|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
| Wella |
|
0 | 0% |
| Goldwell |
|
0 | 0% |
| Joanna |
|
0 | 0% |
| inne |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trwała - zbiorczy
Dzięki kochana!
Dbam o moje włoski, ale z zabiegów fryzjerskich, to tylko cięcie i farbowanie im dotąd fundowałam- na trwałej i tym podobnych nie znam się w ogóle!Idę więc w tą, lub przyszłą sobotę- zobaczymy co z tego wyniknie... Lepiej dla niego, żeby faktycznie był dobrym fachowcem!!!
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
firma Joanna- trwała ondulacja?
ostatnio mam ochotę na malutką rewolucję na mojej głowie. zawsze marzyły mi się takie porządne fale, a mam włosy ni to proste ni to fale, każdy inny. Zastanawiałam się nad kosmetykami do delikatnej trwałej ondulacji firmy Joanna. Są 2 rodzaje - "podwójna ochrona" i jakiś proteinowy. Czy ktoś stosował może któryś z nich? Nigdzie nie mogę znaleźć jakiś wskazówek, recenzji czy porad..
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czy wykonywać jakieś zabiegi przed zrobieniem trwałej,chodzi mi o jakieś odżywki itd. tak żeby jak najlepiej przygotować włosy na osłabienie? I czy od razu po wykonaniu tego zabiegu można wyruszyć na plaże bez żadnych konsekwencji ?
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli odżywki, to pamiętaj - bez silikonów, bo efekt może nie być taki jakiego byś sobie życzyła. Inne jak najbardziej, włosy w dobrej kondycji prawdopodobnie lepiej zniosą trwałą. Co do słońca niestety nie mam pojęcia.
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) |
|
|
|
|
#2225 |
|
Raczkowanie
|
Ok,dziękuję
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Czy jeśli mam cieniowane, podatne na układanie włosy, sięgające kilka centymetrów za łopatki, uda mi się wyczarować taki skręt dzięki trwałej? |
|
|
|
|
#2227 |
|
Raczkowanie
|
hej!
nie jestem ekspertką ale moim skromnym zdaniem to wyczarujesz loki takie jak na zdjęciu 1 i 2. loki ze zdjęcia 3 to tylko i wyłącznie po spaniu w papilotach lub po termolokach. Zapomnij o używaniu prostownicy!! Co się tyczy jeszcze skrętu - wszystko zależy od kilku czynników, mianowicie: 1. Fryzjer - czyli jego umiejętności - musi dobrze potrafić nawinąć włosy, czyli ciasno bez luzów. 2. Rodzaj płynu - dostosowany odpowiednio do rodzaju włosów. 3. Rodzaj włosów - czy są podatne czy nie. 4. Dobry dzień u Ciebie - czyli nie możesz iść w okres.NIE BÓJ SIĘ I DO DZIEŁA! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A teraz do moich kochanych kolezanek! Mam już taki odrost, że szok! A mama powiedziała, że zrobi mi odrost za ROK!!!!!!!!!!!!!! bo trzeba będzie znowu zrobić trwałą na całe włosy ;( Ale jeszcze jest ok ![]() podeśle wam zdjęcie jakoś w najbliższym czasie ![]() Całuski |
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja jestem zdecydowana już na trwałą, jednak pozostaje mi kwestia doboru wałków. Włosy mam zdrowe, gęste i podatne, kręcą się same lecz nie mogą przetrwać nocy i im są dłuższe tym szybciej się prostują pod swoim ciężarem. Mam je teraz za ramiona. Zastanawiam się czy można zrobić trwałą na normalne wałki do włosów i jaki będzie tego efekt. 2 lata temu miałam trwałą na wałki specjalne do trwałej i włosy miałam na początku trochę za mocno skręcone i nie chcę tego powtarzać. Może któraś z Was robiła trwałą na zwykłe wałki i może się tym pochwalić? ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2229 |
|
BAN stały
|
ostatnią trwałą robiłam z pól roku temu, ale wciąż mam ją na końcówkach i fryzjerki odmawiają zrobienia
sprobowałam je dziś podbić u nasady i wzięłam już prawie całą prostą grzywkę do tyłu, proszę o komentarze - jak to wygląda? nie ma obciachu? pozdrowionka
|
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy nie powinny się za mocno skręcić ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#2231 |
|
BAN stały
|
dziekuje za odpowiedz
normalnie nosze wszystkie wlosy do tylu na opasce ale to takie juz nudne
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie miałam lekką trwałą - ziołową na najgrubszych wałkach i były za mocno poskręcane, dlatego zastanawiam się czy wyszłoby na zwykłych wałkach do włosów. Jeśli nie to proszę o uzasadnienie dlaczego
|
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) Edytowane przez Bambi2 Czas edycji: 2010-07-28 o 05:51 |
|
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
a mogłabyś powiedzieć jakiej długości masz włosy gdy są proste? (ew.wkleić jakieś zdjęcie )
|
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
słyszałam, że po trwałej nie należy myc od razu włosów
ile trzeba czekać z ponownym umyciem od wykonania trwałej? |
|
|
|
|
#2236 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
odważyłam się i zrobiłam trwałą
w środę, dzisiaj umyłam włoski i wstawiam zdjęcia robione niedawno
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
chyba sie w końcu zdecyduję na tą trwałą bo ostatnio mam włosy tak oklapłe że masakra aż żal się pokazywac ludziom ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama tak noszę!! teraz robię sobie coś na kształt irokeza ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- a powiedz mi jak ty to tak ładnie wyprostowałaś??!! ja bym się bała tak prostowac teraz takie siano mi się zrobiło, że nie wiem co mam z nimi zrobic?? jakaś porządna odżywka by pomogła ??? myślę o jakiejś masce na włosy |
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wygląda jak byś miała b.ładny balejaż
|
|
|
#2245 | |
|
BAN stały
|
[QUOTE=viki1988;21033898]Dzięki
chyba sie w końcu zdecyduję na tą trwałą bo ostatnio mam włosy tak oklapłe że masakra aż żal się pokazywac ludziom ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- mnie też zawsze wkurza jak są oklapłe :P dziś odkryłam, że odrastającą trwałą warto podtapirować z góry w sensie tapirować proste odrosty ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
umylam włosy i wklepałam balsam prostujący nivei, taki różowy włosy same wyschły, potem zaczęłam spinać małe kucyki i tak każdą kitkę po kolej prostowałam dłuuuugo to zajęło
|
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
hmm ale prostowałaś prostownicą??
Kupiłam wczoraj maskę do włosów glis kura i włosy są super po niej, mięciutki błyszczące ale loczków coraz mniej ;( chyba pozostanie mi nawiajać na papiloty bo nosić prostego siana nie chce ;( |
|
|
|
|
#2247 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja własnie wrocilam od fryzjera i zrobilam trwala na cale wlosy :P nie moglam patrzec na te odrosty
|
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Chyba dobrze trafiłam . Mam nastepujący 'problem': prawie 2 lata temu zrobiłam trwałą. To była moja metoda na puszące się, cienkie włosy z odstającymi 'wicherkami'. Dla lepszego zobrazowania: kiedy zrobiłam trwałą i zobaczyli mnie znajomi, popukali sie w głowę z tekstem "Po co prostowałaś cały czas te włosy!?" Co ciekawe, zaczęły mi się kręcić także na odrostach. Wyglądają naturalnie, nie widać, ze nie są dziełem Matki Natury .Nie mam pojęcia, czy jestem jakimś szczególnym przypadkiem, że moje kłaki zwyczajnie polubiły się z lokami. Dodam, ze mnie samą to cieszy, bo loki pasują mi do kształtu twarzy i ogólnie czuję się lepiej w kręciołkach niż w prostych.Mam nadzieję, ze ktoś kompetentny odpowie mi, o co moim włosom chodzi.
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2010-08-05 o 19:17 |
|
|
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym sobie zrobić trwała, lub headlines, i teraz - poszukuję dziewczyn, które robiły taki zabieg w Warszawie, boję się iść do pierwszego lepszego salonu, czy mogłybyście podzielić się wrażeniami- w jakim salonie byłyscie, ile Was to kosztowało, i jak efekty?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

a Panowie zwykle są fachowymi fryzjerami 

21.06.2014r.

chyba sie w końcu zdecyduję na tą trwałą bo ostatnio mam włosy tak oklapłe że masakra
aż żal się pokazywac ludziom