|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się tym, też tak mam - macica się napina, ona się trenuje. Po 36 tc. to już będziemy mieć normalnie skurcze... ![]() Cytat:
![]() ------------------ Mój tż nadal zachwycony tym, że dziecko jego też kopie w nocy. Ja trochę mniej zachwycona bo mała miała o 1 w nocy czkawkę przez 20 minut i ciężko jest spać gdy ci cały brzuch podskakuje
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-27 o 09:28 |
|||
|
|
|
#513 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hehe Klari mój synek też w nocy czkawkuje
Fajnie macie, że się możecie spotkać, zawsze realnie się podnieść na duchu ![]() Ja juz po pobraniach, położne się ze mnie śmiały, że jestem tak pogodnie nastawiona do porodu, że będzie się fajnie ze mną rodzić. Ciekawe, czy robią zapisy, która na mnie trafi dzis się okazało, że kolejna pracuje w szpitalu, w którym rodzę i to na samej porodówie i do 15 sierpnia ma urlop, a poźniej na mnie czeka
|
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim brzuszkom i mamusiom
![]() Jakaś leniwa jestem ostatnio, ale to chyba spowodowane końcówką ciąży. Z dobrych rzeczy, to idziemy dziś odebrać pierwszą brykę naszego syncia NIKaP-n, skoro miałaś w szpitalu robiony mocz, to nie ma sensu powtarzać Co do buraków z poczty - A Ty miałaś pewnie radochę, że jak ch** z niego złamany to niech sobie stoi.A czkawka to od połykania wód płodowych. bordowa, mi też brzuch ciągnie bardzo, ale czy twardnieje? No, jest twardy i boli, ale skurczami bym tego chyba nie nazwała. Jutro idę do gin, to zapytam czy to normalne, bo w necie wyczytałam, że tak i teraz będzie tylko coraz gorzej ![]() Aha, i mnie tak boli i ciągnie czasem nawet jak siedzę A wczoraj to aż się popłakałam... Nie tyle z bólu, co z bezradności. Już się nie mogę doczekać, aż Borys zechce wypełznąć na zewnątrz. dla TŻ za złożenie łóżeczka ![]() angelikaw, fajnie, że nie musiałaś czekać w kolejce na badanie ![]() Problem z rozpychającym się maleństwem ma teraz chyba każda z nas Ja już teraz czuję, że brzuch jest maksymalnie napięty i nie wiem co będzie potem. Jakim cudem skóra ma się jeszcze bardziej napiąć? elenka1, ja sobie kawkę sama muszę zrobić... Mężuś śpi... Ale dziś w nocy tylko on wstawał do psiaka, więc niech sobie odeśpi biedaczek.A pogoda u nas, faktycznie, kiepska. Gdyby nie zieleń za oknem to powiedziała bym, że jesień się zbliża...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-27 o 09:33 |
|
|
|
#515 | |
|
BAN stały
|
dzięki ycnan, nie wiedziałam
o tych wodach...U nas pogoda słoneczna, ciepło, ale nie gorąco ![]() No i idę się ściąć tzn podciąć.---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dzisiaj stwierdził ze po co ma wstawać w sumie do niej w nocy, skoro to ja będe dawała cyca ![]() a dziewczyny mające pojęcie o łóżeczkach turystycznych doradzcie, otóż spodobało mi się w takich kolorach: http://allegro.pl/item1159275788_koj...przewijak.html i moje ptanie brzmi: czy materiał łóżeczka jest taki ceratkowaty ??? bo zastanawiam się czy bede mogła bez problemu wilgotna szmatka je przetrzec i bedzie czyste, bo jak same widzicie sporo bieli na nim, czy poprostu zastanowic sie lepiej nad innym kolorem???
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-07-27 o 09:41 |
|
|
|
|
#517 |
|
BAN stały
|
elenka ja mam to łóżeczko, tylko wersję tukan (niebiesko- granatowo-żółte). Jest z porządnego, grubszego materiału (nie taki jak te co są w promocji teraz w netto, tylko grubszy). To jakby cos takiego z czego się szyje torby turystyczne, plecaki? Tak mi się kojarzy i bez problemu można wilgotną ściereczką przetrzeć
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-07-27 o 09:49 |
|
|
|
#518 |
|
BAN stały
|
Ono nie jest białe, tylko lekko błękitne. Widziałam je w sklepie
|
|
|
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
heh...piszecie o kopaniu TZ-ów przez dzidki...
mój nie lubi tego... nie lubi już nawet patrzeć na brzuch, a szczególnie jak mała się przeciąga i jak widać pod skórą jak łapki przepycha.... a już jak przystawię brzucha do jego pleców i dostanie kopniaka to odskakuje jak oparzony... a w ogóle to ja nadal mam jakiegoś doła... istnieje coś takiego jak depresja ciążowa...? bo ja chyba własnie mampłaczę po kilka razy dziennie, wszystko mnie wnerwia, ciągle krzyczę na TZ-ta.... wczoraj tak mnie wkurzył, że już powiedziałam, że go nienawidzę i że wcale nie chce z nim mieszkac i ze pojde do rodzicow a on niech zostaje sobie tutaj sam jest mi jakoś tak strasznie ciężko a on mi wcale tego nie ułatwia niech już szybciej ten październik przychodzi bo ta ciąża to jakoś dobrze nie wpływa na nasz związek... a laseczki jak tam po spotkanku?
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa napisałam o 36 tygodniu, bo wszędzie są informacje ,że dziecko powinno się obrócić między 32-36 tygodniem
). Na pewno przy złym ułożeniu sprawdzają jeszcze raz przed cięciem czy na pewno się nie obróciło Cytat:
![]() Nikuś a przy tych skurczach to zawsze się brzuch napina? Ja myslę, że ty pójdziesz pierwsza ![]() |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sytuacja na poczcie... ja nie wiem, z jakich domow tacy ludzie pochodza... matka im nigdy nie mowila... ostatnio opowiadałam podobna sytaucje mojej mamie, ze jakis szczeniak nie ustapil miejsca ciezarnej za co straszy pan zbeształ okrutnie i bardzo dobrze! ![]() Dodam, ze moj brat jest raczej bardzo kulturalnym mezczyzna, wiec sadze, ze wie jak sie trzeba zachowac... niestety pewnosci nie mam
|
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie to ma te czkawki o różnych dziwnych porach, wczoraj to w nocy, a w niedziele miała z kolei rano Tż-towi się to strasznie podoba - mnie mniej, bo wiem, że dziecko się męczy no i ja przy okazji też... Cytat:
![]() U nas leje i pogoda taka senna, zaraz padnę z nudów... A w pracy jeszcze jestem, ale nie chce mi się robić żadnych papierów, a one tak leżą i leżą, czekają na mnie a ja mam mega lenia...
|
|
#524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dosc duze jak sie rozleniwia. Ale to rzadko, bo najczesciej sa zwarte do kupy i stercza niestety jak anteny, zaden stanik tego nie ukryje ![]() Mama moja cala happy ze zwierzakami. Ona w sumie caly tydzien sama siedzi w pustym domu, tata zjezdza na weekend. Kot juz sie zadomowil bedzie tam mial jak u pana Boga za piecem ![]() Cytat:
![]() Co do napinania i ciagniecia to mi sie robi to samo. Wczesniej tylko jak dluzej pochodzilam, teraz jak w ogole chodze. Nie ma reguly. No i skurcze tez odczuwam (taki bol jak na okres) jak mocno chwyci to biore no-spe. Magnezu biore tylko 1tab dziennie. Wstalam po 9tej i to tylko dlatego, ze rusztowanie za oknem rozkladaja. Ostatnio mam troche klopotow ze spaniem, ale mam nadzieje, ze sie ustabilizuje. W koncu jeszcze 2 msc czekania, nie ma co! ![]() Moja mama pracuje w punkcie szczepien od 30lat. Info od niej- byl u niej ostatnio wczesniaczek z 33tyg na szczepieniach i w momencie urodzenia wazyl 2500! Wow! Rozwija sie super ![]() Co do szczepien dodatkowych- pare osob szczepi na rotawirusa i pneumokoki. (My na rotawirusa tez bedziemy szczepic )Szczepienia skojarzone- wiekszosc rodzicow jesli tylko moze to wybiera te szczepionki. Wg mamy tez sa one lepsze, bo nie tylko mniejsza ilosc wkluc, ale tez mniejsza ilosc srodkow dodatkowych (czesto pochodnych rteci) i jeszcze pare rzeczy, o ktorych juz kiedys pisalam i nie bede sie powtarzac. Dodam, ze mama nie pracuje dla zadnego koncernu farmaceutycznego Zaluje, ze to nie ona bedzie szczepic mojego Olka. Ma kobita podejscie i serce do tych rozwrzeszczanych pampersiątek, do wszystkich zreszta Ogolnie, to nie wyobrazam sobie zrobic takiej krzywdy dziecku i go nie zaszczepic albo mu wybierac na co tak a na co nie No chyba, ze jak u czarnejelizabeth, ale to zupelnie inna historia. Ja sie ciesze, ze sa szczepionki i ze moge uchronic swojego malucha od chorob, ktore kiedys niszczyly cale populacje. Na grype tez zamierzam go szczepic, a co!
|
|
#525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojej małej też tak jest, że ile razy się położę do spania to ona to odbiera jako sygnał do zabawy ![]() Cytat:
Przecież to jest jedna z fajniejszych rzeczy takie przeciąganko, nas to śmieszy... My oboje z mężem nie możemy się doczekać naszego maluszka, a jak ostatnio pani na szkole rodzenia opowiadała w jaki sposób tatuś moze się zajmować noworodkiem to mój tż się wzruszył bardzo, bo jak stwierdził różne już widział maleństwa, ale teraz dociera do niego, że to maleństwo będzie "jego własne" ![]() Cytat:
Cytat:
Tego mi było trzeba - wyjść z domu do ludzi także obu dziewczynom dziękuję za spotkanie i mam nadzieję, że nie zagadałam was na śmierć, co w moim przypadku jest wysoce prawdopodobne bo mnie jednak jadaczka się nie zamyka (no, zamyka się, ale rzadko ). Cytat:
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Tylko, że ja już mam przepowiadające czasem
elenka1 No ale jeśli faktycznie będziesz karmić tylko piersią to po co mąż ma wstawać z Tobą? ![]() MisQa Nie wpadaj mi tu w żadną depresję! Maluszek będzie ją przechodził razem z Tobą, postaraj się mu tego oszczędzić ![]() gabisun To mojej małej już tylko 1,5 tygodnia zostało na obrócenie A tak serio to boję się, że się nie obróci. Ale co ma być to będzie. A lekarka jak zobaczyła wypis z usg to powiedziała "wszystko w porządku", ona nic nie informuje, nic o tym położeniu, nawet, że mam się nie martwić Przy następnej ciąży będę chodzić prywatnie, nie dam się wrobić w tą chorą poradnię ...
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa mogę się mylic, ale wszędzie na necie jest takie info właśnie
A z tą czkawką to dziecko ją ma od łykania wód płodowych, ćwiczy sobie też w ten sposób płucka ![]() Zuziczka mi tę takie pieprzyki się zrobiły ostatnio dopiero zauważyłam |
|
|
|
#528 | |
|
Rozeznanie
|
wow to się zdziwiłam... no własnie zakupy przez allegro....
Ilonka, i Nika ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
hehe jeszcze błagałby zebym się zamieniła
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - mówi, że się boi jak ono się rusza, że jakoś tak dziwnie, że coś mi się tam w środku rusza....
jak to na początku było takie delikatne to ciągle siedział przy brzuchu a teraz jakoś nie bardzo.... za to kot mój teraz radochę największą z tego brzucha ma jak zaczyna się fala meksykańska to tylko czeka żeby łapką swoją trącnąć ![]() a co do deprechy.... heh... to chyba ogolnie jakaś moja zyciowa... wszystko się wali, z dnia na dzień coraz więcej stresów, ja coraz gorzej się czuje... ciągle tylko siedzę i myślę co tu zrobić, jak to wszystko rozwiązać... wiem, że jemu też jest cięzko, w dodatku został teraz bez pracy... bez kasy... zamiast porozmawiać o tym wszystkim to kłócimy się ciągle... i już sama nie wiem jak to z tego wszystkiego wybrnąć ![]() a teraz pojechał na 8 rozliczyć się z szefem.... strasznie się denerwuję czy inwentaryzacja dobrze wyszła... i jak tam oni sie rozliczą... kazałam w razie czego kłócić się o swoje i nie patrzeć na nic, ale zobaczymy... i ciągle ten brzuch taki twardy jak kamień mam... nic mi te nospy nie pomagają juz.... super, że spotaknko się Wam udalo szkoda, że my białostoczanki tylko dwie z Majka jestesmy....
