|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
najgorsza byla droga - 8 godzin, ale obie bylysmy dzielne |
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
majka no mnie zawsze z wziernikiem zagląda czy nie ma rozwarcia,ale ostatnio już tam nic nie gmerała w środku tylko macicę ponaciskała,a potem usg robiła. Ale pewnie jest u ciebie wszystko ok
![]() starapanna no chyba mamy termin całkiem blisko siebie bo ja jutro 30tc kończę i te 6 tygodni chciałabym wytrzymać chociaż z ostatniego usg wyszło,ze mała kończy już 32tc,a długa na 35 no ale wiadomo płucka jeszcze nie wykształcone więc niech sobie tam siedzi. Dziwne,ze masz tylko nospę zapisaną. Mnie jak leżę wcale brzuchol nie twardnieje, skurczy jako takich nie odczuwam,szyjka ok a ginka zapisała mi dodatkowo fenoterol niby niska dawkę 3tabl/24h ale pomaga. Może zmuś swojego lekarza zeby coś konkretniejszego ci zapisał bo słyszałam,ze w 8 miesiacu to już krążków się nie zakłada bo to za późno...chyba, no ale może coś pokręciłam.Ray pij dużo wody na pewno nie zaszkodzi a przy okazji toksyny wypłukujesz z organizmu. A ja się pożalę, wstałąm rano z bólem gardła no nie jakimś wielkim,ale drapie i mam lekki katar, kurcze co roku tak mam jak nagle się pogoda zmieni z upałów na zimną pogodę,myślałm że mnie w tym roku ominie No nic przeżyję dobrze ze gorączki nie mam. Może do jutra przejdzie.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-27 o 15:11 |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() asia-23 - dzięki za inf. dot. kremu
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten pochmurny dzionek! Nareszcie kilka dni chłodu, więc jest chociaż czym oddychać
![]() Ray, musisz prowadzić rozmowy z małą żeby się odwróciła U mnie jak na tą chwilę poskutkowało i mam nadzieję, że Franek już nam nie wywinie żadnego numeru :Pbordowa, ale od 26 tygodnia możesz sobie do takiej położnej chodzić na ktg i rozmowy przygotowujące do porodu, a później po porodzie ta sama położna przychodzi do Ciebie do domku. No, ale ja mieszkam w niezbyt dużym mieście, więc może zacofana troszkę jestem... MisQa, ja dziś mam właśnie taki kiepski dzień ![]() Klarissa, ja znów czytałam, że takie maluszki w brzuszku nie odczuwają czkawki jako coś męczącego tak jak my - dorośli, więc to tylko mamusia się męczy kiedy jej kochany szkrab ma czkawkę ![]() Zuziczka, jak powiedziałam swojej gin, że biorę tylko jedną tabletkę dziennie magnezu to wcale się nie zdziwiła, że ona mi nic a nic nie pomaga i ciągle mam skurcze łydek i twardniejący brzuszek. Taka dawka przy naszym zapotrzebowaniu jest bardzo znikoma, więc od wczoraj biorę magnez 3 razy dziennie i mam nadzieję, że w końcu to coś pomoże ![]() Ja mam już wybraną położną i jestem po pierwszym ktg Spotykać się będę z nią co tydzień do porodu, a później po porodzie przyjdzie do mnie w ciągu dwóch dni od wyjścia ze szpitala. Poza ktg możesz ją zapytać o wszystko co Cię interesuje odnośnie porodu, połogu i dzidzi.Mi w okna zaglądają już od tygodnia i mam ich serdecznie dość, najchętniej to bym z nimi sama zrobiła porządek, bo się tak ślimaczą, że chyba bardziej już nie można ![]() Majka232, cieszę się, że po wizycie ok a mały faktycznie proporcjonalny do brzuszka :P Mój ma około 97cm, a synuś waży 1700gram ![]() starapanna, dbaj o siebie i maluszka! Leż ile się da i nie przejmuj się niczym! Lecę coś skonsumować, bo mi w brzuszku zaczęło burczeć, a lepiej żeby mały się tych odgłosów nie wystraszył :P Ah, zapomniałam... A ciąża donoszona to jest z końcem 36 czy 38 tygodnia? Bo jakoś się zakręciłam i już sama nie wiem :/
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-07-27 o 15:27 |
|
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie zdarzylo nie miec przez 3 msc i oboje zyjemy
![]() Choc byly czasy, ze 3 razy dziennie bylo malo. Ot, jak zawieje ![]() Naked- ![]() Rozumiem, ze poloznych zadna jeszcze nie wybierala. No nic, dowiem sie jutro jak to wyglada. Moj Maly jak jestem sama w domu to jest bardzo spokojny, ale jak jade do rodzicow, gdzie wiecej ludzi i wiecej sie dzieje to kopie i wierci sie jak szalony. Juz sama nie wiem jakie toto bedzie ![]() Maggie- witaj z powrotem! ![]() Ray to ty masz maly brzuch? Ja tez sie troche boje tego niewydolnego lozyska,ale mam nadzieje, ze maly teraz podgoni z waga. Brzuch mam maly (na zdjeciach nie widac) jakies 94cm. Do tego strasznie mnie boli kosc ogonowa, wstac nie moge jak troche posiedze. Zupelnie jak wtedy kiedy ja polamalam.. ![]() Cellaris- no moj gin mowil, ze z cesarka czeka sie do akcji porodowej, bo tak jest lepiej dla dziecka (jest przygotowane) i dla matki (mniejsze problemy z karmieniem). I cos tam jeszcze z macica, ze lepiej, ale nie pamietam. W sumie to jeszcze go podpytam, ale to dopiero w polowie sierpnia, bo u mnie ciagle wizyty co miesiac. Tak wiec bedzie niespodzianka, mimo ze cc.
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu się nie zrozumiałyśmy, myślałam, że masz na myśli taką podstawową opiekę położnej typu: zważyć, zmierzyć, wypełnić kartę ciąży, posłuchać serca - u mnie to robi położna przed wizytą. A Tobie widzę o coś innego chodziło ![]() Zuziczka mnie już od kilku tygodni ta kość ogonowa boli Też nie wiem skąd to ...
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Tifio- nie zauwazylam, ze odpowiedzialas
![]() Ja mam nadzieje, ze to malowanie elewacji sie niedlugo skonczy, bo nie dosc ze halas, qrwy lataja non stop, to jeszcze wyjsc na balkon sie nie da. A moja kotka obronna lata od okna do okna i warczy na nich.
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
bordowa, u mnie wszystkim (ważenie, mierzenie, wypełnianie karty itp) zajmuje się ginka, a ukochane panie pielęgniarki wypisują zwolnienie i zawsze u nich spędzam dwa razy tyle czasu co na całej wizycie... Ehhh, mógłby je ktoś wreszcie przeszkolić jak się obsługuje komputer
No to jak nie zacofana to może przez moje blond włosy i nie umiejętność wysławiania się podczas ciąży haha Zuziczka, u nas akurat owa położna ma sporo pacjentek, więc zapisałam się do niej w poniedziałek a dopiero w piątek miała miejsce na ktg, ale jestem z niej zadowolona, bo widać, że kobietka lubi to co robi i w pierwszej kolejności mam się kontaktować z nią, a jak ona nic nie poradzi to dopiero z ginką bądź szpitalem... U nas w tamtym roku robili elewacje, a teraz coś tam steropianu dokładją, a że mieszkam na drugim piętrze i nade mną jest już dach, a oni kładą go od dachu do mojego okna, więc ciągle zaglądają jak nie z jednej strony to z drugiej (akurat dziś się przenieśli). A tymi rusztowaniami to chyba się rano rzucali, wogóle spać się nie dało ![]() ![]() co za chłopy!!
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
cellaris pije pije
![]() zuziczka ano maly mam, tzn jak bylam np ostatnio w przychodni do gina i w sumie same ciezarne byly, jak sobie tam rozmawialy i mowily w ktorym tyg sa to ja robilam tak one byly o kilka tyg mniej ode mnie a dalabym im 9 mc a aja to wygladalam jak na jakis 5 w pasie na wysokosci pempka mam podobnie jak ty 100 cm a niewydolnosc lozyska widac podobno od 28 tyg tzn zaczyna sie wtedy to ujawniac czy jakos tak, w pierwszej ciazy niby gadali ze ok dopiero przy porodzie jak urozilam lozysko stwierdzili ze bylo malo wydolne ogolnie bylo male i nie wiem jak oni to jeszcze stwierdzaja ja wlasnie wyjelam ogniste skrzydelka do tego pieczone ziemniaki i obiad jest ![]() aaa kosc ogonowa boli i mnie i to normalne.... w pierwszej ciazy mialam taki bol ze myslalam ze sobie cos tam zrobilam... a to dziecko tak naciska tam...
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka super ze strony kuzyna ze tak wam "pomogl" wozek ciuszki.. ekstra...
Ray najwazniejsze ze corcia zdrowa.. a po cesarce dasz rade! bordowa to moze jednak ty pojdziesz na 1 ogien ![]() mszu gratuluje udanej wizyty ycnan cudny piesek ![]() Astorianka laktator to moj problem ale dzis bede gadac z doswiadczona mamuska to zapytam butelka puki co starczy sterylizator raczej zbedny baldachima tez niezamawiamide nadrabiac dalej
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niektórych bluzkach prawie go nie widać, ale tedy wyglądam jak grubasek, więc lepiej się czuję w tych bardziej dopasowanych, podkreślających brzuszek bluzeczkach
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
krakowianki ciesze sie ze spotkanie udane
![]() ![]() starapanna trzymam kciuki za was bedzie dobrze Maggie1983 witaj ![]()
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha Ja nie chcę na pierwszy ogień
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 28tc i 95cm w pasie.
Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak patrzę w lustro, to myślę, że większy to mi już chyba nie potrzebny . Bo przed ciążą to mnie się zdawało, że taki rozmiar to ja będę mieć przed samym rozwiązaniem.![]() A, i nie wiem czemu na wszystkie brzuchowe bolączki bierzecie nospę (jeszcze ani jednej nie brałam, a też czasem coś twardnieje i ciągnie). Ja wiem, że lekarz zapisał, ale lekarze zapisują wszystko wszystkim i nie patrzą na realne potrzeby. Czy nie lepiej trochę brzucha położyć, pogłaskać, uspokoić? Jutro wizyta, mała tak po brzuchu szaleje, że nie może być źle
|
|
|
|
#586 |
|
BAN stały
|
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
|
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole zawsze myslalam, ze miec brzuszek to troche inne uczucie i ze bardziej "przeszkadza" ja mojego prawie nie czuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj zgrzeszyłam 1.raz, obudziłam się z tak potwornym bólem, którego nie przepędził ani dalszy sen, ani masaż, ani siedzenie na świeżym powietrzu i... wzięłam 2 apapy bo myślałam że się wścieknę ![]() witamy
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na wizycie ale miałm tyko sprawdzaną szyjkę jest bardzo długa i wszytko jest ok.
Tulumka miałam Ci napisać ile dzidzia wazy ale w poniedziałek dam Ci znać bo będę po USG w 30tc dziś nie miałam i nie wiem. Aha mam do Ciebie pytanko Ty wczoraj na spotkaniu mówiłaś o jakimś sklepie z wózkami koło Płaszowa podasz mi nazwę?? Byłam dziś i oglądałam jeszce raza X Landera XA 3w1 cena ca full komplet 2000 tysie i chciał zobaczyć Boldera ale w tym sklepie nie mieli W sierpniu na |x Landery ma byc promocja więc się wstrzymaliśmy, |
|
|
|
#590 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet na stronach sprzedawców materacy kokos-gryka- pianka jest informacja, że niemowlak powinien spać na stronie kokosowej, a dopiero ok. 6 miesiąca życia dziecka materac przekręcamy na stronę gryczaną. Cytat:
Materce lateksowe są bardzo polecane. trzeba tylko zwrócić uwagę na grubość, podobno zbyt cienkie są za miękkie a grube za twarde. Ja kupuję kokos-pianka-gryka. Cytat:
Witamy. Napisz coś więcej o sobie. Będzie chłopak czy dziewczynka?
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
powinny być częściej, ale mnie niestety lekara (byłam ostatnio w 32tc) kazała przyjść znowu za miesiąc
- czyli jeszcze 2 tygodnieA brzuch coraz mocniej twardnieje , do tego często pobolewa. A jeszcze ze 3 tyg chciałabym pochodzić w ciąży
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z apteki... witaminy, kwasy DHA + to, co na liście wyprawkowej dla maluszka i dla mamy... 130zł poszło ot tak ;/ A to jeszcze nie wszystko...
--- Cytat:
Witaj napisz coś więcej o sobie
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie Szczęśliwa mnie też zdziwilo że lekarz każe zuziczce czekać do końca, potem to na szybko i w pośpiechu robić cc? Hmmm
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na all sa materace lateksowo-kokosowe firmy hevea. Grubosc ich jest odpowiednia??
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze mamie i tesciowej tylko nie powie![]() coprawda szurałam nimi po podłodze ale mi tam nic nie dolega brzuch nie twardnieje takze luzik
|
|
#596 |
|
BAN stały
|
mszu ja to jestem etatową pacjentka już, wciąż mam jakieś badania
ale to dobrze, jestem przynajmniej spokojniejsza![]() Zuzi ja jeszcze nie dzwoniłam nawet do położnych i chyba nic z tego nie będzie, bo nie mamy w domu łazienki, z której mogłaby skorzystać i będzie nam głupio ją tu zaprosić My chodzimy przez babci mieszkanie i piwnicę póki co do wc, a nie chciałabym kogoś tak prowadzać![]() My wciąż twardniejemy, ale znów cały dzień biegania. Szok. Fryz i brwi zrobione, znów kilka ciuszków kupione (tym razem dla siebie), byłam mężusiowi kom kartę załatwić, na zakupkach i jeszcze na obiad sobie poszliśmy, a co ![]() Ja wczoraj byłam elenka w zoologicznym i w ostatniej chwili wzięłam 5kg piasku dla kotów, bop zawsze biorę 10... |
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu jest link do sklepu http://www.drewex.com/aktualnosci_szczegoly2,30.html No to czekam na twoje usg. Ja mam wizytę w 29 tyg., ale orientacyjnie myślę, że wagę da się porównać. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-27 o 18:50 |
|
|
|
|
#598 |
|
BAN stały
|
Majka moje chłopaki to Pawełki
![]() |
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam się na tym, ale z tego co czytałam to tak 8-10 cm jest ok. Za twarde są te lateksowe ok. 13-14 cm.
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
to ja was pobiję
35 tydzień i w pasie 88cm a brzuchol mi się wydaje ogromniasty ![]() Ray a twój gin wie, że wcześniej miałaś niewydolne łożysko? może powinien cię jakoś lepiej zbadać pod tym kątem Klarissa no ja mam nadzieję, że moim jedynym pragnieniem nie będzie żeby tylko się wyspać Jakieś przeziębienie mnie chyba łapie ![]() Nikuś, Elenka w sumie Nikuś to już może wywoływać powoli, ale Elenka szkoda, że nie mam tel. do waszych tż-ów normalnie bym nakablowała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

najgorsza byla droga - 8 godzin, ale obie bylysmy dzielne 

no nie jakimś wielkim,ale drapie i mam lekki katar, kurcze co roku tak mam jak nagle się pogoda zmieni z upałów na zimną pogodę,myślałm że mnie w tym roku ominie 

do tego pieczone ziemniaki i obiad jest 

- czyli jeszcze 2 tygodnie