Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 09:15   #511
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj całą drogę stoję, bo mieszkam przy bazarach i zawsze wszystko zajęte przez dromadery, a ich nie da rady "zgonić"
Rozśmieszyły mnie te dromadery

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:27   #512
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na poczcie i wchodzę z listem poleconym, a przy stoliku siedziała dziewczyna z chłopakiem i jak mnie zobaczyła, to go szturcha, żeby poszedł stanąć w kolejce (gdzie była jedna osoba). A ten ze złością wręcz na mnie spojrzał i stanął przede mną. No to ja sobie poszłam z drugiej strony do innego okienka (nie ma jednej kolejki, bo to dużaa poczta) gdzie stały 3 osoby. Ja już odchodziłam od okienka, a oni jeszcze staliSpojrzałam baaaardzo pogardliwie na nich i z glupim uśmieszkiem wyszłam. Se pomyślałam- widzisz gnoju, trza było mnie jeszcze przewrócić tak leciałeś, i co? Warto było
Na poczcie to często są takie sytuacje, po prostu chamstwo z ludzi wychodzi. Mnie kiedyś facet dosłownie truchcikiem wyminął żeby pierwszy wejść i pierwszy być w kolejce, dobrze, że mi nogi nie podłożył...

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc.
Pewnie było o tym już tysiąc razy, ale nie pamiętam już co pisałyście.
Od około tygodnia strasznie twardnieje mi brzuch. Nie przy wysiłku, ale np. kiedy wstaję z fotela albo idę żółwim tempem 100-200 m ... Wcześniej twardniał mi, jak szłam szybko albo daleko, a teraz nawet do sklepu bardzo powoli nie mogę dojść bo brzuch twardnieje jak kamień, boli i ciągnie w dół. Co to może oznaczać?
No to generalnie oznacza, że już bliżej niż dalej Nie martw się tym, też tak mam - macica się napina, ona się trenuje. Po 36 tc. to już będziemy mieć normalnie skurcze...

Cytat:
No ja miałam wrażenie wczoraj, że siedzę na szyjce macicy. Wszystko obolałe, wypukłe i czułam się jak totalnie nieprzygotowana na takie akcje... Ciekawam co Ci lekarz powie...
Mnie się czasem wydaje, że mi za chwilę dziecko wypadnie tak mnie gniecie na ujście szyjki... Ale lekarka mi powiedziała, że wszystko mam zamknięte, szyjka nadal długa i przedwczesny poród mi nie grozi. Po prostu moja córeczka lubi sobie tak pognieść mamuśkę

------------------
Mój tż nadal zachwycony tym, że dziecko jego też kopie w nocy. Ja trochę mniej zachwycona bo mała miała o 1 w nocy czkawkę przez 20 minut i ciężko jest spać gdy ci cały brzuch podskakuje

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:28
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:30   #513
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hehe Klari mój synek też w nocy czkawkujeale na szczęście rzadko, ciekawe od czego takie maleństwo ma czkawkę?
Fajnie macie, że się możecie spotkać, zawsze realnie się podnieść na duchu

Ja juz po pobraniach, położne się ze mnie śmiały, że jestem tak pogodnie nastawiona do porodu, że będzie się fajnie ze mną rodzić. Ciekawe, czy robią zapisy, która na mnie trafi dzis się okazało, że kolejna pracuje w szpitalu, w którym rodzę i to na samej porodówie i do 15 sierpnia ma urlop, a poźniej na mnie czeka
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:31   #514
ycnan
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim brzuszkom i mamusiom
Jakaś leniwa jestem ostatnio, ale to chyba spowodowane końcówką ciąży.
Z dobrych rzeczy, to idziemy dziś odebrać pierwszą brykę naszego syncia

NIKaP-n
, skoro miałaś w szpitalu robiony mocz, to nie ma sensu powtarzać
Co do buraków z poczty - A Ty miałaś pewnie radochę, że jak ch** z niego złamany to niech sobie stoi.
A czkawka to od połykania wód płodowych.

bordowa, mi też brzuch ciągnie bardzo, ale czy twardnieje? No, jest twardy i boli, ale skurczami bym tego chyba nie nazwała. Jutro idę do gin, to zapytam czy to normalne, bo w necie wyczytałam, że tak i teraz będzie tylko coraz gorzej
Aha, i mnie tak boli i ciągnie czasem nawet jak siedzę A wczoraj to aż się popłakałam... Nie tyle z bólu, co z bezradności. Już się nie mogę doczekać, aż Borys zechce wypełznąć na zewnątrz.
dla TŻ za złożenie łóżeczka

angelikaw, fajnie, że nie musiałaś czekać w kolejce na badanie I jak przyjemnie się robi, jak Cię ktoś przepuszcza
Problem z rozpychającym się maleństwem ma teraz chyba każda z nas I niestety lepiej nie będzie bo dzieciaczki nadal rosną i tyją, więc nie zapowiada się ciekawie...
Ja już teraz czuję, że brzuch jest maksymalnie napięty i nie wiem co będzie potem. Jakim cudem skóra ma się jeszcze bardziej napiąć?

elenka1, ja sobie kawkę sama muszę zrobić... Mężuś śpi... Ale dziś w nocy tylko on wstawał do psiaka, więc niech sobie odeśpi biedaczek.
A pogoda u nas, faktycznie, kiepska. Gdyby nie zieleń za oknem to powiedziała bym, że jesień się zbliża...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:33
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:37   #515
NIKaP-n
BAN stały

dzięki ycnan, nie wiedziałam o tych wodach...
U nas pogoda słoneczna, ciepło, ale nie gorąco

No i idę się ściąć tzn podciąć.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

bordowa, mi też brzuch ciągnie bardzo, ale czy twardnieje? No, jest twardy i boli, ale skurczami bym tego chyba nie nazwała. Jutro idę do gin, to zapytam czy to normalne, bo w necie wyczytałam, że tak i teraz będzie tylko coraz gorzej
Aha, i mnie tak boli i ciągnie czasem nawet jak siedzę A wczoraj to aż się popłakałam... Nie tyle z bólu, co z bezradności. Już się nie mogę doczekać, aż Borys zechce wypełznąć na zewnątrz.
Ja mam to samo, teraz tez czuję. Mam takie wrażenie, jakbym krzywo wsadziła tampona, a ten z kolei bardzo napęczniał i teraz mnie uwiera na maksa... Mój mąż się wczoraj śmiał, że synka do tampona porównuję
Stary 2010-07-27, 09:39   #516
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
------------------
Mój tż nadal zachwycony tym, że dziecko jego też kopie w nocy. Ja trochę mniej zachwycona bo mała miała o 1 w nocy czkawkę przez 20 minut i ciężko jest spać gdy ci cały brzuch podskakuje
to mój mniej zachwycony kopaniem w nocy bo twierdzi, że skoro w brzuchu nie śpi to jak się urodzi to też nie będzie spała a dzisiaj stwierdził ze po co ma wstawać w sumie do niej w nocy, skoro to ja będe dawała cyca

a dziewczyny mające pojęcie o łóżeczkach turystycznych doradzcie, otóż spodobało mi się w takich kolorach:
http://allegro.pl/item1159275788_koj...przewijak.html
i moje ptanie brzmi: czy materiał łóżeczka jest taki ceratkowaty ??? bo zastanawiam się czy bede mogła bez problemu wilgotna szmatka je przetrzec i bedzie czyste, bo jak same widzicie sporo bieli na nim, czy poprostu zastanowic sie lepiej nad innym kolorem???

OLA 6.10.2010

Edytowane przez elenka1
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:41
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:48   #517
NIKaP-n
BAN stały

elenka ja mam to łóżeczko, tylko wersję tukan (niebiesko- granatowo-żółte). Jest z porządnego, grubszego materiału (nie taki jak te co są w promocji teraz w netto, tylko grubszy). To jakby cos takiego z czego się szyje torby turystyczne, plecaki? Tak mi się kojarzy i bez problemu można wilgotną ściereczką przetrzeć

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-07-27 o 09:49
Stary 2010-07-27, 09:50   #518
NIKaP-n
BAN stały

Ono nie jest białe, tylko lekko błękitne. Widziałam je w sklepie
Stary 2010-07-27, 09:59   #519
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

a dziewczyny mające pojęcie o łóżeczkach turystycznych doradzcie, otóż spodobało mi się w takich kolorach:
http://allegro.pl/item1159275788_koj...przewijak.html
i moje ptanie brzmi: czy materiał łóżeczka jest taki ceratkowaty ??? bo zastanawiam się czy bede mogła bez problemu wilgotna szmatka je przetrzec i bedzie czyste, bo jak same widzicie sporo bieli na nim, czy poprostu zastanowic sie lepiej nad innym kolorem???
Ja tez mam kojec tursytsyczny i spokojnie można go ściereczką wilgotna przecierać . Ja mam zupełnie inne kolory bo brąz Ale materiał jest naprawdę ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:01   #520
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh...piszecie o kopaniu TZ-ów przez dzidki...
mój nie lubi tego... nie lubi już nawet patrzeć na brzuch, a szczególnie jak mała się przeciąga i jak widać pod skórą jak łapki przepycha....
a już jak przystawię brzucha do jego pleców i dostanie kopniaka to odskakuje jak oparzony...

a w ogóle to ja nadal mam jakiegoś doła... istnieje coś takiego jak depresja ciążowa...? bo ja chyba własnie mam
płaczę po kilka razy dziennie, wszystko mnie wnerwia, ciągle krzyczę na TZ-ta.... wczoraj tak mnie wkurzył, że już powiedziałam, że go nienawidzę i że wcale nie chce z nim mieszkac i ze pojde do rodzicow a on niech zostaje sobie tutaj sam
jest mi jakoś tak strasznie ciężko a on mi wcale tego nie ułatwia
niech już szybciej ten październik przychodzi bo ta ciąża to jakoś dobrze nie wpływa na nasz związek...

a laseczki jak tam po spotkanku?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:07   #521
gabisun
Zakorzenienie

Bordowa napisałam o 36 tygodniu, bo wszędzie są informacje ,że dziecko powinno się obrócić między 32-36 tygodniem później jest to już bardzo trudne, ale jak ma jeszcze miejsce a mama dużo wód płodowych to może nawet przed samym porodem się obrócić ( jak się wystraszy skalpela ). Na pewno przy złym ułożeniu sprawdzają jeszcze raz przed cięciem czy na pewno się nie obróciło

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ycnan no ale jak sn urodzic jak dziecko pupa w dole i nogami bedzie szlo??? no nie da sie... echhh... musi byc cc, jeszcze wierze ze moze sie obruci cholera mala :/, musze jakos ja tam cos poprzekonywac
cos czuje sie bedzie wieksze ziolko niz starsza corka juz od poczatku wspolpracowac to zbytnio nie chce
a twój gin wspominał coś o cesarce? bo moja od razu chciała mi skierowanie dawać, ale potem stwierdziła, że poczekamy do 37tygodnia ( skończonego). Dowiedz się jak jest w twoim szpitalu i czy gin da ci skierowanie, bo ponoć CC jest wskazaniem w przypadku złego ułożenia, ale u pierworódek ( bo kanał rodny jest jeszcze zbyt ciasny) a wiele kobiet kolejne dzieci rodzi normalnie SN Myślę, że się jeszcze może obróci bo brzuszek masz spory a dziecko maleńkie, to pewnie masz dużo wód

Nikuś a przy tych skurczach to zawsze się brzuch napina? Ja myslę, że ty pójdziesz pierwsza

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:08   #522
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
J

Ja dzisiaj byłam na poczcie i wchodzę z listem poleconym, a przy stoliku siedziała dziewczyna z chłopakiem i jak mnie zobaczyła, to go szturcha, żeby poszedł stanąć w kolejce (gdzie była jedna osoba). A ten ze złością wręcz na mnie spojrzał i stanął przede mną. No to ja sobie poszłam z drugiej strony do innego okienka (nie ma jednej kolejki, bo to dużaa poczta) gdzie stały 3 osoby. Ja już odchodziłam od okienka, a oni jeszcze staliSpojrzałam baaaardzo pogardliwie na nich i z glupim uśmieszkiem wyszłam. Se pomyślałam- widzisz gnoju, trza było mnie jeszcze przewrócić tak leciałeś, i co? Warto było
Biedna Moni... ile ty jeszcze Tych badan musisz zrobic? Miejmy nadzieje, ze los Ci sie odwdzieczy i Paweł Junior urodzi sie i bedzie zdrowy i silny jak dąb Bartek!

Sytuacja na poczcie... ja nie wiem, z jakich domow tacy ludzie pochodza... matka im nigdy nie mowila... ostatnio opowiadałam podobna sytaucje mojej mamie, ze jakis szczeniak nie ustapil miejsca ciezarnej za co straszy pan zbeształ okrutnie i bardzo dobrze! A moja mama do mnie, ze ona nie jest pewna, czy moj mlodszy (wiek 24 lata) brat wiedzialby ze nalezy ustapic miejsca ciezarnej... jako ze ani ona ani on, ani oni razem nie jezdza srodkami komunikacji miesjkiej i na poczte tez raczej rzadko chodza.. sie smiala i powiedziała, ze musi go w razie czego w tej kwestii doedukowac i sprawdzic jego wiedze na ten temat
Dodam, ze moj brat jest raczej bardzo kulturalnym mezczyzna, wiec sadze, ze wie jak sie trzeba zachowac... niestety pewnosci nie mam

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-27, 10:08   #523
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
hehe Klari mój synek też w nocy czkawkujeale na szczęście rzadko, ciekawe od czego takie maleństwo ma czkawkę?
Fajnie macie, że się możecie spotkać, zawsze realnie się podnieść na duchu
Czytałam, że od połykania wód płodowych. Chociaż moja tez kiedyś dostała czkawki jak ja się szybko napiłam zimnego, gazowanego picia... Ale generalnie to ma te czkawki o różnych dziwnych porach, wczoraj to w nocy, a w niedziele miała z kolei rano Tż-towi się to strasznie podoba - mnie mniej, bo wiem, że dziecko się męczy no i ja przy okazji też...

