Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 16:14   #4171
skierka1981
BAN stały

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

znalazlam - EMLA ale cena zabojcza krem jakis malutki ok 30 zl a 2 plastry 24 chcialam dla Amelki przed szczepieniem bo bierzemy nie placone i 3 wklucia ja czekaja...jeszcze w aptece babce powiem ale ona na recepte jest to i tak musze do lekarza

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

czyli Amelka zadowlona z krzeselka a mamusia jeszcze bardziej

w internetowych aptekach patrze i rozne ceny jednak i w jednych ze na recepte w innych ze nie

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-07-27 o 16:16
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:15   #4172
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
znalazlam - EMLA ale cena zabojcza krem jakis malutki ok 30 zl a 2 plastry 24 chcialam dla Amelki przed szczepieniem bo bierzemy nie placone i 3 wklucia ja czekaja...jeszcze w aptece babce powiem ale ona na recepte jest to i tak musze do lekarza
3 wklucia ? a na co szczepicie?
ja pytalam pielegniarke i mowila ze na odre,swinke,rozyczke jest 1 wklucie i bezplatnie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:23   #4173
skierka1981
BAN stały

Cytat:
3 wklucia ? a na co szczepicie?
ja pytalam pielegniarke i mowila ze na odre,swinke,rozyczke jest 1 wklucie i bezplatnie

ja jak bylam w styczniu w 7 m-cu zycia Amelki to bylo 1 wklucie i potem powiedziala ze w 13 m-cu bedzie kolejne szczepienie i 3 wklucia ana co to nie wiem

pojde po skierowanie na bioderka niedlugo to zqpytam bo mamy szczepienie 24 sierpnia

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

czeko chyba masz racje bo mam przed soba kalendarz szczepien z poradnika zywienia malego dziecka i 13-14 miesiac to jest szczepienie odra, swinka i rozyczka
takie zorientowane chyba tam sa te pielegniarki... musze dopytac
Stary 2010-07-27, 16:29   #4174
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja jak bylam w styczniu w 7 m-cu zycia Amelki to bylo 1 wklucie i potem powiedziala ze w 13 m-cu bedzie kolejne szczepienie i 3 wklucia ana co to nie wiem

pojde po skierowanie na bioderka niedlugo to zqpytam bo mamy szczepienie 24 sierpnia

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

czeko chyba masz racje bo mam przed soba kalendarz szczepien z poradnika zywienia malego dziecka i 13-14 miesiac to jest szczepienie odra, swinka i rozyczka
takie zorientowane chyba tam sa te pielegniarki... musze dopytac
wlasnie ja tez ogladalam w kalendarzu i pisze ze 1 wklucie
my mamy isc we wrzesniu jakos na poczatku

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-27, 16:31   #4175
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Wszystkiego naj, naj, naj
dla Marysi
i roczniaka Antosia

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A ja nie znoszę Zakopanego

Nie pomyślcie, że jestem wyrodną matką, ale nawet jak karmiłam piersią nie lubiłam kiedy Zosia spała z nami, bo kompletnie się nie wysypiałam. Zaraz ją odkładałam do łóżeczka. No chyba, że były jakieś ekstremalne okresy to wtedy z nami.
Ja też Znaczy samego miasta

Dlaczego wyrodną? W końcu to norma, że dziecko śpi w swoim łóżeczku To tylko mi jest wygodnie inaczej (tymczasowo ).

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Może wyrastają, tylko jeszcze nie teraz
A kiedy planujesz odstawiać od cyca? Może wcale nie będzie tak źle?
Ja też nie myję Kubie zębów po ostatnim karmieniu piersią , pocieszam się, że mleko leci prosto do gardła i nie widzi zębów Poza tym, co z tego, że umyjesz Tymkowi zęby po cycowej kolacji, skoro On je też w nocy?

Kubuś nie umie pić ze zwykłego kubka , tylko z niekapka i bidonu i jeszcze ja muszę trzymać
Ale wiesz, czytałam to, gdy Tymek miał jakieś 3-4 miesiące i wydawało mi się, że do roku to hoho, co to się jeszcze nie zmieni i jaki to kawał czasu

Odstawić? Tak zupełnie to jeszcze nie planuję - na razie jestem w trakcie usuwania karmienia śniadaniowego. A z zasypianiem bez cyca też spróbujemy się zmierzyć niebawem, na pewno jeszcze w sierpniu.

Jak to co z tego Chyba kiedyś przestanie jeść nocami? <nadzieja> Poza tym do pierwszej pobudki mijają co najmniej 3 godziny, chociaż przez tyle czasu zęby byłyby czyściutkie.

Ja też muszę trzymać

Cytat:
Kaszki/kleiku robię Mu ze 150 ml mleka (zmniejszyłam ze 180 ml) i zawsze coś zostawi, czasem nawet jakąś 1/4, obiadku z dużego słoiczka ze 3 łyżeczki zostawi, stram się Go nie podkarmiać między posiłkami, ale to też niewiele daje
Tymek też niedawno tak jadł - z tydzień minimum. Też Go nie podkarmiam między.
Ile Kubuś ma posiłków w ciągu dnia?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się:

Od kilku dni Martynka je już całkowicie sama łyżeczką Nie muszę jej nabierać ani w żaden inny sposób pomagać...Co prawda jest zazwyczaj cała brudna ale przestała rozrzucać wszędzie jedzenie i jestem, z niej dumna nieziemsko
Zaraz dam zdjęcie do albumu
Jaaa cie Ale super - brawa dla Martynki i zazdroszczę bardzo
Stary 2010-07-27, 16:31   #4176
skierka1981
BAN stały

Cytat:
wlasnie ja tez ogladalam w kalendarzu i pisze ze 1 wklucie
my mamy isc we wrzesniu jakos na poczatku
tez sie boje tego szczepienia chyba bardziej niz Amelka - chociaz ona nie wie co ja czeka

potem 16-17-18 m-c zycia jest sporo to pewnie wtedy te 3 wklucia
Stary 2010-07-27, 16:45   #4177
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tylko się nie śmiejcie...
zdjecie robione komórka
sympatyczny bardzo

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
No wlasnie dalam jej takie na pol miekko. Bo po jajku takim calkiem na twardo to ona ma odruch wymiotny.

Czuje sie strasznie winna. Zeby to tylko salmonella nie byla.
Ale lekarka zadnego posiewu nie zlecila ... .
A próbowałaś dawać jajecznicę?

, żeby to nie była salmonella

Cytat:
Amela dzis caly dzien beczacy ma, spala 1x niecala godzinke. chyba te zeby sie jej daja we znaki..
Kuba też marudny i też spał tylko godzinę I też zwalam na zęby

Cytat:
wlasnie tez bym z checia skorzystala ze wskazowek
ja narazie pare razy podalam lyzeczke Werci do raczki juz z posilkiem i probowala sama zjesc tez chcialabym zeby sama jadla
(...)
pamietacie jak kiedys Wercia zasypiala sama w lozeczku?
teraz to musze ja nosic bo sama nie zasnie wstaje, krzyczy, placze......
Kuba w zasadzie umie już trochę i nabierać i ładnie trafiać do buźki, ale to kilka razy tak zrobi, a potem cuduje

Na noc czy w dzień?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ale wiesz, czytałam to, gdy Tymek miał jakieś 3-4 miesiące i wydawało mi się, że do roku to hoho, co to się jeszcze nie zmieni i jaki to kawał czasu

Odstawić? Tak zupełnie to jeszcze nie planuję - na razie jestem w trakcie usuwania karmienia śniadaniowego. A z zasypianiem bez cyca też spróbujemy się zmierzyć niebawem, na pewno jeszcze w sierpniu.

Jak to co z tego Chyba kiedyś przestanie jeść nocami? <nadzieja> Poza tym do pierwszej pobudki mijają co najmniej 3 godziny, chociaż przez tyle czasu zęby byłyby czyściutkie.

Ja też muszę trzymać

Tymek też niedawno tak jadł - z tydzień minimum. Też Go nie podkarmiam między.
Ile Kubuś ma posiłków w ciągu dnia?
Ja też sobie wyobrażałam różne rzeczy

A do kiedy chciałabyś karmić piersią?

Na pewno przestanie, u nas w eliminowaniu karmień pomogło wstawanie Małża do Kuby, bo jak mnie widział, to od razu sobie przypominał, że coś by przekąsił

Niekapek też?

6, w tym 2 cycowe, a Tymek?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:56   #4178
morska
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie Superniani.

Ten odcinek to tak na czasie dla naszych złośników - nie dajmy się bo będzie źle
A który jest o zasypianiu?

Cytat:
zdjecie robione komórka
Bardzo fajny

Cytat:
No wlasnie dalam jej takie na pol miekko. Bo po jajku takim calkiem na twardo to ona ma odruch wymiotny.

Czuje sie strasznie winna. Zeby to tylko salmonella nie byla.
Ale lekarka zadnego posiewu nie zlecila ... .
za poprawę zdrowia Skąd mogłaś wiedzieć, że tak będzie? Nie wiń się tak bardzo
Stary 2010-07-27, 16:59   #4179
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeee, a jak teraz rok siedziałam w domu, to też nie miałam czasu? Lewa. Lewa i basta!

Wzięłam się powoli. Baaaardzo powooooooli Ale wzięłam!

Sylko, a Ty myjesz ząbki Bartoszka po wieczornym cycusiu? Bo ja Tymkowi nie i się martwię o próchnicę
Nie każdemu wszystko odrazu przychodziNa wszystko jest wytłumaczenie

Myjemy,myjemy ale cóż z tego,jak zauważyła Miramej jak w nocy leci cycuś

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mnie też
zaczęłam szperać po sieci i jakby tak do kupy to złożyć, to wcale nie je jakoś dużo.
Biorąc pod uwagę, że cały dzień biega, to ma większe zapotrzebowanie.
Musiałabym jej wprowadzić może budyń, jogurt,kaszkę manną,kisiel między II śniadankiem a obiadem, i jakiś solidny podwieczorek.

A dziś nocka, jakbym noworodka miała.
Do 21 zdarzyły się 3 pobudki, potem mężowi też się obudziła jak byłam na spacerze i w nocy też ze 3x wstawałam, bo był płacz i jesteśmy już na chodzie od 5:15
Jedno jest pewne,lepiej że je i ma apetyt

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zgadza się

U nas dzisiaj tez troszke gorzej, niż zwykle. Zosia obudziła się o 1 w nocy z pojękiwaniem. Niby nie płakała, ale jak ją wzięłam na ręce to się strasznie we mnie wtuliła, jakby się czegoś bała. Tak z pół godziny to trwało. W końcu napiła się herbaty i zasnęła.

.
To zabawłyśmy się w swatki
dla Zosi od Bartoszka

Cytat:
Kuba mało je , wydaje mi się, że ząbki Mu dokuczają, ale i tak nie wiem, co począć

Bartosz też przy ząbkach mało jadł,nawet zupki i deserku za bardzo nie chciał,choć na codzień wcinał aż się mu uszy trzęsły.Nie wmuszałam,nie wciskałam,cieszyłam się jak chociaż troszkę zjadłTeraz wszystko wróciło do normy.Chyba po prostu trzeba przeczekać

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Sto lat, sto lat, sto lat dla Bartusia (za wczoraj)

Cytat:
Ja chyba też twojego strogonowa zrobię

No ja chyba teżjeszcze najmniej pracochłonny

Dla dzisiejszych Roczniaków Marysi i Antosia: sto lat!!!sto lat !!!niech żyją,żyją namDużo zdróweczka kochane maluchy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:04   #4180
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny !!!

Obiadek sie robi a moje chlopaki spia. Zeberka dzisiaj .

Kupilam Danielkowi dzisiaj bidon , bo podkradal ciagle starszemu kuzynowi i widzialam , ze mu sie taki podoba wiec tez mu go sprawilam i slicznie z niego pije , chociaz pisze , ze to od 18 miesiecy .

Otworzyli u nas w miescie polska restauracje i polski miesny . Fajnie ,nie ma jak to na polski obiadek sie wybrac od czasu do czasu , no i polska szyneczka .

Kurcze jeszcze miesiac i jeden dzien i sie hajtamy . Jak to szybko leci a niedawno bylo 1,5 roku do naszego slubu .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:15   #4181
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki
Dobrze, ze chociaz w smaku dobry

No i chłodniczki wyszły
tu pierwsza tura

Ale ta moja komóra okropne zdjecia robi...
Stary 2010-07-27, 17:16   #4182
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ja też sobie wyobrażałam różne rzeczy

A do kiedy chciałabyś karmić piersią?

Na pewno przestanie, u nas w eliminowaniu karmień pomogło wstawanie Małża do Kuby, bo jak mnie widział, to od razu sobie przypominał, że coś by przekąsił

Niekapek też?

6, w tym 2 cycowe, a Tymek?

Chciałam do 2. roku życia, ale p4w kiedyś napisała, że dla szczęki zdrowo jest przestać koło 18. miesiąca - nazywają to później przedłużonym czy jakoś tak - muszę sobie odświeżyć. Myślę, że między 18. a 24. miesiącem skończę Jeszcze zobaczę czy powrót do pracy nie zweryfikuje tych planów.

Ciekawa jestem czy odkładanie Tymka do łóżeczka coś da. Kiedyś jak spróbowaliśmy, to okazało się, że śpi lepiej przy nas, ale to było kilka miesięcy temu. No nic, okaże się w sierpniu. Tylko, że u Was jak jest? Mąż daje Kubie smoczka, tak? A co mój ma zrobić? Nie mam pomysłu.

Niekapek też Bidonu nie mamy. Co prawda kilka razy udało się Tymkowi samodzielnie napić z niekapka, ale kładę to na karb przypadku. No i On tak tym niekapkiem rzuca, że kubek fruwa po całej kuchni, wolę sama trzymać, aż trochę przejdzie ta faza rzucania.

Teraz mamy 4 + 4 cycowe. Chcę uzyskać 5 + 3.
Stary 2010-07-27, 17:37   #4183
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Kaszki/kleiku robię Mu ze 150 ml mleka (zmniejszyłam ze 180 ml) i zawsze coś zostawi, czasem nawet jakąś 1/4, obiadku z dużego słoiczka ze 3 łyżeczki zostawi, stram się Go nie podkarmiać między posiłkami, ale to też niewiele daje
U nas było to samo

Cytat:
Lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej to ja maja tak zalatwilam - jajkiem ... . Dostala baktrim oraz elektrolity, ktorych pic nie chce.
Mala juz nie goraczkuje, niestety biegunka jest nadal.

Lekarz kazala przetrzymac mala na diecie, ale ona wcale nie chce jesc kleiku ryzowego na wodzie. A do picia - mleko nutramigen, marchwianka no i te elektrolity.

Nic z tych rzeczy dziecku nie smakuje. Nie mowie juz o awanturze podczas podawania baktrimu ... eeh ... .
za zdrówko małej

Cytat:
No właśnie, "wygląda dobrze", a Kuba ma problemy z przybieraniem na wadze.
.
A ile Krasnoludek teraz waży?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
umówiłam Tomka w piątek na popołudnie, za Priorix będę musiała zapłacić 50 zł , ale w naszej przychodni nie robią teraz zapisów, bo jest sezon urlopowy i dopiero w piątek będę mogła zadzwonić i się dowiedzieć
i nie będziemy mogli wyjechać sobie na ten tydzień, bo właśnie wtedy będzie szczepienie, a nie chcę odkładać tego na jeszcze kolejny, bo w razie jakiegoś odczynu poszczepiennego nie będziemy mogli pojechać na mszę w miesięcznicę śmierci dziadka
Czyli u Was szczepią MMRII,a Ty sobie wykupujesz Priorix,tak?Tez tak kombinuję.

Cytat:
wazylam dzisiaj mala i waga pokazala 8900g (w ubraniu) wkoncu waga poszla jej w gore bo przez jakies 2 mce bylo caly czas 8500g
acha Wercie strasznie drazni ostatnio jak myje jej siuske , wygina dupke , nawet mama sprawdzala ze nie ma zapalonej ale jakas ta suska opuchnueta mi sie wydaje........
dla Werci za wagę.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

Wiem, ale Kuba to już wybitnie mało przybiera Na początku lipca brakowało mu 60 g do 9 kg
Już doczytałamMiramejku Kubuś jest po prostu zgrabnyBartosz waży trochę więcej,ale też jest raczej szczuplak.Przynajmniej tak wygląda
Cytat:
zdjecie robione komórka
nadajesz się.ŁadnyUdanej imprezki

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

I jeszcze bo zapomniałam anula dla Martynki,za samodzielne jedzenie

Nie popiszę bo mnie głowa bolimoże wieczorkiem zajrzę

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-07-27 o 17:29
Stary 2010-07-27, 17:40   #4184
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

A próbowałaś dawać jajecznicę?

, żeby to nie była salmonella
Nie probowalam.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:44   #4185
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

No i chłodniczki wyszły
tu pierwsza tura

Ale ta moja komóra okropne zdjecia robi...

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Czyli u Was szczepią MMRII,a Ty sobie wykupujesz Priorix,tak?Tez tak kombinuję.

w mojej przychodni też szczepią Priorixem (tylko tam gdzie mam lekarza rodzinnego przysługuje szczepienie w ramach NFZ) - niestety w przychodni są blizej nieokreślone terminy z powodów urlopowych, trzeba dzwonić tylko jednego dnia w określonych godzinach i również na konkretny dzień umawiają szczepienie, a ja pracuję i chciałabym w godzinach popołudniowych w konkretne dni, a niestety z funduszu jak widać można korzystać wtedy kiedy się można dostosować do narzuconej pory

a z kolei w przychodni, gdzie mogę sobie wybrać dogodny dla mnie termin nie mam lekarza rodzinnego i nie mogę skorzystać z darmowego szczepienia - mogłabym przenieść deklarację, ale nie wiem czy teraz nie jest za późno, zebym dała radę zaszczepić Tomka w tym tygodniu - poza tym okazało się, ze dostanę jakiś rabat i zapłacę 40 zł (bo szczepię razem z Prevenarem na pneumokoki)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:22   #4186
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wszystkiego najlepszego dla Marysi i Antosia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:25   #4187
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Bartosz też przy ząbkach mało jadł,nawet zupki i deserku za bardzo nie chciał,choć na codzień wcinał aż się mu uszy trzęsły.Nie wmuszałam,nie wciskałam,cieszyłam się jak chociaż troszkę zjadłTeraz wszystko wróciło do normy.Chyba po prostu trzeba przeczekać
, próbuję przeczekać, ale to trudne dla mnie . Nie zmuszam

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Kupilam Danielkowi dzisiaj bidon , bo podkradal ciagle starszemu kuzynowi i widzialam , ze mu sie taki podoba wiec tez mu go sprawilam i slicznie z niego pije , chociaz pisze , ze to od 18 miesiecy .

Otworzyli u nas w miescie polska restauracje i polski miesny . Fajnie ,nie ma jak to na polski obiadek sie wybrac od czasu do czasu , no i polska szyneczka .

Kurcze jeszcze miesiac i jeden dzien i sie hajtamy . Jak to szybko leci a niedawno bylo 1,5 roku do naszego slubu .
A trzyma sobie sam? Kuba umie pić, trzymać też, ale nie chce i już

Fajnie z tym sklepem

Teraz to poleci

Cytat:
Dzięki

No i chłodniczki wyszły
tu pierwsza tura
Wyglądają smakowicie

Cytat:
Chciałam do 2. roku życia, ale p4w kiedyś napisała, że dla szczęki zdrowo jest przestać koło 18. miesiąca - nazywają to później przedłużonym czy jakoś tak - muszę sobie odświeżyć. Myślę, że między 18. a 24. miesiącem skończę Jeszcze zobaczę czy powrót do pracy nie zweryfikuje tych planów.

Ciekawa jestem czy odkładanie Tymka do łóżeczka coś da. Kiedyś jak spróbowaliśmy, to okazało się, że śpi lepiej przy nas, ale to było kilka miesięcy temu. No nic, okaże się w sierpniu. Tylko, że u Was jak jest? Mąż daje Kubie smoczka, tak? A co mój ma zrobić? Nie mam pomysłu.

Niekapek też Bidonu nie mamy. Co prawda kilka razy udało się Tymkowi samodzielnie napić z niekapka, ale kładę to na karb przypadku. No i On tak tym niekapkiem rzuca, że kubek fruwa po całej kuchni, wolę sama trzymać, aż trochę przejdzie ta faza rzucania.

Teraz mamy 4 + 4 cycowe. Chcę uzyskać 5 + 3.
Ja będę kończyć po 18. miesiącu (taki mam plan)

Może przytuli?
A nie lepiej zacząć już? Bo może potrzeba będzie na to czasu? Konsekwencji na pewno.

Kuba kiedyś też kilka razy sam się napił z niekapka, ale na leżąco. Teraz bierze w ręce próbuje pić, ale nie podnosi i nie przechyla, żeby udało się zassać

Też chcę mieć 5 głównych.

Cytat:
Już doczytałamMiramejku Kubuś jest po prostu zgrabnyBartosz waży trochę więcej,ale też jest raczej szczuplak.Przynajmniej tak wygląda
(...)
Nie popiszę bo mnie głowa bolimoże wieczorkiem zajrzę
Mnie nie przeszkadza, że On mało waży (pewnie będzie chudziną po mnie), ale to, że mało przybiera.

Cytat:
Nie probowalam.
Może spróbuj, a nuż Małej podpasuje

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-27, 19:33   #4188
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A który jest o zasypianiu?
nie wiem..w tym o zasypianiu też trochę jest ale czy jest jakiś obszerniejszy to nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

no to brawa dla Danielka

no rzeczywiście to już...wszystko pozałatwiane?

Unholy tort świetny chodniczek bym wciągnęła z chęcią Mam nadzieję że impreza udana

Cass byłaś już na wojażach nowa bryką?

slepafuria nie obwiniaj się..nie możemy przewidzieć wszystkiego niestety... Ja daję ugotowane żółtko rozdrobnione w obiadku, może córcia nie zauważy i zje
Jak mała się czuje teraz?

Mam prośbę do nowych mamuś, napiszcie w podpisach/stopkach imiona i daty urodzenia waszych dzieciaczków , łatwiej wtedy porównywać

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:36
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:39   #4189
p4w
Zakorzenienie

slepafuria, zapomniałabym - mój Tomek też uwielbia jajko na miękko (dałam mu kiedyś od siebie i potem nie mogłam go odciągnąć ), a jak jemu gotuję na twardo to wyjmuje sobie z buzi
ja przemycam jajeczko do twarożku, do musu owocowego z jogurtem, pomidorki+ jajko+ jogurt itp. i wtedy zjada na twardo bez problemu

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:48
Stary 2010-07-27, 20:29   #4190
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
pamietacie jak kiedys Wercia zasypiala sama w lozeczku?
teraz to musze ja nosic bo sama nie zasnie wstaje, krzyczy, placze......
A pamiętacie jak mówiłam że Zu przestała sama zasypiać w łóżeczku tylko u mnie na rękach bo wstaje, piszczy i nic z tego nie wynika

Cytat:
Ja już dawno stwierdziłam, że jak mus to mus...chwilę popłaczę i się uspokoi...ale za nic nie będę ryzykować skojarzonych tylko dlatego że mniej wkłuć (ale ryzyko większe!)...Zu 2 razy miała po 3 wkłucia i musiała dać radę...nie ma wyjścia....

Cytat:

No i chłodniczki wyszły
tu pierwsza tura
Tak po cichu czuję się zaszczycona że w smaku dobry
I potwierdza się że cukierniczka z Ciebie ekstra

A chłodniki wyglądają

I jakoś przeżyłyśmy wizytę...chociaż Zu jest tak wygłupiona że masakra, głównie chodzi o zabawy bo kompletnie nie potrafi się z nią bawić...ahhh szkoda gadać....

Kaśka, ja oryginalnie nie jestem ruda od 8 kl podstawówki farbuję na czerwony ale akurat na wakacjach miałam prawie oryginalny, bo ostatnia farba jakaś taka wyszła ale już mam czerwień na głowie
Stary 2010-07-27, 20:35   #4191
p4w
Zakorzenienie

chciałabym się jeszcze z Wami podzielić pewnymi myślami (ale to zabrzmiało )
do tej pory jakoś tego nie miałam, bo Tomuś jeszcze był mały, a ostatnio uświadomiłam sobie, ze jest już na tyle duży, ze moje postępowanie wpływa na niego bezpośrednio i już ma znaczenie czy zrobię do Tomka taką minę czy inną, czy się uśmiechnę czy nie, jak zmienię ton, jak zareaguję... itd.

doszło do tego, ze mam jakąś fobię - tak bardzo staram się zachować właściwie, że przy niemal każdej czynności analizuję jak powinnam się zachować - przyznam się, ze to dość męczące i zakrawa i jakąś schizę

czy Wy też tak macie? wiecie, ze raczej nie jestem nadopiekuńczą, zamartwiającą się (Miramej ) mamą, a mimo to dopadła mnie jakaś choroba idealnej mamy
za dużo Superniani chyba

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-27, 20:51   #4192
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
I jakoś przeżyłyśmy wizytę...chociaż Zu jest tak wygłupiona że masakra, głównie chodzi o zabawy bo kompletnie nie potrafi się z nią bawić...ahhh szkoda gadać....

Cytat:
do tej pory jakoś tego nie miałam, bo Tomuś jeszcze był mały, a ostatnio uświadomiłam sobie, ze jest już na tyle duży, ze moje postępowanie wpływa na niego bezpośrednio i już ma znaczenie czy zrobię do Tomka taką minę czy inną, czy się uśmiechnę czy nie, jak zmienię ton, jak zareaguję... itd.

doszło do tego, ze mam jakąś fobię - tak bardzo staram się zachować właściwie, że przy niemal każdej czynności analizuję jak powinnam się zachować - przyznam się, ze to dość męczące i zakrawa i jakąś schizę

czy Wy też tak macie? wiecie, ze raczej nie jestem nadopiekuńczą, zamartwiającą się (Miramej ) mamą, a mimo to dopadła mnie jakaś choroba idealnej mamy
za dużo Superniani chyba
Nie macie

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-27, 20:56   #4193
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

za dużo Superniani chyba
Potwierdzam...nie mamy
Ja to głównie staram się żeby mówić jak najwięcej, żeby Mała łapała co mówię...

Cytat:
Kurka chyba muszę się wygadać...zaraz napiszę w klubie...
Stary 2010-07-27, 20:58   #4194
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Nie macie
tak kopać leżącego

Cytat:
Potwierdzam...nie mamy
Ja to głównie staram się żeby mówić jak najwięcej, żeby Mała łapała co mówię...

Kurka chyba muszę się wygadać...zaraz napiszę w klubie...
i Ty też
już idę do klubu

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-27, 21:45   #4195
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
i Ty też
już idę do klubu
Ajm sory

Już napisałam...pomogło Tylko powiedźcie mi proszę że nie przesadzam....?!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Co tu się dzieje??? Miramejku pisałaś coś w klubie? bo na pierwszej stronie widzę że ostatnia wiadomosć od Ciebie a jak wchodzę do środka to mój elaborat jest ostatni i nic więcej

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-27 o 21:20
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 21:47   #4196
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

w mojej przychodni też szczepią Priorixem (tylko tam gdzie mam lekarza rodzinnego przysługuje szczepienie w ramach NFZ) - niestety w przychodni są blizej nieokreślone terminy z powodów urlopowych, trzeba dzwonić tylko jednego dnia w określonych godzinach i również na konkretny dzień umawiają szczepienie, a ja pracuję i chciałabym w godzinach popołudniowych w konkretne dni, a niestety z funduszu jak widać można korzystać wtedy kiedy się można dostosować do narzuconej pory

a z kolei w przychodni, gdzie mogę sobie wybrać dogodny dla mnie termin nie mam lekarza rodzinnego i nie mogę skorzystać z darmowego szczepienia - mogłabym przenieść deklarację, ale nie wiem czy teraz nie jest za późno, zebym dała radę zaszczepić Tomka w tym tygodniu - poza tym okazało się, ze dostanę jakiś rabat i zapłacę 40 zł (bo szczepię razem z Prevenarem na pneumokoki)
To jest po prostu chorechory system

Cytat:
, próbuję przeczekać, ale to trudne dla mnie . Nie zmuszam

Mnie nie przeszkadza, że On mało waży (pewnie będzie chudziną po mnie), ale to, że mało przybiera.

Całkowicie Cię rozumiem,też się zamartwiałam jak Bartosz nie chciał jeść.Ale zobaczyszbędzie lepiej

Ale nasze dzieci nie przybierają już tak dużo jak kiedyś,kiedyś

Cytat:

za dużo Superniani chyba
Całkowicie się zgadzam z Twoimi myślami
Choć ja chyba raczej należę do Tych nadopiekuńczych i zamartwiających się jednak nie analizuję każdego zachowania i sytuacji,choć zdarza się że czasami zastanawiam się co,jakim tonem powiedzieć,żeby Bartosz zrozumiał o co mi chodzi

Głowa mi troszkę nalżała,ale jeszcze od czasu do czasu coś mnie tam pokłuwamoże to na pogodę-cały dzień u mnie dzisiaj pada i tak jakoś smętnie jest
Bartosz wykąpany i pojedzony zasnął dzisiaj w swoim łóżeczkunie wiem co to za chimerki miał ostatnio,może po prostu potrzebował wtedy więcej czułości
Jutro zabieram się za generalne porządki,na sobotę musi być błysk

Dobrej nocki

Stary 2010-07-27, 21:49   #4197
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Kuba w zasadzie umie już trochę i nabierać i ładnie trafiać do buźki, ale to kilka razy tak zrobi, a potem cuduje

Na noc czy w dzień?
hehe

to jest tak ze jak widze ze jest spiaca to tule i nosze ja 5-10min i zasypia a w lozeczku to z godzine cuduje

Cytat:

dla Werci za wagę.

Cytat:
A pamiętacie jak mówiłam że Zu przestała sama zasypiać w łóżeczku tylko u mnie na rękach bo wstaje, piszczy i nic z tego nie wynika
pamietamy myslalam ze Wercia juz zawsze bedzie tak latwo zasypiac a jednak .......

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-27, 22:11   #4198
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
pamietamy myslalam ze Wercia juz zawsze bedzie tak latwo zasypiac a jednak .......
Za dobrze byś miała
Stary 2010-07-27, 22:13   #4199
Wojtusia
Zakorzenienie

wpadam tylko przed snem złożyc zyczenia Marysi i Antosiowi, dużo buziaczków i spełnienia marzeń.

sylka, dobrze ze głowa juz przestaje boleć
Svi torebka fajna, ale mnie nie zachwyca
unholy tort pierwsza klasa, ale mnie bardziej skusiłaś tymi chłodniczkami. Skrobnij w klubie przepisik, plizz
p4w hmm, ja tak chyba nie mam jak ty, ale tez widze ze Oli wiecej rozumie i np. jak mąż udaje ze płacze to i ona zaczyna (ale jak ja udaje ze płacze, bo mnie np. uderzyła, to ona sie śmieje tylko ze mnie )

aa i wyszły nam kolejne ząbki, górne 4 lub 5, nie potrafie ocenić które to, ale widać je ładnie. Czyli mamy już 10 szt.

no i spadam spać. nie nadążam za wami ostatnio
odebralismy bryke, śmiga, nie widać ze lakierowana

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-07-27 o 22:14
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:31   #4200
Texasik
Rozeznanie

Cytat:

A trzyma sobie sam? Kuba umie pić, trzymać też, ale nie chce i już
Tak trzyma , z niekapkiem mial troche problem , bo nie wiedzial , ze trzeba odchylic glowke i niekapek , a bidon trzyma normalnie , bo go nie trzeba przechylac .

Anulla do wesela zalatwialismy ile sie dalo na tym urlopie co bylismy .Wiec mam nadzieje , ze duzo nie zostalo .

Ach tak mi sie cos przypomnialo z urlopu . Bylismy u spowiedzi , bo mielismy miec generalna z calego zycia i jeszcze jedna przed slubem. No i nie dostalismy rozgrzeszenia . Bo mieszkamy razem i to jest juz konkubinat. Nie wiedzielismy co zrobic , bo przeciez potrzebowalismy podpisu do slubu . Wiec na drugi dzien poszlismy do innego kosciola nie wspomnielismy o tym , ze mieszkamy razem no i rozgrzeszenie dostalismy .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości