|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
to bardzo dobrze bo jestem na PP i już brak mi pomysłu właśnie zjadłam pysznego rolmopsa na obiadek będzie kurczak, podwieczorek kuleczka nutelkowa mniam i serniczek a kolacja jajko z chudym twarogiem i kurczakiem który zostanie z obiadu ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
jest ocet
|
|
#1802 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
dorsza powiadasz ... jak go robisz? na grillu czy w piekarniku ? muszę rybki dodać do jadłospisu bo już gdacze normalnie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- zapomniałam się pochwalić że odebrałam dyplom ... po 30 dniach od obrony odetchnęłam z ulgą !!!! właśnie zapisałam się na magisterkę ...
|
#1804 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Rybkę (filet) kładę na folii aluminiowej - skraplam trochę limonką, dodaję zioła (w miarę możliwości świeże) - tymianek, rozmaryn, pietrucha - dużo pietruszki! Sól, pieprz do smaku. Zawijam dokładnie w folię, nakłuwam w wielu miejscach np. wykałaczką/widelcem - i do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia zależy od wielkości ryby, ale dorsz akurat dla mnie jest wyjątkowo syty. Pod koniec pieczenia można otworzyć folię, to się ładnie zarumieni (brzmi chyba skomplikowanie, ale czas przygotowania to 3-5 minut, a czas pieczenia to maksymalnie 45 minut - jeśli filet jest naprawdę duży i ma starczyć na obiad dla 5 osób )
|
|
#1805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W 3 książce na 21 stronie w odpowiedziach na pytania.
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
zapomniałabym. Fajnie dodać też trochę świeżej mięty
![]() Albo w ogóle zrobić "pesto" z mięty, limonki i jogurtu naturalnego - do rybki pasuje wyśmienicie
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
Nie chodziło mi o to, żeby go wywalać, ja też go jem i dla mnie jest pyszniejszy od tego w kostce. Tylko widzi mi się dużo nabiału, patrzę na siebie, bo mi wystarcza cały wieśniak na dzień i jak jem dziennie wiesniaka np. pół rano, pół na kolację, to nie jem tego w kostce. Czasami zjem rano pół tego w kostce a na kolację pół wieśniaka. Poza tym chodziło mi o to, żeby urozmaicić jadłospis, który podałaś, dlatego pomyślałam o jakiejś wędzonej rybie.
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem jaka to ulga. sama 5miesiecy temu sie bronilam (mgr) powodzenia zycze w dalszej nauce
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
INSANE ja mysle, ze Twoj organizm przyzwyczaił się juz do takiego jedzenia i jest to jego norma i dlatego nie chudniesz. A sprobuj w jakis dzien doładowac wegli coby rozkrecic metabolizm na nowo... moze pomoze? mi kiedys na zastój pomoglo
|
#1811 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Cytat:
wtedy była wzmianka o micie ograniczeniu ilości spożywanych jaj i zainteresowałam się tym trochę bardziej.Poza tym wyniki badań wujka koleżanki, który od prawie 1,5 roku zjada 200 jaj miesięcznie i wyniki badań ma bardzo dobre - przemawiają do mnie bardziej, niż ludowe mity Jaja owszem - są tłuste i podnoszą poziom cholesterolu. Ale jest ten "zły" i ten "dobry" cholesterol. Są tłuszcze nasycone i nienasycone. A jaja zawierają właśnie te "dobre" nienasycone tłuszcze
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak pozostawię sobie tego typu smakołyczki na jakiś cięższy kryzys - na razie nie mam jakichś kłopotów z tym, więc nie będe kusić licha, bo jak wiemy, ono nie śpi ![]() Serniczek z syropem może na najbliższy weekend... o, właśnie, ten różowiutki wczorajszy...
|
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, życzliwość bratowej bezcenna . Pamiętaj, że ona będzie najbardziej zadowolona jak będziesz ważyła więcej od niej i nie zależy jej na tym by Cię dopingowac dobrym słowem![]() Cytat:
, waga skacze i dobrze , chudniemy . W moim przypadku wygląda dokładnie tak sama, kręce się wokół jakieś wagi kilka dni, aż przychodzi kolejny upragniony spadek
|
|
#1814 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Codziennie szklanka mleka jest, ostatnio były naleśniki (skrobia).... ![]() Ale dziękuję za rady, spróbuję z tą makrelą i jakimś urozmaiceniem
|
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
a propo tych jajek
to ja też kiedyś słysząłm czy czytałam że to nie prawda że one są tak szkodliwe... to jakoś jak na SB byłam mi się napatoczyło i mnie to cieszy bo do jajek jeszcze jednak wstrętu nie mam mogę spokojnie je wsysać bez steresu bezpieczne wsysanie jaj hahahahha
|
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ograniczyłabym jajka, albo żółtka przynajmniej
Edytowane przez Ija Czas edycji: 2010-07-28 o 11:10 |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba bardziej aktualna, też mam wszystkie trzy, ale z trzecią chodzę cały czas pod ręką " Metoda doktora Dukana"
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1819 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Niektóre ryby są tłuste, np. łosoś, halibut, makrela... A mimo wszystko można je jeść w nieograniczonej ilości i są wręcz zalecane ![]() Hmm.. no fakt, tłuszcz to tłuszcz. Ale skoro ryby mają ten "dobry" tłuszcz i jajka też? Doktorek pisał książkę wiele lat temu, m.in. dlatego teraz są takie dyskusje o aspartamie, o którym opinia się zmieniła w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Tak samo z jajkami. No, ale może faktycznie lepiej niech się jeszcze wypowiedzą starsze dukanki bo cholesterolem to się nie martwię, ale wpływ na dietę ma dla mnie znaczenie ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