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie rozpisalyscie
Ja jestem u rodzicow wiec mam mniej czasu na internet, bo gonia mnie abym nie siedzila przed komputerem. Ostatnio duzo leze i przestal mi brzuch twardniec, lepiej sie czuje.... wiec rzeczewiscie odpoczynek i lezenie pomaga.Teskni mi sie za mezem bo jest na delegacji i wraca dopiero 7 sierpnia mamy pierwsza taka dluga przerwe od slubu....Przypomnialo mi sie ze na SR polozna mowila ze jak teraz ktoras z nas czuje ze dzidzius ma czkawke to bedzie ja mial tez czesto po urodzeniu A czkawka jest od polykania wod
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-27 o 10:41 |
|
|
|
#531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje,że to od upałów i niedługo przejdzie,bo czytałam ,że to mogą też być początki cholestazy ciążowej...Nie chciałabym tego
![]() Cytat:
![]() Moja ma czkawkę conajmniej 2 razy dziennie.Ja nie wiem co to dziecko tam wyprawia... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie zakręcaj się,skoro starsza córka była taka malutka,to ta może też będzie.MI też lekarz na usg coś mruczał,że małe dziecko,ale ginka prowadząca powiedziała,że mała jest po prostu mniejsza i chudsza.Nie wszystkie dzieci muszą się robisz z ksiązkową wagą i wałeczkami...Dla nie to nawet lepiej,przynajmniej łatwiej urodzić takie małe,niż wałka 4 kilowego...
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
buuuu, widze, ze zostałam wykadsowana z listy ;( a ja od powrotu do pl nie miałam netu w domu, dopiero dzisiaj mi podłaczyli ;((((((
|
|
|
|
#533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do lekarki to w jednym ma rację - masz się nie martwić! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------------------- A mnie dzisiaj tż powiedział, że marzy mu się taki normalny seks - normalny w sensie bez wielkiego przeszkadzającego brzuszka i bez konieczności uważania na wszystko co się robi żeby przypadkiem nie zrobić krzywdy mnie czy dziecku itd. Bo jednak chociaż się kochamy to zdecydowanie nie jest to tak, jak lubimy no i tż się trochę obawia bo ja wszystko inaczej czuję, często mnie boli a dla niego zamiast przyjemności jest to stres (zresztą dla mnie też). No ale już bliżej niż dalej...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-27 o 11:14 |
||||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
ze mnie od wczoraj jest zdechlak, przez te deszcze - już wole upały i gorąco, bo przy takiej pogodzie jak teraz boli mnie głowa i powracają nudności generalnie leżę na łóżku i zdycham |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, w sumie jest w tym trochę racji....Ale ja z samego faktu, ze to niesprawiedliwe, ze ciągle ja będę musiała wstawać do małego to bym chciała żeby mąż tez wstawał (ale wiem, ze nie bedzie).
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - no nie wiem czego on się boi, no ale tak ma...
![]() właśnie TZ dzwonił i mówi, że wychodzi na to, że brakuje 10 tys.... Boże ja chyba oszaleję, poprzednim razem 4 tys musial dołozyc... teraz 10.... ten nasz szef to poje**** jakis.... z kosmosu sobie te sumy bierze.... nie wiem, na razie liczą dalej, ale jak znow tak wyjdzie to nie wiem co my zrobimy
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję pójść na zakupy - jakieś 200 m od domu, żółwim tempem. Jak mi znów brzuch stwardnieje to już chyba się kładę i nie wstaję do jutra ...
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uhh.. Nam się marzy jakikolwiek ![]() Co do sytuacji w marketach i na pocztach.. Byliśmy w sobote z tżtem w ikei. Uznałam, że jeszcze jeden dzień w domu i oszaleje, a moje dziecko nie może być przecież takie durne i akurat tego dnia zacząć wychodzić ![]() Wchodzę do toalety, a po chwili wchodzi za mną jakaś laska. Już mam łapać za klamkę od kabiny, a ona truchcikiem i siup! wskoczyła przede mną
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no masz rację, to chyba o przeponę chodziło
Ciekawe czy po porodzie też nam się będzie chciało |
|
|
|
#540 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
U nas pochmurno i deszczowo- a ja mam strasznie spuchnięte stopy i kostki, nie wiem czemu aż tak w taką pogodę? I to dopiero 12-ta, cos czuję, że po pracy czeka mnie leżenie. Cytat:
Super, że wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie dajcie się wrobić! Skoro nic nie powinno brakować to niech liczy do skutku.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Nie martw się tym, też tak mam - macica się napina, ona się trenuje. Po 36 tc. to już będziemy mieć normalnie skurcze... 
A Ty miałaś pewnie radochę, że jak ch** z niego złamany to niech sobie stoi.
A wczoraj to aż się popłakałam... Nie tyle z bólu, co z bezradności. Już się nie mogę doczekać, aż Borys zechce wypełznąć na zewnątrz.
dla TŻ za złożenie łóżeczka
Mężuś śpi... Ale dziś w nocy tylko on wstawał do psiaka, więc niech sobie odeśpi biedaczek.

bo ja chyba własnie mam

Maluszek będzie ją przechodził razem z Tobą, postaraj się mu tego oszczędzić