|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :Kochane gratuluje takich spadków, oby tak dalej ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie w ten "piękny dzionek"
Dzisiaj mija równe 30 dni mojego dukania Dziewczyny zleciało, sama nie wiem kiedy Cytat:
. Przed Tobą PP, pewnie znowu poleci . Ja też mam spadek -0.5, ale Ciebie nie dogonie, bo idę trybem 1/1
|
|
#1743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kupie siła prawda? damy radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mąż mógłby się przekonać bo przy wzroście 182 cm waży 96 kg niby podoba mi się taki jaki jest ale byłby zdrowszy ważąc mniej. No ale teraz jest w żałobie po bracie i w ciągu tygodnia już zjechał o 1,5 kg nie dietując.
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w ten piękny mokry dzień
![]() ja dzisiaj odnotowałam w końcu spadek po zastoju a później wzroście całe -200g Przeszłam na to 2/1 wczoraj zrobiłam po PP jeden dzień PW napchałam się warzywami a teraz znów 2PP hehe zobaczę jak to działa na mnie ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
W związku z zapytaniami o test Dukana,przesyłam linka,który mi był pomocny:
TEST DUKANA-link i tłumaczenie Link: www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html TŁUMACZENIE: Częsc I: - Votre prenonom - wpsiujemy swoje imię. - Vous etes une femme (kobieta), un homme (mężczyzna) -pytanie o płec. - Quel est votre poids actuel - ile ważysz aktualnie (wpisujemy pełne kg) - Quel poids souhaitez-vous peser - Ile chciałby Pan(i) ważyć? - podać swoją wagę, którą chce się osiągnąć. - Czy kiedykolwiek poddawałaś (łeś) się diecie? - zaznaczamy ile razy , auncun - ani razu - wpisz swój mail Po tej częsci klikamy na GO pod spodem Częśc II: - podać maksymalną wagę (nie dotyczy okresu ciąży) - podać minimalną wage po ukończeniu 18 roku zycia - podać wagę stosunkowo łatwą do utrzymania nie będąc na diecie -ile masz wzrostu (w cm) -czy zależy na szybkim chudnięciu Oui(tak), Non (nie)? Kliknąć na GO Częśc III: - czy w rodzinie jest tendencja do tycia Oui (tak) non (nie) - ile razy byłaś w ciąży - aucun (ani razu), 1, 2, 3, plus (=więcej) - jak chudniesz, jeśli zwracasz uwagę na to, co jesz? facilement (łatwo), difficilement (trudno) -czy zmniejszone racje żywnościowe męczą Cię ? oui (tak), non (nie) -Jakiej jesteś kości? fine (drobna), normale (normalna), lourde (gruba) kliknąć na GO Częśc IV: -podać datę urodzin... miesiąc wybrac z listy (zaczyna się od stycznia (janvier) -podać swój nick, którym bedzie się wchodzic na strone Dukana -podać hasło, ktore pozwoli zalogować się pod tym nickiem -powtorzyc hasło dla sprawdzenia poprawności -mozna kliknąć, że liczy się na zniżkę, ale to tylko w przypadku opłacenia odchudzania u Dukana. Będą wówczas przychodziły od Dukana reklamy. Test jest bezpłatny!!!! kliknąć na GO WYNIK TESTU BŁYSKAWICZNIE POJAWIA SIĘ NA STRONIE. W PUNKCIE 1. PODANA JEST PROPONOWANA WAGA KOŃCOWA W PUNKCIE 2. SĄ DATY I LICZBY (KILOGRAMY, KTÓRE POWINNO SIĘ UTRACIĆ) oraz PODZIAŁ NA 3 FAZY (Faza ataku, faza utraty wagi, faza stabilizacji wagi). A ten wynik końcowy to taka tabelka:
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to cześć o poranku.
Ważę się, ale nie widzę nic rewelacyjnego, wciąż to samo bo @ za 2 dni, ale sobie dukam, nie podjadam, może potem mile się zaskoczę?(Albo rozczaruję gdy nowa waga przyjdzie )Próbuję nadrobić nieprzeczytane i mi idzie powoli. |
|
|
|
#1750 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Świetne, mi zgadł Edytę Górniak. ![]() Dukam z Wami grzecznie - tzn.staram się i są spadeczki, a co najważniejsze - mimo @ - nie ma przyrostu!!!! No i pohamowałam wilczy napad na żarełko, jaki zawsze miałam przed @. Cud. Tak a propo's Czarownico - jestem fanką Twoich wpisów Pozdrowionka dla wszystkich Sekciarek, buahaha |
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() GRATULUJĘ WSZYSTKICH SPADECZKÓW ![]() no nie nadążam z czytaniem.... bo jak nie jedna moja laska coś wymodzi to druga brzęczy.... a do tego pogoda w ogóle mnie nie nastawia optymistycznie, no bo jak tu iśc na spacer jak leje... ![]() ja dzisiaj mam dzień pw i zobaczymy jak w praniu wyjdzie mi zmiana na 2/1...... waga w porównaniu z dniem wczorajszym: bez zmian.... no ale chyba nie ma co się dziwić (albo jest własnie...) bo wczoraj pożarłam całą miche popcornu nooo popisałam
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzisiaj na sniadako byl standardowy wiesniak z korniszonem Jeszcze mi sie nie znudzil, chociaz nie moglam zjesc, bo mnie ucho pobolewa i mam stan podgoraczkowy ehhh ide dzisiaj do laryngologa wieczorkiem, wiec mam nadzieje, ze jutro bedzie juz lepiej i przynajmniej bede wyraznie slyszec ![]() na II sniadanko w pracy juz mi sie robi owsianka zalalam ja mlekiem podgrzanym w mikro odstawilam na bok, zeby otreby nasiakly, i pozniej podgrzeje w mikro super tak zjesc cos cieplego w pracy juz mi sie znudzily serki, wiec przerzucilam sie na owsianke zobaczymy na jak dlugo ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
i bede sie wazyc i sprawdzac co mi zlatuje
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Odbiegam już trochę w przyszłość i zaczęłam przypominać sobie 3 faze i znalazłam w necie takie info O TYM CO W TEJ FAZIE WOLNO i mam wątpliwości co do niektórych....
-pokarmy proteinowe fazy uderzeniowej -warzywa kuracji równomiernej -jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni -2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie ( myślałam, że jedna ) -40 gramów sera -2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo -udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej Jako ukoronowanie kuracji mamy jeszcze: -dwa odświętne posiłki w tygodniu ( też myślałam, że jeden ) Oraz obowiązkowo i bezwarunkowo -jeden dzień ścislej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu co myślicie o moich uwagach? spotkałam się też z taką info, że na każdy zrzucony kg - 8 dni diety 3 fazy a przecież doktorek mówi, że 10 dni....
Księżniczką swojej bajki, królową własnego życia ! --------------------------- I faza - 1,4 kg II faza - 2,4 kg ( licząc z dniem dzisiejszym ) ------------------------ Do celu 4,7 kg dziś spadek o ,5 kg |
|
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
missinesfajny przepis na kulki rumowe, wypróbuję jak kupię mleko w proszku, a kakao dajesz jakieś specjalne? Coś mi pogrubienie nie działa, nie chce sie wyłączyć.
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
No i kuleczki rumowe (wg wczorajszego przepisu Missines
),już w lodówce się chłodzą .A muffiny moje tak wyglądają (wg przepisu z przepisowni forumowej): ![]() Robię je w metalowych foremkach na babeczki,daję radę odkleić od papieru.Co do smaku gorzkawego,to ja osobiście mam znacznie mniejsze zapotrzebowanie na cukier tradycyjny (nawet przed dietą miałam go głównie dla gości)...za to cacao mi rekompensuje zapotrzbowanie na czekoladę gorzką,dlatego tej "gorzkości"może nie wyczuwam....Pozdrawiam i biorę się za porządkowanie ,po powrocie z urlopu....czas pomieszkać w domku .
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukaneczki
Tak produkujecie, że aż miło Ja dietkuję od 19.07. Dzisiaj waga stoi, ale trzy dni bez porcelanki Zalecane otręby wcinam, wodę piję( Kinga Pienińska z najmniejszą zawartością sodu z wód jakie znam) , zresztą nigdy z piciem wody nie miałam problemu Jest mnie mniej o - 3,4 kgNo to sie napisałam GRATULUJĘ SPADKÓW ![]() Ja wczoraj miałam spadek -0,4 po 5 dniach PW i poniedziałkowym PP, a teraz do piątku PP
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
No i 10 dni na każdy kilogram. Wszystko PRAWDZIWE, z czym się możesz spotkać zawiera się w książkach doktorka. To, co piszą gazetki różne, opowiadają sąsiadki albo koleżanki w pracy należy sprawdzić z książką. Tam jest wskazanie co i jak robić. Poprawiać gazetki na zgodność z książką - nie na odwrót...
|
|
|
|
#1759 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie wiem nawet co jest gorsze czy zakłady Twojej rodzinki czy to co mnie ostatnio spotkało - siedzimy z TŻ na kawie i jego siostry (figura a la miss ana) i ona nam ciasto podsuwa, a my że dziękujemy (TŻ nie je słodkiego) a TŻ mama że my się odchudzamy (ja już zła ). A siostrunia do niego, że on to chyba na uszach ma najwięcej tłuszczu itd że on niepotrzebnie a o mnie...nawet jednym słówkiem się nie zająknęła NIC. Ja się też nic nie odezwałam...ale czy ja jestem dziwna, czy z grzeczności w takiej sytuacji można powiedzieć komuś, że nie ma z czego chudnąć..skoro obiektywnie patrząc wiem, że ostatecznie to nie musiałam się dietować tak znowu (opinia lekarza...). Wrrr Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też się pochwalę mam -0,2kg, tak się cieszę jak głupia Zauważyłam że ja zwykle kręcę się z tydzień-dwa koło jednej wagi, teraz kręce się koło tej najniższej i powinno potem spaść jeszcze Cytat:
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj w klubie u mnie dzis fantastycznie - 18*, wczoraj padało więc powietrze rześkie... Mmmm... aż chce się żyć ![]() Cytat:
zacytowałam Twój wcześniejszy post, ale gdzieś mi się się zawieruszył, nie będę już szukać. Melduję, że wczoraj pierwszy dzień pojedynczego PW, dziś znowu proteinki, zobaczymy jak to będzie ![]() Muszę Ci tylko powiedzieć, że wczoraj caaaaały dzień objadałam się leczo (dzięki Tobie, bo mnie skusiłaś ![]() Cytat:
a rodzinka sie nie martw, jeszcze im szczeny opadną jak zobaczą jaka z Ciebie laska będzie po diecie ![]() [QUOTE=Mastalla;20974065] |
||||
|
|
|
#1762 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mastalla spadku gratuluję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz pora na mnie DUK DUK ![]() u mnie dziś waga pokazuje 0.4kg spadku, czyli połowa mojego wczorajszego wzrostu Dziś również pierwszy dzień 2/1, mam nadzieję, że działa ![]() Miałam dzisiaj ochotę zrobić jakiś serniczek czy coś urodziny mam , ale stwierdzam, że to niepotrzebne szaleństwo (taaaa... istne wariactwo Zadowolę się jakimś ładnym deserkiem galaretkowym, jak mi ładnie wyjdzie to się może nawet Wam pochwalę ![]() a teraz lecę na II śniadanie. Buziaki EDIT: Wybaczcie 2 wiadomości, ale za dużo emotek i nie dało się dodac inaczej, miałam nadzieję, ze się połączą
Edytowane przez Ija Czas edycji: 2010-07-28 o 09:40 |
||||
|
|
|
#1763 | ||
|
Zadomowienie
|
DUK DUK
![]() gratuluje wszystkim chudzinkom u mnie bez zmian ale zezarlam lososia na kolacje wiec wiem czemu ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
Agnes proszę bardzo" Metoda doktora Dukana" Nowa książka autora " Nie potrafię schudnąć" . Okładka różowo - zielona i kosztuje 39,90
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dietetyczny serniczek Ci się należy w końcu
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kto ma jeszcze jakies ciekawe pomysly na wiesniaka lub tunczyka?
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Tak właśnie, w książce jest 10 dni na kg i tak właśnie myślałam, nie byłam właśnie pewna co do tego chleba i posiłku dlatego pytam =) bo akurat książkę pożyczyłam
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówisz, że lepiej napisana? Jaśniejsza? Może jednak ją przeczytam...? Choć właściwie mało mam wątpliwości po pierwszej, ale... może przeczytam... A może którać koleżanka ma link do przesłania mailem? Bo te linki z pierwszego postu to nie zawsze chcą współpracować... |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak w ogóle to witam kochane sekciary ja dzis zmasakrowana.... caly wieczór i noc na wc spedziłam:/ to chyba wczorajszy tunczyk bo zjadlam taki otworzony 2 dni wczesniej..... kurde, zołądek boli, glodna strasznie jestem a boje sie cos zjesc;( buuuuuuu gratuluje spadeczków, zycze kolejnych a solenizantkom wszystkiego naj naj najdukanowszego!
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
IJA
wszystkiego najlepszego to ja tez sie pochwale ze dzis moja corcia konczy dwa lata
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

klask i:

piękny widok ..
wybredna się zrobiłam hehe dostałam palca chcę całej ręki ... 

w kupie siła prawda? damy radę 

na szczęśce po ciąży przez to, że nie mogłam jeść niezdrowych rzeczy przez karmienie piersią to spadło do 64 kg ale potem waga stanęła na 4 miesiące więc dlatego tu jestem z Wami.

.