chociaż 5/5 nie jest dla mnie problemem, nawet powiedziałabym, że mi pasuje ![]() Spróbuję urozmaicić jadłospis i jak to nie pomoże, to zmienię tryb.... W końcu przykładnie dukam, nie grzeszę - coś się musi w końcu ruszyć! (i tak się łudzę, że jak już się ruszy, to będą takie piękne, duże spadki! )
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Już zauważyłam, że masz odpowiedź. No to smacznego. Ja wsuwam rolmopsy właśnie czasami. W ocice, nieszkodliwe
zapomniałam się pochwalić że odebrałam dyplom ... po 30 dniach od obrony odetchnęłam z ulgą !!!! właśnie zapisałam się na magisterkę ... [/QUOTE]Super, kochana! Gratuluję serdecznie Cytat:
Nie będę się więc chyba stresowała ich ilością, u mnie z cholesterolem wszystko ok, za jakiś czas się sprawdzi i glut. Nie będziemy sobie paranoi stwarzać. Oby do III fazy - ona daje więcej mozliwości wybory, więc w moim wypadku przy dobrych wiatrach to jeszcze niecały miesiąc - OBY!!! ![]() No widzisz, dzięki za te artykuły, to chyba istotne dla nas. |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam, że jaja mają się nijak do cholesterolu
ja właśnie wszamałam łososia i surimi i mam niebo w gębie
|
#1822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też ciekawi co weteranki na to, bo nie powiem - mi bez jajek też ciężko, bo też mam zastój, już może z miesiąc, więc eliminuję to i owo i sprawdzam reakcje organizmu. Na razie odrzuciłam nabiał (poza: twarogiem i wieśniakiem, ale nie przekraczam 150g dziennie i jakimiś 75ml mleka 0%) ograniczam żółtka (słabo mi idzie, 3 dziennie to moje minimum) i zmieniłam tryb na 2/1 i póki co czekam
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale niestety sie okazało że omyłkowo sobie tego bez otwierania kupiłam a w pracy nie posiadam żadnego noża nadającego sie do otwierania puszek i chłopa tysz tu nima żadnego |
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze... jak to jest z serwatką białkową?
Kiedyś jak byłam na diecie (takiej własnej, po prostu racjonalne żywienie ) i sporo jeździłam na rowerze, to piłam koktajl białkowy jako ostatni posiłek - właśnie z serwatki. Jednak zbyt krótko jej używałam, żeby stwierdzić czy działa, czy nie - potem mi brat podbierał, a potem wyjechałam i nie myślałam o tym w ogóle.I teraz ostatnio znowu o tym myślę. Dobre to to? Tutaj co nieco napisane o serwatce : http://www.poradnia.pl/zywienie/zasa...ta-dla-zdrowia Ja brałam to (koncentrat białka serwatki - Olimp) Wartość energetyczna 1482,65 kJ/354,7 kcal Białko 88 g Tłuszcz 0,3 g Węglowodany 0,0 g Warto? Czy trzymać się od takich rzeczy z daleka?
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2010-07-28 o 11:27 |
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w piątek sobie zapodam mi zawsze ta ryba taka hmm niesamkowa a raczej mulasta wychodzi zobaczymy może dorsz będzie lepszy ... Cytat:
Cytat:
dziękuję laseczki ... dla mnie ulga bo w marcu to średnio widziałam obronę w ogóle nie myślałam że zaliczę semestr a tu proszę wszystko się pięknie ułożyło teraz AE ... heh ... dwa lata jazdy będzie !a i 1 października mamy wręczenia i mam zamiar wskoczyć w mniejszy rozmiar ... tak na pożegnanie uczelni i znajomych z grupy - niech im oko zbieleje ![]()
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Taki mały grzeszek na podkręcenie metabolizmu
?To też może być metoda
|
#1830 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
violka_87 gratki za duży spadek ![]() Co do jajek to ja starałam się ograniczać żółtka ale kurde...co i raz słyszę, że nie trzeba się aż tak ograniczać. Znajomy co leczył się z powodu wysokiego cholesterolu powiedział, że tak naprawdę, to jajka mają b. małe znaczenie przy podwyższaniu tego "złego". insane jeśli nie zmieniałaś trybu diety, to może zmień na ten 2/1? Ja już raz zmieniłam z 1/1 na 5/5 więc już nie mogę Poza tym, może za mało jesz? Albo miałaś długo tę wagę którą masz teraz i ciałko nie chce oddać zapasów bez walki? Ogólnie to ja widzę, że możesz mieć teraz plateau - poczytaj o nim w artykułach z pierwszego postu - ztcw to zalecają picie zimnej zielonej herbaty + dodatkową aktywność ![]() Co do serwatki to ja odradzam, Dukan zresztą też. Instruktor na siłowni mi nawet to odradzał. Tam jest w składzie cukier tak w ogóle. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Nie zdziw się jak po usmażeniu z tego dorsza zostanie Ci coś wielkości dłoni :P To jest chuda rybka i ogólnie lepiej filet niż całą kupić. Albo nawet 2 filety - ja tyle jadłam na obiad zwykle.
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney Edytowane przez Maricken Czas edycji: 2010-07-28 o 11:33 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

)

W 3 książce na 21 stronie

Już nie wiem nawet co jest gorsze czy zakłady Twojej rodzinki czy to co mnie ostatnio spotkało - siedzimy z TŻ na kawie i jego siostry (figura a la miss ana) i ona nam ciasto podsuwa, a my że dziękujemy (TŻ nie je słodkiego) a TŻ mama że my się odchudzamy (ja już zła 

ja ograniczyłabym jajka, albo żółtka przynajmniej
?