|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Cytat:
wygladaja jak prawdziwe, okruchowe ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
bo do tej pory probowalam na oko i dupa....jadlam jajecznice ![]() a twoj taki pieeeekny
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak masz okres to nie ma sensu się wazyć i denerwować Ja do pracy biorę wieśniaki, twaróg, mięso pieczone z przyprawami, rybki pieczone. Możesz tez zrobić sobie rozpustne kanapki - przepis w przepisowni, jajka na twardo. Dużo jest możliwości. Przejrzyj przepisy napewno ciś znajdziesz co ci podpasuje.
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie martw sie, kup ten budyn ale nie jedz go od rana do wieczora i nie codzinnie
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-07-27 o 19:49 |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama chemia, powiadasz.... hmmmm, zachęcające... ![]() Koniecznie trzeba więc zakupić i natychmiast sporządzić taki cudny serniczek - chyba jesteś moim wybawieniem No bo i galaretkę przecież można z niego robić CUDOWNIE!
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwykle robię z 3 jaj, ale ten akurat jest z 2 żółtek i 4 białek. Ubijam piane z białek ze słodzikiem i szczyptą soli. Po chwili dodaje łyżeczkę lidlowego budyniu waniliowego (można dać zwykłą skrobie, ale z samych jaj też nienajgorszy wychodzi), pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. Na koniec dodaje żółtka i mieszam łyżką. Potem hp na gorąca teflonowa patelnie. Jak się z jednej strony zrumieni i troche podrośnie to przewracam na drugą stronę. Na talerzu polewam odrobiną jogurtu ze słodzikiem i aromatem waniliowym. |
|
|
|
|
#1627 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieskromnie przyznam ze to ja podalam linka do Apteki |
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje . Raz w życiu udało mi się schudnąć zanim poznałam TŻ , a po 2 latach przytyłam 10 kg
te kolacje pizze wyszły i jakoś ostatnio tak natrafiłam na dukana i wzięła mnie chęć na niego . Podoba mi się że nie głoduje ogólnie obiad mam zawsze smaczny , ciepły a w pracy to aż nie mam chęci jeść ponieważ nie wiem co , a jak coś biorę to mi nie smakuje ...Możecie ocenić czy dobrze jem ? Dziś śniadanie sałatka z tuńczyka z jednym ciastkiem otrębowym ( tuńczyk, korniszon,jajka,jogurt naturalny) II śniadanie kotlet sojowy , jogurt naturalny +2 łyżki otrąb obiad pierś z kurczaka pieczona /duszona w musztardzie, jogurcie naturalnym i otrębach kolacja jajecznica z chudą wędliną Wczoraj 2 2 ciasta z otrębami 2 malutkie udka sałatka z tuńczyka 2 jajka Czy jem za dużo może ? |
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
BŁAGAM O PRZEPIS NA KULKI RUMOWE
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-27 o 19:55 |
|
|
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() krok 1. 7 łyżek granulowanego mleka w proszku przecieram przez sitko do rondelka, grudki znikają i mamy "mąkę" z mleka w proszku + jedna łyzka prosto do buzi dalej dodaję łyżkę kakao, 5 łyżeczek słodziku w proszku, 3 łyżki mleka i szybko mieszam. Do gęstej pysznej papki dodaję kilka kropli aromatu rumowego, jeszcze raz mieszam i krem bardziej gęstnieje. krok 2. Na deseczkę wysypujemy otręby. Łyżeczką nabieram troszeczkę kremu, maczam łyżkę z kremem w otrębach, jak juz wszystko się oblepi drugą łyżeczką zeskrobuję wszystko, jeszcze trochę maczam w otrębach i jak już krem nie lepi się do rąk turlam w rękach kuleczki. Kuleczki mają po ok 1,5cm - wychodzi ok 15 sztuk. Krok 2 powtarzamy, aż wszystko wyskrobiemy z rondelka ![]() Jak wytrzymasz żeby nie zjeść wszystkiego od razu, to wstaw chociaż na 2 godzinki do lodówki,dopiero będą odjazdowe!!!! Smacznego! Uważaj - uzależnia!
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam do tego ok 1,5 litra wody dziennie w tym jedna kawa i jedna herbata zielona zawsze więc tak pije 1,5-2 litry wody dziennie
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otreby koniecznie musisz jesc- nawet dodajac do jogurtow, ja polecam upiec muffiny-najprzyjemniejszy jak dla mnie sposob na otreby ![]() Soi nie jemy!!! |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieto spadłaś mi z nieba - nie mam foremek ale tu nie potrzebuję !!!! jutro sobie zrobię i zjem wszystkie
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie ide robic ![]() a mam tylko taki pomysl: jak kupisz mleko w proszku mlekowity (ma w przeliczeniu na 100g o 10g mniej wegli) to ono jest od razu takie sproszkowane no i dla nas lepsze bo bardziej dukanowe ![]() IDE LEPIĆ KULKI!
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Węgli jest dużo, bo w składzie jest sama skrobia (węglowodan) ot co |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
to jest mało ? Ale ja więcej w siebie nie wcisnę raczej chyba
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
upadly aniolku, wydaje mi sie ze wszystko okej oproz tego, ze za duzo otrebow
na dzien dawka to 3 lyzki!
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#1642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poluję na na nie od początku! Niestety wszędzie granulowane, a biorąc pod uwage w jakich ilościach mleko pochłaniam to Mlekowita trochę by mnie "odciążyła" z nadmiaru węgli Czarownica pochwal się potem swoimi kulkami!!!!
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
mleko odtluszczone w proszku kupowalam w Lewiatanie i Carrefourze. jest tam u Ciebie?
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-07-27 o 20:34 |
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
Soję można jeść, ale ilość jaką podałaś to ZDECYDOWANIE za mało - jak chcesz chudnąć to musisz jeść. organizm musi mieć co spalić, zeby zaczął tłuszcz spalać. Więc rozpisz sobie 5 posiłków (tak żeby w sumie mialy ponad 1000 kcal) i się tej rozpiski trzymaj.
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Missines
ZROBIŁAM KULKI! ![]() wyglądają identycznie jak Twoje, w smaku jak trufle rumowe ![]() teraz stoją w lodówce i czekam aż stwardnieją.. no ja nie wiem kochana jak ja Ci mam za ten przepis dziękowac..... teraz to chyba pójdę i kupię caly karton tego mleka w proszku...... ![]() są najpyszniejsze na swiecie!!!!
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie dalej jak wczorja płakałaś, ze zastój
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
http://www.dieta.pl/dzienniki/dzienn...tml?akcja=info
to mleko dostepne jest u mnie w netto, 3.99
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na sniadanie zwykle troche serka homo/natural+otreby z 3 jajka+2plastry wedliny+3paleczki surimi obiad: pies z kurczaka jakos zrobiona + serek homo + surimi, jajko a na kolacje wczoraj jajecznica + wedlinka a dzis tunczyk, surimi, jajko.... i tak mam problem zjesc, bo nie przywykla jestem.. ![]() a mimo to CHYBA kilogram zgubilam...
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko na 5 posiłków to nie uda mi się tego rozłożyć .
Jem o 7 śniadanie o 11 w pracy 16,30 obiad ok 19,30 kolacja może po prostu zwiększę posiłki ? Jutro zjem na śniadanie jajecznice w pracy placuszki 2-3 serowe +serek wiejski w domu udko może jeszcze coś do niego pożywnego bym zjadła tylko co ? kolacja jogurt naturalny +kawa woda nie wiem co moge zjeść żeby było więcej kalorii skoro nie wiem co mam zjeść . |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

bo do tej pory probowalam na oko i dupa....

?

. W kauflandzie też mają bez cukru, ale jakiś taki rozcieńczony i trzeba go więcej dawać

poluję na na nie od początku! Niestety wszędzie granulowane, a biorąc pod uwage w jakich ilościach mleko pochłaniam to Mlekowita trochę by mnie "odciążyła" z nadmiaru węgli