Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 10:27   #781
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Bar Koliba http://www.koliba.pl/ to Karczma Regionalna w Sopocie Kamiennym Potoku, zgubilam się o jakim barze my mówimy?:P
Właśnie o tym.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:27   #782
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez caroline_heaven Pokaż wiadomość
dobra dorba już koniec bo tu przecież nie o to choodzi.
sory jeżeli Cie czymś uraziłam dziewczyno i super że działasz , tylko nie oceniaj tak pochopnie ludzi .

rozejm z mojej strony !

i działajmy

Na razie to ty oceniłas mnie pochopnie, więc licz sie ze slowami, naprawde. NIby rozejm, ale szpila (ze oceniam) wbita.

czekam na ta wiadomosc na priva, dzis dostaniesz plakaty.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:29   #783
visionAM
Zakorzenienie

Czyli skoro to były 2 km to mogła śmiało tam dojść... więc jeśli mają ją na kamerach do 3:49 i wtedy też urywa się sygnał pod Kolibą to znaczy, że ona tam poszła.
Po co?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:30   #784
muszynianka
Zakorzenienie

Hmmm właśnie..
3:07 jest pod Papryką zakręca na promenadę, 42 minuty idzie do Baru Koliba - więc musi po drodze gdzieś jeszcze zakręcić... może szła i próbowała zgubić natręta?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:33   #785
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dość dziwną drogą, bo z tego co mówicie, to kierowała się w nieciekawe okolice. Ja bym szła do ludzi raczej...

I pamiętajmy, że rozmawiała z koleżanką pod chińskim barem (a szczerze wątpię, że ją okłamywała...), więc najpierw musiała tam dojść, zadzwonić i dopiero ruszyć dalej. Tak czy inaczej, jeśli do koleżanki zadzwoniła ok 3.15 (czyli o wiele wcześniej niż wszystkie media podawały), to spokojnie doszła do Koliby.

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2010-07-27 o 10:35
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:33   #786
muszynianka
Zakorzenienie

Btw
potrzebuję po niemiecku przetłumaczone "Uwaga" i "Czy ją widziałeś?"
Stary 2010-07-27, 10:36   #787
visionAM
Zakorzenienie

Jeśli policjanci na prawdę mają te nagrania to wiedzą jak szła i co robiła... mam nadzieję, że nagrania przejrzy też Rutkowski, bo wtedy będzie większe prawdopodobieństwo, że my je zobaczymy dodane do jakiegoś artykułu albo chociaż dowiemy się więcej,.

Swoją drogą - codziennie w Polsce ginie kilka albo kilkanaście osób. Czemu poszukiwania Iwony są tak nagłośnione i tak bardzo priorytetowe dla prezydenta i sopockiej policji?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Uwaga po niemiecku to Achtung, ale lepiej niech ktoś to potwierdzi, bo ja z niemieckim miałam do czynienia 3 lata temu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 10:36   #788
emilka_xD
Raczkowanie

Cytat:
[...] może szła i próbowała zgubić natręta?

I może tak było.
emilka_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:37   #789
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Hmmm właśnie..
3:07 jest pod Papryką zakręca na promenadę, 42 minuty idzie do Baru Koliba - więc musi po drodze gdzieś jeszcze zakręcić... może szła i próbowała zgubić natręta?
Ale sama pomysl, jaki sens isć do Koliby przez papryke??

Przeciez to w dwie rozne strony. Prosciej byloby gdyby od razu wychodzac z DC poszla w lewo zamiast w prawo, do KOliby.

Ewidentnie tu kluczy albo tak jak mowilam - sygnal z telefonu jest dlatego, ze juz ktos inny ma go w reku.
Stary 2010-07-27, 10:37   #790
apoolonia
Rozeznanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2095465 4]Dość dziwną drogą, bo z tego co mówicie, to kierowała się w nieciekawe okolice. Ja bym szła do ludzi raczej...[/QUOTE]

robiło się już jasno więc czuła się pewnie w miarę bezpiecznie

do tego w nocy w weekend na monciaku jest więcej ludzi niż nie jednego dnia
to też mogło uśpić jej czujność no bo przecież jak niedaleko są takie tłumy to co mi się może stać wszyscy wracają z imprez itp.
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:38   #791
justaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aiden46 Pokaż wiadomość
Witam. o rozwieszanie plakatow pytajcie sie Iwony Mamy (numer macie na kazdym plakacie). Bo z tego co wiem Rutkowski kazal zaprzestac rozwieszania ale niewiem czemu. a Druga sprawa co do tego namierzenia telefonu to policja mowi ze zrobisz 3 kroki w prawo to namierzy Cie antena z Gdanska 2 kroki w lewo to namierzy Cie antena z Redlowa wiec to zaden trop. I nie gdybajcie juz tylko dajcie jeszcze troche czasu Policji i detektywom. To sa najlepsi ludzie w tym fachu i napewno jak cos tylko znajda to to naglosnia wiec troche cierpliwosci...

Czemu ciągle się powtarzasz? nie zaśmiecaj, potrafimy czytać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 10:38   #792
aiden46
Przyczajenie

To jak umiecie czytac to odniescie sie do tego ;]
aiden46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:40   #793
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Ale sama pomysl, jaki sens isć do Koliby przez papryke??

Przeciez to w dwie rozne strony. Prosciej byloby gdyby od razu wychodzac z DC poszla w lewo zamiast w prawo, do KOliby.

Ewidentnie tu kluczy albo tak jak mowilam - sygnal z telefonu jest dlatego, ze juz ktos inny ma go w reku.
moglo być tak że umówiła się z kimś w okolicy papryki poszła tam a tu klapa tych osób, osoby już nie ma dowiaduje się że są już w innym barze i tam czekają

musimy brać poprawkę że to był ranek po imprezach i sama z doświadczenia wiem że w takim momentach nawet ze znajomymi nie jest tak łatwo się dogadać kto gdzie jest
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:41   #794
emilka_xD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Swoją drogą - codziennie w Polsce ginie kilka albo kilkanaście osób. Czemu poszukiwania Iwony są tak nagłośnione i tak bardzo priorytetowe dla prezydenta i sopockiej policji?

Mi się wydaję, że jej rodzina jest zamożna i wkładają w poszukiwania dużo serca i pieniędzy. Niestety nie każdy może sobie na takie coś pozwolić.. Po za tym można zauważyć po tym forum, że zaginięcie Iwony porusza wiele osób i nawet dziewczyny, które jej nie znają biorą się za rozwieszanie ulotek itp.
Stary 2010-07-27, 10:44   #795
muszynianka
Zakorzenienie

Ogłoszenie niemieckojęzyczne do rozesłania na facebooku po stronach niemieckojęzycznych
Stary 2010-07-27, 10:44   #796
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty chyba jednak nie umiesz czytać, bo ja się już odniosłam do twojej wypowiedzi, która ma niewiele wspólnego z rzeczywistością
Stary 2010-07-27, 10:44   #797
muszynianka
Zakorzenienie

tutaj link:
http://img688.imageshack.us/img688/2955/ogloszenief.jpg
Stary 2010-07-27, 10:47   #798
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:

Odniosłysmy sie.
Jestesmy w kontakcie z mama Iwony i to od niej bierzemy plakaty.

Ale chyba gdybac nam nie zabronisz?? W sledztwo nikomu sie nie wtrącamy, nie psujemy szykow policji, a mysle, ze jak to ktos czyta ( a czyta na pewno) to dostanie tu duzo wskzowek. Kto wie, co sie przyda. Co tyle glow tu knuje - to nie kilka z policji.
Stary 2010-07-27, 10:48   #799
aiden46
Przyczajenie

visionAM jestem kolega Iwony i chyba wiem lepiej niz Ty ????? czy moze sie myle ;]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 10:48   #800
visionAM
Zakorzenienie

Muszynianka - to zdjęcie przydałoby się powiększyć. Albo dać inne , większe.
Ściągnij sobie jej zdjęcie z naszej klasy albo facebooka. I przy numerze telefonu powinien być kierunkowy do Polski, bo inaczej nikt się zza granicy nie dodzwoni
Stary 2010-07-27, 10:48   #801
schism_
Zadomowienie

Ale (fakt,ze o wszystkim nie powiedzą..) ciekawi mnie toczy kamery zarejestrowały ją w tej knajpie kolibą zwaną ( swoją drogą z tej podrzędnej restaurcyjki też musieli 'klub'zrobić kumam biznes..), lub rozmawiającą z jakimś facetem w jej okolicy et.c bo tak,że wyszła spoza zasięgu i niewiedy gdzie..czyżby sprawcy przerazili się monitoringu i kazali przyjść w inne miejsce hm..
Bo opcja spaceru 'bez powodu' by ochłonąć niezbyt do mnie przemawia.. są ciekawsze ku temu miejsca jak również w momencie gdy jej się komórka rozładowała, świadoma jakie czasy (o ile..) mogła odpuścić i udać się na skm'kę,postój itd co by se bicza nie ukręcać..
chociaż różni ludzie różne motywacje :P
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:50   #802
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
visionAM jestem kolega Iwony i chyba wiem lepiej niz Ty ????? czy moze sie myle ;]
jakoś Ci nie wierzę
Stary 2010-07-27, 10:50   #803
emilka_xD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
robiło się już jasno więc czuła się pewnie w miarę bezpiecznie

do tego w nocy w weekend na monciaku jest więcej ludzi niż nie jednego dnia
to też mogło uśpić jej czujność no bo przecież jak niedaleko są takie tłumy to co mi się może stać wszyscy wracają z imprez itp.

Myślę, że w rejonach porośniętych głównie lasem który przypomina busz nie da się nawet, gdy jest jasno czuć się bezpiecznie ... Ten weekend, w którym Iwona zaginęła było jeszcze jasno o godz. 3 ? Bo mogło być tez tak, ze było dosyć ciemno do tego wielki las do którego raczej normalny człowiek nad ranem nie wejdzie. Może jakiś psychol ją zaatakował i zaciągnął ze soba. Wiedział, że w tym rejonie gdzie znaleziono sygnal tel nie kreci sie wiele ludzi jak wgl sie kreca ? ... Kurcze najgorsze, że wszystko co piszemy może mieć jakiś sens

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 10:50   #804
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłoszenie niemieckojęzyczne do rozesłania na facebooku po stronach niemieckojęzycznych
Czy przed numerem telefonu komórkowego nie powinno być jakiegoś 'kierunkowego' do Polski? +48 czy coś w ten deseń?

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:51   #805
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:

O to super ze mamy tu kolege Iwony.

Powiedz nam, jak pomagają koledzy Iwony w poszukiwaniach kolezanki, bo nic o tym nikt nie mowi, a na pewno wiecej osob niz ja to interesuje....
Stary 2010-07-27, 10:52   #806
aiden46
Przyczajenie

Mia_bianca ok gdybajcie sobie i wymyslajcie 1000 innych nowych wersji. Ja tam jestem pewien ze Iwona zyje i niedlugo sie odnajdzie i wierze w to caly czas. a kolo Koliby nie byla na bank bo w momencie do kiedy gadala przez telefon to byla 3 wejscia w prawo od mola wiec dopiero jak jej padl telefon to mogla zaczac sie poruszac. a jak tel jest rozladowany lub ma wyciagnieta baterie to go nie namierzysz...
Stary 2010-07-27, 10:52   #807
aako
Zakorzenienie

ze się tak wtrącę:
-co z bilingiem oraz smsami? Jeśli była z kimś umówiona łatwo to wyłapać. Chyba ze miala telefon na karte - to nie wiem czy da sie to zrobić, ale na abonament wiem że operator zapisuje wszystkie smsy.

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:54   #808
emilka_xD
Raczkowanie

Cytat:

Jak jesteś takim kolegą Iwony jak jej przyjaciele, którzy ją zostawili samą to za przeproszeniem, ale IDŹ SPALIĆ SIĘ NA STOSIE !. A może jednak jesteś zamieszany w tą sprawę i boisz się , że możemy przez nasze gdybanie jakiś trop znaleźć albo komuś nasunąć ?
Stary 2010-07-27, 10:55   #809
muszynianka
Zakorzenienie

Anglojęzyczna wersja do rozesłania na facebooku
Myślę że Niemcy, Austria, Czechy...
Zna ktoś rosyjski?

link do ogłoszenia: http://img413.imageshack.us/img413/6665/ogloszenie2.jpg
Stary 2010-07-27, 10:59   #810
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Mia_bianca ok gdybajcie sobie i wymyslajcie 1000 innych nowych wersji. Ja tam jestem pewien ze Iwona zyje i niedlugo sie odnajdzie i wierze w to caly czas. a kolo Koliby nie byla na bank bo w momencie do kiedy gadala przez telefon to byla 3 wejscia w prawo od mola wiec dopiero jak jej padl telefon to mogla zaczac sie poruszac. a jak tel jest rozladowany lub ma wyciagnieta baterie to go nie namierzysz...
dopóki ma baterię w środku i kartę sim to można go namierzyć.
Poza tym to o czym piszesz było już tutaj analizowane.

Cytat:
Jak jesteś takim kolegą Iwony jak jej przyjaciele, którzy ją zostawili samą to za przeproszeniem, ale IDŹ SPALIĆ SIĘ NA STOSIE !.
A Ty nie przesadzasz? Ona nie była dzieckiem żeby ją za rękę prowadzić.
I nikt jej nie zostawił tylko poszła sobie sama. Daj spokój z takimi oskarżeniami, bo nie byłaś na miejscu, nie wiesz o co się pokłócili i dlaczego tak na prawdę wyszła z lokalu.
Znajomi nie są niczemu winni,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości