|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
Ale - jak nie jestem sama to usypiam ją w domu ubraną jak na spacer. Jak zaśnie to wkładam do wózka, który na dół z drugiego piętra pomaga mi znieść mój starszy syn. I tu bywa różnie, czasem śpi, czasem już po drodze na klatce schodowej się budzi, wtedy znowu pierwsza opcja. A tak wogóle to moja niunia jeszcze nigdy sama nie zasnęła. Zawsze albo przy cycu, albo na rękach, ostatnio przy cycu na rękach (daję jej cyca do buzi na chodzonego, do tego jeszcze śpiewam kołysanki. Już lepiej chyba w życiu mieć nie będzie ta moja księżniczka ).Asiulek zazdroszczę Ci tej Twojej Werci i tego, że nie musisz jej nosić. Ja właśnie dlatego zakupiłam chustę ("pentelkę"). Czekam na przesyłkę, a teraz używam pożyczonej.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-27 o 14:23 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
heloł mamuśki
Byłam w ośrodku po receptę na szczepionki, oczywiście 5 w 1 też będę musiała kupić (oni mają o 30 zł taniej niż w aptece), bo koniec miesiąca i im może braknąć I pojechałam do jednej apteki żeby zamówić prevenar, chciałam odpis na 2 pozostałe i witaminę D3 i co??????i baba mi powiedziała, że albo biorę wszystkie albo wcale bo jest duża kolejka i ona nie ma czasu na robienie odpisów no to zabrałam receptę i wyszłam no i kupię wszystko w aptece na moim byłym osiedlu - mama mojej koleżanki z podstawówki prowadzi ta aptekę na spółkę z jakąś babką i powiedziała, że mi policzy ceny hurtowe Szczepienie mam w piątek - już się boję jak czekałam na receptę to przyszła taka młoda mamusia (max 18 lat mgła mieć) z takim dzidziusiem 6 tygodniowym na szczepienie - jeju główkę miała jak moja pięść taka malizna
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
asiu ja z tych ludzi co 3 godziny snu na dobe wystarczą, dlatego ciagle jestem i wszedzie
Mała kąpiemy w granicach 22 , na poczatku o 20 kapalismy ale zauwazylismy ze nie moze usnac zaczelismy ja kapac o 22 i juz tak zostalo bo o tej godzinie ostatni posilek je.ferrou - nie koniecznie z religia, ja chrzesniakowi dalam pieniadze i razem z chrzestnym zlozylismy sie na grubszy zloty lancuszek - bedzie mial na pozniej bo teraz to maly 7 letni szatan jest:P U mnie nabicie klimy 120 i na poczekaniu robia. Asiu nic malej nie daje jeszcze, skonczy 4 miechy to dostanie pierwsze albo jabluszko albo gruszki williamsa- tak mi sie wydaje. Jest napisane ze po 4 miechu to dam po 4 nie bede kombinowac a dwa tygodnie mnie nie zbawia 12 sierpnia ide na szczepienie to pogadam jeszcze z pediatra i zobaczymy co podpowie.izazula ja tez przed porodem nie odgrzybialam klimy, wiem kiedy ostatnio byla nabijana i styka, teraz dopiero nabijałam. Co do tych zupek i tak dalej to nie ma sie tez co dziwic ze ludzie nam mowia ze tak bylo bo przeciez dokladnie tak bylo! Dziecku w wieku 33 miesicy znalo juz przerozne smaki i nic nikomu nie bylo wiec to tez nie jest tak ze jak ktos tak robi yto debil kretyn i tak dalej. Kazdy robi jak uwaza, jak widac malej nic nie jest i jest zadowolona wiec niech je... ja tez znam wiele odob ktore tak robily i dzieciaki sa zdrowe i nie sa grube wiec to kwestia wychowania i wiedzy. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ja tez dzis widzialam taka kruszynke i tak sobie mysle- bozeeee ! kiedy to bylo, a tamto malenstwo w rozku owiniete i ledwoo co oczka i nosek spod czapy wystawal.
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy zatem i pijemyTeż muszę się umówić na spirlkę bo właśnie pojawiła się @. Daj znać jak poszło Powodzenia z buteleczką. Nam ona bardzo odpowiada ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Póki dziecko leży jest dobrze. Jak zaczyna sie poruszać to nawet oczy dookoła głowy nie pomogą
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-07-27 o 14:53 |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, o tym na BOCIANA nie słyszałam, ale mieszkam przecznicę od tego gabinetu: Gabinet Leczenia Zeza i Niedowidzenia S.C. P 31-532 ul. Wincentego Pola 6 422-00-32 Z tego, co widzę, przyjmują tam tylko dzieci i zawsze są ogromne kolejki. |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas spacery na początku to tylko spanie, potem jak miala te kolki to jak sie budzila to musialam gnac do domu bo zaraz byl ryk. Na szczęście spała dość dlugo. Ogolnie jak się z nią wychodzi to przy drugiej klatce w bloku juz śpi ![]() Co do usypiania, to moja też raczej sama nie uśnie- za wyjątkiem spania nocnego. Po kapieli usypia sama w lóżeczku. W dzień lózeczko ją parzy, śpi tylko w wózku, muszę ją kilka razy "bujnąć" i zaśnie sama a czasem bujam do skutku 3 razy usnęła sama na podlodze na kocu ale to po placzu wiec oczy jej się same zamknęły. Zastanawiam się jak ja bedę usypiać jak wyrosnie z gondoli chyba w spacerowce...Dzis spała już od 10-13 i teraz znów zasnela (prawie sama ). Ciekawe ile pośpi, karmienie za pół godziny wiec pewnie nie za długo ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Darusia- to zazdroszczę, bo ja musze spac 8 godzin, wtedy jest git a od porodu to rzadka rzadkość Przewaznie to 5-6 odzin spię.Co do jedzonka to ja tez zacznę po 4 miesiacu ale juz sie nie moge doczekać jej upapranej mordeczki już teraz na łyzeczkę reaguje jak na butlę. Bo lyzeczką podaję jej syropek który uwielbia nawet kropelki nie uroni
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-27 o 15:15 |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od mamy dosyc daleko przychodnie i zawsze jak lekarz albo szczepienie to niemogę iśc z nią jak z normalnym dzieckiem w wózku tylko muszę miec auto,bo w dwie strony nie zdąże z nią spokojną przejechac wózkiem eh zresztą ja już biorę wózek jak naprawdę muszę,a tak,żeby mała miała powietrze to albo na taras mate albo leżaczek i już
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze jedno- wiem wyrodna matka jestem, ale ja wolalam jak ona mi poplakala przed wyjsciem na spacer (np. przy ubieraniu) bo jak tylko ja wkladalam do wózka, podawalam smoka to momentalnie ze zmęczenia oczy jej odpływayi zasypiała
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-27 o 15:28 |
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
5-6 godzin to juz wyspana na maxa jestem
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ja na szczescie takiego problemu nie mam, mala nie ryczala ani przy ubieraniu ani rozbieraniu ani na spacerkach wiec dla mnie to byla i jest sama przyjemnosc
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kocham podkuwki mojej małej " wtedy bym ja zacałowała... ![]() Cytat:
Pewnie chusta najlepszym rozwiązaniem... albo minie- jak mojej
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiast chusty to nosidło na szelkach i uwielbia w tym spacerki,tak to kochane moje szczęśliwe,niepłaczące dziecko tylko ten wózek brrr
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
placze czasami jak glodna jest ale to jest cos w stylu krzyku agrrrrrrrrr awrrrrrrrr abuuuuuuuu aguuuu agiiii itp:P
no i jak kolki miala to sie darla niesamowicie, teraz krzyczy jak dydka wypkluje aaaahejhwbndhb:P poza tym jest zlote dziecko, a jak zaczyna sie dopominac o jedzenie to wlasnie podkowke robi to wtedy bym jej caly swiat oddala zeby tylko tak nie robila tej minki bo mi serce peka. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- dzisiaj np jest troszke marudna, spi tak po 15 minutek , moze przez pogode.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
jak głodne to każde dziecko krzyczy albo płacze
![]() dziewczyny a jak to jest z butami?tzn.z rozmiarami,bo chcę zamówic małej buciki i nie wiem jaki rozmiar...to stope się mierzy czy jak?? O gusinek widzę Cię,napisz co u Ciebie i Twojego szkraba-przecież nasze dzieci z tego samego dnia
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-07-27 o 16:24 |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
na moja jeszcze 10 za duze sa:P
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
no to nic nie kumam
Twoja ma zaraz 4 miechy i 10 za duże są,a na aukcji napisane jest :rozmiar 16 dla dziecka od 0-4
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
witam po długim nieodzywaniu się, ale staram sie byc na bieżąco z czytaniem
u nas ogólnie ok, wiem ze ostatnio temat spacerówek sie przewija, my nadal w gondoli, mysle ze na długo juz nie starczy bo mały dłuuugi i palujemy sie we ale wrzesniu przesiąśc do spacerówki x-ladnera czyli po skonczonych 4 miesiącach, ale jak bedzie to sie okaże kolki nas nie opuściły, ale kolezanka załatwiła mi z niemiec kropelki LEFAX i działaja mały wcina bebiko1 na szczescie zaakceptował to mleczko, zadnych wysypek, zaparc itp ![]() ogólnie spokojne dziecko (z małymi wyjątkami ale spi mało, tak czytam ze te wasze dzieci duzo spia, on przeważnie ze 2 - 3 drzemki po 15 max 45 minut i koniec ale noce łądnie spipo kąpieli butla ok 20.15 do łóżeczeczka, włączam konika z fp- zarezerwowany na sen i zasypia od poczaku sam, budzi sie ostatnio tak 2-3 butla odbicie i do łózeczka i do 5-6 czasem 7 spizjada mi od kilku dni po 150 mleka jutro na kolejne szczepienie, a w czwartek na usg przezciemiączkowe bo lekarka podejrzewa słabe napiecie miesniowe, mój leniwiec nie chce podnosic głowy ![]() ale czytałam troche i mam nadzieje ze rehabilitacja pomoże teraz lezy na macie i próbuje łapać zabawki
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
ja tak na moment, bo zajęta bardzo jestem, ale Was podczytuję
![]() O bucikach dla dzieci co jeszcze nie chodzą wypowiada się rechabilitant , polecam poczytać : http://www.terapia-ndt.waw.pl/fotelik.html Madziwnia, ale Ty jesteś apetyczna babeczka , pięknie wyglądasz! ![]() Mroweczko, nawet jak jesteś smutna, to my Cię kofamy i jesteś nasza i juszsz... Drcron, super poradziłaś sobie z rodzinką! Tak trzymać!na razie więcej nie dam rady napisać, muszę lecieć... |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
czekaj zaraz sprawdze dokladnie
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na chrzciny kupiłam rozmiar 10, tak na teraz ma 11 ale sa ciut wieksze 16 to duze moim zdaniem, a mój "malutki" tak mi wyrasta z ciuchów ze masakra ubieram juz na 68 wielu rzeczy wogóle nie ubrałam a jak u Ciebie Ankazar? a spacery u nas ok, ale spi mało na spacerze tzn zalezy tez od dnia, czasem wogóle a czasen prawie cały spacer ale nie ma mowy o siedzeniu, wychodzimy na ok 2 godziny i non stop chodze dzis pierwszy raz wziełam gazete i chciałam poczytac na ławce- usiadłam na 10 sekund i koniec snu oczy jak guziki i juz mina nie teges ze stoimy dba o linie mamy
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2010-07-27 o 16:51 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
akurat na tych do najczesciej nosi jest napisane 0-3 z nexta sa ale sa za duze
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- co prawda nie duzo za duze ale jednak ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- te ciuszki tez sa tak glupio szyte bo my np mamy jeden dres na 56!!! ktory jest jeszcze dobry a zakladamy do niego kamizelke jak jest chlodniej na 74;/
|
|
#1642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tort robiła moja mama, i był szampan dla dorosłych i picolo dla dzieci bez mocnego alkoholu Cytat:
a dumny z siebie jakby sie specjalnie popisywał![]() a huggisy zakupiłam 128 sztuk 49zł ale bardziej sztywne od pampersów, ale za to duuuuuuuuzo lepsze o pampers sleep & play - te to masakra jak dla mnie a mam całą duza paczke grrr
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gusinek eh moja ma 2 szczepienie w czwartek.Po pierwszym było wszystko normalnie,ciekawe jak po drugim będzie.U nas też już jest dobrze.Moja w dzień też dużo śpi-np dzisiaj zasnęła o 8.30-11,pózniej 13.30 do 17 i teraz siedzi sobie ze mną.Nina w ogóle dużo sypia-chyba ma to po mnie.A nosimy ubranka 62-68. Poczekam jeszcze z godz ,aż to piekielne słońce trochę sobie pójdzie i też idę z mała na taras.
|
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez mielimy miec szczepienie we czwartek ale doktorka zmieniła dni i idziemy jutro, po pierwszym szczepieniu (5w1 i rotawirusy) było ok przez 1,5 dnia był senny bardzo, a bałam sie strasznie na szczescie było ok i mam nadzieje ze jutro bedzie tak samo a i na jutro kupiłam te plasty emla-znieczulenie bo ostatnio ryczałam razem z nim
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na sacer w chlodne dni malej buciki zakladam takie mieciutkie ale zakladam , w samych skarpetkach np tak jak dzisiaj jest pogoda z nia nie wyjde kocyk nie duzo daje jak sie odkopuje , zreszta moja mala raczej na spacerach spi ile wlezie wiec nogami nie trzepie, a w domu nigdy nie ma butkow, jak jest slonce to same skarpetusie albo i bez.
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- aaaa mloda widzisz mialam zapytac ) odnosnie komentarza na naszej klasie ja wygladam tak mlodo czy Oli tak staro?hehehe![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- ja niedawno kupilam takie porzadniejsze nosidlo i mala tez uwielbia w nim spacerowac zwlaszcza po sklepach wszystko widzi z wysokosci a tam tyyyyyle kolorow;D
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu - nadrobiłam Was - z kilku dni
Widziałam, że Wasze maluchy też co chwila budzą się w nocy. Mój zaczął tak w czasie tych upałów, ale mu nie minęło. Myślałam, że może się nie najada (bo w nocy, jak przystawiałam, to zasypiał), więc dałam mu kaszkę wieczorem, ale nic z tego - normalnie po 3 godzinkach znów się obudził. No i kręci się i wierci - dzisiaj w końcu zrobił pełne 360 stopni i znów spał jak człowiek Ostatnio jestem beznadziejna mama i pozwalam małemu spać z nami - normalnie przy usypianiu go/karmieniu zasypiamy i nie ma wtedy jak go odłożyć do łóżeczka (niemal pominę, że zasypiam w ubraniu i bez mycia dość często) A wczoraj o 19 zasnęliśmy w trójeczkę( z tż) i o 2 w nocy razem się obudziliśmy na chwilkę ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Jakie nosidło?
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gusinek jakie plastry
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a roczne dzieci przeważnie jaki noszą rozmiar?92?
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na recepte ja zapłaciłam 20 zł za 2 plasterki jutro naklejam małemu przed szczepieniem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

).

(oni mają o 30 zł taniej niż w aptece), bo koniec miesiąca i im może braknąć
jak czekałam na receptę to przyszła taka młoda mamusia (max 18 lat mgła mieć) z takim dzidziusiem 6 tygodniowym na szczepienie - jeju główkę miała jak moja pięść taka malizna
Mała kąpiemy w granicach 22 , na poczatku o 20 kapalismy ale zauwazylismy ze nie moze usnac zaczelismy ja kapac o 22 i juz tak zostalo bo o tej godzinie ostatni posilek je.
ale mam trochę stracha jak będzie 
eh zresztą ja już biorę wózek jak naprawdę muszę,a tak,żeby mała miała powietrze to albo na taras mate albo leżaczek i już

Pewnie chusta najlepszym rozwiązaniem... albo minie- jak mojej