Cytat:
Ja juz po pobraniach, położne się ze mnie śmiały, że jestem tak pogodnie nastawiona do porodu, że będzie się fajnie ze mną rodzić. Ciekawe, czy robią zapisy, która na mnie trafi dzis się okazało, że kolejna pracuje w szpitalu, w którym rodzę i to na samej porodówie i do 15 sierpnia ma urlop, a poźniej na mnie czeka
Uważaj, zrobią ci zdjęcie i w zależności od przebiegu porodu powieszą do gablotki z tymi, co ich tam więcej nie chcą, albo z tymi, co zapraszają co roku

U nas leje i pogoda taka senna, zaraz padnę z nudów... A w pracy jeszcze jestem, ale nie chce mi się robić żadnych papierów, a one tak leżą i leżą, czekają na mnie a ja mam mega lenia...
Stary 2010-07-27, 10:19   #524
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Co do rozstępów, to ja zauważyłam ostatnio na piersiach (od brodawki w dół), rozchodzą się jak promienie słońca Nie są jeszcze zbyt widoczne, bo mam skórę maksymalnie naciągniętą i masę żyłek na wierzchu. Aż strach pomyśleć, jak będą wyglądały moje piersiaki po karmieniu
BTW, czy Wy też macie takie gigantyczne i ciemne brodawki??
Zuziczka, hehe. Widzę, że Twoja mam szaleje z tymi zwierzakami
Ycnan- moje brodawki sa ciemne od urodzenia i dosc duze jak sie rozleniwia. Ale to rzadko, bo najczesciej sa zwarte do kupy i stercza niestety jak anteny, zaden stanik tego nie ukryje Wciazy jedyne co mi sie zmienilo to odcien brazu i takie jakies pieprzyki mi tam wyskoczyly, ale co brzydsze to urwalam (nie krzyczcie, wiem ze nie wolno)
Mama moja cala happy ze zwierzakami. Ona w sumie caly tydzien sama siedzi w pustym domu, tata zjezdza na weekend. Kot juz sie zadomowil bedzie tam mial jak u pana Boga za piecem

Cytat:
Od około tygodnia strasznie twardnieje mi brzuch. Nie przy wysiłku, ale np. kiedy wstaję z fotela albo idę żółwim tempem 100-200 m ... Wcześniej twardniał mi, jak szłam szybko albo daleko, a teraz nawet do sklepu bardzo powoli nie mogę dojść bo brzuch twardnieje jak kamień, boli i ciągnie w dół. Co to może oznaczać?
Bordowa- Wszystkiego Naj z okazji imienin! Oby ciagniecie Cie nie martwilo,a dzidziol zdrowy i o czasie sie pojawil

Co do napinania i ciagniecia to mi sie robi to samo. Wczesniej tylko jak dluzej pochodzilam, teraz jak w ogole chodze. Nie ma reguly. No i skurcze tez odczuwam (taki bol jak na okres) jak mocno chwyci to biore no-spe. Magnezu biore tylko 1tab dziennie.

Wstalam po 9tej i to tylko dlatego, ze rusztowanie za oknem rozkladaja. Ostatnio mam troche klopotow ze spaniem, ale mam nadzieje, ze sie ustabilizuje. W koncu jeszcze 2 msc czekania, nie ma co!

Moja mama pracuje w punkcie szczepien od 30lat. Info od niej- byl u niej ostatnio wczesniaczek z 33tyg na szczepieniach i w momencie urodzenia wazyl 2500! Wow! Rozwija sie super
Co do szczepien dodatkowych- pare osob szczepi na rotawirusa i pneumokoki. (My na rotawirusa tez bedziemy szczepic )
Szczepienia skojarzone- wiekszosc rodzicow jesli tylko moze to wybiera te szczepionki. Wg mamy tez sa one lepsze, bo nie tylko mniejsza ilosc wkluc, ale tez mniejsza ilosc srodkow dodatkowych (czesto pochodnych rteci) i jeszcze pare rzeczy, o ktorych juz kiedys pisalam i nie bede sie powtarzac. Dodam, ze mama nie pracuje dla zadnego koncernu farmaceutycznego za to kocha dzieci i swoja prace (mimo groszy, ktore tam zarabia).

Zaluje, ze to nie ona bedzie szczepic mojego Olka. Ma kobita podejscie i serce do tych rozwrzeszczanych pampersiątek, do wszystkich zreszta

Ogolnie, to nie wyobrazam sobie zrobic takiej krzywdy dziecku i go nie zaszczepic albo mu wybierac na co tak a na co nie
No chyba, ze jak u czarnejelizabeth, ale to zupelnie inna historia.
Ja sie ciesze, ze sa szczepionki i ze moge uchronic swojego malucha od chorob, ktore kiedys niszczyly cale populacje. Na grype tez zamierzam go szczepic, a co!
Stary 2010-07-27, 10:22   #525
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
to mój mniej zachwycony kopaniem w nocy bo twierdzi, że skoro w brzuchu nie śpi to jak się urodzi to też nie będzie spała a dzisiaj stwierdził ze po co ma wstawać w sumie do niej w nocy, skoro to ja będe dawała cyca
Bo na początku tak będzie. Dziecko nie odróżnia nocy od dnia gdzieś mniej więcej przez pierwsze 3 tygodnie życia. Potem stopniowo zaczyna łapać, że w dzień powinno być aktywne a nocą dać żyć innym Dla mojej małej też tak jest, że ile razy się położę do spania to ona to odbiera jako sygnał do zabawy

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh...piszecie o kopaniu TZ-ów przez dzidki...
mój nie lubi tego... nie lubi już nawet patrzeć na brzuch, a szczególnie jak mała się przeciąga i jak widać pod skórą jak łapki przepycha....
a już jak przystawię brzucha do jego pleców i dostanie kopniaka to odskakuje jak oparzony...
Ale dlaczego tego nie lubi?
Przecież to jest jedna z fajniejszych rzeczy takie przeciąganko, nas to śmieszy...
My oboje z mężem nie możemy się doczekać naszego maluszka, a jak ostatnio pani na szkole rodzenia opowiadała w jaki sposób tatuś moze się zajmować noworodkiem to mój tż się wzruszył bardzo, bo jak stwierdził różne już widział maleństwa, ale teraz dociera do niego, że to maleństwo będzie "jego własne"

Cytat:
a w ogóle to ja nadal mam jakiegoś doła... istnieje coś takiego jak depresja ciążowa...? bo ja chyba własnie mam
płaczę po kilka razy dziennie, wszystko mnie wnerwia, ciągle krzyczę na TZ-ta.... wczoraj tak mnie wkurzył, że już powiedziałam, że go nienawidzę i że wcale nie chce z nim mieszkac i ze pojde do rodzicow a on niech zostaje sobie tutaj sam
jest mi jakoś tak strasznie ciężko a on mi wcale tego nie ułatwia
niech już szybciej ten październik przychodzi bo ta ciąża to jakoś dobrze nie wpływa na nasz związek...
A to jest "depresja ciążowa" czy może "depresja związkowa"? Chyba oboje już jesteście zmęczeni ciążą... takie odnoszę wrażenie z tego co piszesz... że i ty, i twój tż nie do końca dobrze czujecie się w tej sytuacji. Ja nie powiem, że my nie mamy spięć bo mamy, i często mnie mój małżonek wkurza (np. wczoraj jakiś sfochany był o to, że wyszłam z domu i musiał sam spędzić wieczór, i żebym bardziej doceniła jego cierpienie to spędzał wieczór na prasowaniu - nie wiem, chyba chciał moją litość wzbudzić jaki on biedny - żona się gdzieś po rynku pląta a on biedaczek prasuje... ).

Cytat:
a laseczki jak tam po spotkanku?
Super
Tego mi było trzeba - wyjść z domu do ludzi także obu dziewczynom dziękuję za spotkanie i mam nadzieję, że nie zagadałam was na śmierć, co w moim przypadku jest wysoce prawdopodobne bo mnie jednak jadaczka się nie zamyka (no, zamyka się, ale rzadko ).

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Bordowa napisałam o 36 tygodniu, bo wszędzie są informacje ,że dziecko powinno się obrócić między 32-36 tygodniem później jest to już bardzo trudne, ale jak ma jeszcze miejsce a mama dużo wód płodowych to może nawet przed samym porodem się obrócić ( jak się wystraszy skalpela ). Na pewno przy złym ułożeniu sprawdzają jeszcze raz przed cięciem czy na pewno się nie obróciło

a twój gin wspominał coś o cesarce? bo moja od razu chciała mi skierowanie dawać, ale potem stwierdziła, że poczekamy do 37tygodnia ( skończonego). Dowiedz się jak jest w twoim szpitalu i czy gin da ci skierowanie, bo ponoć CC jest wskazaniem w przypadku złego ułożenia, ale u pierworódek ( bo kanał rodny jest jeszcze zbyt ciasny) a wiele kobiet kolejne dzieci rodzi normalnie SN Myślę, że się jeszcze może obróci bo brzuszek masz spory a dziecko maleńkie, to pewnie masz dużo wód
O tego nie wiedziałam, że tylko przy pierwszej ciąży.
Stary 2010-07-27, 10:29   #526
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Tylko, że ja już mam przepowiadające czasem I kość ogonowa ciągle mnie boli ...

elenka1 No ale jeśli faktycznie będziesz karmić tylko piersią to po co mąż ma wstawać z Tobą?

MisQa Nie wpadaj mi tu w żadną depresję! Maluszek będzie ją przechodził razem z Tobą, postaraj się mu tego oszczędzić

gabisun To mojej małej już tylko 1,5 tygodnia zostało na obrócenie A tak serio to boję się, że się nie obróci. Ale co ma być to będzie. A lekarka jak zobaczyła wypis z usg to powiedziała "wszystko w porządku", ona nic nie informuje, nic o tym położeniu, nawet, że mam się nie martwić Przy następnej ciąży będę chodzić prywatnie, nie dam się wrobić w tą chorą poradnię ...
Stary 2010-07-27, 10:30   #527
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa mogę się mylic, ale wszędzie na necie jest takie info właśnie a moja ginka jeszcze się upewniała czy to pierwsze dziecko, ja mówię że tak, a ona: "no to będziemy ciąć"
A z tą czkawką to dziecko ją ma od łykania wód płodowych, ćwiczy sobie też w ten sposób płucka

Zuziczka mi tę takie pieprzyki się zrobiły ostatnio dopiero zauważyłam

Stary 2010-07-27, 10:34   #528
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Ono nie jest białe, tylko lekko błękitne. Widziałam je w sklepie
wow to się zdziwiłam... no własnie zakupy przez allegro....

Ilonka, i Nika to juz co nieco podniosłyscie mnie na duchu ze wilgotną szmatka mozna przecierac, bo jak dziecko skonczy pół roku to pewnie bedzie duzoooo plam na nim

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:

elenka1 No ale jeśli faktycznie będziesz karmić tylko piersią to po co mąż ma wstawać z Tobą?
...
no wiem wiem, ale moje wyobrażenie o idealnym tatusiu to takie ze mamusia spi zmęczona całym dniem opieki nad dzieckiem a tatus wstaje w nocy ale oczywiscie wiem ze dopóki będę karmiła to niech TZ śpi... chociaz dzisiaj oznajmił mi ze "wyrzuca" mnie do salonu a on z niunią spi w naszym łóżku hehe jeszcze błagałby zebym się zamieniła

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:37   #529
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Klarissa - mówi, że się boi jak ono się rusza, że jakoś tak dziwnie, że coś mi się tam w środku rusza....
jak to na początku było takie delikatne to ciągle siedział przy brzuchu a teraz jakoś nie bardzo.... za to kot mój teraz radochę największą z tego brzucha ma jak zaczyna się fala meksykańska to tylko czeka żeby łapką swoją trącnąć

a co do deprechy.... heh... to chyba ogolnie jakaś moja zyciowa... wszystko się wali, z dnia na dzień coraz więcej stresów, ja coraz gorzej się czuje... ciągle tylko siedzę i myślę co tu zrobić, jak to wszystko rozwiązać... wiem, że jemu też jest cięzko, w dodatku został teraz bez pracy... bez kasy...
zamiast porozmawiać o tym wszystkim to kłócimy się ciągle... i już sama nie wiem jak to z tego wszystkiego wybrnąć

a teraz pojechał na 8 rozliczyć się z szefem.... strasznie się denerwuję czy inwentaryzacja dobrze wyszła... i jak tam oni sie rozliczą... kazałam w razie czego kłócić się o swoje i nie patrzeć na nic, ale zobaczymy...

i ciągle ten brzuch taki twardy jak kamień mam... nic mi te nospy nie pomagają juz....

super, że spotaknko się Wam udalo szkoda, że my białostoczanki tylko dwie z Majka jestesmy....

Stary 2010-07-27, 10:39   #530
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ale sie rozpisalyscie Ja jestem u rodzicow wiec mam mniej czasu na internet, bo gonia mnie abym nie siedzila przed komputerem. Ostatnio duzo leze i przestal mi brzuch twardniec, lepiej sie czuje.... wiec rzeczewiscie odpoczynek i lezenie pomaga.
Teskni mi sie za mezem bo jest na delegacji i wraca dopiero 7 sierpnia mamy pierwsza taka dluga przerwe od slubu....

Przypomnialo mi sie ze na SR polozna mowila ze jak teraz ktoras z nas czuje ze dzidzius ma czkawke to bedzie ja mial tez czesto po urodzeniu A czkawka jest od polykania wod

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-27 o 10:41
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:40   #531
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kasienko, może te krostki to jakaś reakcja na upały ostatnie?
Mam nadzieje,że to od upałów i niedługo przejdzie,bo czytałam ,że to mogą też być początki cholestazy ciążowej...Nie chciałabym tego

Cytat:
bo co za cud.... nagle jak wczoraj dostalam ataku dusznosci to wszyscy nagle czas znaleszli...
Hehe no zazwyczaj tak jest

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Aha, Olek zaczal mnie straszyc wieczorami- Ma CZKAWKE
Moja ma czkawkę conajmniej 2 razy dziennie.Ja nie wiem co to dziecko tam wyprawia...

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kasienko to ty o tej wysypce pisałaś? JAk przypomina ona taką jakby kaszkę mannę i trochę sęwdzi to prawdopodobnie reakcja organizmu po tych upałach. Moja siostra właśnie wróciła od lekarza bo ncoś takiego miała i lekarka powiedziała ze teraz b.dużo ludzi to ma,ale dla spokoju ducha skocz do internisty.
Na rękach już prawie mi zniknęło,ale jeszcze troche na nogach mam...Mam tylko nadzieje,że to nie jest początek tej głupiej cholestazy ciążowej.Mam skierowanie na aspat,alat i bilirubinę,więc jakby coś się przyplątało to badania powinny to wykazać

Cytat:
a to ze czuje tak nisko dziecko to niestety nie glowka tylko pupa i nogi, dziecko sie nieobrocilo i lekarz twierdzi ze watpliwe szanse czy juz to zrobi.... twierdzi ze jest juz duze scisniete i mam za malo wod by sie moglo obrocic chodz cuda sie zdarzaja...
Ja też coś czuję,że moja Gryzelda się nie obróci,ale u Ciebie to o tyle dobrze,że to twój drugi poród,więc ułożenie pośladkowe nie jest wyznacznikiem do cesarki,to tylko u pierwiosnków tak jest

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
byłam na wizycie u mojego "kochanego" ginekologa I... ciąża przebiega książkowo,
To gicior

Cytat:
ja sie troche zaczelam martwic jakies czarnowidztwo mi sie wlaczylo, bo moja dzidzia mala wage ma 1200 :/ w 30 tyg.
Nie zakręcaj się,skoro starsza córka była taka malutka,to ta może też będzie.MI też lekarz na usg coś mruczał,że małe dziecko,ale ginka prowadząca powiedziała,że mała jest po prostu mniejsza i chudsza.Nie wszystkie dzieci muszą się robisz z ksiązkową wagą i wałeczkami...Dla nie to nawet lepiej,przynajmniej łatwiej urodzić takie małe,niż wałka 4 kilowego...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:01   #532
falbala
Raczkowanie

buuuu, widze, ze zostałam wykadsowana z listy ;( a ja od powrotu do pl nie miałam netu w domu, dopiero dzisiaj mi podłaczyli ;((((((
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:12   #533
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa Tylko, że ja już mam przepowiadające czasem I kość ogonowa ciągle mnie boli ....
Ja tam bym chciała już iść rodzić... mam trochę dosyć A co do lekarki to w jednym ma rację - masz się nie martwić!

Cytat:
Klarissa mogę się mylic, ale wszędzie na necie jest takie info właśnie a moja ginka jeszcze się upewniała czy to pierwsze dziecko, ja mówię że tak, a ona: "no to będziemy ciąć"
A z tą czkawką to dziecko ją ma od łykania wód płodowych, ćwiczy sobie też w ten sposób płucka
Pewnie tak jest jak ci ginka mówiła. A co do płucek to maluszek ich w brzuszku nie ćwiczy ze względu na obecność wód pierwszy raz ich użyje dopiero po narodzeniu, za to pani doktor mi mówiła, że dzieciaczek ćwiczy sobie przeponę i tak się powoli przygotowuje do nauki oddychania. Za jakieś 2-4 tygodni moje dziecię już będzie oddychać "naumiane" w teorii, a potem wiadomo będziemy testować w praktyce

Cytat:
Klarissa - mówi, że się boi jak ono się rusza, że jakoś tak dziwnie, że coś mi się tam w środku rusza....
jak to na początku było takie delikatne to ciągle siedział przy brzuchu a teraz jakoś nie bardzo.... za to kot mój teraz radochę największą z tego brzucha ma jak zaczyna się fala meksykańska to tylko czeka żeby łapką swoją trącnąć
No ale czego się boi? Przecież dziecko nie wystawi ręki znienacka i nie zbije go. Nie rozumiem, niektórzy faceci są strasznie dziwni

Cytat:
a co do deprechy.... heh... to chyba ogolnie jakaś moja zyciowa... wszystko się wali, z dnia na dzień coraz więcej stresów, ja coraz gorzej się czuje... ciągle tylko siedzę i myślę co tu zrobić, jak to wszystko rozwiązać... wiem, że jemu też jest cięzko, w dodatku został teraz bez pracy... bez kasy...
zamiast porozmawiać o tym wszystkim to kłócimy się ciągle... i już sama nie wiem jak to z tego wszystkiego wybrnąć

a teraz pojechał na 8 rozliczyć się z szefem.... strasznie się denerwuję czy inwentaryzacja dobrze wyszła... i jak tam oni sie rozliczą... kazałam w razie czego kłócić się o swoje i nie patrzeć na nic, ale zobaczymy...

i ciągle ten brzuch taki twardy jak kamień mam... nic mi te nospy nie pomagają juz....
Wiesz co może na tym polega problem, że siedzisz, myślisz, zadręczasz się. Nie myśl tyle o wszystkich kłopotach na raz, raczej sobie pojedynczo szukaj jakichś rozwiązań jeśli widzisz "światełko w tunelu", bo tak to się po prostu dołujesz i nic z tego nie wynika. I nie kłóć się i nie stresuj bo pewnie od tego właśnie twardnieje ci brzuszek, a przecież i tak sobie z tż-tem poradzicie, zamiast siedzieć teraz i się martwić co on tam załatwi to lepiej zrób dla was smaczny obiad na poprawę humoru

----------------------
A mnie dzisiaj tż powiedział, że marzy mu się taki normalny seks - normalny w sensie bez wielkiego przeszkadzającego brzuszka i bez konieczności uważania na wszystko co się robi żeby przypadkiem nie zrobić krzywdy mnie czy dziecku itd. Bo jednak chociaż się kochamy to zdecydowanie nie jest to tak, jak lubimy no i tż się trochę obawia bo ja wszystko inaczej czuję, często mnie boli a dla niego zamiast przyjemności jest to stres (zresztą dla mnie też). No ale już bliżej niż dalej...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-27 o 11:14
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:15   #534
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam,
ze mnie od wczoraj jest zdechlak, przez te deszcze - już wole upały i gorąco, bo przy takiej pogodzie jak teraz boli mnie głowa i powracają nudności
generalnie leżę na łóżku i zdycham
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:26   #535
abz
Zakorzenienie

Cytat:
a dzisiaj stwierdził ze po co ma wstawać w sumie do niej w nocy, skoro to ja będe dawała cyca
No wiesz, w sumie jest w tym trochę racji....Ale ja z samego faktu, ze to niesprawiedliwe, ze ciągle ja będę musiała wstawać do małego to bym chciała żeby mąż tez wstawał (ale wiem, ze nie bedzie).

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:34   #536
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Klarissa - no nie wiem czego on się boi, no ale tak ma...

właśnie TZ dzwonił i mówi, że wychodzi na to, że brakuje 10 tys.... Boże ja chyba oszaleję, poprzednim razem 4 tys musial dołozyc... teraz 10.... ten nasz szef to poje**** jakis.... z kosmosu sobie te sumy bierze....
nie wiem, na razie liczą dalej, ale jak znow tak wyjdzie to nie wiem co my zrobimy

Stary 2010-07-27, 11:54   #537
bordowa
Wtajemniczenie

Spróbuję pójść na zakupy - jakieś 200 m od domu, żółwim tempem. Jak mi znów brzuch stwardnieje to już chyba się kładę i nie wstaję do jutra ...
Stary 2010-07-27, 11:59   #538
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
U mnie podobne objawy świadczyły o skracaniu się szyjki i jej rozmiękczeniu ale to w 30 tc. U Ciebie to pewnie przygotowania do porodu i nie ma się czym stresować
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj tż powiedział, że marzy mu się taki normalny seks -
Uhh.. Nam się marzy jakikolwiek

Co do sytuacji w marketach i na pocztach.. Byliśmy w sobote z tżtem w ikei. Uznałam, że jeszcze jeden dzień w domu i oszaleje, a moje dziecko nie może być przecież takie durne i akurat tego dnia zacząć wychodzić
Wchodzę do toalety, a po chwili wchodzi za mną jakaś laska. Już mam łapać za klamkę od kabiny, a ona truchcikiem i siup! wskoczyła przede mną Dodam, że kilka innych kabin było wolnych ale może miała mega potrzebę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:09   #539
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa no masz rację, to chyba o przeponę chodziło

Ciekawe czy po porodzie też nam się będzie chciało

Stary 2010-07-27, 12:11   #540
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam.
U nas pochmurno i deszczowo- a ja mam strasznie spuchnięte stopy i kostki, nie wiem czemu aż tak w taką pogodę? I to dopiero 12-ta, cos czuję, że po pracy czeka mnie leżenie.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Skoro do badań laboratoryjnych trzeba zanieść próbkę porannego moczu, to który mocz mam uznać za poranny, skoro wstaję w nocy do łazienki kilka razy? A najmniej jeden raz (ok. 3w nocy)
Ja wstaję w nocy siusiu kilka razy a do badania zawsze niosę mocz poranny- z tego co wiem mocz powinien być badany najpóźniej 3 godziny po pobraniu. Nie powinien wiec leżeć i czekać od 3-ciej w nocy.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Z wizyty u gin (29t5d):
Super, że wszystko jest dobrze

Cytat:
jeszcze wierze ze moze sie obruci cholera mala :/, musze jakos ja tam cos poprzekonywac
Któraś z dziewczyn opisywała kiedyś ćwiczenia jakie należy wykonywać, żeby dziecko się obróciło. Poszukaj w necie, bo podobno działa.

Cytat:
Tak jak pisały dziewczyny od połykania płynu owodniowego, czkawka jest wtedy kiedy ma go za dużo w żołądku

Cytat:
później jest to już bardzo trudne, ale jak ma jeszcze miejsce a mama dużo wód płodowych to może nawet przed samym porodem się obrócić ( jak się wystraszy skalpela ).
No właśnie słyszałam takie historie, że mama już na cesarkę umówiona, a w dniu zabiegu na usg wychodzi, że dziecko się jakoś obróciło i rodzić trzeba.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
buuuu, widze, ze zostałam wykadsowana z listy ;( a ja od powrotu do pl nie miałam netu w domu, dopiero dzisiaj mi podłaczyli ;((((((
Napisz do Pomidorki na priv, że chcesz wrócić na listę i Cię dopisze. Skoro był problem z internetem. I pisz częściej

Cytat:
właśnie TZ dzwonił i mówi, że wychodzi na to, że brakuje 10 tys....
Nie dajcie się wrobić! Skoro nic nie powinno brakować to niech liczy do skutku.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości