Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 12:49   #2911
krutko
Raczkowanie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Czyli pozostaje nam czekać cierpliwie aż się naprawią

Już się naprawili

Edytowane przez krutko
Czas edycji: 2010-07-24 o 13:03
krutko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:00   #2912
justynaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy!!!
Mam problem z pewna galerią.
Nie mogę odzyskać moich prac.
Współpraca z galerią polega na wysyłaniu prac do Pani X, Pani X robi zdjęcia, wystawia i wysyła towar do klijenta.
Rozpoczęłam wspólpracę z ową galerią jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam DG, dlatego nie spisywałam żadnej umowy( wówczas o tym nie pomyślałam).
Teraz z pewnych powodów postanowiłam zakończyć wspólpracę. Pisałam maile, które pozostawały bez odpowiedzi. Wysłałam tradycyjny list z prośbą o zwrot moich prac i............. Nic. Moje prace nadal widnieją na stronie galerii.
Co robić?? Może mi ktoś pomóc, doradzić??
justynaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:34   #2913
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam wysłać zgłoszenia do galerii modna.pl. Ale przeglądam prace i widzę, że ktoś już robi prace bardzo podobne do moich (chodzi o bransoletki) w dodatku potrafi je lepiej obfotografować Myślicie, że mam w takim razie jakies szanse?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:15   #2914
lunamin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
Współpraca z galerią polega na wysyłaniu prac do Pani X, Pani X robi zdjęcia, wystawia i wysyła towar do klijenta.
Rozpoczęłam wspólpracę z ową galerią jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam DG, dlatego nie spisywałam żadnej umowy( wówczas o tym nie pomyślałam).
Teraz z pewnych powodów postanowiłam zakończyć wspólpracę. Pisałam maile, które pozostawały bez odpowiedzi. Wysłałam tradycyjny list z prośbą o zwrot moich prac i............. Nic. Moje prace nadal widnieją na stronie galerii.
Oczywiście jestes na prawie, ale sprawa trudna. Z niekonwencjonalnych rozwiązań pzychodzi mi do głowy - zakup swoich prac.
Stary 2010-07-24, 19:36   #2915
filcowa sova
Raczkowanie

justyna mozesz napisac moze byc na priv z którą galerią masz problem. dostałam propozycję wspołpracy na podobnych zasadach cały czas się wacham , wolałabym wiedziec czy to to samo miejsce , problem miałabym z głowy jakby co, a sytuacji nie zazdroszczę
filcowa sova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:43   #2916
nagaLy
Zakorzenienie

Ja też poproszę o nazwę galerii na priv

Kupienie swoich prac to jedno z wyjść (stałe ich kupowanie, najlepiej z kompa poza domem, coby nie zablokowała)
warto też napisać oficjalne pismo iż żądasz natychmiastowego zwrotu towaru pod rygorem wytoczenia procesu - polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, koniecznie (na Twoje szczęście nieodebranie poleconego dwu - czy trzykrotnie wysłanego jest traktowane jako doręczone). Ciężka sprawa, bo trudno będzie udowodnić w razie czego, że są to twoje prace - ale nie niemożliwe (zawsze do wglądu pozostają maile z początku współpracy - a to bardzo dużo, zapisz je wszystkie na dysku, na wszelki).
Ja bym też zadzwoniła do PIP-u albo przeszła się osobiście, za darmo doradzą co w takiej sytuacji możesz zrobić.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 22:35   #2917
clementinne
Zadomowienie

A ja bym poprosiła nazwę tej galerii tutaj, na forum.

Jako przestrogę dla innych.

I prawda jest taka: nic nie działa równie dyscyplinująco, co spaprana opinia w Internecie.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 10:31   #2918
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
Zanim cokolwiek zrobisz zastanów się czy nie narobisz sobie kłopotów. Jak sama wspomniałaś nie prowadziłaś wtedy DG...

......................... ......................... ......................... .......

Tak na marginesie. Dostałam się do ArsNeo. Cieszę się, bo może tam będzie większy ruch niż w Brocante i Trendy. Szczerze mówiąc jestem zaskoczona tym jak mały ruch jest tam obecnie. Śledzę co i w jakiej ilości pokazuje się w ostatnio sprzedanych i wydaje mi się, że jest tam dramatycznie mało biżuterii. Wiem, że sezon nie najlepszy....ale... A jak Wam idzie sprzedaż? Zastanawiam się czy klienci przenieśli się do innych galerii czy wszędzie aktualnie tak jest?
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 10:40   #2919
dwaslonca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ResurrectionOfHappiness Pokaż wiadomość
Zanim cokolwiek zrobisz zastanów się czy nie narobisz sobie kłopotów. Jak sama wspomniałaś nie prowadziłaś wtedy DG...

