![]() |
#4591 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() dobrze dziekuje chyba mam juz skurcze na pewno mam jakies bole wieczorami jak sie do lozka juz poloze takie wrazenie jakby mala po spojeniu lonowym ni to kopala ni to naciskala, ja nie wiem co ona tam robi no i ten brzuch na kolanach na koniec dnia... bylismy w Bristolu dzis bo moj maz mial pogadanke a propos jego prawka - niegrzeczny z niego kierowca ![]() ![]() Cytat:
a zapal do sprzatania mialam przez 2-3 dni teraz juz mi sie nie chce... poza tym ciezko
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam szybkie pytanie, bo zaraz jedziemy do szpitala na badania: jak będą robić Dorotce szczepienie to ono jest w ramię? Jak ubiorę jej body z długim rękawem to pewnie będę ją musiała rozebrać? A jak w ogóle wygląda to badanie w 8 tygodniu? Co jej będą sprawdzać, o co pytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Wtajemniczenie
|
hanjah kluja chyba w pietke... ja nie wiem
#4594 |
Zakorzenienie
|
Z piętki pobierają krew. A szczepienia chyba w ramię? Ale witaminę K po porodzie dostała w udo.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Pytanie już nieaktualne, bo musimy wychodzić. Dowiem się w praktyce jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
a faktycznie...
a moze w dupke???
#4596 |
Zakorzenienie
|
Hanjah pewnie juz pojechaliscie, ale zobaczymy jak Wam dali
![]() ![]() Anilkadro sliczne zdjecie, spory brzuszek ![]() U mnie znowu pada...
#4597 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() 1) dziewczyny ale te wasze pociechy sa kochane ![]() 2) Dzis czuje sie o niebo lepiej , jednak płukanie woda z sola pomaga ! Mleko z czosnkiem tez - zobaczymy czy uda mi sie wyleczyc do piatku bo w piatek lece do PL na 2 tyg urlopik ![]() 3) Vedmo co tam u Ciebie juz rozpakowana czy jeszcze Adaś siedzi w brzuszku?? 4) Ursull a co u ciebie cos rzadko wpadasz . 5) Wczoraj kupiłam pierwsze bodziaki 3 pary i łapki nie drapki (50 p) za nie dałam wow ![]() 6) U nas jakos pochmurno dzisiaj ale nawet ciepło. blonde twoja pociecha ma tak niebieskie oczy i do tego takie duze ze az dech w piersi zapiera to spojrzenie !
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kazdy zachwyca sie Sebusia spojrzeniem ![]() ![]() ![]() ![]() Hanjah daj znac jak tam po szczepieniu?
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Ja mam leżaczek z wibracją ale małą jakoś nie lubi tam leżeć. Dziś byłam u GP i nawet mnie sprawdziła.Wszystko ok.kochać się można i dostałam tabletki.Pytała sie czy chcę wkładkę ale jakoś się boje.Pomyślę o tym po wakacjach. Już tylko 6 dni i wyjeżdzamy ![]() Moi rodzice wyjechali wczoraj.Jaka cisza i spokój nastały. Moja Ola jest aniołkiem do południa.Ladnie je poleży w koszyku, sama zaśnie.Ale po południu to juz sie chyba nudzi być grzeczna i pokazuje różki.Płacz na każdym kroku. Przyszły mi wyniki z laboratorium.Wszystko ok.Także muszę być na diecie do końca sierpnia.Jak zejdą chrostki to powoli wprowadzać mam inne produkty. Tylko, że chrostki schodzą powoli z główki i buzi a pojawiają sie nowe na nóżkach i rączkach. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-26 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darianna najwazniejsze, ze wynki dobre ![]()
![]() |
#4602 | |||
Zadomowienie
|
Fajnie sie oglada Wasze zdjecia
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czemu? W dluzsza trase to tylko noca... Nie, jestesmy z Adasiem oficjalnie dzien po terminie, ale pisalam Wam juz, ze mi te kilka dodatkowych dni akurat pasuje ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze uda Ci sie zwalczyc chorobsko do czasu wyjazdu. I napisz, w co mala kluli, taka praktyczna wiedza moze sie przydac ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Witam Was.
Podczytuje Was od paru dni i zastanawiam sie co napisac. Moze zaczne od tego ze tak jak wy mieszkam w uk i spodziewam sie dzidziusia.Pierwsza ciaze poronilam w maju.A teraz jestem w 5-6 tyg.Ciesze sie bardzo ale jednoczesnie sa obawy i lek przed tym co sie stalo poprzednio.Staram sie o tym nie myslec i zyc normalnie,ale to czasem jest silniejsze ode mnie.Szczerze mowiac do tej pory nie znam przyczyn poprzedniego poronienia bo jedyne badania jakie mi tu wykonywali to badanie krwi i moczu dopoki poziom hcg nie spadl do normy.A potem juz nic.Bylam na wizycie po wszystkim u dr pytala co i jak i stwierdzila ze wszystko jest ok.Teraz nie wiem co mam myslec wizyte mam w czwartek ale to kolejna wizyta u lekarza pierwszego kontaktu,ktory nic nie robi tylko wazy mnie i mierzy cisnienie.Mysle o wizycie w pl klinice w londynie,ale sama nie wiem.Tyle sie czyta o tych lekarzach polskich za granica ze zaczynam watpic ze oni mi pomoga. Staram sie zyc normlanie,przestalam sie nad soba uzalac, ograniczac w jakis obowiazkach (oczywiscie w miare mozliwosci),no i nie podchodze do tego tak jak przy pierwszej ciazy.Chyba nawet tak mi lepiej.Wiem ze bedzie dobrze i ze moge tu liczyc na mojego TZ w kazdej chwili. Tylko moje pytanie jakie powinnam teraz wykonac badania?Jak szybko isc do gina? Czy czekac na skierowanie czy isc do pl? Jak znacie jakiegos dobrego gnia w londynie to prosilabym o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zadomowienie
|
Madzik witaj
![]() ![]() Vedma tak zamawialam to przez internet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madzik - czy wiesz, ze sa szacunki, ktore mowia, ze nawet do 90% pierwszych ciaz konczy sie poronieniem? Wielu ginekologow tak twierdzi. Zwykle dzieje sie to na tak wczesnym etapie ciazy, ze kobieta nawet nie ma pojecia, ze to sie stalo. Ja mysle, ze 90% to troche ekstremalne zalozenie, ale na pewno dzieje sie tak w ponad 20% przypadkow. Dlaczego? Nie wiadomo ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem czytalam duzo na ten temat i duzo slyszalam od lekarzy,ale i tak im nie ufam.Z reszta ciezko ufac komus kto nie robi nic zeby ci pomoc i ma gdzies co sie z toba dzieje.moja gin tutaj powiedziala ze ok 30-40% kobiet przy 1 ciazy porania,z reszta lekarze pl tez tak mowia.A jesli chodzio badania to i tak zrobie w pl klinice a jak nie to w pl,moze tam mi cos powiedza konkretnie. Fajnie ci tez bym tak chciala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci współczuję i wiem co czujesz,bo ja też półtora roku temu poroniłam.... Tutaj robią badania dopiero po trzecim poronieniu,ale w Polsce jest dokładnie tak samo... ![]() Urodziłam zdrowe maleństwo sześć tygodni temu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko ze w pl cos ci mowia a tu dowiedziec sie cokolwiek to graniczy z cudem,bynjamniej ja tak mialam ze nie chcieli nic mi w szpitalu powiedziec.Ja tez bede miala malo czasu i obawiam sie ze nie zdarze.Ale chociaz pogadam z nim normalnie na spokojnie a nie w biegu. Ciesze sie ze Ci sie udalo i ze masz juz swojego Skarba przy sobie.Ja wiem ze tez doczekam swojego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro!Wierze, ze teraz wszystko bedzie dobrze i doczekasz sie malenstwa ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Darianna to świetne wieści, że mała zdrowa
![]() Vedma jak tam Adaś? Woda z solą pomaga, bo odkaża nieco ![]() madzik powodzenia.
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również bardzo ci współczuje i jednocześnie trzymam mocno kciuki zeby teraz ciąża przeszła bez komplikacji .Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze za pare miesiecy bedziesz szczęśliwa mama ![]() Faktycznie tutaj jest dziwne podejscie do kobiet w tych pierwszych 3 jak waznych miesiacach. Ja na twoim miejscu wybrałabym sie na prywatne usg - Ja na takie poszłam w 6 tyg i przynajmniej uspokoiłam sie wiedzac ze z ciaza jest wszytsko dobrze. Wydałam 120 F ale nie żałuje ![]()
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie dlatego poczekam do czwartku do mojej wizyty a potem wybiore sie do pl lekarza w londynie na prywatne badanie,przeciez idzie zwariowac zyjac tak w ciaglej niepewnosci i myslac czy wszystko jest ok.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Ja to coś jednak pomieszałam z tą dzisiejszą wizytą
![]() ![]() Także na badanie i szczepienie idziemy w przyszłą środę. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-07-26 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() Vedma a ja juz myślałam,że ty rozpakowana ![]() ![]() Hanjah ładnie wązy Dorotka ![]() ![]() madzik2221 witaj kochana ![]() ![]() luna ale się rozpisałaś ![]() ![]() Darianna bardzo mi się podoba twój nowy avatar ![]() Sysunia ![]() ![]() potty mała już się pewnie ustawia do porodu,kto wie,może Vedmę prześcigniesz ![]() ![]() kasia_don swietna ta hustawka i małej chyba bardzo się podoba ![]() ![]() ![]() uwaga i jak tam oko? A chciałabyś chłopca czy dziewczynkę? Znasz juz płeć? Na pewno twoje dzieciątko będzie dla ciebie najpiękniejsze ![]() indiria ta fotka z prababcią jest rewelacyjna ![]() ![]() blonde_hair fajna mamuśka z ciebie i faktycznie Sebuś ma śliczne,błekitne oczęta ![]() ![]() Jolaoo a raczej pani Jolu ![]() ![]() ![]() anilkadro fajnie,że się ujawiniłas blondynko ![]() ![]() ![]() W środę idę do położnej. Mały jest ruchliwy i codziennie słucham go przez detektor pulsu. Świetnie słychać serduszko i kopniaczki. Czuję się dobrze,tylko jem jak szalona,wszystko co mi w ręce wpadnie. narazie tylko lub aż 6kg na plusie,ale poprzednio też zaczęłam dość późno przybierac na wadze,koło 30 tyg. Boję się,że znowu przesadzę i będzie męczarnia z odchudzaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za mile przyjecie dziewczyny.Czasem potrzebne jest takie wsparcie innych osob ktore wiedza i rozumieja co cie dotknelo i co czujesz.Wierze ze sie tym razem uda i nie przestane w to watpic.Caluje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Raczkowanie
|
Zgadza się, ciężko jednak spędzic kilkanaście godzin za kółkiem kiedy chce się spac a nie ma możliwości wyspac się na zapas. Cytat:
![]() ![]() No i uważaj na siebie, nie przesadzaj z nadgodzinami, bo będzie bacik ![]() Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-07-26 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
hanjah Dorotka pięknie przybiera na wadze. Oby zdrówko malutkiej dopisywało.
Ursull nie przepracuj się tam tylko. ![]() Jedzeniem się nie martw, najwyżej będziemy razem dietkować ![]() Założymy grupę wsparcia ![]() USG mam 11 sierpnia. 3 sierpnia gin, a 29 września oddział dzienny położniczy, a wmiędzy czasie położna ![]() Ostatnio porządkuję stare zdjęcia m.in synka jak był mały i powoli zbieram się powkładania fotek do albumów ![]() Wzruszam się od czasu czasu i dziwię, że taka kruszynka wyrosłą na małego dość samodzielnego chłopca ![]() Co do podróży do Polski my zwykle jeździmy na noc. Prom o 18 lub 20 świetna sprawa, bo mały się ma szansę wyszaleć w kąciku zabaw dla dzieci), kolacja i sen. Zwykle jedziemy z minimalnymi przerwami (w nocy). Ja niezbyt dobrze funkcjonuję w nocy, szybko padam, prowadzi TŻ. I po 12-13h jesteśmy zwykle w Polsce. ![]() I kompletuję powolutku rzeczy dla maluszka. ![]()
#4619 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczeta
![]() Ale mialam wczoraj straszny dzien. Mala ciagle plakala, spac nie mogla. koszmar. Po kapieli dostala butle bo cyca nie chcialo jej sie ciagnac, polezala chwile, pokrecila sie, i poszla spac.No i przespala od godzinu 21 do 4 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Vedma Potty zyjecie?? ![]() ![]() Ciekawe jak tam Diari ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ja jeszcze nie... madzik nie wiem co czujesz bo nie bylam w takiej sytuacji, ale tak jak dziewczyny mowia czesto zdarzaja sie poronienia przy pierwszej ciazy i czesto tez kobiety nawet nie wiedza ze sa/byly w ciazy - znam kilka takich przypadkow z mojego otoczenia trzymam kciuki zeby wszystko bylo ksiazkowo tym razem hanjah a nie mowilam ze bedzie w pietke ![]() ![]() ![]() ubylo mi kilka kilo wszystko przez ta zgage... co nie zjem to mnie meczy i przez to nie jem tyle ile wczesniej...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.