|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
ujedrnienie mowisz? dobre i to bo sukienka ma odkryte ramiona i dopasowana talie
![]() plan na dziś: sniadanie: omlet z 3 jaj z wedlina i cebulka posmarowany koncentratem, kawa, herbata obiad: kebabczety z piersi indyka z sosem pomidorowym, kefir lub maslanka kolacja: 200g chudego twarogu ze szprotkami moze tak byc? |
|
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
adrijah zaraz przeszukam forum, udało sie z krówkami
?---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=453Myślałam że teściówa dam mi osprzęt na imieniny i zrobię sobie koktajl kakaowy od Ciebie a tu lipa, poszła na łatwiznę i dała kasę hihihi ........................ cholewcia! właśnie mnie oświeciło, słodzik do pieczenia się skończył...nie upiekę sobie pampuchów chlip! chlip! Chcice na słodycze mam prze @...gofra ze śmietaną chce!!!
Edytowane przez missines Czas edycji: 2010-07-27 o 11:57 |
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
z testu wynika ze powinnam być na udeżeniówce 3 dni!!! Tak krótko??? nie nieee to nie moze być prawda .. przeciez ja nie schudne nawet pół kilograma przez 3 dni
|
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kochak;20955095]adrijah zaraz przeszukam forum, udało sie z krówkami
?---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Ja tu czuwam codzienniem kochaku i NIC. Nie ma krówek jak na razie ![]() Jeszcze, widać wena nie naszła żadnej z naszych utalentowanych dukanek... No nic to, cóż robić... czekać cierpliwie... |
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Na U i tak tylko tracisz wodę, długość tej fazy nie ma znaczenia dla osiągnięcia wagi docelowej...
|
#1447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1448 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Agnese69;20955413]
Cytat:
musimy się przypominaćpoproszę dunkanowe krówki |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
(i to z lanymi kluseczkami ze skrobi!).Cytat:
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-07-27 o 12:16 |
|||
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Agnese69;20955413]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1452 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie Dukaneczki.
Trzeci dzień diety i w związku z tym oparłam się wszystkim Anną i Hanną biegającym od wczoraj po biurze z różnymi ciastami - nawet leżą sobie spokojnie (te ciasta) na moim biurku Pa |
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
No i zamówiłam książki o dukanie na allegro... znowu kolejne książki do kolekcji hihihi ale co miałąm zrobić za żadne skarby świata nie dało się otworzyć pliku z tą internetową książką.... czekam teraz na książki ale i tak jestem na tej diecie od dziś bo to juz postanowione. A mogę sobie tą pierwszą fazę przedłużyć np do soboty? bo tak to by była do czwartku ale ja mysle ze nie dam rady nawet tej wody wygonić
![]() A wy tak o tych krówkach i w ogóle o żarciu a ja siedze i się katuję cukierkiem "truflem" bo tata Krzysztof miał imieniny w niedzielę i oczywiście wczoraj w pracy musiały też się odbyć i cukiereczki placuszki i takie duperelki były i jeden cukieras mi z wczoraj został i siedzi na biurku obok monitora i łypie na mnie czekoladowymi ślepiami hahahahah zeby nie powiedzieć kakaowym okiem hahahahaha a ja zamiast go w pupsko kopnąć i do k0osza wywalic albo dac jakiemuś dziecku to tak się nim katuję E a niech leży silną wolę trza ćwiczyć |
|
|
|
#1454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bym Ci wysłała na mail.. jakby co to podaj |
|
|
|
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no cuż już za późno jak bym wiedziała że możesz to bym się nie zapędzała ale że allegro to mój nałóg to niestety długo sie nie zastanawiałam wpadłam kupiłam wypadłam :p mimo to dzięki za chęci ![]() |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie, znalazłam taki przepis na krówki dla "normalnych"
:Składniki • 1/2 litra mleka • 40 dag cukru • cukier waniliowy • 2 łyżki masła Etapy przygotowania 1. Gotować wszystkie składniki, aż masa stężeje. (Kropla masy wylana na talerzyk natychmiast zastyga.) 2. Przelać do naczylia i odczekać chwilę, do momentu, kiedy zastygną. 3. Kroić mokrym nożem. 4. UWAGA! Jeżeli masę będzie się gotować za długo, to stwardnieje i będzie ją można tylko rozbijać młotkiem... Może wspólnymi siłami coś wymyślimy żeby je przystosować do naszych wymagań...? Mleko, słodzik zamiast cukru, zapach waniliowy albo śmietankowy, tylko co z tym masłem zrobić... Rozumiem, że bez niego to mogą być jakieś kamienne czy jak... Ratujcie! |
|
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Składniki: -200ml mleka skondensowanego Light niesłodzonego -2 łyzki fruktozy -60ml Masmixu Przygotownie: 1. Do garnuszka włożyć fruktozę, Masmixa i wlać mleko skondensowane 2. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować najmniej 20 minut - do utworzenia karmelu 3. Utrzeć mikserem przez chwilkę (ja ucierałam ok 4-5 min) 4. Przełożyć do płaskiej formy wyłożonej folią aluminiową (będzie łatwiej wyjąć i kroić) wystudzić - wstawić do lodówki do stężenia. znalazłam taki |
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezu, ale mi jelita zagrały!!!!!!!!! Idę zjeść moje dukanowe kanapki z serkiem i szynką ![]() KURCZĘ! Czemu mój D nie potrafi gotować? Mówię, że podgatunek, no... ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() No i co, my biedne żuczki poczniemy? |
||
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
ja tam się na kuchni nie znam kompletnie, ale może by cos pokombinować z mlekiem w proszku (?)
No kurcze, nie mam żadnego pomysłu
|
|
|
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
a jakby to mleczko light poprostu podgotowac i poslodzic slodzikiem?
|
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
O w mordkę jeża! Ja to jednak bezmózgowiec jestem... czytam i czytam o tych fazach no i znowu nie kumam
z tą drugą faza nie kumam że znaczy takie 5/5 to znaczy ze co że 5 dni same proteiny a potem 5 dni same warzywa?? czy jakoś inaczej?? czy 5 dni proteiny a 5 dni proteiny z ważywami a jak to drugie to ile tych warzyw?? wiecej warzyw czy wiecej protein? juz sama nie wiem no
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
...i tak gotować, gotować aż stwardnieje...?
i co dalej? |
|
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze podesle Ci ksiazke cos na szybko podczytasz zanim przyjdzie 5 samo bialko i 5 warzzywa plus białko |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam, generalnie jadlospis jest okej, jednak pisalas o wzroscie po 1 dniu co jest dosc zastanawiajace. Poczytaj sobie o ketozie- temat opisywany wiele razy. Chodzi ogolnie o to aby ograniczyc spozywanie cukru niemalze do minimum dzieki czemu organizm zaczyna spalac tluszcz. Niestety kefiry i maslanki sa bogate w weglowodany- proponuje joghurty typu Jogovita chyba jako jedyny ma wiecej bialka niz wegli. Ja nie pije w ogole kefirow i maslanek, mleko tylko do kawy a jogurty do sosow albo surowek. Ostatnio jedynie popijam naturalna activie na rozruszanie metabolizmu. Diete warto oprzec o mieso i ryby oraz twardy nabial- jesli nie podchodzi Ci sam bialy ser-upiecz sobie sernik albo zrob na zimno. Pamietaj: 1g wegli na 1 kg masy ciala 2,2- 2,5g bialka na 1 kg masy ciala Czyli jesli wazysz 50 kg zjadasz max 50g wegli dziennie i minimum 110g bialka dziennie. aha i pamiętaj o otrębach bo tego brakuje mi w Twoim jadlospisie. Edytowane przez jestemtutylkonachwile Czas edycji: 2010-07-27 o 13:32 |
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no witam Ciebie moja droga a waga nie przejmuj sie o ziemie wal na cyce i zaraz bedzie pokazywac mniej od dis sekciary pierwszy dzien p+w zjadlam juz troszki twarogu rano 2 jajka i jednego pomidora potem serek wiejski i jawalek ogorka \ powiem wam ze szczesliwa jestem idzie mi dobrze a nawet widze ze moja kamizelka swietnie na mnie lezy juz< ni nie tak idealnie ale jest ok> czyli jakies spadki byly< boze kiedy ja wreszcie kupie ta wage masakra poza tym czesc sekciary nadrobilam od wczoraj wasze wpisy i prosze mi sie nie dolowac bo bedzie ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
ja tez zaczelam z bani a juz lece na 2 fazie
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm... kiedys pisalam o tym ze jedno jako dostarcza 270mg cholesterolu a dzienna dawka to 300mg, wiec w zasadzie powinno sie jesc max jedno jajko dziennie, ale po przeczytanie artykulu ktory podeslala Czarownica, sama juz nie wiem.
|
|
|
|
|
#1467 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym przecież nie będziemy tych jajec jadły przez całe życie w takiej ilości Ja według Dukana skończę III fazę w październiku, a później i tak się wybieram na badania krwi, więc się przekonamy, jak to z tym jest![]() Cytat:
) najpierw z oryginalnym żelem, a później z jakimiś dużo tańszymi i skóra była super... a teraz nie mogę się zmotywować, chociaż w piątek wybieram się na drenaż limfatyczny, więc może po się wezmę za siebie z tej strony, żeby wspomóc efekty![]() [QUOTE=Agnese69;20955413] Cytat:
ale nic nie wymyśliłam mądrego![]() Ja tyle samo na 2 dniach U, ale trzeba pamiętać, że to jednak woda, ale myślę, że następne 2 schudniesz spokojnie w ciągu tygodnia- dwóch
|
|||
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Duk, duk, witajcie chudziny
mojeDudzinki poproszę o pomysł na obiadek na PP mój TŻ wcina pierogi z syrem i jagudami ![]() a ja chodzę zła, bo tylko kawałek wołowinki się gotuję ![]() Cytat:
, czy wypróbowałaś już to cudo?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

60-59-58-57-56-55-54

... No i ważąc się czułam że jelita mam pełne...