|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ja bym wybrała ten szaro-zielony, choc bardzo jasny jest i pewnie brudzący.. Ale widziałam na żywo i mi się podoba ![]() a co przeczucia - mam tak samo...
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hej dziewuszki,umnie jak u reszty dalej leje, przeziębienie dalej trzyma (dobrze,że temp. w normie
), a ja czekam na siostruchę bo dziś w odwiedzinki przyjeżddża, tż w pracy do 23 to przynajmniej sama nie będę.A tak wogóle to witam nowe mamusie glamour, wiedzmam Bordowa ale ci zazdroszczę,że do 36tc został ci tylko tydzień, ja mam jeszcze przed sobą całe długie 6 tygodni ![]() naked, nikuś fajne zdjęcia ![]() Ilonko, aaneczko współczuję zalania, mam nadzieję,że woda szybko opadnie. mszu ja mam tez podobną kurteczkę i bym się w nią zmieściła gdyby nie moje cycorki ![]() tak więc zostaje mi poncho, dobrze,że kupiłam ostatniej jesieni.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-28 o 13:05 |
|
|
|
#663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A fotkami musisz się koniecznie pochwalić Cytat:
![]() A moje niedzieciate jeszcze kumpele to jakiegoś paraliżu dostały i nie wiedzą jak się ze mną obchodzić.Jak już sie z nimi umówię na soczek to jakieś sztywne są teraz i tylko o ciąże mnie pytają,jakby nie mozna było o czymś innym porozmawiać... Super.bardzo mi się podoba i faktycznie wygląda jak nowy Niech się dobrze sprawuję Współczuję... Ta pogoda nie jest normalna.NIgdy nie było tak,żeby z dnia na dzień z 36 stopni nagle zrobiło się o połowę mniej 18... Nie ma co się dziwić,że tyle ludzi choruję,słabnie,no a my ciężarówki to już całkiem... Piję kawę,bo jakaś pijana chodzę.Wieczorem idziemy na kolejne zajęcia w SR.Pewnie znowu mój Tż będzie przysypiał
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy za wszystkie miłe słowa co do apartamentu Filipka ycnan: piekny avatar co do pogody.. ja i tak siedzę w domku, więc deszcz mi nie przeszkadza a dużo lepiej czuję się teraz niż wte gorączki ![]() angelikaw
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki doradzcie ile pieluch tetrowych i flanelowych musze miec do ulewania, wycierania, podkladania itd (docelowo bede uzywala "pampersow").
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam 30 sztuk tetry i 5 flanelowych Myślę że starczy Ale się napaliłam na ten wózek ale poczekam jeszcze 2 lub 3 tygodnie na te promocje Ciągle pada Mam nadzieje że dziś przestanie bo potrzebujemy się wydostać po 21 z osiedla na ćwiczenia z TZ
|
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan To Ty kupiłaś Coneco V3?
Ja też się moim zachwycam Albo to przez flesz albo Twój jest troszkę bardziej żółty. Ja się zakochałam w mojej zieleni ![]() naked21 Ja też wolę tą pogodę niż upały Chociaż ciśnienie chyba wariuje i trochę osłabiona się czuję.Uważaj na siebie jutro w tym Wrocławiu ![]() starapanna Ja kupiłam 10 szt. tetrowych i 3 flanelowe, ale nie mam pojęcia, czy to odpowiednia ilość ![]() Właśnie zabieram się za pisanie mojemu Tż, co jeszcze trzeba kupić ... Tak na wszelki wypadek, bo ja przez to twardnienie boję się już chodzić na zakupy no i jeśli faktycznie mam pójść na pierwszy "odstrzał" to lepiej niech wie, czego brakuje i szybko kupuje
|
#668 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() U nas dziś od rana było pochmurno ale strasznie duszno, wysoka wilgotność. Teraz zaczyna się chyba przejaśniać. (zdążyłam to napisać i luneło )Ten Twój brzuchal jest naprawdę megaaaa Jak Ty z nim funkcjonujesz![]() Witaj ![]() Cytat:
) mimo, że dziecko normalnej wielkości a mama szczuplutka.Nika na każdym wklejanym przez Ciebie zdjęciu wyglądasz inaczej ![]() Cytat:
Będziesz czuła jak się przekręci (inne odczuwanie ruchów), jeśli będziesz przed porodem pewna że się nie obrócił to wymusisz usg. Cytat:
Mi się podoba bardziej wózek szaro-czerwony. Dobrze zrobiłaś. Terminy wizyt się ustala a nie oznajmia rodzinie, że "przyjeżdżam". Cytat:
Cytat:
Teraz wizyty powinny być częstrze- ja mam co 3 tygodnie.Jak kiedyś mój lekarz był 3 tygodnie na wolnym i w tym czasie wypadała wizyta to kazał mi mi iść pokazać się innemu lekarzowi- polecił kolegę, któremu na ten czas przekazał "bazę danych" komputerową i ten nowy lekarz zrobił notatki z wizyty. Cytat:
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
naked21, dziękuję
A z pracą mgr, może się zaweźmiesz i skończysz. Nie wiadomo ![]() Cytat:
starapanna, chyba wystarczająca ilość pieluszek to jakieś 10-15szt tetrowych i 3-5 flanelowych
|
|
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki,
juz mamy nowy komputerek i ja w koncu dostep do neta, trzy dni wytrzymalismy bez i wczoraj zakupilismy nowego laptoka ![]() przepraszam, ze nie odpisze wszystkim z osobna od pon. nie poznaje swojego organizmu, jak do tej pory śmigalam i nic mi nie przeszkadzało, nie bolało i w ogóle czułam sie super, a od pon. własnie zle spie, w nocy jak wstaje to plecy mnie bola dołem ( teraz to i w dzien tez bolą ), poza tym krocze jakos tak boli, jakby dzidziolek naciskal, a do tego mialam wczoraj pare razy takie skurcze (bole) jak przy miesiączce...no i jak po nocy wstaje to ledwo do łazienki dochodze bo mnie biodra bolą i posladki. A i wczoraj i dzis rano biegunke miałam (jednorazowo wprawdzie, ale zawsze) i sama nie wiem co to wszystko znaczy, naczytałam sie w "Oczekiwaniu na dziecko", ze takie objawy to przedwczesny poród moze byc..... Moze to tylko przepowiadajace te skurcze, ale i tak poleciałam dzis do lekarza sie zapisac mojego, a on na urlopie no i na razie leżę i tych skurczy na razie nie mam, ale nie wiem czy by na IP nie pojechac i sprawdzic. A jak tydzien temu byłam na wizycie to wszystko oki było. No nic jak sie dalej tak bede czuc albo skurcze sie powtórzą to pojade na ta IP.ale sie nagadałam, przepraszam, ze tak tylko o sobie ale jakos dzis mam dosc tego samopoczucia...........a jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia.........no ale siła wyższa i trzeba leżeć.... ![]() |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam 10 tetrowych i 3 flanelowe... Myślę, że to w zupełności wystarczy.
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie trzeba dokupię jeszcze 10 z tetry
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać swojego wózka Ja dzisiaj mam skończony 35 tydzień kiedy to zleciało ![]() zaczynam sobie powoli zdawać sprawę, że poród może się zacząc w każdej chwili ![]() Słyszałam opowieści o różnych symptomach zbliżającego się porodu: biegunka, rozdrażnienie, dziwny nastrój, miala któraś z naszych multimamuś coś takiego? czy od razu bach, skurcze albo wody? odchodził wam czop stopniowo czy od razu wyleciał cały? |
|
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Babki, wiem, mozna dokupic, ale w sklepach ceny sa dosc wysokie wolalabym od razu na all kupic i miec spokoj za jedna przesylka.
Qrcze chyba kupie z 20 tetrowych, tak jak piszecie najwyzej bedzie do mycia okien , a ceny na all bardzo kusza.
|
#675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no niestety- pracoholik ze mnie
Ale mam lekką pracę, niestresującą, fajna atmosfera. No i staram się robić wszystko ostatnio na zwolnionych obrotachCytat:
![]() Cytat:
![]() co do wózków- w tej chwili jest chyba 2:1 dla szaro-zielonego
|
||
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad - i lekarz nie wysłał Cię na zwolnienie... Niebardzo rozumiem Twoje podejście do pracy
bo nawet nie stresujące zajęcie, ale zawsze to jakieś obciążenie dla organizmu, bo nie możesz sobie poleżeć w pracy itd.Co do kolorów to jestem za szaro-zielonym (ale bez serc )
|
#677 | |||
|
Raczkowanie
|
witam w kolejny dzień mojego nadrabiania... ale uwaga zostało już mniej niż ostatnio... jestem tylko jeden dzień w plecy (jakieś 4 str.), więc postanowiłam już troszkę wam poodpisywać
![]() bordowa bidulko damy radę i wytrwamy... zostaje nam tylko teraz się nie przemęczać i troszkę powyręczać naszymi tżMisQa miałam podobną sytuację z zakupami, tylko że sąsiadka mnie dorwała i nie pozwoliła dźwigać i jeszcze ochrzan zebrałam ![]() Ray jestem pozytywnej myśli, że wszytko jednak będzie dobrze, tylko staraj się oszczędzać, nawet ta cesarka może nie być najgorsza... a mała może jeszcze się przekręci, bo jej się znudzi jedna pozycja, albo przestraszy się cięcia ![]() starapanna bidulka następna bądźmy pozytywnych myśli, że wytrzymasz przynajmniej jeszcze 2 tygodnie... oszczędzaj się dużomszu jak czytam twoje posty, to się uśmiecham ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będę odpisywała ratami... mam nadzieję, że się nie pogniewacie WSZYSTKIM BRZUCHATKOM WYSYŁAM POZYTYWNE FLUIDY, coby się nie zamartwiały i nie przemęczały za bardzo
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
fem - to nie będę ostatnia z tym praniem
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
szczęśliwa ja mialam podobnie, moja ginka od poniedziałku jest na urlopie,ale jeszcze dwa dni przed nim mnie pooglądała i dała namiary na lekarza, który przejął wszystkie jej zaciążone pacjentki "w razie czego", a kolejną wizytę mam zaraz po jej powrocie to będzie 3 tyg. przerwy. Wogóle powiedziała,że teraz wizyty co 2 tyg.będą.
Co do pieluch ja mam 6 tetrowych i 3 flanelowe jakby co to dokupię. ninad ty idź na L4 i już się z tą pracą nie wygłupiaj martynka moja kumpela miała pod koniec ciąży właśnie biegunki, podobno tak się oczyszczają jelita,ale u niej to miesiąc prawie trwało, wiesz kilka dni trzymało, potem przechodziło i tak falami. Więc bez paniki jeszcze trochę czasu masz
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zamierzamy pokoik odmalować bo zniszczył się trochę ostatnio....
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie poprałam, muszę część rzeczy jeszcze pozamawiać, bo jak wczoraj posegregowałam ubranka to wyszło, że mam tylko 3 komplety na 56 a reszta większe. Wszystko czeka na pranie i prasowanie. Pokoik maleńkiej zwalnia się za półtora tygodnia więc muszę go najpierw uprzątnąć. Dziś zamówiłam meble do niego. Także duużo rzeczy zostawiam na ostatnią chwilę. Wózek zamówimy jak mąż będzie miał urlop czyli w połowie sierpnia. Mam nadzieję, że dojdzie na czas Zdecydowaliśmy się na jedo fyn 4ds w tym kolorze co na fotce.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Babińcu mój... juz mniej wiecej wiem ile tych pieluch tetrowych, a gdzie takie cos mozna kupic? Zrobiłam dzis małe tournee po mojej miescinie. udało mi sie zaliczyc 2 apteki i rossmana i wszedzie robia wielkie oczy, jakbym niewiadomo o co pytała...
![]() druga rzecz... maść penathen... bylam w aptece i mieli tylko penathen creme... wiec chyba nie o_to_kaman... normalnie juz mnie zaczynaja te zakupy wkurzac... to samo mam z wozkiem, uparłam sie na tego espiro, mieszkam prawie w stolicy, milion sklepow i okazuje sie ze prawie nigdzie go nie ma. a w Płocku rodzinnym miescie mojego meza, w pierszych dwóch sklepach do kotrych udalo mi sie dodzwonic... SĄ w dodatku w roznych kolorach! jade wiec w ten weekend do Płocka, a co! A Warszawe mam gdzieś!
|
#684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam może z 10 tak na w razie wu, mam też sporo w domu bawełnianych i dokupiłam flanelowe. Nie wyobrażam sobie tą sztywną, nieprzyjemną tetrą wycierać takiego kilkudniowego pycholka ja z kosmetyków już mam właśnie Bepanthen, Octanisept, Oilatum i sudocrem (tak doraźnie nie na codzień) 2 płyny do kąpieli: Nivea i Babydream, 2 rodzaje chusteczek: Pampers i Nivea. No i nożyczki, szczotke z naturalnego włosia achhh dziś właśnie przyszedł laktator, wszelkie smoczki, osłonki i naprawdę jeszcze troszkę i chcę rodzić
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-28 o 15:46 |
||
|
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziek nakedi! a gdzie mozna kupic bawełniane i flanelowe?
|
|
#686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
damy rade ![]() ![]() ja mam wizyte 6 sierpnia ale moge niedoczekac... czasem mam wrazenie ze nic sie nie wydarzy ze luz a czasem ze zaraz urodze... teraz od 2 dni mam takie upierdliwe bole pachwin ze szok.. nie jakos mocno ale tak mnie ćmia ze nie daje rady wkurza to strasznie jakbym w maratonie wlasnie biegla... Cytat:
![]() aaaa co do fotek napewn beda fajne jakby nie bylo to beda dla was wyjatkowe wiec zwala was z nog ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze sie nieprzemeczylas... Cytat:
, widze ze ciebie tez wzielo na porzadku![]() kurde chyba podswiadomie coraz wiecej z nas sie "szykuje" do tego wielkiego dnia![]() dziekuje ![]() jasneee a co ale fakt faktem dzien jakis pechowy glowa do gory ![]() Cytat:
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad ja bym brala szaro filoetowy
![]() kasienka1701 dziekuje ![]() naked21 dziekuje D starapanna ja mam 12 tetrowych 2 tetrowe kolorowe taki jakis bajer i 3 franelowe to na bank wystarczy ![]() gabisun tez o tym mysle.. a co smieszne cokolwiek sie zaczyna ze mna dziac (gorsze samopoczucie rozdrazanienie ostatnio te bole pachwin) to sie zaczynam schizowac czy to juz to ![]() naked widze ze wyprawka kosmetyczna skompletowana ![]() super ![]() przepraszam za post pod postem cos sie pokielbasilo....
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, też chciałabym być przynajmniej w 35tc, byłabym spokojniejsza powodu tych moich ciągnięć brzucha a tak muszę w stresie czekać
|
#689 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Super fryzurka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to czekamy na fotki z sesji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ładny
|
|||||||||
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
my mamy ten:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=337 ani za ciemny, ani za jasny.. w sam raz. Cytat:
Cytat:
a maść na brodawki (i odparzenia) to Bepanthen. ----- przestało padać, więc pojechałam do pracy. Z powrotem ryzykowałam, bo zaczęło mżyć i kropić, ale powoli, z jedną działającą wycieraczką, wróciłam szczęśliwie do domu. Jutro jadę do PZU, ale już naszym autem...
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-07-28 o 16:42 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

a znów moi znajomi to mnie wykluczyli z wszelkich imprez 

kiedy to zleciało 

damy radę i wytrwamy... zostaje nam tylko teraz się nie przemęczać i troszkę powyręczać naszymi tż