|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() mzai dopiero teraz zobaczylam Twoj wpis ![]() ![]() Nudzi mi się więc moje u...p (17 lat i ruchu tyle co piszę) pt "znalazłam w domu orzechy włoskie" ![]() I. owsianka na mleku 2%-4 łyzki, z saszetką musli czekoladowego z kawałkami owoców 50gr, bananem i 3 orzechami włoskimi. spacer 10 min II. 5 pierogów z jagodami, kawałek sernika-u koleżanki spacer 20 min III. bagietka razowa posypana obficie przeze mnie słonecznikiem z masłem, serem, warzywami/z masłem orzechowym/z masłem i dżemem malinowym/z masłem i jakąś szynką rower 15min... 2 orzechy włoskie IV. ziemniaki w sosie pomidorowym, udko z kurczaka w ziołach panierowane w płatkach kukurydzianych smażone, sałatka warzywna z pudełeczka 300gr skropiona oliwą deser: kawał babki piaskowej-pół z syropem klonowym, pół z maslem orzechowym ![]() V. jajecznica z 2 jaj smażona na boczku zagryziona bułką orkiszową przytostowaną z serem i masłem.
29.07.2010 to juz 3 lata ![]() ![]() staruch ze mnie, ![]() Edytowane przez Izaczka Czas edycji: 2010-07-26 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w niedzielę jadam i czasami na tygodniu też ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze u
![]() śniadanie owsianka na mleku 2% z nerkowcami, płatkami migdałowymi i cherioosami drugie śniadanie wieeelka kroma chleba pelnoziarnistego z masłem, twarożkiem (8%) z czosnkiem i cebulą oraz pomidorem, garść nerkowców obiad duuużo kalafiorkow i brokułów z roztopionym masłem, troche twarożku półtłustego do smaku deser - miseczka bran flakes truskawkowo-kokosowych ![]() podwieczorek bieluch ze szczypiorkiem, dużo nerkowców i płatków migdałowych + basen
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2010-07-26 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
50kg/165cm/16lat/codzienne ćwiczenia Późno wstałam i wszystkie posiłki się przesunęły i wcięło gdzieś podwieczorek ![]() I 6 łyżek domowego musli (płatki owsiane, płatki fitness, corn flackes, otręby pszenne, otręby żytnie, suszona żurawina, rodzynki, śliwki i morele suszone, orzechy nerkowca i laskowe, płatki migdałów) i 2 łyzki musli z owocami (wymieszane sante i justfit) i jabłko zalane mlekiem 1,5% II bułka pełnoziarnista (z przyklejonymi płatkami owsianymi, pestkami dyni i słonecznika) z serkiem ziarnistym (około trzech łyżek), ogórkiem i szczypiorkiem III talerz zupy pomidorowej z ryżem 2 naleśniki z konfiturą śliwkową 1 naleśnik z serem, bananem i wiórkami kokosowymi 1 naleśnik z serem i morelą po: dwie garście winogron IV poza domem mała pizza broccoli (ser, sos, brokuły, papryka, kukurydza, pieczarki, cebulka) - pisało, że ma średnicę 18cm I jak? ![]() Edytowane przez slyvvia Czas edycji: 2010-07-26 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
Kika171: Okej.
![]() ![]() Dziękuję Ci bardzo ![]()
#4567 |
Raczkowanie
|
Kika mleko piję 3,2 jak jest w domu,bo rodzice kupują i takie mi pasuje,ale wczoraj kupiłam 2%...
![]() ![]() ![]()
#4568 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
i mam wrażenie,że pęknę... ![]() ocenicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze UUUU
( 6) 1. bułka maślana z makiem z masłem orzechowym, twarożkiem grani dżemem jeżynowym dosłodzonym sokiem z winogron( obie połówki); kubas gorącego kakao puchatek 1h biegania (9) 2. loda magnum w białej czekoladzie szybkie zakupy( chodzenie i dźwiganie siat) (10) 3. princessa vitale brzoskwiniowa, marchwiowa; brzoskwinia;kawa inka z magnezem z mlekiem z magnezem rowery z koleżanką, a potem nauka na rolkach (14) 4. zupa ogókowa z makaronem jak ryż z piersią z kurczak spacer z kuzynką i jej małym ( 16) 5. bułka ciemna wieloziarnista pół z serkiem hochland i pomidorem, pół z serkiem śmietankowym almette i łososiem wędzonym; kawałek papryki czerwonej 1h orbitreka ( 17) 6. 2 mersi; 1 cukierek z bombonierki; kawa ze śmietanką badbington z tż (19) 7. 2 jajka na miękko z majonezem; chlebek pumpernikiel z szynką, serem i pomidorem; po miseczka budyniu czekoladowego ze śmietaną light w aerozolu i wiórkami kokosowymi filmy dvd i leżenie na d... ( 21) 8. orzeszki z biedronki nerkowce, ale solone. pół lampki czerwonego winka a teraz kąpiel i czytanie w ciągu dnia gdzieś jeszcze wpadła herbata lipton biała mała i szklanka pepsi waniliowej mam ostatnio parcie na słodkie ( dwa dni) jak by to była oznaka okresu i jak go dostane to będę skakać do sufitu. ale i tak jestem głupia, bo ciągle gadam, ze pewnie bez hormonów nie dostanę. miesiąc temu odstawiłam ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
Redukcja
Śniadanie: owsianka (30g) na mleku 0,5% + jabłko II śniadanie: sałatka z pomidora, sałaty, rzodkiewki, cebuli, jajka z kromką ciemnego chleba (60g) przekąska: jogurt naturalny z bakaliami (orzechy nerkowca, suszone morele, suszone śliwki, suszona żurawina - po kilka z każdego) Obiad: pół puszki groszku, domowe spaghetti (trochę makaronu rurki, mielony indyk, domowy sos pomirodowy) Międzyczas: sok marchewkowy ( z sokowirówki) Kolacja: sałatka z pomidora, cebuli, papryki, sałaty + 60g ciemnego pieczywa maźniętego musztardą i wyłożonego tuńczykiem wsw
![]() 25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona ![]() Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2010-07-26 o 20:32 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
U
i jak ogólnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zadomowienie
|
jest ok, ale bardzo dużo ruchu... nie przesadzasz? I nie pilnuj tak tych godzin ![]() ruch mam, ale tak po prostu żyjęto uwielbiam i to sprawia mi radość. a godzin nie pilnuje w ogóle tylko tak napisałam jak to akurat tak miej więcej wyglądało czasowo. pisałam 6, bo nie wiem czy to była 6, 6.40 czy może 7. tak miej więcej. dziękować za ocenkę.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Rozeznanie
|
mogę się przypomnieć??
![]() muszę się uaktywnić, bo próbuję zgubić bezskutecznie 5cm w pupie i wykańczam otoczenie swoją frustracją, bo oczywiście mi nie idzie! Z tego co pamiętam nigdy nie miałam z tym problemu, ale chyba wizaż był niezbędny, więc jestem i proszę o ocenianie ![]() ![]() R! 1. pierwszy dzień, bo całonocnym obiadaniu (bo od jutra dieta! O.o) więc rano (11) bez śniadania i godzinka ćwiczeń 2. godz. 14: obiad: rosół z kostki czysty z marchewą, dwa gołąbki ze zwykłym ryżem i grzybami, łyżka sosu pom. 3. 17.30: wasa z freskiem i twarogiem i warzywami (mam za mało rozkręcony metabolizm na chleb po południu), kawa z mlekiem 4. godz 21: pół fileta z wędzonego pstrąga, jajko, ogórek małosolny, pomidor, trochę jogurtu i twarogu, marchewa |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
♥
|
a no ćwiczę.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dorzucam moje R wczorajsze: I bułka z ziarnami, chuda wędlina, pomidor, kawa z mlekiem II bułka z ziarnami, chuda wędlina III jajecznica (2 jajka, wędlina, pomidor; na oliwie) IV 2 kawalki pizzzzzzy ![]() V homoś z borówkami i kokoskiem
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-07-27 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Raczkowanie
|
U
![]() sn:jagodzianka posmarowana jeszcze serkiem turek smietankowym,kubek puchatka 2sn: placki otrebowe z jog.nat i duza iloscia miodu o ![]() ![]() p:2 wafle ryzowe na szybko,jabłko k:serek wiejski z ogorkiem,pomidorem,cebulk a,kromka chleba ze słonecznikiem z pasztetem i ketchupem i z wczoraj sn: bułka ziarnista z serkiem smietankowym,miodem i dzemem wisniowym,kawa z mlekiem o: pieczone ziemniaki na ostro,warzywa an patelnie,sałatka z tunczykiem,sos czosnkowo-ziołowy p:twarozek domowy,poledwica z indyka,kromka chleba ze slonecznikiem k: jajecznica z kielbaska,pomidory,ogorki , pieczywo wasa do tego bo mi sie chciało,herbata ziołowa o ocene prosze ![]() ps ja sobie z posilkami sama radze juz pol miesiaca hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te naleśniki musiały być boskie ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
No, pyszne były
![]() Pizza tez świetna, nawet nie myślałam, że brokuły będą tak w niej pasowały. Co do śniadania to uwielbiam jeść rano coś słodkiego, więc albo jest to ten standardowy zestaw musli, albo bułka (pół z dżemem, pół z nutellą) albo jeszcze placki lub omlet z owocami. ![]() Mam dwa pytania: 1.Czy takie śniadania są zdrowe jeśli mam kilka słodkich zestawów i jem je codziennie? 2.Około ilu kalorii powinnam jeść na U przy wzroście 165cm, wadze 50kg i codziennych ćwiczeniach? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi ![]() Edytowane przez slyvvia Czas edycji: 2010-07-27 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
Dziś włoskie, ale domowe U:
Ś: bruschetty ! ( czyli bagietka wrocławska krojona na kromki) sztuk 3 każda posmarowana domowym pesto(oliwa,czosnek,bazyl ia,zioła) 1: z mozarellą,pomidorami i lubczykiem 2: z szynką oraz pieczarkami 3: solo z oliwkami zielonymi nadziewanymi migdałami espresso,szklaneczka wody. IIŚ: deserek własnej roboty: ( w wysokiej szklance- homo waniliowy, warstwa posiekanych borówek amerykańskich i malin, warstwa pokruszonych herbatników w czeko, warstwa zsiekanych włoskich polanych kapką miodu, a na to wszystko stopione dwie kostki gorzkiej czekolady) kawa z mlekiem O: spaghetti ( makaron pełnoziarnisty, zsiekane mięso indycze, smażone na oliwie, z bazylią,czosnkiem, chilli i ziołami prowansalskimi) sos na bazie świeżych pomidorów, pomidorów z puszki z mnóstwem ziół Podwieczorek: panacotta, kieliszek wina K: sałatka z grillowanym kurczakiem, na sałacie rzymskiej z grzaneczkami czosnkowymi i sosem z anchois, kieliszek winka.
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przyznam, że mam problemy z moją redukcją - waga od dłuższego czasu ani drgnie i nie wiem z czego to wynika. Już zredukowałam owoce w diecie - mam zamiar jeść je tylko do śniadania, ale nie wiem czy ty wystarczy żeby kilogramy ruszyły ![]() PS. A jeśli chodzi o "domowy sos", to nazywam tak wszystko co przygotowuję sama, a nie kupuję gotowe w sklepie. Czyli, że sos był z cebuli, koncentratu pomidorowego itd, a nie z jakimiś konserwantami ![]()
![]() 25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona ![]() Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2010-07-27 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
Pamieta nas ktos jeszcze?
![]() Wiek; 21.5 wzrost;162-163 waga;42-43 Okres u jednej juz jest-NATURALNY ![]() Teraz czas na druga ![]() Zarzucamy skromnym U Sniadanie; pasek czekolady mlecznej z orzechami. miska platkow; jablko podprazone na patelnii z cynamonem, banan, pol kubka maslanki brzoskwiniowej wymieszanej z kakaem nesquik, spooooro bakalii; orzechy, rodzynki, migdaly, 5 lyzek platkow owsianych, po pare garsci; cookie crips, goldflejks i €ZB. pierogi pieczone z soczewica [ sztuk 2] posmarowane sosem czosnkowym i posypane startym zoltym serem II sniadanie; bulka biala- duuuuuza z twarogiem wymieszanym ze smietana i szczypiorem, posypana zoltym serem z sosem czosnkowym i pomidorem. lod rozek Algidy. Obiad; talerz wegetarianskich lazanek + 1/2 paczki warzyw na patelnie z kotletami sojowymi. deser; kawalek ciasta drozdzowego polanego maslanka truskawkowa €+ kakao nesquik na mleku 3,2 % z lyzeczka cukru podwieczorek; salatka owocowa z banana, jablka, suszonych sliwek, moreli, z rodzynkami, orzechami, polana jogurtem naturalnym. + szklanka soku bananowego kolacja; 3 nalesniki; 1 z serem bialym, cukrem cynamonowym i rodzynkami 2 z kremem czekoladowym, posypany wiorkami kokosowymi i pestkami slonecznika 3 z sosem czosnkowym, zoltym serem i warzywami na patelnie-tymi z ziemniakami po kolacji; godzinny spacer ze znajomymi;€)
#4586 |
Raczkowanie
|
Głupie pytanie: a co zalicza się do tłuszczy? Mięsa, ryby?
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni.
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() śniadanie: kiełbaska senacka gotowana, kromka chleba z serkiem fresek, pomidor, czerwona herbata II śniadanie: starte jabłko zapiekane z cynamonem wymieszane z serem białym obiad:kurczak w sosie jogurtowo-pieczarkowym z makaronem 'Pełne ziarno' Lubelli, duuża sałatka ze wszystkich warzyw jak mam pod ręką podwieczorek: omlet z szynką, garść słonecznika kolacja: serek wiejski z wkrojonym dużym ogórkiem konserwowym ![]()
![]() |
#4590 |
Raczkowanie
|
znikajac-dzieki za ocene;D
€Co do wegli na obiad to bylo ich sporo w postacji makaronu- jakies 3/4 talerza to wlasnie makaron;D ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.