi orzechami 5. 2 spore kromki ciemnego chlebka z dynią maźnięte masełkiem-obie z filetem z pstrąga wędzonego, papryką czerwoną i sałatą; herbata zielona i proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze Utrzymanie
I kawa zbożowa z mlekiem 3,2% + owsianka z mlekiem i porzeczkami II kromka chleba pszennego z masłem, kiełbasą i kapustą czerwoną III ziemniaki z kotletem mielonym i kapustą czerwoną IV podpłomyki toffi + garść nerkowców V herbata + ciabatta z masłem, polędwicą sopocką, jajecznicą i pomidorem Miłego wieczorku Wam życzę ![]() ![]()
#4560 |
Raczkowanie
|
Moje Uuu..
![]() ![]() Waga: 58 kg Wzrost: 171 cm Wiek: 15 lat Śniadanie: [9:00] Musli (13 łyżek), orzechy laskowe, orzechy włoskie, ziarna słonecznika z gorącym mlekiem 2%, brzoskwinia, wiśnie, śliwki.. ![]() II śniadanie: [12:00] Budyń czekoladowy na mleku 2%, ziarna słonecznika, wiśnie, śliwki.. ![]() Obiad: [15:00] Zupa warzywna (kalafior, fasolka, ziemniaczki, marchewka, pomidor, itp.) z mięsem wieprzowym.. (duża michaaaa.. ) Deser (?): 3 lody (takie w biedronce są do zamrożenia < - - w moim wczesnym dzieciństwie w sklepach było ich pełno ) ![]() Podwieczorek: [18:00] Sałatka (pomidory, ogórki, cebula, papryka, sałata polane jogurtem naturalnym i olejem z palmy) ![]() Kolacja: [zjedzona przed chwilką] 2 kromki chleba razowego z masłem (dodany czosnek), szynką, pomidor, ogórek.. ![]() Piciuuu: 1,5l wody, kilka kubków zielonej herbaty ![]() Do ocenki ![]()
Mówię walcz~! Mówię uwierz! Mówię biegnij na szczyt! Mówię tańcz taniec życia jakby nikt nie patrzył! Aby bariery zmiażdżyć, wznieś ku niebu dłonie.. Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone! Edytowane przez Mirusiaa Czas edycji: 2010-07-26 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.