|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cytat:
Takie mi się podobają http://www.swiatkuchni.com/fiskars/n...ratis-id-2626/ |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uchwyty nie są plastikowe, tylko takie jakby gumowe, nie wiem jak to określić. Po roku nie widzę żadnych śladów zużycia. |
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Haniu wszystkiego najlepszego w dniu imienin! )Mango szybko zleci Ty masz ślub rok po Twin, a ja rok po tobie Coraz mniej panienek na tym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten biust strasznie wywaliła ![]() Butter ostatnio przewaliłam cały przepisowy i chyba nie zamieściłaś tam swoich szybkich sałatek ziemniaczanych na grilla.Mogę cię o to prosić
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Haniu wszystkiego najlepszego z okazji imienin! Butter bardzo fajna fryzurka Mango powodzenia w przygotowaniach ![]() Swoją drogą - ale ten czas zapie....... Cytat:
Ja tu chyba zostanę jedyną panną na wątku Ale nie przeszkadza mi to jakoś szczególnie![]() Tak na marginesie....... zakochałam się tak wiem - naiwniara ze mnie ![]()
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć tak w ogóle ![]() Haniu, robiłam wczoraj sałałatkę z avocado wg Twojego przepisu.... PYCHOTA!! |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, przepraszam, że nie pamiętałam o imieninach, ale na Śląsku obchodzi się tylko urodziny - nawet nie wiem, kiedy ja mam i wszyscy moim bliscy Wszystkiego najlepszego! Ale za to pamiętam, że dzisiaj z TŻ obchodzimy 10. rocznicę naszego związku Nic dla niego nie mam. Zrobiłam mu jedynie śniadanko i zostawiłam karteczkę z wyznaniem dozgonnej miłości Ciekawe, co on wymyśli. Pewnie pojedziemy gdzieś coś zjeść, może do kina.
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to tłumacz się , nie rozumiem jakie światła mu przeszkodziły ![]() Poznaliście się ? Cześć ale pogoda, oby od soboty było inaczej
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
dziś mój przedostatni dzień w pracy i zawalili mnie zadaniami, więc idę popracować |
|
|
|
#1450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miałam wczoraj w pracy taki dzień że wychodząc z niej mój mózg parował, a samopoczucie wynosiło -100!
MASAKRA! W związku z tym pół wieczora odmóżdżałam sie grając na PS w gierkę dla dzieci Ratchet& Clank Wyborna forma odstresowania się. A mąż wracając z siłki zakupił moje ukochane czerwone winko wiec gadalismy przy nim do 1 w nocy![]() Cytat:
![]() Ooo to poważna rocznica- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Naiwniarą to będziesz jak nic nie zrobisz by go poznać.
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Haniu, za życzenia
Dziewczyny, w jakim systemie gotujecie obiady? Robicie wszystko na świeżo po przyjściu z pracy, czy gotujecie coś poprzedniego dnia, wieczorem? Nie mam na myśli zamarynowania mięsa dzień wcześniej, ale np. upieczenie czegoś konkretnego. Wiadomo, że np. makaron czy pierś z kurczaka w kawałkach to szybkie dania, ale coś bardziej wymyślnego?
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdyby mi zależało na obiadach jak najczęściej to po 1. podzieliłabym się tym gotowaniem z tż (zawsze to wtedy dwa razy rzadziej, jak dwie os, gotują) a po 2. robiłabym raczej dzień wcześniej większość rzeczy, żeby potem tylko skończyć po przyjściu z pracy na gotowo |
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie to co ja!! No, ale ja mam szczęście że lubię gotować, a mąż siedzi w domu więc po zakupy może skoczyć.
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to samo co Twój mąż, też nie tknę mrożonego i nikt mnie nie przekona, że smakuje tak samo ![]() Chyba, że jest to mrożonka warzywna to zupy to ok, ale wszystko inne jest bez smaku dla mnie
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotujący facet to za dużo powiedziane o moim tż ![]() Prawda jest taka, że żywimy się inaczej, więc chcąc nie chcąc musiał się czegoś nauczyć, jeśli chciał jeść to, co lubi albo inaczej, jeśli wiedział, że nie tknie moich warzyw. Nie miał wyjścia i tyle. Potrafi zrobić kilka prostych rzeczy sam (typu spaghetti), umie ugotować standardowy polski obiad (ziemniaki, kotlety panierowane i surówka), wyspecjalizował się w krojeniu warzyw na surówki czy sałatki i w tym sporo mnie odciąża, bo praktycznie się tym nie zajmuję. Zostawiam mu listę albo warzywa w konkretnym miejscu i wiem, że bez problemu je pokroi a resztę robimy wspólnie, albo ja robię obiad a on potem zmywa. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- ja nie mrożę gotowych obiadów, chyba że pierogi (potem do odsmażenia są ok), jakieś warzywa na patelnię, zupy gotowe, fasolkę szparagową, kalafior i brokuły, szpinak, rybę i zielsko na zimę (pietruszkę, koperek itp.). Czyli w zasadzie półprodukty i one są dla mnie sporym ułatwieniem. Nienawidzę rozmrożonych gotowych obiadów, ciast, bo też mi nie smakują |
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ najbardziej nie znosi rozmrażanych gołąbków....a teściowa bardzo nam je lubi dawać ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
.Mój właśnie z krojeniem ma największy problem...uważa że jestem magikiem potrafiąc tak drobniutko i szybko poszatkować cebulę
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dziewczyny, jestem mega szczęśliwa, bo są moje najważniejsze wyniki, że póki co będziemy próbować leczyć tabletkami. Czyli żadnych operacji, chemii ani nic takiego. Jestem dobrej myśli, że te tabletki zadziałają tak, jak powinny i powoli będę dochodzić do siebie. |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję i trzymam kciuki, żeby tabletki pomogły.A propos męskiego gotowania, to mój TŻ robi super jajecznicę, omlety, kanapki...i właściwie mi to wystarczy. Nie potrzebuję od niego więcej...bo sama to uwielbiam (powiem dość próżnie, że lubię zbierać pochwały). Nawet denerwowało by mnie,gdybym miała gotującego faceta...kuchnia to głównie moje terytorium
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak gotuje zawsze mi przyłazi i próbuje, po czym pyta czy może coś dorzucić od siebie ![]() Powinnam go własnie zmusić do tego by nauczył sie kroić, bo jego najbardziej wkurza czas gotowania przez tą nieumiejętność krojenia. Dochodzi za każdym razem do wnisku że po co on ma się meczyć 2 godziny ze zrobieniem sosu do makaronu jak ja to zrobię w 15 min
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem są sytuacje kiedy padam z nóg i nie mam weny na gotowanie..wtedy mógłby mi zrobić przyjemność i coś upichcić..a nie pizze zamawiać!
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna, co za dzień. U Was też tak sennie?? Okropność...
Idziemy dziś po pracy z TŻ do biura podroży... zorientujemy się w wycieczkach
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Docelowo pewnie zamówimy coś w necie. Chcemy tylko iść się zorientować, popytać ...
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie my, TUI, Alfa Star, Necerman, Ecco Holidey itp nie praktykują czegoś takiego jak niższa cena przez internet. Butter na wrzesień chcecie kupić coś tak?? to nie ma sensu teraz iść. Ceny raczej zaporowe na wrzesień bo lastów jeszcze nie ma i nie wiadomo jak sytuacja bedzie wyglądać..nikt nic konkretnego Wam nie powie..no ewentualnie może nakręcac żebyście teraz rezerwacje zrobili bo cena jakas promocyjna czy coś...ale teraz nie może być na tyle promocyjna że wam sie będzie to opłacało! ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Sorry ale własnie dziś mam dzień gdzie non stop wiszę z kimś na telefonie, nie mam czasu wody sie napić, w buzi mam saharę..po czym ten ktos stwierdza że on to sobie na necie kupi a mnie to tak tylko wypytac chciał..tylko nikt nie bierze pod uwagę tego że marnuje mój czas i moją energię a ja z tego nic nie mam ...bo zarabiam od sprzedaży. Do tego jeszcze blokuje przez godzinę telefon..a może ja w tym czasie sprzedałabym cos swoim klientom.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-07-27 o 14:15 |
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..a później właśnie lepiej do biura iść o cenę dokładnie wypytać o dostępność miejsc , miejscach wylotów, o ubezpieczenie itd.
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ceną są takie same to mogę kupić w biurze, jest mi to totalnie obojętne... |
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wypytywania się jest infolinia..im za to płacą..mnie nie . Idziesz do biura aby wypytać zrób przyjemnosć pracownikowi i kup u niego![]() Wiem Ty o tym nie wiesz i taki sobie pierwszy lepszy klienty też nie ....jednak ja jestem dziś na maksa wściekła....bo marnuję swój czas a gówno z tego mam.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.