......................... ......................... ......................... .......
To że nie miała DG nie ma znaczenia, znaczenie ma, ze teraz ma i tylko to się liczy. Jak to się mówi, prawo nie działa wstecz

Cytat:
Napisane przez ResurrectionOfHappiness Pokaż wiadomość
Tak na marginesie. Dostałam się do ArsNeo. Cieszę się, bo może tam będzie większy ruch niż w Brocante i Trendy. Szczerze mówiąc jestem zaskoczona tym jak mały ruch jest tam obecnie. Śledzę co i w jakiej ilości pokazuje się w ostatnio sprzedanych i wydaje mi się, że jest tam dramatycznie mało biżuterii. Wiem, że sezon nie najlepszy....ale... A jak Wam idzie sprzedaż? Zastanawiam się czy klienci przenieśli się do innych galerii czy wszędzie aktualnie tak jest?
Mi najlepiej sprzedawało się jak nigdy w Pace. Wydaje mi się, że Ars też dobrze sobie radzi, tak ogólnie, bo ja ruchem nie mogę się pochwalić:P

Edytowane przez dwaslonca
Czas edycji: 2010-07-25 o 10:42
dwaslonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 11:13   #2920
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedź. Niestety Paka mnie nie przyjęła ... (?)

A co do DG to chyba nie do końca. Dochody ukryte przed fiskusem są obciążone 75% podatkiem i musi minąć kilka lat, nie wiem dokładnie ile, aby mówic o przedawnieniu... Tak coś słyszałam...
Stary 2010-07-25, 11:17   #2921
nagaLy
Zakorzenienie

Tak - ale nie "zanim cokolwiek zrobisz" bo wybranie się do PiPu niczym nie skutkuje w kwestii braku posiadania działalności teraz czy wcześniej natomiast może poskutkować odzyskaniem własności, jeśli instytucja zajmie się sprawą. PiP stoi w tej sytuacji po stronie poszkodowanej i sami w sobie mają gdzieś czy justynaaaaa posiada działalność, czy nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 11:39   #2922
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Aha, ok. Ja się na tych sprawach nie znam na dobrze. Napisałam to, bo w sprawach podatków itp lepiej dmuchać na zimne .
Stary 2010-07-26, 07:13   #2923
JoannaW_
Raczkowanie

Też jestem ciekawa co to za galeria. Sama z jedną współpracuję na zasadach komisu i mam nadzieje, że to nie ta właśnie... Wprawdzie nie zamierzam w tej chwili zabierać swoich rzeczy, ale tak na przyszłość dobrze wiedzieć.
JoannaW_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:52   #2924
justynaaaaaa
Raczkowanie

Pozwólcie dziewczyny, że wstrzymam sie na jakiś czas z publicznym ujawnieniem o jaką galerię chodzi.
Mam poczucie obowiązku przestrzeżenia innych, ale w swoim czasie.
Zasięgnę porady, dowiem sie czegoś więcej i na pewno napiszę kto mnie tak urządził.
justynaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:23   #2925
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Dziewczyny czy w Wylęgarni jest możliwość zawieszenia produktu ze sprzedaży, bo mi wyświetla tylko usuń, a ja bym chciała tylko na jakiś wycofac ze sprzedaży
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 13:54   #2926
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez kasia_kati Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w Wylęgarni jest możliwość zawieszenia produktu ze sprzedaży, bo mi wyświetla tylko usuń, a ja bym chciała tylko na jakiś wycofac ze sprzedaży
Z tego co mi wiadomo w wyl można tylko usunąć przedmiot, co więcej po takim usunięciu nie da się drugi raz wgrać tego samego zdjęcia, które było przy usuniętym przedmiocie. I nic nie da zmiana jego nazwy - trzeba by to zdjęcie odrobinę przerobić w jakimś programie, wtedy da radę drugi raz go użyć.
Stary 2010-07-28, 14:19   #2927
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Beacia87 Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo w wyl można tylko usunąć przedmiot, co więcej po takim usunięciu nie da się drugi raz wgrać tego samego zdjęcia, które było przy usuniętym przedmiocie. I nic nie da zmiana jego nazwy - trzeba by to zdjęcie odrobinę przerobić w jakimś programie, wtedy da radę drugi raz go użyć.
O ile pamiętam można wrócić do usuniętego przedmiotu i skasować zdjęcie... Wtedy jeszcze raz go można dodać.
Stary 2010-07-29, 20:13   #2928
Maggie_90
Wtajemniczenie

czy w wylęgarni można usuwać prace w krótkim czasie po ich dodaniu, czy trzeba czekać miesiąc tak jak było kiedyś?
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 19:04   #2929
goszam
Przyczajenie

Opinie o internetowych galeriach rękodzieła artystycznego

Serdecznie witam!
Zwracam się do wszystkich z gorącą prośbą.
Bardzo proszę o opinie na temat internetowych galerii rękodzieła artystycznego.
Pod koniec roku zamierzam taką galerię otworzyć.
Chciałabym, aby była ona "ciepła i przyjazna" i dla klientów, i dla artystów z nią współpracujących.
Czyli jaka?
Co się Wam w tego typu galeriach podoba, a co Was denerwuje?

Nie chciałabym powielać błędów innych.
Będę wdzięczna za każdą wypowiedź.
GoszaM
goszam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:37   #2930
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry
Dot.: Opinie o internetowych galeriach rękodzieła artystycznego

nie gniewaj się.. ale powiem tak: duuuużo ich jest.. im więcej tym mniejsza siła przebicia - conajmniej ja to tak odbieram kiedy czasami znajduję na skrzynce zaproszenie do jakiejś malutkiej jeszcze nie prosperującej galerii.. prawda jest taka że jako studentka nie mam czasu jak widać zbyt często siedzieć na forum.. a wstawianie prac na te wszystkie galerie.. żmudne by było. czego ja oczekuję^^? fajnego panelu tworców, dobrej reklamy galerii i przez to dużego zbytu buahhahaha:d duże wymagania mam prawda

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 20:38   #2931
zuteria
Rozeznanie

Na początek przejrzyj ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=291491 Tam już wiele razy było pisane o tym, co się podoba, a co nie;-)

Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz

zuteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:36   #2932
lunamin
Zadomowienie

Dobra galeria to taka, w której się sprzedają produkty! Jak dla mnie szczegóły techniczne, czy estetyczne są drugorzędne. Raczej przekonałby mnie ktoś, kto powie, że rozleklamuje się tak, że sprzedaż ruszy, że będzie go widać na różnych portalach, itd.
Stary 2010-08-01, 23:12   #2933
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lunamin Pokaż wiadomość
Dobra galeria to taka, w której się sprzedają produkty!

Dokładnie. Nic dodać, nic ująć.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 20:30   #2934
goszam
Przyczajenie

Dziękuję za ciekawy wątek.

Co do Twoich prac - pomysłowe. Najbardziej podobają mi się dwie ostatnie pary.
Powodzenia.
Czekam na kolejne zdjęcia.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Pierwszy raz odpowiadam i ...popełniłam błąd. Przepraszam.
Odpowiedź była dla "zuterii".
goszam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:57   #2935
Chatte Blanche
Raczkowanie

Dzień dobry,
Proszę o podpowiedź, gdzie najprościej jest dostać się do grona twórców. Jestem początkująca i na razie wysyłam zgłoszenia, ale bezskutecznie
Chatte Blanche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:29   #2936
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Wszystko zależy od prac. Jeśli są dobre technicznie i oryginalne (i koniecznie wykonane w srebrze, a nie posrebrzane), to nie powinno być problemu w większości galerii. Ale powinny się czymś wyróżniać, a nie być podobne do setek innych
Trudno mi powiedzieć coś dokładniej, bo nie widziałam Twoich prac. Ale jeśli jesteś początkująca to proponowałabym najpierw perfekcyjnie opanować warsztat i wybrać jakąś technikę, którą się zajmiesz.
Na początku biżuteryjnej przygody raczej nie ma co liczyć na dostanie się do jakiejś galerii. Chyba każda z nas to przechodziła - wielka euforia, że och, robię biżuterię, jest taka ładna, na pewno będzie na nią mnóstwo chętnych. Niestety, tak nie jest. Na początku trzeba położyć uszy po sobie i doskonalić się. Ewentualnie sprzedawać stacjonarnie po znajomych, żeby mieć pieniądze na nowe materiały. A do galerii startować potem, kiedy zobaczysz, że Twoje prace, w porównaniu z tymi, które robiłaś na początku, są o niebo lepsze.
Poza tym, jeśli robisz tzw. zwyklaki, to raczej nie ma wielkich szans, że się gdzieś dostaniesz. Te prace są najpopularniejsze i naprawdę muszą mieć w sobie coś, żeby zainteresować galerie

Edytowane przez Sol89
Czas edycji: 2010-08-04 o 14:36
Sol89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:40   #2937
101Milka
Zadomowienie

GG do 101Milka

Dodam jeszcze, że nie tylko prace muszą być perfekcyjne ale też i ich zdjęcia

moje drobiazgi z września
101Milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 16:02   #2938
Down_Iewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 101Milka Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze, że nie tylko prace muszą być perfekcyjne ale też i ich zdjęcia
A raczej odwrotnie - to zdjęcia muszą być perfekcyjne i zachęcające, natomiast prace dopiero potem...
Down_Iewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 16:09   #2939
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Down_Iewka Pokaż wiadomość
A raczej odwrotnie - to zdjęcia muszą być perfekcyjne i zachęcające, natomiast prace dopiero potem...
Zgadzam się. Nawet najlepsza praca nie będzie atrakcyjna na złych zdjęciach i zdecydowanie lepiej wypadną średnio dopracowane kolczyki, jeśli dobre jest zdjęcie.
Załóż swój wątek, Chatte Blanche i tam zaprezentuj prace. Doradzimy, gdzie może tkwić problem

Stary 2010-08-05, 10:58   #2940
biejcia
Raczkowanie

Hej hej, mam prośbę, dostałam się do Alterszafy i Pani pisze, że nie dostanę, żadnej umowy... hmmm trochę ryzykowne co myślicie? Macie w ogóle jakieś doświadczenia z tą galerią? Ja dopiero zaczynam stawiać kroki galeriowe, więc będę wdzięczna za Wasze zdanie
biejcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości