|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Zeberko, przykro mi, że masz taką skomplikowaną sytuację
![]() ![]() Aldii, dziękuję za wyjaśnienie o co chodzi z tymi kaszkami ![]() ![]() A tak apropo solarium, to nie pamiętam, czy Ci ostatnio napisałam, że najlepiej zakryć biust np koszulką, czy czymś, aby nie było bezpośredniego promieniowania na cycki. Niektórzy zalecają np nałożyć grubą warstwę kremu, aby nie popękały brodawki z wysuszenia, jak się karmi, ale ja zakrywam. Byłam już 2 razy i jest narazie wszystko dobrze. Ingrid, od jakiegoś czasu szczepienia nie są już obowiązkowe ![]() Właśnie doczyta łam, że Aldi o tym napisała ![]() My już przesiedliśmy się do spacerówki. Też mam 3 funkcyjny wózek. Jak jeździliśmy gondolą, to trzeba było ją przed każdą podróżą odpinać, a teraz spacerówka składa się bez rozbierania na części. No i moja spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko ![]() Youyou, kupiłaś już ubranko dla Filipa na chrzciny? ![]() Tajgabajga, Twój synek po prostu wie co dobre-laski w reklamach są całkiem całkiem ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- blonde_hair, Brzoskwinia, Pysiam, Gooha fajna fotka ![]() Pysiam, Patinka super że hrzciny się udały ![]() ![]() ![]() Azzis, pokaż ubranko jakie kupiłaś na chrzciny dla synka ![]() ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Karola_sz, Patinka fajne foto Ingrid, Kamyku ![]() ![]() Elcia, ![]() ![]() Kancia, ![]() ![]() Pantee, ja w zasadzie co 2, 3 godz karmiłam tylko w nocy, jak Miłoszek wstawał; teraz w nocy nie karmię, bo synek nie wstaje, za to w dzień karmię jakoś co 1,5 godz, bo Pasibrzuszek jest głodny. Nie mam zamiaru go przetrzymywać dłużej. Bardotka, Miłoszek też lubi być usypiany/lulany ![]() ![]() No dobra doczytałam, idę spać, bo późnoo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Racji tego że ja jestem wizażoholiczką
![]() ![]() Dziekuje wszystkim kochanym mamusią za ciepłe słowa ![]() Patinka pięknie wyglądaliscie i widać ze wszystko sie udało ![]() ![]() Kamyczku twój tekst : Cytat:
Ta zniewaga krwi wymaga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ a ja mam pakowanie cd już część kuchni i 2 komody mam popakowane ![]() łapie się na tym że coś bym chciała a to już jest na nowym M...eeeeeeeeeehhhh Może wstawie jakieś fotki nowego M jeszcze przed sobotą bo potem też nie bardz owiem dokładnie kiedy będę miała net tam ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-07-28 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne! Normalnie codziennie przed zaśnięciem mam samochód przed oczami co mi utrudnia zaśnięcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _____________ Dzisiejsza noc beznadziejna... Najpierw pobudka o 1 - dałam Natalce wody - zasnęła. Pobudka o 3 - zjadła mleko, odłożyłam ją, niby zasnąła a po chwili zaczyna sie motać, kręcić, jęczeć (to jęczenie było takie na spanie a nie mogła zasnąć do końca....) W końcu o 5 zasnęła ale jak! Przytulona pleckami do mojego brzucha (tzn wyżej była niż brzuch) i jeszcze musiałam się bujać... Do tego pobudka znów o 6 i już gotowa do zabawy... Wyglądam gorzej niż zoombie i w ogóle czuję się jak przeciągnięta przez wyrzymaczkę... A nawet jeszcze gorzej... W dodatku muszę jechać dziś z Natalką na rehabilitację i możecie pewnie sobie wyobrazić jak mi się cholernie nie chce...
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() to i ja sie melduje na nowym juz watku !!! lecicie kochane strasznie szybko ![]() ![]() przepraszam ze tak wpadam i sie nie odnosze ale chcialam zameldowac ze zyje i jestem ![]() co u nas? hmm Zuzia prawie siedzi, stoi na nogach od okolo 2 tygodni ![]() ![]() jemy juz wszystko jajko juz tez bylo a mleka jak nie jadla tak nie... po wakacjach zamierzam zaczac gotowac juz i zzrezygnowac ze sloiczkow.Zuzia bardzo lubi swojego psiaka targa go za uszy i ogon i sie cieszy. Pelza podnosi tylkeczek do raczkowanie wiec powoli idziemy do przod ![]() no a tu pare zdjec jak moja lala wyrosla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kolejne będą lepsze ![]() I za rehabilitację ![]() Cytat:
![]() Zuzia ma piekne niebieske oczęta ![]() Za siadanie ![]() ![]() Niebardzo rozumiem co to oznacza ??????? Cytat:
![]() I tu skrytykuje, ponieważ nie uważam by było dobre stawianie 5-6 miesięcznego dziecka ![]() Jak twierdzi P.Zawitkowski taie zachowania rodziców mogą zaburzać motorykę ruchową dziecka Przyjdzie czas że sama z czworakowania zacznie wstawać na nózki i wg mnie to będzie ten czas...kiedy będzie należalo się z tego cieszyć ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-07-28 o 08:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Pysiu al ona sama sobie zaczela.. ja jej nie stawialam wogole razsie wyprostowala i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak z siedzeniem - nie można obkładać dziecka poduszkami i na siłę sadzać. Jak będzie gotowe to samo usiądzie i będzie się trzymać... No dzisiejsza nocka to jakiś mam nadzieję jednorazowy wybryk... Zawsze przy pobudce jest jedzonko i dalej spokojne spanko a dzisiaj to nie wiem co to było... Może jakoś odreagowywał, bo za ścianą sąsiedzi robią remont i wczoraj wiercili strasznie głośno i Natalka była trochę przerażona, ale zagadywałam ją i jakoś było ok. W nocy raz obudziła się z płaczem co jej się nigdy nie zdarzyło... Może to to?
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Asia za umiejętności brawo ![]() Mały znowu spał do 6, poszalał do 7 i spaliśmy jeszcze do 8.30 a wczoraj do 9. Musiał skok jakiś meić czy coś, ze mi o 4 się budził. A co on wyczynia w wyrku! Głowa mała ![]() To fotki bestyjki pełzaka ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
i w huśtawce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Pysiu fajnie, że już się przeprowadzacie, ciekawe jak dzieci będą czuły się w nowym domku
Asiulka witaj ![]() ![]() Puzzle, które zamówiliśmy http://allegro.pl/show_item.php?item=1153343051 A pianinka nie możemy wyrzucić ![]() ![]() ![]()
#131 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=addicted to wizaz;20972303]Wyderka a w dzień nie działa ta sama metoda co wieczorem?
No niestety nie... Wieczorem po prostu kładę do łóżeczka i wie że ma spać, sobie pomruczy, pośpiewa i w końcu pada a w dzień...ryk Tak samo jak się przebudzi w nocy to tylko albo jakieś piciu da radę a jak nie to cyc i dopiero uśnie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
I na puzzlach piankowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż szybko chciałaby już poznawać swiat...mam nadzieję że jej mały kregosłup temu podoła ![]() zebra666 hustawka to super sprawa wszystkie dzieciaki uwielbiaja się bujać ![]() ps Piotruś fajniutkie minki robi robiąc przy tym wielkie oczkaaaa bardotka_a dziekuje kochanie mam nadzieje że to jakoś dzielnie zniesiemy i dzieciaki też ![]() ![]() A puzle są super... ![]() Mam taką małą wersję literek i dużą cyferek Kuba bawi sie nimi od dłuższego czasu do teraz ... Też sięzastanawialam nad taką wiekszą wersją literek ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-07-28 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
pysiu koniecznie wstaw zdjecia mieszkanka i milego pakowania
![]() kocurazab ![]() bardotko fajne te puzzle,moze ja sie skusze zebra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny wpadlam na chwile ale nie mam czasu teraz was podczytac.
Aldii zapomnialam spisac sobie twoj nr tel. Bede dzisiaj w Słupsku po południu u rodzinki wiec mozemy sie umowic na spacerek. Jak ci pasuje to masz na pewno moj nr tel to wyslij jakiegos smska. A jak nie to moze spacerek w Ustce w inny dzien. ok zmykam bo jedziemy do Ustki z dzieciakami na gofry ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
Kocurazab ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zebra sliczny pełzak ![]() Asiulka piekna córeczka ![]() Cytat:
![]() Ide sie zaraz doprowadzic do porzadku...dopiero sniadanie zjadłam...pogoda znosna i jak narazie nie pada, wiec pewnie pójdziemy na spacerek przed południem...mam nadzieje, ze Sebus troche pospi...bo sporo niespał (od 4.00 ![]() Dostałam dzisiaj ubranka 6-9 m, bo zamówiłam uzywane z ebay'a. Jestem zadowolona...zaraz ida do pralki ![]() Miłego dnia!
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
My huśtawkę kupilismy też,ale z Fisher Price,ale żeby dla Dennisa to był jakiś szał-tego nie zauważyłam
![]() Asiuuuulka...myślę,że dziecko powinno przejść wszystkie etapy za nim stanie na nogi.Także ja to chyba bym się tak nie cieszyła.Pewnie,że fajnie że masz silne dziecko i ciekawe świata,ale oby później nie było jakiś konsekwencji tego. A to,że dziecko samo może chcieć wstawać w wieku 6/7 miesięcy to może się zdarzyć ![]() Ja osobieście jeszcze nie tęsknię do tego,aby Dennis mi śmigał po podłodze ![]() *************** Ja już z prania niemalże wyszłam.Jeszcze prasowanie i wizyta w maglu ![]() Co do Oskara i jego zmagań z kibelkiem.Zaczął już chodzić na kupkę do kibelka,ale jak ma już chyba ciśnienie.Nalad brudzi majtki i czasmi coś w nich już jest.Ale zncznie mniej niż wczesniej. Ja już trzymam nerwy na wodzy,muszę tylko mojego TŻ jeszcze ustawić,bo on też cierpliwość stracił. Także z nauką kupkania i siusiania jesteśmy na finishu mam nadzieję ![]() ![]() Idę robić muffinki razowe ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Aaaa,zapomniałam napisać. Super foki dziewczyny ![]()
#138 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ja to się chyba wyśpię na emeryturze... Wczoraj juz byłam skonana, ale jeszcze misuałąm posprzątać, bo dzisiaj mamy gości... Zrobiałam jeszcze sernik na zimno, który miał mieć galaretkę na wierzchu, ale cicho sza, nie mówcie nikomu, galaretka wyleciała dołem... Myślałam, że dobrze zabazpieczyłam tortownicę, ale teraz już wiem, że można lepiej... ![]() Tak, górna jedynka po prawej stronie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na foty nowego M, bo jak Cię znam, to jest wypasione ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Pysiu bo Kubuś wie co dobre
![]() ![]() Zebcia Piotruś jak zwykle ![]() I maiłam Ci napisać, tak jak Aldii stres bardzo często się kumuluje i wychodzi jak już wszystko wydaje się być ok, rozwiązane, a on dopiero "dopada" może masz takie napady nerwicowe ![]() ![]() blonde_hair no to miałaś nocke ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------------- Nie wiem czy zauważyłyście, że zawsze jak jest jakaś akcja "czyścimy listę z mamusiek, które się nie odzywają", to większość się odnajduje i mało tego wszystkie są w temacie ![]() ![]() Trzeba robić akcje częściej ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Sensuel ![]() ![]() A jaką masz huśtawkę? Magiel?.... przypomina mi się dzieciństwo, teraz już chyba nie ma czegoś takiego....a szkoda bo ja bym chciała mieć takie miejsce gdzie zanoszę pranie i odbieram wyprasowane ![]() Kamyku ![]() ![]() gosbaj cześć ![]()
#140 | |
Zakorzenienie
|
patinka ślicznie wyglądaliście
![]() Cytat:
![]() Z siadaniem jest to samo. Co prawda nie obkładam go poduszkami, bo on sam się podciąga i się trzyma na siedząco. Czasami to jedyny sposób, żeby go uspokoić, bo inne pozycje już mu się znudziły. Czyli nie można go sobie sadzać na kolanach żeby posiedział? Przecież dziecko tak nie wyleży cały dzień :/ kocurazab pokazuję ubranko na chrzest. Spodenki są lniane. Nie ma do tego czapeczki i nie wiem czy w ogóle dokupię jakąś.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-07-28 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pysia my w ciągu ostatnich 3 lat przeprowadzaliśmy się chyba z 4 razy, więc wiem co to oznacza... Dopiero wtedy się okazuje w jaką ilość rzeczy się obrosło.. ![]() ![]() No i przeprowadzka to najlepszy moment na generalne porządki i pozbycie się niepotrzebnych gratów i pierdółek ![]() Oby szybko Wam poszło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- azzis ja sadzam na kolanach...przecież to jest taka sama pozycja jak w leżaczku, w którym niektóre dzieci spędzają sporo czasu.. ed: bardzo ładne ubranko, gdzie kupiłaś kamizelkę??
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-07-28 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Jakieś 15 lat temu w GB kupiłam śliczne obrazki z Misiem Puchatkiem... Z myslą o przyszłym dzidziusiu... Widziałam je przy ostatniej przeprowadzce... Jak teraz chciałąm je oprawić dla Pauliny to jak kamień w wodę...
#143 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczynki za miłe słowa odnośnie zdjęć z chrzcin
![]() ----- ja też małego sadzam na kolanach, Tż również jak i rodzinka...On bardzo lubi tą pozycję i zauważyłam,że odkąd jest sadzany to ma silniejszy kręgosłup i umie przez parę chwil sam wysiedzieć...natomiast na nóżki nie stawiam i nie pozwalam tak robić...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-07-28 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
youyou kupiłam razem cały komplet w Nysie.
A jak go sadzasz? Tak, na półleżąco, żeby się opierał o brzuch? Bo mój Adaś tak nie lubi i wyje ![]()
#145 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() współczuję nocek ![]() ![]() aczkolwiek dziś mój syn spał całą noc bez pobudek ![]() ![]() a ja z przyzwyczajenia budziłam się co jakis czas i kukałam na zegarek ![]() mielismy jechac odwiedzić Adika na kempingu ale u nich ponoc leje strasznie więc nie pojechalismy ![]() * zasypiania, Tomek zasypia sam w łozeczku, dostaje smoka, pieluszke do przytulenia i zasypia karola, zebra, asiulka, kocurazab sliczne fotki a dzieciaczki takie duze i rozumne oczka maja ![]() azzis bardzo fajne ubrano ![]() kocurazab mój Tomek tez tak siada ale bez trzymania ![]() no i pochwalę się, ze w koncu stopy łapiemy i jedliśmy dzis palucha ![]() ![]() ![]() na plecy się odkula ale raczej nieświadomie, na brzuch by umiał ale nie chce woli na boczkach się bawic dotykac, łapac itp. Z łapaniem tez idzie bardzo ładnie w porównaniu z zeszłym tygodniem to postęp mamy ogromny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Jejku nie dołujcie mnie
![]() Mój Adaś ani się nie przewraca, ani stópek nie zjada ![]() Nie mówię już o zasypianiu.... Gdzie on tam zaśnie sam w łóżeczku... Aż boję się co będzie jak oddam go do żłoba... przecież on sam nie zostanie nawet na chwilę, zawsze musi być ktoś przy nim, bo inaczej to już kwęka ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-07-28 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
azzis a przed chwila piałaś, ze siedzi
![]() ![]() ja dziś Tomka stymulowałam do naprzemiennego poruszania rączkami jak przy raczkowaniu (taczki chyba tak jak ma robić pantee) trzymałam go za uda i bioderka a on maszerował na rączkach. OFC nie chce zeby raczkował ale zeby prostował rączki w łokciach a to idealne cwiczenie ![]() ![]() ed a poza tym nasze dzieci sa jedne z najmłodszych więc wiadomo, ze będzie nas przytłaczac ogrom umiejętności innych maluchów ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-07-28 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
No to co że siedzi, jak nie wolno go sadzać
![]() ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-07-28 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kancia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
you ale u nas to dopiero pierwszy raz a i tak podejrzewam, ze to jednorazowy wybryk
![]() azzis ale jak sam sie podciaga to dobrze znaczy, ze cos jednak umie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.