Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 15:12   #4081
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
No właśnie nie Ciągnie, ciągnie, aż w końcu przerywa, obraca się w drugą stronę i zasypia. Prócz tego jest w stanie zasnąć jedynie w nosidle

To takie buty... za info. A wiesz może z czego je pije?

A wiesz, że dobrze?

Żeby nam było raźniej w niedoli

Tymek miał mieć 14 lipca, ale przełożyliśmy na 1 września. Nie wiem co robić
Ciężka sprawa , i On tak ma niezależnie od pory doby? A próbowaliście usypiać bez cyca?
Kuba po kąpieli robi tak samo z zasypianiem, ale czasami "szaleje", odkładam Go więc do łóżeczka i za jakiś czas zaśnie. A Tymek nadal z Wami w łóżku?

Nie jestem pewna, ale raczej nie z butelki, może z kubka?

No to super , buziaki dla Niego

To jest jakiś powód

My mamy wstępnie na początek września i chyba pójdę. Chyba.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:34
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:42   #4082
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Dziękuję za komentarze w albumie

i jeszcze do P4W Alan zasypia o 21 wstaje o 6.30-7.00 czyli w nocy śpi 9,5-10 godzin do tego 3,5-4 godziny w dzień, czyli wychodzi max 14 godzin snu. Widocznie Tomek potrzebuje mniej spać i raczej nic nie wymyślisz bo przecież żłobkowego rytuału nie zmienisz
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:59   #4083
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Czesc babeczki

dawno mnie nie było, teskniła któras? ..........

wczoraj wrociliśmy z urlopu, było fajnie tylko za krótko
Zakopane super, Zuza bardzo polubiła spacerki w wózku, nawet grzeczna była, gorzej jak chcielismy cos zjesc w jakiejs restauracji, okropnie sie jej nudziło, dopiero jak jej dawalismy z talerza było lepiej
gorzej z jazda autem, staralismy sie jezdzic jak spała, ale ona długo nie spi jak nie spi to zajada sie chupkami, ale gila mnie po włosach (przez to nie bede ich scinac ) iwuelbia moje włsoy, ciagle sie nimi bawi, zajmie sie nimi dluzej niz jakas zabawka

Kasia, pisałas jak sie zachowujesz jak L daje sie we znaki w aucie np, podziwiam cie za konsekwencje, ja czasmi podejmuje próby ale z eguły ulegam i robie to co ona chce, ech musze to zmienic, nawet małz mi juz uwage zwrócił

poza tym Zuza nauczyla sie pokazywac jaka jest duza
umie ładnie zjesc sama chrupka
z nowych rzeczy sprobowała twarożku i łososia
a teraz czeka mnie nadrabianie ale niewiem jak sie za to zabrac, jestem dopiero na 99 stronie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja też mam nadżerkę.Dostałam jakieś globulki których nie było w 3 aptekach od kilku mc, więc nawet się nie pofatygowałam po zmianę globulek
ja tez mam nadżerke, ale gin powedziało ze trzeba mrozic, byłam przed urlopem ale powiedział ze za goraca, może sie źle goic wiec lepiej na chłodniejsze dni poczekac
Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge nie mam chwili dla siebie;(
witaj hajdii

co do zasypiania, hmmmmm, dziewczyny wysłalaby mi która taksiazeczke na maila mayaha@op.pl plisssssss, bo już chyba Karolinka mi kiedys wysyłała ale nie dostałam

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
też o nim myślałam...ale muszę najpierw pogadać z pediatrą czy będziemy rezygnowały z nutrmigenu...chciałabym już go odstawić, zobaczymy
a o czym myslas bi nie doczytałam, ja mam sprobowac wprowadzic inne mleczko (Z jest na Pepti) i ja sie zastanawiam nad Bebilonem lub Nan (pediatra proponawał Enfamil)
Cytat:

szperam po necie i szukam logopedy dla małej poczekam jeszcze dwa tygodnie( w sumie nie wiem dlaczego...) a potem umówię nas na spotkanie - dla mnie jej opóźnienie w mowie jest już zdecydowanie zbyt duże ...
anula, Zuzia tez nie jest specjalnie pogadana, jeśli to cie opocieszy, malutko mówi, "ma ma,ta ta, ba ba, brrrrr kkkk, jeje, idzie i takie tam
ale ja jeszczem nie myslama o zadnym lekarzu

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mogę Wam polecić 2 niedrogie gadżety z Ikei, układankę i foremki. Potrafią zająć Kubaska na trochę, a to sukces
mam ta układanke, fajna, Zuza własnie sie nia bawi, ale to nowisc wiec moze przez to
Cytat:
Laura je sama.
Zupę je łyżeczka.Daję jej samo gęste, a zupki tyle o ile.
Obiad z parowaru je sama.Łyżeczkę ma, ale bardziej łapkami operuje.Czasem z ręki na łyżeczkę i dopiero do buzi.Grunt że się naje.
Niczym jej nie karmie.Butle z mlekiem sama piję a najeść musi się sama.
Zasiada na golasa do konsumpcji.Ile do brzucha wpadnie, tyle jest jej.Trwa to zdecydowanie dłużej niż ja miałabym ją nakarmić, ale w tym czasie ja jem ze spokojem.
Myślę że głód jest największą motywacją by zmusić do nauki jedzenia, a jak coś szczególnie jej smakuje to już w ogóle widzę że bardzo się skupia by trafić do buźki.
dla Laurki, Zuza jeszze nie probowała z jedzeniem, tylko na sucho i raczej nie wyobrazam sobie zeby dała rade, jescze pozekam

ide sie polozy z mała bo ta pogoda jakos mnie tak sennie nastraja a jutro znów do pracy, a amosfera podobno okropna wiec sie mi nie chce
Stary 2010-07-26, 16:08   #4084
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej dziolchy

