Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 15:00   #571
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

super brzucholnik i zazdroszczę wakacji
teraz odpoczywamy po odpoczynku najgorsza byla droga - 8 godzin, ale obie bylysmy dzielne
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:08   #572
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

majka no mnie zawsze z wziernikiem zagląda czy nie ma rozwarcia,ale ostatnio już tam nic nie gmerała w środku tylko macicę ponaciskała,a potem usg robiła. Ale pewnie jest u ciebie wszystko ok

starapanna no chyba mamy termin całkiem blisko siebie bo ja jutro 30tc kończę i te 6 tygodni chciałabym wytrzymać chociaż z ostatniego usg wyszło,ze mała kończy już 32tc,a długa na 35 no ale wiadomo płucka jeszcze nie wykształcone więc niech sobie tam siedzi. Dziwne,ze masz tylko nospę zapisaną. Mnie jak leżę wcale brzuchol nie twardnieje, skurczy jako takich nie odczuwam,szyjka ok a ginka zapisała mi dodatkowo fenoterol niby niska dawkę 3tabl/24h ale pomaga. Może zmuś swojego lekarza zeby coś konkretniejszego ci zapisał bo słyszałam,ze w 8 miesiacu to już krążków się nie zakłada bo to za późno...chyba, no ale może coś pokręciłam.

Ray pij dużo wody na pewno nie zaszkodzi a przy okazji toksyny wypłukujesz z organizmu.

A ja się pożalę, wstałąm rano z bólem gardła no nie jakimś wielkim,ale drapie i mam lekki katar, kurcze co roku tak mam jak nagle się pogoda zmieni z upałów na zimną pogodę,myślałm że mnie w tym roku ominie No nic przeżyję dobrze ze gorączki nie mam. Może do jutra przejdzie.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-07-27 o 15:11
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:11   #573
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
majka no mnie zawsze z wziernikiem zagląda czy nie ma rozwarcia,ale ostatnio już tam nic nie gmerała w środku tylko macicę ponaciskała,a potem usg robiła. Ale pewnie jest u ciebie wszystko ok
Mi teraz tak samo jak Tobie nic nie zaglądała, tylko brzuch pociskała

asia-23 - dzięki za inf. dot. kremu
Stary 2010-07-27, 15:22   #574
tifio
Rozeznanie

Witam w ten pochmurny dzionek! Nareszcie kilka dni chłodu, więc jest chociaż czym oddychać

Ray, musisz prowadzić rozmowy z małą żeby się odwróciła U mnie jak na tą chwilę poskutkowało i mam nadzieję, że Franek już nam nie wywinie żadnego numeru :P

bordowa, ale od 26 tygodnia możesz sobie do takiej położnej chodzić na ktg i rozmowy przygotowujące do porodu, a później po porodzie ta sama położna przychodzi do Ciebie do domku. No, ale ja mieszkam w niezbyt dużym mieście, więc może zacofana troszkę jestem...

MisQa, ja dziś mam właśnie taki kiepski dzień Już z samego rana podarłam się z TŻtem i ryczałam po kątach... Dobrze, że poszedł do pracy, bo bym mu mogła nieświadomie jakąs krzywdę zrobić... Oby do października

Klarissa, ja znów czytałam, że takie maluszki w brzuszku nie odczuwają czkawki jako coś męczącego tak jak my - dorośli, więc to tylko mamusia się męczy kiedy jej kochany szkrab ma czkawkę

Zuziczka, jak powiedziałam swojej gin, że biorę tylko jedną tabletkę dziennie magnezu to wcale się nie zdziwiła, że ona mi nic a nic nie pomaga i ciągle mam skurcze łydek i twardniejący brzuszek. Taka dawka przy naszym zapotrzebowaniu jest bardzo znikoma, więc od wczoraj biorę magnez 3 razy dziennie i mam nadzieję, że w końcu to coś pomoże
Ja mam już wybraną położną i jestem po pierwszym ktg Spotykać się będę z nią co tydzień do porodu, a później po porodzie przyjdzie do mnie w ciągu dwóch dni od wyjścia ze szpitala. Poza ktg możesz ją zapytać o wszystko co Cię interesuje odnośnie porodu, połogu i dzidzi.
Mi w okna zaglądają już od tygodnia i mam ich serdecznie dość, najchętniej to bym z nimi sama zrobiła porządek, bo się tak ślimaczą, że chyba bardziej już nie można

Majka232, cieszę się, że po wizycie ok a mały faktycznie proporcjonalny do brzuszka :P Mój ma około 97cm, a synuś waży 1700gram

starapanna, dbaj o siebie i maluszka! Leż ile się da i nie przejmuj się niczym!

Lecę coś skonsumować, bo mi w brzuszku zaczęło burczeć, a lepiej żeby mały się tych odgłosów nie wystraszył :P

Ah, zapomniałam... A ciąża donoszona to jest z końcem 36 czy 38 tygodnia? Bo jakoś się zakręciłam i już sama nie wiem :/

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-07-27 o 15:27
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:22   #575
Zuziczka
Rozeznanie

Mi sie zdarzylo nie miec przez 3 msc i oboje zyjemy
Choc byly czasy, ze 3 razy dziennie bylo malo. Ot, jak zawieje

Naked- nie bij, ja wiem ,ze nie wolno nic sobie urywac. Te pieprzyki to byly wybitnie gruczoly co produkuja loj na sutkach. Na pewno nic groznego

Rozumiem, ze poloznych zadna jeszcze nie wybierala. No nic, dowiem sie jutro jak to wyglada.

Moj Maly jak jestem sama w domu to jest bardzo spokojny, ale jak jade do rodzicow, gdzie wiecej ludzi i wiecej sie dzieje to kopie i wierci sie jak szalony. Juz sama nie wiem jakie toto bedzie

Maggie- witaj z powrotem!

Ray to ty masz maly brzuch? Ja tez sie troche boje tego niewydolnego lozyska,ale mam nadzieje, ze maly teraz podgoni z waga. Brzuch mam maly (na zdjeciach nie widac) jakies 94cm.

Do tego strasznie mnie boli kosc ogonowa, wstac nie moge jak troche posiedze. Zupelnie jak wtedy kiedy ja polamalam..

Cellaris- no moj gin mowil, ze z cesarka czeka sie do akcji porodowej, bo tak jest lepiej dla dziecka (jest przygotowane) i dla matki (mniejsze problemy z karmieniem). I cos tam jeszcze z macica, ze lepiej, ale nie pamietam. W sumie to jeszcze go podpytam, ale to dopiero w polowie sierpnia, bo u mnie ciagle wizyty co miesiac.
Tak wiec bedzie niespodzianka, mimo ze cc.
Stary 2010-07-27, 15:29   #576
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
bordowa, ale od 26 tygodnia możesz sobie do takiej położnej chodzić na ktg i rozmowy przygotowujące do porodu, a później po porodzie ta sama położna przychodzi do Ciebie do domku. No, ale ja mieszkam w niezbyt dużym mieście, więc może zacofana troszkę jestem...
Ja Ci dam zacofana Po prostu się nie zrozumiałyśmy, myślałam, że masz na myśli taką podstawową opiekę położnej typu: zważyć, zmierzyć, wypełnić kartę ciąży, posłuchać serca - u mnie to robi położna przed wizytą. A Tobie widzę o coś innego chodziło

Zuziczka mnie już od kilku tygodni ta kość ogonowa boli Też nie wiem skąd to ...
Stary 2010-07-27, 15:29   #577
Zuziczka
Rozeznanie

Tifio- nie zauwazylam, ze odpowiedzialas Dzieki za info Kochana, moze mi sie uda na KTG wkrecic od razu
Ja mam nadzieje, ze to malowanie elewacji sie niedlugo skonczy, bo nie dosc ze halas, qrwy lataja non stop, to jeszcze wyjsc na balkon sie nie da. A moja kotka obronna lata od okna do okna i warczy na nich. Teraz sie zmeczyla i wlazla pod koldre, chyba zeby jej nikt nie znalazl.
Stary 2010-07-27, 15:37   #578
tifio
Rozeznanie

bordowa, u mnie wszystkim (ważenie, mierzenie, wypełnianie karty itp) zajmuje się ginka, a ukochane panie pielęgniarki wypisują zwolnienie i zawsze u nich spędzam dwa razy tyle czasu co na całej wizycie... Ehhh, mógłby je ktoś wreszcie przeszkolić jak się obsługuje komputer
No to jak nie zacofana to może przez moje blond włosy i nie umiejętność wysławiania się podczas ciąży haha

Zuziczka, u nas akurat owa położna ma sporo pacjentek, więc zapisałam się do niej w poniedziałek a dopiero w piątek miała miejsce na ktg, ale jestem z niej zadowolona, bo widać, że kobietka lubi to co robi i w pierwszej kolejności mam się kontaktować z nią, a jak ona nic nie poradzi to dopiero z ginką bądź szpitalem...
U nas w tamtym roku robili elewacje, a teraz coś tam steropianu dokładją, a że mieszkam na drugim piętrze i nade mną jest już dach, a oni kładą go od dachu do mojego okna, więc ciągle zaglądają jak nie z jednej strony to z drugiej (akurat dziś się przenieśli). A tymi rusztowaniami to chyba się rano rzucali, wogóle spać się nie dało Tylko ich co za chłopy!!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 15:43   #579
Ray
Zakorzenienie

cellaris pije pije

zuziczka ano maly mam, tzn jak bylam np ostatnio w przychodni do gina i w sumie same ciezarne byly, jak sobie tam rozmawialy i mowily w ktorym tyg sa to ja robilam tak
one byly o kilka tyg mniej ode mnie a dalabym im 9 mc a aja to wygladalam jak na jakis 5

w pasie na wysokosci pempka mam podobnie jak ty 100 cm

a niewydolnosc lozyska widac podobno od 28 tyg tzn zaczyna sie wtedy to ujawniac czy jakos tak, w pierwszej ciazy niby gadali ze ok dopiero przy porodzie jak urozilam lozysko stwierdzili ze bylo malo wydolne ogolnie bylo male i nie wiem jak oni to jeszcze stwierdzaja

ja wlasnie wyjelam ogniste skrzydelka do tego pieczone ziemniaki i obiad jest

aaa kosc ogonowa boli i mnie i to normalne.... w pierwszej ciazy mialam taki bol ze myslalam ze sobie cos tam zrobilam...
a to dziecko tak naciska tam...
Stary 2010-07-27, 15:47   #580
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Witam w ten pochmurny dzionek! Nareszcie kilka dni chłodu, więc jest chociaż czym oddychać

Zuziczka, jak powiedziałam swojej gin, że biorę tylko jedną tabletkę dziennie magnezu to wcale się nie zdziwiła, że ona mi nic a nic nie pomaga i ciągle mam skurcze łydek i twardniejący brzuszek. Taka dawka przy naszym zapotrzebowaniu jest bardzo znikoma, więc od wczoraj biorę magnez 3 razy dziennie i mam nadzieję, że w końcu to coś pomoże
Ja mam już wybraną położną i jestem po pierwszym ktg Spotykać się będę z nią co tydzień do porodu, a później po porodzie przyjdzie do mnie w ciągu dwóch dni od wyjścia ze szpitala. Poza ktg możesz ją zapytać o wszystko co Cię interesuje odnośnie porodu, połogu i dzidzi.
Mi w okna zaglądają już od tygodnia i mam ich serdecznie dość, najchętniej to bym z nimi sama zrobiła porządek, bo się tak ślimaczą, że chyba bardziej już nie można

Lecę coś skonsumować, bo mi w brzuszku zaczęło burczeć, a lepiej żeby mały się tych odgłosów nie wystraszył :P

Ah, zapomniałam... A ciąża donoszona to jest z końcem 36 czy 38 tygodnia? Bo jakoś się zakręciłam i już sama nie wiem :/
ja tez lykam magnez ze wzgledu na skurcze i lekarz kazal mi lykac 3 razy dziennie i pozniej stopniowo zmniejszac do 2 razy i w koncu brac tylko raz dziennie
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Maggie- witaj z powrotem!
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-07-27, 16:16   #581
martucha84
Zakorzenienie

Zuziczka super ze strony kuzyna ze tak wam "pomogl" wozek ciuszki.. ekstra...

Ray najwazniejsze ze corcia zdrowa.. a po cesarce dasz rade!

bordowa to moze jednak ty pojdziesz na 1 ogien

mszu gratuluje udanej wizyty

ycnan cudny piesek

Astorianka
laktator to moj problem ale dzis bede gadac z doswiadczona mamuska to zapytam butelka puki co starczy sterylizator raczej zbedny baldachima tez niezamawiam

ide nadrabiac dalej
Stary 2010-07-27, 16:19   #582
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

zuziczka ano maly mam, tzn jak bylam np ostatnio w przychodni do gina i w sumie same ciezarne byly, jak sobie tam rozmawialy i mowily w ktorym tyg sa to ja robilam tak
one byly o kilka tyg mniej ode mnie a dalabym im 9 mc a aja to wygladalam jak na jakis 5

w pasie na wysokosci pempka mam podobnie jak ty 100 cm
Ja też jestem w 30 t.c. i mam w pasie 92 cm, więc w ogóle mój brzuszek to maluszek
W niektórych bluzkach prawie go nie widać, ale tedy wyglądam jak grubasek, więc lepiej się czuję w tych bardziej dopasowanych, podkreślających brzuszek bluzeczkach
Stary 2010-07-27, 16:25   #583
martucha84
Zakorzenienie

krakowianki ciesze sie ze spotkanie udane

starapanna trzymam kciuki za was bedzie dobrze

Maggie1983 witaj
Stary 2010-07-27, 16:26   #584
bordowa
Wtajemniczenie

Martucha Ja nie chcę na pierwszy ogień
Stary 2010-07-27, 16:43   #585
alicia4
Raczkowanie

U mnie 28tc i 95cm w pasie.
Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak patrzę w lustro, to myślę, że większy to mi już chyba nie potrzebny . Bo przed ciążą to mnie się zdawało, że taki rozmiar to ja będę mieć przed samym rozwiązaniem.

A, i nie wiem czemu na wszystkie brzuchowe bolączki bierzecie nospę (jeszcze ani jednej nie brałam, a też czasem coś twardnieje i ciągnie). Ja wiem, że lekarz zapisał, ale lekarze zapisują wszystko wszystkim i nie patrzą na realne potrzeby. Czy nie lepiej trochę brzucha położyć, pogłaskać, uspokoić?

Jutro wizyta, mała tak po brzuchu szaleje, że nie może być źle

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:54   #586
glamour1105
BAN stały

Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
glamour1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:59   #587
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 30 t.c. i mam w pasie 92 cm, więc w ogóle mój brzuszek to maluszek
W niektórych bluzkach prawie go nie widać, ale tedy wyglądam jak grubasek, więc lepiej się czuję w tych bardziej dopasowanych, podkreślających brzuszek bluzeczkach
ja tez czesto sie zastanawiam, czy wygladam jakbym sie najadla czy jakbym byla w ciazy, ale jak patrze na zdjecia to zdecydowanie wiem, ze to jednak ciaza wogole zawsze myslalam, ze miec brzuszek to troche inne uczucie i ze bardziej "przeszkadza" ja mojego prawie nie czuje
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
krakowianki ciesze sie ze spotkanie udane

starapanna trzymam kciuki za was bedzie dobrze

Maggie1983 witaj
Stary 2010-07-27, 17:24   #588
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
A, i nie wiem czemu na wszystkie brzuchowe bolączki bierzecie nospę (jeszcze ani jednej nie brałam, a też czasem coś twardnieje i ciągnie). Ja wiem, że lekarz zapisał, ale lekarze zapisują wszystko wszystkim i nie patrzą na realne potrzeby. Czy nie lepiej trochę brzucha położyć, pogłaskać, uspokoić?

Jutro wizyta, mała tak po brzuchu szaleje, że nie może być źle
ja tez jeszcze ani jednej no-spy nie łyknęłam wczoraj zgrzeszyłam 1.raz, obudziłam się z tak potwornym bólem, którego nie przepędził ani dalszy sen, ani masaż, ani siedzenie na świeżym powietrzu i... wzięłam 2 apapy bo myślałam że się wścieknę

Cytat:
Napisane przez glamour1105 Pokaż wiadomość
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
witamy
Stary 2010-07-27, 17:31   #589
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Byłam na wizycie ale miałm tyko sprawdzaną szyjkę jest bardzo długa i wszytko jest ok.
Tulumka miałam Ci napisać ile dzidzia wazy ale w poniedziałek dam Ci znać bo będę po USG w 30tc dziś nie miałam i nie wiem. Aha mam do Ciebie pytanko Ty wczoraj na spotkaniu mówiłaś o jakimś sklepie z wózkami koło Płaszowa podasz mi nazwę?? Byłam dziś i oglądałam jeszce raza X Landera XA 3w1 cena ca full komplet 2000 tysie i chciał zobaczyć Boldera ale w tym sklepie nie mieli W sierpniu na |x Landery ma byc promocja więc się wstrzymaliśmy,
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:51   #590
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
i dowiedziałam się, że gryka jest zbyt twarda dla noworodków i jeśli już (coraz rzadziej sie ją stosuje) to dla dzieci powyżej 6 m-cy
Zgadza się.
Nawet na stronach sprzedawców materacy kokos-gryka- pianka jest informacja, że niemowlak powinien spać na stronie kokosowej, a dopiero ok. 6 miesiąca życia dziecka materac przekręcamy na stronę gryczaną.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czesc kobitki, caly weekend przelezalam plackiem. W pt zaczelam krwawic, oczywiscie histeria i panika. Na szczescie lozysko nie odklejone uff, ale mam bardzo na siebie uwazac, zadnego wysilku, sprzatania, krociutki spacerek i do wyrka, nawet mam uwazac w toalecie . .
Ale powiedzieli od czego to krwawienie? Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.
Materce lateksowe są bardzo polecane. trzeba tylko zwrócić uwagę na grubość, podobno zbyt cienkie są za miękkie a grube za twarde.
Ja kupuję kokos-pianka-gryka.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

Zuziczka zaskoczyłaś mnie tym,że lekarz stwierdził,ze przy cc będzie czekał do naturalnego rozpoczęcia akcji porodowej. Moja ginka na ostatniej wizycie stwierdziła,że mimo iż mam termin na 6października to cc robimy prędzej i wybrałyśmy termin 20 września. to będzie 37t5d. Stwierdziła,ze lepiej to zrobić na spokojnie bez pośpiechu skoro cc planowane. No ale pewnie co lekarz to inne poglądy.
No właśnie już wcześniej miałam napisać, że wszystkie moje znajome które miały planowane cesarki, umówione były na konkretne terminy. Żaden lekarz nie czekał na rozpoczęcie akcji. Ustalały wygodny dla nich termin ok. 38 tygodnia i stawiały się w szpitalu.

Cytat:
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
Witamy. Napisz coś więcej o sobie. Będzie chłopak czy dziewczynka?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:56   #591
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam teraz wizyty co 2 tyg, tez macie tak czesto po 30tc??
powinny być częściej, ale mnie niestety lekara (byłam ostatnio w 32tc) kazała przyjść znowu za miesiąc- czyli jeszcze 2 tygodnie
A brzuch coraz mocniej twardnieje , do tego często pobolewa.
A jeszcze ze 3 tyg chciałabym pochodzić w ciąży
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:57   #592
angelikaw
Zakorzenienie

wróciłam z apteki... witaminy, kwasy DHA + to, co na liście wyprawkowej dla maluszka i dla mamy... 130zł poszło ot tak ;/ A to jeszcze nie wszystko...

---
Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
ja no-spę biorę bardzo rzadko (mój lekarz każe ją brać w razie konieczności) i to nie chodzi o to, ze da się brzuszek uspokoić... Albo, że te skurcze są mało bolesne i wytrzymasz... Bo ja się tak tłumaczyłam lekarzowi... Ale tu chodzi o niebezpieczeństwo, jakie niesie za sobą twardnienie podbrzusza, czyli skurcze macicy... No-spa działa rozkurczowo, czyli bezpiecznie dla nas i dla dziecka...

Cytat:
Jestem mamą wrześniową ,
Glamour1105 , 18 lat
Witaj napisz coś więcej o sobie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:58   #593
cellaris
Rozeznanie

No właśnie Szczęśliwa mnie też zdziwilo że lekarz każe zuziczce czekać do końca, potem to na szybko i w pośpiechu robić cc? Hmmm
Stary 2010-07-27, 18:18   #594
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Ale powiedzieli od czego to krwawienie? Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.
Materce lateksowe są bardzo polecane. trzeba tylko zwrócić uwagę na grubość, podobno zbyt cienkie są za miękkie a grube za twarde.
Ja kupuję kokos-pianka-gryka.
Zdaniem gin. naczynko peklo

Na all sa materace lateksowo-kokosowe firmy hevea. Grubosc ich jest odpowiednia??

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:22   #595
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

tak czy inaczej.... WSZEM I WOBEC ZABRANIAM cieżarnym wrzesien-pazdziernik 2010 dzwigania zakupow spozywczo-chemicznych! bo inaczej Was znajde i Wam....
to ja dzisiaj przebiłam wszystkich... własnie przesówałam meble, jak TZ wroci i to zobaczy to mnie zabije mam nadzieje ze mamie i tesciowej tylko nie powie
coprawda szurałam nimi po podłodze ale mi tam nic nie dolega brzuch nie twardnieje takze luzik

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:30   #596
NIKaP-n
BAN stały

mszu ja to jestem etatową pacjentka już, wciąż mam jakieś badania ale to dobrze, jestem przynajmniej spokojniejsza

Zuzi
ja jeszcze nie dzwoniłam nawet do położnych i chyba nic z tego nie będzie, bo nie mamy w domu łazienki, z której mogłaby skorzystać i będzie nam głupio ją tu zaprosić My chodzimy przez babci mieszkanie i piwnicę póki co do wc, a nie chciałabym kogoś tak prowadzać

My wciąż twardniejemy, ale znów cały dzień biegania. Szok. Fryz i brwi zrobione, znów kilka ciuszków kupione (tym razem dla siebie), byłam mężusiowi kom kartę załatwić, na zakupkach i jeszcze na obiad sobie poszliśmy, a co

Ja wczoraj byłam elenka w zoologicznym i w ostatniej chwili wzięłam 5kg piasku dla kotów, bop zawsze biorę 10...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:42   #597
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Potwierdzam spotkanie super. Alr mój TZ jak wróciłam po 22-giej powiedział "o wróciła żona marnotrawna" hehhhe Teraz musimy zebrać resztę Krakowianek i powtorzyć spotkanko

Ja się zabieram do pisania pracy tzn do jej poprawiania bo promotorka mi sprawdziła i trochę roboty mam ale walczę i napisze ją do porodu
Najpierw jednak jade do biedronki po pudełka może jeszcze są
Ja jestem chętna na następne spotkanko. No mój tz stwierdził, że on biedny dzieckiem się zajmuje a ja sobie baluję

Tu jest link do sklepu http://www.drewex.com/aktualnosci_szczegoly2,30.html

No to czekam na twoje usg. Ja mam wizytę w 29 tyg., ale orientacyjnie myślę, że wagę da się porównać.

Edytowane przez tulumka
Czas edycji: 2010-07-27 o 18:50
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:51   #598
NIKaP-n
BAN stały

Majka moje chłopaki to Pawełki
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:57   #599
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Na all sa materace lateksowo-kokosowe firmy hevea. Grubosc ich jest odpowiednia??
Nie znam się na tym, ale z tego co czytałam to tak 8-10 cm jest ok. Za twarde są te lateksowe ok. 13-14 cm.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:10   #600
gabisun
Zakorzenienie

to ja was pobiję 35 tydzień i w pasie 88cm a brzuchol mi się wydaje ogromniasty

Ray a twój gin wie, że wcześniej miałaś niewydolne łożysko? może powinien cię jakoś lepiej zbadać pod tym kątem

Klarissa no ja mam nadzieję, że moim jedynym pragnieniem nie będzie żeby tylko się wyspać

Jakieś przeziębienie mnie chyba łapie leżę sobie grzecznie pod kocykiem

Nikuś, Elenka w sumie Nikuś to już może wywoływać powoli, ale Elenka szkoda, że nie mam tel. do waszych tż-ów normalnie bym nakablowała

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości