|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
, wiecznie coś ![]() O to, to! U mnie zawsze tak jest ![]() Kaszki/kleiku robię Mu ze 150 ml mleka (zmniejszyłam ze 180 ml) i zawsze coś zostawi, czasem nawet jakąś 1/4, obiadku z dużego słoiczka ze 3 łyżeczki zostawi, stram się Go nie podkarmiać między posiłkami, ale to też niewiele daje ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Anula, pisz z nami więcej, bo mi jakoś dziwnie, jak Cię nie ma cały dzień
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
no żebyś wiedziała, jak nie kciuk to mówienie to znowu ta szczepionka mnie powaliła Nudzić się nie można...A jeszcze miałam Ci napisać- ja też wybitnie mam gdzieś wszystkie rady jeżeli o dobro Martynki chodzi ale mam trochę pretensje do TŻ - nie chce mu się wgłębiać w tematy i potem narzeka na moje wybory Jak stara baba wiesz co ale to nie tak bardzo mało je moim zdaniem...Może wcześniej więcej wciągał i się przyzwyczaiłaś? Martynka je kaszkę ze 120 ml i zazwyczaj parę łyżek zostawia, na obiad to objętość dużego słoiczka i też nieraz coś zostawi... No tylko że ona z tych pulchniejszych Poprawię się Wczoraj komputer nam się popsuł i nie miałam jak wejść popołudniu ![]() Uwaga chwalę się: Od kilku dni Martynka je już całkowicie sama łyżeczką Nie muszę jej nabierać ani w żaden inny sposób pomagać...Co prawda jest zazwyczaj cała brudna ale przestała rozrzucać wszędzie jedzenie i jestem, z niej dumna nieziemsko Zaraz dam zdjęcie do albumu
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty tez się nie martw Miramejku W ogóle mam wrażenie, że jesteś najbardziej zamartwiającą się mamą na forum
|
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem druga w kolejce ![]()
|
|
#4115 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pościemniam że zęby idą, ma gorączkę, ma katar...zobaczymy jak długo się uda...jeszcze nigdy nie dostałam listu ponaglającego a duże zaległosci przez choroby miałyśmy, więc mam nadzieję ze uda się przeciągnąć... Cytat:
Cytat:
Fajnie że urlop udany No teraz chyba będziesz z Nami częściej?! ![]() Wczoraj wysłałam, doszła? Cytat:
Cytat:
![]() dla Oliwki za odwagę![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego Antosiu ![]() Cytat:
![]() ......................... Dzień dobry ![]() Kawka wypita, red bull też, ale i tak ciężko...za to za oknem tak ładnie...ok 23 stopni...słoneczko wyglada zza chmurki, żyć nie umierać ![]()
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde ja tez musze zacząć Zośke uczyć..., bo do końca życia będę ją karmić
|
|
#4117 |
|
BAN stały
|
ANTOSIU W DNIU TWOJEGO ŚWIĘTA NIECH TWOJA BUZIA BĘDZIE UŚMIECHNIĘTA
|
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej to ja maja tak zalatwilam - jajkiem ... . Dostala baktrim oraz elektrolity, ktorych pic nie chce.
Mala juz nie goraczkuje, niestety biegunka jest nadal. Lekarz kazala przetrzymac mala na diecie, ale ona wcale nie chce jesc kleiku ryzowego na wodzie. A do picia - mleko nutramigen, marchwianka no i te elektrolity. Nic z tych rzeczy dziecku nie smakuje. Nie mowie juz o awanturze podczas podawania baktrimu ... eeh ... . |
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostanie sie Tżetowi...pretensje to najprościej mieć![]() dla Martynki...pięknie sobie radzi![]() Cytat:
Jeśli chodzi o nutramigen to ja polecam dodanie do niego marchwinki Hippa ORS...wtedy jest zjadliwe i moze da radę wypić...wiem, bo wypróbowałam na Zu jak miała przeogromne, bardzo częste (12 razy na dobre...przy każdym naprężaniu ja ryczałam jak bóbr ) biegunki...mniejsza była ale Nam to pomogło...Elektrolity są też smakowe wiec może poszukaj w aptece, łatwiej bedzie przełkąć...no i ja bym jeszcze proponowała probiotyki podać, tak robiłam...Trzymam kciuki żeby szybko przeszło ![]() P.S. Elektrolity...ja podawałam Orsalit, jest bananowy i malinowy na pewno...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-27 o 09:52 |
||
|
|
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwcie się tak myciem zębów - nie trzeba dać się zwariować jak dziecko je w nocy to można dać popić wody po mleku (zęby mają kontakt z mlekiem ) i starać się eliminować nocne karmienie w miarę możliwościz resztą jak je kolację ok 20 a potem w nocy to minimum 6 godzin chyba wytrzymuje i zęby będą "czyste" więc nie jest najgorzej Cytat:
![]() ja bym się poradziła specjalisty w sprawie mówienia Cytat:
|
|
|
#4121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz? ![]() No właśnie gdyby nie te problemy z przybieraniem na wadze, to pewnie nie martwiłabym się tak bardzo. To dobrze, że będzie Cię więcej ![]() ), potem rozmazuje jedzenie, skupia się na odrywaniu maty antypoślizgowej od stolika , potem rzuca łyżeczką itp. itd.Cytat:
Tylko wrażenie? A to nie zostało już ustalone? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Chodzi o białko, tak? Bo żółtko to pewnie wcześniej dawałaś? Cytat:
![]() Kuba nie je w nocy, ale o 19 zjada kaszkę na kolację, po kąpieli myję Mu ząbki, ale przed spaniem jeszcze ciumka cyca i wtedy już ząbków nie myję .
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dodalam album z wesela wiec zapraszam chetnych ![]() zaraz napisze wiecej tylko poloze mala spac bo marudzi na maksa
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, co to za miseczka, z której Martek je? Widzę, że ma przyssawkę, my mamy matę, do której przyczepia się miseczkę, ale oderwanie tej maty od blatu zajmuje Kubaskowi 5 sekund
, może taka miseczka by się sprawdziła
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale w naszej przychodni nie robią teraz zapisów, bo jest sezon urlopowy i dopiero w piątek będę mogła zadzwonić i się dowiedzieć i nie będziemy mogli wyjechać sobie na ten tydzień, bo właśnie wtedy będzie szczepienie, a nie chcę odkładać tego na jeszcze kolejny, bo w razie jakiegoś odczynu poszczepiennego nie będziemy mogli pojechać na mszę w miesięcznicę śmierci dziadka trudno się mówi zasypia z cycem w buzi? jak często je w nocy? spróbuj dać mu jeszcze przed odłożeniem łyka wody, zeby spłukać ząbki
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no czasem tak jest nie po naszej myśliNie, kończy jeść na półśpiąco, odwraca się na drugi bok i śpi. Nie je w ogóle w nocy, cyc o 20.30 i potem o 7 rano. Zobaczę, co się da zrobić, dzięki za radę
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Antosiu Sto lat Sloneczko wczoraj malz probowal na wszystkie sposoby zeby net chodzil i dupa wiec pozostaje znowu kabel ciagnac -znowu wiercic zaluje ze wtedy malza nie bylo w domu bo by przypomnial temu gostkowi zeby nie cial w tym miejscu ......a tak to musielibysmy kafle zrywac zeby ten kabel naprawic, ze tez mi sie nie przypomnialoaa jednak moj brat kupil malej stolik chicco musimy zrobic zakupy jedzeniowe , menu juz ustalone, no i musze kupic jej ta gasienicekurde ale ta pogoda jakas niepewna , mam nadzieje ze sie wypogodzi do soboty jesli chodzi o wesele to wytanczylam sie za wszystkie czasy i takie jazdy odchodzily ze chodzilam prawie z gola dupa bo mi rozciecie w sukience poszlo wyzej Wercia byla jakies 2 godznki z nami -na poczatku nie wiedziala co sie dzieje , tyle ludzi i glosna muzyka ale potem juz sie rozkrecila i tanczyla , kopala balona, zjadla deser truskawkowy weselny, no a potem juz spiaca malz odwiozl ja do domu i zaraz padla ja wczoraj jeszcze wieczorem zle sie czulam ale dzisiaj to moglabym zjesc konia z kopytami jakas wyglodniala jestem przez te wymioty wczorajsze ![]() wazylam dzisiaj mala i waga pokazala 8900g (w ubraniu) wkoncu waga poszla jej w gore bo przez jakies 2 mce bylo caly czas 8500g acha Wercie strasznie drazni ostatnio jak myje jej siuske , wygina dupke , nawet mama sprawdzala ze nie ma zapalonej ale jakas ta suska opuchnueta mi sie wydaje........ ![]() np to zem walnela monolog
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-07-27 o 11:06 |
|
|
|
#4127 |
|
BAN stały
|
właśnie kurier przyniósł krzesełko uczydełko i stolik FP - Amelka już siedzi i się bawi
a póki co bez baterii. idę właśnie do sklepu i zakupię baterie zobacze co to za cuda...
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Kupilam poki co bananowy i tego bananowego nie chce wypic za nic na swiecie. |
||
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież byś zauważyła, ciężko przegapić "zapach" zepsutego jajka.
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej dla zębów jest jak dziecko pociumkuje bardzo często i zęby są cały czas bombardowane mleczkiem a mycie ząbków nie zaszkodzi, bo Kuba się do tej czynności przyzwyczaja co zaowocuje potem
|
|
|
#4131 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie masz mocy?
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja myję Kubie ząbki, rano i wieczorem
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zawsze myję Tomkowi ząbki, a raczej tatuś nie myje jak ja w poniedziałki, czwartki i piątki wracam do domu jak Tomuś śpi albo prawie śpi to jestem pewna, ze ma nie umyte ![]() ale czego się spodziewać po mężczyźnie - jak on nawet zapomina zabrać raczy Tomka z przedszkola, a nawet jak zabierze to zostawia w samochodzie i ja rano nie mam czapeczki, butów, albo miseczki po drugim sniadanku ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- moze mocy to Ona nie ma, ale za to odrosty ma zrobione
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulacje wzrostu wagi ![]() Cytat:
![]() A spróbuj malinowego, wazne żeby dostawała elektrolity... No właśnie też o tym pomyślałam ![]() Cześć
|
|
#4137 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aa bo brzuch mnie boli, dostalam @ i jakos nie mam mocy
TZ wybyl o 8 rano i wroci w nocy jutro to samo kuzwa zachorowalam na torebke z etorebki a na kotka zbieram moze namowie TZ na prezent urodzinowy ![]() no nie mam wlasnie ![]() fakt ale mialam juz ponad 2cm odrost a teraz jak patrzew lustro to inna kobieta normalnie a co do piatku.....wolalabym u mnie ale nie chce TZ po nocce wyganiac z rana domu z dzieciakami wiec chyba lepiej u Ciebie a masz wszystko? to zn: prostownica 230 mocna suszarka (jak nie o wezme swoja) maseczki wiatrak pedzelek rekawiczki klamerki do wlosow i czy kupilas odpowiedni szampon i odzywke?
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prostownicę mam, suszarka 1800 W - nie wiem czy to jest mocna? maseczki wezmę z pracy, rękawiczki mam nie mam wiatraka, pędzelka i klamerek - a jakie potrzebne, bo mam hurtownie fryzjerską koło siebie? szampon mam i maskę Kallosa, a odżywka jaka musi być?
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Tez mi sie tak wydaje, ale to jedyna rzecz, ktora mi przyszla do glowy ... . Widzisz ja z tego samego sortu jadlam tez jajka i sie chyba po nich zle czulam potem. Ale z z drugiej strony, to ona wszystkie bierze do buzi. |
|
|
|
#4140 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
pedzelek mam, klipsy takie zwykle do upinania pasm wlosow ale bez wiatraka nie damy rady zaplaczesz sie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

, wiecznie coś 

Nudzić się nie można...

dla Oliwki za odwagę

dostanie sie Tżetowi...pretensje to najprościej mieć
, a nie lepiej nie zaprowadzać Go do przedszkola po takiej szczepionce? Nie lepiej dmuchać na zimne?