kiedy ja was nadrobie

Dziekuje za imieninowe zyczenia i dla pozostalych Aneczek

Sylka dzieki za pamiec

Slepafuria u nas tez niedawno Wercia miala wys. goraczke i biegunke-jakis wirus panowal , dostala priobiotyk, paracetamol i syrop na biegunke -po 4 dniach przeszlo
mam nadzieje ze u was to tez zwykly wirus
acha mala oprocz garaczki miala tez katar

kabel od neta nadal nie dziala ale malz ma cos dzisiaj wykombinowac wiec moze wieczorem juz bede miec neta na gorze
wczoraj bylismy na weselu- bylo super tylko ze dzisiaj umieram-cos siadlo mi na zaladku i caly ranek spedzilam na muszli
do tego jestem mega niewyspana .....
jutro wrzuce jakies fotki z imprezy i fotki tej kuchni

a tym czasem milego dnia mamuski

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:01   #4085
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Co drugi dzień... U mnie to nierealne, ja będę gotować min. raz na cały tydzień. Albo i na 2 tygodnie. Jeny, czemu ja jestem taka lewa do gotowania?

A do mnie proszę pisać: "Morska, a ty zaczniesz to sprzątanie w końcu??" - zrobi mi się głupio i może się zmobilizuję

Ja też zaczęłam się bać po tej historii znajomych Gorgulka. A taka byłam zdecydowana...

A gdzie tam lewaTy wrócisz wnet do pracy,to nie będziesz mieć czasu gotować co drugi dzieńTak sobie trzeba tłumaczyć,a nie zaraz lewa

morska(groźny ton)bierz się do roboty

Ja nie chcę myśleć nawet o szczepieniu,tak się boję

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
To tak jeszcze przed spaniem sobie czytnęłam i chyba nie zasnę już bijąc się z myślami...

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205

Papa
Boże,straszne to i co teraz zrobić...?

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
czesc Kochane, tesknilyscie?
Co sie dzialo, gdy mnie nie bylo?
Ktora jest w ciazy?
Sylko jestes niesamowita, dziekuje za wszystkie smsy
Nadrobie Was na dniach- obiecuje!

Zglaszam, ze zyjemy i jestesmy juz w nowym domku. Jest cudownie!!! Mielismy mnostwo pracy, caly trzeba bylo pomalowac, potem przeprowadzka, ponad sto pudel Powoli daje sobie z tym rade. W pracy mamy tez ul, bo robimy gruntowny remont. Jest co robic.

A co nowego u mojej Aneczki? Jest cudowna, przekochana. Co potrafi: siedziec, raczkowac (najpierw uparcie tylko w tyl, teraz rowniez w przod), podciagac sie, klaskac, spiewac po swojemu ulubione piosenki, mowic dada i mama, wzruszac ramionkami sama jesc kanapke, dzielic sie kanapka z mamusia. Uwielbia kapiele, dzieci, towarzystwo, tanczyc z mamusia, czytac, jezdzic na rowerze jestem w Niej do szalenstwa zakochana

Kochane, teraz uciekam, ale juz teraz bede zagladac czesciej. Duze, duze calusy dla kazdej z Was i Waszych pociech
He,hejednak Cię wywołałamto i dobrze
Cieszę się że u Was wszystko dobrze i uporaliście się z przeprowadzką
dla Aneczki za wszystkie umiejętności.
Nie zostawiaj nas na tak długo i może wstawisz jakieś nowe zdjątko Ani-nasze dzieci tak się zmieniają

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Dziewczyny Zosia jest w zasadzie jednym z najmłodszych dzieci na wątku i co nikt jeszcze nie szczepił?? Kurde boję się tego szczepienia... Tak sobie myślę, że będę to odwlekać jak długo się da.

Chyba wszystkie się boimy

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
no ekstra plan wykonany

Dzień lenia też jest fajny i pozyteczny

Cytat:
Sto lat dla Nataniela, Zuzi i Roczniaka Bartoszka

Cytat:
Również życzę wszystkiego dobrego naszym kochanym maluszkom

Cytat:
A tak jeszcze a propos szczepień.
Jak mieliśmy mały problem ze wzmożonym napięciem, to neurolog wpisała w książeczce zdrowia, że wskazania do szczepień acelularnych (czyli zabitych), a Priorix jest żywy i co teraz. Ma to jakies znaczenie, czy ta szczepionka juz jest poza konkurencją i tamte zalecenia tyczyły się tych pierwszych (DTP, Hib)...
Olu,Ty bardziej obeznana w temacie a czy jest odra,świnka,różyczka acelularna?

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Wszystkim jubilatom i solenizantom życzę 100 lat i samych uśmiechów
Wpadłam żeby powiedzieć, że o Was nie zapomniałam, w miarę możliwości Was nadrabiam i staram się wiedzieć co u Was
W nas wszystko oki Mała jest prze kochana, cudownaMamy 6 ząbków potrafi mówić mama tata, baba dziadziu, ci-ci, ko-ko, ka-ka przybija piątkę, robi papa, daje cześć, od środy SAMA CHODZI
W przyszłą niedziele jedziemy na upragniony urlop bo w sobotę bawimy się na weselisku
Oglądałam Wasze zdjęcia z wakacji Wasze dzieciaczki są słodziuchne a Wy mamusie jesteście ślicznymi kobietkami.
Dobra spadam trochę popracować
Buziaki dla Was
Witaj

dla córci za nowe umiejętności,no i oczywiście za chodzenie.
Udanego urlopu kochana

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a my szczeilismy skojarzonymi
a Eryk to w ogole mial MMRII
ehhh
ciezka sprawa
Damiana też szczepiłam MMRII.

Żebym nie zapomniała:

Wszystkim naszym Aniom,Annom,A neczkom,Ankom życzę wszystkiego najlepszego,zdróweczka,sp ełnienia marzeń tych małych i tych dużych,zadowolenia z męża,pociechy z dziecka/dzieci(Svi)i zawsze uśmiechu na twarzy
Sto lat!!!

a dzisiejszym małym solenizantom:Zuzi i Natanielkowi życzymy dużo zdrówka

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-07-26 o 17:03
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 17:23   #4086
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

oraz sto lat dla dzisiejszych swietujacych dzieciaczkow

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
A my mielismy ciezka noc.
Wczoraj mala przez caly dzien mialam biegunke a wieczorem dostala wysokiej temp. (ponad 39 C).
Bardzo slabo temp. schodzila nawet po podaniu czopkow. Mierzylam jej temp co godzine.
No i zaczelam ja poic tylko marchwianka.
Dzis o 16 idziemy do lekrza. Obecnie temp jest ponizej 38. Nie kaszle, ani nie wymiotuje, ale rano znowu zrobila bardzo nieladna kupe.

Widac po niej ze zle sie czuje. Moja biedne malenstwo. Martwie sie okropnie. Spalam w nocy tylko 2 godziny.
aby to nie było nic groźnego.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka
U nas zimno i pada. Ale odpowiada mi taka pogoda bo naprawde dosc miałam upałow.

Narazie odpisuje tylko Sylce bo dziecie marudzi.
Pytałaś o szczepienie. U nas jest dzisiaj 7 dni po szczepieniu i żadnych powikłan nie widac. Gorączki nie było, wysypki tez nie. Nic małemu nie dolega. Ale pielegniarka mowiła, ze po 9 dniach wystapuje goraczka. Zobaczymy w srode. Jestem dobrej mysli, ze nic mu nie bedzie.
I ciesze, sie ze mam szczepienie za soba.
za odpowiedź.
Dobrze,że nic złego się nie dzieje i aby i tej gorączki u Was nie było.Aż Wam zazdroszczę,że macie to już za sobą(chyba można już tak powiedzieć)

Cytat:
Moc uścisków i całusów dla Roczniaczka Bartoszka oraz Nataniela i Zu

Cytat:
Ja też składam gorące życzenia naszym dzisiejszym solenizantom

.

Czy Zosia przejrzała kandydaturę Bartoszka na narzeczonego?

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tej szczepionce my tez mamy ja miec za miesiac ... Tylko , ze tyle moich kolezanek szczepilo swoje dzieciaczki i zadnemu nic nie jest . One pewnie wogole nie wiedzialy o zadnym istniejacym ryzyku.
A czy u Was też szczepią MMRII lub Priorixem?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego...
Natanielku
Bartoszku
Dużo zdrówka, radości i uśmiechu...

P.S. A ponizej coś bardzo dziwnego...butki

końskie,czy krowie kopytka

Cytat:

Dla dzisiejszych solenizantów sto lat i po ,
a szczególne życzenia samych zdrowych, radosnych dni
dla rocznego już
Bartoszka

Dziękuję Tego mi było trzeba, już zaczęłam Może za jakiś tydzień skończę?

Nie ma to jak wizażowa motywacja

Stary 2010-07-26, 17:40   #4087
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczepisz Priorixem tak?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Czesc babeczki

Zakopane super, Zuza bardzo polubiła spacerki w wózku, nawet grzeczna była, gorzej jak chcielismy cos zjesc w jakiejs restauracji, okropnie sie jej nudziło, dopiero jak jej dawalismy z talerza było lepiej
gorzej z jazda autem, staralismy sie jezdzic jak spała, ale ona długo nie spi jak nie spi to zajada sie chupkami, ale gila mnie po włosach (przez to nie bede ich scinac ) iwuelbia moje włsoy, ciagle sie nimi bawi, zajmie sie nimi dluzej niz jakas zabawka

Kasia, pisałas jak sie zachowujesz jak L daje sie we znaki w aucie np, podziwiam cie za konsekwencje, ja czasmi podejmuje próby ale z eguły ulegam i robie to co ona chce, ech musze to zmienic, nawet małz mi juz uwage zwrócił

a teraz czeka mnie nadrabianie ale niewiem jak sie za to zabrac, jestem dopiero na 99 stronie

Witaj
Super,że urlop się udał
dla Zuzy za nowe umiejętności.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej dziolchy

kiedy ja was nadrobie

Dziekuje za imieninowe zyczenia i dla pozostalych Aneczek

Sylka dzieki za pamiec

kabel od neta nadal nie dziala ale malz ma cos dzisiaj wykombinowac wiec moze wieczorem juz bede miec neta na gorze
wczoraj bylismy na weselu- bylo super tylko ze dzisiaj umieram-cos siadlo mi na zaladku i caly ranek spedzilam na muszli
do tego jestem mega niewyspana .....
jutro wrzuce jakies fotki z imprezy i fotki tej kuchni

a tym czasem milego dnia mamuski
No hej,hej
aby szybko przeszło.

Cześć mamusie
Ja dzisiaj troszkę na zakupach na sobotnią imprezkępozamawiała m to co potrzebne i trzeba zakasać rękawy do jakiejś robotynaliczyłam 25 osób razem z dziećmi.Obiad,dw a rodzaje mięs,zastanawiam się nad ciepłym daniem:czy tak jak na chrzcinach Strogonow,czy "uklecić" coś innego? ,sałatki,owoce, jakieś ciasto,tort no i nie wiem jaka będzie pogodamoże jakis grill na świeżym powietrzu?
Bartosz dzisiaj coś marudkata druga dolna dwójka jeszcze nie całkiem się przebiła,może o to biega?

Miłego wieczorku

Stary 2010-07-26, 18:59   #4088
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Witaj
Super,że urlop się udał
dla Zuzy za nowe umiejętności.

Cześć mamusie
Ja dzisiaj troszkę na zakupach na sobotnią imprezkępozamawiała m to co potrzebne i trzeba zakasać rękawy do jakiejś robotynaliczyłam 25 osób razem z dziećmi.Obiad,dw a rodzaje mięs,zastanawiam się nad ciepłym daniem:czy tak jak na chrzcinach Strogonow,czy "uklecić" coś innego? ,sałatki,owoce, jakieś ciasto,tort no i nie wiem jaka będzie pogodamoże jakis grill na świeżym powietrzu?
Bartosz dzisiaj coś marudkata druga dolna dwójka jeszcze nie całkiem się przebiła,może o to biega?

Miłego wieczorku
czesc sylka, fajnie ze choc ty jedna zauwazyłas ze jestem

no ja tez juz niedłuygo musze zaczac myslec o imprezce ale ja chyba ogranicze sie do wieczornej imorezy, nie chce mi sie obiadu robic, wiec oby była pogoda to zrobi sie grilla, jakas sałatka, tort, ciasteczka i styknie

rozmawiacie widze o szczepionkach, ja wogóle jeszcze nad tym nie myslałam, za 2-3 tyg ide do pediatry na bilans roczkowy to wtedy pewnie mi powie co i jak, zastanawiam sie czy czytac to co powklejałyscie ale z drugiej strony nieiwedza nie usprawiedliwia
Stary 2010-07-26, 19:30   #4089
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc sylka, fajnie ze choc ty jedna zauwazyłas ze jestem
Oprócz mnie to jeszcze nikogo nie było,jak się pojawiłaś

I dalej pustki a my się idziemy kąpać

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:56
Stary 2010-07-26, 20:16   #4090
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
A ja nie będę przeciągał tego szczepienia. Dla mnie to nie ma sensu, jak ma coś się stać to i tak się stanie. A co jeśli dziecko zachoruje na jakąś z tych chorób w momencie tego przeciagania??? Wtedy to dopiero miałabym wyrzuty sumienia i nie darowałabym sobie do końca życia. Koniec kropka i nie mówie wiecej o szczepieniach.
ja też nic nie powiedziałam i nic nie powiem.
Powiem wam na kiedy mamy termin.Niedługo będę musiała ją umówić.
Cytat:

ulegasz... ojjjj Mąż ma rację
Ale właściwie jeśli komuś odpowiada taki sposób wychowania, to mi nic do tego. Swoje mogę myśleć.

Taka tam jedna dziewczyna.Koleżanka mojej siostry jest na skinienie palca swojej młodszej córki, która ma jakieś 3,5r.
Jej młodszy brat 6mc.Karmi go piersią i jak zasiada do karmienia a ta ją woła, to cyca chowa i z małym pod pachą leci, a bo chce lalkę, czegoś nie może sięgnąć, albo zwyczajnie chce jej coś powiedzieć
Jak go usypia a mała ją zawoła to zostawia płaczącego brzdąca i idzie do niej.
U małej widoczna jest zazdrość, co jest naturalne, a że rozumku już sporo w głowie, to wie kiedy przeszkodzić, by mama była tylko dla niej.

Jak siora idzie do nich w odwiedziny, to mała życzy sobie dorosłą cienką kawę, i ona jej robi po czym sypie(bez przesady) pół cukierniczki cukru rozsyspując gdzie się da bo chce

A jak idą na spacer to wybierają się strasznie długo bo ona musi zabrać sobie kilka(naście) zabawek, które upycha po kieszeniach, wózku i w swoim wózeczku...
Zdarza się też tak że są już zapakowane ,gotowe do wyruszenia,a ona jeszcze brzęczy o wiaderku, i co....? mama zostawia płaczącego malucha z zazdrosną siostrą samego i cofa się na nowo odkluczając dom i idąc po zabawkę bo przecież chce... i potem drepczą obładowane bo po chwili małej nie chcę się pchać wózeczka , a ta pcha gondolę na której wisi mały wózek, pcha lub ciągnie ją na rowerku a po drodze wysypują się zabawki, no ludzie...

Ostatnio jechałam autem i widziałam ją jak brodą pchała wózek-oczywiście wypakowany po brzegi, ciągnęła ją na hulajnodze, w drugiej ręce zabawki na plac zabaw, a ramieniem przyduszała telefon i rozmawiała.No cyrk.

Małej maluje paznokcie u rąk i nóg a ta ma ponad 3 lata i jeszcze używa smoczka.Wstyd.

Ja jestem konsekwenta do bólu i jak powiem że ma być "tak" to zdania nie zmienię.
Dobrze że mąż mi się nie wcina w wychowanie. Z resztą jak widzi że to skutkuje to jest zadowolony.

L ostatnio znów musiała nabrać oleju w głowie, bo do kąpieli słania się na wpół żywa a po myciu i mleku gotowa do zabawy mimo że oczy trze.
Konsekwentnie nie wchodzę do pokoju.Popłacze 10-15min,pobiadoli, poużala się nad sobą i zasypia.

Cały dzień miałam koleżankę.Nie widziałam się z nią prawie 2 lata.Miło spędziłyśmy czas.
A wzmożonego apetytu ciąg dalszy.Chodzi i mówi "ama"
Przed obiadem-ok16 zjadła całą bułkę mleczną z rodzynkami, potem warzywka i mięsko z parowara, o 18:30 byłyśmy rowerem u siostry gdzie załapała się na kolację.Wciągnęła 2 małe paróweczki z indyka a po godzince dopiła 130ml mleka.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:37   #4091
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dubel

(wizaz mi szaleje)

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Oprócz mnie to jeszce nikogo nie było,jak się pojawiłaś
spoko, zauwazyłam :P
Cytat:

Taka tam jedna dziewczyna.Koleżanka mojej siostry jest na skinienie palca swojej młodszej córki, która ma jakieś 3,5r.
Jej młodszy brat 6mc.Karmi go piersią i jak zasiada do karmienia a ta ją woła, to cyca chowa i z małym pod pachą leci, a bo chce lalkę, czegoś nie może sięgnąć, albo zwyczajnie chce jej coś powiedzieć
Jak go usypia a mała ją zawoła to zostawia płaczącego brzdąca i idzie do niej. ma była tylko dla niej.

Jak siora idzie do nich w odwiedziny, to mała życzy sobie dorosłą cienką kawę, i ona jej robi po czym sypie(bez przesady) pół cukierniczki cukru rozsyspując gdzie się da bo chce
(...)
nie no to to juz przesada....
ale wierze ze tak jest, bo moja tesciowa tak własnie wychowała swoje dzieci (m.in. małaza) na kazde ich pierdniecie była
Stary 2010-07-26, 21:40   #4092
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc babeczki

(...)
Zgubo

Cieszę się, że wyjazd udany
dla Zuzi

Cytat:
Szczepisz Priorixem tak?
Taki mam plan

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-26, 21:54   #4093
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak go usypia a mała ją zawoła to zostawia płaczącego brzdąca i idzie do niej.
U małej widoczna jest zazdrość, co jest naturalne, a że rozumku już sporo w głowie, to wie kiedy przeszkodzić, by mama była tylko dla niej.

A jak idą na spacer to wybierają się strasznie długo bo ona musi zabrać sobie kilka(naście) zabawek, które upycha po kieszeniach, wózku i w swoim wózeczku...
Zdarza się też tak że są już zapakowane ,gotowe do wyruszenia,a ona jeszcze brzęczy o wiaderku, i co....? mama zostawia płaczącego malucha z zazdrosną siostrą samego i cofa się na nowo odkluczając dom i idąc po zabawkę bo przecież chce... i potem drepczą obładowane bo po chwili małej nie chcę się pchać wózeczka , a ta pcha gondolę na której wisi mały wózek, pcha lub ciągnie ją na rowerku a po drodze wysypują się zabawki, no ludzie...

Ostatnio jechałam autem i widziałam ją jak brodą pchała wózek-oczywiście wypakowany po brzegi, ciągnęła ją na hulajnodze, w drugiej ręce zabawki na plac zabaw, a ramieniem przyduszała telefon i rozmawiała.No cyrk.

Małej maluje paznokcie u rąk i nóg a ta ma ponad 3 lata i jeszcze używa smoczka.Wstyd.

Ja jestem konsekwenta do bólu i jak powiem że ma być "tak" to zdania nie zmienię.
Dobrze że mąż mi się nie wcina w wychowanie. Z resztą jak widzi że to skutkuje to jest zadowolony.

L ostatnio znów musiała nabrać oleju w głowie, bo do kąpieli słania się na wpół żywa a po myciu i mleku gotowa do zabawy mimo że oczy trze.
Konsekwentnie nie wchodzę do pokoju.Popłacze 10-15min,pobiadoli, poużala się nad sobą i zasypia.

Cały dzień miałam koleżankę.Nie widziałam się z nią prawie 2 lata.Miło spędziłyśmy czas.
A wzmożonego apetytu ciąg dalszy.Chodzi i mówi "ama"
Przed obiadem-ok16 zjadła całą bułkę mleczną z rodzynkami, potem warzywka i mięsko z parowara, o 18:30 byłyśmy rowerem u siostry gdzie załapała się na kolację.Wciągnęła 2 małe paróweczki z indyka a po godzince dopiła 130ml mleka.
Ja nie skomentujępo prostu
Zadziwia mnie apetyt Laurki

Cytat:

Taki mam plan

Boję sie tego wszystkiego i nie wiem co zrobię,póki co nasza pediatra jest na urlopie 3 tygodnie i sądzę,że tylko tyle czasu mam do zdecydowania czym szczepić

Bartosz walczył dzisiaj po kapieli i cycusiu,nie chciał spać w łóżeczkupo godzinie tarmoszenia i popłakiwania,wzięłam go do nas na łóżko
przytulił się i zasnął po 10minutach.
Zrobiłam sobie kanapeczkę z polędwiczką i ogórkiem małosolonymwłasnej roboty-niebo w gębie.I pomysleć,że całą ciążę miałam wstręt do kwaśnego

Stary 2010-07-26, 21:59   #4094
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale jestem padnieta
nalatalam sie dzis za Marcim
bylam u rodzicow
potem odwiedzili mnie tescie i dopiero przed chwila poszli
maly zasypia a Eryk sie bawi jeszcze

a za chwile ma wpasc kolezanka i mam jej robic pazury u nog a ona mi odrosty

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ok, to wstrzymam się z fryzjerem do jutra
ale może zajmij się swoją imprezą urodzinową... ja poczekam, ew sama zrobię - ja się dostosuję w każdym razie
TZ ma w czwartek nocke ale powiedzial, ze wroci w piatek rano i zostanie z dziecmi
wiec jak Ci lepiej
Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Mala zdrzemnela sie i wstala i znowu temp 38,6..

Dalam jej kolejny czopek. Eeh, jak sie ten dzien dluzy i rece mnie juz bola od noszenia jej.

Dodatkowo w piatek mamy jechac nad morze ... i pewnie nic z tego nie bedzie w zaistnialej sytuacji.
i jak????
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:06   #4095
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba śpi 13 godzin na dobę. Może Tomek ma taki rytm, jest rannym ptaszkiem

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Dziękuję za komentarze w albumie

i jeszcze do P4W Alan zasypia o 21 wstaje o 6.30-7.00 czyli w nocy śpi 9,5-10 godzin do tego 3,5-4 godziny w dzień, czyli wychodzi max 14 godzin snu. Widocznie Tomek potrzebuje mniej spać i raczej nic nie wymyślisz bo przecież żłobkowego rytuału nie zmienisz

tomek śpi max 11 godzin
no cóż chyba pozostaje mi mieć nadzieję, ze kiedyś się wyśpię

Cytat:
ale jestem padnieta
nalatalam sie dzis za Marcim
bylam u rodzicow
potem odwiedzili mnie tescie i dopiero przed chwila poszli
maly zasypia a Eryk sie bawi jeszcze

a za chwile ma wpasc kolezanka i mam jej robic pazury u nog a ona mi odrosty

TZ ma w czwartek nocke ale powiedzial, ze wroci w piatek rano i zostanie z dziecmi
wiec jak Ci lepiej

i jak????
o matko, to o której Wy skończycie

to super - ja jestem chętna w takim razie - u mnie czy u Ciebie - ja odwożę Tomka na 9 i jestem wolna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:36   #4096
Wojtusia
Zakorzenienie

hej laski, matko jak wy dużo ostatnio piszecie, widac ze pogoda sie popsuła
u nas tak w skrócie:

w piątek pojechałam na to otwarcie firmy, odwaliłam sie, kiecke załozyłam i szpilki. Mąż byl zachwycony impreza sie udała, wrocilismy do domy ok 2 w nocy (zdjecia robił, ale mi nie cyknął)

w sobote pojechalismy do tesciów, wypilismy wieczorem flaszke z okazji moich niedzielnych urodzin. tzn ja piłam piwo, nawet dwa wypiłam a to dla mnie rekord ostatnio

w niedziele mąż sie rozchorował, bo zachciało mu sie w sobote isc na ryby w wielki deszcz, jeszcze sie wykąpał w jeziorze i w taki deszcz cały mokry wracał rowerem no i sie załatwil. ma zapalenie gardła i antybiotyk przez tydzien.

nie pojechał do pracy, został w domu, jutro tez zostaje z nami.

Oliwka zrobiła dzisiaj 3 kroczki z czego bardzo się cieszę widać, ze coraz chętniej chce sama chodzić.

Dziękuje wszystkim za zyczenia. I pozdrawiam i całuje pozostałe Anny Spełnienia marzeń laski

i to by było na tyle ide spać.

A i jeszcze dostałam dzisiaj migreny, wzielam najmocniejsza tabletka jaka miałam. głowa przestała w godzine boleć, ale dostałam uczulenia na ten lek i dupa, pokrzywka na całym ciele, na szczescie po tabletce antyalergicznej już schodzi. Jak nie urok to sra...

buziaczki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 22:38   #4097
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Boję sie tego wszystkiego i nie wiem co zrobię,póki co nasza pediatra jest na urlopie 3 tygodnie i sądzę,że tylko tyle czasu mam do zdecydowania czym szczepić

Bartosz walczył dzisiaj po kapieli i cycusiu,nie chciał spać w łóżeczkupo godzinie tarmoszenia i popłakiwania,wzięłam go do nas na łóżko
Ja też się boję, ale coś trzeba postanowić

Cytat:

tomek śpi max 11 godzin
no cóż chyba pozostaje mi mieć nadzieję, ze kiedyś się wyśpię
No jasne, na emeryturze

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-26, 22:43   #4098
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hej laski, matko jak wy dużo ostatnio piszecie, widac ze pogoda sie popsuła
u nas tak w skrócie:

w piątek pojechałam na to otwarcie firmy, odwaliłam sie, kiecke załozyłam i szpilki. Mąż byl zachwycony impreza sie udała, wrocilismy do domy ok 2 w nocy (zdjecia robił, ale mi nie cyknął)

w sobote pojechalismy do tesciów, wypilismy wieczorem flaszke z okazji moich niedzielnych urodzin. tzn ja piłam piwo, nawet dwa wypiłam a to dla mnie rekord ostatnio

w niedziele mąż sie rozchorował, bo zachciało mu sie w sobote isc na ryby w wielki deszcz, jeszcze sie wykąpał w jeziorze i w taki deszcz cały mokry wracał rowerem no i sie załatwil. ma zapalenie gardła i antybiotyk przez tydzien.

nie pojechał do pracy, został w domu, jutro tez zostaje z nami.

Oliwka zrobiła dzisiaj 3 kroczki z czego bardzo się cieszę widać, ze coraz chętniej chce sama chodzić.

Dziękuje wszystkim za zyczenia. I pozdrawiam i całuje pozostałe Anny Spełnienia marzeń laski

i to by było na tyle ide spać.

A i jeszcze dostałam dzisiaj migreny, wzielam najmocniejsza tabletka jaka miałam. głowa przestała w godzine boleć, ale dostałam uczulenia na ten lek i dupa, pokrzywka na całym ciele, na szczescie po tabletce antyalergicznej już schodzi. Jak nie urok to sra...

buziaczki
Super,że impreza Wam się udała
dla Oliwci.
współczuję migreny i pokrzywki.

Cytat:
Ja też się boję, ale coś trzeba postanowić

Niestety

Ja idę lulać
Spokojnej nocki mamusie
Dobranoc

Stary 2010-07-26, 22:50   #4099
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-27, 00:20   #4100
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ciężka sprawa , i On tak ma niezależnie od pory doby? A próbowaliście usypiać bez cyca?
Kuba po kąpieli robi tak samo z zasypianiem, ale czasami "szaleje", odkładam Go więc do łóżeczka i za jakiś czas zaśnie. A Tymek nadal z Wami w łóżku?

Nie jestem pewna, ale raczej nie z butelki, może z kubka?

No to super , buziaki dla Niego

Gdy był młodszy, to czasem potrafił zasnąć inaczej, ale teraz nie ma o tym mowy Jakoś szczególnie mi nie ciąży(ł) ten problem, dlatego nawet jak próbowaliśmy, to bez wielkiego zacięcia. Zwłaszcza, że kiedyś naczytałam się o tym, że dzieci z tego wyrastają, tia..
Teraz już boję się o Tymkowe zęby - bo nie ma mowy, by w tej sytuacji umyć je przed snem, więc musimy się zebrać do zmian.
Ponieważ Tymek smoka nie uznaje, to jedynym sposobem jaki przychodzi mi na myśl jest po prostu odkładanie Go i zapewne płacz, pocieszanie, odkładanie, płacz, pocieszanie... aż nie zaśnie ze zmęczenia. Ale to będzie katorga dla wszystkich, więc odsuwam ten moment, niczym gotowanie

Nadal z nami W łóżeczku budził się co 5 minut, więc wymiękłam.. I strasznie wygodnie mi, gdy śpi obok . Planuję Go odkładać do łóżeczka przy oduczaniu od cyca, zobaczymy co z tego wyjdzie

Ja już zdecydowałam, że Tymek będzie czasem pił do śniadania mleko mod. ze zwykłego kubka. Mam nadzieję, że się uda
Dzisiaj przy nadrabianiu wątku dotarłam też do postu Ani o przejściu na mleko modyfikowane

Dziękujemy

Ja też raczej tak. Ale będę potem przez 3 tygodnie umierać ze strachu jednak.

Aaaa BTW Tymek testował dzisiaj kolejkę MULA z Ikei - tą, o którą Cię pytałam - i podoba Mu się Chociaż później podnosił ją za te druty i chciał nosić po mieszkaniu, więc trochę się minął z jej przeznaczeniem Ale generalnie dziękuję jeszcze raz za podpowiedź - podobają mi się te zabawki

Cytat:
Czesc babeczki

Ważne, że jednak fajnie Taka domena urlopów, że są za krótkie - niestety

Brawa dla Zuzy

Cytat:
A gdzie tam lewaTy wrócisz wnet do pracy,to nie będziesz mieć czasu gotować co drugi dzieńTak sobie trzeba tłumaczyć,a nie zaraz lewa

morska(groźny ton)bierz się do roboty
Eeee, a jak teraz rok siedziałam w domu, to też nie miałam czasu? Lewa. Lewa i basta!

Wzięłam się powoli. Baaaardzo powooooooli Ale wzięłam!

Cytat:
Sylko, a Ty myjesz ząbki Bartoszka po wieczornym cycusiu? Bo ja Tymkowi nie i się martwię o próchnicę
Stary 2010-07-27, 00:35   #4101
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

skonczylysmy

nie mam mocy

dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 05:51   #4102
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Zadziwia mnie apetyt Laurki
mnie też
zaczęłam szperać po sieci i jakby tak do kupy to złożyć, to wcale nie je jakoś dużo.
Biorąc pod uwagę, że cały dzień biega, to ma większe zapotrzebowanie.
Musiałabym jej wprowadzić może budyń, jogurt,kaszkę manną,kisiel między II śniadankiem a obiadem, i jakiś solidny podwieczorek.

A dziś nocka, jakbym noworodka miała.
Do 21 zdarzyły się 3 pobudki, potem mężowi też się obudziła jak byłam na spacerze i w nocy też ze 3x wstawałam, bo był płacz i jesteśmy już na chodzie od 5:15
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:02   #4103
p4w
Zakorzenienie

nie zazdroszczę - mój obudził się o 5.40, ale małż wstał a ja pospałam do 7
ale i tak jestem niewyspana
zaczęłam wczoraj umawiać nas na szczepienie, ale tam gdzie mogę Tomka zaszczepić Priorixem musiałabym za niego zapłacić, bo za darmo jest tylko w przychodni a dowiedziałam się tego po 10 telefonach żeby znaleźć Priorix i dowiedziałam się, ze nie można łączyć ubezpieczeń tzn. tam gdzie mam wizytę w ramach abonamentu LIM to nie mogę skorzystać z darmowego szczepienia itd... tysiąc problemów
dziś zadzwonię do naszej przychodni - ciekawe czy mają Priorix i kiedy szczepią ... przed południem zapewne, czyli nie będą mogła zaprowadzić Tomka do przedszkola... i kolejny problem

ja się wykończę z tą biurokracją

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:18   #4104
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Czy Zosia przejrzała kandydaturę Bartoszka na narzeczonego?

Zgadza się

Cytat:

A dziś nocka, jakbym noworodka miała.
Do 21 zdarzyły się 3 pobudki, potem mężowi też się obudziła jak byłam na spacerze i w nocy też ze 3x wstawałam, bo był płacz i jesteśmy już na chodzie od 5:15

U nas dzisiaj tez troszke gorzej, niż zwykle. Zosia obudziła się o 1 w nocy z pojękiwaniem. Niby nie płakała, ale jak ją wzięłam na ręce to się strasznie we mnie wtuliła, jakby się czegoś bała. Tak z pół godziny to trwało. W końcu napiła się herbaty i zasnęła.

Mayaha fajnie, że urlop udany
No i brawa dla córeńki
A ja nie znoszę Zakopanego

Czeko pokaż zdjęcia

Ależ dzisiaj pochmurno i smętnie. Zdecydowanie wolę upały.
Dostaję@ i chętnie powybijałabym wszystkich wokół.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

Nadal z nami W łóżeczku budził się co 5 minut, więc wymiękłam.. I strasznie wygodnie mi, gdy śpi obok . Planuję Go odkładać do łóżeczka przy oduczaniu od cyca, zobaczymy co z tego wyjdzie
Nie pomyślcie, że jestem wyrodną matką, ale nawet jak karmiłam piersią nie lubiłam kiedy Zosia spała z nami, bo kompletnie się nie wysypiałam. Zaraz ją odkładałam do łóżeczka. No chyba, że były jakieś ekstremalne okresy to wtedy z nami.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:20   #4105
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja właśnie mam skurcze parte, za 20 min o 8.40 wyskoczy nasz Szkrab Antoś

Ojej, ale sobie powspominałam
Fajnie tak

Wszystkiego Naj dla Marysi

Odezwę się później, teraz lecę do kuchni.

skierko, odpiszę później

Miłego początku dnia, piję z Wami kawkę
Stary 2010-07-27, 08:21   #4106
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Gdy był młodszy, to czasem potrafił zasnąć inaczej, ale teraz nie ma o tym mowy Jakoś szczególnie mi nie ciąży(ł) ten problem, dlatego nawet jak próbowaliśmy, to bez wielkiego zacięcia. Zwłaszcza, że kiedyś naczytałam się o tym, że dzieci z tego wyrastają, tia..
Teraz już boję się o Tymkowe zęby - bo nie ma mowy, by w tej sytuacji umyć je przed snem, więc musimy się zebrać do zmian.
Ponieważ Tymek smoka nie uznaje, to jedynym sposobem jaki przychodzi mi na myśl jest po prostu odkładanie Go i zapewne płacz, pocieszanie, odkładanie, płacz, pocieszanie... aż nie zaśnie ze zmęczenia. Ale to będzie katorga dla wszystkich, więc odsuwam ten moment, niczym gotowanie

Ja już zdecydowałam, że Tymek będzie czasem pił do śniadania mleko mod. ze zwykłego kubka. Mam nadzieję, że się uda
Dzisiaj przy nadrabianiu wątku dotarłam też do postu Ani o przejściu na mleko modyfikowane

Dziękujemy

Ja też raczej tak. Ale będę potem przez 3 tygodnie umierać ze strachu jednak.

Aaaa BTW Tymek testował dzisiaj kolejkę MULA z Ikei - tą, o którą Cię pytałam - i podoba Mu się Chociaż później podnosił ją za te druty i chciał nosić po mieszkaniu, więc trochę się minął z jej przeznaczeniem Ale generalnie dziękuję jeszcze raz za podpowiedź - podobają mi się te zabawki
Może wyrastają, tylko jeszcze nie teraz
A kiedy planujesz odstawiać od cyca? Może wcale nie będzie tak źle?
Ja też nie myję Kubie zębów po ostatnim karmieniu piersią , pocieszam się, że mleko leci prosto do gardła i nie widzi zębów Poza tym, co z tego, że umyjesz Tymkowi zęby po cycowej kolacji, skoro On je też w nocy?

Kubuś nie umie pić ze zwykłego kubka , tylko z niekapka i bidonu i jeszcze ja muszę trzymać

Niestety, ja też będę umierać ze strachu, pewnie i przed i po

Hehe , Kuba też łapie za te druty i ciągnie za sobą

Cytat:
zaczęłam wczoraj umawiać nas na szczepienie, ale tam gdzie mogę Tomka zaszczepić Priorixem musiałabym za niego zapłacić, bo za darmo jest tylko w przychodni a dowiedziałam się tego po 10 telefonach żeby znaleźć Priorix i dowiedziałam się, ze nie można łączyć ubezpieczeń tzn. tam gdzie mam wizytę w ramach abonamentu LIM to nie mogę skorzystać z darmowego szczepienia itd... tysiąc problemów
dziś zadzwonię do naszej przychodni - ciekawe czy mają Priorix i kiedy szczepią ... przed południem zapewne, czyli nie będą mogła zaprowadzić Tomka do przedszkola... i kolejny problem

, a nie lepiej nie zaprowadzać Go do przedszkola po takiej szczepionce? Nie lepiej dmuchać na zimne?

Kuba mało je , wydaje mi się, że ząbki Mu dokuczają, ale i tak nie wiem, co począć

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-27, 08:26   #4107
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Sto lat, sto lat, sto lat dla Bartusia (za wczoraj) i Antosia i Marysi
Rośnijcie zdrowo dzieciaki

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-07-27 o 08:37
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:27   #4108
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie tak
To już lada moment

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych Roczniaków - Marysi i Antosia
Rośnijcie zdrowo

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-27, 08:31   #4109
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie tak

Wszystkiego Naj dla Marysi

Miłego początku dnia, piję z Wami kawkę
O kurde!

Sto lat sto la sto lat...
Wszystkiego, co najlepsze dla naszego solenizanta roczniaka!
Antosiu rośnij zdrowo i bądź największą pociechą dla swojej mamusi

Marysiu dla ciebie również samych szczęśliwych chwil

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 08:41   #4110
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a o czym myslas bi nie doczytałam, ja mam sprobowac wprowadzic inne mleczko (Z jest na Pepti) i ja sie zastanawiam nad Bebilonem lub Nan (pediatra proponawał Enfamil)

anula, Zuzia tez nie jest specjalnie pogadana, jeśli to cie opocieszy, malutko mówi, "ma ma,ta ta, ba ba, brrrrr kkkk, jeje, idzie i takie tam
ale ja jeszczem nie myslama o zadnym lekarzu

nie zastanawiałam się jeszcze nas konkretnym rodzajem chociaż kusi mnie to już gotowe płynne, w końcu pozbyłabym się miarek, sypiącego i klejącego proszku itp atrakcji

Wiesz co, gdyby Martynka mówiła malutko to też nie szukałabym pomocy ale ona w ogóle nie wypowiada sylab, nie gaworzy. Nawet jeżeli to zwykłe opóźnienie to logopeda może podpowiedzieć jak stymulować rozwój mowy No chyba że jakimś cudem do września mała się rozgada, ale już w to nie wierzę.

Cytat:

Cześć mamusie
Ja dzisiaj troszkę na zakupach na sobotnią imprezkępozamawiała m to co potrzebne i trzeba zakasać rękawy do jakiejś robotynaliczyłam 25 osób razem z dziećmi.Obiad,dwa rodzaje mięs,zastanawiam się nad ciepłym daniem:czy tak jak na chrzcinach Strogonow,czy "uklecić" coś innego? ,sałatki,owoce, jakieś ciasto,tort no i nie wiem jaka będzie pogodamoże jakis grill na świeżym powietrzu?

Ja chyba też twojego strogonowa zrobię

Cytat:

Witam w klubie
A może kładź Tomusia około tej 18 tak na pół godzinki? Może potem przetrzymałby do 20 - 20.30?

No to prawda, oszaleć można

Cytat:
U nas dzisiaj tez troszke gorzej, niż zwykle. Zosia obudziła się o 1 w nocy z pojękiwaniem. Niby nie płakała, ale jak ją wzięłam na ręce to się strasznie we mnie wtuliła, jakby się czegoś bała. Tak z pół godziny to trwało. W końcu napiła się herbaty i zasnęła.

może coś jej się przyśniło złego...albo za głośno ją wczoraj pochwaliłaś

Cytat:

Kuba mało je , wydaje mi się, że ząbki Mu dokuczają, ale i tak nie wiem, co począć
Ale mało to ile? W ogóle nie chce?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości