|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cavalier king charles spaniel
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie?
![]() a nie bedzie problemów jak wróci z mrozu i dostanie nagle ciepłą wodę? sorki za takie wymyślanie
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to na jedno wychodzi.Nic się nie stanie ![]() Np jak jest jesień to codziennie potrafi pies być do polowy w błocie ![]() no chyba że chodzisz po chodniku na 15 min |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Stanie sie...
Dlatego nie polewamy psa zmarznietego prosto z dworu od razu goraca woda tylko raczej chlodna,zeby nie bylo szoku termicznego. Kule sie w takiej tez roztopia
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym polewasz śnieg a nie całego psa, szok termiczny to trochę pojęcie na wyrost,przecież wchodzi do nagrzanego mieszkania z np -10 do 24st i jakoś nic się nie dzieje
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-07-28 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wyobrażam sobie pisk psa polewanego zimną wodą winogronkowi chodziło o letnią wodę - tu nie ma mowy o jakimś szoku, przecież nikt nie polewa psa gorącą woda, nawet w czasie kąpieli a sposób z ręcznikiem jest sprawdzony przeze mnie ale nadaje się do małych kuleczek
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem
jakaś ulubienica Agnieszki,została w Bydgoszczy, teraz ma inną cavalierkę i goldenkę w rodzince ale zbytnio nie gadałam,bo moja zmorka po wakacyjnych podróżach na szkoleniu miała trochę do nadrobienia,a w zimę też,ją trochę z tych kulek uwalniam,zdejmuje je jak się da,a jak ma zachlapane łapki,to obmywam, bo piesek zostawiony ze śniegiem to może się przeziębić i pomoczy posłanie,czy coś |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
pieknych macie przyjaciol ![]() Motylku - zdjecie kolo swinkowego domku - obledne Zima smarujemy psiakom lapki - najlepiej lanolina - dostepna w aptece za grosze. To tluste smarowidlo ochroni lapki przed sola, chemia. Po powrocie do domu mozemy przygotowac wiadro z ciepla woda i moczyc po jednej lapce - porzadnie potem wycierajac - wszystkie sniegowe kule roztopia sie- to lepszy sposob, niz wyrywanie ![]() o lanolinie - http://www.zrobsobiekrem.pl/?76,lanolina Zima smaruje tez poduszki u lap mascia propolisowa - raz na kilka dni. Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-08-13 o 03:05 |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
czy ta lanolina długo wsiąka w łapy? i co więcej, skoro moj pies ma silnie je owłosione, nie będzie to wszystko za mocno kleić?
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku - lanolina tworzy tlusta powloczke - dlatego nie nalezy z nia przesadzac - oczywiscie sa rowniez kremy do lap - o lzejszej konsystencji. Ja mala porcje lanoliny czybkiem palca nanosze na poduszeczki - a jesli mowa o wlosach miedzy poduszeczkami - wycinam je
![]() Krem do lap z woskiem pszczelim ma Trixie - Pfloten Pflege mit Bienenwachs - 50 ml kosztuje10-15 zl. |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
mi cieżko tak powycinać mu włosy miedzy łapami, za bardzo sie wierci, nawet jak spi
ale na zimę muszę koniecznie pomyślec o ochronie łap
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacze lapke, wytre mordke - i smakolyk Dochodzilo do tego, ze kiedy otwieralam szuflade z kroplami do uszu, z gaza i innymi psimi specyfikami - starsze psy pedem uciekaly do ogrodu, czy piwnicy - a male gromadzily sie z wyczekiwaniem w swoich szkockich oczach... kojarzyly szuflade z zabiegami i smakolykosami ![]() Teraz bez problemu mam dostep do wszystkich czesci, o ktore trzeba szczegolnie dbac ...gorzej jest ze starszymi psami...
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
tzn Domiś tez jest przyzwyczajony ze mu "grzebie" przy oczach, jak go czesze to zasypia, mogę go wszędzie dotykać (ogon, pupa, uszy, łapy) i go to nie rusza. Przyzwyczajam go do bardzo róznych sytuacji i sprzętów np suszarka. Przyznaje ze ostatnio spód łapek wycinałam mu na śpiocha, bo fakt jestem panikara i bardzo sie boje ze on akurat zabierze łapę i mu zrobię krzywdę
![]() On jest baaardzo łasy na smakołyki i za nie jest w stanie zrobic wszystko np wysuszyć łapy suszarkę, ale potrzebuje do tego TZ
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
wakacyjnie, brudas w czasie dogtrekkingu i schowana pod kominkiem
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaa naprawdę brudas
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
żeby nie było,ze mój psiak cały czas brudny chodzi
to trochę zdjęć z wakacji, zabawy w szkolenie z kuzynką i zakładka, którą dostały dzieci na koniec roku, taka pamiątka
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
to pod kominkiem jest super
ale ma długie futro na łapach. Domiś najpiękniej wygląda po kąpieli, rozczesany, ale są to bardzo ulotne chwile ![]() jutro go czeka duże mycie i max odzywkowanie
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
hihi a froterowanie podłogi będzie? bo moja,jak jest mokra,to szura po podłodze i kocach
Mila to ma ładne piórka na łapkach, ogonie,uszach, szortach itp, tylko grzbiet mizerny, ale fajnie to wygląda, tak pocieniowane, chociaż ostatnio guła mała grzecznie dała się obciąć i nie ma szortów, kapci i połowy uszek, bo ją na zimę ścięłam,aż dziwnie wygląda |
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem suszenie suszarkąCytat:
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
no ok, pokaże obciętucha małego :P trochę pochmurnie,ale jesienne te zdjęcia
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie wygląda, ale ogon ma cuuuuudny
lubi mieć ogon czesany?
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
ona ogólnie jak jest czesana czy obcinana to się kładzie i grzecznie leży,więc problemu nie ma, wcześniej miała jeszcze szorty ale na te pluchy straciła ;p w sumie nie ma wyjścia,bo na zajęciach ja dzieci też czeszą,więc polubiła i się przyzwyczaiła
a łepek z tymi uszkami wygląda tak bardziej szczenięco a Twój caviś lubi bawić się w liściach,masz może jakieś jesienne fotki? proszę o fotki teraz jest już chyba w fazie makaronu nie?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
jesienne foty
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3337 ogólnie to bardzo lubił kiedys czesanie i jak piszesz kładł sie i zasypiał, ale ostatnio mu sie przestawiło i wszystko jest na "nie". Dobrze ze smaki działają chociaz
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
11.12.2010 odbyła się Krajowa Wystawa psów rasowych "Nowy Dwór Mazowiecki 2010"
Ring 2 CAVALIER KING CHARLES SPANIEL oceniał p. sędzia W.Boryczko Oczekiwanie na wejście Cavalierów umilało mi patrzenie na mojego wnusia Kevina jak przygotowuje naszego cavisia do wejścia na ring. Ponieważ cavaliery są idealnym towarzyszem małych dzieci -kevin ma 3,5 roczku "dogadywali " sie rewelacyjnie ![]() Kevin siedząc na krzesełku, trzymał na kolanach cavaliera i czesał go zawzięcie szczotką ![]() Nasz Tutuś czyli TUTTANCHAMON SYLENA wygrał swoją klasę otrzymując złoty medal oraz tytuł CWC. W ten sposób rozpoczałswój "dorosły" championat .Załączam zdjęcia z wystawy |
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
wątek z wystawami jest gdzie indziej,
a tak z ciekawości,to ile było psów? i nie było żadnych z tych głównych hodowli? |
|
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
Dla mnie jedną z czołowych hodowli jest "Sylena".
Ale szczerze powiedziawszy nie wiem -jakie to są "główne" bo dla każdego może być inna główną . Jeśli Ciebie to interesuje to napisze jakie były niektóre hodowle na wczorajszej wystawie. Np. Azalea, Azard, Las Vegas, Gosford Park,Sylena, de laGeode, Kingbjan, ,Biały Demon, Agness Anges, Eliminator, Teguilaland, ,Magna, Begret, , Cieszyński Dwór, Simonetta El Polaco, ,Sokolnicka Dolina, Dominator, Dobry Rok, Beauties, King's Dog, Wom Welfenhof, Beczka Śmiechu, Cavalierlandia - jeśli coś przeoczyłam lub przekręciłam gorąco przepraszam Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2010-12-12 o 10:03 |
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
no niestety,dla wielu jest czołowa i to,że hodowcą jest sędzia,nieraz nie jest za dobre, ja po kontakcie z tym hodowcą mam nie za dobrą opinie,zresztą nie tylko ja, no ale cóż,życie ;p
a i dzięki za wypisanie hodowli, które były
|
|
|
|
|
#208 |
|
BAN stały
|
Każdy ma święte prawo do swojej własnej opinii
A co do wypisania -ciesze sie, że mogłam w czymś pomóc |
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
Dla wszystkich "cavisiowo" zakochanych składam życzenia Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2011
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt
winogronku fajne te Twoje maluchy, oby się dobrze chowały i fajnych właścicieli im życzę, ale tu już na pewno ich pani porządną selekcje szykuje, hihi kto wie, może i ja kiedyś do Ciebie podanie o szczeniaka przyszykuje
Edytowane przez milkanika Czas edycji: 2010-12-24 o 21:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

pieknych macie przyjaciol